Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 8:30

Hozzászólás a témához  [ 318 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
Mobilhasználat külföldön 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Reggel fél nyolc után a következő SMS-t kaptam:
Üdvözöljük a(z) MobiFon halozatan! PGSM informacios vonal: *127*+36209200200#hivasindito gomb. Jo utat és kellemes id?töltést kivanunk! PGSM

Érdekes. Én sem voltam határ közelében. Pont ma egy hete voltam külföldön, de miért most küldik ki? Ráadásul azt sem tudom az a Mobifon melyik országban van. Ahol én voltam ott nincs ilyen.
Délután felhívtam a Pannont, rákérdeztem. Azt mondta a versmondólány, ezt az üzenetet azok kapják akik külföldre mennek, de akkor. A rendszer azoknak küldte ki tévedésből, akik az elmúlt hetekben voltak külföldön. Mintegy 400 000 ügyfélnek küldtek ilyen SMS-t.
Csak megjegyzem, mikor legutóbb voltam kint, nem kaptam ilyen üdvözlő SMS-t se a Pannontól, se a külföldi szolgáltatótól.

Ro Mobifon =Ro Connex :wink:

hétf. aug. 30, 2004 16:30
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
valaki nyitott is erre egy fórumot: :roll:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=20574

pén. aug. 27, 2004 20:44
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Hozzászólás 
Reggel fél nyolc után a következő SMS-t kaptam:
Üdvözöljük a(z) MobiFon halozatan! PGSM informacios vonal: *127*+36209200200#hivasindito gomb. Jo utat és kellemes id?töltést kivanunk! PGSM

Érdekes. Én sem voltam határ közelében. Pont ma egy hete voltam külföldön, de miért most küldik ki? Ráadásul azt sem tudom az a Mobifon melyik országban van. Ahol én voltam ott nincs ilyen.
Délután felhívtam a Pannont, rákérdeztem. Azt mondta a versmondólány, ezt az üzenetet azok kapják akik külföldre mennek, de akkor. A rendszer azoknak küldte ki tévedésből, akik az elmúlt hetekben voltak külföldön. Mintegy 400 000 ügyfélnek küldtek ilyen SMS-t.
Csak megjegyzem, mikor legutóbb voltam kint, nem kaptam ilyen üdvözlő SMS-t se a Pannontól, se a külföldi szolgáltatótól.

pén. aug. 27, 2004 20:39
arany tag

Hozzászólás 
Van, hogy el sem kell utazni, a külföldi hálózat házhoz jön. Ma reggel kaptam egy ilyen sms-t: Üdvözöljük a(z) Orange Slovakia hálózatán! PGSM információs vonal stb. Jó utat és kellemes id?töltést kívánunk! PGSM

Ez mintegy 80 kilométerre a legközelebbi olyan helytől is, ahol egyébként szoktam kapni ilyen üzenetet, jó mélyen bent az országban. Konkrétan Füzesabony és Eger között.

pén. aug. 27, 2004 8:11
platina tag

Hozzászólás 
Nos tehát... 2 hét Olaszországban. A tapasztalatok a következők: Voda post paid-esként egyértelműen a Vodafone Italy-t használtam (már persze ahol volt térereje). Térerő szempontjából nemigen volt okom panaszkodni, mert amerre jártam (elég sok felé) 99%-ban volt Voda térerő, ahol nem ott pedig volt a másik kettő közül legalább az egyiknek. Ami SZVSZ nagy hiányosság, az az, hogy San Marino történelmi városrészében "egy csepp" Voda háló sem volt. MMS ment minden hiba nélkül. W@P-ot nem használtam, mert még a megújúlt számlázás mellett is nagyon drágának találtam, netelőfizetésem pedig nincs, úgyhogy azt nem is tudtam volna kipróbálni. Cellainfó működött rendesen a Vodánál és ha jól emlékszem, akkor a Tim-nél is (Wind-et nagyon ritkán használtam), bár csak annyira volt képes, hogy a város nevét kiírja, tehát semmi extra mint pl a románoknál a Connex. Most hírtelen ennyi jutott eszembe.

