Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 16:13

Hozzászólás a témához  [ 680 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Következő
Számhordozás a gyakorlatban 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
http://www.hif.hu:7777/pls/portal30/HIFCIMWEB.DYN_MOBIL.SHOW_PARMS <- itt nézheted meg, mlyen számsávok vannak kiadva.

ON- topic: számhordozások száma: http://www.nhh.hu/menu2/m2_10/hordozott_szamok.pdf Hogy a halálba van ennyi földrajzi számhordozás, amikor a Matáv egyáltalán nem teszi lehetővé? Vagy megint csak az üzleti ügyfelek vannak ezzel kitüntetve?

szomb. dec. 11, 2004 17:05
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Bournie írta:
Galahed írta:
na kukucs!

szerintetek van 4 -essel kezdődő Voda telefonszám? (06-70-4xxxxxx) ?

És mi van számhordozás esetén ha vki 4 essel kezdődőt akar odavinni??
Köszi.

Semmi, úgyis az átadó szolgáltató körzetszámával viszed.

Ha feltette ezt a kérdést, akkor a válszodat nem biztos, hogy megértette :wink: .

Éppen ezért: ha számot hordozol, a körzetszámod sem változik! Lehetsz Te 06204567891-es telefonszámú westeles ügyfél, aki most épp a vodához hordozza számát, de május 1. előtt még pannonos voltál.

Ha az Általad felvázolt helyzet lenne érvényben, akkor lennének emberek, akiktől megvonnák a számhordozás jogát, modván, nem jöhetsz hozzánk, mert ez a szám már ki van adva.

Ezért sem tartom jónak, ahogy a 3 szolgáltató a számhordozást reklámozz(/t)a, mert egyik sem mondj(/t)a ki nyíltan, hogy "Hozd a számodat hozzánk, hisz a körzetszámod sem változik.

Világos :-)?

Ha Tőled megkérdezik mi a telefonszámod, sosem azt mondod, hogy 4567891, hanem azt, hogy 06204567891. Ergo a körzetszám is hordozható. Pont ez a pláne a számhordozásban.

S tudni szeretnéd hálón belülre, vagy kívülre telefonálsz? Hívd a 1748-as ingyenes számhordozási tudakozót!

Amúgy van a vodánál 06-70-4**-**-**-es telefonszám.

Megértettem, köszi.

Tuttira van 4 essel kezdődő??, listázom a telkönyvet és még nem találtam. ( telefonon nem akarom, (most nem tudom felhivni a versmondólányt) a neten akarom leadni a rendelést egyedi telszámra

köszi

szomb. dec. 11, 2004 17:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bournie írta:
Galahed írta:
na kukucs!

Köszi.

Ha feltette ezt a kérdést, akkor a válszodat nem biztos, hogy megértette :wink: .

Éppen ezért: ha számot hordozol, a körzetszámod sem változik! Lehetsz Te 06204567891-es telefonszámú westeles ügyfél, aki most épp a vodához hordozza számát, de május 1. előtt még pannonos voltál.

Ha az Általad felvázolt helyzet lenne érvényben, akkor lennének emberek, akiktől megvonnák a számhordozás jogát, modván, nem jöhetsz hozzánk, mert ez a szám már ki van adva.

Ezért sem tartom jónak, ahogy a 3 szolgáltató a számhordozást reklámozz(/t)a, mert egyik sem mondj(/t)a ki nyíltan, hogy "Hozd a számodat hozzánk, hisz a körzetszámod sem változik.

Világos :-)?

Ha Tőled megkérdezik mi a telefonszámod, sosem azt mondod, hogy 4567891, hanem azt, hogy 06204567891. Ergo a körzetszám is hordozható. Pont ez a pláne a számhordozásban.

S tudni szeretnéd hálón belülre, vagy kívülre telefonálsz? Hívd a 1748-as ingyenes számhordozási tudakozót!

Amúgy van a vodánál 06-70-4**-**-**-es telefonszám.

szomb. dec. 11, 2004 16:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Bournie írta:
Galahed írta:
na kukucs!

Köszi.

opsz. igaz, buta voltam.

egyedi számot szeretnék ami sajna 4 el kezdődik, tehát a kérdésem továbbra is:

szomb. dec. 11, 2004 16:55
arany tag

Hozzászólás 
Galahed írta:
na kukucs!

Köszi.

szomb. dec. 11, 2004 16:45
ezüst tag

Hozzászólás 
na kukucs!

