Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 19:47

Hozzászólás a témához  [ 26 hozzászólás ] 
Analóg videók digitalizálása DV-kamerával? 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
IRON STORM írta:
Andreas!

Megpróbáltam a scenalyzerrel digizni. a disable dv elé tettem pipát, így a kazettát nem inditja el. viszont nem hozza a videomagnóról a jelet.

a kamerán be van állitva az AV in, ekkor még látom a kamerán a video jelet. amint bedugom a firewire kábelt ez megszűnik és nem visz át semmit a számítógépre.

valami ötlet?

Szerintem a kamerád beállításait nézd át. Nekem egy Panasonic DS38-cal látszik a kép az LCD-n amikor digitalizálok. Ennél a tipusnál az AV IN/OUT setup menüben az AV jack menüpontot IN/OUT, a DV OUT-ot pedig ON állásba kell kapcsolni.

vas. aug. 08, 2004 23:30
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Andreas!

Megpróbáltam a scenalyzerrel digizni. a disable dv elé tettem pipát, így a kazettát nem inditja el. viszont nem hozza a videomagnóról a jelet.

a kamerán be van állitva az AV in, ekkor még látom a kamerán a video jelet. amint bedugom a firewire kábelt ez megszűnik és nem visz át semmit a számítógépre.

valami ötlet?

vas. aug. 08, 2004 20:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Sikerült összefűzni a virtualdubbal a file-okat.

Most pedig szeretném a 40 gigás avi file-t kettévágni..

kettő 20 gigást szeretnék...
A virtualdubbal hogyan tudom?

előre is köszi

pén. aug. 06, 2004 18:33
ezüst tag

Hozzászólás 
IRON STORM írta:
Még annyi segitséget szeretnék kérni,hogy hogyan tudnám összefűzni a kapott avi file-at.
Van kettő 18 gigás és egy 3 gigás ezeket szeretném egyben,hogy konvertáljam mpeg2-be.

Ha nem szeretnéd hogy a Scenalyzer daraboljon akkor kapcsold ki a scene detection-t.
Amúgy az összefüzést bármelyik videószerkesztő tudja. Egymás mögé mozgatod a videókat az idősávon és elindítod a renderelést.
Ami problémásabb az MPEG2 készítés (gondolom a végállomás DVD lesz), mert erre általában külön program kell vagy jó pénzért vásárolható MPEG2 encoder. A Sony a Vegas mellé a DVD Production Suite-t ajánlja, az Ulead a DVD Movie Factory-t aztán van még például a Canopus Procoder-e stb. stb.

csüt. aug. 05, 2004 22:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Még annyi segitséget szeretnék kérni,hogy hogyan tudnám összefűzni a kapott avi file-at.
Van kettő 18 gigás és egy 3 gigás ezeket szeretném egyben,hogy konvertáljam mpeg2-be.

csüt. aug. 05, 2004 21:24
ezüst tag

Hozzászólás 
IRON STORM írta:
ok köszi. letöltöttem a scenalyzer live progit. ez is jó?

disable device controll ez elé kell piát tennem?

és type1 vagy type 2 legyen? mi a különbség?

Minden stimmel, csak emlékezetből írtam azért nem pontosak a infók :)

Nem tudom mi a különbség, szerintem azt válaszd amilyen programmal fel fogod dolgozni. Én például Vegas-os vagyok így mindig a Type2-t választom.

csüt. aug. 05, 2004 17:12
ezüst tag

Hozzászólás 
ok köszi. letöltöttem a scenalyzer live progit. ez is jó?

disable device controll ez elé kell piát tennem?

és type1 vagy type 2 legyen? mi a különbség?

csüt. aug. 05, 2004 9:55
ezüst tag

Hozzászólás Re: digitalizálás kamerával
IRON STORM írta:
Sziasztok. Van egy Samsung VP-D103i tipusú digikamerám
Van rajta analóg ki bemenet is.
Viszont nem tudok rajta keresztül digitalizálni.
Ha elinditom a capture progit elinditja a kazettát benne.
ha kiveszem a kazettát akkor nem jelenik meg a vidomagnó képe a számitógépen. természetesen firewire kábellel összekötve.

van valami tanácsotok?

Töltsd le a Scenalyzer-t. A beállításai között aztán találsz egy disable DV device control checkbox-ot, így nem indítja a lejátszást, csak fogadja a jelet.
Nagyon jó kis program, tud jelenetekre vagdosást (időkód vagy képfelismerés alapján), korrigálja a hangelcsúszást. A beolvasás folyamatát nagyon jól lehet követni, ugyanis a jeleneteket folyamatosan görgeti felfelé úgy hogy egy jelenetből egy széles sávon 5 képkockát megjelenít (eleje - közepe - vége)

csüt. aug. 05, 2004 7:43
ezüst tag

Hozzászólás digitalizálás kamerával
Sziasztok. Van egy Samsung VP-D103i tipusú digikamerám
Van rajta analóg ki bemenet is.
Viszont nem tudok rajta keresztül digitalizálni.
Ha elinditom a capture progit elinditja a kazettát benne.
ha kiveszem a kazettát akkor nem jelenik meg a vidomagnó képe a számitógépen. természetesen firewire kábellel összekötve.

van valami tanácsotok?

szer. aug. 04, 2004 22:11
vas-tag

Hozzászólás 
Helló! Valaki segítsen nekem!!!

Van egy Sony PC-6 kamerám, nagyon nagy szükségem lenne analóg bemenetre van rajta lanc is! A DV-int már aktiválta az egyik ismerősöm, de már nem foglalkozik ilyenekkel! Analog out van rajta :)

A kérdés:

Meg lehet rajta csinálni az Analog-Int vagy feleslegesen reménykedem :(

Ha valaki esetleg tudna segíteni az írjon már légyszi!

Előre is kösz!!!

vas. jún. 13, 2004 17:36
ezüst tag

Hozzászólás 
ddodo:

> Vegas, tmpeg,canopus procoder.. eddig ezzel probálkoztam .......

akkor probalj mast is:
premier es kulonbozo mpg "szetszedo" progik.
mas otletem sajna nincs.

csüt. ápr. 01, 2004 12:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Digitalizálásnál vegyétek figyelembe hogy a D8 és miniDV kamerák hangmintavételezése nem pontosan 48 kHz, így a hang fokozatosan el fog csúszni a képhez képest. Ez a kamerával felvett max. néhány perces snitteknél nem számít, mivel új jelenetnél szinkronban fog indulni a felvétel, de ha egy 3-4 órás videókazettát digitalizáltok akkor akár 1-2 másodperces elcsúszás is összeszedhető a végén.
Vagy pedig Sony Vegas 4.0-t kell használni, a program ugyanis korrigál digitalizálás közben.

csüt. ápr. 01, 2004 11:14
ezüst tag

Hozzászólás 
"DV-kamera vásárlás előtt állok. Érdemes-e rászánni párszor 10eFt-ot egy analóg bemenetes típusra?"

Nekem SONY TRV-740 Dig 8-as kamerám van. Ezt összekötöttem a régi Panasonic VHS-C kamerámmal, valamint FireWirén keresztül a számítógéppel. Így a régi film minőség romlás nélkül átkerült a winyóra valós időben és digitalitálva. Megszerkesztettem a filmet ( vágás, áttünés, zene, mikrofonos szöveg, felirat, stb.), majd a kész anyagot visszaküldtem, de ezt már a Dig. 8-as kazettára. Különösebb minőség romlást nem tapasztaltam. Szerintem hasznos ha a digitális kamerán van digitális ki, és bemeneten kívül legalább analóg bemenet.
Üdv: Pityus

csüt. ápr. 01, 2004 11:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Igen, a mai kamcsikrol mar lesporoljak a LANC csatit erdekes modon..

"Van egy olyan érzésem, hogy a Pana nem is tartalmaz A/D átalakítót csak úgy viccből, tehát vem is lehet képessé tenni analóg felvevésre. "

Ez nem igaz, nagyon sok panan van analog->dv realtime konverzio, tehat meg kazira sem kell felvenni. Es tuning nelkul is megy.

csüt. ápr. 01, 2004 9:40

Hozzászólás 
Lényegében akkor jön jól a kamera analóg bemenete, mikor nincs kéznél PC a digitalizálásra. Viszont, ha kell PC a LANC vezérléséhez...
Szal a "van PC-d" erre vonatkozott.

Ha jól vettem ki, akkor a kábeles távirányítók LANC-on csatlakoznak. Lehet, hogy tévedek, nekem csak Pana NV-DS 30-am van, azon meg ilyen nincs is. Így nem sokra megyek a 300Ft-os jack dugós kábellel. :(

Van egy olyan érzésem, hogy a Pana nem is tartalmaz A/D átalakítót csak úgy viccből, tehát vem is lehet képessé tenni analóg felvevésre. Ez mintha a Hi8/Digital8 kameráknál volna lehetséges, mivel azoknak a Hi8 kompatibilitáshoz kell az A/D egység. :(

hétf. márc. 22, 2004 11:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello MRT !

Eddig már nagyon sokat segitettél,
Most megint nagyon elekadtam !!!!!!!!

(Bár tudom témában nem egészen idevág )
Probáltam régebbi családi videofelvételeimet cd röl
dvdre átpakolni, de már az elején el is akadtam !
A cd-n, vcd formátumban van illetve sima mpeg1 ben !

De anno még ugy készültek a lemezek hogy Windows commanderrel,file egyesités menupont alatt egy mpeg-et kreáltam, és igy irtam ki..... már tudom hiba volt !!

most csak az elsö darabot ismeri fel minden szerkesztö,
és kodolo progi !
Vegas, tmpeg,canopus procoder.. eddig ezzel probálkoztam .......

légyszi segits mit tudok ezekkel a régi lemezekkel kezdeni , hogy az egesz nézhetö legyen dvd-n....
mivel tudnám átkodolni, ha ez még egyáltalán lehetséges !

Elöre is köszi !.......

hétf. márc. 22, 2004 8:13
ezüst tag

Hozzászólás 
1.
"Esetleg ha van PC-d"
Jah, nem is felteteleztem, hogy vki PC nelkul akar programozni :)

2.
Kamerara nem kell kabeles taviranyito, csak egy LANC csati.

3.
Nezd, kell 60centi 2eres, arnyekolt kabel, egy mini stereo jack, egy parallel port csati es egy bs170-es tranyo.
Ez nalunk nem tobb 3-400ft-nal, es innentol csak programozas vagy letoltes kerdese.

csüt. márc. 18, 2004 17:56

Hozzászólás 
Megnéztem, de nem egészen 300Ft-ról van ott szó.
Esetleg, ha van PC-d, és a kamerán kábeles távirányító van, akkor megy a buli, még a programot is le lehet tölteni hozzá.
Panasonic DS30-ról, amim van, viszont nem találtam semmit. :(

szer. márc. 17, 2004 10:05
ezüst tag

Hozzászólás 
http://lea.hamradio.si/~s51kq/DV-IN.HTM

Aki tud programozni innen indulhat..

pén. márc. 12, 2004 15:36

Hozzászólás 
Érdekelne a weboldal, ahol van ilyen átalakításról infó.
300Ft-ot mindenképpen megérne a dolog. :)

A szinkron probléma meg ugyanúgy orvosolható TV tuner esetén is, mint ahogy a kameránál említetted: megfelelő szoftverrel. :)
(pl. VirtualVCR, VdubSync, stb.)
Nekem legalábbis divx5 mp3 hanggal órákon át realtime fölvéve (magnó helyett, helytakarékosságból, egyszeri visszanézés céljára) nem produkált csúszást. Pedig csak egy 5eFt-os full gagyi kártya, igaz, természetesen nem a saját szoftverével fölvéve. :)

csüt. márc. 11, 2004 22:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Azert van nemi felreertes a temaban...

A bonusz bennevan a legtobb kameraban, nincs szo semmifele "plusz alkatreszrol", csak le van tiltva.
Aki tud programozni, es kutat a neten, kb. 300ft-bol meg tudja csinalni hazilag az elektronikat, a tuningot, garanciavesztes NELKUL!
Osszehasonlitottad mar a tuner kepet es a kameraval digizett anyagot? Eg es fold, raadasul a kameras esetben megfelelo szofterrel garantalhato az ajakszinkron. Rogzits egy 3 oras felvetelt, es nezd meg a vegen is ugy mozog-e a szereplo szaja, ahogy azt hallod :)

Ettol meg lehet jo valasztas Pepemannak a tunerje, ha talal hozza megfelelo progit, es elegedett a minoseggel.
De nalam a tuner mindig is a jatek, hobbikategoria marad.
De hat olyan konnyu a jot megszokni :)

csüt. márc. 11, 2004 18:49

Hozzászólás 
Azért az a bónusz jópár 10e-be fáj.
A minőségét nem ismerem, de a kereskedekem árképzési szokásait ismerve nem valószínű, hogy többet ér, mint amennyi felárat kérnek érte. Ami a nagykerben csak 5-6e Ft-os különbség, a boltban már simán lehet 10-15e is, és akkor a termelői árat még nem is ismerjük. Lehet, hogy annyit sem ér az a plusz alkatrész, mint ami egy olcsóbb TV tuneren van. :)
És egy ilyen olcsóbb PC-s TV tunernek sem rossz a minősége, mezei VHS-hez szerintem bőven elég. Pepemannak meg ráadásul van is TV tunere.
Max. akkor van értelme a kamera analóg bemenetének, ha nincs kéznél számítógép a digitalizáláshoz.

csüt. márc. 11, 2004 14:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Hat te tudod, de ha hw mpg, akkor minimum mvr1000, ami megincsak nem olcso.
A kameran ez egy "bonusz", nem is akarmilyen minosegben..

szer. márc. 10, 2004 15:22

Hozzászólás 
Szerintem meg nem.
Ha van + pár 10 ruppód, akkor inkább HW mpeg2 kódolóba fektesd.
Ha már van TV tunered, akkor nem lesz előrelépés a kamera analóg bemenete.
Szerintem valamit **** capture közben.
VirtualVCR-t ajánlom a célra, és valami mjpeg avi-ba tedd. Pl. PicVideo félébe (a DV szabvány is mjpeg avi).
A csíkokkal meg barátkozz meg, TV-n visszanézve nem látszanak. A DV kamera is így vesz fel. Ha kiszeded, akkor csak 25 kép/sec lesz a képismétlés az 50 félkép/sec helyett, és a mozgások láthatóan darabossá válnak. :)

szer. márc. 10, 2004 9:23
ezüst tag

Hozzászólás 
Hogyne lenne erdemes?
S ha ramhallgatsz Sony Digital8-ast veszel :)
Mondjuk a 340-est.

vas. márc. 07, 2004 16:47

Hozzászólás 
DV-kamera vásárlás előtt állok. Érdemes-e rászánni párszor 10eFt-ot egy analóg bemenetes típusra?

Van egy tuner-kártyám, azzal már próbálkoztam video8-as felvételeket digitalizálni, de nem igazán sikerült jó minőséget produkálni. A legjobb minőséget WinDVR3-mal sikerült elérni 720x576, 14000kbps, csak I-frame felvétellel (jó nagy lett a fájl, de semmi kockásodás nem volt), de mivel a két félképet összemásolja egy képpé (ez milyen deinterlace?), a gyors mozgások már a PC-n is "szellemképesek", DVD-re kiírva TV-n is.

A kérdésem az, hogy DV-kamerával beolvasva lehet-e jobb minőséget elérni egy TV-kártya digitalizálásánál?

Egyébként a legolcsóbb A/D-s kamerák:
Panasonic NV-GS50 (190eFt)
Canon MV-600i (170eFt)
Canon MV-700i (? eFt)
JVC GR-DX35 (230eFt)
Sony DCR-TRV22 (195eFt)

Melyiket érdemes/éri meg megvenni?

vas. márc. 07, 2004 11:35
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 26 hozzászólás ]