Steve

csüt. aug. 26, 2004 19:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólás 
Megejtettem a tesztet. A szerződés hiányának ellenére sajnos pontosan levonják a GPRS roaming használat díját.

pén. aug. 20, 2004 12:53
Hozzászólás 
Azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy egyikkel sincs GPRS roaming szerződésük. Az, hogy az Orange-ban lehetett MMS-t fogadni, az lehet hogy amiatt történt hogy tesztüzem folyik náluk, de garantálni nem tudják az üzenetek célbaérését. Most már csak azt lenne jó tudni, hogy mivel nincs szerződés a két szolgáltató között, ha használom a wapot, fizetni kell érte, vagy nem. Azt a 244 Ft-ot kicsit húzósnak találom. Bár lehet hogy holnap csinálok egy tesztet.
Kissé furcsa hogy egy szomszédos országgal nincs szerződés, de a Fülöp-szigetekkel igen. Kíváncsi lennék, hogy onnan hányan veszik igénybe ezt a szolgáltatást. Mert ugye oda többen utaznak mint Romániába. :twisted:

csüt. aug. 19, 2004 20:59
platina tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Éppen most néztem én is ezt. Az Orange-al ment. Most éppen várom hogy a Pannon visszahívjon hogy megtudjam az igazságot. A honlapon lehet hogy régen nem frissítettek.

Nem vitattam. Azért dühítő, nem? :?

csüt. aug. 19, 2004 20:47
Hozzászólás 
KaRFiol írta:
http://www.pgsm.hu/roaming/gprs_mms.php

Ez alapján egyik román szolgáltatóval sincs gprs/mms roaming. :lol:

Éppen most néztem én is ezt. Az Orange-al ment. Most éppen várom hogy a Pannon visszahívjon hogy megtudjam az igazságot. A honlapon lehet hogy régen nem frissítettek.

csüt. aug. 19, 2004 20:42
platina tag

Hozzászólás 
http://www.pgsm.hu/roaming/gprs_mms.php

Ez alapján egyik román szolgáltatóval sincs gprs/mms roaming. :lol:

csüt. aug. 19, 2004 20:30
Hozzászólás 
Nem hinném hogy a készülékben lenne a hiba, mert az Orange hálózatán le tudtam tölteni az MMS-t.
Az lehet hogy a Pannonnak (Pannonos vagyok) nincs a Connexel GPRS roaming szerződése. Talán ezért lehet az, hogy nekem azon a hálózaton nincs GPRS.

csüt. aug. 19, 2004 20:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Én továbbra is azt mondom, a romániai Connex nem használ GPRS-t. A telefon kijelzőjén sem jelenik meg a GPRS lefedettség ikonja, továbbá sem az MMS, sem a WAP nem ment. Az Orangera átállítva mindegyik működött. Az viszont lehet, hogy a kártyásoknak nincs GPRS roaming a Connexnél. Amúgy a Cosmoromnál sem volt.

Mondhatod, ezzel semmi gond nincs. Én azt mondom van. Amellett, hogy a T610-esem kijelzi a GPRS hálózatot :wink: , a Vodafone számlázott már le GPRS roamingot. :evil:
egy példa:
A connex.ro oldalon rákerestem a gprs kifejezésre. Íme:

"gprs"

A CONNEX gprs árai prepaid csomagra:
[url=http://www.connex.ro/personal/produse_si_servicii/internet_si_date/gprs/tarife/index.jsp?locale=ro]ITT[url]
Tarife GPRS pentru Cartela Connex
Tarifarea GPRS pentru Cartela Connex se face astfel:

Deschiderea sesiunii GPRS: 0.04$ (a GPRS folyamat megnyitása?)
Volumul de date transferat : 0.04$/10KB. (gondolom érthető)
Rotunjirea traficului pentru taxare se face la 10KB. (számlázai egység)

