Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 3:36

Hozzászólás a témához  [ 24 hozzászólás ] 
ADSL megosztás 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
adok neked egyetolcsóér,jó?:)
3/4év garival 100MBit/s Edimax

ha érdekel:D bocs hogy nem adok veszekbe de ez nem hirdetés...

vas. aug. 22, 2004 20:47
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Annal mar csak az a koltseghatekonyabb ami most van:
Server:
1 SMC EzCard (ebbe megy a kabel modem) 1500penz
1 10/100as Edimax Fast Ethernet Adapter

Kliens:
1 10/100 Edimax Fast Ethernet Adapter
(a kettot egyutt 2500-ert megveszed)
+ UTP kabel 15meter volt vagy(nem emlekszem) ~3ezer FT es a Sygate progi

vas. aug. 22, 2004 15:02
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali! :D
Wireless-G Router 4 port, switch, 54 Mbps Linksys 30 200,- 37 750,-

Wireless-G PCI 54Mbps, Linksys 14 720,- 18 400,-
vagy
Wireless-G PCMCIA 54Mbps, Linksys 20 200,- 25 250,-

Igen-igen, hat ez bizony meg huzos. 2 gephez 2 wireless kartya lenne az igazi. Igy ez pci-ossal szamolva is min 70ezer penz. Mondjuk most hogy mondtad valoban az egyik gep kozeleben el lehetne helyezni a routert(kabellel megoldva az osszekotest) es akkor maris minusz 20ezer. Biztos hogy megy egyszerre az egyik gep radio, masik utp megoldas , 50ezerbol, de ennyi penzert nekem az 54Mbps a full duplex 200Mbps-tol messze van.

En egyenlore maradok a Mansonboy fele Router/Switch-nel:
Router cable/DSL + 4 switch Linksys 13 560,- 16 950,-
Itt a 2 db 10/100-as halokareszt hasznaltan 2500 penzert be lehet szerezni, 2db UTP kabelt is 2-4 ezresert, attol fugg milyen hosszu kell. Majd ha a radios wireless is emberi aron lesz a kabelhez hasonlo adatatviteli sebesseggel, na akkor tuladok(kb 1 ev) ezen a Routeren es veszek wireless-est.

VALAKI TUD ARROL VMIT HOGY EZEK AZ OLCSO 10/100-AS HALOKARESZOK(EDIMAX) MENNYIRE TERHELIK A RENDSZERT(PROCIIDO) , VALYON ANNYIRA MINT AZ INTEGRALTAK VAGY AZERT JOBB A HELYZET.(GONDOLOM VALIMIVEL IGEN,1-2%). AZT TUDOM HOGY ITT IS IGAZ AZ HOGY A MARKASABB CUCCOK(3COM) TOBB MUNKAT VEGEZNEK FOLSZABADITVA EZALTAL A PROCIT.
KOSZI.

Udv.

vas. aug. 22, 2004 14:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tehát a rádiósat is lehet kábellel használni? Nekem az lenne a legjobb, mert a nagygépbe jó a kábel is, csak második gépnek helyhiány miatt notebook lesz a megoldás, ahhoz kéne a rádiós, mert kábelezni se nagyon tudunk, notebooknál meg azt oda húzom, ahol éppen hely van, kábellel nem igazán lenne nyerő. Igaz, a PCMCIA wireless kártyával együtt a router már horror drága...
Habár néhány notebookban gyárilag van 802.11b.

Üdv!

vas. aug. 22, 2004 13:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hat ez az. :!: En is Router/Switch-et akarok, de amig nem jon ossze a love, ill nem dontom el melyiket mert azt ugye jo par evre veszi az ember addig is jo tudni hogy van olyan progi ami szoftveresen ugyan, de ugyanazt megoldja, ugyanolyan biztonsagban vagy.

