Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 19:37

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 354 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
Melyik Fényképezőgépet válasszam? 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Kösz szépen az infókat, tippeket...

Birdie, azok mind a te írásaid ott???

szomb. júl. 03, 2004 11:29
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kezdésnek mondjuk itt:
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/erzekelok1

Ezen kívül:
http://fotosuli.lap.hu

pén. júl. 02, 2004 16:33
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Mondjuk a V1-re, illetve az attól drágábbakra. Bár így már túllépjük a Nikon 4300 árkategóriáját.
Konkrétan V1, W1, F717, F828

pén. júl. 02, 2004 16:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Hmmm...
Köszönöm a véleményeket, Birdi-nek s Badmotorfinger-nek is!

Badmotorfinger, köszi a részletes beszámolót is a gépről...

Őszintén szólva egyáltalán nem ismerem ki magam a fényképezőgépek terén... s ezeket "szakkifejezéseket" sem nagyon értem...
Ha kinézek magamnak valamit akkor magammalcipelem egyik barátomat ő elemzi nekem ki a cuccokat...
viszont itt lenne az ideje mindezt megtanulni......

Tud valaki olyan helyet vagy oldalt ahol közérthetően magyarázatot ad a szakkifejezésekre???????

Badmotorfinger - Hogy érted pontosan, hogy Sony V1-től felfelé??? Mi az hogy felfelé???

pén. júl. 02, 2004 14:06
ezüst tag

Hozzászólás 
"-legyen 4MP-s, de ha véletlenül több akkor az nem lesz nagy gond "

A Nikon 4300 4 megapixel. Ez tehát oké.

- tulajdonképpen Nikon-t szeretnék, de még szóba jöhet Sony esetleg Panasonic (de ez már csak nagyon szélsőséges esetben)

Sonyból a V1-től fölfelé. Panasonicból az FZ sorozat legyen a minimum. Nikonból a 4300 alá ne add.

-legyen jól kezelhető

Relatív, kinek mi a jó kezelhetőség. A 4300-as pl. néhány dologban jó, néhányban körülményes.

-passzoljon az ember kezébe és ne kelljen zsonglőrködni hogy fényképezhessek vele

Ez is relatív.

-olyan fényképezőre van szükségem amit MOST megveszek és akkor 20-30 év múlva veszek újat

Ezt szinte kizárt dolognak tartom. Hányan használnak ma Commodore 64-et ? Nem nosztalgiából, néha elővéve egy-egy régi játékra, hanem egyedüli számítógépként, a mindennapokban. Ugyanez igaz hatványozottan a digitális fényképezőgépekre. Ezek a gépek 1, maximum 2 év kifutási időre vannak szánva. A Coolpix 4300-as pl. már nyugdíj előtt áll, pedig vagy 2 évig volt piacon, ami elég soknak számít. 2 év múlva a géptulajdonosok 80%-a nem is fogja tudni, hogy létezett ilyen gép.
Ezen felül csodálkoznék, ha évtizedekig bírnák ezek a gépek.

-fontos hogy szép képeket készíthessek vele

Szerintem szép képeket készít. Akár a nála alacsonyabb kategóriás Nikonoktól is, de összevethető a konkurenciával is.

-s ne legyen ormótlan

Ezt akár írásba is adom neked.

A 4300 hátránya, hogy nincs rekeszelőválasztás, illetve záridő előválasztás. Ezek kényelmi szempontból azért jól jöhetnek, bár lehet élni nélkülük. A záridő elég nagy szabadsággal állítható manuális módban, úgyszintén a rekesz is állítható, de az objektív fókuszállásához viszonyítva mindig csak 2 értéket ajánl fel a gép. Egy szűkebbet és aegy tágabbat. A manuális fókuszát kicsit körülményesen kezelhetőnek találtam és az élesség nem túl jól ellenőrizhető a kis LCD-n. Ez mondjuk szinte minden hasonló kategóriás digire igaz (pl Canon A70-A80).
A gép amúgy szép képeket csinál, sok funkcióban állítható.

pén. júl. 02, 2004 7:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Birdi...

Tudod úgy vagyok vele, hogy most van pénzem venni egy 4MP-set... később nincs kizárva hogy nem lesz, így élni szeretnékk a lehetőséggel!
Az A4-es is megteszi, de jobban bejönnek a nagyobbak... mondjuk A3 :wink:

Ezt hogy érted???