Lehet, hogy a hiba az ön készülékében van? :wink:
[/url]

szer. aug. 18, 2004 22:47
Hozzászólás 
Én továbbra is azt mondom, a romániai Connex nem használ GPRS-t. A telefon kijelzőjén sem jelenik meg a GPRS lefedettség ikonja, továbbá sem az MMS, sem a WAP nem ment. Az Orangera átállítva mindegyik működött. Az viszont lehet, hogy a kártyásoknak nincs GPRS roaming a Connexnél. Amúgy a Cosmoromnál sem volt.

szer. aug. 18, 2004 20:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Meggylé írta:
Ja, hogy miért szrnak bele?
Erre egyik üfsz sem tudna neked értelmesen válaszolni. :))

Hadd ne idézzem az üfsz válaszát az MMS-es kérdésemre... elég ha annyit mondok, szinte a "falat kapartam"... :evil: :evil: :evil:

csüt. aug. 12, 2004 22:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ja, hogy miért szrnak bele?
Erre egyik üfsz sem tudna neked értelmesen válaszolni. :))

csüt. aug. 12, 2004 22:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Meggylé írta:
Mehetne, csak a szolgáltatók szrnak bele!

Nem is a "technikai" mivoltát kérdeztem.... :wink:

csüt. aug. 12, 2004 22:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mehetne, csak a szolgáltatók szrnak bele!

csüt. aug. 12, 2004 22:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Én is Connexet használtam kint... GPRS szinte mindig volt... viszont pár napig nem volt hajlandó csatlakozni az MMS Acces Pointhoz... de hogy miért??? (G villog, majd stabil, de istennek sem akart négyzetbe kerülni) :cry:
10 napig ment rendesen, MMS oda-vissza, aztán hirtelen "nyista"... majd irány netkávézó, reklamálás Voda ügyfszolg-on... és 5 nap múlva megint hirtelen küldte... :?: és megjöttek azok, amelyeknek már régóta meg kellett volna érkezniük!!!
Cell-infó viszont "álom"... Én Kolozsváron voltam, hihetelen jó volt... mindig tudtam merre vagyok (nem mintha anélkül nem tudtam volna) :lol: Csak azon gondolkodtam el, hogy ez itt nálunk vajon miért nem mehet... :(

csüt. aug. 12, 2004 22:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Azért gondoltam hogy a Connexnek nincs GPRS, mert a telefonról egyből eltűnt a GPRS lefedettséget jelző kis jel, amint átlépett a Connex hálóba. Való igaz, nem próbáltam wapozni vagy MMS-t küldeni hogy ténylegesen teszteljem, de azt hiszem a jövőhéten lesz rá lehetőségem.

Nyugi, 8) nekem egy rossz mozdulatomat 2500 huf bánta Gprs roaming terén, még áprilisban.... :evil: :evil:

csüt. aug. 12, 2004 22:08
Hozzászólás 
Azért gondoltam hogy a Connexnek nincs GPRS, mert a telefonról egyből eltűnt a GPRS lefedettséget jelző kis jel, amint átlépett a Connex hálóba. Való igaz, nem próbáltam wapozni vagy MMS-t küldeni hogy ténylegesen teszteljem, de azt hiszem a jövőhéten lesz rá lehetőségem.

csüt. aug. 12, 2004 20:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Romániába utazók részére:

A Connex szolgáltató is használ a Pannonhoz hasonló cellainfót. Ott is a településnevek jelennek meg a kijelzőn. GPRS az nincs.
A másik két szolgáltatót (Cosmorom és Orange) nem próbáltam.

Tehát, a Connex cellainfója 100* jobb, mint a pannoné, hiszen a nagyvárosokban, az adott városrész neveket is lesuározza. Pl.: Nagyváradon gara-vasútállomás, centru- 8) , cantemir(egy elég hosszú út), iosia-Ősi(kerület), Nufarul(kerület), Rogerius(kerület), Clujului-Kolozsvári út, stb..... Kolozsváron is elég korrekt. Ehhez képest a Debrecen, Miskolc, Kecskemét, elég gyenge :wink:

2. A Connexnek van GPRS hálózata. Hisz miért tudna teljeskörü vodaroamingot adni :?: De gondolom nem emiatt van.

3. Orangenak is van gprs-e, sőt tud MMSt is. Cosmorom, nem használja még a GPRSt.

Akinek előfizuja van és a szolgáltató a kinti szolg. adatai alspján fizeti az sms árat, annak ajánlom a Cosmot, mert ott az elküldött sms díja 7 UScent, míg a másik kettőnél a külföldre küldött üzenetek (tehát haza) díja 27 UScent.

csüt. aug. 12, 2004 8:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm Karfiol, így már világos a dolog.

