Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 14:49

Hozzászólás a témához  [ 375 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Következő
Pannon GSM : 6 új tarifacsomag 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
-vadaszg- írta:
nekem az SMS 80-ra lenne szükségem!
mivel elég sok SMS-t küldök, és nekem a pannon 150 tarifa lenne jó, ott meg ugye 28 FT az SMS, ami elég sok, a mostani 25höz képest... ezért kellene a csomag..

Ezt nem mondhatod komolyan hogy a 25 Ft jó, de a 28 Ft már sok és ez tart vissza a váltásban??? :?: :shock:

kedd júl. 20, 2004 8:41
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az átlagos beszédhosszokat kár alapul venni.. A statisztika az a katasztrófális tudomány ami bebizonyítja neked, hogy ha két éves fantasztikus fizetésű állásod után két évig állás nélkül éherzel, akkor te tulképpen átlagosan éltél az elműlt 4 évben.. :lol:

Ezek a csomagok nyilván rámutatnak arra, hogy percdíj verseny már nem lehetséges: a 18Ft/perc már gyakorlatilag a mobil összekapcsolási díjat súrolja..

A Voda általában elég aggreszíven szokta lereagálni mások lépéseit.. Mivel másra nem nagyon van lehetősége szerintem logikus lépés lenne ha nálunk is bemutatná a kiegészítő csaomagjait.. Ezek az átalánydíjas csomagokon felül a kisértékü csomagoknál plusz külön hálón belüli perceket tartalmaznak, a nagyértékű csomagoknál pedig korlátlan hálózaton belüli forgalmat tesznek lehetővé.. Ha akar versengeni még más nem nagyon maradt neki.. :lol:

kedd júl. 20, 2004 8:35
ezüst tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
A NetShop-ban nem jár a készülékekhez ilyen csomag?

Sőt, úgy alapból sem? Olyan lesz ezen a téren, mint a Happy :-)?

Az új tarifacsomagokhoz dedikált készülékajánlat is kapcsolódik, mely a következő:

Készülék: bruttó kiskereskedelmi ár:
Nokia 3510i :arrow: 900 Ft
Nokia 3100 :arrow: 6.900 Ft
Nokia 6610i :arrow: 29.900 Ft
Nokia 6600 :arrow: 89.900 Ft
Siemens SX1 :arrow: 89.900 Ft

kedd júl. 20, 2004 8:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tetszenek az új csomagok, önmagukban is és a versenytársakhoz hasonlítva is. Végre valami emberi, normális díjú előfizetéses csomag a Pannonnál. Bár a Horizontok se olyan rosszak, csak a prepaidhez képest nem túl kecsegtető.
Mindent összevetve anyámat rábírom, hogy váltson Momentumról Pannon 100-ra (estleg 50-re).
Szóval az ügyfeleknek és a Pannonnak megérte kivárni. :wink: Bár a mobiltársaságok ezekkel az új tarifacsomagokkal kevesebbet fognak kaszálni. De még az is lehet, hogy változnak a telefonálási szokások és nem lesz bevételkiesésük.

A Relax-hoz képest mindenféleképpen előny (mondhatnám zseniális) az 50-es és 150-es csomag és hogy a lebeszélhető perceken felül nem magasabb a percdíj! És már a Pannon 50 veri a Domino Napot!

Sokan sokallották a viszonylag magas MMS díjakat. Ugyanmár, ki használ MMS-t? Már félúton lefáraszt a gépelés, nem méghogy ha ki akarom használni az 1000 karaktert. Az MMS-t azért találhatták ki a telefongyártók, hogy legyen parasztvakítás a készülékben - azaz marketingfogás. Gyakorlati haszna semmi. Másfél év múlva meg az Egely-féle bio-kerék lesz benne és így tovább...

Úgy érzem, elmondhatjuk, hogy a PGSM lett a legolcsóbb szolgáltató (kivéve a Voda ingyendumás opcióját).

kedd júl. 20, 2004 8:25
arany tag

Hozzászólás 
Tom-y írta:
Háj! Ezt olvastam a PGSM honlapján:
"** Az egy percre jutó díj a tarifacsomagban foglalt összes perc felhasználását feltételezi. A tarifacsomagban foglalt összes lebeszélhető perc ellenértéke minden hónapban kiszámlázásra kerül. "
Ez mit jelent?

Ez azt jelenti, hogy a havidíjat mindenképpen kiszámlázzák, és a megadott percdíj akkor jön ki belőle, ha a csomagba foglalt összes percet lebeszéled. Ha kevesebbet beszélsz akkor is kiszámlázzák a teljes (lebeszélhető) havidíjat, de ekkor ha leosztod az összeget a lebeszélt percekkel akkor a megadottnál nagyobb percdíj jöhet ki.

Tom-y írta:
Nagyon valószínű,hogy Horizontról átmegyek a Pannon 50-re.A havidíj ugyanannyi,de a teljes alapdíjat lebeszélhetem.Szeretnék tarifakorlátot használni,S55 telefonom van.Be lehet korrektül állítani,hogy 1800 ft-nál letiltsa a kimenő hívásokat?THX!!!

Ezt olvasd el a mobilodhoz kapott használati utasításban. Tudtommal itthon egyik operátor sem nyomja ki a billing infot a mobilra, szóval nem hiszem, hogy ezt így használni tudnád.

kedd júl. 20, 2004 8:13
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Háj! Ezt olvastam a PGSM honlapján:
"** Az egy percre jutó díj a tarifacsomagban foglalt összes perc felhasználását feltételezi. A tarifacsomagban foglalt összes lebeszélhető perc ellenértéke minden hónapban kiszámlázásra kerül. "
Ez mit jelent?
Nagyon valószínű,hogy Horizontról átmegyek a Pannon 50-re.A havidíj ugyanannyi,de a teljes alapdíjat lebeszélhetem.Szeretnék tarifakorlátot használni,S55 telefonom van.Be lehet korrektül állítani,hogy 1800 ft-nál letiltsa a kimenő hívásokat?THX!!!

kedd júl. 20, 2004 8:03
Moderátor

Hozzászólás 
Annyira fölösleges ez a vita...
Valóban számolható, hogy hány százalék többletköltséget jelent a fogyasztónak a perc alapú számlázás a másodperc alapúhoz képest.
De kizárólag a szolgáltató szemszögéből, hiszen neki a milliós ügyfélkör miatt lesz egy számolható átlaga.
De fordítva ez nem működik, mert átlagos fogyasztó nem létezik!!!

Ha pontosak akaruk lenni, akkor annyit tudunk leírni, hogy a percdíj másodperc alapúra visszavetítve 36 és 2160 Ft között fog szórni.
De ez is egy f*szság, és semmi értelme...

kedd júl. 20, 2004 7:44
arany tag

Hozzászólás 
tami28 írta:
A HIF legutóbbi 2004 I. negyedéves jelentése alapján a mobilosok aátlagban 350 percet beszélnek havonta, 40 SMS-t küldenek és az átlagos kimenő hívások hossza 1,5 perc körül van.
Abban igazad van, hogy a Pannon 50 csomag esetében a 36Ft-os percdíj egy átlagos hívó esetében 72 Ft/perc lesz.

Ezt matekozd már le nekem, légyszíves... Hogy lesz a 36 Ft-os percdíjból 72 Ft/perc? :-o

Korrektebb lenne azt mondani, hogy ideális esetben elérhető a 36/60 Ft-os másodpercdíj, de átlagos kimenő 1.5 perces hívásokkal számolva ez 72/90 Ft-os másodpercdíjra romlik. Megjegyzem a hívások átlagos hossza tudomásom szerint 35 másodperc környékén van. Vagy ez már nagyon régi adat, és azóta ennyit változott a világ? :-)

kedd júl. 20, 2004 7:32
vas-tag

Hozzászólás 
Olvasgattam itt a topicot, és hát úgy érzem, az emberek kevernek egy pár dolgot.

Korábban ugye az előfizetési díjaknak csak a fele ( vagy még annyi sem), volt lebeszélhető. Ekkor ugye e percdíjak hogy alakultak ? a mostani logikával számolva, kevés beszéd mellett ott is kijöhetetett az elméleti 30-40 forint helyett 70-80 forint, mivel ott is van kötelező minimum. Úgyhogy szerintem aki havi szintet 5-10 ezer forintot kiad telefonálásra, vagyis használja beszélegetésre is, annak igenis alternatíva lehet például a 250-s csomag. Arról nem is beszélve hogy mi van ha lebeszélem a minimumot, utána igen csak kedvező (250 -s csomag estenén 23 ft) áron tudok még beszélni.
ezeknek a csomagoknak tényleg csak az egyperces számlázása hátrány, amúgy igen is van létjogosultsága.

kedd júl. 20, 2004 6:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
tami28 írta:
A HIF legutóbbi 2004 I. negyedéves jelentése alapján a mobilosok aátlagban 350 percet beszélnek havonta, 40 SMS-t küldenek és az átlagos kimenõ hívások hossza 1,5 perc körül van.
Abban igazad van, hogy a Pannon 50 csomag esetében a 36Ft-os percdíj egy átlagos hívó esetében 72 Ft/perc lesz. Azonban Pannon 100-tól már megéri!
Ha egy statisztikai átlagot veszünk amellyel számolhatunk (HIF) akkor az átlagos 1,5 perces hívóknak a Pannon 250, de még a Pannon 500 is sokkal jobban megéri, mint a 66 Ft-os mp alapú szolgáltató csomagja(feltételezve, hogy mindig csúcsidõn kívül beszélünk 30Ft/perc mp alapon, még akkor is!!!!!).
Azonban ha minden hívás 1 perc 1 mp-re sikerül, akkor tényleg.....
Tarifacsomagok átláthatósága tényleg jobb lenne , ha egységes számlázási alap lenne!!!!

hogy ez mekkora tévedés! De erre már többen utaltak.....

ha a másfél perc 59másodperc ÉS 1perc 59másodperces hívások átalgából tevõdik össze, akkor semmit,

mig ha 1 másodperces ÉS két perc egy másodperces hívásokból tevõdik össze, akkor rendesen buksz a perc alappal. Tehát önmagában az átlagos híváshossz nem sokat mond.

hétf. júl. 19, 2004 22:50
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
vizsla1 írta:

A Netshopban jelenleg valóban nincs ilyen csomag, bár lehet hogy még csak. De egyébként 30 nap után tudsz csomagot váltani, ami valójában 60 nap lesz. Mert ugye csak 30 nap elteltével válthatsz, viszont a váltás utáni számlazárás után fog aktiválódni az új csomag. esetleg még így is megérheti.

Valójában 60 nap? nálam 34 nap után sikerült és már az új tarifacsomaggal dumálok. Amilyen telót venni akartam csak másik tarifacsomaggal volt, ezért kényszerűségből voltam 34 napot másk....
Előfizu aktiválása után 2-3 nappal van egy számlazárás, ekkor készül egy számla. Ha a következő számlazárás előtt az aktiválás után 30 nappal már át tudsz térni másik tarifacsomagra!

hétf. júl. 19, 2004 22:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Másik dolog két mobilos hívási szokásai nem képeznek statisztikai átlagot, mivel 2 adat esetében nem beszélhetünk statisztikai átlagról.
Azonban több millió előfizető hívási szokásainál már tényleges vehetünk statisztikai átlagot. Természetesen nem kapunk tökéletes képet, de ez már releváns adatnak minősülhet.
Mint minden adatnak van relatív hibája, amely a mintavételezésből számítható.
Ha jobban megnézzük a HIF statisztikáit,akkor láthatjuk, hogy az átlagos beszélgetési idő folyamatosan emelkedik 1,2-1,5 perc. Ha azt vesszük logikus is, mivel egyre több percalapú csomagot vezetnek be a szolgáltatók és mi mobilosok ehhez alkalmazkodunk! Ha visszahozzák a mp alapot szolgáltatók csomagjaik többségében, akkor ez vissza fog esni! Ha már itt tartunk abban igazatok van, percalapú számlázás kicsit lutri....
Különben a mobilcégek jól kalkulálnak percalapú számlázás esetén alacsonyabb percdíjak, de ismerve az előfizetők telefonálási szokásait maradnak pénzüknél, de mint írtátok a percdíjak a reklámokban nagyon nagy hajtóerő ezért marketing részről megéri.
Felvetettétek miért nem reklámozza a Pannon az új csoamgjait: szerintem nem a reklámra kifizetett milliók hozzák az új ügyfeleket, hanem az elégedett ügyfelek akik továbbadják barátaiknak a mobilszolgáltatóról kialakult pozitív tapasztalatot. Sok reklám kialakíthat egy antireklámot is! Van erre egy közmondás is: "Jó bornak nem kell a cégér!" Szerintem ez itt is igaz.
Vitatkozhatunk, hogy a Pannonn ilyen-olyan helyzetben van, de bízom benne, hogy hosszútávon megéri előfizetője lenni és tényleg a piacon tud maradni versenyképes áraival.

hétf. júl. 19, 2004 22:30
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Furcsa ez a dolog. A Relax megjelenése óta pezseg a mobiltársadalom egy jelentős része.

Ám aki belegondol, az marad, ahol van....

Ez így igaz, ha kizárólag a dolog anyagi oldalát nézzük.

hétf. júl. 19, 2004 22:20
Hozzászólás 
vizsla1 írta:

A Netshopban jelenleg valóban nincs ilyen csomag, bár lehet hogy még csak. De egyébként 30 nap után tudsz csomagot váltani, ami valójában 60 nap lesz. Mert ugye csak 30 nap elteltével válthatsz, viszont a váltás utáni számlazárás után fog aktiválódni az új csomag. esetleg még így is megérheti.

hétf. júl. 19, 2004 22:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika:
"Egyszerűen nem hiszik el, hogy ÁLTALÁBAN, átlagos használatot feltételezve, vegyes hálózatot hívva a mp-alapú 66 Ft-os pre-paid percdíj kevesebb, mint a percalapú 38 Ft."

Ha nem vehetünk statisztikai átlagot, akkor légyszives magyarázd el szerinted mit jelent az "ÁTLAGOS" használat! Kíváncsi vagyok a véleményede!
Állításod bizonyos esetekben igaz, de ezek csak szélsőséges esetek!

hétf. júl. 19, 2004 21:59
Moderátor

Hozzászólás 
tami28 írta:
A HIF legutóbbi 2004 I. negyedéves jelentése alapján a mobilosok aátlagban 350 percet beszélnek havonta, 40 SMS-t küldenek és az átlagos kimenő hívások hossza 1,5 perc körül van.

A független közvéleménykutató intézet szerint meg a férfiak hímtagja ÁTLAGBAN 16,378 cm.
Tudod, mennyi ideig kéne térdelned és méregetned, hogy pont találjál egy ilyen méretűt????? :lol:

Ha Te egy hónapban 419 percet telefonálsz átlagosan 1 perc 20 másodperc hsszban én meg 78 percet átlagosan 3 perc 12 másodperc hosszban, akkor el lehet mondani, hogy mi átlagosan 248,5 percet beszélünk, 2 perc 16 mp hosszban.

És ebből VALAMI is igaz a telefonálási szokásainkra külön-külön? SEMMI!!!

Hát ennyit az átlagokról...

hétf. júl. 19, 2004 21:43
Hozzászólás 
Nos, úgy döntöttem, a jelenlegi Minimum csomagról áttérek a Pannon 50-re. Nekem jobban megéri. még 1 perc alapon is. Ugyanis, az alapdíj 1800 Ft a 2750 helyett, valamint 50 percet lehet lebeszélni 20 helyett. További költségcsökkentő szolgáltatásokat nem akarok igénybe venni, mert nekem felesleges, (de ehhez a csomaghoz nem is lehet) átalánydíjas wap és internet sem kell, eddig sem használtam. Csupán a havi 20 percet használtam ki, többet nem telefonáltam róla. Még köt a hűségem januárig a készülékvásárlás miatt. Nem az előfizetéses a fő kártyám. erről mindig csak a 20 perc ingyendumát használtam ki. Nekem a lényeg hogy minél kevesebb legyen az alapdíj. Ez most lényegesen kevesebb, a kedvezmény meg több. Ha a percdíjakat nézem, összességében az is jobb a Miniumumnál. 119/29/49el szemben mindig, mindenhova 36 Ft. Hívásátirányítás továbbra is ingyenes hálón belül, így a hívások mennek a Praktikum fő kártyára továbbra is.
Tarifacsomag váltás a következő számlazárástól él, ami már vasárnap meg is lesz. Nekem jobb, olcsóbb így.

hétf. júl. 19, 2004 21:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ezzel újat nem fogok mondani: gratulálni tudok a Pannon GSM-nek. Kár, hogy van korlátozás, főként az SMS 80 terén: ha mindenben igazán a másik két szolgáltató alá akartak vonla menni, akkor felül kellett volna múlniuk a voda 100 SMS-eses opcióját. De nem tették. Sőt, még az SMS 80 sem használható.

Egy kicsit megkavart a közlemény szövege:

"A havi előfizetési díj teljes egészében lebeszélhető... Pannon GSM hálózatán belüli hívásátirányításra."

Gyorsan megkerestem a hívásátirányítás pontot az új díjszabásban (a honlapon még nincs fent, de a linkje működik, a szokásos formában: www.pannongsm.hu.../postdsz040719.pdf), és ezeknél a perccsomagoknál ingyenes maradt. Bár remélem, hogy nem fognak 4 nap múlva helyesbítő közleményt kiadni :? .

Kár, hogy le vagyok kötve 2 évre BYOP-pal, mert lehet, hogy hajlandó lennék áttérni a vonal minősége miatt. És sajna a voda üfsz.-a szerint, nem lesz javulás itt nálam.

hétf. júl. 19, 2004 21:22
Moderátor

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Jee! Indul a marketing :) Honapok ota eloszor lattam a TV2-n egy 3 masodperces djuice reklamot. Mondjuk az erdekes, hogy ma bevezettek az eleg utos (a tobbiekehez kepest) csomagokat, es egy arva szo sincs roluk sehol :wink:

A Sláger rádióból ma ömlött a reklámja.

hétf. júl. 19, 2004 20:58
Moderátor

Hozzászólás 
Jee! Indul a marketing :) Honapok ota eloszor lattam a TV2-n egy 3 masodperces djuice reklamot. Mondjuk az erdekes, hogy ma bevezettek az eleg utos (a tobbiekehez kepest) csomagokat, es egy arva szo sincs roluk sehol :wink:

hétf. júl. 19, 2004 20:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Egyszerűen nem hiszik el, hogy ÁLTALÁBAN, átlagos használatot feltételezve, vegyes hálózatot hívva a mp-alapú 66 Ft-os pre-paid percdíj kevesebb, mint a percalapú 38 Ft.

Abban igazad van, hogy a Pannon 50 csomag esetében a 36Ft-os percdíj egy átlagos hívó esetében 72 Ft/perc lesz. Azonban Pannon 100-tól már megéri!
Ha egy statisztikai átlagot veszünk amellyel számolhatunk (HIF) akkor az átlagos 1,5 perces hívóknak a Pannon 250, de még a Pannon 500 is sokkal jobban megéri, mint a 66 Ft-os mp alapú szolgáltató csomagja(feltételezve, hogy mindig csúcsidőn kívül beszélünk 30Ft/perc mp alapon, még akkor is!!!!!).
Azonban ha minden hívás 1 perc 1 mp-re sikerül, akkor tényleg.....
Tarifacsomagok átláthatósága tényleg jobb lenne , ha egységes számlázási alap lenne!!!!

hétf. júl. 19, 2004 20:48
Moderátor

Hozzászólás 
En sem hiszem, hogy lenne eselye, hogy tomegesen akarnak az emberek az MMS-t maillel kivaltani. Ha igy lenne, nem lenne az SMS sem a legnepszerubb szolgaltatas, mikor az nagysagrendekkel dragabb az MMS-nel is.

hétf. júl. 19, 2004 19:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
hcs írta:
Jól ki van ez találva... Az olcsó percdíjasok fizetnek legtöbbet...

egyértelmû, ez azoknak szól, akik minden áron spórolni akarnak, de a végén õk fizetnek a legtöbbet!

Hogy is találhatnám ki, hogy mennyit fizetek egy hónapban?

a perc alapról meg nem is beszélve. Meg van rendelve az ingyenduma a pannonomra /üzleti/ és a vodára/extra/ is. És látom, hogy azokat, akiket ELEVE INGYEN HIVOM, még azokat is hányszor hívom pár másodpercre, 1,01 percre, stb. stb.

hétf. júl. 19, 2004 19:17
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
Nem teljesen értem miért kell annyit elkérni érte. Csak azt éri el, hogy imindenki áttér inkább a telefonja belsõ email kliensére..

na persze, mert mindenki úgy megy telefont vásárolni, mint én: "csókolom, ebben van e-mail kliens?"... erre a leggyakoribb válasz, hogy "mi????", esetleg még, "itt a prosi, nézd meg benne!"

hidd el, az átlag ember inkább kifizet 100Ft-os MMS-enként, mintsem megértsem egy ilyen dologot.

hétf. júl. 19, 2004 19:14
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Az az igazság, hogy a pripéd csomagokkal 1999-ben azokat célozták meg, akik keveset költenek. Kecsegtető ajánlat volt, hogy megveszel egy mobiltelefont 9000 Ft lebeszélhetőséggel, és ha takarékos vagy, 1 évig lebeszélheted. Ekkor kezdett széles körben elterjedni. Emlékszem, karácsony előtt sorba kellett állni, elő kellett jegyeztetni a készülékeket. Ekkor vált luxuscikkből elérhetővé a nagy tömegek számára. Vették az emberek, mondván ha nem is beszélünk sokat, de legalább elérhetők leszünk. Nem volt az a kényszer, hogy a feltöltött összeget 30-45 napon belül le kell beszélni. Ez a mai napig is ideális konstrukció idősebb embereknek, akikre nem jellemző, hogy sokat beszélnek, de a családnak megnyugtató, hogy pl. hívni tudja távoli szüleit.

És itt jött az a réteg, aki ezen előnyök miatt megvette a pripédet, és ugyanakkor havi több feltöltéssel többet költ egy hónapban, mint ha előfizetése lenne. A mostani csomagokat ilyen embereknek találták ki, akik azt hiszik, hogy olcsón beszélnek, de közben mégis több pénzt hagynak a szolgáltatóknál, mint egy postos előfizető.

Jól ki van ez találva... Az olcsó percdíjasok fizetnek legtöbbet...

hétf. júl. 19, 2004 18:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
A Pannon 1000-nek inkább csak elméleti jelentősége van szerintem.. Akársak a többi cég 10,000 Ft feletti csomaógjainak.. Habár jók a percdíjai, de viszonylag kevés ember vállal be ekkora fix havi kiadást.
Az üzleti rétegnek meg más céges csomagokat tartogat ingyenes egymás közötti beszélgetési lehetőséggel..
Az MMS árak helyenkáént elég durvák lettek azért, ennél még a DJuice kártyás csomag is jobb.. Nem teljesen értem miért kell annyit elkérni érte. Csak azt éri el, hogy imindenki áttér inkább a telefonja belső email kliensére..

hétf. júl. 19, 2004 17:47
Moderátor

Hozzászólás 
Macikaval kell egyetertsek. Mivel felig a ceges asztali telefonrol, felig a kartyas djuice-omrol telefonalok, ezert nem tudok pontos szamokat mondani, de saccperkabe 10-25 kHUF kozott van a havi telefonkoltsegem. De van, hogy egy \"gyengebb\" honapban mondjuk 5-6 korul megallok. Most ezek alapjan hogyan tudjam eldonteni, hogy melyik lenne nekem jo? Mert ugye a legforgalmasabb honapokban az 1000 is megerne, viszont van, hogy a 150 is boven eleg lenne... Ezek gyakorlatilag egy honapos rendelkezesre allasi ideju prepaidek. A legnagyobb elonyuk, hogy jol lehet veluk parasztvakitani. A vicces az, hogy a jelek szerint erre kifejezetten alkalmasak, mert a nepeknek bejon :) Persze biztos, hogy van, akiknek ez tenyleg jo, de szerintem az elofizetok tobbsege ugy megy bele, hogy nem gondolja vegig...

hétf. júl. 19, 2004 17:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Workaholic írta:
djuice új tarifával és igen erős kedvezményekkel. Ezt ígérték, remélem lesz is, mivel mindkét djuice-nak van neve, így lehet bővíteni...

Ez jól hangzik!

hétf. júl. 19, 2004 16:12
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Furcsa ez a dolog. A Relax megjelenése óta pezseg a mobiltársadalom egy jelentős része.

Ám aki belegondol, az marad, ahol van.

Ezek az előre kifizetett, fix minimális költséget jelentő (hogy úgy mondjam Relax-típusú) csomagok, egész perces számlázási egységgel nem is tudom, hogy ellenfelei-e egyáltalán valamely csomagnak.
Hogy egy pre-paidnek nem, az tuti.
Gondoljunk bele, lefordítva pre-paidre ez olyan, mintha a feltöltött összeget (ami lehet mondjuk 4-5-6...18e Ft) köteles vagy egy hónap alatt lebeszélni, különben elvész.
Azt valahogyan mindenki elfelejti, hogy majdnem ezek a percdíjak járnak (na jó, inkább csak az olcsóbbaknál) a Perfektnél, ahol viszont nem vagy fogyasztásra kötelezve, nem vagy arra kényszerítve, hogy a hónapforduló utolsó napjaiban elbeszéld az esetlegesen megmaradt összeget bármi hülyeségre, mert úgyis elvész.
A másik meg az, hogy nehéz megsaccolni pontosan ELŐRE a havi fogyasztásunkat. Mert ezek az árak CSAK akkor érvényesek, ha fullra, az utolsó percig kihasználjuk az előre kifizetett összeget. Ha akárcsak egyetlen percet benthagyunk, akkor (50-es csomagnál) ez már majdnem 1 Ft-os percdíjemelkedést jelent, ha visszaosztjuk.
Na jó, valaki gondolkodhat úgy, hogy 'persze, egy 100-as csomagnyit biztos, hogy eldumálok egy hónapban', de mi van, ha akár egy 250-esnyit is? Akkor már jelentősen olcsóbb lenne a percdíj. Ha ezek után vált valaki nagyobbra azért, hogy olcsóbb legyen, akkor esetleg szembesülhet a következővel, hogy volt egy hónap (pl. nyári hónapok), amikor a felét sem beszélte le, és mindjárt a duplája lett a percdíj.

Szóval én állítom, hogy nem nagyon láttam még olyan embert, akinek jobb lenne ez a Relax-rendszer percalapon egy hagyományos előfizetésnél, de azt is állítom, hogy pre-paidesek között is alig akad olyan, aki ne tudná számára megfelelőbben beosztani az előre kifizetett beszédperceket.

És ebben van (sajnos) igaza a Pannonnak (amikor megszüntette a mp alapú számlálást), hogy az embereket a percdíjak érdeklik.

Egyszerűen nem hiszik el, hogy ÁLTALÁBAN, átlagos használatot feltételezve, vegyes hálózatot hívva a mp-alapú 66 Ft-os pre-paid percdíj kevesebb, mint a percalapú 38 Ft.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika hétf. júl. 19, 2004 18:06-kor.

hétf. júl. 19, 2004 16:12
ezüst tag

Hozzászólás 
djuice új tarifával és igen erős kedvezményekkel. Ezt ígérték, remélem lesz is, mivel mindkét djuice-nak van neve, így lehet bővíteni...

hétf. júl. 19, 2004 15:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
BrOnZ írta:
Ezen felül meg lehet, hogy lesz még érdekes dobásuk ősztől.

Mondjuk egy kis áremelés... :lol: :lol:

Akkor igen erősen anyázni fogok... :lol:

hétf. júl. 19, 2004 15:32
ezüst tag

Hozzászólás 
Gratulálok a Pannonnak!
Nagyon jó hogy előrukkoltak ezzel a lépéssel. Mostmár tényleg felvették a versenyta többi szolgáltatóval!
Örülök, hogy váltottam szolgáltatót és bebizonyosodott jól döntöttem. Régi szolgáltatómnál semmi nem ment, itt minden okés. Ügyfélszolgálat korrekt és alpjába véve jól tájékozott, minőségi ügyintézés. Lefedettség országos szinten nagyon jó, hangátvitel minősége jó... ja és tényleg ügyfélként kezelnek!
Minden elismerésem a Pannonnak!

hétf. júl. 19, 2004 15:21
arany tag

Hozzászólás 
na egész gyorsan átváltottak :) 1 perc :) és a PannonOnline szerint is már az új csomagba vagyok :)

hétf. júl. 19, 2004 14:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Ezen felül meg lehet, hogy lesz még érdekes dobásuk ősztől.

Mondjuk egy kis áremelés... :lol: :lol:

hétf. júl. 19, 2004 14:50
arany tag

Hozzászólás 
Nekem már a relax sem jött be... sajnos nem tudom eltervezni, mennyit is fogok beszélni egy hónapban.
Maradok a byopnál :roll:

Üdv

hétf. júl. 19, 2004 14:37
arany tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Fene tudja... Én azért nem írnám még le a pannit :) Ezt az új szériát elég ügyesen kihümmögték... :) Ezen felül meg lehet, hogy lesz még érdekes dobásuk ősztől.

Persze-persze. Ez tényleg szép és bátor húzásuk volt. Remélhetőleg be is jön nekik. De attól függetlenül nem sok esélyt látok hosszútávon a nagy nemzetközi szolgáltatókkal szemben... globalizálódni akarok (velük)!!! :mrgreen:

hétf. júl. 19, 2004 14:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Fene tudja... Én azért nem írnám még le a pannit :) Ezt az új szériát elég ügyesen kihümmögték... :) Ezen felül meg lehet, hogy lesz még érdekes dobásuk ősztől.

hétf. júl. 19, 2004 14:14
arany tag

Hozzászólás 
ja az jót tenne nekik is, meg nekünk is...

hétf. júl. 19, 2004 14:13
arany tag

Hozzászólás 
szerv írta:
..igen, sajnos igazad van! A pgsm már kicsike, a legkisebb mobilszolgáltató lett (habár így is az előkelő 3. helyen) :wink:
Egyesülnie kellene valami nagy nemzetközi szolgáltatóval, mert így nem marad semmi esélye...

Jöhetne már az az Orange!!! ;-)

hétf. júl. 19, 2004 14:11
arany tag

Hozzászólás 
tarby írta:
MMS ügyében hol van távol? Az 50 HUF-os MMS azért nem olyan rossz, főleg, hogy a Vodánál csak szeptemberig van akcióban olcsóért az MMS, T-Mobile-nál meg csak 10k alatt olcsó, fölötte inged, gatyád rámegy. 10k alatti MMS meg eléggé komolytalan, ha csak simán képet küldesz az azonnal 10k fölött van, ha meg csak szöveget akkor küldj SMS-t. :-P

A roaminggal mi a probléma amúgy?

MMS. A Joker karimmal (igaz, hogy csak a nyáron), de ugye 25/50 forint egy bármekkora MMS. Azt viszont ne feledd, hogy a pannonos 50 forint 18000 forint rendszeres havi kiadásnál van csak. A voda prepaid karin meg ugye annyi a megkötés, hogy 1000 forint felett legyen az egyenleged! Nem mindegy!
A T-Mobile már tényleg egy más kérdés...
Továbbá azzal sem értek veled egyet, hogy ha 10K alatt írsz MMS-t akkor írj SMS-t. Szintén a Jokeremmel a 18 forintos SMS-ek helyett 25 forintért írok a barátaimnak. Ha kicsit utánaszámolsz, akkor ez már 2 SMS-nyi szövegnél bőven megtérül.
Roaming, fentebb..., de pl. a T-Mobile nyári akcióját említeném, a kinti hálózatain fogadott hívásokat. Nem hiába, nem a nagyok közé soroltam a Pannont.

hétf. júl. 19, 2004 14:10
arany tag

Hozzászólás 
..igen, sajnos igazad van! A pgsm már kicsike, a legkisebb mobilszolgáltató lett (habár így is az előkelő 3. helyen) :wink:
Egyesülnie kellene valami nagy nemzetközi szolgáltatóval, mert így nem marad semmi esélye...

hétf. júl. 19, 2004 14:04
arany tag

Hozzászólás 
Grass írta:
És végre tényleg nincs hókusz-pókusz, már ami a percdíjakat illeti. Az MMS és a Roaming még igen távol van a NAGYOKtól.

MMS ügyében hol van távol? Az 50 HUF-os MMS azért nem olyan rossz, főleg, hogy a Vodánál csak szeptemberig van akcióban olcsóért az MMS, T-Mobile-nál meg csak 10k alatt olcsó, fölötte inged, gatyád rámegy. 10k alatti MMS meg eléggé komolytalan, ha csak simán képet küldesz az azonnal 10k fölött van, ha meg csak szöveget akkor küldj SMS-t. :-P

A roaminggal mi a probléma amúgy?

hétf. júl. 19, 2004 14:01
arany tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Grass írta:
Igazság szerint félek eldobni olyasmit, amit utána nem csinálhatok vissza. Hiányolom a menekülőutat. ;-)

Az érzés ismerős: Vitamax Party 8)

Még van 2 hetem dönteni, aztán ha nem válik be a 100-as takarék 50-esre váltok és mást használok. Érzem a váltás szükségességét, mert tényleg megérheti. A legjobban az bosszant, hogy olyan dolgokért is fizetsz, amiért valójában nem nyújtottak "semmit". Relatíve persze, hisz ez nem egy utcai érmés készülék, ahol nem fogsz 2forintokat visszakapni, de hasonló az érzés. :-)
A horizontok még nem voltak annyira csábítók, de ezek az újak már sokkal jobbak. Sokan írtátok már, hogy végre... Ennek én is örülök, ez már valóban versenyképes ajánlat. És végre tényleg nincs hókusz-pókusz, már ami a percdíjakat illeti. Az MMS és a Roaming még igen távol van a NAGYOKtól.

hétf. júl. 19, 2004 13:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
BrOnZ írta:
hangpostája eleve tiltott, mert nem használja,

Nem is a saját hangpóstájától kell félnie, hanem másokétól.
Persze, így is megéri.

Én is így gondoltam. Kösz a "hibát" javítottam :)

hétf. júl. 19, 2004 13:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
hangpostája eleve tiltott, mert nem használja,

Nem is a saját hangpóstájától kell félnie, hanem másokétól.
Persze, így is megéri.

hétf. júl. 19, 2004 13:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
BrOnZ én is gratulálok! :)

Neked is köszönöm, de ez igazán nem érdem... :) Na szóval! Sííííímán átrakattam a vaslédivel pannon 50-esre apukám horizont bónuszát. 10 kemény forinttal lett drágább a havi előfizetés, de az öreg az egészet lebeszélheti, hangpostája eleve tiltott, mert nem használja, összegezve: szerintem ez egy jó csere volt :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ hétf. júl. 19, 2004 13:47-kor.

hétf. júl. 19, 2004 13:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Grass írta:
Igazság szerint félek eldobni olyasmit, amit utána nem csinálhatok vissza. Hiányolom a menekülőutat. ;-)

Az érzés ismerős: Vitamax Party 8)

hétf. júl. 19, 2004 13:37
arany tag

Hozzászólás 
Azért szomorú vagyok, hogy a külföldi hívások terén nem léptek semmit és 3-4 szeres áron maradtak mint a konkurensek.... :cry:
... ezért kell mégis "elköltöznöm" tőlük...
...vagy átrakatom az 50 vagy 100 percesre.... és venni egy t-s vagy vodás előfizut...

hétf. júl. 19, 2004 13:26
ezüst tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Szerintem ha még jobban kiéleződik a verseny, akkor előbb-utóbb csökkenni fog az a 60mp-es számlázási egység. Ha nem is mp alapra, de azért egy 60/10-es vagy 60/1-est már el tudnék képzelni.

Igen, mindenképpen jobb lenne, mint a mostani félperces/operces konstrukció. Arról nem is beszélve, hogy 30% az HARMINC SZÁZALÉK többletköltség.

hétf. júl. 19, 2004 13:25
arany tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Ok, te tudod. Csak cirka 3600-ért nem egy nagy üzlet az a 45 perc szerintem.

Bevallom szemezgetek a 100-assal, de hiába a több, mint duplányi percmennyiség, ez a valóságban nem annyi lesz... Végülis ha a fele kihozható, akkor már nyertem. ;-)

hétf. júl. 19, 2004 13:24
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 375 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Következő