"Nikon: biztos. :D "

csüt. júl. 01, 2004 21:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
nos nézzük. dekoratív kiegészítő. mekkora méretben? A/4 elég? Oda azért már a 3 Mpixel is megfelelő, persze azért igazad van, jobb a négy. De azért ne zárd ki a 3-at.

Nikon: biztos. :)

szer. jún. 30, 2004 19:36
ezüst tag

Hozzászólás 
@ Birdie [digicam]
Nézzük csak...
-miért kell nekem egy 4MP-s fényképezőgép?
szeretném a fényképezőgépet a hétköznap pillanatképek elcsípése mellett művészi képek készítésére is felhasználni... s szeretném, hogy az elkészült képek dekoratív részét alkossák a lakásnak... remélem kelégítő válasz...

-miért szeretnék Nikon-t?
a fenti válasz helytállna itt is... Olvasva az általad megadott portálon talált leírásokat megtudtam, hogy erre nagyon megfelel. Viszont egy gondra is rávilágítottak a leírások, hogy pillanatképekre nem a legmegelelőbb... hogy ez mekkora mértékben van így azt nem nagyon részletezi...

szer. jún. 30, 2004 18:57
arany tag

Hozzászólás 
Húhhh, de mérges vagyok. A digicambholshop ma frissítette a listáját és egyidejűleg válaszolt a megrendelésemre: jelenleg nincsen a raktárukon W1-es. :(( Pedig már lezsíroztam a szombati utazásomat.

Tudja valaki hogyan lehet eljutni a legegyszerűbben a digitrend.at üzletébe a 1040 Wien, Rilkeplatz 3. címre?

szer. jún. 30, 2004 15:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Alapvetően igen. De ez sokmindentől függ: kiszajú erősítéstől, utófeldolgozástól, stb. Csak akkor lenne igazán igazságos az összehasonlítás, ha mindkét géppel RAW-ban fotózott képet elemeznénk. Bár tény, hogy általában nem ezt teszik az emberek :)
Összességében nem jelentős a különbség a kettő között. Canon ügyesen megcsinálta valahogy, hiszen ISO50-nél (ami valójában sokkal inkább ISO100!) alig látható képzaj.

szer. jún. 30, 2004 14:34
vas-tag

Hozzászólás 
Ezek szerint az A70-es képe zajosabb, mint az A60-asé?

szer. jún. 30, 2004 14:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mind a filmes gépeknél (pontosabban magánál a filmnél, negatív, vagy dia), mind a digitális gépek CCD-jénél a nagyobb értékenység magasabb, erősebb szemcsézettséget, zajt okoz. Digitális gépek analóg képérzékelőinek minél kisebbek az elemi képérzékelőik, annál jobban kell utólag analóg erősítést alkalmazni, ami a zajt is erősíti. Ezért egy igen apró képpontú képérzékelő zajosabb képet ad, mint egy nagyobb pixelű.
Természetesen ha nagyobb érzékenységet használsz, akkor a zaj is magasabb lesz ebből adódóan.

Mit jelent ez?
Azt, hogy minél nagyobb képpontok vannak az érzékelőn, annál kisebb a képzaj. Máshogy mondva:
- azonos képérzékelő méret esetén minél nagyobb felbontású a képérzékelő, annál zajosabb képet ad. Vagyis egy 3 Mpixeles 1/1,8" kevésbé zajos, mint egy 3 Mpixeles 1/2,7"-os
- azonos felbontás esetén minél kisebb a képérzékelő, anál zajosabb képet ad

Ezért van az, hogy a digitális tükörreflexesek nagy (általában APS-C-hez közeli méretű) képérzékelői még ISO400-nál is alig zajos képet adnak.

Ha már így a zajról van szó:
Azon érdemes elgondolkozni, hogy mi a mostani trend a gyártóknál. Mondjuk sokat nem kell rajta gondolkozni, mert mindenki vágja: minél nagyobb felbontás.
Mit okoz ez?
Az egyre nagyobb felbontású CCD-k mérete nagyban nem változik, így a képzaj nő.
Az egyre nagyobb felbontású CCD-k kiszolgálásához egyre kritikusabbá válik az optikák minősége: lásd Fuji S7000 optikája képtelen kiszolgálni a 6 Mpixeles CCD-t, életlen, nagyon lágy képeket okozva.