A bankkártyás vásárlás is okés, csak nekem akkor meglepő volt, azóta én is utánanéztem. Csak gondoltam megosztom az élményemet, hogy tényleg olcsóbban lehet így valutához (devizához) jutni, ahogy vizsla1 is elmondta.

csüt. aug. 12, 2004 7:48
platina tag

Hozzászólás 
Buksika írta:
Néhány dolog:
Romániából vodafone kártyával küldtem sms-t egy másik, szintáén Romániában tartózkodó vodásnak. Ami az érdekes, hogy a külföldi szolgáltató hálóján állva automatikusan 0670-re állt rá a kezem. Mire feleszméltem, már el is küldtem az sms-t. És most jön az érdekesség, hogy az illető megkapta, és válaszolt is rá. Ez most hogy van? külföldön nem minden hívást (sms-t) +36-al kell kezdeni? Vagy csak az sms más? Vagy 06-al is lehet kezdeni a hívásokat ha magyar számról van szó?

Mivel a kártyádon a magyar Vodafone smsközpontja van tárolva, ezért a külföldről küldött sms először hazavándorol ebbe és utána ugyanúgy működik az sms mintha itthon küldted volna. Vagyis lehet simán 0670-nel küldeni, de még a szimpla 7 számjegy is elegendő hálózaton belül.
Híváskor viszont kell a nemzetközi formátum, met országon belülinek értelmezheti a 0670-et és valaki mással beszélsz majd. :lol:

szer. aug. 11, 2004 21:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Buksika írta:
Más:Tavaly amikor Szlovákiában voltunk, ott dollárt váltottam koronára. Később kártyával vásároltam az egyik Tescoban, és rögtön jött az sms forintban. Kiszámoltam, hogy mennyi korona volt és mennyi forintot vontak le, és sokkal-de sokkal jobb volt ez a (deviza eladási) árfolyam, mint amivel korábban váltottam (forntról dollárra) dollárról koronára. Pedig akkor is szétnéztem, hogy hol váltanak jobban.

Ha valahol bankkártyával vásárolsz külföldön, az nemcsak ingyenes, de kedvezőbb áron kapod meg az ottani "valutá"-t (de mivel fizikailag nem volt jelen a "valuta", ezért a "devizá"-t). De majd a közgazdászok úgyis kijavítanak, ha valamit rosszul fogalmaztam.
Az is lényeg, hogy Maestro és Mastercard kártyáknál az EURO a konverziós valuta, míg VISA típusú kártyáknál az USA DOLLÁR.

szer. aug. 11, 2004 20:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ezt írtam én is. Kártyás vásárláskor deviza árfolyam szerint váltanak azonnal.

szer. aug. 11, 2004 20:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Néhány dolog:
Romániából vodafone kártyával küldtem sms-t egy másik, szintáén Romániában tartózkodó vodásnak. Ami az érdekes, hogy a külföldi szolgáltató hálóján állva automatikusan 0670-re állt rá a kezem. Mire feleszméltem, már el is küldtem az sms-t. És most jön az érdekesség, hogy az illető megkapta, és válaszolt is rá. Ez most hogy van? külföldön nem minden hívást (sms-t) +36-al kell kezdeni? Vagy csak az sms más? Vagy 06-al is lehet kezdeni a hívásokat ha magyar számról van szó?

