Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 9:46

Hozzászólás a témához  [ 2309 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 47  Következő
DVD írás, másolás 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás HELP
:shock:
Sziasztok :idea:
Sok itt a guru s most kellene egy kis segítség :!:
Szereztem egy progit a neve DVD-lab PRO ehez kellene magyarnyelvü leirás mert a 100 oldalas angolt nincs kedvem leszótárazni egyébbként ajánlom mindenkinek ijen profi cuccot még nem láttam jó lenne teljesen kihasználni a képességeit egyébbként a http://www.mediachance.com/
cimen lehet megtalálni
:oops:
előre is köszi a segítséget

vas. jan. 02, 2005 23:32
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Fiúklányok! Van itt valaki, akinek LG 4160B-je van? Arita G05-öst nem hajlandó 4x-nél lassabban írni. Beállítom akár 1x-re, elkezdi 1x-en, de felpörgeti 4x-re és úgy írja meg. Az asztali lejátszóban meg akadozik... Esetleg dobjam ki az asztali lejátszót? :shock: Nálatok hogyan viselkedik a kütyü? :shock:
Más: Ha valakinek van cd vagy dvd (üres) hengere, amire nincs szüksége. Lehet 20-ös, 50-es vagy akár 100-as is. Légyszi dobjon egy privit, mert érdekelne! Köszke!

csüt. dec. 30, 2004 23:18
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás LG egy S..R
Megvettem a pio 108 d-t azóta minden úgy megy ahogy én a DVD írást elképzeltem. Úgyhogy az LG elmehet a ....
Vissza viszem nekik ezt a gagyit aztán kenjék a hajukra.
Aztán ennyit az LG-ről. A sors fintora, hogy a szomszédom egy hete vett egy asztali LG-t és viheti vissza mert csak kattog aztán ennyi szóval mindenki gondolja meg vesz-e LG cuccot.

vas. dec. 26, 2004 11:48
ezüst tag

Hozzászólás 
sUFNI írta:
Segítség!!
vettem Arita 8x- os lemezt és csak 4x tudom írni, firmware frissítés után és különböző programokkal is próbáltam de nem megy!!Pioneer-108
:twisted:
Pedig ritekG05-DVD identifier szerint!!
De ott azt írta hogy 8x-not supported!
csak a szita lehet 8x????és habi..a lemez??
vagy firmware nincs még hozzá???
Bár volt aki azt mondta pio108-al megírta 8x, akkor meg az enyém mért nem??
Lg4082b-is 4x írja!
erre mondjatok okosat!!

Hát.... Nekem is Pio 108D van, és Arita 8× lemezek.. Szal nekem 12×esen is megírja, igaz utána nem mindig tudja beolvasni, de a 8×-an tuti.. ott valami más probléma lehet. nem lehet, hogy lassú a géped?

vas. dec. 26, 2004 10:12
ezüst tag

Hozzászólás 
sUFNI írta:
Segítség!!
vettem Arita 8x- os lemezt és csak 4x tudom írni, firmware frissítés után és különböző programokkal is próbáltam de nem megy!!Pioneer-108
Lg4082b-is 4x írja!
erre mondjatok okosat!!

Hát.... Nekem is Pio 108D van, és Arita 8× lemezek.. Szal nekem 12×esen is megírja, igaz utána nem mindig tudja beolvasni, de a 8×-an tuti.. ott valami más probléma lehet. nem lehet, hogy lassú a géped?

vas. dec. 26, 2004 10:12
arany tag

Hozzászólás 
Üdv ,próbáld ki ilyenkor a DvdRemake nevű progit.
Benyitod a filmet (import dvd gomb),majd elmented(export dvd)
és kijavítja.

szomb. dec. 25, 2004 16:55
platina tag

Hozzászólás 
Boldog karácsonyt!Nem olyan régóta van lehetőségem DVD filmeket másolgatni,kezdő volnék ebben a témában.
Előjött 1 hiba a Harlemi történet című film másolása közben.Alig hogy elkezdi a műveletet,kiír valami lemez struktúra olvasási hibát,és leállítja a folyamatot.A Shrinket használom.Megpróbáltam a Decrypter progival is,de ez meg a művelet végén áll le hasonló probléma miatt. Lehet hogy sérült a lemez?Asztali DVD játékos lejátsza a filmet.Vagy esetleg a másolásvédelem pofázott bele?A gépen fent van az Any DVD is.Valakinek van ezzel kapcsolatban infója?THX!!