Köszi.

szomb. dec. 11, 2004 16:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Felmerült az öbölátúszós csomaggal kapcsolatban,hogy nem lehet hordozni hozzá számot,de esetleg később,RÁhordozni hátha lehetne.A kérdésem az lenne,hogy ha egy vodás prepaidet akarnék ráhordozni egy kész előfizura(swyop),akkor az hordozásnak minősül-e?Tehát engedi-e a szolgáltató?

pén. okt. 15, 2004 10:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
5.000 magyar HUF! :lol:
De 1.500 lebeszélhető volt a csomagból.

csüt. okt. 14, 2004 14:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igen! A 4 ora letelte utan pedig a vodas szam ervenytelen lesz. Remelem a valtas hasznodra valik. 5 v. 10 ezer lesz jovairva a szamladon?

csüt. okt. 14, 2004 14:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hétfőn mentem a vodához, bejelenteni a számhordozási igényemet, (T-Mobile-tól) és ma jött az SMS:

Tisztelt Ügyfelünk!
Az átadó szolgáltató kiállította a hordozási engedélyt.
Üdvözlettel, Vodafone.

Akkor most okt.20-án, 18 és 22 óra között egyik kártya sem fog élni, még a hálózatra sem jelentkezik fel?

Ekkor jelölték meg az átadási időablakot.

csüt. okt. 14, 2004 14:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
olvastál már ászf-et? Joga van rá - hogy nem él vele, az más tészta.

Érdekes lehetőség, a lejárt prepaidek vásárlóinak írni egy levelet, hogy ugyanmá' hozzák vissza a zsugát vagy kiszámlázzuk... :)))) És amilyen a pannon, az meg is tenné!

A szolgáltatónak joga van rá, ez tény, de ha bemész egy boltba, akkor nem a szolgáltató ül Veled szemben, hanem a kollégáim, vagy én, és hidd el senkitől nem célunk feleslegesen visszakérni a SIM-et, mert a voda nem kéri tőlünk...

pén. szept. 10, 2004 21:13
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
ja, és még egy érdekesség a sim kártyához kapcsolódóan: megkérdeztem a Trét, hogy az annakidején, általam, de cég névre vásárolt dominot át írnák-e az én nevemre. Készségesen feleltek, hogy igen, teljesen világos, semmi probléma, DE a SIM-nek jelen kell lennie az átíráskor!

pén. szept. 10, 2004 17:35
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
T68m írta:
mivel a sim a szolgáltató tulajdona, azt a szerzõdés megszüntekor le kell adnod - vagy megfizetned az árát. Ezért a számcibálás se jó ötlet az "ingyen" pótlásra.

Semelyik szolgáltató nem kéri vissza a SIM-et, sem hordozáskor, sem szerzõdés felbontáskor :wink:

olvastál már ászf-et? Joga van rá - hogy nem él vele, az más tészta.

Érdekes lehetõség, a lejárt prepaidek vásárlóinak írni egy levelet, hogy ugyanmá' hozzák vissza a zsugát vagy kiszámlázzuk... :)))) És amilyen a pannon, az meg is tenné!

pén. szept. 10, 2004 17:33
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m írta:
mivel a sim a szolgáltató tulajdona, azt a szerződés megszüntekor le kell adnod - vagy megfizetned az árát. Ezért a számcibálás se jó ötlet az "ingyen" pótlásra.

Félreérted, nem azért hordozok, hogy spóroljak a simen - azt mindenképpen ki fogom fizetni valahol - hanem mert jelen pillanatban semmi sem köt a mostani szolgáltatómhoz - már a számon kívül.

Ákos

pén. szept. 10, 2004 16:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
mivel a sim a szolgáltató tulajdona, azt a szerződés megszüntekor le kell adnod - vagy megfizetned az árát. Ezért a számcibálás se jó ötlet az "ingyen" pótlásra.

Semelyik szolgáltató nem kéri vissza a SIM-et, sem hordozáskor, sem szerződés felbontáskor :wink:

pén. szept. 10, 2004 15:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
mivel a sim a szolgáltató tulajdona, azt a szerzõdés megszüntekor le kell adnod - vagy megfizetned az árát. Ezért a számcibálás se jó ötlet az "ingyen" pótlásra.

pén. szept. 10, 2004 15:11
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Elvileg van olyan szabály, mely szerint bizonyos idő elteltével az elveszett SIM-et pótoltatnod kell az ügyfélszolgálattal (kb. 2 hét).
Indítsd el az 1 kapus módszert és meglátod.

pén. szept. 10, 2004 12:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Van-e valakinek tapasztalata olyan hordozással kapcsolatosan ahol elveszett/ellopták a hordozandó számot "tartalmazó" kartyás simet (dominót) ?

A pannon üfsz szerint át lehet hozni így hozzájuk, de azért kérdezzem meg a t-t.

A 3 alapvető feltételben nincs benne, hogy be is kell mutatni, de most a t-üfsz ezt mondta.