Sajnos ez a trend nem jó. Hosszú távon ha nézzük, azt okozhatja, mint a videokártya piacon most tapasztalható: normális munkára már nem tudsz venni jó videokártyát.
Sajnos úgy néz ki, hogy ha nem csinálnak valamit sürgősen a T. mérnökurak, akkor a jövő a számmisztikummá fokozódó Mpixel-háború folytatása, feláldozva a zajmentes képeket, kiélezve az optikák problémáit.
Idén már nem fog megjelenni több 3 Mpixeles gép. Lefutott sorozat. Mostantól 4 Mpixel a legkisebb!! De idén már a 6-7 Mpixeles kompaktokat fogják bejelenteni (pl. majd a Pentax az Optio 750-nel).
Egy kérdés: vajon jó-e ez a vásárlókank?
Bizonyos szempontból jó, mert mennek le az árak.
Bizonyos szempontból nem, mert egyre gyengébb képminőséget kap az ember, és igazán megfelelőt nem fog tudni venni, mert sok esetben elég a 2-3 Mpixel, mégis hamarosan nem lehet majd kapni, csak 5 Mpixeltől felfelé. Én szeretném, ha a legkisebb CCD-méret 1/1,8" lenne, de inkább 2/3" 6 Mpixeltől. De sajnos nem rajtam múlik.

Eddigi tapasztalatom alapján azt kell mondjam, hogy az 1/1,8"-os CCD-knél a mostani technikák 6 Mpixel felett nem fognak további részletet bevnii aképbe, csak zajt. 2/3"-nál 8-10 Mpixel az a határ, ami felett már érezhetően nem nő a képek részletgazdagsága.
Ezt persze lehetne javítani, jó minőségű, kiváló optikákkal. Viszont ezek a tucatgépek, amik dömpingszerűen árasztják el a piacot, nem lehetnek drágák. A jó optika viszont drága. Ki venne meg egy 5 Mpixeles gépet 250e Ft-ért? senki! még ha az valóban tökéletes képet is adna. Ilyet egy gyártó sem kockáztat meg. sajnos.
úgyhogy az az érzésem, hogy itt mindenképpen valami változásnak kell történnie. A D-SLR piacon is nő a felbontás, a 6 Mpixelt lassan kinövik, jönnek a 7-8 Mpixelesek, amik azért még szerencsére kellően zajmentesek APS-C-nél is. De ha ez így folytatódik, 2-3 év múlva már a D-SLR-ek is komoly zajproblémákkal fognak küszködni.
Asszem megyek és veszek még egy 6 Mpixeles vázat, hogy legyen utánpótálasom :D

szer. jún. 30, 2004 14:08
vas-tag

Hozzászólás 
Luppapa írta:
FolatR,
Sok mindent lehet mondani az A70-re, de hogy zajos képeket gyártana, azt nem hiszem. 50E körül én az A60-at ajánlom, ezért a pénzért szerintem minden más gépet maga mögé utasít.

Köszi!
Végigmolyoltam megint pár tesztképet, és nekem is ez tűnik a legoptimálisabbnak. Bár A0-ást képet nem fogok gyártani vele :wink: , egy efféle túristának -- mint én -- tökéletesen megfelel.
Viszont magasabb ISO értékeknél tényleg zajosabbak a képek. Ez általános jelenség ebben a kategóriában? Esetleg CCD-függő?

szer. jún. 30, 2004 13:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
"-legyen 4MP-s, de ha véletlenül több akkor az nem lesz nagy gond"

Meg tudod-e indokolni, miért kell ekkora felbontás?

"- tulajdonképpen Nikon-t szeretnék, de még szóba jöhet Sony esetleg Panasonic (de ez már csak nagyon szélsőséges esetben)"

Meg tudod-e indokolni, miért ragaszkodsz annyira a Nikonhoz?

"-olyan fényképezőre van szükségem amit MOST megveszek és akkor 20-30 év múlva veszek újat"

Muhahahaha :))))))) Akkor vegyél egy Leica M5-öt :D

"Egy extra kérdésem is lenne hozzátok, meddig "bővíthetőek" a CF kártyák??? (mekkora skálán mozognak a kapacitásaik?)"

8MB-tól jelenleg 12 GB-ig.

"Az én kiszemeltem a Nikon Coolpix 4300-as... a tájékoztató csupa szépeket ír róla, csak hát abból sokszor kifelejtik a hátilütőket..."

olvass teszteket!
http://digitalisfoto.lap.hu

szer. jún. 30, 2004 7:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló...

Szeretnék én is csatlakozni a kérdezők sorába :D , s ha minden jól megy akkor én is rátalálok álmaim gépére... :wink:

Sajnos nem egyszerű a problémám...