A fentebb Mansonboy altal ajanlott Linksys nagyon szimpatikus. Egy ugyanilyen csak wirelessben 35ezer korul van az 54Mbps-es, az olcsobbik csak 11Mbps sebessegu kapcsolatra kepes a belso halon mig a kabeles `támogatja a full-duplex muködést 200Mbps adatátvitelig`. Egyenlore az ara es a szolgaltatasok miatt talan meg nem erdemes radiosat venni, bar netmegosztasra eleg lehet.
http://www.compoffice.hu/ --> arlista
wireless:
http://www.linksys.hu/main.php?a=befw11s4_.html
Ez is tudja a full-duplex muködést 200Mbps -ig de akkor minek vennel radiosat ha kabelen hasznalnad.
csak kabeles:
http://www.linksys.hu/main.php?a=befsr41_.html

vas. aug. 22, 2004 13:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dester írta:
[...] A fogyasztása nem vészes. Amióta TFT-m van és Chieftec tápegységem, azóta együtt tud menni a mikróval, mosógéppel és még a porszívóval is. Azelőtt mindig családi háború volt, ha nekem épp munkám volt, de porszívózni is kellett volna. Tehát én ezen mértem le, hogy sokkal kevesebbet fogyaszt :) [...]

Nem lett volna egyszerűbb egy "filléres" kismegszakítócsere? Nálunk a mikró meg a fagyasztó nem bírta egymást, főleg, ha a porszívót, vagy a gépet bekapcsoltam, így hirtelen felindulásból vettem nagyobb biztosítékot, öt perc alatt kicseréltem és mindenki örül :)

Nekem egyébként a Routeres megoldás fog bejönni, abból is a wireless lenne jó, csak az "pénzbe" kerül :lol:

Üdv!

vas. aug. 22, 2004 9:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
anyám ismeri a :
lenyomom az elosztó kapcsolóját módszert...
és ha ez nem jönne be a kihúzom a dugót meg a lenyomom a biztosítékot is

szomb. aug. 21, 2004 18:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
MansonBoy írta:
jah úgy érthető..nekem is chieftech táp van de anyámnak nem magyarázod meg..:D

Én nem magyarázkodtam, egyszerűen nem kapcsoltam ki a gépet egy idő után :D (Ő meg ahhoz nem ért, hogy kikapcsolja.)

szomb. aug. 21, 2004 17:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://security.symantec.com/sscv6/sc_r ... EMBQAUWZKT

Security Scan es a Virus Detection se talalt hibat, minden makulatlan, bizonyitando hogy a proginak tenyleg jo a beepitett tuzfala(aktivalasa:Advanced/Configuration es bepipalni az Enable Enhanced Security-t), jol zarja a portokat. Antivirus Product Check-nel a piros x most nem szamit, egyszeruen nem talalt a gepemen virusirtot, de minek hasznaljak ha Sygate mellett 2 eve nem volt semmilyen virusom :D . Igy addig is amig nem szerzel be Routert ez helyettesitheti. Persze hosszu tavon nyilvan jobb a Router/Switch megoldas mert az hardverbol oldja meg ugyanezt.

Wigwam rovid es hosszu tesztet is lenyomtam es hibatlan.
A legtobb port lathatatlan(nem valaszol) ami meg igen az is zarva van.
Nekem ez a kis progi mar jo ideje tokeletes megoldas a netmegosztasra. :wink:

szomb. aug. 21, 2004 16:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
jah úgy érthető..nekem is chieftech táp van de anyámnak nem magyarázod meg..:D

szomb. aug. 21, 2004 16:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sztem az egyik legjobb progi erre: Sygate Home Network, nalam is igy megy

Nah megvan , kb a 15. de ez most tuti jo:
Sygate Home Network 4.2 Build 803 : 4MB
http://www.pcworld.com/downloads/file_d ... 555,00.asp

a crack:
Sygate_Home_Network_v4.0.687
http://sygate.home.network.v4.0.687.cra ... 87.en.html
(a fennti orosz oldalon a `Special button`ra kell 1x klikkelni. Utana eleg sokat kellett varni de mukodik kiprobaltam)

Emailcimnek elvileg barmilyen kamu hotmailest is elfogad pl: nick@hotmail.com
Sygate Home Network 4.2 Build 803 -hoz win98se alatt eddig mindig
elfogadta a crack altal az `unlimited users` re generalt kodot.
Szerintem a tobbihez is mukodik a kod. 4MB a progi.