Más:Tavaly amikor Szlovákiában voltunk, ott dollárt váltottam koronára. Később kártyával vásároltam az egyik Tescoban, és rögtön jött az sms forintban. Kiszámoltam, hogy mennyi korona volt és mennyi forintot vontak le, és sokkal-de sokkal jobb volt ez a (deviza eladási) árfolyam, mint amivel korábban váltottam (forntról dollárra) dollárról koronára. Pedig akkor is szétnéztem, hogy hol váltanak jobban.

szer. aug. 11, 2004 20:18
Hozzászólás 
Romániába utazók részére:

A Connex szolgáltató is használ a Pannonhoz hasonló cellainfót. Ott is a településnevek jelennek meg a kijelzőn. GPRS az nincs.
A másik két szolgáltatót (Cosmorom és Orange) nem próbáltam.

kedd aug. 10, 2004 21:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
zsolesz65 írta:
Sziasztok! Jovoheten Korfura megyunk a csaladdal,minden fajta elofizus kartyank van.Tanacsot szeretnek kerni,hogy milyen szolgaltatot valasszunk kint es miert.Minden otletet koszonok szepen elore is.

Mielőtt kimész a vodakarival külföldre, mondd le az MMS-t a 1270-en. Majd aktiváld egy sms-el: MMS tartalmú üzenet a 1270-re.
Kintről is 25Ft egy MMS 31-éig.

hétf. aug. 09, 2004 18:53
platina tag

Hozzászólás 
Korfuhoz elsősroban a Vodát ajánlom a 25 HUFos MMSsel. Minden más drága. :) (Csak ott Vodafone GRen kell állnod akkor) Vagy ha sokat akarsz beszélni, akkor a NYARALUNK akciója a vodának is jó lehet.
Más roaming elég drága...

Jó még ha szerzel görög SIMet. Akkor Téged itthonról olcsón (+0val 66 és 130 HUF) hívnak, Neked meg nem kerül semmibe.

hétf. aug. 09, 2004 16:41
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Köszönöm, várom!

Ilyen nincs. Próbáltam a fibermail, axelero, bme, freemail, és pannongsm-es címemről is elküldeni, de nem megy vmiért. Mindenhol csak vár és tölt.
Mi a fene lehet.

Mostmár felraktam ide: http://rozso2.uw.hu/dij.pdf
Innen le tudod szedni?

hétf. aug. 09, 2004 16:19
Moderátor

Hozzászólás 
Rozso2 írta:
Elküldöm.

Köszönöm, várom!

hétf. aug. 09, 2004 15:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
El tudnád küldeni ...?Bármelyik hálón?
Az MMS valóban ingyenes roamingkor is?

Elküldöm.
Bármelyik hálón. Prepaidnél nem számít melyik, háló csak az ország díjzónája.
Az MMS-t Sverige után írtam.

Sverige írta:
Persze az lesz majd a biztos, ha valaki kipróbálja, és tényleg nem vonják le neki a roaming MMS árát... :wink:

Te már hivatkozhatsz a leveledre. Nyugodtan használd, ha levonják, akkor is jóvá kell írniuk, ha vered az asztalt(nem is kell nagyon)

hétf. aug. 09, 2004 15:34
platina tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
...Az MMS valóban ingyenes roamingkor is? Nem merem elhinni :) Amikor ez az egész ingyenMMS megjelent, az ügyfélszolga aszonta, hogy roamingkor nem :)

Múlt héten még nekem is azt írták, hogy csak belföldön ingyenes, aztán ma jött az a levél, amit idéztem...

Persze az lesz majd a biztos, ha valaki kipróbálja, és tényleg nem vonják le neki a roaming MMS árát... :wink:

hétf. aug. 09, 2004 15:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Jovoheten Korfura megyunk a csaladdal,minden fajta elofizus kartyank van.Tanacsot szeretnek kerni,hogy milyen szolgaltatot valasszunk kint es miert.Minden otletet koszonok szepen elore is.

hétf. aug. 09, 2004 15:23
Moderátor

Hozzászólás 
Rozso2 írta:

El tudnád küldeni nekem az itt megadott mailcímemre az aktuális díjszabást? Valamiért nem tudom letölteni :/

Rozso2 írta:
Hívásindítás így Mo-ra:
50Ft kapcsolási díj + 250Ft/perc (perc alap)

Hívásfogadás:
125Ft/perc (perc alapon)

SMS:100Ft

WAP: Bonyolult. Ne wapolj! Gatyád rámegy.