A budget-ém sajnos véges (de attól tartok ezzel nem vagyok egyedül), így körülbelül 300 eurót szánnék a fényképezőgépre... :roll:

Viszont lennének kikötéseim:
-legyen 4MP-s, de ha véletlenül több akkor az nem lesz nagy gond
- tulajdonképpen Nikon-t szeretnék, de még szóba jöhet Sony esetleg Panasonic (de ez már csak nagyon szélsőséges esetben)
-legyen jól kezelhető
-passzoljon az ember kezébe és ne kelljen zsonglőrködni hogy fényképezhessek vele
-olyan fényképezőre van szükségem amit MOST megveszek és akkor 20-30 év múlva veszek újat
-fontos hogy szép képeket készíthessek vele
-s ne legyen ormótlan

Egy extra kérdésem is lenne hozzátok, meddig "bővíthetőek" a CF kártyák??? (mekkora skálán mozognak a kapacitásaik?)

Az én kiszemeltem a Nikon Coolpix 4300-as... a tájékoztató csupa szépeket ír róla, csak hát abból sokszor kifelejtik a hátilütőket...

Így hát SZAKÉRTŐK... ne kíméljetek :!: , s ha picit több mint 300 euró nem gond, mert németországból tervezem behozni, s ahogy észrevettem kézzelfogható különbségek vannak az árakban....

ELŐRE IS KÖSZ A TIPPEKET ÉS TANÁCSOKAT...

Üdw, Roobi :P

kedd jún. 29, 2004 22:26
arany tag

Hozzászólás 
FolatR,
Sok mindent lehet mondani az A70-re, de hogy zajos képeket gyártana, azt nem hiszem. 50E körül én az A60-at ajánlom, ezért a pénzért szerintem minden más gépet maga mögé utasít.

kedd jún. 29, 2004 17:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Canon Power Shot A75 3,2Mpixel, 3x opt. zoom 55000 Ft
Canon Power Shot A80 4Mpixel, 3x opt. zoom 68200 Ft -
Canon PSA-60 2Mpixel, 3x opt., 2,5x dig. zoom 34000 Ft
+ÁFA
itthoni árak, aqua.hu

kedd jún. 29, 2004 15:17
arany tag

Hozzászólás 
Luppapa írta:
Topman,
+benzin +idő +egyebek
Vagy esetleg rendelsz a netről?

A netről megrendelem, csak sajna nem tudok németül (angolul sem nagyon), majd kiugrok érte, több ismerősöm is folyton kijár külföldre, csak csatlakoznom kell, semmibe nem fog kerülni, az időt sem lehet probléma, ilyenre szívesen szakítok belőle. :(

Már csak a megrendelés, a gép félretétele hiányzik. Tudna valaki segíteni kitölteni a német nyelvű megrendelőlapot?

kedd jún. 29, 2004 14:22
vas-tag

Hozzászólás 
No most akkor kérek én is egy kis segítséget vásárlás előtti állapotban. Bár végignyálaztam már százezer topicot, leírást, eddig még nem találtam olyan gépet, amit nem fikázott volna pár ember ugyanabban a tulajdonságban, mint amit más istenít. Egyedül egy Fuji 410-es volt eddig a kezemben egy nyaralás erejéig, amivel nekem megfelelő képeket csináltam (nem volt köztük zajos, torz, gázos kontraszt, nem volt fehéregyensúly problémája...) viszont ~50eFt-ot vagyok hajlandó rá áldozni.
Szemezek egy ideje az Oly C310-el, de állati drága az az xD-kártya. Nézegettem a HP 735-öt, de sokan szapulják, emiatt tartok tőle. Lehet hogy velem van a baj, de a többi hasonszőrű gép tesztképei sem tűntek igazán jobbnak. Megnéztem a Nikon tesztképeit, és a Canon a70-esét is. Egyik sem volt túl meggyőző, ráadásul ezekre is volt jópár lehúzó vélemény, főleg a zajos képek miatt.
A video részére teszek nagyívben: arra ott vannak a kamerák. A legfontosabb a képminőség.

