Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 22:16

Hozzászólás a témához  [ 33 hozzászólás ] 
Duplarétegű DVD! 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Milyen lemezeket használsz?

Verbatim

pepevagyok írta:
Emberek! Mennyit kostal a dl-lemez? Thx

Én 2200 vettem

pén. szept. 17, 2004 11:21
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Emberek! Mennyit kostal a dl-lemez? Thx

pén. szept. 17, 2004 11:00
arany tag

Hozzászólás 
Azóta volt már nálam Pio108-cal írt DL-es Verbatim lemez és pöccre vitta az asztali Panasonicom is és a Kiss is; egy haverom Sonyja se fitymálta le pedig az alapból nem viszi az írott lemezeket. (Persze egy fecske még nem csinál nyarat - de bíztató a dolog...)

pén. szept. 17, 2004 8:08
Moderátor

Hozzászólás 
Ugyi írta:

Hát én nem csak a fórumokat néztem hanem gyakorlatban tapasztaltam.
A LG 4120B iroval irt DL lemezeket a Yamada és A Nintaus lejátszóm is simán viszi.

Milyen lemezeket használsz?

csüt. szept. 16, 2004 23:11
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
kisfili írta:
HI!

Akkor ne csak a fórumokon nézzétek meg!

A konkrét tesztek eredményei szerint egyelőre még nagyon silány írást produkálnak az írók többsége DVD+R DL lemezekre, és nem a hordozó minőségbeli akadályai miatt. Főleg a rétegváltás környékén jelentkezik a probléma. Az asztali lejátszók egy része felismeri a lemezt egy része nem. Ugyanaz a helyzet a PC-s DVD-kel is...

Hát én nem csak a fórumokat néztem hanem gyakorlatban tapasztaltam.
A LG 4120B iroval irt DL lemezeket a Yamada és A Nintaus lejátszóm is simán viszi.

csüt. szept. 16, 2004 18:05
platina tag

Hozzászólás 
macisajt111 írta:
Takibaa írta:
Annyit tudok, hogy tesztek szerint sem a pc-s dvd-olvasók (csak firmware update után) sem pedig az asztali lejátszók nem boldogulnak vele, csak a saját írója, így meg semmi értelme nincs.
Én most vettem pio107-et mert nem látom értelmét még DL-írót venni, ha nincs miben lejátszam.

Ugyi nem tudom, hogy tapasztalatból beszélt-e, minden esetre én is azt olvastam fórumokon hogy olvasható az asztaliban, egyéb olvasóban is a megírt DL-es lemez. A Booktype setting már csak hab a tortán. Pl. a Pio108-as a neten általam olvasott tesztje szerint magától beállítja ezt.

Szerencsére nem kellett a saját káromon megtapasztalnom a DL lemezt, ezért csak az általam olvasott tesztek és fórumok az információforrásaim. A Pioneer honlapján viszont biztosan van firmware upgrade a DL lemezek olvasásához (PIO107) ezt használom is. Több ember aki most áll/t az íróvásárlás előtt visszalépett a DL-től, miután utánaolvasott a teszteknek.
Mivel még nem láttam/volt DVD+R DL lemezt/em így csak reménykedni tudok, hogy az asztalim olvasná.

hétf. aug. 30, 2004 13:14
arany tag

Hozzászólás 
HI!

Akkor ne csak a fórumokon nézzétek meg!

A konkrét tesztek eredményei szerint egyelőre még nagyon silány írást produkálnak az írók többsége DVD+R DL lemezekre, és nem a hordozó minőségbeli akadályai miatt. Főleg a rétegváltás környékén jelentkezik a probléma. Az asztali lejátszók egy része felismeri a lemezt egy része nem. Ugyanez a helyzet a PC-s DVD-kel is...

pén. aug. 27, 2004 13:15
arany tag

Hozzászólás 
Takibaa írta:
Annyit tudok, hogy tesztek szerint sem a pc-s dvd-olvasók (csak firmware update után) sem pedig az asztali lejátszók nem boldogulnak vele, csak a saját írója, így meg semmi értelme nincs.
Én most vettem pio107-et mert nem látom értelmét még DL-írót venni, ha nincs miben lejátszam.

Ugyi nem tudom, hogy tapasztalatból beszélt-e, minden esetre én is azt olvastam fórumokon hogy olvasható az asztaliban, egyéb olvasóban is a megírt DL-es lemez. A Booktype setting már csak hab a tortán. Pl. a Pio108-as a neten általam olvasott tesztje szerint magától beállítja ezt.

pén. aug. 27, 2004 12:24
arany tag

Hozzászólás 
Takibaa írta:

Ez ritka nagy tévedés. Írd meg a +DL lemezt DVD-ROM nak és minden megeszi

pén. aug. 27, 2004 9:06
platina tag

Hozzászólás 

szer. aug. 11, 2004 17:36
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Megjelentek a piacon az első Double Layer DVD írok!
Valakinek van már tapasztalata a 2 rétegű írokkal kapcsolatban?

