Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 4:10

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Nah igen, vedelem... Ismeros apja vmilyen kis sztechnikaval foglalkozo cegnel resztulajdonos, mar eleg koran otthon figyelt a 286, amikor sokan meg c64rol almodoztak. Nos a gyerekeket meg kell vedeni a teljes elbutulastol, hogy ne jatsszanak tanulas helyett, az ipse elviszi magaval a billentyuzetet, megfeledkezve arrol hogy otthon van masik. Kovetkezo otlete a monitor volt, de ez is ugyanezen okbol elbukott, majd jott a hdd, es vegul a processzorral sikerult eredmenyt elernie...
Jopar evvel kesobb is krizishelyzet alakult ki hasonlo okokbol, es egy 10gigas quantumot vont ki ideiglenesen a forgalombol, majd mikor kierdemeltek a gyerekek hogy ujra hasznalhassak, elarulta nekik, hol van: a mikrosuto tetejen... nem elte tul ;]

hétf. okt. 11, 2004 7:06
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A 2.1-ről támadt egy jó ötletem. Néha még ma is van olyan ház, amit lehet kulccsal zárni. Régen ez ugye a billentyűzet-zárás volt, nem meglepő modon a supportja már nem nagyon van jelen a mostani alaplapokon. Ez alapján meg lehetne csinálni viszonylag könnyen, hogyha mondjuk elmész otthonról, de más családtag ne kutakodjon a vinyódon (ahhoz meg nem értenek, hogy szétszedjék), csak elfordítod a kulcsot és nem megy a privát vinyó. :D

vas. okt. 10, 2004 21:20
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Hal ;]

Nekialltam atragni magam a sztorikon, kozben eszembejutott nehany eset, mar erintett teruletekrol.
1. tanarok.

1.1 femipari szakmunkas suli szamtech tanarja, istentudja min nevelkedett anno, meg a videoton fenykoraban ugykodott, ma vindoze kezelest probal a diakok fejebe verni. A kovetelmeny az volt, hogy az ember el tudja mondani, hogy mit lat egy vindoze kepernyon vagy ablakban. cimsor, menusor, stb... egyik felelesnel az aldozat ezeket nem birta felsorolni, a tanar meg segiteni akart neki, de o is osszekeverte ezeket a dolgokat, ennek okan vitaba keveredtem vele, vegul igazat adott, sracot aki meg se szolalt, leultette egy negyes osztalyzattal...

1.2 estigimi. word. kisbetu-nagybetu problema. a kivant akciot ugye radiogombokkal lehet kivalasztani egy ablakban. kommentar:
"eloszor a Valtas/vALTAS-ra kattintunk, ugye akinek van jogsija az tudja, hogy az autoban is pl kuplungolni kell, itt se lehet egybol nekiesni am! es ezutan kivalasztjuk mondjuk a szokezdo-t, es leokezzuk"
jo hogy tisztaban van a "radiogombok" mukodesevel.

2. harver

2.1 srac szereleti otthon a gepet, aztan valami megoldhatatlan problemaja is tamad, felhiv. odamegyek. problema megoldodik, de kozben emliti, hogy csak akkor megy a gepe, ha a turbo gomb be van kapcsolva. AT haz, valami celeron dolgozott benne, ha jol emlekszem. Belekukk, turbo gomb mazzagja bedugva HDD jumperek helyere... "lattam hogy log ez itt, es oda pont belement."

2.2 sajat alkotas pre-beginner korombol ;]
haver hozza 486 dx2 processzoros masinajat h csereljem neki dx4re. akkoriban meg nemnagyon csinaltam ilyesmit, de legalabb nem ugy szogeltem ossze a hazat, igy ram bizta... hiba volt. kicsit elfelejtetem megnezni hogy hogy megy bele a kocka, es megtudtam, mit kell tennem ha epuletek robbantasakor keletkezo suru, epulet aljabol kiomlo fustot akarok modellezni. kisse elszenesedett a foglalat, de a regi procival meg elment ;]

bocs ha sok voltam, egyelore ennyi :)

vas. okt. 10, 2004 16:15
platina tag

Hozzászólás 
1 órája történt:

Szomszéd csaj átjött, mert meg akarta venni a HDD-met és be kellett volna szerelni a gépébe (PI-es, amit a bátyja szerelt össze), meg Win98-at telepíteni rá.

OK,áthozta a gépet. HDD a gépemből ki, másik gépbe be, kábelek átdugva, bekapcsolás... villany el. :shock:

Gép azonnal kikapcs, kismegszakító vissza, hibakeresés:

(A házat, az AT-s tápegységet és az alaplapot én adtam el a bátyjának kb 1 éve, de a táp nem volt beszerelve. Azt mondta, hogy nem gond, majd belarakja.) Megnéztem a bekapcsoló gombot :arrow: a "szakember" úgy kötötte be a kapcsolót, hogy az rövidre zárta a bejövő 230V-ot :!:

Kapcsoló átkötve, bekapcs, semmi reakció.

Remélem csak a táp biztosítéka, de ki tudja...
Mellesleg a gyerek nagy műszerésznek tartja magát... :roll:

szomb. okt. 09, 2004 16:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mai sztori, nem igazán rémtörténet, de nekem tetszett. :) Kijött a netszolgáltatómtól egy szerelő (bejelentettem, hogy az ADSL modemem nem megy rendesen). Ki is cserélte, mondta, hogy típushiba, majd elmesélt egy sztorit a közelmúltból. Ugyanezzel a gonddal hívták ki, mint én (egyfolytában lebont és úgy egyáltalán meghülyül a modem, összevissza villog, stb). Kiderült, hogy az a bajuk ezeknek, hogy kisebb adaptert terveztek hozzá, mint kellett volna, ezért fűt, mint az állat, és így 1 év után kiszáradnak benne a kondik. (Vagy valami hasonló, rohadtul nem értek hozzá.) Van egy halom nekik a pesti raktárban ilyen rossz modemből. (Alcatel Speedtouch)

- Jó napot kívánok, az XY cégtől vagyok, az ADSL modem ügyében jöttem.
Egy szőke fiatal hölgy nyit ajtót, majd teljesen ártatlan arccal, bátortalanul közli:
- Jó napot. Köszönjük, hogy kifáradt, de már tárgytalan a dolog. Hazajött közben édesapám, szétszedte az ADSL modemet, kicserélt benne egy kondenzátort és azóta jó.
Áll leszakad a túloldalt:
- Akkor köszönöm, viszontlátásra. :).

Csattanó: benn a cégnél a szerelő elmeséli a helyzetet, az egyik kolléga megszólal:
Nem lehetne megkérdezni tőle, hogy vállal-e maszek munkát? A raktárban kb. 150 ilyen modem van... :D :D :D

pén. okt. 08, 2004 19:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Fáj......

Ennek a mintájára tudok írni egy abszolútértékfüggvényt, mondjuk Delphiben, de a C-sek és a Pascalosok is fogják érteni. :)

Kód:
function Absolute(X: Integer): Integer;
Var S: String;
Begin
  S:=IntToStr(X);
  If (S[1]='-') Then S:=Copy(S,2,Length(S-1));
  /* másik megoldás:
        If (S[1]='-') Then Delete(S,1,1);
  */
  Result:=StrToInt(S);
End;

Na abbahagyom, mert letompul az agyam teljesen. :D

pén. okt. 08, 2004 12:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem, nem, és nem! Ez a site napról napra egyre durvább! Mai termésünk egy fv, ami megmondja egy számról, hogy negatív e!

Kód:
bool IsNegative(double n)
{
    string nStr = n.ToString();
    if (nstr.IndexOf('-', 0, 1)) return true;
    return false;
}

n<0 már nem divat... : )

pén. okt. 08, 2004 12:04
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát akkor a mai napra is egy szépség:
Kép

csüt. okt. 07, 2004 9:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem az adatbázisos jobban tetszett! :) Ott a srác még bizonygatja is az igazát. Azt hittem sírva fakadok. Atyaég, mit kapnék én a feletteseimtől, ha meglátnának egy ilyen táblát...

A PHP-s példéban az a vicces, hogy az str_rot13() fv hasonlóan "kódol" (márha ezt lehet annak venni...). De az a hozzászólás volt az én kedvencem is... :)

csüt. okt. 07, 2004 9:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jézus ereje... Kb. ilyen szintű kódot 11 évesen írtam, a Pascallal való ismerkedésem első hetében. Talán a második héten már felfedezést tettem, és a korábbi többoldalas áttekinthetetlen baromságot le sikerült rövidíteni "kicsit":

Kód:
function EncodeDecode(Ch: Char; Seed: Integer): Char;
Begin
  EncodeDecode := Chr(Ord(Ch) xor Seed);
End;

Ez ugyanezt (na jó, többet ;) ) tudja, mint a fenti linken a kód, és 4 sor, ráadásul nem olyan egyszerű kiolvasni :D
Egyébként ki lehet próbálni... Azonos Seed mellett értelmes karaktert kódolva ad vissza, amit újra beadva a függvénynek visszakapjuk az eredeti karaktert. Más Seed értékkel másképp kódol. Nem felvágni akarok ezzel, csak rávilágítani, hogy milyen veszélyes, ha egy kiscserkész odaül a gép elé és azonnal programozni akar nulla előismerettel :)

Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is a fenti PHP-s linken, pl. a legfelső:
Holy sweet flaming cow crap, I think I think I just broke something while attempting to laugh and choke on my own vomit simultaneously.
Teljesen egyetértek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szer. okt. 06, 2004 19:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Programozóknak! Nagyon szigorú mind2:

kis adatbáziskezelés:
http://thedailywtf.com/archive/2004/05/20/147.aspx

"PHP":
http://thedailywtf.com/archive/2004/10/04/2299.aspx

utóbbin még mindig röhögök...

szer. okt. 06, 2004 12:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szvsz Zako Mesternek könyvet kellen írnia ezekből a sztorikból... Persze nem hagyományosat, hanem e-book-ot! :) :)

kedd okt. 05, 2004 22:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
... ami legjobb tudomásom szerint letölthető a Borlandtól és a Microsofttól is. :)

hétf. okt. 04, 2004 10:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
...Ráadásul az újabb gépeken el sem indul a program (runtime errorral elszáll) - mondjuk ez jó indok arra, hogy miért marad el már évek óta a gépfejlesztés..."

Ha Pascalban van írva, akkor van hozzá egy patch, amely kijavítja a TP compiler kőkemény hibáját, a runtime errort, így mai gépen is futna az ős program. :) :) :)

hétf. okt. 04, 2004 8:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szóljatok, ha gyülekező van... :D

csüt. szept. 30, 2004 14:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
:D
Ezzel az emberrel szívesen leülnék egy sörre meghallgatni néhány sztorit...

csüt. szept. 30, 2004 14:27
platina tag

Hozzászólás 
Zako mester újabb gyöngyszeme (a hwsw.hu -ról):
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopi ... try2006520

"Idézet (Zsivaagoo @ 2004. szept. 28., kedd - 13:40)
Zako mester!

Élsz még ? Vagy kikészítettek a neveletlen kölkei ?

Élek, illetve azt hiszem... Tudtam, hogy kemény lesz ez a meló, de hogy ennyire... Minden napra jut valami balhé, verekedés, rendbontás, a rendőrség és a mentők felváltva jönnek.

De hogy ontopik is legyek, néhány szó az informatikai rendszerről. Ígéretemmel ellenben nincs igazán kedvem ironizálni és csipkelődni, mert a szituáció inkább a tragikomikus és a siralmas között alternál, és más nyomorán nem illik viccelődni.

A kollégiumban kb. 20 darab számítógép található, ebben benne vannak a tanári-adminisztációs gépek is. Konfigokat nem írok, jelzésként talán elég annyi, hogy most próbáljuk leselejteztetni a 386-os masinákat, hogy ne terheljék a statisztikát ("Hiszen ezeknek x gépük van, mit akarnak?!"). A tanári gépemen Win98 fut, Office97-tel és rendszeresen felbukkan a "Nincs több szabad hely a C: meghajtón"
üzenet. A hálózat a lehető legvegyesebb, koax és UTP a legmeglepőbb kombinációkban váltják egymást.

Persze az igazgató úrnak "fullextrás" PIII-as Celeron gépe van, egy hiperszuper Asus V3000-es videókártyával, 15" színes monitorral! Múltkor órákat szívtam, mire találtam egy legacy drivert Win98 alá, hogy menjen a videóbemenet is, ugyanis az igazgató úr ezen a gépen videókat vág!

Adminisztrációs hiba folytán kimaradtunk a nyári Sulinet-megújulásból, amikor lecserélték a régi szekrényeket és mindenhová behúzták az ADSL-t. Ez úgy derült ki, hogy kb. három hete megszűnt az internetkapcsolat. Nem érintett túlságosan, ugyanis ez még az ISDN-alapú (!) Sulinet volt, 8Kb/sec max. sebességgel, természetesen tizenvalahány gépre elosztva. Egyébként sem tudtuk használni, mert ezek az áldott jó kölkei Half Life-ot játszanak hálózatban és a 10Mbites hálónkat ez annyira padlóra küldi, hogy még egy weboldalt sem lehet megnyitni (a collision LED folyamatosan pirosan világít).

Jellemző módon rajtam és egy matek-fizika szakos nevelőtanáron kívül ez mindenkit hidegen hagyott. Végül többnapi próbálkozásra és többórás telefonálgatásra kiderült, hogy a régi Sulinetet lekapcsolták, az újat még nem kaptuk meg, a nyilvántartási számunkat pedig egy tiszántúli iskola kapta meg, tehát a hibabejelentést ellenőrző operátor azt látta, hogy minden rendben - Tiszaröcsögén rendben is volt, csak nálunk nem. Mire ezt sikerült tisztázni... Most ott tartunk, hogy szóbeli ígéret van rá, hogy valamikor majd jönnek a matávos fiúk és behúzzák az ADSL-t.

Addig a szomszédos iskolából húztunk át egy koaxkábelt, hogy legalább valami backup vonalunk legyen, de mivel ők érthető módon nem szeretnék, hogy lelassítsuk a hálózatukat, ezért csak a munkaidő végén, 16-17 óra körül dugják be a madzagot. Persze ha nem felejtik el, mint legutóbb... Tegnap egyszerűen nem volt türelmem kivárni, hogy egy tíz kilobyte-os e-mailt percekig nyitogasson, bezártam a fenébe.

Apropó, számítástechnika: akár hiszitek, akár nem, ebben a kollégiumban mindenki mindent kézzel ír. A tízoldalas pedagógiai programot éppúgy, mint az ügyeleti rendet, a szobabeosztást, az infoterem jelentkezési lapját (a kölyköknek fel lehet iratkozni arra a nyolc gépre, max. napi egy órát), szóval mindent. Mintha egy középkori apátságba csöppentem volna. Most bajban vannak, mert a főigazgató idéntől mindent digitális formában is kér (Igazgatóm reagálása: "Floppyn vigyem nekik az anyagot?! Legközelebb CD-n kérik!"). A dolog tehát így módosul: megírják papíron piszkozatban, azt letisztázzák, majd odaadják az adminisztrátor hölgynek, hogy gépelje le - vagy nekem. Apropó, jó kis sztori: a szomszédos kollégiumban idős nevelőtanár szintén megkéri a fiatal kollégát, hogy ugyan írná már le neki a kéziratát számítógépen. Fiatal kolléga meg is írja, elküldik lemezen, minden szép és jó. Csakhogy a segítőkész kolléga mindent, szó szerint mindent leírt, a privát megjegyzéseket is: "Ezt itt jobban ki kellene dolgozni", "Ezt elszúrtam", "Kiegészíteni", stb. Még jó, hogy az idős kollégának volt gyerekszobája és a vaskosabb megjegyzéseket megtartotta magának.

Múlt héten fölhívott az adminisztrátor hölgy (a továbbiakban Marika néni), hogy be tudnék-e menni korábban, mert nagy baj van a számítógépével. Előttem már körbetelefonált mindenkit, a rendszergazdától az igazgatóig bezárólag, de senki nem ért rá. Kiderült, hogy az étkezések nyilvántartására egy ősrégi, DOS-os programot használnak, amelyet egy idős bácsi írt még a múlt században és hemzseg a hibáktól. Ezért csináltak neki egy ún. gyakorló programot (ugyanaz a progi, csak üres adatbázissal, először azon kipróbálja a "rázósabb" dolgokat, pl. étkezés lemondása) és csak utána viszi be az éles programba. Marika néni szépen kipróbálta a dolgot, működött, belépett az éles programba, begépelte az adatokat, majd lazán nyomott egy "betöltést" a "mentés" helyett. A floppymeghajtóban persze benne volt a lemez az üres gyakorló adatbázissal, és szépen felülírta az ehavi adatokat. Hó vége közeleg, le kell adni az összesítést és ő ott áll egy üres adatbázissal. Sírás közeli hangulat, pánik a levegőben, ideális munkakörülmények egy olyan válságmenedzser számára, mint amilyen én is vagyok. Szépen kikérdeztem, hogyan is juttatják el a konyhába az adatokat. Mint kiderült, amikor ő végez a munkával, akkor egy floppyra elmenti az adatokat, és átsétál vele a kb. 10 méterre lévő menzára, ahol bedugják az ő gépükre és betöltik az adatbázist. Olyan boszorkányság meg sem fordult a fejükben, hogy esetleg hálózaton gyorsabb és egyszerűbb lenne, de jelen helyzetben kapóra jött ez a favágó megoldás: szépen átslattyogtunk a menzára, visszakértük az előző napi lemezt és arról visszatöltöttem az adatbázist, így csak az aznapi néhány rekord veszett el.

