Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 0:41

Hozzászólás a témához  [ 177 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4  Következő
Más telefonszámra töltött egyenleg 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mivel perpill asszem 53k huf a minimalber, jozan paraszti esszel a 6 orara adhato minimum fizu nem lehet kevesebb, mint 53k/8*6=39.75k huf. Szerintem... ;)

hétf. szept. 27, 2004 12:07
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nagyon durva 30e-ért! És az a baj, hogy az ilyenre is van jelentkező.
Napersze nem a jóltejelő fővárosban, hanem a csóró elmaradott vidéken.

hétf. szept. 27, 2004 10:09
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tudok olyan embereket (hozzám járnak kártyát venni), akinek agyárilag feltett 3600 ft-jából még volt is rajta, amikor lejárt az egy éve. Namost az ilyen embernek jön 7200ft, ami 8000ft-ot ér, az vajon hány évi telefonszámláját jelenti? Miért küldené vissza a 7200ft-ot, ha neki az a pénz lehet, hogy elvész. Mondjuk egy év alatt letelefonál 3000ft-ot, az 5000ft-al meg mi lesz? Átviszi a következő évre? Nem mindenki beszélget a macájával heti 10e ft-ot... Pláne nem pl. egy kisnyugdíjas, vagy munkanélküli. Most olvastam nálunk egy hírdetést: bolti eladót felvesznek 6órában, bruttó 30e ft-ért. Ebből nem lehet sok tízezres telefonszámlát kifizetni. Úgyhogy, ha valaki pl. egy ilyen embernek tölti fel az egyenlegét, viselje következményeit... :twisted:

hétf. szept. 27, 2004 10:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
5588 írta:
OFF
...
ON

Persze,azért írtam,hogy aki sokat van itt,úgy is tudja,ki mit tett le az asztalra. :)

Volt ofőm idézett vmi nagy nyelvész bácsit:
"A stílus maga az ember" :wink:

hétf. szept. 27, 2004 10:01
platina tag

Hozzászólás 
OFF

Relatív, hogy az arany- platinatagok "letettek-e valamit az asztalra". Szvsz nem nagy teljesítmény 2-3 szavas hsz-ekkel öregbíteni hírnevünket.

S persze, emberek vagyunk, még egy "nagy platina-tag" is írhat hülyeséget, erre Macika figyelmezetett tegnap, kissé ingerült hangvételben. :)

Hogy ajtóstul esünk-e neki a másiknak, az pedig személyes hozzáállásunk, stílusunk kérdése.

ON

hétf. szept. 27, 2004 9:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Én személy szerint jobban szeretném, ha sem aláírás, sem avatar nem lenne, a minősítést is fölöslegesnek tartom.

OFF

Sztem sincs nagyon jelentősége az első kettőnek.

A minősítésnek se nagyon így egymás között,hiszen aki naponta jár ide,úgyis tudja nagyjából,hogy ki mennyit van itt,és kit-hogy ítél meg saját magában.Inkább külső szemlélő számára lehet vmi kis jelentősége,hogy aki pl. Mod,vagy arany/platina/etc. tag és már letett vmit az asztalra,akkor talán nem őneki kéne nekiesni ajtóstul (amit ugye páran már megtettek 1.,2. HSZ-eikben)

ON

hétf. szept. 27, 2004 9:47
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
ha sem aláírás, sem avatar nem lenne, a minősítést is fölöslegesnek tartom

OFF

Ami engem illet, tervezem, hogy újra regisztrálok, ilyen módon kifejezve azt, hogy ennek semmi jelentősége. :lol:

ON

hétf. szept. 27, 2004 9:42
Moderátor

Hozzászólás 
skynet írta:
OFF:

Macika, te kérted, hogy az avatar lehetőleg legyen 3 kB.

nézd már meg guruét (igaz, ő moderátor, lehet, hogy akkor neki jár)

fura.

ON:

OFF
Nézd, van aki figyel a másikra, van aki nem.
De abbahagytam a dolgot.
Majd Sy - ha akar - küld mindenkinek az avatar végleges beindítása előtt (ez még csak tesztüzem) levelet (ez csak az admin login birtokában lehetséges), amiben leírja a szabályokat, feltételeket.

Én személy szerint jobban szeretném, ha sem aláírás, sem avatar nem lenne, a minősítést is fölöslegesnek tartom. Tudom, hogy ezzel egyedül maradok, de úgy érzem, hogy a csili vili animációkkal lesüllyedt a fórumunk a többi csilivili innen-onnan-belinkelek-sok-szép-színes-képet-animációt-hadd-mutasson-jól fórum szintjére.
Elég lett volna alapon járatni az új motort. De még az is lehet, hogy maradhatott volna a régi motor a buta külsővel, csak átrakva erre a szupergyors szerverre.

Huhh, kiadtam a mérgemet.
ON

hétf. szept. 27, 2004 0:24
Moderátor

Hozzászólás 
...

És erre az a megoldás, hogy felnyomod a számát egy pár szexhirdetéssel?