Ákos

pén. szept. 10, 2004 12:10
arany tag

Hozzászólás 
KOCsi írta:

Számhordozottak a sikeres hordozás után kapnak + 90 nap egyenlegfelhaszn.időt. Legalábbis a párom kapott, amikor áthoztam őt a Pannontól...

pontosan, amikor megtörténik a számhordozás, akkor egyből 180 napról indul a rendelkezésre állási idő.

hétf. aug. 30, 2004 1:33
arany tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
és ha azóta nem lett töltve a SIM, akkor azt hiszem maradt 45 napja, hogy letelefonálja.

Számhordozottak a sikeres hordozás után kapnak + 90 nap egyenlegfelhaszn.időt. Legalábbis a párom kapott, amikor áthoztam őt a Pannontól...

vas. aug. 29, 2004 7:19
platina tag

Hozzászólás 
Jó szám: add el bagóért + átírásért. hmm? :roll:

vas. aug. 29, 2004 0:09
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nekem is van egy-két vitamaxos karim a fiókban. A legelső karim pár nappal ezelőtt járt le végleg. Gondoltam, egy duo jól jön a BYOP mellé csúcsidőben, hosszabb dumára, meg úgyis adnak 1000/1500/2000 Ft kedvezményt. De nem jött kedvezményről SMS. Pedig korábban volt. Úgy látszik, hogy akkor csak egyszer jár. Így életem első vodás karija meghalt :-(. Van még 2-3 db nagyon jó számmal. De azok is mennek az örök mezőkre.

vas. aug. 29, 2004 0:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
és ha azóta nem lett töltve a SIM, akkor azt hiszem maradt 45 napja, hogy letelefonálja.

Hát, igen. A kockázatok és MELLÉKHATÁSOK megelőzése érdekében keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét a 1270-en. :lol: 8)

Én is feltöltöttem még júliusban a lejárófélben lévő Vitamaxomat a voda által felajánlott +2000Ft bónusz miatt, de ha még egy ilyen jön (a fiókban pihenő 3 Vitamax valamelyikére) tuti, hogy nem töltök semmit. Van rajta most cirka 6500Ft. Mert ugye egyszer fel kellett töltenem 2500-zal a +2000Ft-ért, majd a héten még 2500-zal, hogy augusztus 31-én el ne vesszen a még rajta lévő kb. 4000Ft.
90 napos egyenleg-felhasználási idő, "rulez". :twisted: :twisted: :twisted:

Persze előtte is gondoltam, hogy gázos lesz a dolog, de mivel sikerült szinte teljesen ledumálnom tegnap és tegnapelőtt 1 ügy miatt a kormányzati lebeszélhető havidíját egy az egyben, így a maradék 28 napra (a köv. számlazárásig) a Joker karimat fogom főleg dumára használni, hogy mielőbb lemerüljön és mehessen a kukába.

szomb. aug. 28, 2004 16:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
reklamhang írta:
Gondolom, a maradék 500.- Ft. a Vodafone SIM kártyának az ára.

Nem, a maradék 500 már rajta volt a kártyán amikor megvette :wink:
A kártya ára egyébként 1000 Ft volt...

szomb. aug. 28, 2004 15:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hoppá!

kaptam egy SMS-t a vodafone-tól!
nem szó szerint, de a lényeg ez volt:

tisztelt ügyfelünk! mivel sikeresen résztvettél a "hozd a számodat hozzánk" promócióban, ezért jóváírunk a számládon 4.500 ft-ot.

A Vodafone-nak volt egy ilyen akciója, hogy ha sikeres a számhordozás, 5.000.- Ft-al honorálja.
Gondolom, a maradék 500.- Ft. a Vodafone SIM kártyának az ára.

szomb. aug. 28, 2004 15:33
a fórum lelke

Hozzászólás 

pén. aug. 27, 2004 23:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Hoppá!

kaptam egy SMS-t a vodafone-tól!
nem szó szerint, de a lényeg ez volt:

tisztelt ügyfelünk! mivel sikeresen résztvettél a "hozd a számodat hozzánk" promócióban, ezért jóváírunk a számládon 4.500 ft-ot.

csak úgy! ez tök jó!
na, telefonálhat a cicám :)

a számáthozás után 45 napra, küldték. (pedig csak SIM-et hoztunk)

pén. aug. 27, 2004 19:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
viktorio írta:
....

off:
sztem érdemes lenne visszavinni a vesztelhez, mert úgyis ugyanannyit fizettek... :))))) és akkor nem hülye telefonálgatással töltené az idejét, hanem veled!!!!! :)))))

szomb. aug. 14, 2004 0:27
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Megírom az én jó tapasztalatomat. Mindez Székesfehérváron történt, hivatalos képviseleteknél (nem partner).