Remelem minden sikerul. Nagyon klassz kis progi egyszeru a
hasznalata. Meg forgalom figyelo is van benne. NAT alapu mint a jobb
ROUTER/SWITCH kombinaciok , ha bekapcsolod a belso tuzfalat, nem
latszik kivulrol a netmegosztas, meg a kulonbozo portokon bejovo
wormokat virusokat se engedi be.
Ja igen es a telepiteskor mikor megkerdezi hogy beallitsa-e o az ip
cimet erdemes igent klikkelni ugy a leggyorsabb. Mindent beallit, csak miutan feltelepitetted a progit a serverre, kell krealni belole egy floppyt (Tools/Create Client Floppy) , amelyrol az exet el kell inditani a masik gepen(kliens) hogy beallitsa az abban levo halokartyat. A halozatot meg nem sikerult
tokeletesen beallitanom, de a net tokeletesen megy.

Udv

szomb. aug. 21, 2004 15:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Így van, nekem heti 168 órát megy a gépem. A fogyasztása nem vészes. Amióta TFT-m van és Chieftec tápegységem, azóta együtt tud menni a mikróval, mosógéppel és még a porszívóval is. Azelőtt mindig családi háború volt, ha nekem épp munkám volt, de porszívózni is kellett volna. Tehát én ezen mértem le, hogy sokkal kevesebbet fogyaszt :) Éjjel meg úgyse mennek a CD-ROM-ok és a monitor is ki van kapcsolva.
Tehát nekem a két hálókártyás dolog jó, már csak az a bajom, hogy a cFosspeed összeakad a második hálókártya telepítésével... :roll: Köszönöm az infókat, amint lehetőségem nyílik rá (már visszaadtam a laptopot), kipróbálom. :) A netmegosztást próbáltam, de volt valami gond, már nem emlékszem, hogy mi :(

Azért favorizálom egyelőre ezt a megoldást, mert így ez nullpénzből kijön... én elhiszem, hogy a router biztonságosabb és sokkal jobb megoldás is, de nem látom értelmét, ha van 2 hálókártyám, a gépem meg mindig megy :)

szomb. aug. 21, 2004 12:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
nah..szóval az van ha router nélkül akarod megosztani a netet akkor megoldás lehet a 2háló kártya, a laptopon egyszerűen bekell állítani hogy másik gépen keresztül kapcsolódik a netre, a gépen meg hogy megosztod a netet.
Próbáltam ezt a megoldást pont laptoppal...de annyira nem jött be mert a másik gépet kikapcsolták anyámék este..mondván aludjak énis és akkor dühönghettem.

Router:
több okból javaslom...jobb és biztonságosabb.
Van ami nem megy simán a másik megoldással...és ez jobb mert egyben swich is(már amelyik fajta) tehát nekem pl 4gépet lehet rábökni...Lanpartyhoz is jó meg netezéshez is...
jahh és BIZTONSÁGOS! de tényleg...nekem azóta mióta megvan nincs fenn softwares tűzfal..mert ez jobb..és be is vált kopp kopp kopp...
se a Symantec,sea Wigvam online támadás tesztje nem talált nyitott portokat...véd
Jobban jársz vele mert managelhető és nem függ egymástól a 2gép..tom Dester neked folyamatosan megy,de úgy egyébként mondom.

+annyi az előnye a +beiktatott géppel szemben hogy ez nemlátszik meg a villanyszámládon!azmeg elég jól

szomb. aug. 21, 2004 12:14
arany tag

Hozzászólás 
Hi!

A router pont arra való, hogy akár egy gépnek is lehessen netelérése a többi ki/bekapcsolása nélkül. A router mintegy szerver funkcionál.
Dester: meglehet simán. Csak meg kell osztanod a kapcsolatot.

Üdv:Windoki

szomb. aug. 21, 2004 11:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dester írta:
Nekem úgy néz ki a dolog, hogy két hálókártya van a gépemben. Az alaplapi csatlakozik az ADSL-modemhez, a másik hálókártyával pedig egy UTP cross-link kábellel egy másik számítógéphez (pl. laptop). Meg lehet így oldani, hogy kábelhúzogatás nélkül egyszerre MINDKÉT gép tudjon netezni? (Itt a kérdés ugye az, hogy a laptop hogy tud kilátni a netre az én gépemen keresztül.)

Köszönöm a válaszokat!

Ez talán segíthet megoldani a progblémádat!

Üdv!

szer. aug. 18, 2004 18:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
ENgem meg az érdekelne, hogy egy ADSL routerrel megoldható-e az, hogy két gépet rákötve bármelyikkel lehet-e netezni egymástól függetlenül? Értem ez alatt, hogy ha az egyiket kapcsolom csak be, ott is megy a net, ha csak a másikat, akkor is, ha meg mindkettőt bekapcsolom, akkor is :)
Lehet ezt így? (Linux szerver összerakása azért nem megoldás, mert nincs hely hozzá és sok áramot kajál, ha folyamatosan járatom, ami ráadásul zavaró is éjszaka...

Üdv!

szer. aug. 18, 2004 18:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem úgy néz ki a dolog, hogy két hálókártya van a gépemben. Az alaplapi csatlakozik az ADSL-modemhez, a másik hálókártyával pedig egy UTP cross-link kábellel egy másik számítógéphez (pl. laptop). Meg lehet így oldani, hogy kábelhúzogatás nélkül egyszerre MINDKÉT gép tudjon netezni? (Itt a kérdés ugye az, hogy a laptop hogy tud kilátni a netre az én gépemen keresztül.)

Köszönöm a válaszokat!

szer. aug. 18, 2004 15:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Elvileg ket geprol ugyanazzal az acc-al fel lehet lepni hub-on keresztul?
Ez igaz? Savszelesseg hogy oszlik meg igy? 1:1 ?

Nem kell se belso halo, se tuzfal, szval ne routert ajanljatok,
csak alkalmilag kene osztani, nem akarom mindig kihuzkodni a gepemet.
Tudnak hubot szerezni talan ingye', azert kerdem.

szer. aug. 18, 2004 12:35
arany tag

Hozzászólás 
Hi!

Kisebb szaktudással és egy használt 486ossal (winyó nélküli) megoldható egy linuxos virtuális router. (pl: www.coyotelinux.com )
Ez osztja neked a netet és ad egy jó tûzfalat. Még a linuxhoz sem kell értened mert van (winydówS.O.S) floppy készítõ (dark side) wizzardja :-)
Kell a 486-ba 2 hálókari. Én egy utp(dsl) és egy bnc-set javaslok. BNC-t a belsõre.(olcsó, és egyszerû késõbb bõvíteni a hálót)

A routert belõni nem akkora mûvészet. A kliensbe meg csak be kell állítani átjárónak a routert (IP).

Üdv.Windoki

hétf. aug. 16, 2004 22:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.linksys.hu/main.php?a=befsr41_.html

ilyenem van...csak ajánlani tudom bejött nagyon és 2év gari van rá

hétf. aug. 16, 2004 17:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
igen bekell állítani...jó sokat **** először de aztán sikerült..elötte nem hálózatoztam mostmár nemis tudom milenne router nélkül velem:D

Amúgy 19e ft egy Linksys ami 4portos swich is egyben...+egy eléggé durva hardwares tűzfalt is kapsz így..ami azért bűntet:)))

hétf. aug. 16, 2004 17:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hálózatokhoz nem értek igazán, a kérdés az lenne, hogy az ADSL routert kell-e, ill. lehet-e konfigurálni? Másik, hogy ha van egy ilyen routerem, akkor bármelyik gépen megy a net önállóan is, vagy mindkettőt be kell kapcsolni, mert esetleg függ a router az egyiktől beállításilag, vagy vmi hasonló...? Bocs a kezdő kérdésért, a szakiknak is volt ez egyszer régen újdonság :)

Üdv!

hétf. aug. 16, 2004 17:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
szvsz vegyél egy adsl-routert. olyan 10e forint körüli beruházás, és egyszerre 4 (általában, bár van hogy több/kevesebb) gépet tudsz netre küldeni vele. plusz ugye nem elhanyagolhatóan van helyi hálód is tőle

kedd aug. 10, 2004 17:00
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás ADSL megosztás
HI!

Szerintetek mi a legjobb módja eg ADSL kapcsolat kettéosztásának?
Gondolok itt arra, hogy 2 felé osztanám a modemnél a kapcsolatot, és párhuzamosan szeretnék netezni ilyen módon.

Lehet, hogy baromságokat beszélek, de elég láma vok hardverileg :wink:

Thx.

Mike

kedd aug. 10, 2004 15:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 24 hozzászólás ]