pén. dec. 24, 2004 22:44
vas-tag

Hozzászólás LG egy ...
Az előzőekben régebben leírt DVD írom valóban hibás volt és egy hónapos tórtúra!!!! után kaptam csak másikat. Nagyon ....ek voltak az LG-nél. Húzták az időt kifogásokat kerestek és mikor már harmadszor mentem oda kiverni a balhét akkor adott egy csaj egy másikat helyette de azt is úgy hogy jött a mindjárt duma husszor és 1,5 órát várattak minket a terhes feleségemmel és a 1,5 éves lányommal. Mindezt az üvegpalota portájával szemben a bejáratnál és még csak egy széket sem ajánlottak az asszonynak. Ráadásul adtak egy 4160b-st aminek először nagyon örültem de itt vagyok megint hogy ez is ****.
Nem tud 4-szeresnél gyorsabban írni(Vettem egy jó drága tdk 8X irhatót és azt is) a ridatát nem is írja, ha már egy intézőt vagy egy kis netet elindítok már ront is. Pedig ezért cseréltem gépet hogy a ro...eb egye meg. (Lett egy asus K8n AMD 64 3200+ 512mb DDR samsung egy 80-as és egy 160-as 8megás winyók új 400wos szerverház stb és **** az egész.
Ebbe bele fogok őrülni ha van valakinek ötlete segítsen.
Most veszek egy Pio 108-as írót ha az jó lesz akkor.... még kitalálom.
Kérlek ha van ötlet mi lehet a gond?

HELP már egy éve szívat az LG

hétf. dec. 20, 2004 21:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Van ket filmem dc-rol de nem szolnak. a Media player eloszor azt irta audio codec ra hogy Nero digital Audio amiutan par hasonlo codecet felraktam mar nem is ki semmit es a virtual dub is ismeretlent ir ki ra valami (2000)-is ir. Valakinek van otlete mit kene felraknom hogy szora birjam oket? surgos!!!
koszi.

szer. dec. 15, 2004 14:14
vas-tag

Hozzászólás a kezdetek kezdete
:oops:

Sziasztok, új vagyok a DVD piacon. Bárhol is kerestem egyelőre nem találtam infot arról, mit is jelent a DVD+ ill. - (vagyis mi a különbség technikailag...) Bocs, ha kissé érdektelen, elfogadok szívesen szakmai linkeket is, ahol utána tudok nézni ezeknek a dolgoknak...

hétf. dec. 13, 2004 23:24
Profil Privát üzenet küldése YIM
arany tag

Hozzászólás 
Közben úgy néz ki, hogy az A100->A104 firmware csere orvosolta a gondot.

vas. dec. 12, 2004 13:40
arany tag

Hozzászólás 
Előzőekhez kísértetiesen hasonló gond:

DVD: LG GSA 4081B.
Író: Nero

Verbatim lemezeket veszek. (Mert megérdemlem... 8) )

Eddig 4x-es lemezt vettem, az a Nero 4x-esen -gond nélkül- felpörkölte.

Most Verbatim 8X-os lemez, Nero röhög: 2x-esen ír!!! (Nem is lehet más választani!)

Ötlet, tanács??? (Tudom, vegyek másik írót... :D )

pén. dec. 10, 2004 21:03
vas-tag

Hozzászólás 
Hali! Érdeklődnék, hogy mi a vélemény a Samsund DVD írókról?

csüt. dec. 09, 2004 20:48
platina tag

Hozzászólás 
sUFNI

Tudom, ez téged nem vigasztal, de nálam is 8x sebességgel ír az LG4082B, miután frissítettem a legújabb firmwarre.
Annak ellenére, hogy az identifier nálam sem 8x-os lemezként ismeri fel.

Álné Vendel

Ha otthon leszek, megnézem Neked, hogy én mivel frissítem az LG-t.
Simán felment win alól, mindenféle kábel dugdosás nélkül, pedig nálam az írók egy raid kártyán vannak, mivel elfogyott az alaplapi vezérlő egyéb célokra. Nem lehet, hogy a legfrissebb van az íródban azért nem hajlandó elvégezni a frissítést? Ha jól emlékszem A108-as.

csüt. dec. 09, 2004 10:35
vas-tag

Hozzászólás 
Segítség!!
Lg4082b-is 4x írja!
erre mondjatok okosat!!

kedd nov. 23, 2004 12:34
platina tag

Hozzászólás 
Lolkaab írta:
HAli!

Mért van az hogy amikor dvd-t irok a vinyóled folyamatosan ég? Ez normális? én nem tartom annak de lehet hogy hülye vagyok!

Ez normális! :)

hétf. nov. 22, 2004 14:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Maestro guruk segitseget kerem!
Jelenetvalasztos menu van megoldva subpicture-ral ugy, hogy a kiskepek alapbol sotetek, es ami ki van valasztva, az normal fenyessegu.
Viszont amikor visszalepek a fomenube, vagy kivalasztom az egyik chaptert, egy pillanatra kivilagosodik az osszes kiskep (erdekes modon csak asztalival, pc-n nem), ami zavaroan hat.
Hogy lehetne ezt kivedeni?

csüt. nov. 11, 2004 16:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi.
A clonedvd nalam lefagy az iras vegen, amikor mar a puffereket uriti. Nem csinal semmit, az iro ledje meg vilagit. Kb. 5 perc utan meguntam, es bezartam. Az az erdekes, hogy a lemezen meg hibatlanul rajta van a cucc.

csüt. okt. 28, 2004 18:03
ezüst tag

Hozzászólás 
HAli!

Mért van az hogy amikor dvd-t irok a vinyóled folyamatosan ég? Ez normális? én nem tartom annak de lehet hogy hülye vagyok!

pén. okt. 22, 2004 2:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Ok!

Én az első módszert írtam le, tehát az anyag hossza változik a konvertálás után. Kösz az észrevételt.

csüt. okt. 21, 2004 17:26
Hozzászólás 
Azért én ezen az fps konverzión vitatkoznék:

Ha rendesen csinálod, akkor a virtual- és a nandubban is van akadás!
Két féleképpen tudod átállítani:
1. video -> frame rate... -> source rate adjustment -> change to xx frames per second
Ezzel a módszerral valóban akadásmentes lesz, viszont az anyag hossza megváltozik, mivel itt csak annyit csináltál, hogy megváltoztattad a definiált lejátszási sebességet 25 fps-re. 23.976 fps-ről 25-re állításnál rövidebb lesz a film, 29.970 fps-ről 25-re állítás esetén pedig hosszabb.
2. video -> frame rate... -> source rate adjustment -> frame rate conversion -> convert fps xxx
Itt a hossz megmarad, viszont kockákat kell duplázni, vagy eldobni, hogy elérhessük a kívánt értéket.

Ahhoz, hogy a játékidő megmaradjon és ez a változtatás észrevétlen legyen, át kéne számoltatni, tömöríteni az összes képkockát. Még nem találkoztam olyan szoftverrel, ami erre képes lenne.

csüt. okt. 21, 2004 15:30
ezüst tag

Hozzászólás 
NTSC-PAL átalakítás azért fontos, mert vannak egyes DVDlejátszók, amik az NTSCt fekete-fehérben jelenítik meg.

A saját kérdésemet megválaszolom, azaz hogyan lehet NTSCt PALra átalakítani akadás nélkül:
- adott egy 23.976FPS képsebességű (29.970FPSnél nem próbáltam, de valószínű ott is működik) NTSC avi fájl
- ezt az avi-t Virtual Dubba be kell tölteni, és a Video-Frame Rate menüben be kell állítani a kívánt képsebességet, jelenleg a PALt, azaz a 25.000FPSt, és így elmenteni, természetesen decode nélkül. A Virtual Dub (Nandub) az egyetlen olyan progi ami a képsebesség konvertálásokból eredendő képkocka duplázást, illetve eldobást észrevétlenül tudja megcsinálni, a többi mind ugrik pl: Nero Vision Express, TMPGEnc, CCE...
- a Virtual Dubbal levett általában mp3 hang fájlt NTSCről PALra a BeSweet nevű programmal lehet megcsinálni a BeSweet-OTA-Presents fül beállítása után
- a kapott video és audio fájl szinkronban lesz egymással

csüt. okt. 21, 2004 13:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Anno egy Pio 103, vagy 104-nél csináltam ilyet. Ahonnan letöltöttem azt írták, hogy winből megy, bolondbiztos, önkicsomagolós exe, és már indítja is... El is indult, de csak leszedte a régit és az új felrakásakor hibával leállt és 0.0 ver és 0000/00/00 lett bejegyezve. Újraindítás után a BIOS CD olvasóként ismerte fel és persze nem működött. Más frisstéseknél írták, hogy DOSmód, ezért megpróbáltam úgy. A programot a vinyóról futtattam. Simán kicserélte a 0.0-st az újra és működött, onnan kezdve tudott 2x-esen is írni.

Üdv
Inhouse

csüt. okt. 21, 2004 12:59
vas-tag

Hozzászólás 
japi írta:
Üdv. Lemezről frissítetted vagy winyorol?

Próbáltam mindkettőről. Eredemény ugyanaz, vagyis semmi...
Üdv: ÁV.

csüt. okt. 21, 2004 10:56
vas-tag

Hozzászólás 
Idézet:
A firmware frissítés sok gyártónál csak dos-ból megy (ha wines rendszered van) és nem árt az összes CD/DVD meghajtót rajta kívül leszedni. Magyarul csinálsz egy bootfloppyt, bebootolsz róla, majd a vinyón tárolt programot elindítod. Így mennie kell, ha nem sérült a fájl.

Üdv
Inhouse

Kössz a tippet ezt kipróbálom. Viszont egy cimborának ugyanez a tpusú DVD írója van, és neki simán ment Win alól...

csüt. okt. 21, 2004 10:55
vas-tag

Hozzászólás 
Üdv. Lemezről frissítetted vagy winyorol?

szer. okt. 20, 2004 15:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Kis segítség kellene:
Nekem LG GSA 4082B DVD írom van, viszont az istennek sem engedi frissíteni a firmwarét. Már mindent kipróbáltam, secondary master az író, minden mást levettem róla a vinyón kívül, nem fut vírusírtó, meg semmilyen más program sem, de amikor elindítom a 207-es frisstést akkor kijelzi a jelenlegi fw verziószámát, a DVD író típusát, de nem hajlandó frissíteni... (error 000.. -val megáll)

Mi lehet a baj?

A firmware frissítés sok gyártónál csak dos-ból megy (ha wines rendszered van) és nem árt az összes CD/DVD meghajtót rajta kívül leszedni. Magyarul csinálsz egy bootfloppyt, bebootolsz róla, majd a vinyón tárolt programot elindítod. Így mennie kell, ha nem sérült a fájl.

Üdv
Inhouse

szer. okt. 20, 2004 7:47
ezüst tag

Hozzászólás 
MrZed írta:

Erre a feladatra inkább a subrip nevű progit ajánlanám. Ez ocr krakterfelismerő módszerrel dolgozik, melynek segítségével egyszerű szövegszerkesztővel is szerkeszthető srt file-t kapsz. Ezt a feliratfile-t tovább módosíthatod a subtitleworkshop programmal, ami több mint 50 féle formátumot ismer. Könnyedén kovertálhatod bármelyik porogramhoz, amivel használni kívánod. Ja, és az sem utolsó szempont, hogy mindkét progi tud magyarúl is.

Itt érdemes keresni: http://www.doom9.org

Köszi, ezeket a programokat ismerem, használtam is őket. Nem azért érdeklődök a DVD Decrypter által "kiköpött" feliratfájl használatáról, mert nem ismerek más megoldást, egyszerűen csak kíváncsi vagyok, hogy ha már tud ilyet generálni, az mire/mivel használható.

szer. okt. 20, 2004 6:54
Hozzászólás 
multibit írta:
Sziasztok!

A DVD Decrypter által produkált (IFO mód, demux) felirat fájlt hogyan lehet a továbbiakban felhasználni? Melyik program ismeri?

Erre a feladatra inkább a subrip nevű progit ajánlanám. Ez ocr krakterfelismerő módszerrel dolgozik, melynek segítségével egyszerű szövegszerkesztővel is szerkeszthető srt file-t kapsz. Ezt a feliratfile-t tovább módosíthatod a subtitleworkshop programmal, ami több mint 50 féle formátumot ismer. Könnyedén kovertálhatod bármelyik porogramhoz, amivel használni kívánod. Ja, és az sem utolsó szempont, hogy mindkét progi tud magyarúl is.

Itt érdemes keresni: http://www.doom9.org

kedd okt. 19, 2004 20:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

A DVD Decrypter által produkált (IFO mód, demux) felirat fájlt hogyan lehet a továbbiakban felhasználni? Melyik program ismeri?

kedd okt. 19, 2004 17:41
vas-tag

Hozzászólás 
Üdv,

Kis segítség kellene:
Nekem LG GSA 4082B DVD írom van, viszont az istennek sem engedi frissíteni a firmwarét. Már mindent kipróbáltam, secondary master az író, minden mást levettem róla a vinyón kívül, nem fut vírusírtó, meg semmilyen más program sem, de amikor elindítom a 207-es frisstést akkor kijelzi a jelenlegi fw verziószámát, a DVD író típusát, de nem hajlandó frissíteni... (error 000.. -val megáll)

Mi lehet a baj?

kedd okt. 19, 2004 7:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!!! Szeretném kikérni a véleményeteket a következő párosításról otthon használatra: Arita g05 8x-os alapanyag és Pioneer 108-as égetőmasina...

A lemezt megvettem az írót holnap kapom kézhez, remélem jól döntöttem... mondjuk úgyis kiderül majd de azért a hozzáértők véleménye érdekelne...

Köszike!

hétf. okt. 18, 2004 20:50
arany tag

Hozzászólás 
kösz a választ.

olyan emberke csinálta, aki még annyira sem ért hozzá, mint én (és angolul sem tud), pedig még dvd-irót sem láttam élőben soha.

viszont, cd-irós tapasztalatomnál fogva gondolom, ha más szabvány szerint csináljuk (gondolom az az udf is valamileyn szabvány)akkor ment volna.

nem voltam jelen.

hétf. okt. 18, 2004 16:14
Hozzászólás 
szta írta:
hi hadd ne olvassam végig e topicot.... lenne egy kérdésem:

dvd-re mekkora az a maximális méretű file, amit fel lehet irni rá? ugyanis, a néro az iso szabványra kiabál, hogy nem lehet felirni az én 4 Gb-s file-met :) viszont pontosan nem tudom mit ir ki, nem én irnám a dvd-t

thx

Persze, hogy kiabál, de ha figyeltetek volna, akkor a kiabálásának azt a részét is észrevettétek volna, hogy javaslatot tesz udf írásra...

hétf. okt. 18, 2004 15:12
arany tag

Hozzászólás 
hi hadd ne olvassam végig e topicot.... lenne egy kérdésem:

dvd-re mekkora az a maximális méretű file, amit fel lehet irni rá? ugyanis, a néro az iso szabványra kiabál, hogy nem lehet felirni az én 4 Gb-s file-met :) viszont pontosan nem tudom mit ir ki, nem én irnám a dvd-t

thx

hétf. okt. 18, 2004 9:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Miért nem jó ha NTSC rendszerű marad az a film? Én nem konvertálnám!

hétf. okt. 18, 2004 7:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Remélem ti tudjátok a választ: NTSCről PALra hogyan lehet akadásmentesen konvertálni ?

Eddigi tapasztalataim: Pl. avi-t lehet Virtual Dubbal, de ekkor a hang nem lesz szinkronban a videoval, ill. különféle DVDauthoringok pl. Nero Vision Express átkonvertálja a videot a hanggal, de a PAL video a képkockaeldobások miatt egy kicsit akad. Mi a megoldás?

pén. okt. 15, 2004 22:41
arany tag

Hozzászólás 
multibit írta:
Ha jobban otthon vagy az IFO-turkálásban, akkor pl. a DVD Remake programmal precommand-ot tudsz tenni az IFO-ba, ami induláskor a neked kedves hangsávot állítja be.

Ehhez a művelethez elegendő az ingyenes IFOedit is.

hétf. okt. 11, 2004 8:43
ezüst tag

Hozzászólás 
A DVD-lejátszó programban van lehetőség az audiosáv váltására. Ez az egyszerű megoldás. Ha jobban otthon vagy az IFO-turkálásban, akkor pl. a DVD Remake programmal precommand-ot tudsz tenni az IFO-ba, ami induláskor a neked kedves hangsávot állítja be.

hétf. okt. 11, 2004 7:12
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Kaptam pár magyar nyelvű másolt DVD filmet amit gond nélkül le tudok játszani.
Ha felteszem a vinyóra akkor automatikusan angolul indul el. Gondolom beleraktak valami másolás védelmet.....
Hogyan tudom átszerkeszteni.
Menü választásra nincs lehetőség. Az IFO vagy BUP fájlokat kellene valahogyan szerkeszteni?

tau

vas. okt. 10, 2004 8:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Igen, azóta kiderült, hogy nálam is akad olyan gyári VHS, ami brummos :x
Sajnos a DC++ nálam nem megy (munkahelyről netezek). Egyébként az Oscar című filmről van szó, amire már kétszer is rátaláltam a neten, de mindkettő bájtra ugyanaz az ISO volt. Az Audacity-t mindenképpen kipróbálom. A végeredmény úgyis csak akkor kerül ismét DVD-re, ha jobban tetszik mint a brummos változat.

Kösz a segítséget!

szer. okt. 06, 2004 8:01
arany tag

Hozzászólás 
multibit írta:
Sziasztok!

Az alábbi gondommal már jártam más fórumon, de nem tudtak - eddig - segíteni. Talán köztetek van olyan mágus, aki vágja a hang-témát :roll:

Adott egy DVD, melyhez utólag gyógyítottak magyar szinkront. Sajnos a dolog nem sikerült 100%-osan, mert a hangban jól hallható egy folyamatos mélyfrekvenciás búgás (gerjedés). Talán foldhurok volt, talán valami más, amivel - sajnos - a hangot feldolgozó illető nem foglalkozott :evil: . Tipikusan olyan búgás, mint mikor a földelt számítógép és a földeletlen - központiantenna-hálózatra csatlakoztatott - videomagnó összekapcsolásakor keletkezik. A gondom az, hogy a CoolEdit Pro 2.0-val igen sokat kinlódtam, de a - wav-vá alakított - szinkronhangot nem tudtam megszabadítani ettől a bosszantó kísérőjelenségtől.
Amivel eddig próbálkoztam:
FFT filter (50Hz notch, 50Hz+100Hz notch),
Notch filter (az ősszes előre definiált, valamint néhány általam beállított frekvenciával és sávszélességgel).
Az eredmény elkeserítő. Vagy csak minimálisan csökkent a búgás amlitudója, vagy feljebb csúszott a frekvenciája. Ha a CoolEdit Pro erre a feladatra alkalmatlan, szívesen fogadok javaslatot más program használatára.

Köszönöm!

1. Nekem van gyári felvételem (mármint kazi) is ami élból ilyen
2. Nézz körül a neten - gyanítom hogy van az adott filmből más - korrekt - magyar változat is. Pl. szinkronhub a dc-n.
3. A brummot próbálhatod egy alluláteresztő szűrővel kivenni, vagy az Audacity proginak van olyan lehetősége, hogy egy minta alapján megszűri az egész wavodat. A mintának egy amúgy csendes, kvázi néma részt kell keresni - de az ilyen manipulációktól ne várj túlzottan élvezhető végeredményt. Ki tudja talán még rosszab is lesz amit így kaptál mint a kiinduló szinkronod.

kedd okt. 05, 2004 13:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Az alábbi gondommal már jártam más fórumon, de nem tudtak - eddig - segíteni. Talán köztetek van olyan mágus, aki vágja a hang-témát :roll:

Adott egy DVD, melyhez utólag gyógyítottak magyar szinkront. Sajnos a dolog nem sikerült 100%-osan, mert a hangban jól hallható egy folyamatos mélyfrekvenciás búgás (gerjedés). Talán foldhurok volt, talán valami más, amivel - sajnos - a hangot feldolgozó illető nem foglalkozott :evil: . Tipikusan olyan búgás, mint mikor a földelt számítógép és a földeletlen - központiantenna-hálózatra csatlakoztatott - videomagnó összekapcsolásakor keletkezik. A gondom az, hogy a CoolEdit Pro 2.0-val igen sokat kinlódtam, de a - wav-vá alakított - szinkronhangot nem tudtam megszabadítani ettől a bosszantó kísérőjelenségtől.
Amivel eddig próbálkoztam:
FFT filter (50Hz notch, 50Hz+100Hz notch),
Notch filter (az ősszes előre definiált, valamint néhány általam beállított frekvenciával és sávszélességgel).
Az eredmény elkeserítő. Vagy csak minimálisan csökkent a búgás amlitudója, vagy feljebb csúszott a frekvenciája. Ha a CoolEdit Pro erre a feladatra alkalmatlan, szívesen fogadok javaslatot más program használatára.

Köszönöm!

kedd okt. 05, 2004 11:41
vas-tag

Hozzászólás DVD hiba
Ecs elitegroup k7s5A, Athlon xp 1600+ 256mb 266mhz DDR ram, Club 3d geforce 4 ti4200 128mb , egy 30gb 5400 seagate és egy 40 gb 7200 maxtor winyó,Lg 4081b dvd író,Teac cd-cdrw író, 300w os táp.
Lenne egy nagy problémám.
LG 4081B dvd író, kb 5 hónapos. Egyszer csak elkezdte rontani a dvd-ket.
Isoból úgy írta ki hogy az szaggatott az utolsó 90-98% között és a másolás közben is ugyanebben a tartományban (nem jut eszembe milyen hibaüzenettel)valami adat írási vagy olvasási hiba vagy valami ilyesmivel leáll.Újratelepítettem az xp-t jó lett aztán másnap megint rossz, akkor elkezdtem lehúztam az egyik winyót 5400, kicseréltem a kábelt majd a cd dvd -s kábelt is kicseréltem. (hol jó hol nem) . Onnan tudni hogy éppen jó hogy a neró másoláskor ha rossz akkor 1350kb el megy ha jó akkor 5-6000el és ugyanez a jelenség a CloneDVD-nél is ha jó akkor 20 perc(kb) ha nem akkor 48perc. Ráadásul ha épen jó akkor végigfut a másolás magán a másolási szakaszon ha nem akkor 90 98 között hibával elszáll a neró is és a clonedvd is.
A neró egyébként ha otthagyom másolás közben akkor egyszerüen eltűnik. Mintha el sem indítottam volna.

Segítsetek mert bekattanok:
Ja levittem az alattam lakó sráchoz neki zsírul olvasta de lehet hogy éppen akkor jó volt.
Mi lehet hirtelen rossz?

vas. szept. 19, 2004 14:36
vas-tag

Hozzászólás Ezt süsd meg!
A most következő recept könnyen elkészíthető, nem túl költséges, és igazán szórakoztató. A recept egy személyre szól, de hozhatja kollégáit/barátait is. Amiből készítjük: Vegyünk elő egy őrletlen videókazettát! Rántsuk be a számítógépbe, forgassuk meg Premierben, vágjuk apró darabokra, panírozzuk, fédeljük, effektekkel fűszerezzük, szórjuk meg hanghatásokkal, díszítsük animált menükkel, és DVD-írónkban 20 perc alatt süssük pirosra.

Jöjjön el DVD-sütödénkbe szeptember 24-én! Regisztráció:

http://rendezveny.szoftver.hu

hétf. szept. 13, 2004 10:36
vas-tag

Hozzászólás 
Szóval, van egy Yamada 5520-as dvd és az irott dvd-ket akadozva játsza le. Probáltam a következö dvd-kre irni Sony, Traxdata, és Verbatim. Mindegyiket kétszeressen irtam és többféle filmek iso-jából, mégis mindegyiknél akadozik a lejátszás, de sosem akad meg újból ugyanott. Az iráshoz a DVDDecrypter 3.2.1.0 és a Nero 6.3.1.0 használtam az iró egy NEC 2500A. A dvd-t elvittem a szervizbe de ott az irott test dvd-t hibátlanul lejátszotta, egy üveg wiskyért kicseréltettem a teljes belsejét de még mindig produkálja a hibajelenséget. Ezúton kérem a segitségeteket mert én már tanácstalan vagyok és hátha akad egy sorstársam akinek volt már hasonló problémája és sikerült neki megoldani.

HELP!
cSiga

csüt. szept. 09, 2004 17:54
vas-tag

Hozzászólás 
Hi all!

Van egy pioneer 107-es dvd íróm, amivel kb 50 dvd írtam. Egy filmet akartam kiírni ami sikeresen meg is történt csak nem tudom lejátszani.
Érdekes módon a lemez fél cm-es sávban más árnyalatú,feltételezem **** a lemez. Amúgy Princo-ról van szó PB széria. 2-szer próbáltam a film írását,mindkettő ugyanúgy rossz lett. Nem szívesen használok Princot most ezt tudtam venni,tudom hogy **** meg minden. Használtam Ritek (pontosabban azt hiszem Ridisc volt)lemezeket is és az utolsó 4-ből 2 rossz lett. Minden jó lett az írás során és olyat csinált amikor be akartam olvasni azt írta ki az író hogy Cd-meghajtó. Nem látott semmit a Pio a lemezen pedig Ritek volt és nem egyszer jelentkezett a hiba. Próbáltam 2x-es írással is ua itt is előfordult. Mi lehet a gond? Vki segíthetne. Köszi

szer. szept. 08, 2004 9:23
arany tag

Hozzászólás 
repvez írta:
Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogyan lehetne magyar szinkronhangot varázolni olyan filmekhez amelyek eredetileg nem adták ki igy,vagy csak felirattal.Milyen progival lehetne szinkronba hozni a képpel a hangot?

Wavelab, SoundForge.
De alapvetően tévedésben vagy: az eredeti hanggal célszerű a magyart szinkronba hozni.
Jellemzően a zajokkal. De ott is lehet becsapódás.

És még nagyon hosszan lehetne folytatni, hogy mire kell ügyelni, mik a trükkök módszerek, stb. stb. stb.

pén. szept. 03, 2004 11:23
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogyan lehetne magyar szinkronhangot varázolni olyan filmekhez amelyek eredetileg nem adták ki igy,vagy csak felirattal.Milyen progival lehetne szinkronba hozni a képpel a hangot?

pén. szept. 03, 2004 11:11
vas-tag

Hozzászólás 
Gyerekek , ha valaki tud , segítsen !

Megvettem a Jóbarátok DVD sorozatot /most jön a hetedik az Xpess-től / és szeretném a három kétoldalas lemezt egy - két darab lemezre kiírni , hogy ne mindig csak 4 epizódot nézhessek , és sajnálom az eredetit állandóan macerálni . Igazából csinálnék magamnak egy jó válogatást is az összes lemezről összeollózva . Ennyit a kis problémáimról :lol:

A baj csak az , hogy nem tudom végrehajtani , a Smartripper leszedi egyesével , kapok több file-t de ezt nem tudom összefűzni a másikkal .

Van valakinek valami jó ötlete ??

Előre is köszönöm a válaszokat !!!

Ui : Nincs szükségem az angol hangra , magyar feliratra és a menüre sem , csak sok férjen a lemezre . Némi minőségromlás sem zavarna .

kedd aug. 31, 2004 12:49
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2309 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 47  Következő