Szóval mit javasoltok?

kedd jún. 29, 2004 11:04
arany tag

Hozzászólás 
Topman,
+benzin +idő +egyebek
Vagy esetleg rendelsz a netről?

kedd jún. 29, 2004 10:29
platina tag

Hozzászólás 
Canon Powershoot A75:

Mindenkinek zajos az optika?
Kicsit hülyén kerreg...
Nem nagyon zavaró, de hallatszik, működik.

kedd jún. 29, 2004 9:25
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Luppapa írta:
Persze, van ennél sokkal erősebb vaku is, a gép méretéhez képest szerintem jó a vakuja bárki akármit mond.
Data sheet...azokra az adatlapokra gondoltam, amikkel tele van a net a különböző digit.oldalakon (az indexen is): technikai információk. Ezeket nem akartam ismételni.
Nem, Bécsben még nem vettem soha semmilyen digitgépet. Szerintem most már olyan áron vannak nálunk is gépek, hogy nem is érdemes.

Köszi!

Itthon a W1 110.000.-Ft, kint 85.000.-Ft. Már csak a garancia a kérdés, hogy a magyar Sony hogyan áll a dolgokhoz.

kedd jún. 29, 2004 7:59
arany tag

Hozzászólás 
Persze, van ennél sokkal erősebb vaku is, a gép méretéhez képest szerintem jó a vakuja bárki akármit mond.
Data sheet...azokra az adatlapokra gondoltam, amikkel tele van a net a különböző digit.oldalakon (az indexen is): technikai információk. Ezeket nem akartam ismételni.
Nem, Bécsben még nem vettem soha semmilyen digitgépet. Szerintem most már olyan áron vannak nálunk is gépek, hogy nem is érdemes.

kedd jún. 29, 2004 7:20
arany tag

Hozzászólás 
Luppapa írta:
Épp most tesztelgettem egy W1-et.
Első benyomások (gyári adatokon kívül):

+ Kellő megvilágítás mellett nagyon gyors AF!
+ Alig van CA (PF)
+ Ultra gyors ki/bekapcsolás, felvétel módban minden gyors
+ Burst mode (sorozatkép) nagyon jó
+ Mérethez képest erős akku, jó képek kevés fény mellett
+ KEVÉS ZAJ !!!

- Nem olyan részletgazdag képek mint a Canonoknál
- Vaku közel túlexponál (mint sok más gépnél)
- Nehezen kezelhető zoom gombok (legalábbis nekem)
- Kép készítése után az elkészült kép csak low-res-ben villan fel, nem látjuk, hogy éles lett-e csak ha bemegyünk lejátszás módba
- Csiga lassú zoom és scrollozás lejátszás módban
- Burst mode sajnos csak vaku nélkül működik :(
- Kissé fakó színek (bár ez ízlés kérdése)

A többi info megnézhető a data sheet-eken....

Összességében egy nagyon jó gépnek tartom, főleg az árához képest!
Pici. könnyű, gyors és szép képeket csinál, sötétben is!

Köszi az értékelésedet, még ezen a héten kiugrok Bécsbe és mostmár 90%, hogy W1-et fogok venni.

Az indexen szídták a vakuját, mert szerintük csak 2.5 méterre ment a villanás.

Mit jelent a "data sheet-eken"?

Te vásároltál már a digicamabholshop-nál Bécsben?

hétf. jún. 28, 2004 23:59
arany tag

Hozzászólás 
Épp most tesztelgettem egy W1-et.
Első benyomások (gyári adatokon kívül):

+ Kellő megvilágítás mellett nagyon gyors AF!
+ Alig van CA (PF)
+ Ultra gyors ki/bekapcsolás, felvétel módban minden gyors
+ Burst mode (sorozatkép) nagyon jó
+ Mérethez képest erős akku, jó képek kevés fény mellett
+ KEVÉS ZAJ !!!

- Nem olyan részletgazdag képek mint a Canonoknál
- Vaku közel túlexponál (mint sok más gépnél)
- Nehezen kezelhető zoom gombok (legalábbis nekem)
- Kép készítése után az elkészült kép csak low-res-ben villan fel, nem látjuk, hogy éles lett-e csak ha bemegyünk lejátszás módba
- Csiga lassú zoom és scrollozás lejátszás módban
- Burst mode sajnos csak vaku nélkül működik :(
- Kissé fakó színek (bár ez ízlés kérdése)

A többi info megnézhető a data sheet-eken....

Összességében egy nagyon jó gépnek tartom, főleg az árához képest!
Pici. könnyű, gyors és szép képeket csinál, sötétben is!

hétf. jún. 28, 2004 23:32
platina tag

Hozzászólás 
Luppapa írta:
Repeta,
Mit értesz az alatt, hogy "összesen"?

