Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 0:39

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
CineDOG írta:
A cigányok miatt van vízum kényszer Kanadával.

Huh, most politizálni fogok, pedig nem szokásom.

Érdekes, hogy Kanada megteheti ezt büntetlenül.
Amikor a magyaroknak keltettek negatív reklámot a cigányok miatt, akkor az egész térség beleremegett, még az Uniós tagságunk is veszélybe került.

Tessék má' megmondani, hol itt az igazság?

Ha a magyarok csinálják, akkor az faji diszkrimináció.
Ha Kanada csinálja, akkor jogos önvédelem?

De nem értem én a politikát...

szomb. dec. 11, 2004 3:32
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Ne ess túlzásokba. Ha jó őriznék a határokat, és vagy vízum, vagy kötelező magas költőpénz lenne, akkor kevesebb keleti piti bűnöző jöhetne be.

1. Jól őrizzük.
2. Olyan vízum van, hogy 6 hónap alatt 90napot maradhat.
3. Egy embernek 500€-t (eurót) kell felmutatni a határon Mo-ra történő belépéskor (ROM). (A kölcsönt nem tiltja senki)

pén. dec. 10, 2004 22:43
platina tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Túl sok itt a nem jó román és egyéb. Igenis lehet vízum. De legalábbis szép költőpénz kötelező bemutatása a határon. Amint ez van, tuti nem lopni jön ide.

Voltam már párszor úgy külföldön, hogy 100 € nem volt nálam. Nem loptam soha. Viszont nagyon szép fényképeket készítettem, és nagyon jól éreztem magam (annak ellenére, hogy senkit nem erőszakoltam meg). Rokonaim (8 fő) is, ha egy hétvégére átjönnek Erdélyből, nem biztos, hogy egy millával (százezerrel, nyolcvanezerrel, vagy mondd meg te, mennyivel) a zsebükben tennék meg ezt legszívesebben. Aki meg lopni akar idejönni, az megszerzi előtte a pénzt, nehogy már ez legyen a nagy akadálya...

És felháborít, hogy a menekült romák miatt vízumkényszert vezetett be Kanada Magyarországgal szemben. Ezért nem tenném ezt mással.

S

pén. dec. 10, 2004 21:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Túl sok itt a nem jó román és egyéb. Igenis lehet vízum. De legalábbis szép költőpénz kötelező bemutatása a határon. Amint ez van, tuti nem lopni jön ide.

pén. dec. 10, 2004 21:38
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
Sulla írta:
Ja meg mindenkit ki is kéne végezni aki külföldi, mert csak azok követnek el bűncselekményt. Vagy legalábbis kasztrálni őket, hogy ne örökíthessék a hibás génjeiket. Kedves Mengele doktor bevette a gyógyszereit?

"Ma egy tornacipő, holnap az egész világ??!!"

S

Ezt annak a két nőnek is a szemébe mondanád, akiket ez a vadbarom ilyen szépen elintézett? Ha te lennél a barátjuk/férjük mit gondolnál? Nem valami hasonlót? (ennyire durván egyébként Te fogalmaztál, nem Cinedog)

Igen, a szemükbe mondanám, hogy nem kell azért az összes román állampolgárt kitenni a vízumkényszernek, meg egyéb fazsságnak, csak azért, mert ez a kettő ezt csinálta. Te lennél legjobban felháborodva, ha mondjuk egy magyar ilyet csinál, erre minden magyarnak vízumkényszert vezetnének be, mondjuk Ausztiában.

Elítélem ezt a két embert azért amit csinált, de a kollektív bűnösséget soha nem tudtam elfogadni.

S

pén. dec. 10, 2004 21:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Ja meg mindenkit ki is kéne végezni aki külföldi, mert csak azok követnek el bűncselekményt. Vagy legalábbis kasztrálni őket, hogy ne örökíthessék a hibás génjeiket. Kedves Mengele doktor bevette a gyógyszereit?

S

Ezt annak a két nőnek is a szemébe mondanád, akiket ez a vadbarom ilyen szépen elintézett? Ha te lennél a barátjuk/férjük mit gondolnál? Nem valami hasonlót? (ennyire durván egyébként Te fogalmaztál, nem Cinedog)

pén. dec. 10, 2004 21:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ne ess túlzásokba. Ha jó őriznék a határokat, és vagy vízum, vagy kötelező magas költőpénz lenne, akkor kevesebb keleti piti bűnöző jöhetne be.

pén. dec. 10, 2004 20:20
platina tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Vízumkényszer kéne, meg nagyon erős határőrizet.