MMS: hát nem tudom, hogy külföldről is ingyenes-e most. Egyébként 250/300Ft (mostmár tudom. ingyenes.)

Köszi!
Bármelyik hálón?
Az MMS valóban ingyenes roamingkor is? Nem merem elhinni :) Amikor ez az egész ingyenMMS megjelent, az ügyfélszolga aszonta, hogy roamingkor nem :)

hétf. aug. 09, 2004 15:22
platina tag

Hozzászólás 
Akkor csak számlásoknak van ez a csillivilli ingyenSMSes happy hour és az azon kívüli 30 HUF/SMS dolog PGSMéknél?

Westelnél meg 38 HUF az SM, happy hourban meg féláron.
Nem?

hétf. aug. 09, 2004 15:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hívásindítás így Mo-ra:
50Ft kapcsolási díj + 250Ft/perc (perc alap)

Hívásfogadás:
125Ft/perc (perc alapon)

SMS:100Ft

WAP: Bonyolult. Ne wapolj! Gatyád rámegy.

MMS: hát nem tudom, hogy külföldről is ingyenes-e most. Egyébként 250/300Ft (mostmár tudom. ingyenes.)

hétf. aug. 09, 2004 14:59
platina tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Segítséget szeretnék kérni!
...

Horvátországban a HT-Mobileon van MMS roamingja a Pannonnak, és Djuice-al állítólag (ma írta nekem a Pannon üfsz) INGYENES! Tehát az augusztusi ingyenes-MMS akció roaming közben is érvényes! ;)

Beidézem a levelüket is:
"Tisztelt X.Y.!

Szeretnénk Önt tájékoztatni arról, hogy előző levelünkben leírtakkal ellentétben a Djuice előfizetőinknek szóló augusztusi akciónk során küldhető díjmentes MMS-eket is fel lehet használni roaming során. A téves információért szíves elnézését kérjük.

Üdvözlettel

Pannon GSM
Internet Ügyfélszolgálat"

U.i.:
Múlt héten még azt írták, hogy az augusztusi akció csak belföldön érvényes...

hétf. aug. 09, 2004 14:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:

Ajánlom ezt az oldalt:

http://www.djuice.hu/szolgaltatasok/nem ... artyas.php

Mindegy melyik szolgáltatót váasztod.
SMS: 100Ft

Híváskor ne az egyszrűsített roamingot használd, mert az drágább.

hétf. aug. 09, 2004 14:54
Moderátor

Hozzászólás 

Nem szoktam ilyet tenni, de most nincs jobb ötletem :?

Szóval az a szitu, hogy holnap nagy hirtelenséggel mennénk ki Horvátországba, de nyakig ülök az árajánlatgyártásokban és -kérésekben, szóval egyszerűen nincs időm nyomozni :cry:

Tudnátok-e nekem segíteni abban, hogy a kártyás djuice-ommal melyik szolgáltatót érdemes használnom, mennyibe kerül a hívás, a fogadás, az sms-küldés és az mms-küldés?

Esetleg érdemes feltöltenem a Dominomat (ha az jelentősen olcsóbb)?

Ha valaki segít nekem a write-only mód ellenére, nagyon köszönöm!

hétf. aug. 09, 2004 14:48
ezüst tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Márciusi adatok

Madagaszkár lefedettségi térképei (ez túlzás, csak pöttyök vannak a térképen):
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=mg&net=sm
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=mg&net=ma

Tanzánia lefedettségi térképei:
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=tz&net=tt
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=tz&net=mi (ezt meg se kéne említeni...)
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=tz&net=vo (ez a legjobb)
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=tz&net=za (Csak Zanzibárban)

Kenya lefedettségi térképei:
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=ke&net=kc
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=ke&net=ke (ez valamivel jobb)

Tudom, már késő :-). Már nem veszi hasznát.