A válaszokat előre is köszönöm!

http://www.depo.hu/?page_number=6&id=17 ... 1&csid=251
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=18 ... 1&csid=251

szer. aug. 04, 2004 22:17
ezüst tag

Hozzászólás 
Mostanaban nagyon doglott ez a topic!Pedig szamitottam segito hozzaszolasokra kerdeseimmel kapcsolatban...

pén. júl. 09, 2004 12:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Egy kis segitsegre lenne szuksegem.Kik ma M.orszagon a legnagyobb irhato cd,dvd forgalamzok?
Koszi a valaszt elore is!
Taiwanban elek es barmilyen electronicai beszerzesi kerdesben sgitsegetekre vagyok.
+886-939-280322

csüt. júl. 08, 2004 4:28
vas-tag

Hozzászólás DVD+R DL 2.4x
A napokban találtam a MediaMarkt-ban:

Verbatim DVD+R DL 2.4x 8,5GB

Egyetlen problémája van : 3990 Ft

kedd júl. 06, 2004 16:24
ezüst tag

Hozzászólás 
karlos írta:
bzoli41 írta:
Nos uzletekben is probaltak kioktatni a 2.4x-es sebessegrol.Szet kell nezni a neten,vannak erdekes teszteredmenyek!Sajnos a Benq ujitasa ez a 2.4x-es sebesseg,es a DVD-R DVD-RW lemezeket sem kepes ennel lassabban megirni.Ezert nem lehet letesztelni 2x sebesseggel -RW lemezzel.
Munkatarsamnak is az irojahoz DVD-RW 2.4x-es lemezt adtak!
Egyebkent a egy forumban is lehet errol olvasni.Sokat nem tudok angolul,de azert megertettem hogy mikrol irogatnak ott az emberkek...

http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.p ... rune=&f=92

Szoval jo nagy atvagas a specifikacio,amikkel dicsexenek a dobozan es a honlapon!

Ha beraksz,az iróba egy 2x DVD-RW lemezt,mi történik?Felismeri?A Dvdinfopro milyen információt ad a lemezro˝l?
Azt,eltudom képzelni,hogy 1x sebességen nem ir,de hogy 2x-en sem,azt nem hinném.
A 2.4x DVD-RW-t még hihetetlennek tartom,két dolog miatt.
1.A 2x illetve 2.4x "single layer" technológia kifutóban van,ezt már nem érdemes fejleszteni.
2. Miért csinálna Benq cég,egy olyan dolgot,amihez nincs lemez,és nagy valószinu˝séggel senki nem fogja használni.

Ha berakom,kiirta hogy 1x,2x sebessegu a lemez./Ha jol emlexem Ritek/ Viszont akarmelyik iroszoftverrel neztem meg,kizarolag a 2.4x-es irast ajanlotta fel.
Gondolom,ez egy ugyes huzas a Benqtol,hogy leszokjanak az emberkek a DVD-RW-rol.Kozben megszabadultam a lemeztol,es vettem egy +RW 4x-t.
Termeszetesen ennel csak a 2.4x,4x sebesseg el.Arra gondoltam,hogy azert lett 2.4x mert igy nem kellett plusz sebessegfajtat kalibralni az irohoz.../vagy lehet hogy gondjuk volt vele...Mindenesetre kivancsi leszek ra,hogy ha kijon ujabb firmware mi lesz a helyzet.Lassitani nem lehet az iras sebesseget? :?:
Munkatarsam mostanaban sokat szenved az irassal,mert nem mennek a lejatszokban a lemezei.Szaggatnak.Mi lehet a baj?En az olcso esetlegesen rosszabb minosegu nyersanyagra gondolok.
Sajnos nekem is ezekbol a lemezekbol van (feher princo DVD-R 1-4x),es sajnos meg van 15db...
Eddig VCD-SVCD-vel foglalkoztam,teljes kompatibilitast garantalva,de mostmar ilyen olcso nyers dvd-k mellett mar draga volt,es maceras.

pén. júl. 02, 2004 13:48
ezüst tag

Hozzászólás 
bzoli41 írta:
Nos uzletekben is probaltak kioktatni a 2.4x-es sebessegrol.Szet kell nezni a neten,vannak erdekes teszteredmenyek!Sajnos a Benq ujitasa ez a 2.4x-es sebesseg,es a DVD-R DVD-RW lemezeket sem kepes ennel lassabban megirni.Ezert nem lehet letesztelni 2x sebesseggel -RW lemezzel.
Egyebkent a egy forumban is lehet errol olvasni.Sokat nem tudok angolul,de azert megertettem hogy mikrol irogatnak ott az emberkek...