Kedves kicsi feleségem két éve, az esküvőnkre kapott egy új Domino7 kártyás telefont. Mivel ő igen sokat sms-ezik, és szinte csak este és hétvégén telefonál, úgy számoltunk, hogy olcsóbb lenne neki Vitamax Joker-t használni. (Egy Excell táblában kiszámoltuk, az ő szokásai szerint mennyiben is van Domino7-ben és mennyibe lenne ugyanaz Vitamax Jokerben amit fizetni kell. Kijött, hogy biztony Vodafonéknál sokkal többet takarítana meg) Amikor a Domino7-et perc alapúra váltották, még jobban megerősödött bennünk a döntés. Mivel a kártyája az én (férj) nevemen volt, ezért én mentem be mindenhova.
Először bementem a T-Mobilba, fél óra múlva fogadtak (annyian voltak mint az oroszok csapatkivonás előtt), nő a pult másik végén meg se lepődött (na, ez is utána számolt – gondolta), az adatok egyeztetésénél, töltött és nyomtatott, aláíratott, pikk-pakk már kezemben is volt a számelvihetőségi lap. 5 perc múlva már a Vodafonehoz értünk, ott is fél óra várakozás (másik orosz alakulat), majd adtam a papírt, mondtam mit akarok, csaj mosolyogva, jó kedvűen, barátságosan kiszolgált, közben megmutatott sok új típusú telefont (pedig készüléket nem vettem, csak kártyát), majd kaptunk egy CD tokot, benne a kártyával, fizettem és eljöttem.
Az első időkapu 9 nap múlva volt, hétfőn. Mivel se sms-t, se semmit nem kaptam, hogy sikeres-e a hordozás, vagy sem, felhívtam vasárnap a 1270-et, ahol mondták, hogy igen, úgy fest holnap menni fog a dolog, de tutira nem mondják.
Jön hétfő, a várva várt este 18 óra. (2 percenként csörgettem) 18:15-kor még kicsengett a Westelen, de 18:17-kor már se a régi, se az ideiglenes szám nem működött. 18:28-kor csörgettem a 30-as számot és lám, már a Vodafone-nál csörgött ki és 3 perc múlva már ide jött a barátnőjétől az SMS. A westelen a térerő még jelen volt, de a kártya már használhatatlan.
Azóta eltelt 1,5 hónap. Az első két feltöltés után élőben is tapasztaltuk, hogy sokkal több SMS-t és telefonálást tud bonyolítani a Vitamax Jokeren, ugyanazzal a 30-as számmal, mint anno volt a Domino7-en.
Egy hátránya van, mert a feleségem belendült, hogy olcsóbban jövünk ki, ezért azóta még többet sms-ezik és telefonálgat. Szóval árban ismét annyit költ telefonálásra, mint a Domino7 esetén, csak jóval többet tud ezért telefonálni és SMS-ezni.

A lényeg, hogy én egy mindkét oldallal elégedett ügyfél vagyok. Köszönet a T-Mobile gáláns és nem kekeckedő kiszolgálásáért és köszönet a Vodafone barátságos, nem nagyképű kiszolgálásáért. :wink:

Tapasztalat:
Az azonosításnál, a teljes nevet (nekem van utónevem is édesapám után), a születési dátumot és az anyja nevét ellenőrzik csak. Se a címem, se a személyi igazolványom száma nem szerepelt az számelvivő lapon, pedig azóta költöztem.

Viktorio, 2004, Székesfehérvár :D

pén. aug. 13, 2004 10:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
õõõõõõõõõõ, izé!

ez most megint westelfikázó vagy vodadícsérõ topic lett?????

mert ha igen, akkor nyugodtan le lehet zárni, olyan/ok/ már vannak!

szorítkozzunk a számcibálásra és annak problémáira - az is bõséges témával szolgál! köszi!

csüt. aug. 12, 2004 1:44
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
ts írta:
...vagy hogy melyik benzinkútnál lehet 5 Ft-al olcsóbban tankolni. Van akit meg ez érdekel.

A példád ott sántít, hogy az üzemanyag 220-250 HUF. Itt egy 5 HUF-os eltérés egyáltalán nem tétel. Ekkor jönne ki a @traby által emlegetett 500-1000 HUF-os különbésg, mobilszámlát tekintve.
Csakhogy mobiloknál egy percenkénti 5 HUF-os eltérés már tételnek számít. Nem is beszélve arról, hogy nemcsak 5 HUF az eltérés.