S

pén. dec. 10, 2004 19:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Nem kellene egy Közélet v. Politika v. valami hasonló topic is?

Olvasd el még egyszer Sy hozzászólásait, és Te is rájössz, hogy itt ilyen biztos nem lesz!

pén. dec. 10, 2004 18:44
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Raul67 írta:
Segítség
Valaki beírná nekem a terminál wap címét Köszi!!

http://parhuzamos.com/forum.terminal.hu ... =jelszavad

pén. dec. 10, 2004 18:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Segítség
Valaki beírná nekem a terminál wap címét Köszi!!

pén. dec. 10, 2004 18:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
A csütörtökön délután történtek még a sokat látott rendőröket is megrázták. Az egyik pomázi boltban fényes nappal megvertek, kiraboltak és megerőszakoltak két eladónőt. Két férfi kint őrködött, míg harmadik társuk egy késsel a nőkre támadt. Elvette az ékszereiket és a 160 ezer forintos bevételt, aztán mindkét eladónőt megverte és megerőszakolta.

"Ilyen brutalitással végrehajtott bűncselekménnyel, ami rablással és erőszakos közösüléssel, valamint egyéb bűncselekménnyel párosul, húsz év alatt még nem találkoztam" – nyilatkozta Sovák Csaba, a Szentendrei Rendőr-kapitányság alezredese.

A nők védekeztek, egyikük még oldalba is szúrta a támadóját, méghozzá annak saját késével. De hiába.

Az RTL Klub Híradójának információi szerint a rendőrök négy órával később egy kocsmában találták meg azt a férfit, aki a két nőt megerőszakolta. A férfi a nyomozóknak mindent beismert.

Elfogták a kint őrködő másik két férfit is. Mindhárman román állampolgárok, akik három hete érkeztek Magyarországra és feketemunkásként dolgoztak egy helyi építkezésen. Tettükért 15 év börtönt kaphatnak.

Vízumkényszer kéne, meg nagyon erős határőrizet.

pén. dec. 10, 2004 18:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
reklamhang írta:
A helyzet a köv.:

A b.nőm vett ma egy Pannon feltöltőt, hírlaposnál, (a plasztikot lecserélték papírra)
és úgy lekaparta, hogy több szám, asszem 2-3 nem látszik, ilyenkor mi a teendő?

Kicserélik, vagy ugrott a 3.600 HUF?

THX

Beazonosítják, és ők töltik rá. Ha jól emlékszem.

pén. dec. 10, 2004 17:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
A helyzet a köv.:

A b.nőm vett ma egy Pannon feltöltőt, hírlaposnál, (a plasztikot lecserélték papírra)
és úgy lekaparta, hogy több szám, asszem 2-3 nem látszik, ilyenkor mi a teendő?

Kicserélik, vagy ugrott a 3.600 HUF?

THX

pén. dec. 10, 2004 17:51
platina tag

Hozzászólás 
Mi, itt meg akkor szakadunk ketté amikor T vs. Voda kerül szóba! :lol: Szinte akár milyen kiinduló témából el tudunk jutni a T vs. Voda-hoz!! :lol:

pén. dec. 10, 2004 14:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Soma01 írta:
Nem kellene egy Közélet v. Politika v. valami hasonló topic is?
Nem hiszem, hogy szükség van rá. Ez egy mobil fórum, és az "off-topic" témába IMHO nagyon sok minden belefér.

Abban igazat kell adnom Sy-nak, hogy érzelemből "politizálni" igen nagy hiba, illetve a beszélgetés elfajulásához vezethet, de a magam részéről elég érettnek és kultúráltnak ítélem meg ennek a fórumnak a közösségét ahhoz, hogy meredek témákat is megbeszéljünk különösebb gond nélkül.

Azt is el kell mondjam azonban, hogy én jól érzem magam ezen a fórumon, és egyetlen porcikám sem kívánja sem az index, sem más portál fórumát. Nagyon sokszor beleolvasok az ott felvetett témák utáni hozzászólásokba és kb. az ötödik már kőkeményen és vérlázítóan anyázás. A tizedik hozzászólás után pedig már senki emberfia nem tudja megmondani, hogy mi is volt az eredeti téma, mert ugyanaz a két partra szakadt anonim mocskolódás olvasható, mint akármelyik más téma után.

Itt azért úgy érzem, hogy a megmaradt "kemény mag" rendelkezik annyi "kisugárzással", hogy normális irányt tud mutatni az újoncoknak is és képes vigyázni egymásra, valamint tiszteletben tartani egymás véleményét.

pén. dec. 10, 2004 14:28
platina tag

Hozzászólás 
Nem kellene egy Közélet v. Politika v. valami hasonló topic is? Mert így túl sok minden belefér az "OFF"-ba! A Politika meg hamar előjön így.... Amúgy akartam már nyitni egy ilyesmi topicot - de nem akartam politozálni itt - valami olyami címmel,hogy "Mobilszolgáltatók pártállása". Kiváncsi lennék, hogy melyik szolgáltató milyen érdekeltségű, van e ilyesmi egyáltalán??

BÁÁÁR:

Moderálási alapelvek írta:
...
-Ne tégy politikai, vallási vagy rasszista megjegyzést a fórumon!
...

pén. dec. 10, 2004 13:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak csendben:Bronz hsz-e wapon még elérhető,így akinek van wapos böngészője(pl. opera) vagy telcsin,el tudja olvasni.itta cím :wink:

pén. dec. 10, 2004 13:06
Site Admin

Hozzászólás 
Elnézést mindenkitől, ezek szerint nem fogalmaztam elég világosan. Nekem személy szerint semmi bajom nincs senki véleményével sem (ez az egyik része a dolgoknak, hiszen ez csak magánvélemény). Sőt, szerintem az is belefér, amikor például "kirobbant" a kakaóálló ovis számítógépek esete, akkor arról is volt több fórumon is csevej (egészen addig, amíg nem ment át a kormány/ellenzék szidásába). De nem csak a saját álláspontomat kell képviselnem a fórumon.

Ezzel a témakörrel kapcsolatban pedig attól tartok, hogy elfajulnak a dolgok; és ha politikáról van szó, az emberek egy része nagyon hamar hajlamos érzelmeket "bevetni" az értelem helyett. Ezt pedig szeretném, ha elkerülhetnénk. Senkit nem gyanúsítok és nem is gyanúsítottam meg azzal, hogy nem tud uralkodni magán; a figyelemfelkeltő méretű hozzászólásom senki ellen nem irányult, hanem inkább minden fórumozó mellett. Ráadásul politikai eszmecserének sokkal tágabb fórumok is helyt biztosítanak, azért is mertem ajánlani az Index fórumát, mert az (ebből a szempontból) nem konkurencia nekünk.

Az meg, hogy korábban is ment erről vita, nem jelent semmit. Régen 1,60 volt a kenyér, most mégse lehet annyiért venni :) De komolyra fordítva a szót, a Terminal fórumai (a "szépemlékű" betonkeverő megszüntetése óta) mindig is politikamentesnek kívántak voltak, az, hogy esetleg egy-két ilyen vita komolyabban kibontakozhatott, annak a következménye, hogy nem vagyok pók. Se szemeim, se kezeim (lábaim) száma nem tesz ki kettőnél magasabb értéket, és sajnos nem mindig van időm mindent átnézni. Ezért is számítok mindenki megértésére és belátására, hogy egymás életét tehessük könnyebbé.

pén. dec. 10, 2004 12:32
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Raul67 írta:
BRONZ ÚR!
Na azért ne essünk túlzásokba! :lol:

Raul67 írta:
Láttam hozzá szólásaidat cenzurázva,mint ember én is kiváncsi vagyok hogy még mit írtál a hsz-em után de lemaradtam róla sajnos.Ha megtennéd hogy le írod mégegyszer mondjuk emailben azt nagyon megköszönném.

:D Üdv:Raul

raul67@netposta.net
Bocsáss meg tékozló fejemnek, de az eredeti hsz utáni válasz-viszontválasz szövegeit nem mentettem, így nem tudok Neked küldeni semmit. :( Ha meglennének, esküszöm szívesen megosztanám Veled. Csak az eredeti első hozzászólásom van meg, az is csak azért mert az ilyen "nagyobb lélegzetű" dumáimat publikálás előtt néhányszor elolvasom. (...javasolnám ezt a módszert néhány publicistának is...) De ez már egy másik történet :lol:

pén. dec. 10, 2004 11:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Boery írta:
Most egy néhány nap kimaradt, így sajnos Én sem láthattam amit Bronz a saját maga által cenzorált hozzászólásokban írt, pedig mostmár így nagyon kíváncsi lennék rá ( több okból is ). Egyrészt mindig nagy érdeklődéssel olvasom az ő hozzászólásait, másrészt viszont az is kíváncsivá tett, hogy mi az ami most hirtelen ilyen "forró" lett.
Először is, megtisztelő az érdeklődésed, köszönöm. Másodszor: nem lett semmi sem "forró". Nem kell összeesküvés elméleteket gyártani :)

Boery írta:
Ps:
Bronz ha meg van még a szöveg akkor ha nem gond akkor küldd már el a hsz-idat PÜ-ben vagy e-mailben
Köszi
Privát üzenet elküldve.

pén. dec. 10, 2004 11:33
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Seri01 írta:
Egy kérdés, lehet hülyeség: nem tudjátok véletlenül, hogy a Viasat3-on a Miami Helyszínelők (CSI: MIAMI) reklámspot-jának mi a zenéje? Ilyen elég szoftos szám.. :roll:
Csak nagyon tetszik.. :)
Annyit hallom abból a spotból ugyanazt a zenei részletet, hogy már besokalltam tőle...

Üdv!

Na amennyit én TVzek attól nem sokallhatok be... :) de nem tudja senki? Kár.. :P

A viasat kicsit tényleg túlzásba viszi a saját műsorainak reklámozását... :roll:

pén. dec. 10, 2004 11:21
arany tag

Hozzászólás 
Most egy néhány nap kimaradt, így sajnos Én sem láthattam amit Bronz a saját maga által cenzorált hozzászólásokban írt, pedig mostmár így nagyon kíváncsi lennék rá ( több okból is ). Egyrészt mindig nagy érdeklődéssel olvasom az ő hozzászólásait, másrészt viszont az is kíváncsivá tett, hogy mi az ami most hirtelen ilyen "forró" lett.
Mert ha valaki visszaolvas akkor azt láthatja, hogy itt az OFF topicban ( sokszor más topicban is ) mindig is volt politizálás az épp aktuális dolgokról, pl. a népszavazásról már hetek óta ment a politizálás.
Mi történt most hirtelen ? Most érkezett meg a felsőbb utasítás ?
Remélem ezért a hozzászólásért nem fognak kitenni ......

Ps:
Bronz ha meg van még a szöveg akkor ha nem gond akkor küldd már el a hsz-idat PÜ-ben vagy e-mailben
Köszi

pén. dec. 10, 2004 11:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ: Waprol vagyok,nem tudtam, nem lehet teljesen vegigolvasni a hsz-od.
Igazabol en is azt szerettem volna kifejezni,h Sy elég \"rugalmasan\" fogalmazta meg mondandojat, csak egy lehetseges ertelmezesi szempontra szerettem volna felhivni a figyelmed,fuggetlenul attol,h 1ebkent egyetertettem az altalad irottakal.

pén. dec. 10, 2004 10:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
M62 írta:
BrOnZ:
Láttam, hogy reagáltál erre, de aztán kitörölted.
A szövege azt hiszem ez volt:
"Nem! Eszedbe ne jusson! :lol: "

Nos azt hiszem kicsit (?) félreértettél, ha így reagáltál. :?
Na pont ezt akartam elkerülni... Nem Te voltál az aki miatt kivettem, vagyis nem Te voltál a köz. Viszont senki más nem reagált a kérdésemre. Ezért azt elkerülendő, hogy tömegével jöjjenek a kérdések, -hogy: "Miért? Ki miatt vetted ki?"- saját magam szedtem ki őket.

Bár offtopic-a rovat, és elég jól és IMHO nagyon normális szinten és színvonalon beszélgettünk/beszélgetünk, meglepett Sy szép nagybetűs hozzászólása, mert igazából nem láttam semmi veszélyét annak, hogy egy ilyen csapat beszélgetése elfajulna. (Számtalan példa volt már arra, hogy ez a csapat kilökte magából az ide nem illő embereket)

Sy hozzászólása azt a gondolatot ébresztette bennem, hogy ha valaki(k) úgy akarják, akkor politikai a hozzászólás, ha úgy akarják akkor nem. Ezért -a felesleges vitákat elkerülendő- saját magam vettem ki őket. Vagyis én voltam a "köz" Tudom, hogy bonyolult a téma és azt is tudom, hogy én nem véleményeket írtam, hanem tényeket(!) Személyes sorsomból adódóan közel egy évtizedig volt szerencsém egészen közelről tapasztalni a témában feszegetett dolgokat, ezért vettem a bátorságot -reményeim szerint a tisztesség határain belül,- a többiek számára egy másik nézőpontot bemutatni, hogy ne csak a két oldal mocskolódásaiból alkossanak véleményt. Sok olyan fiatal van közöttünk, akik akkor nem éltek még és egyszerűen nem kapnak tényszerű és objektív tájékoztatást ezekről a dolgokról, ezért önhibájukon kívül szélsőséges és demagóg véleményt alakítanak ki magukban. (...tipikus legutóbbi népszavazás körüli mizéria...)

Aki el akarja olvasni, az azt hiszem wapon még megteheti. Bocsássatok meg nekem érte, de nem írom be mégegyszer.

@M62: Nem értettelek félre! :) És természetesen nem Te vagy az ok. Így már talán világos. :)

pén. dec. 10, 2004 8:46
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet eltűntetni az oplogót egy 5110-ről. PLZ help!

KMF

pén. dec. 10, 2004 6:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Seri01 írta:
Egy kérdés, lehet hülyeség: nem tudjátok véletlenül, hogy a Viasat3-on a Miami Helyszínelők (CSI: MIAMI) reklámspot-jának mi a zenéje? Ilyen elég szoftos szám.. :roll:
Annyit hallom abból a spotból ugyanazt a zenei részletet, hogy már besokalltam tőle...

Üdv!

pén. dec. 10, 2004 0:23
platina tag

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
CineDOG írta:
...

A válallok helytelen, helyesen vállalok! :D (bocs, de annyira szúrta a szemem)

Bronz: engem érdekelne az összes hsz, amiket írtál. Nem tudod valahogy reprodukálni? Esetleg Pü, e-mail?

köszi
D.

wapon mindig az eredeti, szerkesztetlen hsz-ek vannak.
ott olvasd el, ha gondolod!

cycy

csüt. dec. 09, 2004 23:49
platina tag

Hozzászólás 

csüt. dec. 09, 2004 23:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
...

A válallok helytelen, helyesen vállalok! :D (bocs, de annyira szúrta a szemem)

Bronz: engem érdekelne az összes hsz, amiket írtál. Nem tudod valahogy reprodukálni? Esetleg Pü, e-mail?

köszi
D.

csüt. dec. 09, 2004 23:41
ezüst tag

Hozzászólás 
BRONZ ÚR!

Láttam hozzá szólásaidat cenzurázva,mint ember én is kiváncsi vagyok hogy még mit írtál a hsz-em után de lemaradtam róla sajnos.Ha megtennéd hogy le írod mégegyszer mondjuk emailben azt nagyon megköszönném.

:D Üdv:Raul

raul67@netposta.net

csüt. dec. 09, 2004 22:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Pedig elég aktív voltál annó. :)

Ez van. Változnak az emberek. Én a dvdcenter fórumából koptam ki. Meg az sms írkálásból.

csüt. dec. 09, 2004 20:42
vas-tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Ha mar az eltunt embereknel tartunk, eleg reg irt mar a forumba (vagy csak en nem lattam) mob900 is.

Tényleg nem láttok, mert már bő egy éve visszatértem a fő hobbimhoz a vasúthoz, és ennek a fő forumához az Indexre.
Sajnos mobilos tudásom megkopott, és nem is követem már nagyon a dolgokat, persze azért most Vitamax UNO plusszom van, míg a Westel előfizetést átváltottam Domino NAP csomagra.
De a telefon nem változott, már lassan a másfél éves SE T200-al nyomom, és maximálisan elégedett vagyok vele, ennél kitartóbb telefon nem is kell nekem.

Örülök, hogy azért megemlítetek, jó volt itt eltölteni jópár hónapot, vagy tán volt év is, de sajnos számomra a mobilmánia már elmúlt, bár azért az antennákat megnézegetem még.

Jó forumozást kívánok nektek!

Üdv.

Ui.: azért néha-néha bekandikálok ide:-)))

csüt. dec. 09, 2004 20:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
M62 írta:
BrOnZ írta:
Ok, engedve a köznek kiszedtem.

Remélem a "köz" nem én vagyok. :)

BrOnZ:
Láttam, hogy reagáltál erre, de aztán kitörölted.
A szövege azt hiszem ez volt:
"Nem! Eszedbe ne jusson! :lol: "

Nos azt hiszem kicsit (?) félreértettél, ha így reagáltál. :?

csüt. dec. 09, 2004 20:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Pampika, a chippeltetés a PS1-esek korában arra voltak jók, hogy a PS hajlandó legyen foglalkozni írott (azaz nem gyári) CD-kkel is

Aham,gondoltam :)
Először én is linuxra gondoltam volt,csak aztán azért bizonytalanodtam el,mert eddig az X-Boxról hallottam,hogy sikerült belevarázsolni Tuxot.Még jó,hogy van sok okos programozó a világon :D

csüt. dec. 09, 2004 20:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Most hogy így elgondolkodok.....
vannak akik folyamatosan a németektől hoznak be cuccokat. Igaz így illegálisan nem kell itthon adózni a bevételek után, de egy online áruház, ahol kártyával lehet is fizetni, nagyobb forgalmat generálna....

csüt. dec. 09, 2004 20:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mediamarkt, Electroworld,Saturn. Nehéz ám úgy versenyezni, hogy ők nagy tételben szereznek be mindent. Ráadásul a Keravill üzletek drágább helyeken is megtalálhatók.

Egyszerűbb lenne a Fotexnetnek valami nyugati naggyal leszerződnie mint internetes online áruház. Úgy lenne jövője, mert a németektől elég versenyképes árakat lehetne közvetíteni.

csüt. dec. 09, 2004 20:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
M62 írta:
CineDOG írta:
A műszaki cikk kiskereskedelem piacára belépett kereskedelmi többletkapacitások kereslet szétterítő hatásával egyidejűleg jelentkező árverseny hatásaként a műszaki cikkek kiskereskedelme gazdaságosan nem folytatható.

Persze.
Szerintem ez a bekezdés a következőt jelenti: nem jön már be az extraprofit, mert nem vagyunk már monopolcég, ezért brühü, kiszállunk a buliból.

Valahogy így... Azért van 1-2 cég MO-n is, akiknek valahogy sikerül eredményesnek lennie... Pl. ElektroPont. Egy bajai középiskolai tanár magánvállalkozása. Ma 40 üzletet számol országszerte, és sorra nyitja az újabbakat. Eredményes, nem is akármennyire. Mondjuk az, hogy milyen görény az alkalmatotaival és milyen követelményeket támaszt, az már más kérdés...

Üdv!

csüt. dec. 09, 2004 20:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Huhh.. bár utálok politizálni igazság szerint (mert parttalan dolog), még ez az icipici megjegyzés kikívánkozik, és remélem, Sy nem rak ki ezért, de ezt a részét a HSZ-emnek nyugodtan és minden előzmény nélkül kiszedheti... (Én inkább történelemnek nevezem) Szóval: nem a 3/3-asok verték az embereket, és a beszervezettek pisztolyjal a hátukban nem tehettek mást, mint beszerveződtek...
Ajjhh... KépDamoklész kardja.. :D
PrayStation2 40E alatt nagyon jó bolt!
Pampika, a chippeltetés a PS1-esek korában arra voltak jók, hogy a PS hajlandó legyen foglalkozni írott (azaz nem gyári) CD-kkel is, Hogy ez ugyabúgy van-e, ill. kell-e a PS2-nél, arról gőzöm sincs. Amúgy a PS2-be is beleteszik a régiókódot? Régebben volt szó róla, hogy kis ügyeskedéssel hardcore usereknek sikerült LÉinuxot futtani a PS2-őn :D

Üdv!

csüt. dec. 09, 2004 20:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
A műszaki cikk kiskereskedelem piacára belépett kereskedelmi többletkapacitások kereslet szétterítő hatásával egyidejűleg jelentkező árverseny hatásaként a műszaki cikkek kiskereskedelme gazdaságosan nem folytatható.

Persze.
Szerintem ez a bekezdés a következőt jelenti: nem jön be az extraprofit, mert nem vagyunk már monopolcég, ezért brühü, kiszállunk a buliból.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára M62 csüt. dec. 09, 2004 20:04-kor.

csüt. dec. 09, 2004 20:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Megszűnik a Keravill.

A FOTEX Rt. tájékoztatja a tisztelt részvényeseit, hogy leányvállalatának, a Keravill Rt-nek mai napon megtartott közgyűlése a Társaság gazdálkodási eredményei, és piaci lehetőségei alapján a Keravill Rt. jogutód nélküli megszüntetéséről döntött.

Ezen tevékenység fenntartása a tulajdonosoktól olyan mértékű, folyamatos tőkebevonást igényelne, mely a jelenlegi piaci feltételek mellett gazdaságilag indokolatlan és ésszerűtlen volna.

A társaság jogutód nélküli megszüntetése végelszámolással történik, melynek kezdő időpontja 2004. december 10-e.

http://www.tozsdeforum.hu/index2.phtml? ... 565&red=hk

csüt. dec. 09, 2004 19:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:

Remélem a "köz" nem én vagyok. :)

csüt. dec. 09, 2004 19:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Raven_ írta:
Még jó, hogy pont el tudtam olvasni. Szerintem nagyon tanulságos volt.
Számomra összefoglalva: "az éremnek mindig két oldala van"
Köszönöm. Szerintem is tartalmazott tanulságokat, ezért írtam ide. De ha nem fért bele a "profilba" akkor nem... :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ csüt. dec. 09, 2004 19:41-kor.

csüt. dec. 09, 2004 19:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Annyiért tuti megéri,mert máshol olyan 40-50k magasságában osztogatják az olcsóbb helyen is :wink:
A chipeltetést nem tom(az amúgy mire jó? :) )

Spar és Interspar: 42990.

csüt. dec. 09, 2004 19:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:

Még jó, hogy pont el tudtam olvasni. Szerintem nagyon tanulságos volt.
Számomra összefoglalva: "az éremnek mindig két oldala van"

csüt. dec. 09, 2004 19:19
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Úgy érzem, hogy előbbi hozzászólásaim nem politikai jellegűek voltak...
Kérlek jelezzetek vissza: ha politikainak minősítettétek a hozzászólásomat

Átszerkesztve:
Kicsit boncolgatva a "politikai" és "politikai jellegű" kifejezéseket, úgy találhatjuk, hogy utóbbi jelentéstartománya szélesebb, s abba nem csak az aktuálpolitika fér bele, hanem mindenféle egyéb, kevesebb nyilvánosságot kapó tények, háttérinformációk, ezekkel kapcsolatos vélemények is.
Minthogy Sy a politikai jellegű hsz-ek mellőzését kérte, ezért gyanús, hogy mondandóid beleesnek a "non grata"-körbe...

(A bekezdés politikai okok miatt törölve...:))

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára M62 csüt. dec. 09, 2004 19:31-kor.

csüt. dec. 09, 2004 17:19
Site Admin

Hozzászólás 
Uraim!

Habár ez itt épp az offtopik, jó lenne, ha a politikát ide sem nagyon hozná be senki. Aki ebben a témában véleményt akar nyilvánítani, az indexen sokkal nagyobb közönség, közösség előtt megteheti. Nem szeretném, ha bárkit is ki kellene rakni egy nem tolerálható megjegyzése miatt.

Külön örömömre szolgálna tehát, ha a jövőben nem kerülne politikai jellegű véleménynyilvánítás ide, egyik oldalról sem. Köszönöm.

csüt. dec. 09, 2004 15:35
arany tag

Hozzászólás 
pampika írta:

Nem csak az eredeti lemezekkel tudsz játszani, hanem a biztonsági másolataidat is elfogadja. :)

csüt. dec. 09, 2004 15:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Annyiért tuti megéri,mert máshol olyan 40-50k magasságában osztogatják az olcsóbb helyen is :wink:

csüt. dec. 09, 2004 13:18
arany tag

Hozzászólás 
Tudom,hogy nem ide tartozik,de ott is feltettem a kérdést,de nem kaptam választ... :(

Szeretnék venni egy play station2est,mivel az 1est már lenyúztam 4 év alatt.
Namost,debreceni vagyok, a debreceni MédiaMarkt-ban 34.990Huf a ps2es.
Kérdséseim:
-megéri?
-a chippeltetés Btk-s cselekmény-e,ha nem,akkor hol lehet biztonságosan (esetleg garanciapapirokkal?) chippeltetni?ha Btk-s ,akkor nem kérdeztem semmit,de ezt tényleg nem tudom.
-ha chippeltet veszek pl. Hajdú-apróból, az jóval drágább ugye, és akkor nincs garancia?tényleg nem tudom,a mobilokkal teljesen képben vagyok,de a ps2essel nem,ezért kellene gyors segitség.

Thanx előre is. :D

csüt. dec. 09, 2004 13:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691 ... 785  Következő