Hogy ha csinálsz mondjuk 10 videót, akkor ÖSSZESEN ennyi lehet a hosszuk az adott kártyaméretnél az adott felbontásban, de EGYENKÉNT csak a maximálva van a videók hossza.

hétf. jún. 28, 2004 9:31
platina tag

Hozzászólás 
Luppapa írta:
Repeta,

Hogy ha csinálsz mondjuk 10 videót, akkor ÖSSZESEN ennyi lehet a hosszuk az adott kártyaméretnél az adott felbontásban, de EGYENKÉNT csak a maximálva van a videók hossza.

hétf. jún. 28, 2004 9:30
arany tag

Hozzászólás 
Luppapa írta:
Ha van pénzed a W1-re, akkor van pénzed az A80-ra is. Remek választás szerintem, benti vakus/vaku nélküli képekben verhetetlen a kategóriában!

Az A80-ast semmi képpen sem választom, mert túl pici a kijelzője. A W1-es többek között a kijelző nagy mérete miatt vonzó, pont ezért néztem ezidáig az A75-öst is.

vas. jún. 27, 2004 9:31
arany tag

Hozzászólás 
Ha van pénzed a W1-re, akkor van pénzed az A80-ra is. Remek választás szerintem, benti vakus/vaku nélküli képekben verhetetlen a kategóriában!

vas. jún. 27, 2004 8:44
arany tag

Hozzászólás 
Luppapa

A Sony W1-es is gyengusz a szobán belüli képeknél (gyenge a vakuja?), mint a Sony-ké általában?
Tudod, én elég sokat szeretnék szobán belül is fotózni, de vajon megéri a W1-est választanom a Canon A75-össel szemben? Kb 25eFt a kettő között a különbség.

vas. jún. 27, 2004 0:23
arany tag

Hozzászólás 
Topman,
Igen, a W1 az szintén Carl Zeiss lencsés, szuper beépített zajcsökkentő rendszeres, AA-akkuval működő (NAGY előny!) kis kompakt gép. Szerintem telitalálat. Kár, hogy manuális fehér egyensúly nincs rajta, de végül is egy point & shoot-hoz képest így is rengeteget tud.

Infokukac,
EX-Z40-ről nem sokat tudok....
QV-R51 szerintem egy nagyon jó gép. Teszteket olvastam róla, adatlapját láttam, és legfőképpen megnéztem a vele készült - amatőr! - képeket. Ha nem számít az AF-segédfény hiánya és a hang nélküli videó, akkor jól jársz vele. Hiába, Canon lencse van benne... :)

Eduard,
AF-segédfény az nincs benne, histogram pedig csak lejátszás módban van, felvétel módban nincs (mint a legtöbb kompaktban).

szomb. jún. 26, 2004 23:19
ezüst tag

Hozzászólás Off
Bocs az OFF-ert.

Surgosen kellene 2 info a Canon PS S1 IS geprol. A digicam tesztben olvastam, hogy nincs AF segedfeny es hisztogram a gepben, viszont a canon.hu oldalon a gepadatoknal szerepel ez a ket tulajdonsag.

Ha valaki 100%-ig biztos valaszt tudna adni, annak orulnek.

OFF

szomb. jún. 26, 2004 20:44
vas-tag

Hozzászólás 
Luppappa

casio QV-R51 illetve Exilim EX-Z40... ezek a legújabbak és állítólag nagyon gyorsak és rengeteg mindent tudnak. Persze nincs akkora nevük és történetük mint a canonnak, de a 100.000 alatti gépekben állítólag ez a király.

kukac

szomb. jún. 26, 2004 5:18
arany tag

Hozzászólás 
Luppapa

Ma nézegettem élőben a Sony W1-est, nagyon tetszik a gép, nagyon erősen filózok azon, hogy inkább ezt kellene választanom és nem a Canon A75-öst. Ennek sem az erőssége a vaku, igaz? Azt is írták az index.hu tesztjében, hogy ez is produkált vörösszemes képeket.

Korábban azt írtad, hogy a Sony-k P100-tól kezdődnek, a W1-ben már ilyen technológia van, ugye?

pén. jún. 25, 2004 23:06
arany tag

Hozzászólás 
Repeta,

Infokukac,
Melyik Casio az pontosan?
Elég sok Casiot néztem már, de sajnos mindegyikben találtam valami súlyos hibát/hiányosságot........

Digit kompaktban jelenleg számomra csak Canon és Sony létezik. De persze ezen lehet vitatkozni. :)

pén. jún. 25, 2004 16:58
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok,

most hallottam, hogy van új CASIO gép ami nagyon gyors, jó a felbontása, super képeket csinál...

