|
Szerző |
Üzenet |
Vendég
|
Jó, hát remény hal el utoljára
|
kedd jún. 22, 2004 22:19 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
kukacwap írta: Jah, remélem azért mi (pani) nem ugrunk bele, inkább a reklám helyett csökkentsék az árakat :D
A PGSM pont erről híres..
|
kedd jún. 22, 2004 16:15 |
|
|
Vendég
|
Ha jól emlékszem már egy éve KI LEHET MONDANI HOGY EZ A TERMÉK JOBB MINT A MÁSIK, ha van bizonyítható alapja. Ez bizonyított alap, ráadásul kiszámlta a matektanárnő...
De nem lett volna muszáj (könyörgöm, pontos j!!!), akár csak kiírhatták volna hogy olcsóbb és számold ki és rájösz, de ők kiszámolták. Teljesen egyforma szabályok vannak, csak egyiknél 15 perc van amásiknál 100. Nem láttam még a reklámot, csak némán egy részét és nem értettem a 40>24-nél dolgot, de valahogy a képi világból sejtettem, hogy Voda reklám
Ez van kérem, háború.
Jah, remélem azért mi (pani) nem ugrunk bele, inkább a reklám helyett csökkentsék az árakat
|
kedd jún. 22, 2004 16:09 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Meggylé írta: Nálam a havidíj az, amit akkor is kifizetsz, ha éppen nem is használod a szolgáltatást.
Tehát havidíj. Ha lebeszélhető, de éppen nem használod, (külföld, hajóút:wink:, stb.) kifizetni akkor is ki kell.
Ha valamire azt mondják/írják, hogy nincs havidíj, akkor arról olyan elképzelése van az embernek, hogy nincs havi, előre kifizetendő fix díj.
A Relaxnál meg van. Ennyi volt.
|
kedd jún. 22, 2004 14:02 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Nálam a havidíj az, amit akkor is kifizetsz, ha éppen nem is használod a szolgáltatást.
|
kedd jún. 22, 2004 12:34 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
simico írta: Norbi írta: Mobilgame leírta, hogy a reklám a vásárlók átverésére hívja fel a figyelmet. Én feltettem a kérdést, hogy mi itt az átverés.
A témobil relaxos reklámjaiban ott az átverés, hogy havidíj nélkülinek hirdeti, holott nem az.
Nu igen, eddig ezt úgy hívtuk, hogy 100%-ig lebeszélhető havidíj..
|
kedd jún. 22, 2004 12:32 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Norbi írta: Mobilgame leírta, hogy a reklám a vásárlók átverésére hívja fel a figyelmet. Én feltettem a kérdést, hogy mi itt az átverés.
A témobil relaxos reklámjaiban ott az átverés, hogy havidíj nélkülinek hirdeti, holott nem az.
|
kedd jún. 22, 2004 11:47 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
An-Dante.. írta: Norbi írta: mobilgame írta: ...a vásárlók átverésére hívja fel a figyelmet... Mi is itt az átverés???A kérdésed félreértelmezett ...
Mobilgame leírta, hogy a reklám a vásárlók átverésére hívja fel a figyelmet.
Én feltettem a kérdést, hogy mi itt az átverés.
An-Dante, biztos én értelmeztem félre?
(Kiemelések tőlem.)
Üdv.
|
kedd jún. 22, 2004 10:53 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
Norbi írta: mobilgame írta: A Vodafone azért merte nevén nevezni, mert a két tarifa számszerűleg összehasonlítható. Egy per esetén feltételezhetően nyernek majd. A megnevezés pedig nem etikátlan, főleg ha a vásárlók átverésére hívja fel a figyelmet. Mi is itt az átverés??? Ha "A" cég az árversenyben olcsóbban kezdi árulni a termékét, mint amennyiért azt "B" korábban árulta, akkor "B" etikátlan? Ugyan már... Ez alapján akkor a Vodafone is etikátlan volt az Unoval, mert később, erre válaszul a Westel behozta a kedvezőbb Domino Napot, a Pannon pedig a Praktikum Perfektet?
A kérdésed félreértelmezett. Senki sem állította, hogy "B" (T-Mobile) etikátlan lenne.. Csupán azt, hogy a Vodafone szemtelenül ugyan, de semmiben nem hazudott..
Hazugság vagy etikátlan és félreveztő lenne pl az, ha azt mondaná, hogy a DUO jobb, mint a Domino NAP. Ez persze akár igaz is lehet, bizonyos telefonálási sozkások esetén; de a két tarifacsomag az eltérő számlázi sajátossága miatt nem összehasonlítható közvetlenül..
|
kedd jún. 22, 2004 10:28 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
mobilgame írta: A Vodafone azért merte nevén nevezni, mert a két tarifa számszerűleg összehasonlítható. Egy per esetén feltételezhetően nyernek majd. A megnevezés pedig nem etikátlan, főleg ha a vásárlók átverésére hívja fel a figyelmet.