Apropó, az említett idős programozó megérdemel még egy bekezdést. A bácsi valamikor évekkel ezelőtt összedobta ezt a progit, és azóta házal vele. Fejleszteni nem akarja, mert se kedve, se egészsége nincs hozzá. Annyira rövidlátó, hogy szemüvegben is csak pár centiről képes elolvasni a monitoron megjelenő szövegeket. Ennek ellenére autóval közlekedik (Múltkor megkérdezték tőle, hogyan mer gyakorlatilag félig vakon autóba ülni. A válasz: "Emlékszem az útra" ) Legutóbb elhozta a feleségét és úgy diktálta neki a programkódot, mert ő nem látta. A progiban közben halmozódnak a törölhetetlen rekordok és a maradványértékek, amelyeket bonyolult pénzügyi trükkökkel kell eltüntetni minden záráskor. Ráadásul az újabb gépeken el sem indul a program (runtime errorral elszáll) - mondjuk ez jó indok arra, hogy miért marad el már évek óta a gépfejlesztés..."

csüt. szept. 30, 2004 13:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nagyon jó ez a topik, könnyeztem a röhögéstől én is.

A minap történt ez velem:

Régi cimborám felhív, hogy adjak neki eredeti 98 cd-t, mert ő már belerakott 2-őt is és egyiket sem fogadja el. Elmentem hozzá, összeszedtem a gépet, mert ő is sietett el és én is. Otthon bekapcsolom, hát valóban nem történik sokminden. HDD-re panaszkodott, de gyanús volt a csend. Szétszedtem és nem volt benne a winchester. :D Felhívtam, hogy ugyanmár a wincsit adja már vele. Sűrű bocsánatkérések közepette megkaptam és persze semmi gondja nem volt a gépnek.

Kiderült, hogy idegességében, mert lassú volt a gép meg fagyott, elvitte egy haverjához, aki "keni, vágja a dolgokat" és megformázták. Csak visszarakni felejtette el. :lol:

szer. szept. 29, 2004 22:44
arany tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:

És még egy közismert apróság (külön kedvencem benne a title):
http://www.geocities.com/bluerenegat/error.html

szer. szept. 29, 2004 19:48
platina tag

Hozzászólás 
Sajnos esett már meg, hogy nem sikerült visszatartani a röhögést, ekkor átvette egy másik kollega, mert ezért komoly fenyítés jár, ha az ügyfél érzi, hogy rajta röhögnek

helpdeskes koromban az egyik hívás (az egész németül):

én, azaz HD: Jó napot kívánok, xxx helpdesk, miben segíthetek?
ügyfél: kérem szépen, nem tudok belépni a szgépbe!
én, azaz HD: megkaphatom a userID-ját?
ügyfél: ????
én, azaz HD: azt az azonosítót amivel be szokott jelentkezni
ügyfél: a jelszót?
én, azaz HD: nem, az azonosítót, amit a jelszó előtt szokott begépelni
ügyfél: aha, azt, az xxxxxyyyyy
én, azaz HD: megnéztem a nyílvántartásban, kizárta magát, adok önnek egy új jelszót, lépjen be, majd változtassa meg az általam kapott jelszót, a jelszava: xxxxyyyy
ügyeljen, hogy a caps lock nem elgyen bekapcsolva, ha numerikus bill. akkor num lock kell stb......
ügyfél: köszönöm, viszhall

később ua. az ügyfél
....
ügyfél: az előbb beszéltünk és az a rohadt rendszer már megint nem enged belépni
én, azaz HD: ismét kizárta magát, kérrem ellenőrizze, hogy a caps lock stb......
ügyfél: ne nézzen engem hülyének, már mondtam, hogy nincs bekapcsolva, a rendszer a hibás
én, azaz HD: adok önnek új jelszót stb... (fentiek még 1x) + megvárom amíg bejelentkezik
ügyfél: nem kell, menni fog

később ua. az ügyfél
....
az ügyfél már ideges de nagyon, már óvatosan beszélek vele (pedig nekem is már tele volt a hócipőm a palival)
nem enged belépni az a kib....... rendszer, csináljanak már valamit
én, azaz HD: tudom uram, hogy ért hhozzá, de ellenőrizné még 1x, hogy nincs e bekapcsolva a caps lock
ügyfél: Nem, mivel én értek hozzá....
én, azaz HD: értem uram, de nekem az előírás szerint meg kell kérdeznem ...
ügyfél: jó megnézem - pár mp - öööööö, köszönöm, viszont hallásra

hozzá kell tennem, hogy minden egyes pw-reset komoly összegbe került a cégének :)

hétf. szept. 27, 2004 12:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Júzer(Nő): "Aszt mongya nekem ez az Outluk Varázsló, hogy én vagyok a Tóth Béla!" :lol: :lol: :lol:

Ha ezt igy telefonba hallanam en biztos nem birnam ki rohoges nelkul, ezzel persze sajna megsertve az illeto nosteny lama -t.

Dester ez joo volt, majdnem leestem a szekrol. :wink:

vas. szept. 26, 2004 20:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, ez elég "komoly"... És szomorú is egyben.

Találtam néhány humoros beszólást, hátha nem ismeri még valaki őket...

Az alábbi sorok az Axelero segélyvonalára beérkezett arany köpések gyűjteményéből adnak némi ízelítőt!

Júzer: "Kattintok a csatlakozási ikonra. Feljön az ablak, és sohasem tudok felcsatlakozni, pedig mindig a Mégse gombra kattintok."

HD: "Magyar nyelvű a program?"
Júzer:"Nem tudom."

HD: "Mit írt be az email címhez?"
Júzer:" 1023 Budapest..."

HD: "Milyen Windóza van?"
Júzer: "Mindjár lehasalok és megnézem."

HD: "Menjünk be a Saját gépbe."
Júzer: "Jaj, de ez nem az én gépem..."

Júzer:"Az a problémám, hogy már beszéltem Önökkel korábban is."

Júzer: "Tudna nekem segíteni, hogy fel tudjak telepedni?"

HD: "Milyen modemje van?"
Júzer: "Jó!"
HD: "Analóg vagy ISDN?"
Júzer: "Laptop."

HD: "Mi a jelszava?"
Júzer: "A jelszavam? Hát volt egy jelszó, mikor úttörő voltam, de már nem emlékszem rá..."

Júzer(Nő): "Aszt mongya nekem ez az Outluk Varázsló, hogy én vagyok a Tóth Béla!"

HD: "Milyen levelező programja van?"
Júzer: "Kitekintő Gyorsvonat."
HD: "Az meg miféle?"
Júzer: "Hát az Outlook Expressz."

Júzer: "Itt alul megjelent két emberke ikonban..."
HD: "Igen az az MSN messenger, az Outlook Express indítja el magától..."
Júzer:" Tőlem????"

Júzer: "Jesszusom! Beszippantotta a CD-t!!"

Júzer: "Az Entert ütni kell vagy írni?"

Júzer: "Start gomb csak az irodai vindózókon van, de nekem otthoni van..."

Júzer: "Most nyertem egy Netquicket és azt szeretném megkérdezni, hogy a 25 órát 1 nap alatt kell elhasználni?"

HD: "Most nyomja meg az OK-ot!"
Júzer(hosszú csend):"...de itt nincs OK..."
HD: "DE, lennie kell."
Júzer(keres vadul,majd):" ...de nincs, kétszer is megnéztem!"
HD: "Rendben, akkor mit lát a képernyőn?"
Júzer:" Jaaa, ott..."

hétf. szept. 20, 2004 23:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Az Isten mentsen meg mindenkit az alapfokú géőkezelői tanfolyamot végzett 38évnél idősebb emerektől!

Újabban nagyon felapott az ismeretszerzés e fajtája, ahol csak azt tanítják, hogy "itt az explőrer ikonja, itt kell kikapcsolni, itt kell betenni a CD jogtárat stb..."
A hétvégén ilyenhez volt szerencsém!

Kihívnak, hogy nem mennek a CD-k a gépben, nézzem MÁN meg...
Kimegyek, megmutatja, hogy mit "nem csinál a gép"...
Beteszi a CD-t a tálcába, tálca vissza...
Mihelyt kattan a tálca a helyén, bőszen nyomogatja a CD-megh. ikonját a Sajátgépben, ami a "kérem helyezze be a lemezt" felirattal válaszol...
-Kérdem én, nem kén várni egy kicsit??
-Miért; nekem így mutatták az IT közp.-ban?! (Mert én nem értek hozzá ezexerint...)
-Mondom, mert fel kell pörgetnie a CD-t a Drive-nak.
-Jaa!
-De nézzem meg, hogy miért lassú a gép...
-OK, megsasolom.

Természetesen a gép **** tele shareware, miegymással, trójaik tömkelegével, msn, icq, ACE mega lóf***-Pack, stb.

-Itt a megoldás csak a teljes gyalulás lehet!
-Jaj, azt nem szabad, mert akkor elvész egy csomó munkája!
-Jó, viszon'látásra.
[kijöttem]

Elegem lett, hogy ha valakinek van egy keménypapírra nyomott IT-s "végzettsége", akkor az feljogosítja, hogy buttának nézzen egy rendszerprogramozót...

vas. szept. 19, 2004 19:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Archon írta:
Nálunk van intertnet elérés is, ma bejön egy csaj:

-Lehet még nálatok internetezni?
-Persze, csak nyugodtan ülj le, mindkét gép szabad.
Csaj leül, és jön a kérdés:
-Mehetek?
-Hm... Hova is?
-Hát az internetre.
-Ja, persze!
-Jól van, csak azt hittem, hogy valami központi irányítás van...

Na kezdjen el mindenki vadul gondolkozni, hogy mégis mit akart ezzel mondani, mert én miközben
ezen elmélkedtem, belefutottam egy végtelen ciklusba... :twisted:

Nem lehet, hogy kínai volt a hölgy?? Náluk kell engedélyt kérni a Párttól az ilyen jellegű kapitalista-burzsoá akciók elött... :lol: :lol: :lol:

szomb. szept. 18, 2004 19:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mai rémtörténetem és most kivételesen magamat fogom égetni.
Vettem (hozzámvágták) egy ezer éves "Low radiation" monokróm monitort szervizcélokra. Max felbontás 640x480, erre tökéletesen elég is (legalábbis nekem). Rádugom a gépre, 133-as AMD. Szalad a kép. Mondom mi az isten, legalább a BIOS-nak rendesen be kéne jönnie! Akárhogy szórakozok vele, nem jó. Valami "folyik" a képernyőn, ahogy töltődik a Win98, stb... Végül rájöttem a megoldásra... Mivel a monokróm monitorok csatlakozójáról lehagyják a színes átvitelhez szükséges tüskéket, gond nélkül rádugtam fordítva a vidkártyára... megszoktam, hogy megcélzom, aztán ha nem megy rá, akkor fordítok rajta (nem mindig lát az ember a gép mögé ugye, gyakran kell "érzésre"). Itt ráment mindkétféleképpen... :roll: Fogtam a fejem. Utána, ahogy megfordítottam, persze ment minden tökéletesen.

csüt. szept. 16, 2004 12:35
platina tag

Hozzászólás 
Egy kis plagizálás a PCWORLD-től:
(Ha már ők is plagizáltak tőlünk. :lol: )

"Nem tudom ide tartoziik e biztos nem de akkor is elmesélem

szoval a mai nap kétszeresen lefárasztottak!

Egy kedves ügyfél!: átállitottam a ramot 300 ra mert 200 on ment csak és azota meg sem nyikkan a gép!
(persze hogy DDR memoriárol volt szó)
600 on pörgetni a 400 as ramokat .... Ehhez azért tudás kell! Szerencsére cmos clr aztán elindult a gép nem szállt el semmi! (vagyis az ő szerencséjére)

A második : cseng a telefon . Szia Kuxi! Szia XY! Az lenne a kérdésem hogy hogy kell a floppyt letörölni! Mert én az ujrairható cd t a nero val szoktam . Kuxi: de hogy függ össze a nero RW cd törlés a floppy törléssel ? . Hát mert azt olvastam hogy a floppy is ujrairható

Egyébként szervizes berkekben szoktunk mi is együtt kocsmázni (konkurencia ) és olyankor előjönnek a gyöngyszemek!

Például : Hölgy vesz egy 3 cd s játékot félora mulva cseng a telefon !
- "hogy képzelik magukba a 3 cd bele sem fér a cd romba"

win95 install régi időkből :
-"tegye be a 3. lemezt"
- HOgy a fenébe tegyem be amikor a 2. is alig fért bele!

Monitor probléma:
-"nem kapcsol be a monitorom , DE ki sem kapcsol"

Kolléganő irásai a szervizlapon: javitás határideje: február 31 "

csüt. szept. 16, 2004 11:56
platina tag

Hozzászólás 
Kommentár nélkül. :lol:

http://www.motoros-friends.hu/kassi/

csüt. szept. 16, 2004 11:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez nem volt szép tőled... Házon belül nem fikázunk!

csüt. szept. 16, 2004 6:28
ezüst tag

Hozzászólás 
hi!
Nem kell messzire menni, hogy ilyen jellegû beszélgetések történjenek meg. Ajánlom figyelmetekbe az alábbi topicok. A benne szereplõktõl elnézést kérek. Ha valaki bármilyen hasonlóságot vél felfedezni a valóság és a topikban foglaltak között, csak a véletlen mûve lehet. :)
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=20421

szer. szept. 15, 2004 17:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nálunk van intertnet elérés is, ma bejön egy csaj:

-Lehet még nálatok internetezni?
-Persze, csak nyugodtan ülj le, mindkét gép szabad.
Csaj leül, és jön a kérdés:
-Mehetek?
-Hm... Hova is?
-Hát az internetre.
-Ja, persze!
-Jól van, csak azt hittem, hogy valami központi irányítás van...

Na kezdjen el mindenki vadul gondolkozni, hogy mégis mit akart ezzel mondani, mert én miközben
ezen elmélkedtem, belefutottam egy végtelen ciklusba... :twisted:

szer. szept. 15, 2004 15:26
Site Admin

Hozzászólás 
Ilyen sztorim nekem is van, bementem egy mindenféle kiadvánnyal foglalkozó boltba a Pólusban, és megkérdeztem, hogy van-e könyvük a Delphi-ről. Mondjuk én vagyok a hibás, mert nem tettem hozzá, hogy az egy programozási nyelv; az eladó a kezembe nyomott egy delfines könyvet.

vas. szept. 12, 2004 13:20
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Hella!

Csak egy apró szösszenet a magyar számtech. kultúrából, még '83-ból:

Mivel akkoriban Édesanyám számítástechnikával foglalkozott, szüksége lett volna a egy "Ismerd meg a BASIC nyelvet" c. műre. Mikor a könyvesboltban kértem a kiadványt (talán az Örkényben a körúton) és "basic"-nek mondtam a béziket, akkor az üzletvezető nekiállt üvöltözni szegény anyukámmal, hogy mi a rákért nem neveli meg a hülye fiát, hogy így mer vele beszélni... (Egy darabig megvolt a levél, melyben bocsánatot kért ezért...)

JA! Ez volt az az év, amikor a Commodore 64 először lett a világ legeladottabb számítógépe...

Tisztelettel:

GOD!

szomb. szept. 11, 2004 16:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ma egy telefon:
- Jónapot kívánok az előbb rendeltem önöknél pár alkatrészt, és azt szeretném mondani, hogy a videókártya mégsem
kell.
- Rendben, milyen kártya lett felírva?
- Egy ANTI Radeon 9600...

:lol: :lol: :lol:

Anti Radeon... Lehet, hogy vmi nvidia kártyára gondolt? :lol:

pén. szept. 10, 2004 10:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
shadowleap írta:
Archon: linket! linket! linket! linket! linket! linket! :D

Bocs, keresem, de nem találom. Vmelyik német klán honlapján láttam. De most nincs meg... :(

csüt. szept. 09, 2004 14:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most olvastam egy vicclapon, de simán lehetne igaz is:

Egy ember (nem írom, hogy nő, OK? :)) felhívja a javítót.
- Elromlott a gép, nem csinál semmit.
- Persze uram, de mi van a monitoron?
- Semmi.
- Nincs ott se egy ikon, se egy kurzor?
- Nincs, egyedül vagyok az irodában.

csüt. szept. 09, 2004 14:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Archon: linket! linket! linket! linket! linket! linket! :D

csüt. szept. 09, 2004 14:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sy: láttam már flashben megírt cs gamét. :D Igaz, hogy elég vicces volt, nem tudom ismeritek-e Bender
képregénysorait/videóját... Úgy volt megrajzolva. :D Lefordultam a székről a röhögéstől...

csüt. szept. 09, 2004 13:37
Site Admin

Hozzászólás 
Valóban :)

A Technológiai áttekintés alatt az első sor:
Az Internet Explorer böngésző az internet minden lehetőségét kihasználja.

Mást nem is kérdezek, csak azt, hogy hogyan csézel Explorer alatt? :D Na mindegy... :)

csüt. szept. 09, 2004 13:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Habár inkább a szoftver fórumra illene, de amit itt leírnak az önmagában egy számítástechnikai rémtörténet :)
Ne kérdezzétek, hogy jutottam az oldalra...

Üdv!

szer. szept. 08, 2004 20:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Még középiskolás koromban esett meg velem a következő történet.
Délutáni szabad géphasználat, én voltam teremfelelős. Mindenki csendben dolgozik / játszik / pornóoldalt nézeget, amikor egyszercsak CISS. Sötétség. Gépekben, lámpákban egyaránt. Épp elhagyta volna a szánkat az első szép szó, amikor lámpák fel. 2 másodperc, lámpák le. 2 másodperc, lámpák fel.
Rohanok le a gazdasági iroda felé. Nem ott vannak a szerverek, de az az áramellátás központja. A gazdasági iroda előtt van még egy előtér, ahol a takarítóbrigád szokott ülésezni. Épp látom lenn teljes harci díszben az egyik új takarítónőt, vállán a táskával, indulásra készen, miközben épp zongorázik a villanykapcsolókon. A kapcsolók fölött van egy igen nagy szürke fordítós kapcsoló, alatta a felirat: FŐKAPCSOLÓ.
Kiderült, hogy nem találta a terem világítását, és úgy gondolta, hátha az lesz az. Megpróbáltam a lelkiállapotomhoz mérten finoman közölni vele, hogy amikor jelentkezett az állásra, valószínűleg az olvasás is a felvételi követelmények között szerepelt.

hétf. szept. 06, 2004 16:01
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok,

3 munkanap!! :D ennyi idő allat sikerült végre elolvasni ezt a 19 oldalnyi fergeteges, embertelen brutális anomáliát.

Néha a könyem kicsordult a kacajtól és vele párhozamos sikon érzett fájdalomtól.

Ez emberiség nevében köszönöm, hogy gyüjtitek ezt a sok Luzer Juzer story-t .
Ha már csak 1 luzer megvilágosodik az itt olvasottaktól akkor már megérte :idea: :P

Akkor az én 1ik sztorim, nehogy velem száljon a sírba :D
Célterület:
Költségvetési intézmény első munkanapom kihelyezett rendszergazdaként a meglévő 2 IT-s mellé , ismerkedésnél tartunk, amikor csörög a telefon a pénzügyről valaki, hogy a nem megy a bérprogram és kész és áll a bál meg egyébként is (ismeritek ezt dumát...) mondja az egyik IT-s srác, hogy mennyek vele legalább ismerkedek az emberekkel meg a rendszerrel stb..
Nagy bőszen lerohantunk 3 emeletet (gyalog mint az állatok) a célterületre érkezvén látjuk hogy mindenki kint van a folyosőn cigizget kávézgat és jól el van.
Kérdjük mi a baly, mondják, hogy elkeztek dolgozni és egyszercsak mindenkit kivágott a program és nem is tuttak visszalépni. Na faxa.
Megnézünk egy klienst, tényleg nem megy, akkor nézzük a szervert (Jő kis Novell 4-es ugyanazon a szinten az egyik raktárba lerakva a sarokba ) az szépen pöfög csörög csattog de megy akkor nézzünk hálót: Jó kis BNC-s. ÁHHHÁÁ nem megy a switch. Mér? Nem kap áramot? Mér? Eltünt a hoszabító!
KURNYÁD, melyik volt?
Ekkor ténfereg be a raktárba Anomália drága, kezébe a bizonyos hosszabítóval (paraméterei 120kg/60éves/2zagysejt és hozzá a megfeleő mértékű roszindulat).
Elkezd magánszámot előadni, hogy így meg úgy meg irgum-burgum ha nem lesz jó azzonnal mer zárnak, oszt dógozni kéne)
Rendben, mondjuk csak valaki elvitte a hosszabítót, közben a kezére mutatva
Erra mondja(nem is mondja inkább fröcsögi) Ö vitte le innen a zsinórt mer kellett kávét főzni és csak itt talált hosszabítót, de megnézte és csak egy valami volt beledugva és amikor kihúzta nem alutt ki semi lampa :D, ezé nem hitte hogy probléma lehet! ÁRRRGGGHHHHHh :shock:
A Srácot majdnem nekem kellett lefogni, nehogy szétkenje Anomália drágát a padlón.
A hosszabító viszakerült, persze 1ből ment minden.
Anomália drága mégbüszke is volt magára, hogy milyen faxán megoldotta a problémát: há csak be kellett dugni, és ment.
A továbbiakat megelőzendó két pánttal fel lett furva a hosszabító az asztalra , biztos ami biztos.

Ennyi volt az első napom story-a.

T.

hétf. szept. 06, 2004 15:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
GOD-GOD írta:

(Bocs a mexólításért, de tényleg gyermekded ötlet volt...!)

Tisztelettel:

GOD!

Ne akasszál hasba... Tudod, hogy nem volt komoly.

hétf. szept. 06, 2004 7:19
arany tag

Hozzászólás 
Archon írta:
Naszóval... A mai naptól aláírást fogok gyűjteni, és ha elég összegyűlik, akkor megyek vmi minisztériumba,
mégpedig azzal a kéréssel, hogy ADJANAK KI VADÁSZENGEDÉLYT A LÁMÁKRA!!!

Gyermekem!

A büdös életben nem kapsz ilyen engedélyt, mivel előre tudom az elutasítás okainak részletezését:

1., A "láma" Mo-on nem őshonos állat, így fokozott védelem alá esik; ha felhívhatnánk tisztelt figyelmüket a hatályos vadászati törvény "Védett állatfajták" bekezdésére...
2., Egy átlagos láma (kísérletekkel igazoltan) kíválóan képes megélni a parlagfüvön és hasonló gyomnövényeken (fű- és kenderfélék, stb.), ezért kívánatos volna a nagyobb természetes populáció.
3., Kirendeltségünk minden munkatársa egyetért abban, hogy a láma nagyon hasznos állat, mióta saját szemünkkel láttuk, hogyan köpte homlokon 20 méter távolságból a kirendeltségvezetőnket.
...

(Bocs a mexólításért, de tényleg gyermekded ötlet volt...!)

Tisztelettel:

GOD!

vas. szept. 05, 2004 16:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

http://www.clientcopia.com/quotes.php?cid=1

Ez volt már? Van benne pár gyöngyszem... :)

szomb. szept. 04, 2004 21:31
Moderátor

Hozzászólás 
Archon írta:
Most pár perce esett meg velem a következő tanulságos ki eset:

Törölgetek éppen egy monitort, ügyfél be... (Ügyfél kigyúrt vadállat, mellette a rikító vörös hajú nője.)

- Jónapot kívánok, miben segíthetek?
- Őőő... hát nekem egy vincseszterre lenne szükségem...
- Milyenre gondolt?
- 120 gigásra! (vágja ki büszkén, mivel meg tudott jegyezni egy mértékegységet...)
- Értem, és milyen típust szeretne?
- Őőőőő... hát... őőőő... hát jó legyen a szabvány KLAVIATÚRÁMHOZ!

Naszóval... A mai naptól aláírást fogok gyűjteni, és ha elég összegyűlik, akkor megyek vmi minisztériumba,

Írd alá helyettem is!!!! :lol: :lol: :lol:

pén. szept. 03, 2004 19:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most pár perce esett meg velem a következő tanulságos ki eset:

Törölgetek éppen egy monitort, ügyfél be... (Ügyfél kigyúrt vadállat, mellette a rikító vörös hajú nője.)

- Jónapot kívánok, miben segíthetek?
- Őőő... hát nekem egy vincseszterre lenne szükségem...
- Milyenre gondolt?
- 120 gigásra! (vágja ki büszkén, mivel meg tudott jegyezni egy mértékegységet...)
- Értem, és milyen típust szeretne?
- Őőőőő... hát... őőőő... hát jó legyen a szabvány KLAVIATÚRÁMHOZ!

pén. szept. 03, 2004 10:09
arany tag

Hozzászólás 
Középiskolai számtech tanár szól, hogy vett egy új nyomtatót, de nem tudja bedugni a gépbe. Kérdezem, milyen csatlakozója van a nyomtatónak? Valami lapos szögletes. Mondom, hogy az az USB. Erre visszakérdez, hogy mi az az USB? :shock: Egyébként a gépbe azért nem tudta bedugni, mert egy P1-es gép volt, USB nélkül.

pén. szept. 03, 2004 8:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez egy haverommal történt.

Történt, hogy kissebségiekhez kelett menni gépet telepíteni.

Na vótam ma gépet csinálni!!! egyböl 8 ültek körbe és szinte nézték
minden mozdulatomat ahogy a géphez érek ! És nagy sohajtás mikor a 98
betőltö képernyöt meglátják egy gyerek megszolalt a csoki mögül ezt
ismeri a szomszédba is ilyen van! Egyhamar öszeseregletek a csávo
haverjai és hozták a jobnál jobb cd ket ! Bódi Guszti! Fekete páko !
Idézem: " Tehcsno válogatás" stb...
De mikor a 98 kék képernyövel idult hirtelem felém fordultak kérdö
tekintetel de mikor nem szoltam, lassan átmen tüzes tekintetbe! A video
kártya drivernél gubanc volt!! Ugyhagytam mert már nem volt időm ők
lekonyult arcal cd kel elindultak vissza a " szomszéd" megunt p1 hez !

Hát ez volt ma! ez a forumba is bemehetne!

kedd aug. 31, 2004 18:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.tomshardware.hu/cpu/03q3/030 ... 64-01.html

...bemásolom ha v.ki nemvenné észre..:D
bakiparádé

"Az Intel megsuhintotta a „pörölyt” (Sledgehammer) &otilde;si riválisa felé, aki erre a P4 Extreme-mel válaszolt. Az x86-os CPU-k piacán vezet&otilde; Intel az utóbbi két negyedévben jelent&otilde;s részesedést lopott el legnagyobb riválisától, az AMD-t&otilde;l."

kedd aug. 31, 2004 14:47
platina tag

Hozzászólás 
Archon írta:
Atyaisten... :)
Zsivaagoo! Megkérhetlek, hogy ha figyelemmel követed az írásait, és találsz hasonló gyöngyszemeket,
akkor nekünk is szólnál? Előre is köszönjük! :D

Úgy fogok tenni. :lol:

De lehetséges az, hogy közel két év alatt csak 173 hozzászólás termett tőlem :?: :roll:

Vagy belepusztulna az sql szerver, ha végig kéne nyálazni az összes régi hozzászólást :?: :mrgreen:

kedd aug. 31, 2004 12:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 54  Következő