Ti mit szóltok agy Casió-hoz? tapasztalatok? esteleg van valakinek??

minden infó érdekel...
kukac :shock: :shock:

pén. jún. 25, 2004 13:53
platina tag

Hozzászólás 
[quote="Luppapa"]Topman,
Igen, tévedés. Max 3 percet tud 320x240-ben és 30 mp-et 640x480-ban.

Ha összesen nézzük, akkor nem. De 1 db-nak megvan a max mérete.
Mondjuk ennek sem tudom mi értelme van...

pén. jún. 25, 2004 12:35
arany tag

Hozzászólás 
Topman,
Igen, tévedés. Max 3 percet tud 320x240-ben és 30 mp-et 640x480-ban.

Infokukac,
S500 vagy S50? El kell dönteni, mi a fontosabb: a manuális beállítások, vagy a kicsi méret és súly. Képminőség terén mindkettő kiemelkedő gép, kategóriájában szinte verhetetlenek. Nézegesd a tulajdonságait a 2 gépnek, úgy mint beállítások, méret, súly, LCD, kezelhetőség stb. és döntsd el melyik a szimpatikusabb. Ezt neked kell eldönteni, mindkettő nagyon jó gép - az egyik egy point & shoot (S500) a másik egy nagyon komoly gép (S50) amely ugyanúgy képes full automata módban működni mint kicsi társa.

csüt. jún. 24, 2004 21:23
arany tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam] írta:
Topman írta:
512-es CF kártyát is tudja használni az A75-ös? Mekkora a legnagyobb kártya, amit még felismer?

Mennyi időt tud videófelvevőként rögzíteni pontosan? Memória kártya mérete is számít valamit?

FAT32-t támogat a gép, tehát a max. kapacitás asszem vagy 32 GB, vagy 127 GB. Most igy fejből nem vágom. De sztem 4 GB-os kártyát se fogsz belerakni :D

640x480-ban max. 30 mp, kisebb felbontásban max. 3 perc. Kártya mérete természetesen számít, mert ha nem fér rá, akkor fél percet se tud rögzíteni ;)

Én sem hiszem, hogy valaha is belekerül 4Gb-os kari, persze bízni kell a csodákban. :)

A Steve's digicams oldalán lévő tájékoztatás szerint valamivel többet is fel tud venni videófelvevőként az A75-ös digigép, szerintük a memkártya méretétől függően.

Movie / High 640 x 480

32Mb - 30 sec.
64Mb - 61 sec.
128Mb - 124 sec.
256Mb - 249 sec.

Szerinted ez a táblázat tévedés?

kedd jún. 22, 2004 18:20
vas-tag

Hozzászólás 
egy gyors kérdés: Ixus 500 vagy S50???

előnyök, hátrányok??? melyik a jobb???

segítsetek... :shock: :roll:

kedd jún. 22, 2004 12:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Topman írta:
512-es CF kártyát is tudja használni az A75-ös? Mekkora a legnagyobb kártya, amit még felismer?

Mennyi időt tud videófelvevőként rögzíteni pontosan? Memória kártya mérete is számít valamit?

FAT32-t támogat a gép, tehát a max. kapacitás asszem vagy 32 GB, vagy 127 GB. Most igy fejből nem vágom. De sztem 4 GB-os kártyát se fogsz belerakni :D

640x480-ban max. 30 mp, kisebb felbontásban max. 3 perc. Kártya mérete természetesen számít, mert ha nem fér rá, akkor fél percet se tud rögzíteni ;)

kedd jún. 22, 2004 12:11
arany tag

Hozzászólás 

kedd jún. 22, 2004 8:25
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem igen. Igaz, még nem volt a kezemben (hamarosan ez is meg fog történni), de a tesztképeket nézegetve meggyőződésem, hogy képminőség terén kenterbe veri a P-sorozat bármelyik tagját (kivéve talán P100).

szomb. jún. 19, 2004 0:18
arany tag

Hozzászólás 
Luppapa írta:
Topman,
Ha a kijelző ennyire fontos, akkor ajánlom a Sony W1-et a 2,5-es kijelzőjével és kiemelkedő képminőségével, kevés zajjal.