Mi is itt az átverés???
Ha "A" cég az árversenyben olcsóbban kezdi árulni a termékét, mint amennyiért azt "B" korábban árulta, akkor "B" etikátlan? Ugyan már...
Ez alapján akkor a Vodafone is etikátlan volt az Unoval, mert később, erre válaszul a Westel behozta a kedvezőbb Domino Napot, a Pannon pedig a Praktikum Perfektet?
|
kedd jún. 22, 2004 10:19 |
|
|
celozz
vas-tag
|
mobilgame írta: ... A megnevezés pedig nem etikátlan, főleg ha a vásárlók átverésére hívja fel a figyelmet. ...
Ezt nem szeretem a vodafonosokban, mert minden arról szól, hogy mindenki átver mindenkit, de mi nem, mi vagyunk a übermensch .
Csakhogy engem ne hülyézzenek le minden voda reklámban, mert ezt kikérem magamnak ...
|
kedd jún. 22, 2004 9:44 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
celozz írta: De semmilyen reklám nem szólhat másik, konkrétan nevén nevezett termék becsmérléséről, vásárlásának elutasitásáról. Pont ezért lett általános mosópor, meg más fogkrém... a Vodafone meg rendszeresen arról beszél hogy 'ezt vedd meg mert a másik ****', nem pedig arról hogy 'ezt vedd meg, mert ez neked jó'. Persze nagyon halvány különbség van a kettő között, csak az egyik etikus, a másik meg nem...
A mósóporok hatékonyságát nem lehet pontos mértékekkel összehasonlítani. Két teljesen egyforma szolgáltatást viszont már egyszerűbb. Valóban durva a reklám, de ez van..
Egyébbként az általánso mosópor csomagolása néha meglehetősen emlékeztet egy-egy másik termékre.. Pedig a mosópor piacon nagyobb a kínálat márkából.. Itt a másik két szolgáltatóra szűkül a kör..
|
kedd jún. 22, 2004 8:37 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
Gondolom azért van "általános", meg "más" a többi reklámban, mert nem tudják bizonyítani, hogy a termékük jobb a másiknál.
A Vodafone azért merte nevén nevezni, mert a két tarifa számszerûleg összehasonlítható. Egy per esetén feltételezhetõen nyernek majd.
A megnevezés pedig nem etikátlan, fõleg ha a vásárlók átverésére hívja fel a figyelmet.
Szerintem itt az ideje annak, hogy végre kimondjuk, egy adott termék paramétere miben jobb egy másiknál.
Nagyon tudom utálni, a "vegyél egy ugyanolyan jót de olcsóbbat" típusú reklámot, valamint a nem kimondható dolgokat, pl.: "az együttes koncertje a *x#*@* helyen lesz, aki pedig nem tud eljönni, az megnézheti élõben a *x#*@* csatornán.
Miért lehet kimondani egy sztár nevét egy bulvármagazinban (ami már reklám) és miért nem lehet egy szórakozóhelyét?
|
kedd jún. 22, 2004 8:34 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
A reklám úgy szól, hogy a számok ismeretében nem érti a tanár, hogy a vevők miért nem a voda új csomagját válsztják.
|
kedd jún. 22, 2004 8:30 |
|
|
celozz
vas-tag
|
De semmilyen reklám nem szólhat másik, konkrétan nevén nevezett termék becsmérléséről, vásárlásának elutasitásáról. Pont ezért lett általános mosópor, meg más fogkrém...
a Vodafone meg rendszeresen arról beszél hogy 'ezt vedd meg mert a másik ****', nem pedig arról hogy 'ezt vedd meg, mert ez neked jó'.
Persze nagyon halvány különbség van a kettő között, csak az egyik etikus, a másik meg nem...
|
kedd jún. 22, 2004 8:22 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
Nem értem a Relax 100 és Voda 150 összheasonlítással mi a gond?? Természetesen az jön ki, hogy alacsonyabb a percdíj, tehát kedvezőbb a csomag.. Ezt könnyű bizonyítani, és ugye valóságos dolgokat nyugodtan állíthatsz.. A Vodafone most nagyon odafigyelt ugyanis a reklámanyag tartalmazza, hogy a percdíj akkor igaz, ha mind a 150 percet lebeszéled, mindkét csomag perc alapú stb, stb..
Szubjektív dolgokat nem lehet összehasonlítani, pl az, hogy ez a smapon 56,2567%-al csillogóbb hajat eredményez, mert ezt ugye nem lehet mérni, akárcsak a 23%-al finomabb Danone joghurt sem lenne túlságosan támadhatalan reklám.. De ezzel milyen valótlan dolgot állított a Voda??
|
hétf. jún. 21, 2004 10:17 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
A percdij,a havidij, az elszamolas nem erzes,hanem konkretan szamokkal kifejezheto dolog.
|
hétf. jún. 21, 2004 9:54 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
freunder írta: Lehet hogy igazatok van, mindenesetre meglepődtem nagyon, mikor először láttam/hallotam a reklámot...
