Szerző |
Üzenet |
threeman
vas-tag
|
Már próbáltam azóta mindegyiket kivéve a másik gépet, ill. azt is akartam, úgyhogy visszamentem a boltba, ahol vettem, és mondtam próbálják ki, aszondták meg múltkor megvolt, akkor mondom mi legyen, és akkor mondták hozzam be a gépet és keresnek bele egy jót, amivel normálisan felismeri. 2 óra után visszamentem, és mondták, hogy nekik is csak a 4. modullal vitte, ideadták a gépet, hazhoztam és már 256-tal többel büszkélkedek... Tehát minden ok-s de thx a tippeket...
|
csüt. júl. 01, 2004 15:50 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
threeman írta: 333Mhz-s ddr ramot raknék be egy 266Mhz-s ram mellé. Az alaplap max 266Mhz-t támogat. Na tehát, itt olvastam, hogy nyugodtan rakjuk bele, vinni fogja, bele is raktam, de (gonodlom vmi nem tetszik a gépnek) bebutult, a gép bekapcsolt, a monitor nem... A kérdésem végül is az, hogy a bios-ban, vagy alaplapon (jumper vagy mittomén ) be kell-e előtte vmit állítani (utána nem nagyon tudok, hiszen nem kapcsol be a monitor ) Kipróbáltam csak a 333Mhz-essel, de csak azzal sem ment. Gonodlom frekvenciát vagy vmit kéne beállítani, de nem vágom hogy hol/hogyan...
Próbáld ki a ramot másik gépben is, ha tudod, mert annak mennie kéne.
És próbáld ki a 266-os ramot a másik slotban is, hátha a slot a rossz.
Extrém esetben előfordulhat, hogy a 2 ram ennyire nem szereti egymást, de külön menniük kéne.
|
csüt. júl. 01, 2004 11:39 |
|
|
threeman
vas-tag
|
333Mhz-s ddr ramot raknék be egy 266Mhz-s ram mellé. Az alaplap max 266Mhz-t támogat. Na tehát, itt olvastam, hogy nyugodtan rakjuk bele, vinni fogja, bele is raktam, de (gonodlom vmi nem tetszik a gépnek) bebutult, a gép bekapcsolt, a monitor nem...
A kérdésem végül is az, hogy a bios-ban, vagy alaplapon (jumper vagy mittomén ) be kell-e előtte vmit állítani (utána nem nagyon tudok, hiszen nem kapcsol be a monitor )
Kipróbáltam csak a 333Mhz-essel, de csak azzal sem ment. Gonodlom frekvenciát vagy vmit kéne beállítani, de nem vágom hogy hol/hogyan...
|
csüt. júl. 01, 2004 10:09 |
|
|
GOD-GOD
arany tag
|
Megtehetik, hogy izomból beszéljenek. Túl sok helyen vannak jelen ahoz, hogy csődbe tudjanak menni. Ilyen cégek már megengedhetik maguknak azt az évi 20-200 pert, amit indítanak ellenük és akkor még csak a "kétes" ügyek .2%-ában indítottak pert ellenük. Nem állítom, hogy nem születnek ellenük elmarasztaló ítéletek, ilyenkor fizetnek, de a nagy számok törvénye nekik dolgozik. Egyszerűen nem érzik meg, ha pár ezer ember nem megy be hozzájuk soha többé. Sokan csak azért járnak hozzájuk a negatív tapasztalataik ellenére, mert nem kell körbejárniuk az egész várost, hanem nyugodtan válogathatnak a kb. 10-20 guriga értékű árukészletből. A céges vásárlók nagy részét meg nem érdekli a gar, költség oszt csókolom.
Kb. ennyi, de ne offoljuk már szét a topicot (ami ugyan már beteljesítette életcélját, de akkor sem illik!)
Tisztelettel:
GOD-GOD
|
szer. jún. 30, 2004 14:03 |
|
|
Fony
vas-tag
|
Kérdés: miért tehetik ezt meg?
Olyan olcsók, vagy.......
|
szer. jún. 30, 2004 5:54 |
|
|
GOD-GOD
arany tag
|
Figyelj!
Ez az imádkozzunk érettük szöveg nálam már csak emberölés után fordulhat elő...!
Csak 1 vicc: a dolgozók nagy része ha fizikai méreteidben nem vagy eléggé félelmet keltő, akkor már zsebből megpróbál lekezelni... (szerviz)(Valamiért velem ált. nem akarnak próbálkozni... )
Na nem OFFolok tovább...
Tisztelettel:
GOD-GOD
|
szer. jún. 30, 2004 1:50 |
|
|
Fony
vas-tag
|
Elolvastam.
Ok.
Ha így áll a helyzet, azt hiszem imádkozni kellene értük. (komolyan)
Ha átkozzuk őket csak rosszabbak lesznek. Meg mi is.
Így meg hátha megváltoznak. Meg mi is.
üdv.
|
kedd jún. 29, 2004 21:27 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 753 Tartózkodási hely: Budapest
|
Thomas írta: Ez tényleg laikus! Írd be, hogy www.mistral.hu és megtudod! És kerüld el jó messzire!!!
Na ezt nem kellett volna. Addig jó míg nem tudod.
Egy boldog ember élt kicsiny országunkban, de már vége...
Ezt olvasd végig. Elég jól elsüllyedt, de lemerültem utána, és megtaláltam: Örök mementóul
|
kedd jún. 29, 2004 13:13 |
|
|
GOD-GOD
arany tag
|
Ki a rák akar összeveszni
Lehet, hogy nem értünk mindenben tökig 1et, de nem azért fordítunk időt a fórumra, hogy itt kötekedjünk 1mással
Tisztelettel:
GOD-GOD
|
kedd jún. 29, 2004 9:14 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Ez tényleg laikus!
Írd be, hogy www.mistral.hu és megtudod!
És kerüld el jó messzire!!!
|
kedd jún. 29, 2004 0:41 |
|
|
Fony
vas-tag
|
Üdv a fórumlakóknak!
Még mielőtt összevesznétek :
beépíttettem a 400Hz-est a 333-as mellé, az üzletben ki is próbálták nagyon szépen működik , kösz. a segítséget.
Még egy laikus kérdés ki (vagy mi)az a Mistral?
|
hétf. jún. 28, 2004 21:00 |
|
|
Grolsch
ezüst tag
Csatlakozott: kedd ápr. 06, 2004 12:29 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: munkahely
|
kb 95 óta nem vásároltam náluk, de a múltkor olvastam egy számlán... Úgy emlékszem az volt a lényeg, hogy ha mégsem ők szerelik be, akkor igazolni kell számlával, hogy szakember tette a gépbe. De ha már nincs kikötve, lehet, hogy módosítottak
|
hétf. jún. 28, 2004 19:17 |
|
|
Csaba_20
gyémánt tag
|
Grolsch írta: Mistral Garancia kiegészítés: amennyiben számlával igazolni tudja, hogy szakember szerelte be... mert anélkül bukott a gar, de annyival meg nem drágább máshol, mint amennyiért egy "szakember" beszereli.
Kijavítalak téged is, mert nem az a kikötés, hogy szakember szerelje be, hanem hogy ők.
|
hétf. jún. 28, 2004 15:44 |
|
|
Csaba_20
gyémánt tag
|
GOD-GOD írta: Bocsedli, de 3 napon belüli cseréről volt szó, nem arról, hogy tönkremegy a cuccos. Mivel max. nem indul el összeférhetetlenség miatt, de tönkre nem megy semmiképpen! Savaseső: Azám! Én csinálom nekik a gúd biznic-propagandát, hálából ők meg megtesznek mindent annak érdekében, hogy az üzletükben visszadobott cuccok (szerintük garanciavesztettek...) értéke végre elérje a negyedmillát (most még csak 200k-nál járok...) Ha meg kéváncsiskodol, hogy minek megyek oda: magamtól csak vasárnap veszek ott meg bármit is, azt is csak akkor, ha már nagyon ég a ház. De sajnálatos módon rencceres gazdiként néha kénytelen vagyok foglalkozni az ott vett cuccokkal is...! Most meg kifejezetten rosszat szólottam róluk, csak tudni kéne a sorok közepette is olvasni! (Bár szerintem te traktoros lehecc és ha neadjisten tudnál is olvasni, a sorok között neked akkor is kifejezetten tilos volna... Tisztelettel: GOD-GOD Mistral írta: Alkatrészek vásárlása esetén az azok közötti vagy már meglévő alkatrészekkel fennáló inkompatibilitási problémákra semmilyen garanciát nem vállalunk (kivéve, ha a terméket a mi szervizünk szerelte be és ezt számlával tudják igazolni) Bizonyos esetekben azonban lehetõség van az alkatrészek értékegyeztetéses becserélésére. (A részletes tájékoztatónkat megtalálja ezen tájékoztatófüzet „Visszavásárlási garancia” fejezetében.)
|
hétf. jún. 28, 2004 15:30 |
|
|
GOD-GOD
arany tag
|
Bocsedli, de 3 napon belüli cseréről volt szó, nem arról, hogy tönkremegy a cuccos. Mivel max. nem indul el összeférhetetlenség miatt, de tönkre nem megy semmiképpen!
Savaseső: Azám! Én csinálom nekik a gúd biznic-propagandát, hálából ők meg megtesznek mindent annak érdekében, hogy az üzletükben visszadobott cuccok (szerintük garanciavesztettek...) értéke végre elérje a negyedmillát (most még csak 200k-nál járok...) Ha meg kéváncsiskodol, hogy minek megyek oda: magamtól csak vasárnap veszek ott meg bármit is, azt is csak akkor, ha már nagyon ég a ház. De sajnálatos módon rencceres gazdiként néha kénytelen vagyok foglalkozni az ott vett cuccokkal is...! Most meg kifejezetten rosszat szólottam róluk, csak tudni kéne a sorok közepette is olvasni! (Bár szerintem te traktoros lehecc és ha neadjisten tudnál is olvasni, a sorok között neked akkor is kifejezetten tilos volna...
Tisztelettel:
GOD-GOD
|
hétf. jún. 28, 2004 15:06 |
|
|
Grolsch
ezüst tag
Csatlakozott: kedd ápr. 06, 2004 12:29 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: munkahely
|
Mistral Garancia kiegészítés: amennyiben számlával igazolni tudja, hogy szakember szerelte be... mert anélkül bukott a gar, de annyival meg nem drágább máshol, mint amennyiért egy "szakember" beszereli.
|
vas. jún. 27, 2004 20:53 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
god: gyanús vagy te nekem!:)
|
vas. jún. 27, 2004 20:19 |
|
|
GOD-GOD
arany tag
|
Ha nem tudod "összepróbálni" a RAMokat csak otthon, az sem baj, mivel 3 napon belül kérhetsz cserét... Ezt még a m!$trállóban is megtartják!!!
Tisztelettel:
GOD-GOD
|
vas. jún. 27, 2004 18:09 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Elvileg mennie kell, de sajna ezt csak próbával fogod megtudni.
Nekem egy 266-os Infineon és egy 400-as Samsung megy Dual DDR266-ban, 5-2-2-2-ben, minden probléma nélkül egy sima NF7-ben.
|
vas. jún. 27, 2004 0:09 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
elvileg be kérdés a két ram megtűri-e egymást. azonos márkájúat lenne érdemes beszerezned.
|
szomb. jún. 26, 2004 9:51 |
|
|
Fony
vas-tag
|
Üdv. a fórumlakóknak!
Egy laikus kérdése : 256Mb-s, 333hz-s RAM mellé be lehet-e be lehet e tenni (bővítésként 512-re) egy 256Mb-os 400Hz-s RAM-ot?
|
szomb. jún. 26, 2004 9:34 |
|
|
Grolsch
ezüst tag
|
2 dolgot ajánlanék, ha már 50 ropi megy ramra... Olyan márkát vegyél, amit ismersz, vagy amit többen is ajánlanak, és nem árt, ha olyat hallgatsz meg, akinek nem csak 1db ram van a gépében... A másik: olyan helyen vedd meg, ahol esetleg visszacserélik, ha mégsem menne.
más... manapság nem csoda, hogy nem ért az eladó a számtech-hez, ha már a CHS-ben is kőműveseket is alkalmaznak a raktárban... mert ugye az olcsó. sajnos mindenhol ez a lényeg, mert azt nem értékelik, ha az ember ért is hozzá.
exOstrom...
|
pén. jún. 25, 2004 8:20 |
|
|
GOD-GOD
arany tag
|
Tudod nagyon vicces, de ez van. Amit a boltokban kirakva látsz házakat, azoknak a többsége nagykerben nettó 6000 körül van tápostul. Namármost mire megveheted az ilyen helyeken, addigra lesz belőle bruttó 12-13, "Mer' van benne frankó táp is, néccázas!" Ezek után nem csodálkoztam, amikor beajánlották nekem a Ramirisben a kedvenc nagykeremből az alaplapot, a nagyker bruttó másfélszereséért...! Az volt a vicc, hogy frankósan láttam az árlistán a logót, és szóltam is, hogy 2 osztással lejjebb van a DFI... Nem kapcsolt az eladó...
Pont olyan, mint amikor az utca embere megken valakit a CHS-ben csak azért, hogy ott vásárolhasson, de addig nem jut el, hogy a kenőpénzen elbukta a hasznot mondjuk egy depón megnézzük, hol olcsóhoz képest.
Vagy pl. a memória! Szakadjak meg, de szintén láttam egy ismerős arcot az egyik boltban! Hát ecsém, még a nyomda nevét is tudom, ahol a dobozokat csináltatták a "párban tesztelt, speciális igényeknek megfelelő" RAM-oknak... Nem fogod elhinni, még pár kínai írásjelet is nyomattak rá! (Milyen jó, hogy a Zasszony néha futárnak használ a nyomdába!) Ezek után a megfelelően naív vevő még kisregényeket is hallhat a boltostól, hogy mennyire speckó cuccuk van...!
Na mind1, szóval ebben a "vegyél gyorsabbat, bajod nem lehet belőle" típusú boltosszövegben viszont nincsen szerintem semmi kivetnivaló, ez így korrekt!
Tisztelettel:
GOD-GOD
|
csüt. jún. 24, 2004 0:11 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
boltosokról inkább nebeszéljünk...
bemegyk egyik boltba..:
egy logitech mx500vagy mx510et szeretnék mennyiért tudnak hozni..
eladó: az meg mi?
én: egér....
eladó előszed egy pilot mouset...
én már majdnem a hajam kezdem el tépni...mondom nézze meg árlistán...nézi a boltit(infarktus határán voltam komolyan) mondom neki talán v.mi ramiris chs vagy hasonló..???
oks majd ír/telefonál...
logitech mx500 18e ft...hűűha
jah tápot is kérdeztem de csak codegen volt meg mercury...ezek után elgondolkoztam biztos az user a hülye aki **** tápot vesz?
vagy az eladó aki NEM HAJLANDÓ mást hozni, mondván csak ez van!
hm na ez megy rémtörténethez is..!
|
szer. jún. 23, 2004 23:08 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Sőt több boltos eleve ezt ajánlja, még ha lapod nem is tudja a 400at. Mondván ha majd lapot cserélsz legalább ezzel nem lesz már gondod!
|
szer. jún. 23, 2004 21:30 |
|
|
GOD-GOD
arany tag
|
Fölös a para, de ha annyira odavagy az esetleges bebukás miatt, akkor mi a rákért nem kérsz kölcsön 24 órára 1 400 MHz-es RAM-ot??? Nemánhogy ne derüljön ki, hogy miként bírja, ha egyszerre nézel filmet, megy valami közepesen gépgyilkos játék, meg még ráadásnak végtelenített ciklusban CPU-teszt is megy. Ha 24 h-n belül nem indul 1-nél többször újra, akkor jó, meg lehet venni. De ha engem kérdezel, én évek óta hajtatok min. 10-20 gépben mindenféle márkájú memóriákat alacsonyabb órajelen, mint amit bírnának... Stabilitás szintjén meg nincs okom panaszra...
Tisztelettel:
GOD-GOD
|
szer. jún. 23, 2004 21:15 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
biztos énvagyok hülye, de itt senki nembeszélt 500as ramokról...400asról volt szó azmeg megy...
|
szer. jún. 23, 2004 19:15 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
attól függ gondoltak e komolyan a tuningra vagy sem.
|
szer. jún. 23, 2004 15:11 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 753 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hát ez az... Ha az van ráírva hogy DDR 200/266MHz, akkor szerintem még nincs fölkészítve az 500-asoknak a plusz fesz igényére.
Persze nem rossz az MSI, de kétlem hogy tud ilyesmit.
Mellékesen a 400-as ramoknak mennie kell.
|
szer. jún. 23, 2004 14:05 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
ha az alaplapban van tuning potenciál és a ramok feckóját 2.8-ra feltudja rakni, akkor no problem.
|
szer. jún. 23, 2004 9:07 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
|
Re: RAM sebesség alulhúzás ?
Egy pillanatra meginogtam... most hogy az Opera idétlenkedik, és nekem kell görgetni
(a dokumentumot beolvassa, de szüttyög az ikonokkal, ezért nem ugrik rögtön a legújabbra), megláttam valamit:
eugen írta: ...ram bank DDR 200/266MHz-es ramokat fogad (unbuffered, 184pin, pc2100/1600, 2.5V)...
Úgy tudom az 500-as ramoknak más fesz kell! Az biztos nem megy bele...tévedek?
|
szer. jún. 23, 2004 7:15 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
nyugodtan vedd meg tutira műxik...nekem is 266on megy a 400as..
|
kedd jún. 22, 2004 20:37 |
|
|
Csaba_20
gyémánt tag
|
Nah, tudtam, hogy nem kéne odaírni azt az 1 Hz-et
|
kedd jún. 22, 2004 14:48 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Csaba_20 írta: Hírtelen nem jut eszembe olyan befolyásoló tényező, ami az alacsonyabb frekvencián való működést meggátolná. Úgyhogy el tudom képzelni az extrém alacsony frekvenciákon való működést is(1Hz) Persze tévedhetek...
hát anno főiskolán még tanultam ezekről (CAS/RAS stb) és ha jól emlékszem van minimális működési frekvencia, de ezek a ramok lefelé kompatibilisek, tehát a 400-as ddr 266-on stabilan működik (valamint kevésbé melegszik stb)
|
kedd jún. 22, 2004 13:22 |
|
|
eugen
ezüst tag
|
Köszönöm a tippeket, megkockáztatom. Annyi a para, hogy kifizetek 50e-t, és utána tudom meg, ha bebuktam, hát félek egy kicsit
Csaba_20: informatikai ismereteim már nem napra készek ugyan, de a dinamikus ramokból még biztosan napjainkra is megmaradt a tény, hogy frissíteni kell őket. Az adatkimeneti céllák is frissítésre szorulnának, pedig azokat nem frissítik. Így megeshet, hogy egy 400-as ramból ha ki kell olvasni az adatot (most hasra ütök) 2nS-on belül (a szabványos időzítés szerint), beleépítik a cellát, ami 4nS-ig is kihúzhatja, de a kiolvasást meg 6nS-el végzi az alaplap. Kérdés persze a gyártó körültekintése a biztonsági ráhagyásban. Esetleg a ram minden celláját szaporább időzítési kényszerre állítják egy 400-as ramnál, mint egy 200-asnál.
Szóval a lényeg, hogy tegnap este túl sok édeset, meg aromásat ettem, és most éppen leizzadok miatta
|
kedd jún. 22, 2004 10:16 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
ha MSI-rők van szó előtte egy bios frissítenék!:) sőt egy 400-as rammal jobban jársz. nekem 2*256Mb Twinmos van a gépemben amely 400mhz-en 2.5-3-3-6 időzítésekre van hitelesítve, de mivel palonimom van ezért csak 266-on járatom mivel ez az ideális, viszont 2-2-2-5-ös időzítéssel!:)
|
kedd jún. 22, 2004 8:38 |
|
|
Csaba_20
gyémánt tag
|
Hírtelen nem jut eszembe olyan befolyásoló tényező, ami az alacsonyabb frekvencián való működést meggátolná. Úgyhogy el tudom képzelni az extrém alacsony frekvenciákon való működést is(1Hz) Persze tévedhetek...
|
kedd jún. 22, 2004 8:32 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
|
Nyugodj meg, biztosan menni fog.
Nekem is 400-as ramok csücsülnek, 266-on dolgoznak, és törpéletesen megy minden.
Így tuti biztos működni fog.
Te is tudsz lasabban futni, csak a végsebességedet nem tudod felülszárnyalni...
|
kedd jún. 22, 2004 7:01 |
|
|
eugen
ezüst tag
|
RAM sebesség alulhúzás ?
Szijasztok,
RAM kérdés. Alaplap ram bank DDR 200/266MHz-es ramokat fogad (unbuffered, 184pin, pc2100/1600, 2.5V). MSI 845e max alaplap.
DDR333MHz-es, vagy 400-as ramokat lenne jó használtatni vele. Nem kell gyorsabbnak lennie persze (mindössze gigára cserélném le az eddigi 256megát), csak egyáltalán üzembiztos legyen, hibamentes.
Fölfelé tuningról már vannak tapasztalataim, de itt most visszafele lenne húzva a sebesség, és kicsit para vagyok a véletlenszerűen kinéző adatvesztés miatt. Használ valaki ilyen módon ramokat ?
Thnx
|
kedd jún. 22, 2004 6:44 |
|
|