Szerző |
Üzenet |
K.Zolee
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1304 Tartózkodási hely: Buda-neha Gyorskocsis utca
|
SX1en voda gprs internettel hogy wapozom? letudna vki pontrol pontra a beallitasokat irni?
|
hétf. aug. 02, 2004 11:43 |
|
|
Xboy
arany tag
|
Xboy írta: Meggylé írta: Xboy írta: 6310 -en, konkrétan mit kell beállítani, hogy menjen a wap? Konkrétan a wapot kell beállítani. Jaj bocs elírtam, arra lennék kiváncsi, hogy a net előfizetéssel, hogyan lehet (milyen beállításokkal) wapozni?
Senki nem használja 6310 -el?
|
kedd júl. 27, 2004 7:47 |
|
|
Cycy
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 998 Tartózkodási hely: Székesfehérvár - Budapest
|
Freemil írta: Gyorsan bekonfigoltam a ME45 is most csak, hogy müködik e azon is. Szépen megy a siemensen is. Bejön a My Siemens, erni.try.hu, wap.freemail.hu, ezeket probáltam, DE!!! a LIVE nem jön be, aki azt akarja használni rendeljen Wap szolgáltatást!! Beállítás gprs adatok: APN: internet.vodafone.net Login: wodawap Jelszó: wodawap ip: pl: 160.092.122.122
nekem tegnap este óta hirtelen elkezdet nem működni me45ön ez a gateway mi lehet? próbűlom a többit.
üdv!
|
kedd júl. 27, 2004 6:42 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Köszi!!
|
hétf. júl. 26, 2004 19:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Meggylé írta: FONTOS!!
Ha valaki vodanettel wapozik, és az internet.vodafone.net az elérési pont, akkor a képek tömörítve jönnek le. Ha viszont standardnet.vodafone.net az elérési pont, akkor nincs tömörítés! Vitamaxosoknak a vitamax.standardnet.vodafone.net címet kell beírni.
helyett! "vitamax.snet.vodafone.net "
http://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/gprs_10.html
|
hétf. júl. 26, 2004 19:06 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
FONTOS!!
Ha valaki vodanettel wapozik, és az internet.vodafone.net az elérési pont, akkor a képek tömörítve jönnek le. Ha viszont standardnet.vodafone.net az elérési pont, akkor nincs tömörítés! Vitamaxosoknak a vitamax.standardnet.vodafone.net címet kell beírni.
|
hétf. júl. 26, 2004 15:46 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Gondolom ha lenne egy csak magyar oldal a Live-ból, más lenne a helyzet. A wap.vodafone.hu simán bejön. Csak sajna ott már semmi sincs.
A live.vodafone.com meg gondolom mindenhol ugyanaz, így csak azonosítás után derül ki, hogy milyen nyelvet is dobjon ki.
|
hétf. júl. 26, 2004 15:41 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
Meggylé írta: Mert a live oldal csak wapot enged, és csak telefonszám azonosítás után enged be.
Tudok róla, csak azért írtam így, mert aki akarja használni annak fel kell készülnie, hogy a VodaMail és hasonló szolgáltaltásokat NEM tudja majd igénybe venni, ha nem WAP-ot használ!!
|
hétf. júl. 26, 2004 15:36 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Mert a live oldal csak wapot enged, és csak telefonszám azonosítás után enged be.
|
hétf. júl. 26, 2004 12:53 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nekem már nicns WAP előfizum csak GPRS NET és azzal nézem a WAP-ot is SonyEricsson K700i-vel. Az egyetlen dolog, hogy a Live! nem jön be, helyette a "live.vodafone.com" felirat látszik csak a kijelzőn.. De minden műs simán bejön..
|
hétf. júl. 26, 2004 9:10 |
|
|
Rian
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. máj. 27, 2004 4:34 Hozzászólások: 2329 Tartózkodási hely: Budapest XVIII.
|
vizsla1 írta: Frenklin írta: Szóval megjelentek a szép kis ikonok, Chat, MMS, Újdonságok, stb... de bennük csak egy szöveg volt ami leírja hogy mi is az. Nokia 3200-ám eleve live menüs. Nem értem. Ezek az ikonok az Ericsson T65-ön is megjelentek . Szólj a üfsz.-nak, hogy nem megy a live!. S ha már beszélsz velük, szólhatnál, hogy itt az ideje, hogy gondoljanak a Sagem MYV55-re is...
Felhívtam az ügyf szolgot, és aktiválták a live-ot:) Szal ez nem készülék függő... azt monsták hogy a számhordozásom miatt történhetett mindez, de mostmár jó.
|
szomb. júl. 24, 2004 22:14 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Frenklin írta: Szóval megjelentek a szép kis ikonok, Chat, MMS, Újdonságok, stb... de bennük csak egy szöveg volt ami leírja hogy mi is az. Nokia 3200-ám eleve live menüs. Nem értem.
Ezek az ikonok az Ericsson T65-ön is megjelentek . Szólj a üfsz.-nak, hogy nem megy a live!. S ha már beszélsz velük, szólhatnál, hogy itt az ideje, hogy gondoljanak a Sagem MYV55-re is...
|
szomb. júl. 24, 2004 15:06 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Az én ismerősöm a 1754-en aktiválta a netet, sikerült is, de mondták neki, hogy nem itt kell a netet aktiválni, hanem a 1788-on.
|
szomb. júl. 24, 2004 13:57 |
|
|
Syraly
ezüst tag
|
amikor az 1754-en akartam aktivalni, ezt kaptam vissza:
"1754 Tisztelt Ugyfelunk! On nem kerheti SMS-ben a GPRSWAP szolgaltatas aktivalasat. Kerjuk hivja a 1788-at. Vodafone"
utana szoltam a sracnak hogy netezni akarok, mondta elintezi, kaptam is az smst , hogy aktivaltak.
Mivel Internet_WAP szolgaltatast irtak, gondolom az ugyfelszolgalaton lett aktivalva, es ezert kaptam egybe a 2-t
|
szomb. júl. 24, 2004 13:43 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Syraly írta: Huhh, dejo, hogy megtudom ezt!!! En meg sporolok a MBokkal mindenfele modszerrel.... mostmar akkor lazan nyomhatom.
"2004.07.12 1754: Tisztelt Ugyfelunk A(z) Internet_WAP szolgaltatast aktivaltuk. "
ezt mar ertem miert igy kuldtek.
Ha a 1754-en aktiváltatod, akkor csak 200MB!!!!!!!!!!!!!!!!
Mondd le, és a kiemelt üfsz-on aktiváltasd!!!!!!!!!!!!!!!
|
szomb. júl. 24, 2004 13:32 |
|
|
Syraly
ezüst tag
|
Huhh, dejo, hogy megtudom ezt!!!
En meg sporolok a MBokkal mindenfele modszerrel.... mostmar akkor lazan nyomhatom.
"2004.07.12
1754: Tisztelt Ugyfelunk A(z) Internet_WAP szolgaltatast aktivaltuk. "
ezt mar ertem miert igy kuldtek.
|
szomb. júl. 24, 2004 13:21 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Érdekes, hogy olyan csomagod van, amiről nem tudsz mindent.
A net, és a wap egyben van, nincs külön. A kiemelt ügyfélszolgálaton kell megrendelni. Tehát nem a 1754-en. Havi 3125Ft-ért kapsz korlátlan netet, és wapot. De vannak akik szerint csak 1GB-ot.
|
szomb. júl. 24, 2004 13:13 |
|
|
Syraly
ezüst tag
|
Meggylé írta: Syraly írta: Nem vontam ossze, a kapott SMSbol ideztem. Nem SMSben rendeltem meg, mert amikor meg csak a wapot akartam smsben megrendelni akkor ezt kuldtek:
1754 Tisztelt Ugyfelunk! On nem kerheti SMS-ben a GPRSWAP szolgaltatas aktivalasat. Kerjuk hivja a 1788-at. Vodafone Neked nem sima mezei csomagod van, az fix.
Jah, ugytudom valami kormanyzati csomag, legalabbis azt mondja a srac aki szerezte, ez van a szamlan. En meg magam nem lattam, mert az 1. szamla ota meg nem talalkoztunk.
Olvastam valahol, hogy kormanzati csomagnal a gprs net valahogy maskepp van, tud errol valaki valamit?
|
szomb. júl. 24, 2004 13:07 |
|
|
Rian
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. máj. 27, 2004 4:34 Hozzászólások: 2329 Tartózkodási hely: Budapest XVIII.
|
vizsla1 írta: Frenklin írta: Felmentem a telcsimmel a csodálatos live oldalra, és csak annyit találtam ott hogy pl MMS/KÉPEK menübe hogy hívjam a 1270-es a ővebb infóért. Mi fene most akkor aza Live? Valami lebutított Vodafone oldal? Valószínűleg azért írta ki ezt, mert nem ismerte fel, hogy live!-os készüléked van.
Szóval megjelentek a szép kis ikonok, Chat, MMS, Újdonságok, stb... de bennük csak egy szöveg volt ami leírja hogy mi is az. Nokia 3200-ám eleve live menüs. Nem értem.
|
szomb. júl. 24, 2004 12:05 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
T68m írta: NightLord írta: T68m írta: egy üveg finlandia, rendben? Na jól van, jegeljük a témát, amíg meg nem kapom a mostani számlát Gyáva nyúl!
mea culpa, igazad volt.
|
szomb. júl. 24, 2004 10:40 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Frenklin írta: Felmentem a telcsimmel a csodálatos live oldalra, és csak annyit találtam ott hogy pl MMS/KÉPEK menübe hogy hívjam a 1270-es a ővebb infóért. Mi fene most akkor aza Live? Valami lebutított Vodafone oldal? Valószínűleg azért írta ki ezt, mert nem ismerte fel, hogy live!-os készüléked van.
|
szomb. júl. 24, 2004 10:24 |
|
|
Xboy
arany tag
|
Meggylé írta: Xboy írta: 6310 -en, konkrétan mit kell beállítani, hogy menjen a wap? Konkrétan a wapot kell beállítani.
Jaj bocs elírtam, arra lennék kiváncsi, hogy a net előfizetéssel, hogyan lehet (milyen beállításokkal) wapozni?
|
szomb. júl. 24, 2004 9:25 |
|
|
Rian
gyémánt tag
|
T68m írta: más topicban ezt már bőven kitárgyaltuk, lehet, hogy még gatewayt is mondott vki.
egyetlen egy hibája lesz, ha nem a voda gatewayét használod (ami csak a vodawap-al megy), hogy nem lehet elérni a csodálatos live! oldalakat.
El mondaná valaki, hogy mi az a Vodafone Live! ? Felmentem a telcsimmel a csodálatos live oldalra, és csak annyit találtam ott hogy pl MMS/KÉPEK menübe hogy hívjam a 1270-es a ővebb infóért. Mi fene most akkor aza Live? Valami lebutított Vodafone oldal?
|
pén. júl. 23, 2004 23:42 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Meggylé írta: Xboy írta: 6310 -en, konkrétan mit kell beállítani, hogy menjen a wap? Konkrétan a wapot kell beállítani.
konkrétan, gonosz vagy!
egyébként, XBoy, a szolgáltatod honlapján illetve ügyfélszolgálatán konkrét válaszokat kapsz.
(De ha gondolod, akkor írd le melyiknél vagy, milyen átviteli módon akarsz wapozni (sms, csd, grps), melyik díjcsomagot akarod, add meg a telefonszámod az ügyfélbiztonsági kódod és mi mindent el fogunk intézni helyetted!!!!! )
|
pén. júl. 23, 2004 13:01 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Xboy írta: 6310 -en, konkrétan mit kell beállítani, hogy menjen a wap?
Konkrétan a wapot kell beállítani.
|
pén. júl. 23, 2004 12:40 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Freemil írta: Valóban elõre fizeted a gprsnet alapdíjat és az havi elõfizetést. Igen valóban többet kell fizetni az elsõ számlánál . ÉS?????
3-4 napig ne legyen netem minden hónapban, csak azért, hogy az elsõ számlánál ne fizessek elõre egy általam megrendelt és nekem fontos szolgáltatásért?!
Érdekes felfogás.
egyébként meg lehet, hogy pont annak a 3-4 napnak örülne a barátnõd (vagy barátod )))))).
|
pén. júl. 23, 2004 12:31 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
azért ne értsétek ennyire félre a helyzetet.
Azon a kártyán, amin folyamatosan használom a net-et, azon meg van rendelve, nincs havonta lemondva.
Azon, amin meg egyszer, egyszer kell, na azon ügyelek rá, hogy számlazárás vége elött lemondjam. Nehogy egy-két napért fizethessek elõre egy havi pénzt, aztán meg nézegethessem, hogy jóváírják-e a következõ hónapban vagy sem.
Ezt szerintem inkább logikus, mint érdekes felfogás.
|
pén. júl. 23, 2004 12:30 |
|
|
Freemil
ezüst tag
|
Valóban előre fizeted a gprsnet alapdíjat és az havi előfizetést.
Igen valóban többet kell fizetni az első számlánál . ÉS?????
3-4 napig ne legyen netem minden hónapban, csak azért, hogy az első számlánál ne fizessek előre egy általam megrendelt és nekem fontos szolgáltatásért?!
Érdekes felfogás.
|
pén. júl. 23, 2004 12:06 |
|
|
Xboy
arany tag
|
6310 -en, konkrétan mit kell beállítani, hogy menjen a wap?
|
pén. júl. 23, 2004 10:35 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
NightLord írta: T68m írta: egy üveg finlandia, rendben? Na jól van, jegeljük a témát, amíg meg nem kapom a mostani számlát
Gyáva nyúl!
|
pén. júl. 23, 2004 10:30 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
T68m írta: NightLord írta: mutass már egy olyan számlát, ami a tézisedet bizonyítja! Énis az alaphavidíjról beszélek egyébként, a forgalomfüggõ kiegészítõ felárat természetesen egy az egyben rávágják az emberre, ha az adott számlázási idõszakban túllépi vmelyik forgalomhatárt! De az alaphavidíjat nem kell elõre fizetni, nézd már meg a legutolsó számládon, hogy a GPRS NET mögé milyen dátumok vannak vésve! egy üveg finlandia, rendben?
Na jól van, jegeljük a témát, amíg meg nem kapom a mostani számlát
Ellenben ha le is vonják elõre, tulajdonképp akkor sem nyersz semmit azzal ha mindig kikapcsolgatod, mert ha le is vonják elõre, akkor is jóváírják utólag azokat a napokat amikor nem volt aktív, nemde?
|
pén. júl. 23, 2004 9:54 |
|
|
zocsa001
arany tag
|
NightLord írta: mutass már egy olyan számlát, ami a tézisedet bizonyítja! Énis az alaphavidíjról beszélek egyébként, a forgalomfüggő kiegészítő felárat természetesen egy az egyben rávágják az emberre, ha az adott számlázási időszakban túllépi vmelyik forgalomhatárt! De az alaphavidíjat nem kell előre fizetni, nézd már meg a legutolsó számládon, hogy a GPRS NET mögé milyen dátumok vannak vésve!
Ha a Gprs net aktív a számlazárás napján,akkor levonják előre
Mindig is így volt.....
|
pén. júl. 23, 2004 7:46 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
NightLord írta: mutass már egy olyan számlát, ami a tézisedet bizonyítja! Énis az alaphavidíjról beszélek egyébként, a forgalomfüggõ kiegészítõ felárat természetesen egy az egyben rávágják az emberre, ha az adott számlázási idõszakban túllépi vmelyik forgalomhatárt! De az alaphavidíjat nem kell elõre fizetni, nézd már meg a legutolsó számládon, hogy a GPRS NET mögé milyen dátumok vannak vésve!
egy üveg finlandia, rendben?
|
pén. júl. 23, 2004 0:16 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
ja hogy te hiába nézed, mert a számlázási idõszak vége elõtt lemondod.
Mindegy, nem nyersz vele semmit hidd el...
|
pén. júl. 23, 2004 0:14 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
T68m írta: NightLord írta: Elõre csak az elõfizetési díjat perkálod, a GPRS-t a postpaides ügyfelek csak használat után fizetik. na, ez nem így van, hanem a fentebb elmondottak szerint.(a törthónapot pedig napra bontva arányosan számolják, de csak az alaphavidíjat, azaz a 3125-öt! A forgalomtól függõ kiegészítõ árat akkor is teljes egészében rávágják, ha csak egy napra rendelte meg a gprs net-et)
mutass már egy olyan számlát, ami a tézisedet bizonyítja!
Énis az alaphavidíjról beszélek egyébként, a forgalomfüggõ kiegészítõ felárat természetesen egy az egyben rávágják az emberre, ha az adott számlázási idõszakban túllépi vmelyik forgalomhatárt! De az alaphavidíjat nem kell elõre fizetni, nézd már meg a legutolsó számládon, hogy a GPRS NET mögé milyen dátumok vannak vésve!
|
pén. júl. 23, 2004 0:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
NightLord írta: Elõre csak az elõfizetési díjat perkálod, a GPRS-t a postpaides ügyfelek csak használat után fizetik.
na, ez nem így van, hanem a fentebb elmondottak szerint.
(a törthónapot pedig napra bontva arányosan számolják, de csak az alaphavidíjat, azaz a 3125-öt! A forgalomtól függõ kiegészítõ árat akkor is teljes egészében rávágják, ha csak egy napra rendelte meg a gprs net-et)
|
csüt. júl. 22, 2004 23:35 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
T68m írta: Syraly írta: vizsla1 írta: Az adatforgalmat mindig számlazárástól mérik. De a havidíjat a megredndelés napjától kezdik majd kiszámlázni. Érdemes lesz majd 24-én lemondani, majd 28-án/29-én újra megrendelni. Így elkerülhetõ egy két havi GPRS Net-kiszámlázás. Én még a wap-pal is így csinálom . Ezt nem ertem, miert kapnek 2 havi GPRS net kiszamlazast? Mit nyerke ezzel, ha igy csinalom? mert a voda (ellentétben a két másikkal) elõre szedi a havidíjat. Tehát ha hó (értsd: számlázási ciklus) elején kapcsolod be a szolgáltatást, akkor azt ugye a számlazáráskor kiszámlázzák neked + a jövõ havi díjat is. Okos (vagy ügyes?) ember úgy netezik, hogy hó elején bekapcsolja, számlazárást elött pedig kikapcsolja a net-et. Így, azontúl, hogy pár napig tud a barátnõjével is foglalkozni, sosem fog elõre fizetni.... ))))
Elõre csak az elõfizetési díjat perkálod, a GPRS-t a postpaides ügyfelek csak használat után fizetik. Mégpedig úgy, hogy a 3125 Ft-ból arányosan annyit kell fizetned, ahány napig a számlázási periódusodban aktív volt.
|
csüt. júl. 22, 2004 23:31 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Syraly írta: vizsla1 írta: Az adatforgalmat mindig számlazárástól mérik. De a havidíjat a megredndelés napjától kezdik majd kiszámlázni. Érdemes lesz majd 24-én lemondani, majd 28-án/29-én újra megrendelni. Így elkerülhetõ egy két havi GPRS Net-kiszámlázás. Én még a wap-pal is így csinálom . Ezt nem ertem, miert kapnek 2 havi GPRS net kiszamlazast? Mit nyerke ezzel, ha igy csinalom?
mert a voda (ellentétben a két másikkal) elõre szedi a havidíjat. Tehát ha hó (értsd: számlázási ciklus) elején kapcsolod be a szolgáltatást, akkor azt ugye a számlazáráskor kiszámlázzák neked + a jövõ havi díjat is.
Okos (vagy ügyes?) ember úgy netezik, hogy hó elején bekapcsolja, számlazárást elött pedig kikapcsolja a net-et. Így, azontúl, hogy pár napig tud a barátnõjével is foglalkozni, sosem fog elõre fizetni.... ))))
|
csüt. júl. 22, 2004 23:12 |
|
|
Syraly
ezüst tag
|
vizsla1 írta: Az adatforgalmat mindig számlazárástól mérik. De a havidíjat a megredndelés napjától kezdik majd kiszámlázni. Érdemes lesz majd 24-én lemondani, majd 28-án/29-én újra megrendelni. Így elkerülhető egy két havi GPRS Net-kiszámlázás. Én még a wap-pal is így csinálom .
Ezt nem ertem, miert kapnek 2 havi GPRS net kiszamlazast? Mit nyerke ezzel, ha igy csinalom?
|
csüt. júl. 22, 2004 23:05 |
|
|
Freemil
ezüst tag
|
NightLord írta: miután a k700 böngészőjét GW nélkül is lehet használni, ezért javaslom hogy inkább egyszerüen konfiguráld a megfelelő wap profilt (amely a netes APN-t tartalmazza) http-módba, így a gatewayt el lehet hagyni..........
Köszi! valóban szépen megy úgyanúgy minden, plusz még jó pár html oldal is, még a fórum is megjelent a K700 saját böngészőjében igaz elégé használhatatlan mert nem méretezi a képernyőméretre, de azért cool! Így legalább a képek is lejönnek wapról. A webviewer azért jobban használható weboldalak böngészésére, sokkal gyorsabb és használhatóbb.
|
szer. júl. 21, 2004 12:56 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Syraly írta: 1751 / 3 : GPRS internet forgalma: 50,00 MB amelyet 2004.06.26-tol mertunk....
2004.07.12 1754: Tisztelt Ugyfelunk A(z) Internet_WAP szolgaltatast aktivaltuk.
Ha 07.12 -en aktivaltam, akkor hogy merte mar 06.26-tol? 25.-en van a szamlazasi idoszakom vege, akkor ezert mennyit akarnak majd felszamolni? ha jol gondolom 19/31*3125 .
Az adatforgalmat mindig számlazárástól mérik. De a havidíjat a megredndelés napjától kezdik majd kiszámlázni. Érdemes lesz majd 24-én lemondani, majd 28-án/29-én újra megrendelni. Így elkerülhető egy két havi GPRS Net-kiszámlázás. Én még a wap-pal is így csinálom .
|
kedd júl. 20, 2004 22:54 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
Freemil írta: Frenklin írta: Az a baj, hogy félek megrendelni a GPRS-netet csak azért hogy próbálgassam hátha mûködik vele a wap is. Szóval simán megy vele csak a GW kell átírni az itt olvasottak valamelyikére( nálam 160.92.122.122 megy), meg az elérés módját megadni, ami ugye a vodanet, de a jelszó maradt a wap-é. annyi hogy a LIVE nem jön be, de minden más wap oldal simán. .
miután a k700 böngészõjét GW nélkül is lehet használni, ezért javaslom
hogy inkább egyszerüen konfiguráld a megfelelõ wap profilt (amely a netes APN-t tartalmazza) http-módba, így a gatewayt el lehet hagyni, ami pl. azért jó, mert a ez a nyilvános gateway blokkol minden nem wml tartalmat, meg 1-2 kbyte nál nagyobb képet, letöltést stb, ráadásul nem tudod kihasználni a k700 böngészõjét fullosan, lévén hogy az xhtml képes, tehát gyakorlatilag nem túl bonyolult html oldalakat is meg tud nyitni, a PDA -ra optimalizált weboldalak pl. egész jól bejönnek.
pl ez:
http://news.bbc.co.uk/text_only.stm
vagy ez:
http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modl ... dex&mid=39
|
kedd júl. 20, 2004 21:44 |
|
|
Rian
gyémánt tag
|
Nokia 3200-val lehet HTML oldalakat is megnézni:) ...asszem...
Még csak a http://mobile.msn.com -ot néztem, ezt is tévedésből. Nektek bejön ez az oldal? Kiírja a telcsim hogy weboldal feldolgozása folyamatban... Aztán bead egy kék hátterű weboldalt szép színekkel, vízszintes és függőleges görgetési lehetőséggel.
Mármint a telcsi alap wap böngészőjével jön be a cucc....
|
kedd júl. 20, 2004 21:18 |
|
|
Freemil
ezüst tag
|
Meggylé írta: No igen. A Webviewer wap alól is szépen hozza a netes oldalakat, a teló kijelzőjére formázva, de sajna csak symbianos telóval tudok hozzá trükköt, java-s telóval meg kell venni a progit hogy fullos legyen.
Csak wap alól költséges kicsit a böngészgetés.
Pofám leszakadt mikor wapról felléptem a vodamail-emre, live-on keresztül és kb 150-250kb (nem emlékszem pontosan de nagyon sok volt) forgalmazott a teló, pedig még levelet se olvastam, mert nem volt mit. majd wap.freemail.hu nyitottam meg és 2 levél olvasása után szintén k***a sok volt a forgalom, na mondom ha ez így megy 4000 lesz a wapom havonta.
Na ekkor váltottam netre, ez korrektül sokkal kevesebbet forgalmaz, ráadásul kevesebb pénzért, 10x annyi adat=ugyanannyi lové. PL: egy freemail-es lekérés kb 10-12kb ha nem jött semmi.
A csodálatos live oldal megnyitása már önmagában vagy 120kb volt wapon keresztül, míg a webviewer az index.hu-t kb 60kb-al nyitja meg neteléréssel. VICC!
|
kedd júl. 20, 2004 19:20 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
No igen. A Webviewer wap alól is szépen hozza a netes oldalakat, a teló kijelzőjére formázva, de sajna csak symbianos telóval tudok hozzá trükköt, java-s telóval meg kell venni a progit hogy fullos legyen.
|
kedd júl. 20, 2004 19:03 |
|
|
Freemil
ezüst tag
|
Mivel szó volt róla a korábiakban ezért leírom.
Segédprogrammal minden további nélkül lehet a K700-al html oldalakat böngészni, én a webviewert próbáltam, szépen megy vele a hotviewer és emailviewer is. Mivel a K700-ben van pop3 így szépen belehetett állítani rá a közvetlen email küldés-fogadást is, ezt egy freemailes címre lőttem be, de szerintem bármire beállítható, ha tudod a pop3 servert, smtp-t privátot adtam meg, mert a voda nem támogatja a külsö email smtp-t.
ME45-tel nem próbáltam. Ha létezik az adott telora mondjuk java böngésző, akkor szerintem simán lehet vele rendes html oldalakat is böngészni, úgyhogy mindenki annak nézzen utána milyen programot tud a telója használni, hogy abban a java formátumban létezik e böngésző.
Pl itt lehet keresgélni
http://midlet.org/category.jsp?parentLevel=224
|
kedd júl. 20, 2004 18:55 |
|
|
Freemil
ezüst tag
|
Gyorsan bekonfigoltam a ME45 is most csak, hogy müködik e azon is.
Szépen megy a siemensen is. Bejön a My Siemens, erni.try.hu, wap.freemail.hu, ezeket probáltam, DE!!! a LIVE nem jön be, aki azt akarja használni rendeljen Wap szolgáltatást!!
Beállítás
gprs adatok:
APN: internet.vodafone.net
Login: wodawap
Jelszó: wodawap
ip: pl: 160.092.122.122
|
kedd júl. 20, 2004 18:34 |
|
|
Freemil
ezüst tag
|
Frenklin írta: Az a baj, hogy félek megrendelni a GPRS-netet csak azért hogy próbálgassam hátha működik vele a wap is.
Mostanában vettem második előfizetést a vodánál, ami eddig volt kártyám egy ME45ben arról neteztem vodanettel, majd megvettem a K700 mégegy előfizuval, az aszonynak, megrendeltem neki a Wapot, mondom elég az neki, de pár napos utánolvasás és használat után kiderült, hogy 1 hét alatt rányomatna egy GPRS net havi díjjat, úgyhogy miután a régi kártyámmal kipróbáltam, hogy megy e sima nettel a wap, meg kiderült nem tud emailezni wapon, utána wap lemond, majd net rendel arra a kártyára is.
Szóval simán megy vele csak a GW kell átírni az itt olvasottak valamelyikére( nálam 160.92.122.122 megy), meg az elérés módját megadni, ami ugye a vodanet, de a jelszó maradt a wap-é. annyi hogy a LIVE nem jön be, de minden más wap oldal simán.
Így ész nélkül küldözgeti az email-eket 5-6 képet hozzá csatolva.
Freemail-es címet konfigoltam be a telonak, nem a vodásat.
A másik, hogy én állandóan átléptem az 500Mb, most így az övéből is tudok használni ha szükséges így az 500 alatt maradok és csak plusz 3000, nem pedig 6000. Nekem így bejön.
|
kedd júl. 20, 2004 18:11 |
|
|
Syraly
ezüst tag
|
Re: Vodafone-net-tel WAP-ozni? Lehet?
Frenklin írta: Nokia 3200-ám van, fel tettem egy IRC klienst (wlirc), MSN klienst, meg már HTML oldalakat is meg tud nyitni, ... de kérdés hogy melyik szolgáltató csomagjával tudom mindezt olcsón kihasználni?
Honnan szedted a progikat?
|
kedd júl. 20, 2004 17:02 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Ööööö bocsi! Napi elszámolás: előfizuknál.
Vitamax: megrendeléskor levonódik a havidíj, és annyi. Akkor is, ha csak 1 napot használtad.
|
kedd júl. 20, 2004 16:40 |
|
|