Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 16:03

Hozzászólás a témához  [ 326 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Nokia 9500 Kommunikátor részletes teszt (angol) 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
dhirulez írta:
barki barmit mond akinek volt mar kommunikatora es megszerette, nincs az az isten ami le tudna beszelni rola, es "kedves" T68m hiaba szidod a 9210est, attol meg mi, kommunikator "rajongok" nem fogjuk megutalni, nevetunk egyet es kesz, mellesleg volt T68i-m szerintem lassu es a kijelzoje sem szep, de ettol meg Te ugyanugy fogod szeretni, mert ez jon be neked, es ezzel nincs is semmi baj!

mindenesetre reszemrol ha lesz elfogadhato aron 9500 en veszek egyet ;)

udv

természetesen a kommunikátor nagyon jó dolog. Én sem akartam elvitatni létjogosultságát. Pont ezért vett egyik ismerõsõm is annakidején 300.000-ért egyet. Ma már egy motorolát használ. A kommunikátora a fiók alján hever, kissé drága, megunt játékszerként.

Igen, mert elunta, ha hívja valaki, akkor néha nem kapcsol, néha lefagy, stb. Elunt szervizbe járni is. Ja, és azt is persze, hogy minden alkalommal törölték a beleírt dolgokat, amit nem kis fáradtsággal vitt be. És persze még hosszan sorolhatnám a hibáit. De nem teszem.

A nokija emberei jó munkát végezték, amikor felmérték az igényeket. Akkor is amikor megtervezték a készüléket, annak az ergónómiáját, áramköreit. Azonban a program még akkor is stabilabb lenne, ha azt bill gates írta volna.

És ebben persze az új kommunikátor se lesz különb!

Tehát rajta, lehet kidobni megint 3-4kilót az ablakon! - mihelyst alkotnak egy legalább bootolni tudó modellt.

szer. júl. 07, 2004 19:40
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Alapvetően én csak attól félek, hogy naggyon **** lesz a telefon készenléti ideje. Nem értem minek kellett kívülre szines kijelző. Persze a kamera miatt. De akkor is. Aki kommunikátort használ az a fő funkciókat belül éri el. A külső kijelző meg csak többet fogyaszt feleslegesen. Ilyeneken sok sok óra készenléti idő mehet el...

szer. júl. 07, 2004 18:55
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
barki barmit mond akinek volt mar kommunikatora es megszerette, nincs az az isten ami le tudna beszelni rola, es "kedves" T68m hiaba szidod a 9210est, attol meg mi, kommunikator "rajongok" nem fogjuk megutalni, nevetunk egyet es kesz, mellesleg volt T68i-m szerintem lassu es a kijelzoje sem szep, de ettol meg Te ugyanugy fogod szeretni, mert ez jon be neked, es ezzel nincs is semmi baj!

mindenesetre reszemrol ha lesz elfogadhato aron 9500 en veszek egyet ;)

udv

szer. júl. 07, 2004 16:34
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
szal az a baj, hogy nem egy MM vagy EW árakat írtatok, hanem sufnigsm lopott/használt vagy legalábbis "vámmentes" árait. És ezeket nem lehet /nincs értelme/ a legális árakhoz viszonyítani.

És hiába van, hogy egy alig használt 9210i-t nem lehet eladni 50-ért se, ez nem csökkenti a szolgáltatók árait. (Legfeljebb a használati értékét mutatja meg!)

Szerintem nem érdemes a Westel vagy Pannon árait nézned. Ezek legtöbbször bevásárolnak egy modellből bazi nagy mennyiséget aztán meg megpróbálják bukás nélkül eladni, ami viszonylag érthető dolog.. :) A gond csak az, hogy a 9210i már érkezésekor sem érte meg az árát a GPRS hiánya miatt, így ugye ezek a készletek szépen a nyakukon maradtak.
A sufni GSM-ekben én sem nagyon szoktam körbenézni, inkább az EW és MM, de leginkább csak azokat az árakat nézem amik érdekelnek.. :lol:

pén. júl. 02, 2004 8:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akciós listaár 314 000 Ft...

LOOOOL :))

Ennyiért természetesen senki sem vásárol. Ezen összegek csak azért kerülnek fel a listára, hogy a hűségszerződésen kellően nagy összeg szerepeljen a tényleg kifizetett és az ún. listaár között, hogy az esetleges idő előtti lelépés elég elriasztó gondolat legyen.

Arról persze nem is beszélve, hogy vadi új korukban felkerülnek a készülékek a "listaár" listára, onnantól annyi az annyi és a piac változásaival szemben tökéletesen rezisztens listaár megmarad, amíg meg nem szűnik a készülék árusítása.

csüt. júl. 01, 2004 19:09
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
szal az a baj, hogy nem egy MM vagy EW árakat írtatok, hanem sufnigsm lopott/használt vagy legalábbis "vámmentes" árait. És ezeket nem lehet /nincs értelme/ a legális árakhoz viszonyítani.

És hiába van, hogy egy alig használt 9210i-t nem lehet eladni 50-ért se, ez nem csökkenti a szolgáltatók árait. (Legfeljebb a használati értékét mutatja meg!)

csüt. júl. 01, 2004 19:04
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ha jól emléxem, akkor 800 Euro lesz az ára.

csüt. júl. 01, 2004 18:08
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Hozzászólás 
Hát, An-dante rég jártál boltokban, vagy nem is annyira érdekes a forrása annak. Fehérváron már nem egy 9210i-t láttam ami 60k volt! És Ez fél éve volt... Szóval lehet árusítani 250k-ért de kutya se veszi meg. És lehet árusítani 50k-ba és azt talán egy kezdő üzletember, aki azt hiszi ettől megy előre a bolt, rákap mint gyöngytyúk a zöld izére...
Szóval, a lényeg amit akarok mondani, hogy már aki be akar szerezni olcsón, az ha nem is 40-be (az lehet elég gánya állapotban van és hiányzik pár kellék, mint a hasonló eredetű P800-okból) de 60k -ba kapsz egy tisztességeset!
A 9500 ami azt illeti okos teló meg minden, de nem fogják drágábban adni mint a konkurens gépeket. PDA hibrideket, vagy P900 vagy más hasonlóakat...
Ez is egy vélemény, meglátjuk kinek lesz igaza. Szerintem újonnan 150-be be lehet majd szerezni...

csüt. júl. 01, 2004 16:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az érdekes forrásokból dolgozó GSM üzletek már 125e Ft körül hozzádvágnak egy 9210i-t..

csüt. júl. 01, 2004 16:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
a helyesírási hibáról már ne is beszéljünk, ezt trémobil..... :)))

csüt. júl. 01, 2004 15:47
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
igazad van, nézzük inkább a trémobil árait:

Nokia 9210i készülék+alaptartózékai ( NOK 9210I , ksz:170330 )

Nokia 9210i készülék+hálózati töltõ+1 akkumulátor(110 mAh,Li-ion)+Rs 232 kábel

Webshop elõfizetéses akció 24 hónapos hûségnyilatkozat aláírása esetén 219 800 Ft helyett 199 900 Ft

Webshop elõfizetéses akció 12 hónapos hûségnyilatkozat aláírása esetén 219 800 Ft helyett 209 900 Ft

Akciós listaár 314 000 Ft helyett 219 800 Ft

Aranykártyás készülék ár 314 000 Ft helyett 219 800 Ft

tehát a negyedmillából még vissza is kapsz /egy keveset/ :)))))

http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/s ... langId=-11

csüt. júl. 01, 2004 15:45
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T86m,
Nemtudom, hogy feltűnt-e de a Nokia mostanában kissé barátságosabb árszabással dolozik. Annó amikor a 6510-es bejött függetelnül 150-160e Ft körül akarták adni. Most az 1000x fejlettebb 6230-as is 95e körül már beszerezhető az ElectroWorld-ben..
A Pannon árai elég rossz refernciák. Kb 2 hete a T610-esem még 59.990Ft volt két év hűséggel. Ekkor már a Vodánál csak 39.990 volt VitaMAX-ban és az ElectroWorld-ben is ennyi - függetlenül. Gondolom jól bevásárolt belőle és valahogy nem vették úgy mint a cukrot..

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a PDA piacon is hatalmas áresés történt így semmi értelme nem lenne irreális árú készülékkel előrukkolni, max a nem árérzékeny divat kategóriában, de ezt a húszonkét dekás "csöppséget" nem épp erre a piaci szegmensre hegyezték ki.. :lol:

csüt. júl. 01, 2004 15:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
A 9500 biztosan nem lesz néptelefon, de szerintem a negyedmillás ár sem lesz igaz.. :wink:

nem lesz negyedmillás??? Hát persze, hogy nem, mikor 3-4k körül fog mozogni az ára!

http://www.pgsm.hu/akcio/elofizetoi/
most a ****, elavult 9210i ára:
24 hónapos partnerprogram: 199 900

a többieknél hasonló! Akkor pont a 9500-át fogják hozzátok vágni fillérekért!

csüt. júl. 01, 2004 15:27
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
A 9500 még kellően instabil az tény, részben azért is, mert rengeteg 3rd party alkalmazás kerül rá alapból (pl IBM Tivoli) és az együttműködés nem épp fényes. Szerintem a célközönségét biztosan megtalálja, mert egy "böködős" PDA-nal logikusabb használni a szélesvásznu billentyűs kombót. ;)

Egyébbként a 9210 már megjelenésekor is erős kritikát kapott a GPRS hiánya miatt. A 9210i mellett pedig szinte mindenki elment hiszen ez a hianyosság akkor már túlságosan is szemetszúrt..