De ezt szerintem hagyjuk, mert nem sok köze van a számhordozáshoz. Illetve mégis: sokan nem élnek vele, s nem tudom miért :-). Na, jó most láttam arra kísérletet, hogy meg legyen magyarázva :-).

szer. aug. 11, 2004 15:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
tarby írta:
Lehet, hogy a tisztelt előfizetőnek jóleső meleg érzést okoz, hogy a pénztárcájában ott lapul az aranykártya amivel ugyan nem sokat tud kezdeni, de mégis megkülönböztetettnek érzi magát tőle. :-)

8) :lol: Nehogy megvakuljon, jól jön egy szemellenző :-). Ha már másra nem jó.
tarby írta:
A Smart sok milla, Marutit meg kapsz öccázbó, he. :-P

Te mondtad, hogy sokaknak nem az ár számít :roll: :P ...

szer. aug. 11, 2004 15:42
ezüst tag

Hozzászólás 
...meg azt se felejtsd el, hogy nem mindenkinek az ár számít. Van aki presztizsből nem veszi a legolcsóbbat, van akinek az a fontos, hogy kellemesen elcsevegjen az ügyfélszolgálattal, van akinek meg x szolgáltató boltja volt a legközelebb. Van akinek nem jön be pl. a Voda stílusa. Most nem akarok fogyasztói magatartás szemináriumot tartani, de igenis az ilyen meg olyan színű kártyáknak bizony van hatása, még ha valójában nincs is sokminden mögötte.

A Vodafone ott követett el óriási hibát, hogy egy időben lement kutyába, itt van, olcsó, aztán ha nem működik a faludban akkor sorry, meg ha kéne ez vagy az a szolgáltatás, akkor szintén sorry. Ez ma már sokat javult, de az emberek nagy részéből egyhamar nemigen törlik ki azt, hogy Vodafone = olcsó, de nincs térereje. (ld. még suzukis - külön állatfaj :), stb).

Amikor autót vettem, és volt 5 opció, én sem a legolcsóbbat választottam.

szer. aug. 11, 2004 15:06
ezüst tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Kiemeltem egy kis részt az idézetemből. Ez azt takarná, hogy hiába mondja el nekik valaki a dolgot, azok után sem érdeklik őket. Ez alapján írtam. Amúgy nem értem, minek járnak TESCO-ba? Minek járnak ElectroWordlbe? Ilyen téren rengeteg hipermarket van, rengeteg műszaki áruház. Mobilcégből meg csak 3. Ennyire nehéz 3 lapot kézbevenni, és összehasoníltani? Vagy annak a tanácsát megfogadni, aki egy kicsit is jártas ebben? Ne adj isten, hinni a reklámoknak?

Hát a reklámoknak pont nem szabad hinni elég sokszor :o) Egyszerűen nem érdekli, mással foglalkozik. Engem sem érdekel hogy a Tescoban vagy a Media Marktban olcsóbb az írható CD, vagy hogy melyik benzinkútnál lehet 5 Ft-al olcsóbban tankolni. Van akit meg ez érdekel.

szer. aug. 11, 2004 14:56
arany tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
tarby írta:
Azt se felejtsétek el, hogy nem mindenki a telefonálás költségei felől közelíti meg a kérdést. Lehet, hogy fontosabb neki az, hogy ő már 10 éve Westel / T-M előfizető. Lehet, hogy az aranykártya tartja ott,

Milyen előnnyel jár az, ha valaki aranykártyás? Telefont nem kap meg olcsóbban, legfeljebb a törlesztőrészlet lesz alcsonyabb, és

Megint anyagi oldalról közelítesz. Lehet, hogy a tisztelt előfizetőnek jóleső meleg érzést okoz, hogy a pénztárcájában ott lapul az aranykártya amivel ugyan nem sokat tud kezdeni, de mégis megkülönböztetettnek érzi magát tőle. :-)

vizsla1 írta:
tarby írta:
Ha már a költségek számítanak, akkor miért nem nyitunk topikot arról, hogy a sok hülye autós miért nem Maruti-val jár amikor az csak 4 litert fogyaszt százon? :-))

Mint említettem mobilcégből 3 van, esetedben autókból meg rengeteg. Próbáld összehasonlítani. Valaki például SMART-ot venne, mert az csak 3 litert eszik, és nem érdekli, hogy műanyag. Akkor mit érsz a Marutival?

A Smart sok milla, Marutit meg kapsz öccázbó, he. :-P

szer. aug. 11, 2004 14:19
platina tag

Hozzászólás 
gaborb írta:
Igen, csak én azt hittem eddig, hogy ezt nem lehet, és most, hogy ilyen cipőben jártam, nagyon megörültem a dolognak! De mi ez a 30 nap :?: Én júli 29 óta vagyok felhasználója a számomnak, ez azt jelenti, hogy én aug. 29-ig nem kezdeményezhetek hordozást, hanem csak az eredeti tulaj? (Úgy lettem felhasználó, hogy az eredeti tulajjal együtt mentünk be a T-mobile boltba)

Elkezdheted, csak majd akkor rakják át a számot is ha lejárt a 30 nap. És utána az ideiglenes számodra hordozzák majd rá (a vodánál így van).