Nagyon vicces a dolog... énis utánanéztem ezeknek a lefedettségi térképeknek nem csak a voda oldalán, hanem itt a gsmworld-ön is, és tényleg csak azt tudom mondani, hogy a madagaszkári térkép ami a gsmworld-ön van, az a jó... mármint hitelességi szempontból, úgyanis téynleg ennyi a lefedettség, és nem több, ellemben a voda oldalán találhatóval, ahol azért kicsit többet mutogatnak!

viszont tanzániában sokkal több helyen volt lefedettség, például amikor elindultunk Dodoma-ból a fővárosból dél-re, lefele utaztunk vagy 500km-t, és egész úton volt térerő, nem is beszélve az egyéb ilyen helyekről, ahol nem jelölt térerőt, de volt! Viszont ezért nem haragudtunk :D

Koppány

hétf. aug. 09, 2004 10:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Márciusi adatok

Madagaszkár lefedettségi térképei (ez túlzás, csak pöttyök vannak a térképen):
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=mg&net=sm
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=mg&net=ma

Tanzánia lefedettségi térképei:
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=tz&net=tt
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=tz&net=mi (ezt meg se kéne említeni...)
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=tz&net=vo (ez a legjobb)
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=tz&net=za (Csak Zanzibárban)

Kenya lefedettségi térképei:
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=ke&net=kc
http://www.gsmworld.com/cgi/ni_map.pl5?cc=ke&net=ke (ez valamivel jobb)

Tudom, már késő :-). Már nem veszi hasznát.

vas. aug. 08, 2004 19:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Meggylé írta:
Tubacopy!

Az indexen van utazási fórum. Légyszi írj már oda egy élménybeszámolót!
Meg képekre is kíváncsi vagyok. :)

Hi!

Nagyon szívesen írnék beszámolót, és képeket is tennék... csak nehéz lesz a majdnem 7000képből kiválogatni azokat amik kellenének, amik tényleg nagyon jók lettek, és azokat mind átméretezni, ugyanis az összes 5MP-ben készült, és 2MB-ket nincs kedvem feltölteni... de valamit lehet fogok írni, mert tényleg lenyűgöző egy világ!

Köszi hogy szóltál!

vas. aug. 08, 2004 18:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tubacopy!

Az indexen van utazási fórum. Légyszi írj már oda egy élménybeszámolót!
Meg képekre is kíváncsi vagyok. :)

vas. aug. 08, 2004 16:32
platina tag

Hozzászólás 
Meggylé írta:
Aztarohadt! Eddig barnás színem volt, most sárga lettem!!

na ja :D :shock:

vas. aug. 08, 2004 16:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
Aztarohadt! Eddig barnás színem volt, most sárga lettem!!

vas. aug. 08, 2004 15:16
ezüst tag

Hozzászólás 
hi!

egy hónapig voltam afrikában, 2-2hetet Tanzániában és Madagaszkáron, valamint 3napot Kenyában, de ott csak a fővárosban Nairobiban...

Leírom roaming-tapasztalataimat...

Tanzánia:
Lefedettség nagyon sok helyen van, a főutak mellett mindenhol, valamint sok helyen még a magashegyi esőerdpkben is, ahol nem tudom hogy honnan szerzik a térerőt, de VAN, és nem kevés! :D viszont a családból senki se tudott egyszer se hívást kezdeményezni, se Magyarországra, se Európá más országába, se Afrikai számra, úgyhogy ott valami nagy bibi lehet. Mind a 4en vodások vagyunk a családban, a többi szolgáltatót azt nem tudom, hogy megy-e... viszont sms-t rendesen elküldi, és meg is érkezik időben, tehát ott nincsen semmi késleltetés. Az ügyfélszolgálat a nem tudott választ adni a hívni-nemtudással kapcsolatban, X napot mondtak, hogy kivizsgálják. Viszont hívást fogadni megintcsak lehetett, de a hang vagy 5mp-et késik, és így elég nehézkes beszélgetni! A lefedettségi térkép ami pedig fent van a voda honlapján, szerintem egyáltalán nem tükrözi a valóságot, sokkal több helyen van lefedettség, majdnem egész Tanzániát bejártuk, és voltunk jópár kis faluban is, ahol volt térerő! Telefont venni drága mulatság, 80-100$nál kezdődnek az árak, és hívni Tanzániai számot mindegy hogy milyet 500Tsh (Tanzán Shilling), ami 5-el osztandó hogy megkapjuk a magyar pénznemet... sms pedig 100Tsh darabja, az elfogadható...
:roll:

