Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 19:23

Hozzászólás a témához  [ 25 hozzászólás ] 
Vételi jelerősség 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Macika írta:
Úgy, hogy pillanatnyilag még közel sincsen megfizethető állapotban olyan megoldás, ami UEM chip cseréje nélkül IMEI-cserét tenne lehetővé a Nokiáknál.

Ez azt jelentené,hogy bazi sok pénzért valahogy mégiscsak lehetséges?Az hogyan működik?

vagy nem megfizetheto = nem letezik? :)

pén. aug. 13, 2004 14:43
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Úgy, hogy pillanatnyilag még közel sincsen megfizethető állapotban olyan megoldás, ami UEM chip cseréje nélkül IMEI-cserét tenne lehetővé a Nokiáknál.

Ez azt jelentené,hogy bazi sok pénzért valahogy mégiscsak lehetséges?Az hogyan működik?

pén. aug. 13, 2004 14:35
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Syraly írta:
Macika írta:

Több mint 3 éve próbálkoznak - szerintem - igen sokan, hogy a DCT4-es Nokiák szoftverének 512 bites kódolását megtörjék. Eddig (szerencsére) eredménytelenül. Reméljük így is marad.

Nem ertem mi hatranyod sza'rmazik belole, ha feltorik??

Hát, nem sokat gondolkoztál rajta, az már biztos.

Manapság a piacon az egyetlen telefontípus a Nokia, amin - gyakorlatilag - nem lehet IMEI-t cserélni (az újabbakon már kerámia keménységű oldószermentes anyaggal van beöntve az UEM chip, csak fogorvosi gyémántköszörűvel lehet kibányászni, az meg azért mégiscsak elég durva és veszélyes egy mikroalkatrészeket tartalmazó panelra nézve).

Magyarul ha megveszed kéz alól a telót, és az hálóra áll, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem egy lopott és átírt IMEI-jű telóról van szó (vagy frissen lopták és nem volt még idő letiltani :wink:), hanem eredeti IMEI-s a készülék. És ennek óriási ármegtartó szerepe van. Nem véletlen, hogy a piacon a Nokiák tartják legjobban az árukat (ha egyáltalán lehet mostanában ármegtartásról beszélni)

És hogy hogyan jön ez ide?
Az SE-nél jópár hónapja kerültek ki teljesen free-be a letiltott OTP-ellenőrzésű flashek szinte mindegyik OTP-s UEM-es SE-hez.
Onnantól kezdve szinte hasonló komolyságú lesz az IMEI-csere, mint a DCT3-as Nokiáknál: csak egy 2e Ft-os adatkábel meg egy free szoft kell hozzá.

pén. aug. 13, 2004 14:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Több mint 3 éve próbálkoznak - szerintem - igen sokan, hogy a DCT4-es Nokiák szoftverének 512 bites kódolását megtörjék. Eddig (szerencsére) eredménytelenül. Reméljük így is marad.

Nem ertem mi hatranyod sza'rmazik belole, ha feltorik??

pén. aug. 13, 2004 14:16
Moderátor

Hozzászólás 
Kispósi írta:
De biztos meg lehetne csinálni, "csak" a netmonitorból kell kiszedni az adatokat és kiiratni a képernyöre :)

A Netmonitor, mint aktiválandó (-ható) menürész a DCT4-esekből eltűnt, külön kell kérni szervizszakembereknek a Nokia gyárból az azt tartalmazó szoftot. Eddig (talán) egyetlen ilyet látott valaki Magyarországon, de lehet hogy az se az volt...

Symbianosoknál vissza lehet kapni a feelinget egy kis progival, de az azért messze nem az igazi.

pén. aug. 13, 2004 13:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Nah, sajat fogyasztas meres S55-on:
03 mA alap
60 mA vilagitas
03-04 mA GPRS net kozben BT-on adatforgalom nelkul
55 mA GPRS net kozben BT-on letoltes 4.5kb/s letoltes kozben
108 mA vilagitas+letoltes

257 hivasinditaskor vilagitassal
150-180 beszed kozben vilagitas nelkul (-65dB tereronel)
220 lerakasnal vilagitassal

Tehat:
ha a telom 5 napot bir keszenletben, akkor:
6 orat gprs netezhetek vele folyamatos adatforgalom mellett, vagy
2 orat beszelhetek

pén. aug. 13, 2004 10:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja. Azt nem tudtam. Nekem régen volt nokiám azon még tudtam aktiválni a netmonitort. De az már nagyon régen volt... :D

pén. aug. 13, 2004 9:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kispósi írta:
"csak" a netmonitorból kell kiszedni az adatokat

Ja. Csak a netmonitorba belenézni se lehet, nemhogy kiszedni az adatokat.

pén. aug. 13, 2004 9:39
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát igen a Nokiákat kicsit nehezebb módosítgatni illetve nincs annyi lehetöség. Amennyire én tudom a régebbieket lehet tuningolni de én személy szerint nem hiszem hogy ilyen patch van rá. De biztos meg lehetne csinálni, "csak" a netmonitorból kell kiszedni az adatokat és kiiratni a képernyöre :)
(Ezért szeretem én annyira a drága s55-ömet :))

pén. aug. 13, 2004 9:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Nokára nem írtak ilyen patchet?

Hát sztem nokiánál kicsit nehezebb a soft-ban való turkálás.
De Gabriel401 hátha tud vmi okos softup-ot :)

pén. aug. 13, 2004 9:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nokára nem írtak ilyen patchet?
A 3100ám nem tud ilyet?

pén. aug. 13, 2004 9:11
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja és mindenkinek köszi az infókat ;)

pén. aug. 13, 2004 9:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jaja. Szerintem igen. Mindig a legjobbat mutatja.

pén. aug. 13, 2004 9:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Kép
Itt ez a -73dB -es terero a legmagasabb palcikabol jon?

pén. aug. 13, 2004 7:23
Moderátor

Hozzászólás 
Ycon írta:
Nem lesz mind valos, emlekezetbol szedem az adatokat.

Nokia 6210 (6250sw):
A veteli erosseg 2db szambol adodott, aminek az abszolut erteke mindig 106 vagy107. A nem negativ erteku volt az ami valamilyen szinten konkretan mutatta az erosseget. 24 vagy 26 folott volt teljes terero. Ha 70, akkor 36 vagy 37.

Az akku feltoltve 4.1 - 4.2V; pontosan 3.1V-nal kapcsolt ki (3.6-os akksi).
Kikapcsolt allapotban muszerrel merve 0.1 - 0.4 mA amit a telefon fogyaszt.
Hivas kozben kicsit korulmenyesebb a fenti ertekeket merni.

Ezek az adatok szepek es jok, csak nem sokra mesz veluk, szerintem.

Sajnos ezeket igencsak megkeverted. (Sikerült a csatornák számát a jelerősséggel kutyulni.)

A dB érték (esetünkben) mindig negatív, logikus, hogy minél nagyobb értékű a negatív szám, annál jobb a térerő (tehát a -65 dB sokkal jobb, mint a -107 dB).
Igen jó térerejű részen -45 – -50 dB is lehet, de akkor majdnem meg tudod kézzel fogni az adóantennát (pl. Metróban).
A akksi valóban 1-2 tizeddel 4 V felett van teljesen feltöltött állapotban, de 3,1 V-nál magától csak végelgyengülésben kapcsolhat ki, ha antennára jelentkezés, esetleg hívásindítás/érkezés vagy SMS van, akkor már akár 3,4 V is kevés lehet, persze akksija (telefontípusa) válogatja.
A kikapcsolt állapotú áramerősség nekem soknak tűnik, elvileg nem lehetne semmi (a 7110-emet nem használom 3 hete, fullra töltött akksival tettem el, most direkt bekapcsoltam, és még mindig hétpálcikás. Ha ennyi lenne a fogyasztás, akkor ennyi idő alatt már legalább a felére kellett volna merüljön).
Beszélgetés közben függ az áramerősség a telefon adóteljesítményétől, valamint attól is, hogy megy-e a világítás.
Alapból a világítás ~130 mA áramot emészt fel, alapjáraton a teló ~4 mA-t vesz fel.
Hívásindításkor (5-10 mp-ig) 480 mA (FÉL AMPER!!!) az áramfelvétel, ilyenkor ugye megy a világítás is, ráadásul az adórész is a maximumon ad (~2W/1W). Később konszolidálódik a helyzet, 335 mA környékére esik vissza (már csak annyival ad a végfok, amennyivel szükséges az adó távolságának függvényében), majd a világítás kikapcsolódásával beáll egy ~200-250 mA-es értékre, és az marad is a beszélgetés végéig. Ha közben gyéren lefedett területre érsz, akkor az áramerősség növekedni kezd, mivel a készülék folyamatosan változtatja az adás teljesítményét pár tized W-tól max 2 W-ig.

csüt. aug. 12, 2004 22:09
ezüst tag

Hozzászólás Re: Vételi jelerösség
Kispósi írta:
Hali.

A szitu a következö. S55-re van olyan flash patch ami kiírja a vételi jelerösséget dB -ben. Illetve mutatja hogy milyen erősségű jelet kapok a 6 legközelebbi toronyról (a zöld 900-as a piros 1800-as) Az érdekelne hogy milyen érték mit takar azaz Hány dB a legideálisabb stb.

Arra már úgy nagyjáböl rájöttem hogy 70 dB örül van az ideális érték. De volt már kevesebb is rendesen meg volt már 100 felett is. Szóval melyik érték mit takar pontosan az érdekelne. Remélem tud vki segíteni. egyébként igy mutatja a teló:
Kép

Meg esetleg még a következö ha vki tud róla infót. Az akkuval kapcsolatban ki lehet iratni még az áramerösséget meg és a feszültségé (ha jól tudom... Consumed cuircut in mA; Voltage of the akku in V) Az lenne itt is a kérdés hogy mi az ideális milyenek az értékek bizonyos helyzetekben (telefonálás közben stb)
Kép

70dB, az kicsit nagy térerő lenne már, a 100 meg már főleg

csüt. aug. 12, 2004 19:21
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Tapasztalatok szerint a következő:
-100 dB alatt piros;
-100 és -80 dB között sárga;
-80 dB felett zöld.
Ha ez segít valamit...

Amíg S55-öm volt, a következőket figyeltem meg:
ha 40dB alatt volt, akkor volt 5ös a térerő,
- 41 és 60 dB között 4es,
- 61 és 80 dB között 3as,
- 81 és 90 dB között 2es,
- 91 dB felett 1es.

pén. júl. 30, 2004 15:22
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kispósi írta:
Én csak bemásoltam amit találtam. Egyébként lehetséges ;)

Sőt! Biztos!!! Semmi köze Bell-hez :) Simán decibel. Nem csak teljesítmény arányt jelent, hanem feszültség szintet is, a hangtechnikában általánosnak mondható mértékegység.

A térerővel kapcsolatban: nekem olyan pöcs van fenn az S55-ön, ami nem színekkel jelzi a frekit, hanem betűkkel, és így a színeket a térerő "minőségére" nagyságára használja. Tapasztalatok szerint a következő:

-100 dB alatt piros;
-100 és -80 dB között sárga;
-80 dB felett zöld.

Ha ez segít valamit...

pén. júl. 30, 2004 15:03
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én csak bemásoltam amit találtam. Egyébként lehetséges ;)

pén. júl. 30, 2004 14:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kispósi írta:
Én is ezt találtam róla:
dB - deciBell
Fizikában a teljesítményszint mértéke, tízszerese a teljesítményarány logaritmusának

Érdekes.
a dB nem a decibel jele? :wink:

pén. júl. 30, 2004 13:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is ezt találtam róla:
dB - deciBell
Fizikában a teljesítményszint mértéke, tízszerese a teljesítményarány logaritmusának

pén. júl. 30, 2004 12:06
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Vételi jelerösség
Hellósztok.

Az áramerősség, amit kiír, az a teló áramfelvétele.
Az feszérték az akksi kapocsfeszültsége.

A dB érték sztem egy adott, kijelölt értékhez viszonyított térerősség. Tehát vagyük azt, hogy 1mV/m a "referencia". Ehhez képest a 20*log(U'/Uref) képlettel kiszámolt értéket írja ki a teló.

Az utóbbi, térerősségre vonatkozó "definíció" nem tuti, csak "józan paraszti ésszel" gondolom így.

üdv!

edl

pén. júl. 30, 2004 10:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát igen :)

aminek igazán hasznát is veszem az az aksi töltöttsége % -ban. Mert legalább pontosan tudom hányadán állok vele :D. Egyébkén elvileg pontos adatokat ad mivel a netmonitorból szedi az adatokat.
A hőmérséklet az az aksi hömérséklete de ha olyan helyen van ahol nem befolyásolja a test melege akkor az is pontos nagyjából. A térerősséget meg csak úgy hozzálöktem de az is pontos adat az tuti.

pén. júl. 30, 2004 9:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem lesz mind valos, emlekezetbol szedem az adatokat.

Nokia 6210 (6250sw):
A veteli erosseg 2db szambol adodott, aminek az abszolut erteke mindig 106 vagy107. A nem negativ erteku volt az ami valamilyen szinten konkretan mutatta az erosseget. 24 vagy 26 folott volt teljes terero. Ha 70, akkor 36 vagy 37.

Az akku feltoltve 4.1 - 4.2V; pontosan 3.1V-nal kapcsolt ki (3.6-os akksi).
Kikapcsolt allapotban muszerrel merve 0.1 - 0.4 mA amit a telefon fogyaszt.
Hivas kozben kicsit korulmenyesebb a fenti ertekeket merni.

Ezek az adatok szepek es jok, csak nem sokra mesz veluk, szerintem.

pén. júl. 30, 2004 0:12
gyémánt tag

Hozzászólás Vételi jelerősség
Hali.

A szitu a következö. S55-re van olyan flash patch ami kiírja a vételi jelerősséget dB -ben. Illetve mutatja hogy milyen erősségű jelet kapok a 6 legközelebbi toronyról (a zöld 900-as a piros 1800-as) Az érdekelne hogy milyen érték mit takar azaz Hány dB a legideálisabb stb.

Arra már úgy nagyjáböl rájöttem hogy 70 dB örül van az ideális érték. De volt már kevesebb is rendesen meg volt már 100 felett is. Szóval melyik érték mit takar pontosan az érdekelne. Remélem tud vki segíteni. egyébként igy mutatja a teló:
Kép

Meg esetleg még a következö ha vki tud róla infót. Az akkuval kapcsolatban ki lehet iratni még az áramerősséget meg és a feszültségé (ha jól tudom... Consumed cuircut in mA; Voltage of the akku in V) Az lenne itt is a kérdés hogy mi az ideális milyenek az értékek bizonyos helyzetekben (telefonálás közben stb)
Kép

csüt. júl. 29, 2004 22:23
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 25 hozzászólás ]