szer. aug. 11, 2004 14:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
gaborb írta:
Egyébként piros pont a Pannonnak. Pár napja az volt a problémám, hogy egy Dominos számomat nem hordozhatom át úgy a Pannonhoz, hogy az ott levő hűségszerződésemet átirják erre a hordozott számra, a régi pannonos számomat pedig kidobják. Irtam nekik kedves levelet, válasz persze az volt, hogy lehetetlen. Erre irtam nekik még egy, kevésbé kedves levelet, és most hivott a 1220, hogy megoldják a dolgot, a telefonszámomhoz hozzábiggyesztenek egy engedélyt, bármikor vihetem hozzájuk a számomat. Szóval aki ilyesmit akar, ne csüggedjen, megcsinálják, csak kétszer kell kérni (persze az igazi az lenne, ha kérni sem kellene, hanem menne természetesen).

Ezt a voda május 1. óta már biztosítja. Haveromék ezzel álltak elő a pannonhoz (csak ők épp elvinni akarták a pannonos számot, s kikérni az engedélyt), és az ügyintéző megpróbálta bemesélni, hogy ilyen nincs, hogy meglévő számra ráhordozni egy másikat. Aztán elővették a voda tájékoztató brosúráját, erre kinyögte az ügyintéző, hogy őt nem érdekli a vodafone.

szer. aug. 11, 2004 14:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
tarby írta:
Azt se felejtsétek el, hogy nem mindenki a telefonálás költségei felől közelíti meg a kérdést. Lehet, hogy fontosabb neki az, hogy ő már 10 éve Westel / T-M előfizető. Lehet, hogy az aranykártya tartja ott,

Milyen előnnyel jár az, ha valaki aranykártyás? Telefont nem kap meg olcsóbban, legfeljebb a törlesztőrészlet lesz alcsonyabb, és kezdőrészletnek kell többet befizetni, vagy épp fordítva; a havidíjat társkártyás csomaggal csak hálón belül és vezetékes hívásoknál beszélheti le; a költés után kapott aranykártya pontok 1 HUF-kat érnek, és sajnos a percdíjak és szolgáltatásárak között nem olyan különbésg van, hogy a pannon/voda 28 HUF-onként lenne 1 HUF-tal olcsóbb, hanem már 1 perc hívás/1 kbyte adat után is több az eltérés, mint 1 HUF. Ezt felhasználhatja sokmindenre, köztük a hívószámkijelzés költségére is, de mint említettem, nem pár HUF különbésg van a TM és a pannon/voda árai között.

tarby írta:
de az is lehet, hogy úgy gondolja, hogy az a havi 500-1000 HUF amit spórolna nem éri meg a fáradtságot.

Ismétlem: nem csak havi 500-1000 HUF-okról van szó. Persze meg tudom érteni, ha valakinek olyan extrém telefonálási szokásai vannak, hogy ő csak TM-t hív, azt is csak este 10 után, illetve, szereti a hangpostát, amit mindig este 7 után meghallgat, meg szereti az infosms-t, és a hívásértesítést. Ebben az esetben tényleg nagyon jó a TM. De más esetben sokkal "elragadóbb" díjcsomagjai és szolgáltatásárai vannak a pannonnak/vodának. S mint ahogy réges rég óta emlegetem: ha valakinek az számít, hogy hálón belül a legolcsóbban tudjon beszélni, vegyen Szuper csomsgot, és Duettet, mert akkor 6 és 0 HUF-ért tud telefonálni - számhordozzással egybekötve. A gond ott van, hogy ezeket nem ennek a szűk rétegnek kéne leírnom/elmondanom, aki a fórumot olvassa, hanem akik azt sem tudják például, mi az a cellainformáció, vagy mi az a wap, meg mi az a SIM-kártya.

tarby írta:
Ha már a költségek számítanak, akkor miért nem nyitunk topikot arról, hogy a sok hülye autós miért nem Maruti-val jár amikor az csak 4 litert fogyaszt százon? :-))

Mint említettem mobilcégből 3 van, esetedben autókból meg rengeteg. Próbáld összehasonlítani. Valaki például SMART-ot venne, mert az csak 3 litert eszik, és nem érdekli, hogy műanyag. Akkor mit érsz a Marutival?

szer. aug. 11, 2004 14:03
arany tag

Hozzászólás 
Soma01 írta:
Nekem van egy TM-es ügyfélszolga ismerősöm és Ö mondta,h. ha nem a tied a SIM akkor fel kell vetetned magad Dominó-kártya felhasználó minősítésbe, és 30 után TE IS viheted a számot, nem számít kié volt, a tied (is?)lesz!
De ha megvan az eredeti tulaj + a papírok akkor ingyen azonnal árírják!

Igen, csak én azt hittem eddig, hogy ezt nem lehet, és most, hogy ilyen cipőben jártam, nagyon megörültem a dolognak! De mi ez a 30 nap :?: Én júli 29 óta vagyok felhasználója a számomnak, ez azt jelenti, hogy én aug. 29-ig nem kezdeményezhetek hordozást, hanem csak az eredeti tulaj? (Úgy lettem felhasználó, hogy az eredeti tulajjal együtt mentünk be a T-mobile boltba)

Egyébként piros pont a Pannonnak. Pár napja az volt a problémám, hogy egy Dominos számomat nem hordozhatom át úgy a Pannonhoz, hogy az ott levő hűségszerződésemet átirják erre a hordozott számra, a régi pannonos számomat pedig kidobják. Irtam nekik kedves levelet, válasz persze az volt, hogy lehetetlen. Erre irtam nekik még egy, kevésbé kedves levelet, és most hivott a 1220, hogy megoldják a dolgot, a telefonszámomhoz hozzábiggyesztenek egy engedélyt, bármikor vihetem hozzájuk a számomat. Szóval aki ilyesmit akar, ne csüggedjen, megcsinálják, csak kétszer kell kérni (persze az igazi az lenne, ha kérni sem kellene, hanem menne természetesen).

szer. aug. 11, 2004 13:54
platina tag

Hozzászólás 
gaborb írta:
Most beszéltem a T-Mobile ügyfélszolgálattal, és azt mondta, hogy nem csak a Domino kártyák tulajdonosai, hanem a felhasználói (természetesen abban az esetben, ha ez nem ugyanaz a személy) is kezdeményezhetik a számhordozást. Kérdés, hogy a többi szolgáltató hogyan fogadja az ilyen "ügyfél-párost", tehát kinek a nevére kerül az előfizetés. Vagy a Pannonnál/Vodafone-nál is létezik hasonló: más a tulaj és más a felhasználó?

Nekem van egy TM-es ügyfélszolga ismerősöm és Ö mondta,h. ha nem a tied a SIM akkor fel kell vetetned magad Dominó-kártya felhasználó minősítésbe, és 30 után TE IS viheted a számot, nem számít kié volt, a tied (is?)lesz!
De ha megvan az eredeti tulaj + a papírok akkor ingyen azonnal árírják!

szer. aug. 11, 2004 13:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
[OFF]

tarby írta:

Mondjuk a BX-em is csak 5 litert fogyaszt, ráadásul gázolajból, amit féláron veszek, tehát nagyon nem érné meg nekem a Maruti.
Ráadásul a BX kicsit kényelmesebb is, és még el is lehet férni benne...
Kép Kép Kép

[/OFF]

szer. aug. 11, 2004 13:02
arany tag

Hozzászólás 
Azt se felejtsétek el, hogy nem mindenki a telefonálás költségei felől közelíti meg a kérdést. Lehet, hogy fontosabb neki az, hogy ő már 10 éve Westel / T-M előfizető. Lehet, hogy az aranykártya tartja ott, de az is lehet, hogy úgy gondolja, hogy az a havi 500-1000 HUF amit spórolna nem éri meg a fáradtságot.

szer. aug. 11, 2004 12:50
platina tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
De akor mivel magyarázod, hogy más területen, ahol szintén költik a pénzüket, ott utána tudnak járni egy kicsit a dolognak?

Tudatlanul optimalizálnak. Néha hibásan. A keresési költségeket magasabbnak érzékelik a mobiltarifáknál mint az egyéb kereskedelmi árak esetében vagy - ami a többségre jellemző - fel sem merül bennük, hogy olcsóbban is telefonálhatnak.

szer. aug. 11, 2004 12:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
test írta:
vizsla1 írta:
... és még az sem jó nekik, ha szembesítik őket 1-2 dologgal?

Azért ne minősíts le senkit, mert ellentétben Veled, nem 0-24-ben azzal foglalkozik, hogy hogyan lehetne olcsóbban telefonálni. Hidd el más is van a világon mint a percdíjak.

üdv
test

Kiemeltem egy kis részt az idézetemből. Ez azt takarná, hogy hiába mondja el nekik valaki a dolgot, azok után sem érdeklik őket. Ez alapján írtam. Amúgy nem értem, minek járnak TESCO-ba? Minek járnak ElectroWordlbe? Ilyen téren rengeteg hipermarket van, rengeteg műszaki áruház. Mobilcégből meg csak 3. Ennyire nehéz 3 lapot kézbevenni, és összehasoníltani? Vagy annak a tanácsát megfogadni, aki egy kicsit is jártas ebben? Ne adj isten, hinni a reklámoknak?