Madagaszkár:
Hát az igazat megvallva itt se tükrözi a valóságot a lefedettségi térkép, csak itt a rosszt irányba, ugyanis az országnak a nagyrészén, ahol mi jártunk, a keleti részén, NINCS térerő! Volt hogy 4napig egyhuzamban egyszer se volt egy fikarcnyi se, pedig nem egy helyen voltunk, a 4nap alatt vagy 6-800km-t tettünk meg! Példának írom még Mananjary-t, ahol azt írja hogy van térerő, de amikor ott voltunk, érdekes módon nem volt! Csak segélyhívás, amit egy másik szolgáltató nyújtott, a Telecom Malagasy, amitvel nincsen roaming-szerződése a Voda-nak, úgyhogy azt se tudtuk használni. Viszont a fővárosban (mint mindenhol) volt lefedettség mindenhol, és hívást is lehetett kezdeményezni, itt még ötbbet késett a hang, itt már tényleg nagyon viccesre sikerült a beszélgetés. :D Viszont azt sms-ek fele csak akkor jött meg, és ment el, amikor elhagytuk Madagaszkárt, és leszálltunk kenyában, csak akkor kaptam meg az értesítőt, hogy elküldte, és kaptam vagy 15sms-t, amit a 2hét alatt küldtek, és csak ott kaptam meg, de ott azonnal. Itt nem tudom hogy mennyibe kerül a telefont megvenni, csak azt tudom, hogy nem minden ember kezében van, akinek meg telefont láttam a kezében, annak kocsija is volt, nem akármilyen!! :D

Kenya:
Itt csak a fővárosról tudok nyilatkozni, nagyon jó a lefedettség, mindenhol van, sms-t küldeni/kapni lehet, meg is kapod, el is küldi, hívni is lehet, fogadni is lehet, és mintha itt kevesebbet késne a hang mint tanzániában. Bár tudni kell, hogy Kenya azért afrikán belül talán a leggazdagabb ország, főleg Nairobi, egy világváros!

Nem sokan járnak ezekbe az országokba, de ezért is nincs sok vélemény ezzel kapcsolatba, de aki ide megy esetleg, annak talán hasznos lehet. Csodaszép mind a háromm ország, de a leg lenyűgözőbb talán Tanzánia! Más világ... ez AFRIKA! :D

Koppány

vas. aug. 08, 2004 15:09
arany tag

Hozzászólás 
[quote="Meggylé"]Frankón nem hiszem. Ott csak német Tmobil van. Magyar egyszerűen nem lehet. Ingyenes a hívásfogadás.[/quote]

A nagy semmiért nem ment le 2000 Ft a dominóról. És a barátnőm tisztán látja kiírva T-Mobile H, miközben szorgalmasan átállítgatja mindig az aktuális német T-mobile feliratokra. Már alig várom, hogy lássam ezt a jelenséget.

vas. aug. 08, 2004 15:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Frankón nem hiszem. Ott csak német Tmobil van. Magyar egyszerűen nem lehet. Ingyenes a hívásfogadás.

vas. aug. 08, 2004 14:12
arany tag

Hozzászólás 
No akkor egy hétvégi rejtély következik.

Barátnőm kint van Münchenben, én majd csak jövő pénteken követem, és akkor tudom biztosra mondani az eseményt, de már most is biztosnak tűnik.

Tök mindegy, hogy kézi vagy automatikus a beállítás, a telefonja egy idő után átáll a német T-mobile-ról......nem fogjátok elhinni mire....a magyar T-mobile-ra. Pedig ott már fixen nincs térerő.

Az egészben az a szívás, hogy míg a német esetén valóban nem kell a hívásfogadásért fizetni, addig a magyar kijelzés esetén jön le percenként 100 FT vagy több.

Valami otlet?

vas. aug. 08, 2004 14:03
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 318 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő