Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 13:33

Hozzászólás a témához  [ 41 hozzászólás ] 
Hálózat építési lehetőségek 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
oksa köszi
ha van referencia azt is ird meg légyszi

kedd dec. 16, 2008 12:30
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pedig jó volt rájuk válaszolni, ne maradjanak ezek a kérdések se nyitottak. :lol: Hálózatépítő cégből van dögivel, de hogy olcsót találsz-e, azt nem tudom. Akit ismerek, az egy volt évfolyamtársam családi cége, megadom priviben az elérhetőséget, de nem ingem, nem gatyám és mosom kezeimet.

kedd dec. 16, 2008 12:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Emberek !!!!!
Az én prolémám a lényeg, a többi 2004-es!!!
:D CSak nem akartam új témát nyitni de lehet kelet volna!

Ötlet, kapcsolat semmi????
üdv

kedd dec. 16, 2008 11:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
geeno írta:
Udv!

Surgos segitsegre lenne szuksegem. A felallas a kovetkezo: Van ket gep amik kozott meg van osztva a net (berelt vonal). Van egy harmadik gep amit az utobbival kene osszekotni oly modon, h legyen nyomtato megosztas es netmegosztas a ketto(!) kozott.
Mire van ehhez szuksegem?? van ket halokartya...eddig...HUB? Switch?

Elore is koszi a segitseget....

geeno

ez is routerrel lenne a legelegánsabb. Szerintem. Azt is lehet, hogy ha két hálókari van benn abban a gépben, ahonnan a netmegosztás kéne, akkor annak a szabad hálókariját egy crosslink kábellel összekötöd a 3. géppel és a netkapcsolatra menő hálókari kapcsolatát megosztod. Már ha jól értelmezem a problémádat.

kedd dec. 16, 2008 8:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
frencis írta:
Van egy Dialcom BBR 1400 routerem segítség kellene a beállításához.Mert ahogy a leírásszerint beállítom van mind a 3

gépen net de ha valamelyik elkezd letölteni elveszi a sávszélességet a másik 2 gépen nem lehet semmit csinálni .Hogy lehet

beállítani a 3 gépen egyenlően legyen szétosztva. Másik problémám hogy beállítás után nem jó a gyári belépő kód peddig nem

változtattam meg .Csak ugy lehet belépni hogy rezet és kód és újra konfigurálni az egésszet .Ez egy magyar termék csak magyar leírá és magyar menüje hiányzik . Ki érti ezt . A segítséget elöre is köszi

Ha van a routerben sávszélesség management, akkor megoldható a probléma, ha nincs, akkor nem. Ebben az esetben egy minden gépre való cfosspeed telepítése valamit segít.

kedd dec. 16, 2008 8:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
-csubakka- írta:
Sziasztok, sok okosságot kiolvastam innen, de mégsem találtam gyógyirt a problémámra. Adott két gép (WinXP sp2) amik egy hubbal vannak összekötve, és bár (végre) látjuk egymást, az internetre nem tudunk egyszerre feljelentkezni, holott a szolgáltató a megosztást engedélyezi. 691-es hibára hivatkozik (a jelszó,v felhaszn név az adott tartományban nem érvényes). aki érti, magyarázza már el légyszi részletesen, mit kell tenni

Oda router kell és nem hub.

kedd dec. 16, 2008 8:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
sziasztok,

Adott egy gépark egy helyi kisebb hálózattal, ami akár teljesen megszüntethető inkább azt mondom, hogy a hardver adott.
Szeretnék valakivel kiépitetni egy egyetemi kicsi tanszékes saját hálózatot ami uj gépek és a régiek egy rendszerbe szervezve müködne.
Mi futtatunk programokat (szimulációra) amiknek nagy gépigénye van a legtöbb helyen, ehhez cluster-ek vannak és azokon futnak, de nekünk jelenleg 3 kisebb munkaállomáson futtatun, ami künönállóan müködik, egyik ebből egy TyanTX46 16GB memóval. Ezenkívül van több kisebb gép ami oktatási célokra használunk ez kb 15 meg még néhány.
Jó lenne egy olyna managelhető hálózat, ami a kicsi gépekkel együt EGY managelhető gépként müködne. Na most ez nekem nagy falat bár sok munlával lehet meg tudnám csinálni, de erre most nincsen időm, ezért:
ajálnjatok már egy olyan céget akik mind hardvere mind pedig softveres oldalon értik a hálózatokat és kitudnák épiteni és beüzemelni ezt a rendszert, ugy hogy nem virtuálisna feltelepitenénk csak az OP-t hanem én odadnám a programokat és azokat is beüzmelénén.
Tehát leülnénk a kivitelezővel és ő értelmes szakmai kérdéssekl megkérdezné hogy mit szeretnénk tervet készitene amit megbeszélnénk és ők kiviteleznék.
Ehhez kellen mondjuk beléptetőrenszer a számitógépszobába és felügyeleti is az oktatási oldalról, ami egyben managelhető is vaamilyne szintem mondjuk diákigazolvány vagy valamivel amivel később visszakereshető a felhasználó.

Tudom ez nem olcsó mulatság de egy mégis olcsó megoldást szeretnék, egy megbizható céggel és nem olyanokkal akiknek csak az értékesítés a fő profiljuk .

köszönöm az ötleteket előre is

hétf. dec. 15, 2008 16:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok, sok okosságot kiolvastam innen, de mégsem találtam gyógyirt a problémámra. Adott két gép (WinXP sp2) amik egy hubbal vannak összekötve, és bár (végre) látjuk egymást, az internetre nem tudunk egyszerre feljelentkezni, holott a szolgáltató a megosztást engedélyezi. 691-es hibára hivatkozik (a jelszó,v felhaszn név az adott tartományban nem érvényes). aki érti, magyarázza már el légyszi részletesen, mit kell tenni

hétf. nov. 15, 2004 12:13
vas-tag

Hozzászólás 
Én próbáltam csinálni helyi hálózatot de csak az egyik gép látja a másikat. :cry:

Hogy csináljam meg,hogy a másik is lásson :?:

kedd nov. 02, 2004 19:44
vas-tag

Hozzászólás 
Van egy Dialcom BBR 1400 routerem segítség kellene a beállításához.Mert ahogy a leírásszerint beállítom van mind a 3

gépen net de ha valamelyik elkezd letölteni elveszi a sávszélességet a másik 2 gépen nem lehet semmit csinálni .Hogy lehet

beállítani a 3 gépen egyenlően legyen szétosztva. Másik problémám hogy beállítás után nem jó a gyári belépő kód peddig nem

változtattam meg .Csak ugy lehet belépni hogy rezet és kód és újra konfigurálni az egésszet .Ez egy magyar termék csak magyar leírá és magyar menüje hiányzik . Ki érti ezt . A segítséget elöre is köszi

hétf. szept. 27, 2004 17:14
vas-tag

Hozzászólás 
Udv!

Surgos segitsegre lenne szuksegem. A felallas a kovetkezo: Van ket gep amik kozott meg van osztva a net (berelt vonal). Van egy harmadik gep amit az utobbival kene osszekotni oly modon, h legyen nyomtato megosztas es netmegosztas a ketto(!) kozott.
Mire van ehhez szuksegem?? van ket halokartya...eddig...HUB? Switch?

Elore is koszi a segitseget....

geeno

hétf. szept. 27, 2004 16:17
ezüst tag

Hozzászólás 
Alhálózatról lévén szó, nem mindegy, hogy milyen címet és alhálózati maszkot veszel fel, főleg ha PC-vel bridgelsz 1-3 kártyát. Lokális hálózatnál alap IP lehet ez is: 192.168.x.x Maszk 255.255.255.x

Ha kell egy IP kalkulátor akkor:
http://www.telusplanet.net/public/sparkman/netcalc.htm
http://jodies.de/ipcalc

A korábbi hozzászólásokhoz még annyit, hogy régebben A Wingate-el 3 hálókártyát bridgeltem, 2 wireless, 1 normál UTP-s és Win98 alatt.

Sys

csüt. szept. 23, 2004 7:48
vas-tag

Hozzászólás Tuninggyerek
He tuninggyerek: a 100.100.100.x nem igazán magánhálózati cím... utána kellene olvasnod kicsit, szerencsésebb lehet a 10.10.10.x próbálkozás, ha már mindenáron csak 0 és 1 lehet benne.

pén. szept. 17, 2004 12:56
vas-tag

Hozzászólás 
Molno: DNCP kliens van az XP-ben...
Szerver nincs...
Szóval ha van két kliensed, és nincs szervered, akkor sz*rt sem érsz vele ... :lol: :lol:

hétf. aug. 23, 2004 7:43
vas-tag

Hozzászólás 
Van-e olyan oldal a neten, ahol hálózatépítéssel és beállítással kapcsolatban vannak leírások? Ha lehet olyan megfogalmazással, hogy ne csak a profik értsék.

pén. aug. 20, 2004 11:06
vas-tag

Hozzászólás 
van dhcp xp-ben

szer. aug. 18, 2004 22:02
platina tag

Hozzászólás 
Azt nem tudom,h.CSAK XP-vel megy e, de router-rel megy az tuti. Az Xp-bem szerintem nincs DHCP csak NAT.
...de majd a profik megmondják
Én amúgy mindenképpen egy routert ajánlok!! Az Xp-s megosztás általában nem olyan megbízható és a fő gépnek ami közvetlenül kapcsolódik a netre mindig be kell kapcslva lenni. A NAT hatásfoka is jobb egy routernél!

szer. aug. 18, 2004 11:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Engem az érdekelne főleg, hogy miként lehet olyan TCP/IP alapú helyi hálót és net megosztást létrehozni, hogy ne kelljen a klienseknél fix ip címet és egyebeket állítani (gondolom szükséges valamilyen DHCP szolgáltatás). WinXp-vel (+még vmivel) meg lehet ezt oldani?

szer. aug. 18, 2004 11:22
platina tag

Hozzászólás 
Én nem javaslom a DHCP-t mert akkor a port forward-dal nem tudod majd ,h. melyik gépnek melyik az ip-címe, ezért nem tudod a géped kívülről elérni (pl. ftp, http szerver) és DC-ben sem tudsz aktív lenni igy!!! Ha kevesebb mint 10 gép van a hálón akkor megéri kézzel beállítani az IP-ket, de egy nagy hálózatnál és olyan a hely ahol a gépek cserélődnek, laptopok jönnek-mennek, ott kell a DHCP. De otthon 2-5 gép esetén megéri kézzel 1X végigcsinálni, kiosztani az ip-ket és kész. Szóval router-nál is állíts be a gépeket úgy ahogy Secnir az 1-es pontban leírta. Az a fontos még,h.az átjáró és a dns a router ip-címe legyen. (de ha tudod a szolgáltatód dns szervereinek ip-címeit akkor azt írd inkább)

szer. aug. 18, 2004 10:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló Predog,

megpróbálom leírni gyorsan, mert látom mindenhol csak nagyjából írták le, mit kell csinálni, úgyhogy megpróbálom kicsit részletesebben taglalni a választ a kérdésedre (file, internet megosztás). Több verzió is van, válogass.

1. TCP/IP alapú hálózat.

Szükséges 2db hálókártya, 1db crosslink UTP kábel (bármely rendes boltban beszerezhetö kb. 300-1000 ft.-). Lépések : elöször rakd bele a gépekbe a hálókártyákat. A konfigjuk a következö legyen:
client for Microsoft Network
File and printer sharing
Internet protocol TCP/IP.

Itt egy dolog csak az érdekes, mégpedig TE adj IP cimet a két hálókártyának, és különbözö legyen a kettö. pl. IP: 100.100.100.1 és 100.100.100.2 a netmask 255.255.255.0 mindkettönek. a gateway és többi nem érdekes, hagyd üresen. Még egy dolgot keress meg a TCP/IP beállításaiban az advanceden belül, az
Enable Netbios over TCP/IP
részt, és ezt be kell pöttyözni. Utána crosslink kábellel összekötöd, és elvileg látja egymást a két gép.

2. IPX alapú megosztás.
Ugyanaz mint fent, csak a protocolloknál az IPX/SPX -et kell feltenni, illetve a netbeui -t. a többi ugyanaz, és nem kell fix IP cimet adni. Nagyon sok (régi) játék ezen megy.

3. HUB-bal levö megosztás

Ugyanaz mint az 1.-es, csak nem veszel crosslink kábelt, hanem kt normál UTP kábellel kötöd össze a HUB-ot és a gépeket.

4. Routerrel történö megosztás

Szükséges két hálókártya és két UTP kábel. Összekötés : ADSL modemet a routerrel-routert a két géppel. A gépeken legyen felinstallálva a
client for Microsoft Network
File and Printer sharing
Internet protocol (TCP/IP)

Ezekután a router adja ki az IP cimeket, ö tárcsáz be a szolgáltatódhoz, meg is osztja azt, kicsit tüzfal is (ha márkásat veszel), és kcsit HUB is (általában 4 portos). Elönye, hogy nem kell mindkét gépnek mennie az internethez, és nem kell betárcsázóprogit feltenni a gépre. és nem kell küzdeni az XP internetshare-jével.
A router konfigurálása változó, de legyen rajta bekapcsolva a DHCP server, illetve a DNS szolgáltatás.

többet nem tudok elmondani, kérem kapcsojja ki

szer. aug. 18, 2004 8:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Én most fejeztem be otthon egy egygépes :-)
hálozat épitését.
Temészetesen a hálozat korlátlan bövitési
lehetöséggel rendelkezik.
Ez egy windozos user leirása, aki csak
alapfokon ismeri a linuxot.
A leirás folyamatosan bövül, eddig
a belsö hálo telepitésének leirása olvashato itt:
http://www.ujsagok.hu/halo.txt

hétf. aug. 16, 2004 13:33
vas-tag

Hozzászólás 
Ha nem megy a net, akkor próbáljátok használni az Ethereal nevű progit...
Bár kezdőknek nem ajánlott... :D

Swifty

hétf. aug. 16, 2004 8:27
arany tag

Hozzászólás 
a roter switch megoldást azért ajánlom még mert ha az egyik gép a szerver a másik sima akkor mennie kell a netezéshez a szervernek ha meg routered van akkor csak a routernek kell mennie. Egy egyszerübb routert 10-15 között már lehet venni pl edimax mercury stb nem kell rögtön dlinket venni :D

pén. aug. 13, 2004 19:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Pontosan így csináltam. Floppyval. Annyit csinál, hogy felül az ablakban a kiírja a honlap nevét és kész, megáll. Már próbálkoztam mindenféle LAN beállítással de eddig még mindig ugyanaz a helyzet.

pén. aug. 13, 2004 7:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Huhh hat ez erdekes problema, ilyennel meg nem talalkoztam, mi az hogy behozza a lapok azonositojat. Bejonnek az oldalak vagy nem?
A kliens gep halokartyajat a server gepre felrakott progibol csinalt floppyval allitottad be? Tools/Create Client Setup Floppy
A lemezrol elinditod a kliensen az exe file-t es mar mennie is kell. Esetleg meg annyi hogy ha nem jon be rogton a net akkor az explorernek meg kell `mondani` hogy LAN -on automatikus detektalassal allitsa be a netet.

csüt. aug. 12, 2004 20:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Már sikerült összekötni a két gépet a Sygate Home network-el. A második gép is tulajdonképpen 'látja' az internetet. CSAK!!! Összesen a második gépen annyit tölt az internet, hogy behozza a lapok azonosítóját utánna semmit. Szerintetek mit tudok vele csinálni, hogy rendesen működjön?

csüt. aug. 12, 2004 13:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Remelem a cegtol senki nem olvassa ezt a forumot.. :?

kedd aug. 10, 2004 20:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja igen megvalami: ne a Sygate Office Network-ot szedd le a netrol mert az 8.3Mbyte mig a Home Network csak 4Mbyte es az `Office` verzioban nem lattam az `Enable Enhanced Security` opciot, amelyet bekapcsolva aktivalni lehet a progi beepitett tuzfalat. Egyebkent ezt bekapcsolva allitolag a szolgaltato felol nem latszik a netmegosztas. Mondani sem kell hogy ez miert jo. :D

kedd aug. 10, 2004 20:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
hu basszus , illetve megsem. Mailer Daemon visszajelzett hogy rossz volt a mailcim. Dobj egy ures mailt a cimemre es elkuldom megint.

kedd aug. 10, 2004 17:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!
Elkuldtem, ha barmi nem menne ird meg.
Egyszeru telepiteni, nagyon klassz kis progi.

Udv

kedd aug. 10, 2004 15:24
Moderátor

Hozzászólás 
Lossfer: Meg tudnád mondani, hogy honnan szedted le a crakket vagy elküldenéd?

hétf. aug. 09, 2004 18:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Én egy wingate nevű programmal próbáltam meg. De szervergépen egyszerüen képtelen voltam telepíteni. Remélem ezzel a Sygattel nagyobb szerencsém lesz! Köszi a segítséget!

hétf. aug. 09, 2004 17:41
platina tag

Hozzászólás 
Nem B.S.A.-s kollégákat akartál írni? :lol:

hétf. aug. 09, 2004 14:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na jó, ez már nem ide tartozik! :)
Passzolom az internetes kollegáknak.

hétf. aug. 09, 2004 13:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
En most egy Sygate Home Network 4.2 nevu kis programot hasznalok. Ez beallit mindent. 30 napig hasznalhato ingyenesen de van hozza keymakerem amivel mar korlatlan ideig/gepre mukodik. Ha kell elkuldom. Nagyon egyszeru feltelepited a Server gepre(amibe a net megy SMC kartyan) a progit, ez mindent detektal, majd a progibol csinalni kell egy floppyt amirol az exe filet a masik kliens elinditva, az beallitja az abban levo halokareszt. HUHh

De hosszu tavon en is Router/Switch-ben gondolkodom az a legjobb, mert az a fennti megoldas azert terheli a Servertkent hasznalt netkezelo gepet, szal kt400-al integralt Lan karesszal szivok is rendesen. Erre bizony a legjobb a kulon hardver. Csak az dragabb, szal egyenlore azzal a Sygate progival kiprobalhatod, nagyon klassz van benne egy egyszerubb tuzfal ami portokat tilt le. Mar 2 eve nem volt virusom. :D :twisted:

Enable Enhanced Security
With Enhanced Security enabled, Sygate's circuit-level firewall blocks incoming Internet traffic on ports 1-1000 and 5000-65,536. With Enhanced Security enabled, however, the server machine and network web servers on the Sygate Server will not be able accessible from the Internet through the shared connection managed by the Sygate Home Network server. Servers with access rules that are set up behind the Sygate server will still work.

hétf. aug. 09, 2004 13:46
arany tag

Hozzászólás 
Na ezzel az a baj, hogy a WinMe közvetlenül nem tudja a nem megosztást, ha jól emlékszem. Ehez kell valami progi. Most a nevét nem tudom megmondeni, de tuti létezik, mert Win98 alatt láttam már. Próbálj meg rákeresni.

hétf. aug. 09, 2004 13:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello! Én 2 gépet szeretnék összekötni közvetlenűl háló kártyán. A hálózat tulajdonképpen jól működik! 1 gond van. Az internetet nem tudom megosztani. Mindkét gépen WinMe van. Tudom, hogy úgy kell hogy a netes gépen saját hálózatot kell telepíteni úgy, hogy meg kell 'mondani' a gépnek, hogy melyik kártyával mit csináljon. A másik gépen pedig úgy beállítani, hogy egy másik géppel van összeköttetésben ami... stb. A gond csak az, hogy az internet megosztás mégsem működik! Kérek valami hálózat zsenit vagy a aki tudja a megoldást, segítsen! :cry:

hétf. aug. 09, 2004 13:22
arany tag

Hozzászólás 
Nos igen, ez tényleg sok mindentől függ.

Ha csak két gépet akarsz összekötni, és Win 2000 vagy XP van a netes gépen, akkor a legegyszerűbb, ha raksz mindkét gépbe egy-egy hálókártyát, összekötöd őket egy crosslink (kereszt) UTP-s kábellel, a netes gépet beállítod, hogy megossza a netkapcsoltat, a másikon meg beállítod a netes gépet átjáróként.

Több gép esetén (max 4-5, eszközfüggő), ha nem akarsz szervert, akkor lehet venni olyan routert, mely switch is egyben, ezt rákötheted a bejövő netkapcsolatra, és a gépek látják a netet, meg egymást is. A jobb cuccokban szokott lenni hardveres tűzfal is.

Ha meg nagyon sok gépet akarsz, akkor kell egy szerver. Ekkor a sorren lehet a következő: bejövő net - szerver - switch - és a gépek. Ekkor az a jó, hogy a szerveren sok mindent be lehet állítani a nettel kapcsoaltban, egy jól beállított Linuxszal egész jó hálót lehet összehozni. Na meg ekkor nagyon könnyen bővíthető a dolog.

Aztán lehet még tovább menni, hogy csinálsz egy demilitarizált zónát, pl ha cégnél vagy, és az ügyfelek a hozott gépeiket itt rá tudják kötni a netre, de pl. meg akarod védeni a "belső" céges hálót stb.

Lehet persze a kábeles megoldást vezetéknélkülire cserélni, ha pl nem tudsz kábelt húzni, de az az árat megdobja.

Na hirtelen ennyi, de ez tényleg csak nagyvonalakban volt, a részletektől sok minden függ.

szomb. aug. 07, 2004 17:41
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Hálózat építési lehetőségek
Predog írta:
Üdv minden szakavatott elmének.
Arra lennék kíváncsi (gondolom nem csak én) hogy milyen módokon lehet összekötni két gépet a már régóta megszokott igények (file és internet megosztás) kíelégítésére. Nem feltétlen elfogult vélemények kellenének hanem a lehetőségek boncolgatása és esetleges tapasztalatok.Minden megoldást jó lenne felsorolni némi technikai leírással. Eddig sehol sem találtam hasonló leírást. Köszi P.

Bocsi, de ez rengeteg mindentől függ. Úgyhogy ha technikai leírást akarsz, akkor kérd ki egy hálózatépítő cég véleményét, vagy írjál konkrétumokat.

szomb. aug. 07, 2004 17:09
ezüst tag

Hozzászólás 
Nos, én a szomszéddal kapcsoltam össze a gépemet, netmesgosztás miatt. Egyértelműen a legdrágább megoldás ez, de sajna itt más nem jöhetett szóba: Vezetéknélküli routerrel megy a dolog. Annyit csökkentettünk a HUF-on, hogy ő nem vezeték nélkül, hanem kábellel kapcsolódk a routerre (Ott van mellette). Viszont szerintem a legjobb megoldás szolgáltatások szempontjából. Tűzfal, DHCP szerver, stb... ismeritek, hogy miket tudnak ezek. Az egyetlen hasonló tudású dolog az egy külön Linux szerver lenne (ami akár olcsóbb is lehet), de az meg többet fogyaszt, és folyamatosan zúg.

szomb. aug. 07, 2004 12:56
Profil Privát üzenet küldése YIM
ezüst tag

Hozzászólás Hálózat építési lehetőségek
Üdv minden szakavatott elmének.
Arra lennék kíváncsi (gondolom nem csak én) hogy milyen módokon lehet összekötni két gépet a már régóta megszokott igények (file és internet megosztás) kíelégítésére. Nem feltétlen elfogult vélemények kellenének hanem a lehetőségek boncolgatása és esetleges tapasztalatok.Minden megoldást jó lenne felsorolni némi technikai leírással. Eddig sehol sem találtam hasonló leírást. Köszi P.

szomb. aug. 07, 2004 10:37
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 41 hozzászólás ]