Nem semmi a gép, de sajna 86000Ft a legolcsóbb bécsi üzletben, és még kellene egy nagyobb memória is bele. Attól tartok ez nekem már túl drága. Amúgy ez a gép lényegesen jobb a P sorozatnál szerinted?

pén. jún. 18, 2004 23:15
arany tag

Hozzászólás 
Topman,
Ha a kijelző ennyire fontos, akkor ajánlom a Sony W1-et a 2,5-es kijelzőjével és kiemelkedő képminőségével, kevés zajjal.

pén. jún. 18, 2004 22:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Én fényképező, és kamera között évődtem 2 hétig, de végülis a PANA NV-GS 11 mellett döntöttem, mert jobban visszaadja a kellemes élményeket, mint egy fényképező. A rivális az OLYMPUS C 760, vagy 765 volt. Ha vkit. érdekel a döntést befolyásoló tényezők az nézze meg itt: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=18919

pén. jún. 18, 2004 22:02
platina tag

Hozzászólás 
Üdv!

Én egy új "melyik gépet válasszam" kérdező vagyok.
Azt szeretnén kérdezni, mint hozzá nem értő, hogy most akarom az Olympus C300Z-met lecserélni egy Olympus C-765-re valószínűleg. Ahhoz adnak akksit és töltőt, de sehol sem írják, hogy ha lemerül és kiveszem akkor mitől nem szállnak el a gép beállításai? Vagy elszállnak?

Továbbá: C-760-at vagy 765-öt vegyek, úgy vettem észre a 765 alapvetően 3dologban jobb csak (de 20e foront a különbség (a fotobolt.com -on)):
-műanyag váz helyett fém
-nem 3 hanem 4 MP (de szerintem az nem sokkal jobb, nekem nem lényeg)
-videofelbontás (asszem)

A 765-nél azt írják hogy 2Mpixel üzemmódban tud 14x optikai zommot, de nem interpolációval. Sehol nem találtam erről a 14x-es dologról infót. Valaki tud erről valamit?

Szeretnék Olympust venni, mert bevált eddig. A legjobb egy 750-es lenne, de a 765höz képest csak egy vakupapuccsal jobb csak jóformán és kb 25%-al drágább . Vagy esetleg esetleg netán egy Fuji S7000, az plusz 20e forint a 765-höz, de lehet megérné, ezt nem tudom.

Minden vélemény érdekel. :)
Köszi

pén. jún. 18, 2004 13:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Topman írta:
Norbi írta:
Luppapával értek egyet. Szvsz sokkal fontosabb a képminőség, mint az, hogy a képkivágást 1,5" vagy 1,8"-os kijelzőn ellenőrzöd-e - mert az másra úgyse jó igazán.

Tapasztalatból mondom: az előző gépemen 1,8-as volt, a mostanin 1,5-ös van - ugyanolyan rajta visszanézni a képeket, egyáltalán nem hiányzik a nagyobb LCD.
(Azt azért be kell valljam, hogy a mostani gépen nem optikai, hanem EVF kereső van. Annyira jó azt használni, hogy pár nap után már nem is érdekelt az LCD. :wink: )

Hangsúlyozom, nem miattam kell a nagyobb kijelző, hiszen én jól látok, sajnos a családomban ezt nem mindenki mondhatja el magáról, ezért számít az én gépválasztásomnál ez a tulajdonság is. :(

Értem.
Mondjuk - sajnos - az én szemem sem tökéletes, ezért aztán a dioptria-korrekciót ki is használom a keresőnél.
Nálatok ez (mármint a dioptria-korrekciós kereső használata) nem lenne megoldás?

pén. jún. 18, 2004 10:05
arany tag

Hozzászólás 
Norbi írta:
Luppapával értek egyet. Szvsz sokkal fontosabb a képminőség, mint az, hogy a képkivágást 1,5" vagy 1,8"-os kijelzőn ellenőrzöd-e - mert az másra úgyse jó igazán.

Tapasztalatból mondom: az előző gépemen 1,8-as volt, a mostanin 1,5-ös van - ugyanolyan rajta visszanézni a képeket, egyáltalán nem hiányzik a nagyobb LCD.
(Azt azért be kell valljam, hogy a mostani gépen nem optikai, hanem EVF kereső van. Annyira jó azt használni, hogy pár nap után már nem is érdekelt az LCD. :wink: )

Hangsúlyozom, nem miattam kell a nagyobb kijelző, hiszen én jól látok, sajnos a családomban ezt nem mindenki mondhatja el magáról, ezért számít az én gépválasztásomnál ez a tulajdonság is. :(

pén. jún. 18, 2004 9:49
gyémánt tag

Hozzászólás 

pén. jún. 18, 2004 8:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 354 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő