|
Számlatartozás miatt, kártyás telefont sem?
Szerző |
Üzenet |
Vendég
|
k_chris írta: a jelenlegi helyzet BAR ügyben nagyon durva. a mi cégünk 1-2 éve utalt 1 összeget havi rendszerességgel ami egyszer késve (!!!!!) érkezett meg (néhány nap). Akkor nem szólt senki semmit, csak a napokban koppantunk hogy az új auto lízingszerződése előtt ezt az "apróságot" még rendezni kellene. Lehetett a könyvelőt abajgatni és kitalálni hogy vajon ki rakhatott fel bennünket. Nem véletlenül akarják átalakítani a rendszert hogy ilyenek ne nagyon fordulhassanak elő..
Kizárt, hogy ilyen előfordulhasson, nálatok valami másnak kellett történnie:
Negatív listás nyilvántartás, amelybe azok a vállalkozói bankszámlák kerülnek be, amelyekkel szemben egy hónapot meghaladóan, egymillió forintot meghaladóan ki nem fizethető követelések állnak sorban. Az alrendszerbe azok a bankszámlák kerülnek be, amelyekkel szembeni teljesítetlen követelések mértéke 30 napot meghaladó időn túl meghaladja az 1 millió forintot.
|
vas. aug. 29, 2004 10:38 |
|
|
k_chris
platina tag
|
a jelenlegi helyzet BAR ügyben nagyon durva. a mi cégünk 1-2 éve utalt 1 összeget havi rendszerességgel ami egyszer késve (!!!!!) érkezett meg (néhány nap). Akkor nem szólt senki semmit, csak a napokban koppantunk hogy az új auto lízingszerződése előtt ezt az "apróságot" még rendezni kellene. Lehetett a könyvelőt abajgatni és kitalálni hogy vajon ki rakhatott fel bennünket. Nem véletlenül akarják átalakítani a rendszert hogy ilyenek ne nagyon fordulhassanak elő..
|
vas. aug. 29, 2004 10:25 |
|
|
Vendég
|
Csakhogy ha jól tudom, pofátlanul magas összeget kérnek az adatszolgáltatásért (hogy a BISZ vagy a bank, arra nem emlékszem).
|
vas. aug. 29, 2004 9:37 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Macika írta: Bár mivel éppen egy 1,5 milliós kölcsönt nyögök az OTP-nek, sajnos a bőrömön érzem, hogy nem vagyok feketelistás...
Csak egy szavadba kerül... De nem hiszem, hogy jól járnál vele
|
vas. aug. 29, 2004 8:05 |
|
|
gaborb
arany tag
|
ez is OFF, banki BAR lista:
úgy tudom, hogy az OTP-nek van egy saját belső feketelistája, amely nem feltétlenül egyezik a bankközi BAR listával. Azt, hogy hogyan lehet megtudni, hogy ezen rajta van-e valaki nem tudom, de biztos van rá eljárás, hogy megmondják.
Egyébként ezekkel jó vigyázni. Más fórumon olvastam olyan esetről, hogy 15-20 évvel ezelőtti néhány 1000 forintos tartozás miatt (melyről nem is tudott az illető, mert a bank nem értesitette) nem kapott valaki több milliós hitelt - de a legkinosabb az volt, hogy csak nagyon sok napi utánajárással tudta rendezni a dolgot, mert régi tartozás lévén a számitógépes rendszerben nem volt benne, a papir iratokról pedig fogalmuk sem volt, hol vannak.
|
szomb. aug. 28, 2004 23:29 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Crick írta: OFF: T68m, Macika: Van jogod tudni, hogy rajta vagy-e a bankok feketelistáján, és meg lehet tudni hitelkérelem nélkül is: http://www.bisz.hu/ugyfelkapcs.jspÜdv, C.
Köszi. Már megérte felhozni!
Bár mivel éppen egy 1,5 milliós kölcsönt nyögök az OTP-nek, sajnos a bőrömön érzem, hogy nem vagyok feketelistás...
|
szomb. aug. 28, 2004 23:24 |
|
|
Crick
arany tag
|
OFF:
T68m, Macika:
Van jogod tudni, hogy rajta vagy-e a bankok feketelistáján, és meg lehet tudni hitelkérelem nélkül is: http://www.bisz.hu/ugyfelkapcs.jsp
Üdv,
C.
|
szomb. aug. 28, 2004 22:32 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
barthi írta: Viszont lassan telleg kezd unalmassa valni szamomra a mentegetodzes, nem lehetne ... lezarni a dolgot?
De. Zárjuk le, ki mivel akarja, magának.
Térjünk talán vissza az eredeti témához. Ha továbbra is barthiról fog szólni a topic, lezárom.
|
szomb. aug. 28, 2004 21:31 |
|
|
barthi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 141 Tartózkodási hely: Mindenképpen itt, a poharam közelében...
|
csendes írta: barthi írta: Semmire nem vagyok buszke, orulok, hogy ennyivel megusztam.
Mindenesetre annyit már elértünk, hogy leszálltál a magas lóról, én már ennek is örülök. Nekem inkább a stilussal volt a bajom, a dolgok kommentálásakor.
En meg annak orulok, hogy oromet okozhattam.
(Jajj, az Asszony eppen nyaral, inkabb Neki mondhatnam ugyanezt...)
Mindig is magas lovon voltam/vagyok/leszek, ha a nyilt beszed annak szamit...
Udv.
|
szomb. aug. 28, 2004 21:27 |
|
|
barthi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 141 Tartózkodási hely: Mindenképpen itt, a poharam közelében...
|
NightLord írta: igazából azt nem értem, ha akkora hatalmas összeg, akkor miért nem hajtja be a pannon. 6 számjegyű összegért nem hiszem el, hogy nem éri meg nekik bíróságra menni. Amúgy gyerekként is lehet esze az embernek (itt leginkább felelősségtudatról van szó), vagy ha nincs, arra valók a szülők, hogy nekik legyen helyetted..
Amúgy bennem tényleg az kelti a visszatetszést, hogy, mint ahogy magad is fogalmaztál, bűntudatod, az nincs. Márpedig a felelősségtudattal ez is járna, tehát annak ellenére, hogy most már felnőttnek próbálod beállítani magad, szellemileg még mindig nem érthettél el arra a szintre, hogy felelősséget érezz tetteid után.
En keson ero tipus voltam, nem vagyunk egyformak...
Szerintem mostmar - utolag - nem sok ertelme van, hogy buntudatom legyen, hiszen mint irtam, ugy velem gyerekfejjel tettem, amit tettem, ha gyakorlatilag nagykoruan is.
(Szuleimet ebbe ne keverjuk bele, kozuk nem volt hozza.)
Viszont lassan telleg kezd unalmassa valni szamomra a mentegetodzes, nem lehetne egy "barthi egy kis felelosseg-tudatlan hulyegyerek, gerinctelen fereg, aki miatt mi tobbet fizetunk" kijelentessel lezarni a dolgot?
Siman belemennek...
Udv.
|
szomb. aug. 28, 2004 21:24 |
|
|
csendes
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 374 Tartózkodási hely: Csillag-sötétzárka, irány HAWAII :)
|
barthi írta: Semmire nem vagyok buszke, orulok, hogy ennyivel megusztam.
Mindenesetre annyit már elértünk, hogy leszálltál a magas lóról, én már ennek is örülök. Nekem inkább a stilussal volt a bajom, a dolgok kommentálásakor.
|
szomb. aug. 28, 2004 21:22 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
igazából azt nem értem, ha akkora hatalmas összeg, akkor miért nem hajtja be a pannon. 6 számjegyû összegért nem hiszem el, hogy nem éri meg nekik bíróságra menni.
Amúgy gyerekként is lehet esze az embernek (itt leginkább felelõsségtudatról van szó), vagy ha nincs, arra valók a szülõk, hogy nekik legyen helyetted..
Amúgy bennem tényleg az kelti a visszatetszést, hogy, mint ahogy magad is fogalmaztál, bûntudatod, az nincs. Márpedig a felelõsségtudattal ez is járna, tehát annak ellenére, hogy most már felnõttnek próbálod beállítani magad, szellemileg még mindig nem érthettél el arra a szintre, hogy felelõsséget érezz tetteid után.
|
szomb. aug. 28, 2004 21:14 |
|
|
barthi
arany tag
|
BrOnZ írta: Nos, mielőtt statáriális bíróságot alakítanánk a végrehajtó bizottságával együtt, vegyük figyelembe a következőket: 1. Barthi elismerte, hogy gyerekfejjel hülyeséget csinált, hibázott. 2. Nem tudta fizetni a hátralékát. 3. Úgy vettem észre, hogy ma sem büszke erre amit tett. 4. Nem állította be a "tettét" követendő példának. Innentől fogva , az én szememben, őszintén elmesélt egy esetet, ami vele történt. Ha úgy tetszik, elvitte a balhét. Lehet róla véleményem, véleményünk, - ennyi... Ha nem muszáj, akkor ne akasszuk még fel jó?
Na, vegre valaki felfogja a lenyeget.
Semmire nem vagyok buszke, orulok, hogy ennyivel megusztam.
De ha emiatt egyesek elitelnek, hogy nem csattogok (most, 6 ev tavlatabol) be a Pannonhoz onszantambol befizetni egy 6 szamjegyu osszeget (nem 1-essel kezdodik), akkor legyek elitelve.
Tudom, Ti, akik erkolcsi peldakepeim lehetnetek, siman megtennetek...marha egyaltalan hibaznatok ilyet:)
Ja, amugy ez nem a BKV, ha valaki emiatt hiszi azt, hogy "tobbet" fizet, nos, erre en nem bontanek pezsgot...
Udv.
|
szomb. aug. 28, 2004 21:04 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Nos, mielőtt statáriális bíróságot alakítanánk a végrehajtó bizottságával együtt, vegyük figyelembe a következőket:
1. Barthi elismerte, hogy gyerekfejjel hülyeséget csinált, hibázott.
2. Nem tudta fizetni a hátralékát.
3. Úgy vettem észre, hogy ma sem büszke erre amit tett.
4. Nem állította be a "tettét" követendő példának.
Innentől fogva , az én szememben, őszintén elmesélt egy esetet, ami vele történt. Ha úgy tetszik, elvitte a balhét. Lehet róla véleményem, véleményünk, - ennyi...
Ha nem muszáj, akkor ne akasszuk még fel jó?
|
szomb. aug. 28, 2004 20:53 |
|
|
barthi
arany tag
|
Idézet: Van ra penzem, ja, meg sok minden masra is, sokmindenre meg nincsen. Maradjunk annyiban, hogy eleg tisztesseges a hatralekom, es nekem speciel nem eri meg visszafizetni, mivel nem szandekozom Pannonos lenni a jovoben. Gerinctelenseg? Bevallalom, legyen az. Buntudat? Nem, az nincsen sajna. Udv. Gratulálok magadhoz, igazi mélymagyar mentalitás. Ahhoz volt eszed, hogy felhalmozd a hátralékot, kifizetni viszont már eszed ágában sincs, mi? De ami a legszörnyűbb, hogy még büszke is vagy rá, ahelyett hogy kussolnál és mélységesen összeszégyellnéd magad. Gusztustalan. Na hát az meg aztán tényleg mindennek a teteje, aki ilyen helyzetben azon értetlenkedik, hogy miért nem kap a szolgáltatótól új telefont...
Nem vagyok buszke ra, csupan:
1., Nem jatszom az agyam, hogy ejj-ejj, hogy fordulhat elo olyen, es en soha, semmilyen korulmenyek kozott stb.
2., Ez egy mobilforum, miert ne beszelhetnenk errol is?
Amikor ez a dolog tortent, akkor - es utana meg egy jo ideig - nem tudtam volna fizetni, ha akartam volna akkor se.
Nem volt akkoriban meg annyi eszem sem, mint most, gyerek voltam, hibaztam.
Most mar viszont nem eletbevago, hogy lekeruljek a Pannon feketelistajarol.
Ha ettol jobban erzed magad, hogy koveket dobalsz, am legyen:)
3., En nem ertetlenkedem, ha nem kapok emiatt telefont...
Udv.
|
szomb. aug. 28, 2004 20:36 |
|
|
barthi
arany tag
|
csendes írta: barthi írta: Ha gondolod, megprobalhatjuk...mondjuk mi perre vinnenk az ugyet pillanatok alatt, aztan mindjart mas lenne a velemenyed:) A Pannon nem tette ezt, "csak" fekete listas lettem. Nekem ez megfelelo igy. Van meg kerdes? Udv. Megfigyeltem, hogy hetente, kéthetente mindig felbukkan valaki aki "megmutatja" Ő ám a valaki, "miazhogy" valaki neki ellent mer mondani. Csak remélni merem, hogy nem ez a valódi éned, mert ha mégis akkor nagyon de nagyon nagy a baj. A mostani sikereid nem jelentenek örök garanciát mindenre, annál rosszabb minél több az ellenséged, valamelyiknél előbb utóbb kiborul a bili.
Hmmm...sokaig gondolkodtam, hogy mennyi ellensegem van, de akarhogy is szamolom, csak baratokat talalok helyettuk, hiszen altalaban segiteni szoktam mindenkinek, sokan ezt ki is hasznaljak.
Ily modon nincsen semmifele "bili", ami kiborulhatna.
Milyen ellentmondasrol van szo?
Tartozasom van, nem fizettem, feketelistas lettem.
Ha a szolgaltato nem erolteti tovabb (hala az egnek!), akkor Te miert?
Udv.
UI:Mar ne is haragudj, de ha 1-2 hetente ezzel jon elo "valaki", akkor nekem igen sokaig sikerult a valodi enemet titokban tartani.
Igaz, en meg csak ezust tag vagyok itt.
|
szomb. aug. 28, 2004 20:31 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Re: Számlatartozás miatt, kártyás telefont sem?
Macika írta: Tartok tõle, hogy az ellopott/elhagyott személyi simán kivédhetõ. Mint minden normális ember, be kellett jelenteni a rendõrségen. Ott meg ugye van dátum rajta. Ha meg nem jelentette be az illetõ az iratának eltûnését, akkor az életben a mamlaszságáért a mobiltelefon feketelista lesz a legkisebb büntetés.
A bankok feketelistájáról csak úgy tudsz meggyõzõdni (bankos jóbarát híján), ha elindítasz egy kölcsönkérvényt, és megvárod az elbírálást. Ha megkapod, akkor vis major-ra hivatkozva visszalépsz és örülsz. Ha nem kapod meg, akkor tudod, hogy fekete vagy...
"Tartok tõle, hogy az ellopott/elhagyott személyi simán kivédhetõ." - hogyan?
Bocsi, de attól még rajta lesz a feketelistán!!!! Hisz nem is tudja, hogy rákerült egy visszaélés miatt.
A bank feketlistájára visszatérve: érdekes helyzet.
1. úgy érzem mindenkinek joga van tudni, hogy szerepel-e rajta.
2. ha szerepel, akkor miért?
3. ha tévesen szerepel, akkor jogosan tarthat nagyösszegû kártérítésre igényt a felkerülésért. (na persze, ezért nem mondják meg, hogy szerepel-e rajta vagy sem)
4. amit te írtál ötletet, hogy egy próbakölcsönnel állapítsuk ezt meg, abbaól a szempintból sem jó, hogy a 3. pont értelmében nem a feketelistára fognak hivatkozni, hanem arra, hogy általában nem felelsz meg a hitelképességi bírálatnak.
5. tehát ha valamelyik nagy/obb/ cég tévesen rátesz téged a listára /Kis Pista rulez/ vagy csak egyszerûen utál egy ott dolgozó alkalmazott, akkor errõl soha semmilyen körülmények között nem kaphatsz információt, csak versenyhátrányba kerülsz a többi emberrel szemben. Ez nem tartom korrektnek.
|
szomb. aug. 28, 2004 20:28 |
|
|
mati88
arany tag
|
Hát barthi, szomorú vagyok! Az hogy téged nem érdekel már a Pannon, az egy dolog! De sok millió ember azért fizet többet, mert vannak ilyen emberek mint Te!!!
Legalább lenne egy kis felelősségtudatod, meg szégyelnéd magad! Remélem hamarosan perre viszi a Pannon, aztán a t.ö.k.e.i.d.e.t is szétrugják
|
szomb. aug. 28, 2004 20:26 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
barthi írta: Ha gondolod, megprobalhatjuk...mondjuk mi perre vinnenk az ugyet pillanatok alatt, aztan mindjart mas lenne a velemenyed:) A Pannon nem tette ezt, "csak" fekete listas lettem. Nekem ez megfelelo igy. Van meg kerdes? Udv.
Ok, akkor én kölcsönkérek tõled 10 millió Ft-ot. Visszadom amikor én jónak látom. Követelni, behajtani csak feketlistával és/vagy bírósági úton lehet.
Elfogadod?
|
szomb. aug. 28, 2004 20:21 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
NightLord írta: Gratulálok magadhoz, igazi mélymagyar mentalitás. ...
bocsi, de ennek semmi köze a nemzetséghez. Magyarként ezt kikérem magamnak!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m szomb. aug. 28, 2004 20:29-kor.
|
szomb. aug. 28, 2004 20:19 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
Idézet: Van ra penzem, ja, meg sok minden masra is, sokmindenre meg nincsen. Maradjunk annyiban, hogy eleg tisztesseges a hatralekom, es nekem speciel nem eri meg visszafizetni, mivel nem szandekozom Pannonos lenni a jovoben. Gerinctelenseg? Bevallalom, legyen az. Buntudat? Nem, az nincsen sajna. Udv.
Gratulálok magadhoz, igazi mélymagyar mentalitás.
Ahhoz volt eszed, hogy felhalmozd a hátralékot, kifizetni viszont már eszed ágában sincs, mi? De ami a legszörnyûbb, hogy még büszke is vagy rá, ahelyett hogy kussolnál és mélységesen összeszégyellnéd magad. Gusztustalan.
Na hát az meg aztán tényleg mindennek a teteje, aki ilyen helyzetben azon értetlenkedik, hogy miért nem kap a szolgáltatótól új telefont...
|
szomb. aug. 28, 2004 18:34 |
|
|
csendes
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 374 Tartózkodási hely: Csillag-sötétzárka, irány HAWAII :)
|
barthi írta: Ha gondolod, megprobalhatjuk...mondjuk mi perre vinnenk az ugyet pillanatok alatt, aztan mindjart mas lenne a velemenyed:) A Pannon nem tette ezt, "csak" fekete listas lettem. Nekem ez megfelelo igy. Van meg kerdes? Udv. Megfigyeltem, hogy hetente, kéthetente mindig felbukkan valaki aki "megmutatja" Ő ám a valaki, "miazhogy" valaki neki ellent mer mondani. Csak remélni merem, hogy nem ez a valódi éned, mert ha mégis akkor nagyon de nagyon nagy a baj. A mostani sikereid nem jelentenek örök garanciát mindenre, annál rosszabb minél több az ellenséged, valamelyiknél előbb utóbb kiborul a bili.
|
szomb. aug. 28, 2004 17:20 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: Fölkerülni "véletlenül" elég egyszerű, elég egy lopott/elvesztett személyi + egy ezzel visszaélő kisebbségi lelkületű hozzá. Sőt, bizonyos esetekben egy véletlen névegyezőség is ide vezethet.
Szal, összefoglalva elég nagy kár éri azt, aki így kerül fel a listára, s később szerez róla tudomást. Ennek a kárpótlására nem elég egy bocsánatkérés.
Kérdés: bankok vagy egyéb fekete listán lehetséges-e ellenőriznie az embernek saját magát?
Tartok tőle, hogy az ellopott/elhagyott személyi simán kivédhető. Mint minden normális ember, be kellett jelenteni a rendőrségen. Ott meg ugye van dátum rajta. Ha meg nem jelentette be az illető az iratának eltűnését, akkor az életben a mamlaszságáért a mobiltelefon feketelista lesz a legkisebb büntetés.
A bankok feketelistájáról csak úgy tudsz meggyőződni (bankos jóbarát híján), ha elindítasz egy kölcsönkérvényt, és megvárod az elbírálást. Ha megkapod, akkor vis major-ra hivatkozva visszalépsz és örülsz. Ha nem kapod meg, akkor tudod, hogy fekete vagy...
|
szomb. aug. 28, 2004 13:56 |
|
|
barthi
arany tag
|
T68m írta: tarby írta: Ha valamelyik operátor hibájából került a fekete listára akkor tőlük a sűrű bocsánatkérés a minimum. Plusz gondolom valami kompenzáció. Ha ez nem elég akkor lehet perelni, és követelni az anyagi "kár" / veszteség megtérítését.
Megjegyzem fekete listára fölkerülni azért annyira nem egyszerű, sok felszólító levél megy a user felé, hosszú ideje fennálló számlatartozás szükséges hozzá. Fölkerülni "véletlenül" elég egyszerű, elég egy lopott/elvesztett személyi + egy ezzel visszaélő kisebbségi lelkületű hozzá. Sőt, bizonyos esetekben egy véletlen névegyezőség is ide vezethet. Szal, összefoglalva elég nagy kár éri azt, aki így kerül fel a listára, s később szerez róla tudomást. Ennek a kárpótlására nem elég egy bocsánatkérés. Kérdés: bankok vagy egyéb fekete listán lehetséges-e ellenőriznie az embernek saját magát?
Na, csak nem en nem vagyok itt hiba nelkul valo?
Udv.
|
szomb. aug. 28, 2004 12:28 |
|
|
barthi
arany tag
|
T68m írta: barthi írta: Van ra penzem, ja, meg sok minden masra is, sokmindenre meg nincsen. Maradjunk annyiban, hogy eleg tisztesseges a hatralekom, es nekem speciel nem eri meg visszafizetni, mivel nem szandekozom Pannonos lenni a jovoben. Gerinctelenseg? Bevallalom, legyen az. Buntudat? Nem, az nincsen sajna. Udv. nézd, ha pl. úgy jön össze, hogy gyerekkori jóbarátjának vesz az ember előfizut és ő okozza az adósságot, akkor is felelős érte, mert vállalta azt! Ebből kifolyólag törleszteni is illik, mint ahogy - gondolom - te se szereted, ha tartoznak neked. Ezek után semmi gond nincs a közös listával, mert ez pont olyan, ha te tartozol X-nek és ő nekem elmondja ezt, hogy tisztában legyek mielött én is kölcsönadok neked. Vagy ebben találsz valami kivetnivalót????
Birom, hogy mindenki milyen ma szuletett barany lett hirtelen...
Egyebkent tudod mit? Rendben van, nincs kifogasom a kozos listaval, legyen...
Max.nem koteleznem el magam soha tobbet sehova, nagy kaland.
A mobiltelefon hasznalatrol hidd el, akkor sem kene lemondanom.
Udv.
|
szomb. aug. 28, 2004 12:26 |
|
|
barthi
arany tag
|
csendes írta: barthi írta: Gerinctelenseg? Bevallalom, legyen az. Buntudat? Nem, az nincsen sajna. Udv. Szivesen igénybevenném céged szolgáltatásait, természetesen utólagos valamikori ellenérték rendezéssel.
Ha gondolod, megprobalhatjuk...mondjuk mi perre vinnenk az ugyet pillanatok alatt, aztan mindjart mas lenne a velemenyed:)
A Pannon nem tette ezt, "csak" fekete listas lettem.
Nekem ez megfelelo igy.
Van meg kerdes?
Udv.
|
szomb. aug. 28, 2004 12:22 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
tarby írta: Ha valamelyik operátor hibájából került a fekete listára akkor tõlük a sûrû bocsánatkérés a minimum. Plusz gondolom valami kompenzáció. Ha ez nem elég akkor lehet perelni, és követelni az anyagi "kár" / veszteség megtérítését.
Megjegyzem fekete listára fölkerülni azért annyira nem egyszerû, sok felszólító levél megy a user felé, hosszú ideje fennálló számlatartozás szükséges hozzá.
Fölkerülni "véletlenül" elég egyszerû, elég egy lopott/elvesztett személyi + egy ezzel visszaélõ kisebbségi lelkületû hozzá. Sõt, bizonyos esetekben egy véletlen névegyezõség is ide vezethet.
Szal, összefoglalva elég nagy kár éri azt, aki így kerül fel a listára, s késõbb szerez róla tudomást. Ennek a kárpótlására nem elég egy bocsánatkérés.
Kérdés: bankok vagy egyéb fekete listán lehetséges-e ellenõriznie az embernek saját magát?
|
szomb. aug. 28, 2004 11:15 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
barthi írta: Van ra penzem, ja, meg sok minden masra is, sokmindenre meg nincsen. Maradjunk annyiban, hogy eleg tisztesseges a hatralekom, es nekem speciel nem eri meg visszafizetni, mivel nem szandekozom Pannonos lenni a jovoben. Gerinctelenseg? Bevallalom, legyen az. Buntudat? Nem, az nincsen sajna. Udv.
nézd, ha pl. úgy jön össze, hogy gyerekkori jóbarátjának vesz az ember elõfizut és õ okozza az adósságot, akkor is felelõs érte, mert vállalta azt!
Ebbõl kifolyólag törleszteni is illik, mint ahogy - gondolom - te se szereted, ha tartoznak neked.
Ezek után semmi gond nincs a közös listával, mert ez pont olyan, ha te tartozol X-nek és õ nekem elmondja ezt, hogy tisztában legyek mielött én is kölcsönadok neked. Vagy ebben találsz valami kivetnivalót????
|
szomb. aug. 28, 2004 11:11 |
|
|
csendes
arany tag
|
barthi írta: Gerinctelenseg? Bevallalom, legyen az. Buntudat? Nem, az nincsen sajna. Udv. Szivesen igénybevenném céged szolgáltatásait, természetesen utólagos valamikori ellenérték rendezéssel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csendes szomb. aug. 28, 2004 11:12-kor.
|
szomb. aug. 28, 2004 11:10 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
barthi, el fogsz kárhozni.
|
szomb. aug. 28, 2004 10:40 |
|
|
barthi
arany tag
|
tarby írta: barthi írta: tarby írta: barthi írta: Kerlek ne kivand ezt:) (En is feketelistas vagyok a Pannonnal egy "gyerekkori" hibambol kifolyolag, de mashol azert hadd vegyek meg az eletben telefont...a Pannonnal ugysem akarok semmit.) Udv. Elhiheted, hogy előbb-utóbb lesz közös blacklist. Azt nem értem, hogy tudod, hogy tartozol valakinek, tudnád törleszteni, és mégsem teszed. Miért nem? Kifizeted, lekerülsz a listáról, és kész. Rendben van, Neked elhiszem! En viszont azt nem ertem, hogy Te honnan tudod, hogy en mit tudok torleszteni, es mit nem. Allapodjunk meg:en sem adok neked erkolcsi tanacsokat, ennek fejeben Te se adj nekem Amugy mondom, a Pannonnal nem kivanok foglalkozni a jovoben sem, ha esetleg megis - mondjuk egy prepaides keszulek erejeig - akkor van kivel megvetetnem... Ha kozos blacklist lesz, akkor raerek majd torleszteni a Pannonnak, ha nem lesz mas lehetoseg. Udv. PS:Kb. 4 eve semmilyen kartya nincs a nevemen, ceges elofizeto leven, na, kb. ennyire erdekelnek a ceges blacklistek... Nézd, az, hogy van pénzed telefonra és telefonszámlára egy másik operátornál, az hogy van pénzed internet elérésre, ezek mind nem azt sugallják, hogy száraz kenyéren és kidobott párizsivégen tengődsz a helyi ABC mögött. Erkölcsi tanácsot nem adtam, és nem is adok, hiszen egyrészt nem kértél, másrészt semmi közöm hozzád. Az, hogy bűntudatod van a dolog miatt, már más tészta.
Van ra penzem, ja, meg sok minden masra is, sokmindenre meg nincsen.
Maradjunk annyiban, hogy eleg tisztesseges a hatralekom, es nekem speciel nem eri meg visszafizetni, mivel nem szandekozom Pannonos lenni a jovoben.
Gerinctelenseg?
Bevallalom, legyen az.
Buntudat?
Nem, az nincsen sajna.
Udv.
|
szomb. aug. 28, 2004 10:29 |
|
|
tarby
arany tag
|
barthi írta: tarby írta: barthi írta: Kerlek ne kivand ezt:) (En is feketelistas vagyok a Pannonnal egy "gyerekkori" hibambol kifolyolag, de mashol azert hadd vegyek meg az eletben telefont...a Pannonnal ugysem akarok semmit.) Udv. Elhiheted, hogy előbb-utóbb lesz közös blacklist. Azt nem értem, hogy tudod, hogy tartozol valakinek, tudnád törleszteni, és mégsem teszed. Miért nem? Kifizeted, lekerülsz a listáról, és kész. Rendben van, Neked elhiszem! En viszont azt nem ertem, hogy Te honnan tudod, hogy en mit tudok torleszteni, es mit nem. Allapodjunk meg:en sem adok neked erkolcsi tanacsokat, ennek fejeben Te se adj nekem Amugy mondom, a Pannonnal nem kivanok foglalkozni a jovoben sem, ha esetleg megis - mondjuk egy prepaides keszulek erejeig - akkor van kivel megvetetnem... Ha kozos blacklist lesz, akkor raerek majd torleszteni a Pannonnak, ha nem lesz mas lehetoseg. Udv. PS:Kb. 4 eve semmilyen kartya nincs a nevemen, ceges elofizeto leven, na, kb. ennyire erdekelnek a ceges blacklistek...
Nézd, az, hogy van pénzed telefonra és telefonszámlára egy másik operátornál, az hogy van pénzed internet elérésre, ezek mind nem azt sugallják, hogy száraz kenyéren és kidobott párizsivégen tengődsz a helyi ABC mögött.
Erkölcsi tanácsot nem adtam, és nem is adok, hiszen egyrészt nem kértél, másrészt semmi közöm hozzád. Az, hogy bűntudatod van a dolog miatt, már más tészta.
|
szomb. aug. 28, 2004 9:59 |
|
|
barthi
arany tag
|
tarby írta: barthi írta: Landsmann írta: Úgy lenne az igazi, ha mindhárom szolgáltató használhatná egymás adatbázisát, tehát egy közös lenne. Aki az egyik helyen tartozik, másutt se vehessen. Kerlek ne kivand ezt:) (En is feketelistas vagyok a Pannonnal egy "gyerekkori" hibambol kifolyolag, de mashol azert hadd vegyek meg az eletben telefont...a Pannonnal ugysem akarok semmit.) Udv. Elhiheted, hogy előbb-utóbb lesz közös blacklist. Azt nem értem, hogy tudod, hogy tartozol valakinek, tudnád törleszteni, és mégsem teszed. Miért nem? Kifizeted, lekerülsz a listáról, és kész.
Rendben van, Neked elhiszem!
En viszont azt nem ertem, hogy Te honnan tudod, hogy en mit tudok torleszteni, es mit nem.
Allapodjunk meg:en sem adok Neked erkolcsi tanacsokat, ennek fejeben Te se adj nekem
Amugy mondom, a Pannonnal nem kivanok foglalkozni a jovoben sem, ha esetleg megis - mondjuk egy prepaides keszulek erejeig - akkor van (es mindig lesz is) kivel megvetetnem...
Ha kozos blacklist lesz, akkor raerek majd torleszteni a Pannonnak, ha nem lesz mas lehetoseg.
Udv.
PS:Kb. 4 eve semmilyen kartya nincs a nevemen, ceges elofizeto leven, na, kb. ennyire erdekelnek a ceges blacklistek...
|
szomb. aug. 28, 2004 9:37 |
|
|
tarby
arany tag
|
barthi írta: Landsmann írta: Úgy lenne az igazi, ha mindhárom szolgáltató használhatná egymás adatbázisát, tehát egy közös lenne. Aki az egyik helyen tartozik, másutt se vehessen. Kerlek ne kivand ezt:) (En is feketelistas vagyok a Pannonnal egy "gyerekkori" hibambol kifolyolag, de mashol azert hadd vegyek meg az eletben telefont...a Pannonnal ugysem akarok semmit.) Udv.
Elhiheted, hogy előbb-utóbb lesz közös blacklist.
Azt nem értem, hogy tudod, hogy tartozol valakinek, tudnád törleszteni, és mégsem teszed. Miért nem? Kifizeted, lekerülsz a listáról, és kész.
|
szomb. aug. 28, 2004 9:17 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
T68m írta: Eddig ok! De feltenném a kérdést, hogy milyen kártérítésre számíthat, aki tévedésből van a fekete listán????
Semmilyen kártérítést nem kapsz, jó esetben elnézést kérnek
Megjegyzem a vodánál nagyon nehéz rákerülni, pl minimum 5 hónapig nem fizeted az előfizut akkor tesznek csak fel, így tévedésből nehéz felkerülni rá, de ha mégis, akkor max 10 percig tart, hogy levegyenek róla, és már vehetsz is amit akarsz
A másik 2 céget ilyen szempontból nem ismerem...
|
szomb. aug. 28, 2004 8:50 |
|
|
barthi
arany tag
|
Landsmann írta: Úgy lenne az igazi, ha mindhárom szolgáltató használhatná egymás adatbázisát, tehát egy közös lenne. Aki az egyik helyen tartozik, másutt se vehessen.
Kerlek ne kivand ezt:)
(En is feketelistas vagyok a Pannonnal egy "gyerekkori" hibambol kifolyolag, de mashol azert hadd vegyek meg az eletben telefont...a Pannonnal ugysem akarok semmit.)
Udv.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barthi szomb. aug. 28, 2004 8:57-kor.
|
szomb. aug. 28, 2004 8:49 |
|
|
tarby
arany tag
|
Raven_ írta: tarby írta: A közös feketelista felállítása pedig minden operátor érdeke. Csak idő kérdése... Szerintem meg nem lesz közös fekete lista. A vodának érdeke fűződik ahhoz, hogy a máshol letiltott (lopott, etc.) telókat nála használhassák. A haszon az haszon nekik is. Szvsz párezerrel biztos kevesebb vodahasználó lenne, ha letiltanák ezeket a telókat (főleg DCT4).
Nem az IMEI fekete listáról beszélünk, sőt ez ha jól tudom európai szinten egységes.
Ez a fekete lista amiről a diszkusszió folyik a számlatartozás és úgy általában a fraud miatti lista.
|
szomb. aug. 28, 2004 7:28 |
|
|
tarby
arany tag
|
T68m írta: Trabi TM írta: tarby írta: Ez érdekes, úgy tudtam a Vodánál is van blacklist. Legalább a lopott személyikre meg ilyenekre szűrnek azért, ugye?
A közös feketelista felállítása pedig minden operátor érdeke. Csak idő kérdése... Feketelista természetesen van, de sajnos teljesen külön lista van a pre, és külön a post-paidre Remélem idővel összehozzák a listát A bejelentett, letiltott személyiket természetesen szűri a lista A pannonhoz még annyit, hogy nemhogy telefont nem kap, aki feketelistás, hanem még Praktikum SIM-et sem Eddig ok! De feltenném a kérdést, hogy milyen kártérítésre számíthat, aki tévedésből van a fekete listán????
Ha valamelyik operátor hibájából került a fekete listára akkor tőlük a sűrű bocsánatkérés a minimum. Plusz gondolom valami kompenzáció. Ha ez nem elég akkor lehet perelni, és követelni az anyagi "kár" / veszteség megtérítését.
Megjegyzem fekete listára fölkerülni azért annyira nem egyszerű, sok felszólító levél megy a user felé, hosszú ideje fennálló számlatartozás szükséges hozzá.
|
szomb. aug. 28, 2004 7:21 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
tarby írta: A közös feketelista felállítása pedig minden operátor érdeke. Csak idő kérdése...
Szerintem meg nem lesz közös fekete lista. A vodának érdeke fűződik ahhoz, hogy a máshol letiltott (lopott, etc.) telókat nála használhassák. A haszon az haszon nekik is. Szvsz párezerrel biztos kevesebb vodahasználó lenne, ha letiltanák ezeket a telókat (főleg DCT4).
|
szomb. aug. 28, 2004 7:10 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Trabi TM írta: tarby írta: Ez érdekes, úgy tudtam a Vodánál is van blacklist. Legalább a lopott személyikre meg ilyenekre szûrnek azért, ugye?
A közös feketelista felállítása pedig minden operátor érdeke. Csak idõ kérdése... Feketelista természetesen van, de sajnos teljesen külön lista van a pre, és külön a post-paidre Remélem idõvel összehozzák a listát A bejelentett, letiltott személyiket természetesen szûri a lista A pannonhoz még annyit, hogy nemhogy telefont nem kap, aki feketelistás, hanem még Praktikum SIM-et sem
Eddig ok! De feltenném a kérdést, hogy milyen kártérítésre számíthat, aki tévedésbõl van a fekete listán????
|
szomb. aug. 28, 2004 0:24 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
reklamhang írta: A haveromnak van tartozása a Pannon GSM Távközlési Rt.-nél, (30.000.- Ft.) akart ma venni egy 3100-ás telefont, de beintettek neki.. a T-Mobile-nál, és a vodafone-nál nincs ilyen, akkor a Pannon miért csinálja? Ja, és sima Praktikum, vagy djuice kártyát sem engednek ebben az esetben. Ez mindenesetre érdekes.. Mivel ez nem számlás elöfizetés, itt nem tud adósságot csinálni az ügyfél. Ha valakinek van erre ép elmélete, ossza meg velünk!
westelnél se vehet semmit se, ha tartozása van!
|
szomb. aug. 28, 2004 0:23 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Én soha nem vennék előfizetéses telót. Ha v.milyen okból kifolyólag nem tudja az illető fizetni, utána csak a probléma van belöle.. Anyu Földhivatalba dolgozik, folyamatosan mennek a mobilszolgáltatók/bíróság által kiadott végrehajtások. Pontosabban, hogy az illetőnek van-e a nevén ingatlan. És az esetek 80%-a telefonügy.
|
pén. aug. 27, 2004 20:43 |
|
|
Vendég
|
Nekem is van egy fekete listás ismerősöm. Még az 1997-98-as számlatartozás késedelmi kamatai vannak fenn. Egy évvel ezelőtt kellett volna kifizetnie, de a mai napig nem tette meg. Akkor olyan 30000 körül volt a tartozása.
Akart venni egy kártyás készülékcsomagot a Pannonnál. Már majdnem minden papír készen volt, a számlát kellett volna még megírnia a viszonteladónak, mikor a gépen megjelent hogy fekete listás az illető és még Praktikum csomagot sem vehet. Az eladó rákérdezett hogy mi az oka a fekete listának. A Pannon azt válaszolta hogy számlatartozás.
A lényeg az, nem vehet.
Úgy lenne az igazi, ha mindhárom szolgáltató használhatná egymás adatbázisát, tehát egy közös lenne. Aki az egyik helyen tartozik, másutt se vehessen.
|
pén. aug. 27, 2004 20:29 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
tarby írta: Ez érdekes, úgy tudtam a Vodánál is van blacklist. Legalább a lopott személyikre meg ilyenekre szűrnek azért, ugye?
A közös feketelista felállítása pedig minden operátor érdeke. Csak idő kérdése...
Feketelista természetesen van, de sajnos teljesen külön lista van a pre, és külön a post-paidre
Remélem idővel összehozzák a listát
A bejelentett, letiltott személyiket természetesen szűri a lista
A pannonhoz még annyit, hogy nemhogy telefont nem kap, aki feketelistás, hanem még Praktikum SIM-et sem
|
pén. aug. 27, 2004 20:11 |
|
|
tarby
arany tag
|
reklamhang írta: T-Mobile-nál sincs korlátozás. Megkérdeztem a helyi viszonteladót.
A viszonteladók felkészültsége nem mindig tökéletes... Én pl. egy rozsdás szeget nem adnék a "haverodnak", nem hogy egy támogatott készüléket.
|
pén. aug. 27, 2004 19:57 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
T-Mobile-nál sincs korlátozás. Megkérdeztem a helyi viszonteladót.
|
pén. aug. 27, 2004 19:47 |
|
|
tarby
arany tag
|
Trabi TM írta: Macika írta: Egyébként úgy tudom, ez mindhárom cégnél így van. Sajnos a vodánál nem , pedig ideje lenne...
Ez érdekes, úgy tudtam a Vodánál is van blacklist. Legalább a lopott személyikre meg ilyenekre szűrnek azért, ugye?
A közös feketelista felállítása pedig minden operátor érdeke. Csak idő kérdése...
|
pén. aug. 27, 2004 19:47 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Macika írta: Egyébként úgy tudom, ez mindhárom cégnél így van.
Sajnos a vodánál nem , pedig ideje lenne...
|
pén. aug. 27, 2004 18:05 |
|
|
Macika
Moderátor
|
reklamhang írta: A haveromnak van tartozása a Pannon GSM Távközlési Rt.-nél, (30.000.- Ft.) akart ma venni egy 3100-ás telefont, de beintettek neki.. a T-Mobile-nál, és a vodafone-nál nincs ilyen, akkor a Pannon miért csinálja? Ja, és sima Praktikum, vagy djuice kártyát sem engednek ebben az esetben. Ez mindenesetre érdekes.. Mivel ez nem számlás elöfizetés, itt nem tud adósságot csinálni az ügyfél. Ha valakinek van erre ép elmélete, ossza meg velünk!
Nem értem. Ebben hol az igazságtalanság???
Ha Te kölcsönadtál volna valakinek 30e Ft-ot és nem adja meg az illető x év múlva sem, akkor adnál még egyszer kölcsön neki?
Egyébként úgy tudom, ez mindhárom cégnél így van.
És így is van rendjén. Sőt, remélem, minél hamarabb megosztják egymással (a bankok mintájára) a blacklistjüket is!
|
pén. aug. 27, 2004 17:55 |
|
|
zocsa001
arany tag
|
Anno a westelnél (kb.1 éve) is volt ilyen,haverom sem vehetett
számlatartozás miatt.
(szerintem még most is van a t-nél)
|
pén. aug. 27, 2004 16:16 |