Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 1:51

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Atyaisten... :)
Zsivaagoo! Megkérhetlek, hogy ha figyelemmel követed az írásait, és találsz hasonló gyöngyszemeket,
akkor nekünk is szólnál? Előre is köszönjük! :D

kedd aug. 31, 2004 12:32
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Aki még emlékszik "zako mester" átplagizált írásaira (asszem egy oldallal visszább), azoknak örömhír. Zako mester ugyanis kollégiumi nevelőtanár lesz ősztől, és ontani fogja a sztorikat a hwsw testvértopikba. :lol:

kedd aug. 31, 2004 12:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mint mondtam, nem csinálok rendszert belőle. Azt hiszem így ebben az 5 kis animációban kb. megtalálható az elmúlt 18 oldal ;) Egyébként nem pontosan értem, hogy mit akartál ezzel gdea :)

És hogy az offot befejezzem, egy kis sztori nemrégről.

Kihívott az egyik régi lánybarátom a gépükhöz, hogy nem indul el a Windows, az apja meg már a haját tépi. Kimegyek. Tényleg nem indul. Kiírja, hogy nincs indítható operációs rendszer a gépen. Nem esünk kétségbe, van floppy is. Bebootolok, a vinyó látszik szépen. Windows könyvtár: van benne ismerős fájl. Nem gond, WIN.COM parancssorba. Nincs himem.sys. Nem baj, csinálunk. Kész, újra WIN. Tölt egy-két másodpercig, majd azonnal kékhalál, hiányol egy halom fájlt (sose gondoltam volna, hogy a Windowsnál már ilyen gyorsan inicializálásra kerül ez a "feature"). Megkérdem, hol vannak a cuccok, sértetlen minden. Hogy hogy tűnt el a Windows egyik napról a másikra, a mai napig nem derült ki.
Nem baj, elhoztam a gépet, úgyis ott volt egy utcára, átmentettem az adatokat és kérdem, hogy milyen oprendszert rakjak vissza utána. Sulinetes gép, nem olyan régi, úgyhogy a kérdésre, hogy én mit javaslok, WinXP-t mondtam. Beleegyeztek. Felrakom. Nézem, maradt 700 MB szabad hely. Kérdezem, mit vettek Sulinetben? Hát a gépet. Papír van? Van. Nézzem... Kiderült, hogy vinyót nem vettek bele, a régi gépből átmentették a 2,1 GB-os ezer éves Quantumot.... pffffffffffff
Én meg néztem, hogy miért fogy a hely vészesen. Persze ez nem függ össze a Win összeomlásával, de akkor is érdekes a dolog... képzeljetek el egy 2,4-es Celeront, CD-íróval, és 2,1-es vinyóval :P Na és persze egy háború előtti 14"-os Belinea monitorral :)

pén. aug. 27, 2004 14:19
Hozzászólás 
Dester írta:
Azt hiszem a számítástechnikai rémtörténeteket gyorsan össze tudnám foglalni néhány képben:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ígérem nem viszem túlzásba, de ez most kikívánkozott, remélem Ti is értékelni fogjátok :)

Arccsont kollega, te meg ne kötözködj! :lol:
Hello!!!!!!!! Nehogy aztán nagy moderálások legyenek!!

pén. aug. 27, 2004 11:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azt hiszem a számítástechnikai rémtörténeteket gyorsan össze tudnám foglalni néhány képben:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ígérem nem viszem túlzásba, de ez most kikívánkozott, remélem Ti is értékelni fogjátok :)

pén. aug. 27, 2004 11:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na jó, ezt aláírom :D Viszont a mai napig talán a Serious Sam motorjának van a legjobban konfigolható motorja... Több oldalon keresztül lehet csemegézni, talán ez segíthetett volna. :)

csüt. aug. 26, 2004 18:02
platina tag

Hozzászólás 
Azér a TNT2 M64, meg a GF2MX400 között van egy kis különbség :)

csüt. aug. 26, 2004 17:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
GOD-GOD írta:
kb. 3.5 éve én adtam el a gépsárkányt: Duron 800, 256 SD, 20 GB Maxtor, M64. Ezen akartak Serious Sam-et meg hasonló baromságokat nyomatni.

Ez most off, de emlékeim szerint én a 400-as Celeronommal vígan nyomattam a Serious Sam-et 1024x768-ban majdnem full grafikán, GeForce2 MX400-zal :)

csüt. aug. 26, 2004 17:02
platina tag

Hozzászólás 
Hádejó széjjel röhögöm magam ezeken az "okos user"-es rémtörténeteken! :)))))))))))))))

csüt. aug. 26, 2004 13:55
platina tag

Hozzászólás 
Tegnap kértek tanácsot tőlem vinnyogó ügyileg. A szitu a következő volt:
- Valakinek a valamilyen gépében a valakitől kapott valamilyen vinyó valamitől nem ismerődött föl a valamilyen oprencer alatt a valahova bekötött valamilyen mobil rack-ben.
- Mondtam: - Hozd be holnap, majd megtekintem.

Béhozta az ember. Maxtor Fireball 2002-es gyártású :roll: 40 G-s vinyó.

Béjampoltam, összedugtam, oszt békapcsoltam az gépet.
Hangok: körfűrész sivítás, Panzer VI. (Királytigris) lánctalpcsörgés.

Konklúziók:

- A vinyó abból az időből származik, amikor a Maxtor felvásárolta a Quantumot. Erre utal a Fireball megnevezés.
- Mivel hurcolós vinyó volt, bissszztosssssss úgy vigyáztak rája, mint az hímes tojásra. :lol:
- Tán még a közismert és méltán népszerű Ringyóz XP-vel is megcsesztették tisztességesen. :wink:
- Valószínüleg a fiatalok "működés közbeni ütés- & rúgás-állósági tesztben" is részesítették. :lol:

[Bocsika, de nyerítő ló formájú emotikont mikor paszíroztok be az oldalra ?]

csüt. aug. 26, 2004 11:08
arany tag

Hozzászólás 
Képzeljétek L, ma hívtak, hogy ugyan nézzek már meg 1 gépet, mert nem mennek róla a játékok, meg a brióst sem lehet beállítani... Na, uccu, ki a címre, ahol közölték, hogy nem megy a gépen egy játék sem, pedig próbálták a régieket is, de ha elindul, akkor is szaggat, lehet, hogy briós, de oda meg nem lehet belépni.
Mivel pofára vhogy ismerősnek tűnt a gép, kipróbáltam a generalpassomat a biosban. Ment. Aztán rájöttem, mi volt olyan ismerős rajta:
kb. 3.5 éve én adtam el a gépsárkányt: Duron 800, 256 SD, 20 GB Maxtor, M64. Ezen akartak Serious Sam-et meg hasonló baromságokat nyomatni. Tiszta agybaj. Adtam a tulajnak egy árajánlatot az átépítésre, és felraktam nekik a Porsche Unleashed-et. Kíváncsi vagyok, meddig fogja még bírni, bár már akkoriban is időtálló konstrukciókat raktam 1be... :lol:

Tisztelettel:

GOD!

szer. aug. 25, 2004 20:40
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Az én sztorim kb ott kezdődik, hogy a sogorom az eset előtt kb. fél évvel felhív, hogy az egyik haverjának gázos a vinyója nézzem meg. Mondom ok, mi a baj? A partíciói mindig eltünnek neki. Bár olvastam hasonló panaszokat mindenfelé, de hát amúgy is az a fajta vagyok, aki "meg akarja ismerni" a rosszat, legalábbis az informatika területén, hogyha megoldom akkor egy "ellenséggel" kevesebb. Megkapom a vinyót, partícionálom, formázom és megy minden, pár nap múlva ugyanúgy. Közben a srác vesz egy újat ezt meg felajánlja nekem bizonyos összegért, amit el is fogadtam. A dologgal kb fél évig semmi baj sem volt. Aztán egyszer csak tálán a vinyó dobott egy hátast - pedig be volt csavarozva :) - vagy legalább is eltünt róla a partíció (amit még anno hoztam létre), és tudni kell a dologhoz, hogy mellette még két vinyó volt benn ezekrő is tüntek ell partíciók (nen nind) :shock: . A dolog sajna egyből nem esett le, hisz már, de mióta úgy működött az egész. Pár kört így futottam, persze mind hiába, ugyan úgy a linux is megadta magát többször is mire feladtam és kivettem ezt a vinyót, majdnem még reptettem is, de aztán nem volt szívem. Azért az Easy recovery megtette a magáét mindannyiszot, majdnem maradék nélkül. A vinyó utolsó dobásként még tett annyit, hogy mikor a rendszeremet véglegesen (x-edszer) újratettem és beraktam még egyszer egy fél órára, hogy lementsem az anyagokat róla a másik drive-ról eltünt egy partíció, másnapra. Úgy megörültem, hogy azt mondtam nem vagyok hajlandó foglalkozni vele, és láss csodát 4 nap után mikor bekapcsolom a gépem maradéktalanul minden partícióm jelen volt :?: és azóta eltelt 3 hónap és még mindig minden OK.

A vinyóval azóta is szemeztem és tegnap ismét bevetettem- gondolván új alaplapom van, hátha, de most már csak egyedü kerütl be a gépbe, és egy UHU került rá ma még OK... Kiváncsi vagyok, de most sokáig nem fog bekerülni a többi mellé az biztos 8) .

Bocs, ha hosszú voltam!

szer. aug. 25, 2004 19:28
arany tag

Hozzászólás 
:lol:

hétf. aug. 23, 2004 15:00
arany tag

Hozzászólás 
Ma reggle bekapcsolom a gépem, elindítom az NFSU-t. Egyszer csak 2 nagy csattanás a gépből...
A játék meggáll, majd kikapcsol a gép.
A víz levert. Arra gondoltam meghalt a Vargáné :)
Áram kihúz, pihentet, bekapcs, füst vár, de semmi. A vinyó felpörög, de nincs kép.
Arra gondoltam, hogy a 4napos videókártya. De az csak nemm
durran???
Mindent lehúztam az alaplapról, bekapcs, semmi továbra sincs kép.
A gépet felrakom az aszalra. Nézem, szagolgatom semmi gáz.
???
Kiszerelem a videókártyát amikor hirtelen kigurul a cooler a táp alól.
:lol: :lol: :lol:

Leugrott a prociról.
Visszateszem, azóta müködik.
A szerencse az volt, hogy szerintem megállt a venti ahogy ott feküdt féloldalasn és nem indult el a gép, így nem sült szét a proci.

vas. aug. 22, 2004 14:41
vas-tag

Hozzászólás USB FLASH DRIVE vs PS/2
Hi,

hat a kovetkezo tortent meg: egyik ismerosom ide adta P1-es notebook-jat, mert nem kap aramot ...stb szetszedem, megcsinalom, mukodik
es szeretne egy tiszta win98 telepitest, mondom semmi gond, de nehany dolog kene rola neki.
Hat kiadtam az adatmentest felesegemnek, aki amugy programozo, en leulok jatszani, o neki esik a gepnek, hogy leszedi a cuccokat. elokapja az usb drive-jat keresi az usb-t a gepen, de nem talalja. Hat elvesz valamit mellolem es mondja remeli felismeri a gep az usb drive-ot....stb...
5 perc utan odaszol, hogy sajnos nem megy.mondom mi a baj? hat nem ismeri fel? nezem mi a f..? hat fogta a PS/2 USB atalakitot, es bedugta a notebookba es abba a flash drive-ot mondom neki TE EZT MOST KOMOLYAN??????:o Na menj ki es bootolj ujra aztan gondolkodj el, hogy miert nem megy!!!!

de azert megmutattam neki hol az USB csatlakozo

lehet nem is olyan h...e? uj szabvanyt talalt fel csak a win meg nem ismeri, hogy adatot nyomjon ki a PS/2-n :D

pén. aug. 20, 2004 12:39
Moderátor

Hozzászólás 
Mondjuk számítógépet Én sem vennek metróba, tescóba, ilyen helyeken. Inkább fizetek pár ezerrel többet, hogy összerakják nekem rendes számtek boltban. Ebben egyet értünk.. :D

pén. aug. 20, 2004 9:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem általában nem is a minőségükkel van gondom, hanem a konfiguráció összeállításával. Minden xar integrált, és jó esetben van bennük egy LG combo drive. Ja és persze szinte CSAK Celeron... :roll:

pén. aug. 20, 2004 8:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Tisztelt mindenki!

Elég sokat olvastam a "leszegecselt a gép oldala, de meg kell nézni, mi van benn" című dolgokról. Ilyenkor jött a flex és adj neki. Amikor az első ilyet olvastam, eléggé értetlenül ültem. Egy mezei fúrógéppel + kb 6-os fúróval sokkal szebben el lehet távolítani azt szerencsétlen popszegecset és szerintem a fúró általánosabb a háztartásban, mint a flex.
Mielőtt valaki mondaná, hogy csak 16 vagyok, maradjak kussba, faterom kb. 20 éve karosszérialakatos és láttam már pár popszegecset. :D

Olvastam még itt a metróról + a minőségről. Eddig amit mi ott vettünk, szinte semmit nem kellett visszavinni, mert rossz. Kivéve egy TV távirányítót, ami gyárihibás volt. Nem védeni akarom őket, rokon nem dolgozik ott. :D

Bocsi ez nem tartozik ide, de úgy éreztem, hogx le kell írjam.

Ezt aláírom, viszont a METRO-ban eladott PC-k minősége konvergál a TESCO gazdaságos PC-k minőségéhez.

pén. aug. 20, 2004 6:23
Moderátor

Hozzászólás 
Tisztelt mindenki!

Elég sokat olvastam a "leszegecselt a gép oldala, de meg kell nézni, mi van benn" című dolgokról. Ilyenkor jött a flex és adj neki. Amikor az első ilyet olvastam, eléggé értetlenül ültem. Egy mezei fúrógéppel + kb 6-os fúróval sokkal szebben el lehet távolítani azt szerencsétlen popszegecset és szerintem a fúró általánosabb a háztartásban, mint a flex.
Mielőtt valaki mondaná, hogy csak 16 vagyok, maradjak kussba, faterom kb. 20 éve karosszérialakatos és láttam már pár popszegecset. :D

Olvastam még itt a metróról + a minőségről. Eddig amit mi ott vettünk, szinte semmit nem kellett visszavinni, mert rossz. Kivéve egy TV távirányítót, ami gyárihibás volt. Nem védeni akarom őket, rokon nem dolgozik ott. :D

Bocsi ez nem tartozik ide, de úgy éreztem, hogx le kell írjam.

csüt. aug. 19, 2004 22:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!
Win-es dologhoz: én régebben még amikor p2-esem volt, és win folyton a system\precopy-ból kérte a cuccost-cd-t... meguntam a cd kéregetést, és fogtam magam, a win98 mappa tartalmát bemásoltam oda. Zutty, többet nem kért cd-t. :)
Meg amiért elkezdtem az írászatot:

Kb. félórája pukkant vmi a gépemben.. mondom magamban uh, új alaplap/vinyó/VGA.. vagy új táp. Vagy mindez együtt.. de nem mert tovább működött a gép normálisan.. igaz némi bűzt termelve. Tehát mégse lehet olyan nagy a baj ha műxik.. gép lekapcsol, aztán átnézem.
Nézem, nézegetem, miből ered a bűz, persze füst (még jó hogy) nem könnyítette dolgomat :)
Aztán arra jutottam hogy uninstalláltam egy házilag gyártott túlfeszvédőt mert büdös volt és forró, normál esetben pedig szagtalan és hideg.
Gép bekapcs, hát megvolt a hiba okozója:
képet küldök annak aki saját emailcimére kéri :)
össz 10 kilobyte, 2 kép.
Amugy egy tranyó, BT151-es egy dióda (?) és egy elkó társaságában... közepén szétrepedve.

Mi okozhatta a tranyó szétmenését? Túlfesz? Nem mondott volna akkor unalmasat a táp?

FeF

szerk: tárhelyem ****, nem engedi megmutatni a képet, átirtam

csüt. aug. 19, 2004 20:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
lzsolti írta:
A következő velem történt meg, kb 2003. februárjában. Két gépet raktunk össze. A beszállító épp akkor hozta a cuccokat a nagykerből, minden vadi új, garis. Három alaplap P4-hez, 2 P4-es proci, két memória, videokártyák, stb. (A márkára már nem emlékszem.)

Na elkezdtük összerakni a gépeket, nem megy egyik sem. Szétszedtük, összeraktuk, semmi. Szétszedtük, cserélgettük a dolgokat, semmi. Kb két óra után sikerült összehozni egy működő gépet. A 3 alaplapból kettő, a két prociból 1 rossz volt. Mit mondjak, kicsit idegesek voltunk.

Ahogy olvastam, először azt hittem, hogy nem volt a konnektorban áram :D :D :D

csüt. aug. 19, 2004 15:47
arany tag

Hozzászólás 
A következő velem történt meg, kb 2003. februárjában. Két gépet raktunk össze. A beszállító épp akkor hozta a cuccokat a nagykerből, minden vadi új, garis. Három alaplap P4-hez, 2 P4-es proci, két memória, videokártyák, stb. (A márkára már nem emlékszem.)

Na elkezdtük összerakni a gépeket, nem megy egyik sem. Szétszedtük, összeraktuk, semmi. Szétszedtük, cserélgettük a dolgokat, semmi. Kb két óra után sikerült összehozni egy működő gépet. A 3 alaplapból kettő, a két prociból 1 rossz volt. Mit mondjak, kicsit idegesek voltunk.

csüt. aug. 19, 2004 12:38
Moderátor

Hozzászólás 
MansonBoy írta:
Zsivaagoo írta:
" Kéri a win98 SE CD-t."

Én lazán azt szoktam mondani ilyenkor, hogy: C:\WINDOWS\SYSTEM . :mrgreen:

MŰXIK fiaim.

jajam!és ha mégsem akkor mégse mégse kihagyás tovább tovább úgy úgy is műxik..

Igenám, de amikor a hálózati kommunikációs részt akartam újrarakni, olyan fájlkoat kért, amit nem lehetett kihagyni (a kihagyás gomb elszürkült)

csüt. aug. 19, 2004 11:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Épp most telefonált egy usernek nevezett személy.
párbeszéd:
ő: nem megy a gép, tudja a szokásos
én: nem tudom, mégis mi a baj?
ő: hát, csak a "szokásos" "lefagy" és kírja, hogy egyszerre csak egy valami lehet
én: kicsit pontosabban legyenszíves, egyáltalán milyen programot használ
ő: a kollégája a múltkor már megcsinálta
én: megkérdezhetem milyen programot használ
ő: (megmondja a program nevét nagy nehezen)
én: jó, akkor hívja az x melléken, annak a programnak a rendszergazdáit
ő (gúnyosan): hááát jó akkor hívom őket...

nem hiszem el, hogy lehet valaki ilyen korlátolt :shock: :)

csüt. aug. 19, 2004 7:12
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
" Kéri a win98 SE CD-t."

MŰXIK fiaim.

jajam!és ha mégsem akkor mégse mégse kihagyás tovább tovább úgy úgy is műxik..

csüt. aug. 19, 2004 1:04
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Eszembe jutott még egy:

Kb. július közepén megyek be Szekszárdra, új gépet összerakatni. Eladóval beszélem meg mi legyen, hogy stb. Egyszer csörren a telefonja. Felveszi. Nem lehetett érteni, mit mond a hívó fél. Valszeg nő lehetett a hangja alapján. Az eladó válaszaiból összerakva ez lehetett a szitu: A nő vett egy videókártyát, mivel az integrált beszart, ott a boltba beszerelhették a gépébe. Hazaviszi a gépet. Összedugja. Telefonál vissza a boltba, hogy még mindig nincs kép a monitoron.

- Eladó: Bedugta a konnektorba a monitort?
- Ügyfél: Persze, hogy be.
- E: Bekapcsolta a monitort?
- Ü: Igen.
- E: A VGA csatlakozót rádugta a PC-re?
- Ü: Igen.
- E: Melyikre dugta rá?
- Ü: Ezt hogy érti?
- E: A vízszintes vagy a függőleges csatlakozóra?
- Ü: A függőlegesre.
- E: Akkor dugja át a vízsintesre.
- Ü: Jé, működik.

Tanulság: A megszokás nagy úr.

szer. aug. 18, 2004 23:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem mindig műxik, de sokszor segít. Emlékszem még amikor PI233 MMX+800 MB vinyó+32 MB RAM+egy
ősrégi 2x (nagyon rosszindulatú és utálatos) CD-ROM-al 98 újratelepítés közben nem kellett sokszor megvárni,
amíg felpörög az a nyamvadt CD, hanem csak a szisztemkönyvtárat kellett megmutatni, mennyire boldog voltam.
:D

kedd aug. 17, 2004 15:15
Moderátor

Hozzászólás 
Hát nálam nem működött. Rákerestem a fájlokra, amit kért az egész vinyón, egyet nem találtam!

kedd aug. 17, 2004 15:02
platina tag

Hozzászólás 
" Kéri a win98 SE CD-t."

MŰXIK fiaim.

kedd aug. 17, 2004 9:35
Moderátor

Hozzászólás 
Hú, ez brutális. Bár nem olvastam végig eddig, csak a hatodik oldalig jutottam el, de néhánynál szinte leestem a szégtől röhögésembe :lol:

Mivel még csak 16 éves vagyok, ilyen szörnyűségeket nem kellett átéljek. Szerencsére. :lol:

Off: Olvastam itt a tanári tudásról. Ilyesmi tapasztalatom nekem is van:
Ált. iskola kb. 7. osztály. A tanári kar fejéből kipattan, hogy el kéne kezdeni alapfokú számítástechnikát tanítani a gyerekeknek. Oké. Van gépterem: kb. 100 MHz-es procik, 32 ram, mono VGA (év végén már volt 6 db színes). Kébek hálóba, koaxal, de a háló nem műxik. Tanárbácsi tanít vagyis könyvből olvas DOS-t, Wordot, Excelt. Valami progi el kell indítani, nem tudom mit, azt mondja kint van az asztalon az ikon indítsátok el. Hát nálam nem volt ikon. Szólok, jöjjön nézze meg. Odajön megkeresi, progi indul. Kilép oksi. Ikont akar csinálni az asztalra. Kb. 5 percet szöszmötöl, nem sikerül neki. Elviharzik, gondolom elment megnézni a könyvet, hogy kell az asztalra ikont csinálni. Eközben Én laza csuklómozdulattal megcsinálom az ikont. Tanárúr visszajön, megnézi a gépem, látja van ikon. Vörösödés jelei mutatkoznak rajta. Elviharzik....

On:
Egyik nap szomszéd áthív, hogy megjött a notebookjához a hálókártya, tegyem be, meg installáljam az ADSL-jét. Jól van este átviharzok, gondolom 5 perc. Hát tévedtem. Átmegyek, SMC kártya be, installálás. Minden rendben. Internethez adtak CD-t, WinDSL telepít, ADSL asszisztens telepít. Kapcsolat létrehoz, csatlakozás. Nem műkszik. 1 órát szenvedek vele, semmi. Már nem volt semmi ötletem, hívjuk fel az ügyfélszolgálatot. Felhívom. Szépen elbeszélgetünk, kapcsolat újra létrehoz, próba, nem jó. Ügyfélszolgálat megnézi a vonalat: Nincs aktiválva még az ADSL. Nem tudtam, hogy röhögjek, vagy sírjak kínomban. Jól van aktiválják. Próba: nem megy. Kéri a hibakódot. Bepötyögi a gépbe: kötli vekem, hogy újra kell telepíteni a hálózati részt. Örülök neki :lol: . Elkezdem telepíteni. Kéri a win98 SE CD-t. Szólok adjanak CD-t. Ad egy CD-t. Rá van írva: Windows 98. Beteszem elkezd telepíteni. Csodálkozom hiányolja a fájlokat. Megnézem ez csak sima 98 (régebben azt mondta, hogy erről a CD-ről lett telepítve a gép). Még néhány hajszállal kevesebb :lol: . Mondom neki mi a helyzet. Szerezzen 98 SE CD-t, vagy windows reinstall sima 98-cal. Jó kb 9-re hazaérek (fél 7 körül mentem át). Ennyit az 5 perces munkáról.
A történetbek itt még nincs vége :!:
Másnap szól: szerzett CD-t. Jó átmegyek. CD berak, telepítés újra. Megint hiányol fájlokat. Megnézem a CD-t: Windows ME. Még néhány hajszál. Mondom neki, akkor csak a format marad. Újrainstalláltam, notebbok vissza a feladónak. Most már megy az ADSL. Cirka 3 nap alatt. Jó teljesítmény mu :!: :?:

Huh, ilyen hosszút ide a fórumba még nem írtam.
Egy újabb rekord részemről :D

Az elkövetkezendőkbe mindenkinek kellemes "Túl okos userektől" mentes számítástechnikát! :!:

hétf. aug. 16, 2004 23:03
platina tag

Hozzászólás 
CD-ről jut eszembe.

Karunk bölcs oktatója hoz egy laptopot, mondja nem nyílik CD-ROM. Örülök neki nagyon, adja ide, lesz időm, megnézem.

Később nézem, nem adja ki, tűt be lyukon, meg sem nyikkan. Hm.

Hát akkor szétszedni. Lecsavarozgatom a CD-t, szerencsére szétbontható, belenézek..... Szemem-szám eláll, ilyet még nem láttam.

Na mi van benne? Két (2!) CD! Hát persze, hogy ne jött ki, olyan erővel össze volt szorulva. Én igazából azon gondolkoztam, hogy ezt mekkora erővel kellett benyomni, és közben még moroghatott, hogy nem veszi be a szemét.

Viszem vissza, nem tudom, hogy a szemébe röhögjek-e, vagy inkább sajnáljam. Reakció: Mit össze kerestem?! (Mármint az alul lévő Cd-t.)

:shock: :shock:

hétf. aug. 16, 2004 16:51
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Elvileg meg kellene menteni a bent figyelő CD-t. Tíz dekás "ékszerészkalapács" a falbontáshoz :?:

hétf. aug. 16, 2004 16:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo: mint régen... Dárdát szegezz! Roham!!!!!
:D
Esetleg pár csepp nitroglicerin is áldásos hatást válthat ki.

hétf. aug. 16, 2004 16:02
platina tag

Hozzászólás 
Windoki írta:
Hi!

Vagy megbízol egy kasszafúró "mesterembert" :-)
Amugy a kis lyuk azért van rajta, hogy egy erősebb, hosszabb tűvel a kis pöcköt bent megnyomva kiszedhető legyen a CDROM-tálca villany nélkül is. Sok sikert.

Üdv:Windoki

Régóta ismerem a módszert. :roll:

Csak azon a "CD-"ROMON már a wolframkarbid bevonatú Wotan acélból készült kötőtű sem segítene. Írtam, hogy "kicsit erősen" tolta be, mint egy izomagyú barom. (A tálca mechanikája van "szexuálisan agyonkényeztetve.") :oops:

hétf. aug. 16, 2004 15:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Itt van a dolog furfangja, hogy a Plextorokhoz (legalábbis amik nekem vannak) alapból adnak egy ilyen L alakú fémdarabot külön zacsiban. Pont ahhoz a meghajtóhoz, amelyikhez a legkevésbé van szükség ilyenre :D

hétf. aug. 16, 2004 14:42
arany tag

Hozzászólás 
Hi!

Vagy megbízol egy kasszafúró "mesterembert" :-)
Amugy a kis lyuk azért van rajta, hogy egy erõsebb, hosszabb tûvel a kis pöcköt bent megnyomva kiszedhetõ legyen a CDROM-tálca villany nélkül is. Sok sikert.

Üdv:Windoki

hétf. aug. 16, 2004 13:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Fúrsz két lyukat a tálcára és felszerelsz egy kertiajtó-kilincset :D

hétf. aug. 16, 2004 8:52
platina tag

Hozzászólás 
MansonBoy írta:
Zsivaagoo írta:
Dell P1-es gép, W95, 24 MB RAM. A volt kolléga "erősen" bécsukta a CD-ROMOT. CD bent figyel, progi még indítható róla, de kiszedni már nem lehet barmolás nélkül.

azért van a pici lyuk a cd romon hogy...
:roll:

Írtam, hogy barmolás. A Szerkezet már nem műx CD kiadásra. Facsarhuzigával bontható csak.

hétf. aug. 16, 2004 7:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Dell P1-es gép, W95, 24 MB RAM. A volt kolléga "erősen" bécsukta a CD-ROMOT. CD bent figyel, progi még indítható róla, de kiszedni már nem lehet barmolás nélkül.

azért van a pici lyuk a cd romon hogy...

vas. aug. 15, 2004 23:18
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
GOD-GOD írta:
Rájöttem! A Hejjlye-sírásshod is eyg rémtörpénet!

GOD!

hmm ha jól emlékszem a magyar tanárom is ezt mondta a magyar írásbeli érettségi után :twisted:

vas. aug. 15, 2004 9:30
arany tag

Hozzászólás 
charly írta:
Csatlakozom eme ténához. Hallgató jön kislemezét nem olvassa a gép pedig rámentette a szakdogáját. n alássuk lemez nyikor vacog zörög hörög nagynehezen megmuti mi van rajta lemásolni nem lehet róla na elő a varázsdobozt scandisk ndd ksikalapács stb amit be lehet vetni ok király lemásol lemezt kukába iktat előtte finom törö mozdulattal hallgató nyel naygokat mit csinálok én a lemezével mondom neki elszált uyghoyg inkább kidobtam mondja és a dolgozat mondom mindjárt meglátjuk de valószinü lesz benne hiba word megnyit nyálazom hoyg milyen hibák lettek benne mikor mondja hoyg semmi baj a hálózati könyvtárába uygis lementette.................... és ekkor jöt a pont pont pont meg a veszőcske

Rájöttem! A Hejjlye-sírásshod is eyg rémtörpénet!

GOD!

szomb. aug. 14, 2004 3:56
arany tag

Hozzászólás 
Mikk írta:
stifler

Melóhelyen mi is így vagyunk. Ez nem megy az nem megy, ez nem jó az nem jó. Vagy be kéne kapcsolni vagy ugyebár tudni kéne használni!

A legjobb mikor a tanulo leányzók jönnek, hogy a kislemezt (már rosszul indul a dolog) nem tudja olvasni a gép.
Ilyenkor indul a kör, benyomom én a gépbe lehetséges esetek:
a lemez nincs megformázva, nem tudja olvasni, nincs lemez a meghajtóban;
Ezt mindhárman végigjátszuk a gépeinkben. Eddig mindegyiket sikerült
életre kelteni annyi időre hogy kinyomtassuk és lementsük.

Csatlakozom eme ténához. Hallgató jön kislemezét nem olvassa a gép pedig rámentette a szakdogáját. n alássuk lemez nyikor vacog zörög hörög nagynehezen megmuti mi van rajta lemásolni nem lehet róla na elő a varázsdobozt scandisk ndd ksikalapács stb amit be lehet vetni ok király lemásol lemezt kukába iktat előtte finom törö mozdulattal hallgató nyel naygokat mit csinálok én a lemezével mondom neki elszált uyghoyg inkább kidobtam mondja és a dolgozat mondom mindjárt meglátjuk de valószinü lesz benne hiba word megnyit nyálazom hoyg milyen hibák lettek benne mikor mondja hoyg semmi baj a hálózati könyvtárába uygis lementette.................... és ekkor jöt a pont pont pont meg a veszőcske

pén. aug. 13, 2004 20:21
arany tag

Hozzászólás 
holotron írta:
Nem mindig az olcsó ár miatt akarnak nagykerből vásárolni, hanem mert a kisker k*cs*g (sajnos sok ilyen van) és nem szállítja le azt az árút, vagy igen de bizonytalan forrásból, és gond van vele.
Általában azért szoktak nagykerben vásárolni mert másképp nem jutnak hozzá az áhitott cucchoz.

Szal holotron fijam, jányom, estébém!

Nem tudom, hogy te milyen tapasztalatokkal rendelkezel a kiskerekkel kapcsolatban, de én szinte csak pozitívakkal rendelkezem, természetesen a m!$trálló kivételével. Nem reklámozni akarok, de kb. 20 boltot tudok kapásból felsorolni, ahol minden agyament igényemet maximálisan kiszolgálták, sőt ráadásul még olyan eszelősen jó áron is, hogy az agyamat eldobtam rajta... Ilyen volt pl. az Extrém is, mielőtt majdnem teljesen átálltak volna a digitális fotózásra. Elég soxor vettem tőlük olcsóbban meg valamit, mint amennyiért a nagykerben, vagy a depón szerezhettem volna be. Volt, hogy 100k-val alacsonyabb áron adtak színes lézert... Tudod, szerintem könnyebb becsületes és jó áron dolgozó kiskerest találni, ha nem az a keresési alapfeltétel, hogy 30 méternél nem lehet messzebb a lakásajtótól...!

gdea: Gratulálok, hogy ilyen watafakkot tudtál összehozni... Áruld el, hogyan lehetséges ez? Én is ki akarom próbálni! Még egyszer sem sikerült ledaráltatnom CPU-hűtővel az ujjamat, pedig már párba belenyúltam, még akkor is, ha nem folyt rajta semmi... JA! A régi idők emlékére: K U T Y A F A S Z A RULEZ!!! :lol: :lol: :lol: :twisted:

Tisztelettel:

GOD!

pén. aug. 13, 2004 11:54
platina tag

Hozzászólás 
Vér.

csüt. aug. 12, 2004 16:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
gdea! És végülis mi folyt a procihűtőn? :twisted:

csüt. aug. 12, 2004 14:25
Hozzászólás 
hi, mindenkinek..

az én készletemből egy quakecont is lehetne csinálni:)

csüt. aug. 12, 2004 12:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
De milyen jók is voltak azok... én is szereztem egy lanparty-ra való BNC-s hálókártyát anno pár üveg kóláért. :)

Üdv újra itt gdea!

csüt. aug. 12, 2004 11:33
Hozzászólás 
Hi Zs!

ilyen SMC-m van vagy 2 doboznyi nekem is. Szolnok megye összes kenyérgyárába ilyen volt:)

csüt. aug. 12, 2004 10:48
platina tag

Hozzászólás 
Szia gdea!

Tegnap a következő hangokat hallottam számítógépszakértés közben:

"Nyikk, nyikk, nyikk, nyikk, nyikk,nyikk, nyikknyikknyikknyikk, hamanyimama, hamanyimama, hamanyimama, hamanyimama, hamanyimamahamanyimama, nyíííííííííííííííííííííííííííí; pak, pak, pak, pak, pak." :lol:

Megfejtés: haverom cégénél bekapcsoltam a "könyvelő gépét". (286/6 MHz, 1024 kB RAM, 5 1/4 floppy, 80 MB HDD /MFM/ , Hercules Graphics Adapter card, mono monitor)

Egyéb rettenetek: 486-os Netware szerver, 3.1 verzió, monitoron nincs kép. 386-os "munkaállomás" csatlakozik rá, kisfloppyról bútol.
Hálózat koax. Az SMC kártyák kb. 91-93-ból származnak.

Haverom kérdése a végén:
- Szerinted mit csináljunk ?
- Szerintem vegyetek gépet. Kettőt, újat. :wink:

csüt. aug. 12, 2004 10:43
Hozzászólás 
most jöttem vissza kényszerpihenőmböl. cégem baleseti naplójába bejegyzés...

"ütés"

dolgozó esetleírása: " forgott a ventilátor a proci felett, de olyan, mintha valami folyt volna benne, így benyúltam megnézni, és akkor a hűtő elkapta az ujjam"

no comment.

csüt. aug. 12, 2004 10:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 54  Következő