A vodának nem ez az első ilyen összehasonlító reklámja, és eddig sem büntették érte, csak eddig nem ment le TV-ben, mert ott voltak az apró betük, és abba tényleg bele lehetett volna kötni.
Ebbe nem lehet.
|
hétf. jún. 21, 2004 9:48 |
|
|
.::FrEUnDeR::.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Lehet hogy igazatok van, mindenesetre meglepődtem nagyon, mikor először láttam/hallotam a reklámot...
Mondjuk az tuti, hogy ebből háború lesz...
|
hétf. jún. 21, 2004 9:35 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
freunder írta: Nemnem, nekem az a bajom, hogy megemlítette a márkanevet, érted? Ez olyan minthogyha azt mondaná vki 1 reklámban, hogy egyél inkább Danone joghurtot, mert az finomabb, mint a Milli... Szerintem azért ennyire durván már nem szabad, vagy tévedek?
Amit írtál, az tényleg durva lenne, mert az hogy "finomabb", az eléggé szubjetív összehasonlítás.
Viszont az, hogy 40>24, vagy hogy 17500>9500, az abszolút objektív összehasonlítás...
|
hétf. jún. 21, 2004 9:04 |
|
|
Rapidus
arany tag
|
Sehogy sem jó ez a Danone hasonlat. Ez ui. ízlés dolga, a tarifa pedig matek.
Lehet vitatni hogy a agresszív, vagy sem a Voda, de amit állít, az bizony tárgyilagos, mondhatni tényszerű.
|
hétf. jún. 21, 2004 9:04 |
|
|
Sparks
ezüst tag
|
freunder írta: Sparks írta: freunder írta: Azért ezzel túl lõtt a célon a Voda, az hogy megemlíti hogy a Voda 150 jobb, mint a Relax 100, hát nem tudom, szerintem primitívség... És ezért nem 15 millát kapnak büntibe, hanem többet... Már miért lõtt volna túl? Már nem tilos emlegetni a reklámban a konkurenciát, csak valótlant nem lehet róla állítana. Ez pedig a rideg valóság. A konkurencia horror árai itt kitûnnek rendesen, és ez fájni fog a trémobilnak rendesen... Nemnem, nekem az a bajom, hogy megemlítette a márkanevet, érted? Ez olyan minthogyha azt mondaná vki 1 reklámban, hogy egyél inkább Danone joghurtot, mert az finomabb, mint a Milli... Szerintem azért ennyire durván már nem szabad, vagy tévedek?
Az szubjektív állítás, hogy finomabb az egyik, mint a másik. Az pedig, hogy mennyibe kerül ugyan az a szolgáltatás az egyik, illetve a másik szolgáltatónál eléggé objektív. Persze ha van benne sarkítás, torzítás, ferdítés, stb. akkor per témája lehet és el is veszítheti a Voda. De egyelõre úgy tûnik, csak azt mondták, hogy ugyan azért a pénzért náluk X%-al többet kapsz, illetve olcsóbbak, mint a másik szolgáltató.
|
hétf. jún. 21, 2004 9:02 |
|
|
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Sparks írta: freunder írta: Azért ezzel túl lőtt a célon a Voda, az hogy megemlíti hogy a Voda 150 jobb, mint a Relax 100, hát nem tudom, szerintem primitívség... És ezért nem 15 millát kapnak büntibe, hanem többet... Már miért lőtt volna túl? Már nem tilos emlegetni a reklámban a konkurenciát, csak valótlant nem lehet róla állítana. Ez pedig a rideg valóság. A konkurencia horror árai itt kitűnnek rendesen, és ez fájni fog a trémobilnak rendesen...
Nemnem, nekem az a bajom, hogy megemlítette a márkanevet, érted?
Ez olyan minthogyha azt mondaná vki 1 reklámban, hogy egyél inkább Danone joghurtot, mert az finomabb, mint a Milli...
Szerintem azért ennyire durván már nem szabad, vagy tévedek?
|
hétf. jún. 21, 2004 8:57 |
|
|
Sparks
ezüst tag
|
freunder írta: Azért ezzel túl lõtt a célon a Voda, az hogy megemlíti hogy a Voda 150 jobb, mint a Relax 100, hát nem tudom, szerintem primitívség... És ezért nem 15 millát kapnak büntibe, hanem többet...
Már miért lõtt volna túl? Már nem tilos emlegetni a reklámban a konkurenciát, csak valótlant nem lehet róla állítana. Ez pedig a rideg valóság. A konkurencia horror árai itt kitûnnek rendesen, és ez fájni fog a trémobilnak rendesen...
|
hétf. jún. 21, 2004 8:46 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
freunder írta: Azért ezzel túl lőtt a célon a Voda, az hogy megemlíti hogy a Voda 150 jobb, mint a Relax 100, hát nem tudom, szerintem primitívség... És ezért nem 15 millát kapnak büntibe, hanem többet...