Szoval jo nagy atvagas a specifikacio,amikkel dicsexenek a dobozan es a honlapon!

Ha beraksz,az iróba egy 2x DVD-RW lemezt,mi történik?Felismeri?A Dvdinfopro milyen információt ad a lemezről?
Azt,eltudom képzelni,hogy 1x sebességen nem ir,de hogy 2x-en sem,azt nem hinném.
A 2.4x DVD-RW-t még hihetetlennek tartom,két dolog miatt.
1.A 2x illetve 2.4x "single layer" technológia kifutóban van,ezt már nem érdemes fejleszteni.
2. Miért csinálna Benq cég,egy olyan dolgot,amihez nincs lemez,és nagy valószinűséggel senki nem fogja használni.

pén. júl. 02, 2004 9:24
ezüst tag

Hozzászólás 

pén. júl. 02, 2004 8:25
ezüst tag

Hozzászólás Re: Benq dw822a
bzoli41 írta:
macisajt111 írta:
dragon999 írta:
magyarországon író már kapható
DVD+-RW BENQ 822A dob. 8x dual lay. 8,5GB
cim: http://www.hpctrade.hu/OPTIKAI.HTM

Azt az "apróságot" már elfelejtetted leírni, hogy DL lemezt még itthon nem kapsz és külhonban sem olcsón.....

Sziasztok!
En 1 hete vettem egy ilyen Benq dw822a plus irot.Augusztus kornyeken adjak ki hozza allitolag a DL-es firmware-t,addig ki kell birni,habar meg nincs hozza media sem...Egyebkent jol megszivattak,mert meg a gyartoi honlapon is azt irjak,hogy a DVD-RW-t 2x-esen irja,de nem igaz!Sajnos 2.4x a sebesseg,igy nem kompatibilis a DVD-RW 2x lemezekkel!
Vennem kellett egy DVD+RW 4x lemezt...

Sajnos 2.4x -nel lassabban nem tud dvd-t irni,ami nagyon idegesit,mert felek nem lesz minden lejatszoban tokeletes a film...
cd-nel a minimum sebesseg 12x.
A sebesseg adatok ha jol emlekszem: DVD-R 4x2.4x12, DVD+R 8x4x12, CD-R 24x10x40
Tud valaki tippet ra,hogy lehetne lassitani az irast?
Szerencsere nem adtam el a regi 4x iromat,igy a CDA, VCD, SVCD iras-masolas nem fog gondot okozni.(A nagy sebesseggel irt lemezeket nem szeretik a lejatszok...)
Ja,a legujabb firmware a B3IC ha jol emlexem,de semmi valtozast nem hozott.
Elore is koszi az epito jellegu valaszokat.

Szia!
Azt hiszem,valamit nagyon elnéztél.A DVD-R szabványban nincs 2.4x írási sebesség.
Kb így néz ki a dolog:
DVD-R: 1x,2x,4x,8x,
DVD-RW: 1x,2x,4x
DVD+R: 2.4x,4x,8x,12x
DVD+RW: 2.4x,4x

csüt. júl. 01, 2004 20:26
ezüst tag

Hozzászólás Benq dw822a
macisajt111 írta:
dragon999 írta:

Azt az "apróságot" már elfelejtetted leírni, hogy DL lemezt még itthon nem kapsz és külhonban sem olcsón.....

Sziasztok!
En 1 hete vettem egy ilyen Benq dw822a plus irot.Augusztus kornyeken adjak ki hozza allitolag a DL-es firmware-t,addig ki kell birni,habar meg nincs hozza media sem...Egyebkent jol megszivattak,mert meg a gyartoi honlapon is azt irjak,hogy a DVD-RW-t 2x-esen irja,de nem igaz!Sajnos 2.4x a sebesseg,igy nem kompatibilis a DVD-RW 2x lemezekkel!
Vennem kellett egy DVD+RW 4x lemezt...
Sajnos 2.4x -nel lassabban nem tud dvd-t irni,ami nagyon idegesit,mert felek nem lesz minden lejatszoban tokeletes a film...
cd-nel a minimum sebesseg 12x.
A sebesseg adatok ha jol emlekszem: DVD-R 4x2.4x12, DVD+R 8x4x12, CD-R 24x10x40
Tud valaki tippet ra,hogy lehetne lassitani az irast?
Szerencsere nem adtam el a regi 4x iromat,igy a CDA, VCD, SVCD iras-masolas nem fog gondot okozni.(A nagy sebesseggel irt lemezeket nem szeretik a lejatszok...)
Ja,a legujabb firmware a B3IC ha jol emlexem,de semmi valtozast nem hozott.
Elore is koszi az epito jellegu valaszokat.

csüt. júl. 01, 2004 14:08
arany tag

Hozzászólás Re: itt az író
dragon999 írta:

kedd jún. 29, 2004 9:52
vas-tag

Hozzászólás itt az író

hétf. jún. 28, 2004 19:23
vas-tag

Hozzászólás DVD+R DL
Hi,

Itt angliaban jovo heten hetfotol ( jun 14.) lehet kapni dual layer disc-et (DVD+R DL). Ara meg mindig ismeretlen.
45 perc egy lemez megirasa. kicsit hosszu idore lefoglalja a gepet. venni kell egy DVD Duplicatort. :)

szer. jún. 09, 2004 8:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Án nÉmet újságban láttam már verbatimot,azt irták,hogy már kÉszen van,de arról mÉg nem irtak,hogy kapható-e már.

vas. jún. 06, 2004 20:13
vas-tag

Hozzászólás Duplarétegű DVD
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=32409

vas. jún. 06, 2004 19:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megáll az eszem. :-)

hétf. máj. 31, 2004 16:23
arany tag

Hozzászólás 
A gyári lemezek több, mint 4,7 GB adatot tartalmaznak. Ezt ugy oldják meg, hogy két rétegben van a hordozófelület. Az alsó egy féligáteresző réteg. Amikor az olvasó a végére ér az első rétegnek átfókuszál a második rétegre. Ezért van az, hogy a filmben megáll egy pillanatra a film. Persze ezt nem mindig veszed észre, mert általában olyan helyre teszik a váltást ,ahol az alig észrevehető. A DS(double side) lemezekre 2*4,7 GB adat fér, de ez úgy van megoldva, hogy mind a két oldala írható. Az a hátránya, hogy meg kell fordítani a lemezt. Ilyen már régóta kapható. A DL (double layer), lemezk pontosan olyanok, mint a gyári lemezek amin a filmek megjelennek.
Én is úgy tudom, hogy csak a második félévben jelennek meg az írók és a lemezek is.
Egyébként szerintem egyenlőre nem lesz érdemes foglalkozni vele, mivel a filmgyártók kiharcoltak egy sokkal magasabb jogdíjat ezekre, mert tökéletetes másoltat készíthető az eredeti filmekről. (nem kell tömöritani 4,,7 gb-ra)

hétf. máj. 31, 2004 14:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mi az, hogy kétoldalú, meg duplarétegű lemez? Mind a 2 oldalára lehet írni?

vas. máj. 30, 2004 21:03
arany tag

Hozzászólás 
HelloK@ írta:
A hírek szerint áprilistól lehet kapni....

Nem tudom, honnan veszed ezt. Merthogy én mégmindenhol csak azt olvastam hogy a harmadik, negyedik negyedévben.

szomb. máj. 29, 2004 12:59
vas-tag

Hozzászólás 
A hírek szerint áprilistól lehet kapni, de M.o.-on a nagykerektől kezdve senki sem tud róla semmit. Habár az is igaz, hogy itthon még talán DL írót nem is nagyon lehet kapni. De azért szomorú, hogy még csak nem is hallottak róla és úgy néznek az emberre, mint aki nem is magyarul beszél.
Különben egy-két emberke azt mondta, hogy talán valami nagyobb bevásárló vagy műszaki üzletben nézzem meg, hátha azok előbb kapcsolnak. Majd utánna nézek, de nem nagy reménnyel.
Ha esetleg valamit hallanál a későbbiekben a DL-es lemezről, kérlek értesíts.
Köszi!

pén. máj. 28, 2004 21:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Jogos,bocsi,elnéztem. :(
Külföldi oldalakon már nézted?Egyátalán lehet már kapni?

pén. máj. 28, 2004 21:29
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi Karlos, de azt hiszem, hogy félreértettük egymást. Nekem nem két oldalú ( Double-Side ) hanem dupla rétegű ( dual layer ) lemezre volna szükségem!
De azért köszi!

pén. máj. 28, 2004 21:17
ezüst tag

Hozzászólás 
http://www.gavi.hu/arlista.htm

pén. máj. 28, 2004 21:05
vas-tag

Hozzászólás Duplarétegű DVD!
Segítséget szeretnék kérni!
Ha tudja valaki, hogy hol lehet dupla rétegű DVD-t beszerezni ( DVD+R DL ), kérem jelezze, mert már körbejártam mindent, de mindenütt nemleges választ kaptam! :?:
Előre is köszi a segítséget :)

pén. máj. 28, 2004 20:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 33 hozzászólás ]