Mindegy, nem ezzel akarom kitölteni ezt a topicot, de a t-mobile-osok terén egy kicsit sántít a dolog, az élet más területeivel összehasoníltva. Tudom, már egyszer (sőt, többször) említetted, hogy elég összetett a fogyasztói réteg, a fogyasztói szokások terén (vagy valami hasonlót írtál, nem emlékszem pontosan). De akor mivel magyarázod, hogy más területen, ahol szintén költik a pénzüket, ott utána tudnak járni egy kicsit a dolognak?

szer. aug. 11, 2004 12:14
ezüst tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
A T-Mobile-os ismerőseimet abszolút hidegen hagyja, hogy Szervusz meg Eurofon I-es díjcsomagot hanszálnak. És nem képesek felhívni sem, mert az a dominos csomagjaikkal drága. Nem hajlandóak szolgáltatót váltani, még pannonra sem, pedig milyen jó 2 hónapos djuice akciók vannak!
Most akkor az ilyen emberekkel mit lehet kezdeni? Szerintem ha ingyen telefonálhatnának akár a pannonnál, akár a vodánál, az sem érdekelné őket. És mégis, ha szavazni kell, akkor a szavazatuk az számít. Akkor most hogy is van ez? Az élet bizonyos területein tudnak valamivel foglalkozni, másik témában meg nagy ívben lesz.rnak mindent, és még az sem jó nekik, ha szembesítik őket 1-2 dologgal?

Azért ne minősíts le senkit, mert ellentétben Veled, nem 0-24-ben azzal foglalkozik, hogy hogyan lehetne olcsóbban telefonálni. Hidd el más is van a világon mint a percdíjak.

üdv
test

szer. aug. 11, 2004 11:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Crick írta:
Az elõbb kimaradt, és nem akartam az elõzõ hozzászólásba szerkeszteni:
....

köszi, hogy apránként idézgetsz, de még mindig gond van - úgy látom - a szövegértelmezéssel!

Egykapus eljárásnál, amirõl a vita szólt, az átvevõ szolgáltató azonosítja az ügyfelet, tehát az 5 paragrafus HARMADIK bekezdésében keresgélj!!! :))))

szer. aug. 11, 2004 9:53
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Az előbb kimaradt, és nem akartam az előző hozzászólásba szerkeszteni:

5. § (2) Az átadó szolgáltató a számhordozást kérő előfizetőt az általános szerződési feltételeiben meghatározott módon köteles azonosítani, ideértve a telefonos, illetve az on-line ügyfél-azonosítási módot is.
És az ÁSZF szerint:
A szerződés megkötéséhez az alábbi előfizetői adatok szükségesek:
a.) magánszemélyek esetén:
• név, leánykori név;
• születési hely, idő;
• anyja leánykori neve;
személyi igazolvány száma/útlevél száma/jogosítvány száma és lakcímkártya száma;
• állampolgárság
• állandó lakóhely/külföldi Előfizető esetén tartózkodási hely.

Üdv,
C.

szer. aug. 11, 2004 1:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amúgy nekem Pannonos koromba még a régi személyim volt, és átmentem a vodához, amikor már az új személyim lett.

Tehát megtagadhatták volna a hordozást? Dehát mind2 személyi számomhoz tartozó adat (név, lakcím) egyezik. Vagy rosszul értelmezem a vitáitokat?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rian szer. aug. 11, 2004 1:49-kor.

szer. aug. 11, 2004 1:04
arany tag

Hozzászólás 
T68m:

Egyrészt a kormányrendelet szerint az igazolványban foglalt adatok alapján történik az azonosítás. Márpedig az igazolvány száma ezek közé tartozik, tehát megtagadhatja a hordozást a szolgáltató az egyezés hiánya miatt.

Másrészt pedig - és pontosan erre vonatkozik az ab) pont - az előfizető eldöntheti, hogy bemutatja-e azokat a dokumentumokat, ami alapján őt azonosították. Ha viszont úgy dönt, hogy nem, akkor vállalja, hogy esetleg elutasítják, mert az átadó szolgáltató nem tudja egyértelműen azonosítani.

Üdv,
C.

szer. aug. 11, 2004 0:39
arany tag

Hozzászólás 
Most beszéltem a T-Mobile ügyfélszolgálattal, és azt mondta, hogy nem csak a Domino kártyák tulajdonosai, hanem a felhasználói (természetesen abban az esetben, ha ez nem ugyanaz a személy) is kezdeményezhetik a számhordozást. Kérdés, hogy a többi szolgáltató hogyan fogadja az ilyen "ügyfél-párost", tehát kinek a nevére kerül az előfizetés. Vagy a Pannonnál/Vodafone-nál is létezik hasonló: más a tulaj és más a felhasználó?

kedd aug. 10, 2004 21:46
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 680 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Következő