Jobb is! Direkt úgy csinálták hogy jobb legyen a Relaxnál.
|
hétf. jún. 21, 2004 8:19 |
|
|
arany tag
|
Azért ezzel túl lőtt a célon a Voda, az hogy megemlíti hogy a Voda 150 jobb, mint a Relax 100, hát nem tudom, szerintem primitívség...
És ezért nem 15 millát kapnak büntibe, hanem többet...
|
hétf. jún. 21, 2004 7:58 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Macika írta: Bár a Voda ebben most igazán példás önmérsékletet tanúsít. Azt hiszem a legkisebb költségvetésű, mégis a leghatásosabb reklámfilmeket ő prezentálja mostanában.
Sztem ezzel jó felé haladnak!
Sokkal jobba szeretem az olyan reklámokat,amiben van valami kis poén,vagy az egész úgy magától vicces és nem azért,mert azt mondják benne.
És nem igazán kedvelem az olyanokat,amikben mindenki szép,mindenki jó,egy emberen van kb. 100ezer forintnyi márkás ruha,a foga csillog-villog a sok vixolástól..egyszóval egy idealizált képet mutat,nem azt,aki nap mint nap szembe jön az utcán.Pedig rengeteg olyan szépség van,akire nem kell semmiféle kencefice. (bár a szépségversenyeket mégsem ők nyerik )
|
vas. jún. 20, 2004 22:02 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Macika írta: Főműsoridőben ugyanis nagyjából ennyibe kerül a reklámidő, és ebbe még nem számítottuk bele a filmek leforgatásának igencsak húzós költségeit. Bár a Voda ebben most igazán példás önmérsékletet tanúsít. Azt hiszem a legkisebb költségvetésű, mégis a leghatásosabb reklámfilmeket ő prezentálja mostanában.
Ja, a pontos árakat nem tudom, ezért írtam, hogy többet, de az tény, hogy ez az összeg egy mobilszolgáltatónak nem pénz...
|
vas. jún. 20, 2004 21:56 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Vodkafone007 írta: Vodafone a Vitamax Duos reklámfilmje miatt elmarasztalásra került, 15 milliós büntetést kapott a GVH-tól. A Versenytanács döntése: http://lucky007.uw.hu címen elérhető teljes terjedelmében. Nagy Vodás dícsérők kíváncsi vagyok ehhez mit szóltok! Gondolom ebbe is mindent belemagyaráztok majd..... Most konkrétumot közöltem, amelyben kimondja GVH hogy a Voda törvénytsértett és ennek más hatásai is lehetnek (társadalmi stb...). Ajánlom figyelmetekbe a közvéleménykutatást is amelyet GVH végeztett, elég tanulságos! Voda mostani matektanáros reklámfilmjéban próbálja a hibáit eszközölni, de erősen támadható ismételten. Vodkafone007
Nem magyarázunk bele semmit. Ez az igazság. De ezt már olvashattuk rengeteg helyen, az indextől a terminálon át, sok-sok helyen. Te mást igértél!!!
|
vas. jún. 20, 2004 21:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Trabi TM írta: Vodkafone007 írta: Vodafone a Vitamax Duos reklámfilmje miatt elmarasztalásra került, 15 milliós büntetést kapott a GVH-tól. 1. Ennél a voda naponta többet költ reklámokra , gondolhatod hogy meghatotta őket a büntetés.
Hadd pontosítsalak, nem naponta. Nagyjából 10 percenként!!!
Főműsoridőben ugyanis nagyjából ennyibe kerül a reklámidő, és ebbe még nem számítottuk bele a filmek leforgatásának igencsak húzós költségeit. Bár a Voda ebben most igazán példás önmérsékletet tanúsít. Azt hiszem a legkisebb költségvetésű, mégis a leghatásosabb reklámfilmeket ő prezentálja mostanában.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika vas. jún. 20, 2004 21:57-kor.
|
vas. jún. 20, 2004 21:49 |
|
|
Qksi
arany tag
|
|
vas. jún. 20, 2004 21:34 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
|
vas. jún. 20, 2004 21:08 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Vodkafone007 írta: Vodafone a Vitamax Duos reklámfilmje miatt elmarasztalásra került, 15 milliós büntetést kapott a GVH-tól.
1. Ennél a voda naponta többet költ reklámokra , gondolhatod hogy meghatotta őket a büntetés.
2. Mindhárom mobilcég kapott már büntetést, mégsem ez alapján ítélem meg őket, hanem inkább a percdíj alapján. Nameg a 6 másodperc az ugye 6 másodperc...
|
vas. jún. 20, 2004 21:06 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Rozso2 írta: Vodkafone007 írta: http://lucky007.uw.hu címen elérhető teljes terjedelmében. Hát aki ezt elolvassa.... Annak jó szeme van! Rákattintva nem jelenik meg nagyban! Amúgy a lényeget összegezhetné vki!
Ha rákattintok az 1. képre, 404 ERROR jön be .
|
vas. jún. 20, 2004 20:48 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Vodkafone007 írta: http://lucky007.uw.hu címen elérhető teljes terjedelmében.
Hát aki ezt elolvassa.... Annak jó szeme van!
Rákattintva nem jelenik meg nagyban!
Amúgy a lényeget összegezhetné vki!
|
vas. jún. 20, 2004 20:37 |
|
|
Vodkafone007
|
0 0
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vodkafone007 vas. jún. 20, 2004 22:17-kor.
|
vas. jún. 20, 2004 20:33 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Ha már mi itt a fóumon se vagyunk teljesen tisztában a számlázási egységekkel akkor mit várunk egy "normál" mobilhasználótól? Jól csinálja a Pannon.. összezavar mindenkit, így nem látszik milyen rossz.
|
csüt. jún. 10, 2004 13:09 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
"....öööö.... Nem kevered a Pratikum Perfekt-tel?? "
lehet, hogy én sem vagyok elég figyelmes, de én is azt hittem eddig, hogy a horizont percfekt IS perc alapú! /nem mintha így most sokkal kívánatosabb lenne/
Na, ennyit érnek a reklámok!
|
szer. jún. 09, 2004 22:29 |
|
|
KaRFiol
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 717 Tartózkodási hely: Hemma igen!
|
Nokian írta: KaRFiol írta: HOPPÁRÉ HOPPÁRÉ!!! A Horizont Perfekt indulásakor még percalapú volt! Ez tuti! Most nézem a díjszabást és már nem percalapű, hanem 30/30-as. Nahát! http://www.pgsm.hu/tarifacsomagok/szaml ... erfekt.phpA forgalmi díjak mérése 30 másodperces egységekben történik. Minden megkezdett egység díjköteles. ....öööö.... Nem kevered a Pratikum Perfekt-tel??
Dede, Köszi!
|
szer. jún. 09, 2004 21:04 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Vodkafone007 írta: Bocsánat Macika, de most nem tudok konkrétumokkal szolgálni, de igérem ma vagy legkésőbb holnap összegyűjtöm az anyagot belinkelem amire alapozom állításaimat. Előre is köszönöm a segítségedet, hogy tisztán láthassunk az ügyben. Vodkafone007 írta: Valamint remélem a GVH honlapján elérhető lesz már az ominózus döntés, amely kimondja: amennyiben percdíjas számlázás hangzik el a reklámokban akkor az jogszabálysértő. Úgy gondolom a GVH határozata elegendő lesz számodra, mert többel ebben a témában nem tudok szolgálni! Igen, az lesz, ahogyan kihirdetik és jogerőre emelkedik. Azonban addig, ameddig ez nem történik meg, én – Veled ellentétben – nem merek olyan kijelentéseket leírni, mint Te tetted (tudniillik, hogy törvényellenes). Vodkafone007 írta: Ajánlom figyelmedbe a GVH Versenytanácsának határozatait, amelyekben az általam említett kérdésekre választ kaphatsz. Nagyon sok esetben sajnos a törvényi szabályozás nem a szájízünknek megfelelő. Egy szóval nem mondtam egyetértek azzal, hogy a esetlegesen nem megfelelő tájékoztatást adó reklámok esetében ne kellene fellépni! De a jelenlegi Versenytanácsi állásfoglalások is azt mutatják a versenytörvénnyel párhuzamban a szolgáltatók alakítják ki az adott piacon alkalmazott szokásokat. ( Versenytanácsi határozatban mondják ki, hogy a lefedettség releváns adat a szolgáltatás megítélése szempontjából de a kialakult gyakorlatnak megfelelően a reklámokban csak a kültéri lefedettséget használják (valamint a lakosságra vetített lefedettség és a kültéri lefedettség között minimális eltérés tapasztalható????). Pontos jogszabályt nem tudok, amely konkrétan erről rendelkezik, de a már említett törvények megadják az iránymutatást és több kérdésben határokat szabnak a reklámtevékenységnek.
Szakadjak meg, lassan 1 órája bújom a Versenyhivatal Versenytanácsi határozatait. Eddig egyetlen olyan határozattal nem találkoztam még, amely alátámasztaná az állításaidat. Pedig ott vannak 1997-től mind, szépen sorjában, még a nem jogerősek is!
|
szer. jún. 09, 2004 11:33 |
|
|
Vodkafone007
|
Bocsánat Macika, de most nem tudok konkrétumokkal szolgálni, de igérem ma vagy legkésőbb holnap összegyűjtöm az anyagot belinkelem amire alapozom állításaimat. Valamint remélem a GVH honlapján elérhető lesz már az ominózus döntés, amely kimondja: amennyiben percdíjas számlázás hangzik el a reklámokban akkor az jogszabálysértő. Úgy gondolom a GVH határozata elegendő lesz számodra, mert többel ebben a témában nem tudok szolgálni!
Ajánlom figyelmedbe a GVH Versenytanácsának határozatait, amelyekben az általam említett kérdésekre választ kaphatsz. Nagyon sok esetben sajnos a törvényi szabályozás nem a szájízünknek megfelelő. Egy szóval nem mondtam egyetértek azzal, hogy a esetlegesen nem megfelelő tájékoztatást adó reklámok esetében ne kellene fellépni! De a jelenlegi Versenytanácsi állásfoglalások is azt mutatják a versenytörvénnyel párhuzamban a szolgáltatók alakítják ki az adott piacon alkalmazott szokásokat. ( Versenytanácsi határozatban mondják ki, hogy a lefedettség releváns adat a szolgáltatás megítélése szempontjából de a kialakult gyakorlatnak megfelelően a reklámokban csak a kültéri lefedettséget használják (valamint a lakosságra vetített lefedettség és a kültéri lefedettség között minimális eltérés tapasztalható????).
Pontos jogszabályt nem tudok, amely konkrétan erről rendelkezik, de a már említett törvények megadják az iránymutatást és több kérdésben határokat szabnak a reklámtevékenységnek.
Vodkafone
|
szer. jún. 09, 2004 2:04 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
KaRFiol írta: HOPPÁRÉ HOPPÁRÉ!!! A Horizont Perfekt indulásakor még percalapú volt! Ez tuti! Most nézem a díjszabást és már nem percalapű, hanem 30/30-as. Nahát! http://www.pgsm.hu/tarifacsomagok/szaml ... erfekt.phpA forgalmi díjak mérése 30 másodperces egységekben történik. Minden megkezdett egység díjköteles.
.....öööö.... Nem kevered a Pratikum Perfekt-tel??
|
kedd jún. 08, 2004 21:56 |
|
|
KaRFiol
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 717 Tartózkodási hely: Hemma igen!
|
Dannyboy írta: Macika írta: A Pannon reklámjaiban 30 Ft-os percdíjről beszélnek folyamatosan. De egyetlen szóval sem említik, hogy egész perces a számlázás. Itt melyik csomagra gondolsz konkrétan? Mert a Horizont Perfekt 30s -os, max. a Prak. Perfektre gondolhatsz, ami egy kicsit régi reklám már. Amúgy a számlázási egységet egyik szolgáltató sem reklámozza a csomag reklámjában. Érthető okokból, ugyanis akkor ki a frász venné meg? (A T-mobile sem hangozatatja, hogy a remek Relax csomagjai bizony percalapon beszélhetők le, amiben mellesleg a legrosszabb a piacon. Nincs még egy szolgáltatói csomag, ami előfizus és percalapú a számlázása. This is Horrible! )
HOPPÁRÉ HOPPÁRÉ!!! A Horizont Perfekt indulásakor még percalapú volt! Ez tuti! Most nézem a díjszabást és már nem percalapű, hanem 30/30-as. Nahát!
http://www.pgsm.hu/tarifacsomagok/szaml ... erfekt.php
A forgalmi díjak mérése 30 másodperces egységekben történik. Minden megkezdett egység díjköteles.
|
kedd jún. 08, 2004 21:10 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Macika írta: Igen, mivel ezzel lehet összehasonlítan ia tarifákat egymással. Furcsán nézne ki, ha a sima Vitamax csomagot úgy reklámoznák, hogy bruttó 1,10 Ft/ másodperc. Vagy ha a Domino nap-ot úgy, hogy hálózaton belül 1.980 Ft/óra. Nem?
|
kedd jún. 08, 2004 21:00 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Vodkafone007 írta: Nem tudom ki az aki veri itt a tantamot, vagy verte valaki? Igen, mint említettem volt, a Pannon verte. Évekig. Vodkafone007 írta: Nagyon jól írtad Macika paercdíjak és a számlázási egység nem azonos fogalom. Egy reklám addig nem jogszabálysértő, amig nem állít valótlan és a fogyasztókat megtévesztő információkat nem tartalmaz. Addig amíg percdíjakról van szó a reklámban és a számlázás egysége perc, addig semmi gond. Amennyiben percdíjakról pakol a reklám de a számlázás 2,3 perces egységekben történik akkor már jogszabálysértő. Miért is jogszabálysértő??? Mert Te azt mondod? Hol van az leírva, hogy – amennyiben nincs egyéb utalás – a számlázás alapértelmezése 1 perc???????? Naaa, légyszíííí, csak egy linket, ahol ezen jogszabály olvasható!!!! Vodkafone007 írta: Kérdezhetitek mi a helyzet abban az esetben, ha percdíjat említ de 30 mp számlázási egységet alkalmaznak, ebben az esetben nem történik jogszabálysértés, mivel a fogyasztókat nem pozitív irányba, azaz nem saját termékét szolgáltatását kívánja a valódináll jobb színben feltüntetni. Ugye ezt most nem komolyan csinálod? Ha megígéred, hogy nem, akkor még mosolyogni is fogok tudni rajta... Vodkafone007 írta: Ha viszont ezen elérhető tarifacsomagokat vizsgáluk és megnézzük a reklámokat akkor megállapíthatjuk, hogy mindenki percdíjról beszél. Voda egyetlen csomagja kivétel, amelynél a reklámban kihangsúlyozza a másodpercalapú számlázást. Ebből egyértelműen látszik, hogy mi a mobilpiac résztvevői által kialakított általános gyakorlat. Igen, mivel ezzel lehet összehasonlítan ia tarifákat egymással. Furcsán nézne ki, ha a sima Vitamax csomagot úgy reklámoznák, hogy bruttó 1,10 Ft/ másodperc. Vagy ha a Domino nap-ot úgy, hogy hálózaton belül 1.980 Ft/óra. Nem? Világos, hogy minden tarifát az azonos (közös) számlázási egységre nézve érdemes összehasonlítani. Ezért hasonlítják össze a percdíjakat, ezért kötelező kiírni a hypermarketekben az 1 kilóra vetített termékárat, stb. A Voda Duo percdíjai pedig úgy alakulnak, hogy az első 2 percben 58 Ft (tehát 29 Ft/perc), az utána következő időszakban pedig 3 perc 58 Ft (kb. 19 Ft/perc). Most kicsit belementél a susnyásba, de ezt már megszoktam Tőled. Ugyanis. Ha bevett szokás a percdíj alapértelmezése (ahogy egyébként szerintem is helyesen írtad) akkor mi a gond a 2-3 perces számlázással? Van 10 perces számlázási egysége is a Vodának, ahol azt írja (jogosan), hogy akár 6 Ft-ba is kerülhet egy perc, feltéve ha kihasználod a teljes 10 percet. Ha nem használod ki, csak 5 percet beszélsz, akkor 12 Ft volt egy perced. Na de pont ugyanezt teszi a T-mobile is a mostani TV-reklámjaiban, amikor azt mondja a Relax csomagokra, hogy akár 25 Ft-ért is percenként, bárhová. Az kimarad, hogy na ja, akkor, ha kicsengetsz előre 25.000 Ft-ot. Vodkafone007 írta: Amennyiben úgy gondolod ez nem így van, nyugodtan fordulj a GVH-hoz, kíváncsi lennék mit írnának ezen beadványodra. Óóó, nem! Oda Te szoktál. Én nem vagyok olyan. ÉN még sohasem jelentettem fel egyetlen mobilcéget sem. Vodkafone007 írta: Abban szerintem ne vitatkozzunk, hogy a 39 kevesebb mint a 66!!!!! mindketten megtudnánk magyarázni, mivel ha valakinek mások a telefonálási szokásai akkor ez tényleg változhat! Nem vitatkoztam Veled, hiszen ezt én hoztam fel. Te is nagyon jól tudod, hogyan értettem a dolgot. Vodkafone007 írta: Megjegyzem a "birkák"hiteles tájékoztatásához nem tartozik hozzá, hogy a szolgáltatók olyan információt mondjanak el amelyre jogszabály nem kötelezi őket. Nem gyógyszer vagy gyógyhatású készítményről van szó, amelyeknél kötelező előírások vannak! Igen. Így van. És hol van az a jogszabály, amiben le van írva, minek a közlésére vannak kötelezve. Nagy magabiztossággal osztod itt, hogy mikre vannak kötelezve a mobil-hirdetők, gondolom, akkor tudsz adni egy linket is, ahonnan mi is megtudhatjuk, mik is azok az előírások. Vodkafone007 írta: Mint már többen helyesbítettek a Vodafone Vitamax tarifacsomag nem 1 éve van a piacon, hanem már lassan 4 éve, igaz most csökkentettek áraikon.
Igen, mindenkitől (Tőled is) elnézést, pontatlanul fogalmaztam. Valóban, lezárt csomagként a piacon volt, de kb. 1 éve nyitották meg újra. És én erre gondoltam. De a kritika jogos!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika kedd jún. 08, 2004 23:21-kor.
|
kedd jún. 08, 2004 20:52 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Macika írta: Nem tudom, miért kell itt az infókat összekverni szándékosan!!!!
A publikus díjcsomag alatt azt értettem, amelyet bárki ( >18 ), bármikor megvásárolhat korlátozás nélkül. Nem vagyok jogi szakember, nem kell belekötni a fogalmazásba. Aki nem érti, mit akartam írni, az ne foglalkozzon e témával! Köszönöm.
Én is ezt próbálom neki elmagyarázni több- kevesebb sikerrel
|
kedd jún. 08, 2004 20:04 |
|
|
Macika
Moderátor
|
vizsla1 írta: Trabi TM írta: vizsla1 írta: Te is tudnál ilyen Üzletit venni, bemész a PGSM-hez, és cég nevére megveszel 1db-ot. Nyilvános, nem? Hisz az árakhoz hozzáférsz a honlapon. Bementem, és nem adtak... Azt mondták, ha nincs cégem, akkor nem adhatnak. Ezt a negatív megkülönboztetést Hát így jártál... Nekem sem adnak, nekem sincs cégem. De nyilvános az info, nem ? Nem úgy, mint pl. egy pártnak a csomagja. Ezt nem nézhetem meg minden percben a mobilszolgáltatók honlapján. Ellenben az ingyendumálós céges csomagokat igen.
Nem tudom, miért kell itt az infókat összekverni szándékosan!!!!
A publikus díjcsomag alatt azt értettem, amelyet bárki ( >18 ), bármikor megvásárolhat korlátozás nélkül. Nem vagyok jogi szakember, nem kell belekötni a fogalmazásba. Aki nem érti, mit akartam írni, az ne foglalkozzon e témával! Köszönöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika kedd jún. 08, 2004 19:48-kor.
|
kedd jún. 08, 2004 19:46 |
|
|
Vodkafone007
|
Nem tudom ki az aki veri itt a tantamot, vagy verte valaki? Nagyon jól írtad Macika paercdíjak és a számlázási egység nem azonos fogalom. Egy reklám addig nem jogszabálysértő, amig nem állít valótlan és a fogyasztókat megtévesztő információkat nem tartalmaz. Addig amíg percdíjakról van szó a reklámban és a számlázás egysége perc, addig semmi gond. Amennyiben percdíjakról pakol a reklám de a számlázás 2,3 perces egységekben történik akkor már jogszabálysértő.
Kérdezhetitek mi a helyzet abban az esetben, ha percdíjat említ de 30 mp számlázási egységet alkalmaznak, ebben az esetben nem történik jogszabálysértés, mivel a fogyasztókat nem pozitív irányba, azaz nem saját termékét szolgáltatását kívánja a valódináll jobb színben feltüntetni.
Egy dolgot el kell ismernem így utólag, hogy aktuális aktív tarifacsomag helyett aktuális elérhető tarifacsomagok kifejezést kellett volna használnom. Mivel ha jobban megnézzük az előző is helytálló, de az utóbbi pontosabb megfogalmazás.
Ha viszont ezen elérhető tarifacsomagokat vizsgáluk és megnézzük a reklámokat akkor megállapíthatjuk, hogy mindenki percdíjról beszél. Voda egyetlen csomagja kivétel, amelynél a reklámban kihangsúlyozza a másodpercalapú számlázást. Ebből egyértelműen látszik, hogy mi a mobilpiac résztvevői által kialakított általános gyakorlat.
Amennyiben úgy gondolod ez nem így van, nyugodtan fordulj a GVH-hoz, kíváncsi lennék mit írnának ezen beadványodra.
Amit leírsz Macika, hogy a Voda 66 Ft-os full másodpercalapú csomagja és a Dominos 39 Ft-os perdíjalapú tarifacsomag igazad van. Ezért hirdeti a Voda külön, hogy másodpercalapú.
Abban szerintem ne vitatkozzunk, hogy a 39 kevesebb mint a 66!!!!! mindketten megtudnánk magyarázni, mivel ha valakinek mások a telefonálási szokásai akkor ez tényleg változhat!
Megjegyzem a "birkák"hiteles tájékoztatásához nem tartozik hozzá, hogy a szolgáltatók olyan információt mondjanak el amelyre jogszabály nem kötelezi őket. Nem gyógyszer vagy gyógyhatású készítményről van szó, amelyeknél kötelező előírások vannak!
Mint már többen helyesbítettek a Vodafone Vitamax tarifacsomag nem 1 éve van a piacon, hanem már lassan 4 éve, igaz most csökkentettek áraikon.
Vodkafone
|
kedd jún. 08, 2004 19:26 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Trabi TM írta: vizsla1 írta: Te is tudnál ilyen Üzletit venni, bemész a PGSM-hez, és cég nevére megveszel 1db-ot. Nyilvános, nem? Hisz az árakhoz hozzáférsz a honlapon. Bementem, és nem adtak... Azt mondták, ha nincs cégem, akkor nem adhatnak. Ezt a negatív megkülönboztetést
Hát így jártál...
Nekem sem adnak, nekem sincs cégem. De nyilvános az info, nem ? Nem úgy, mint pl. egy pártnak a csomagja. Ezt nem nézhetem meg minden percben a mobilszolgáltatók honlapján. Ellenben az ingyendumálós céges csomagokat igen.
|
kedd jún. 08, 2004 17:16 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
vizsla1 írta: Te is tudnál ilyen Üzletit venni, bemész a PGSM-hez, és cég nevére megveszel 1db-ot. Nyilvános, nem? Hisz az árakhoz hozzáférsz a honlapon.
Bementem, és nem adtak...
Azt mondták, ha nincs cégem, akkor nem adhatnak. Ezt a negatív megkülönboztetést
|
kedd jún. 08, 2004 17:00 |
|
|