A 9500 biztosan nem lesz néptelefon, de szerintem a negyedmillás ár sem lesz igaz.. :wink:

Egyetlen gondom (az ár mellett), hogy ebből nem tudok olyan feltűnésmentesen puskázni zh-n, mint az iPAQ-ből, ami azért még "elmegy" számológépnek. :mrgreen:

A kezdetben szvsz meglesz az a 250E Ft-os ár, természetesen gyárilag függetlenül 12 hó Nokia garival.

csüt. júl. 01, 2004 15:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Az biztos is. Csak érjük meg!!!

Pár napja voltam bent az egyik MobilASK-ban a jóismerőseimnél, kérdezgettem a 9500-ről, de csak mosolyt kaptam, meg azt az infót, amit én is tudtam, hogy a teló egyelőre egyetlen szoftverrel sem bootol tisztességesen, leginkább sehogy. Szóval talán karácsony. Ha.
Addig legalább lehet gyűjtögetni rá! :D

A 9500 még kellően instabil az tény, részben azért is, mert rengeteg 3rd party alkalmazás kerül rá alapból (pl IBM Tivoli) és az együttműködés nem épp fényes. Szerintem a célközönségét biztosan megtalálja, mert egy "böködős" PDA-nal logikusabb használni a szélesvásznu billentyűs kombót. ;)

Egyébbként a 9210 már megjelenésekor is erős kritikát kapott a GPRS hiánya miatt. A 9210i mellett pedig szinte mindenki elment hiszen ez a hianyosság akkor már túlságosan is szemetszúrt..

csüt. júl. 01, 2004 13:54
Moderátor

Hozzászólás 
SmOg írta:
Bár a 9500-t nem fogom egyből megvenni... (Azért én se vagyok eleresztve....)

Az biztos is. Csak érjük meg!!!

Pár napja voltam bent az egyik MobilASK-ban a jóismerőseimnél, kérdezgettem a 9500-ről, de csak mosolyt kaptam, meg azt az infót, amit én is tudtam, hogy a teló egyelőre egyetlen szoftverrel sem bootol tisztességesen, leginkább sehogy. Szóval talán karácsony. Ha.
Addig legalább lehet gyűjtögetni rá! :D

csüt. júl. 01, 2004 0:32
arany tag

Hozzászólás 
Hát nemtom... elképzelhető. Viszont az igazán tehetős kétajtósszekrény csávók is inkabb Samsung E700 és divattelefontársaival flangálnak.
Az apróneten már találsz 9210-est 40-ért, mégsincs belőle sok az utcán. (igaz lehet hogy a Gprs hiánya miatt)
De akkoris kevésbe "népszerű".

No mind1, mindenesetre amiota 9110->9210 est használok kommunikator fuggo lettem. Nem szivesen cserélném le más tipusra.

Emléxem még anno amikor első mobilomat (3210) vettem még anno 30e -ért, azt fél év után már "elavult" lett. Jött a kicsit magasabb kategóriás 7110, az kibírt egy évet. (nagyon szerettem) Vettem 9110-est és egyszerűen imádtam. (1,5 év)

Most 1,5 éve nyúzom a 9210-est, és mire kijön a 9500 addigra lesz az 2 éves is.. :)

Bár a 9500-t nem fogom egyből megvenni... (Azért én se vagyok eleresztve....)

szer. jún. 30, 2004 20:39
arany tag

Hozzászólás 
SmOg írta:

Nem lesz NÉPTELEFON!

Jahh.. Negyedmillás néptelefon :oops: már bocs, de ennyi pénzből nehezebb sorsú családok 3-4 hónapig élnek. Azért ez egy picit erős hozzászólás volt nem??

szer. jún. 30, 2004 19:46
arany tag

Hozzászólás 
Nekem az Xpress előlap is teccik. (nem, nem akarom csinos utángyártott piaci hulladékra lecserélni, de igy jóval megkönnyítették a kulső kijelző tiszitását.

(Jelenleg 9210-est használok, de ha megjeleneik a 9500 akkor tuti átváltok.)

Ami a méretet illeti... Sokakat ez elriaszt! Én ennek örülök.....

Nem lesz NÉPTELEFON!

szer. jún. 30, 2004 19:15
platina tag

Hozzászólás 
"The resolution is VGA (640x480 pixels) only, but the main purpose of the camera is to support Multimedia Messaging (MMS), in which case it is more than enough. The camera is only accessible from the Phone side and the phone screen works as a viewfinder with pretty good refresh rate. The quality of pictures is "above average" of VGA CMOS cameras (and beyond any comparison to 9210's Concord camera) and there are no visible distortions or noise. Both still pictures and video recording with audio are supported by default."

A cikkben is benne a lényeg. Ha hoz egy 6230-szintet a fényképező, kinek, mi problémája lehet vele?
Egyébként nagyon gusztusos az egész teló.

szer. jún. 30, 2004 12:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Talán nem késett el, mivel ebben a formában ellenfele nincs is nagyon, csak azt tartom hihetetlen bénaságnak, hogy a 9210-ből egyszerűen kihagyták a GPRS-t.
Tekintve a ma is igen magas vételárat, a 9210-ből (biztos vagyok benne) 3x ennyit eladtak volna, ha egy modellfrissítésnél belefért volna a GPRS, akkoriban csináltak már GPRS telókat (8310 és tsai).

Szerintem ennek hiányára (annak tükrében, hogy VOLT modellfrissítés, i-re) semmiféle racionális magyarázat nincs...

szer. jún. 30, 2004 11:18
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
valóban elkésett, de abban az értelemben, hogy nem volt GPRS-es kommunikátor. (tehát inkább kimaradt)

a kamerát tényleg rakhatták volna szerencsésebb helyre, hogy lehessen vidokonferenciázni vagy lehetne 180 fokkal forgatható.

Egyébként meg senkinek se tudom ajánlani, hogy vegyen (fõleg az elsõ szériákból) ismerve a nokija precizitását, alaposságát és ügyfélbarát árait.

szer. jún. 30, 2004 11:09
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egyetértek An-Dantéval.
Tudom, hogy a minta nem reprezentatív, de a környezetemben lévő Kommunikátor-tulajoknak eszük ágában sincs / sem lesz fényképezőként használni egy ilyen eszközt. Arra ott van nekik a fényképezőgép (van, akinek a DSLR mellett be van dobva a kocsi kesztyűtartójába egy kompakt digitális is - hátha kell valamikor alapon:)).

OFF
Egyébként én is úgy vagyok vele: ha a 6230-at a Nokia piacra dobta volna kamerátlanul (szép magyarosan...), habozás nélkül azt vettem volna meg.

szer. jún. 30, 2004 8:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kozmonauta írta:
szerintem
- nagy (még mindig)
- nem előnyös a hosszúkás kijelző
- belefért volna egy komolyabb kamera is
- elkésett

Egyikkel sem értek egyet!!!
- Fizikai képtelenség nagy kijelzőt, kényelmes billentyűzetet és apró méretet kéeszíteni. A teló szinte minden olyat megcsinál, amit egy laptop, mármint az üzletiu alkalazások terén..
- A széles kijelző igen előnyös, hiszen legtöbb esetben a tartalmak (levelek, weboldal stb) sokkal értelmesebben olvashatóak fektetett módban. Talán nem véletlen, hogy a PPC és Palm PDA-k is egyre többször alkalmaznak Landscape módot...
- Ez egy üzleti telefon. Akinek van penze ra nem a kamera miatt fogja megvenni. Ennel nagyobb hiba, hogy nem úgy került bele, hogy a kijelzőt kinyitva feléd nézzen, így ugyanis alklams lett volna videokonferenciára is, úgyhogy az igazi hiba talán csak ez.. :(
- Nem késett el. Jelenleg nincs olyan termék amely GPRS/EDGE és WLAN képes lenne ebben a méretben.

szer. jún. 30, 2004 8:15
arany tag

Hozzászólás 
szerintem
- nagy (még mindig)
- nem előnyös a hosszúkás kijelző
- belefért volna egy komolyabb kamera is
- elkésett

szer. jún. 30, 2004 7:56
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás Nokia 9500 Kommunikátor részletes teszt (angol)
Nagyon ott lesz ez a készülék! Már alig várom, hogy megkaparithassam! :)

Gondolom Macika is beizzít majd egy Update-et! :D

http://my-symbian.com/9210/review_9500.php

szer. jún. 30, 2004 6:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 326 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7