Már megbocsáss, de ha egyszer hülye voltál, akkor nem a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás az európai.

vas. szept. 26, 2004 12:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Ez a sajnos, hogy igy viselkedik valaki: Megjött neki az SM, hogy 8500 Ft-ot töltöttek a kártyájára, utána fel is hívják, hogy tévedésből rátöltöttek az ő kártyájára, adja vissza a lét, erre csak lapít és lebeszéli az összeget, ez szerintem közönséges lopás.
Már nem azért de tőlünk nyugatra ilyen biztos hogy nem fordulna elő !!!
Egyébként azt is megértem, hogy nyugaton miért hívják úgy a magyarokat, hogy cigány nemzet: mert lopunk alsó felső szinten, és itt sajnos ez a természetes... úgylátszik itt is.

VFHU írta:
K.Zolee írta:
es mert nem tudja bizonyitani? valaki internet kavezobol feldobta... ennyi... ott ugyse emlekeznek semmire... ha megis engem batalalnak ugy letagadom ahogy van... hany ilyet csinaltam mint fenyegetett rendorseggel birosaggal en meg kirohogtem...

Hogy hány ilyet csináltál?, ahhoz csak gratula. sajonos kishazánkban ez az elsődleges "problémamegoldó" hozzáállás. Ha elolvasod, azt írtam: párszor és nem azt hogy mindig.

vas. szept. 26, 2004 12:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha valaki nem értené: aki hülyeséget csinál, viselje következményeit...

vas. szept. 26, 2004 11:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Erre az egészre én egy saját(?) mondással válaszolnék (magamra is alkalmazom, nem ártana, ha más is megtenné: "Aki k a k á b a nyúl, ne csodálkozzon, ha s z a r o s lesz a keze"...

vas. szept. 26, 2004 11:34
ezüst tag

Hozzászólás 
K.Zolee írta:
es mert nem tudja bizonyitani? valaki internet kavezobol feldobta... ennyi... ott ugyse emlekeznek semmire... ha megis engem batalalnak ugy letagadom ahogy van... hany ilyet csinaltam mint fenyegetett rendorseggel birosaggal en meg kirohogtem...

Hogy hány ilyet csináltál?, ahhoz csak gratula. sajonos kishazánkban ez az elsődleges "problémamegoldó" hozzáállás. Ha elolvasod, azt írtam: párszor és nem azt hogy mindig.

szomb. szept. 25, 2004 22:26
gyémánt tag

Hozzászólás 

szomb. szept. 25, 2004 22:07
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
ne vicceljunk mar:-) elmegyek az internet kavezoba es egy ora alatt ugys.z.a.r.o.m tele a netet a szamaval vert pisil... es bizonyitas? hogy is? sehogy...

VFHU írta:
elek_xx írta:
Szerintem legalább egy 5 rugót visszaadhatott volna az illető, mert azér ez elég gerinctelenség, pláne, hogy fel is hívják, hogy tévedésből az ő kártyájára töltöttek. Persze, hogyha ez neki nem jár többlet idő/pénzköltséggel (mondjuk utaznia kelljen 200 km-t emiatt)
Én simán felnyomnék pár kamu sex/egyéb hirdetést a telszámára.

Ha egyáltalán létező számra ment az utalás. Soxor nem is aktív számra megy, akkor is elmegy, számláról levonódik és kész. Ez van.
A saját hibádat meg nyeld le, az ilyen "felnyomok egy pár hírdetést a számára" dolog végződött már párszor büntetőperrel is.

szomb. szept. 25, 2004 22:05
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
elek_xx írta:
Szerintem legalább egy 5 rugót visszaadhatott volna az illető, mert azér ez elég gerinctelenség, pláne, hogy fel is hívják, hogy tévedésből az ő kártyájára töltöttek. Persze, hogyha ez neki nem jár többlet idő/pénzköltséggel (mondjuk utaznia kelljen 200 km-t emiatt)

Ha egyáltalán létező számra ment az utalás. Soxor nem is aktív számra megy, akkor is elmegy, számláról levonódik és kész. Ez van.
A saját hibádat meg nyeld le, az ilyen "felnyomok egy pár hírdetést a számára" dolog végződött már párszor büntetőperrel is.

szomb. szept. 25, 2004 21:09
ezüst tag

Hozzászólás 

szomb. szept. 25, 2004 20:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem azért, hog ynyaljam a Macika seggét, de igaza van. Ez a valóság. Olyankor pedig, amikor magadnak töltesz fel téves egyenleget, magadnál reklamálhatsz. A szolgáltatók az utóbbi esetben elhajtanak....

kedd szept. 21, 2004 13:19
Moderátor

Hozzászólás 
Kreko írta:
Hali!

Szerintem van egyszerubb modszer is a penz visszaszerzesehez, csak a bizonyitas lesz egy picit razos.
Nem vagyok jogasz de "hmmm hasonlo" eset megtortent mar velem.
A lenyeg az, hogy fizetes-meghagyast kell beadni (vmi segitseget keressel, mert a kitoltese kicsit kacifantos) a legkozelebbi birosagon. Azzal az indokkal, hogy te feltoltotted annak a foszernak a kartyajat a "munka" megvalosult (ez bizonyitja az a szelveny amit adott az automata), de a foszer nem fizette ki a feltoltes osszeget ( na ezt kell vhogy bizonyitani, s tudnod kell a foszer nevet, cimet stb). ... van vmi Ptkxx. -es jogszabaly vagy miaszosz, ami ezekre az eljarasokra van rahuzva.
Szal en a helyedben elmennek egy ugyvedhez, jogaszhoz tanacsot kerni!
Latod csodalkozom, hogy ilyenkor az emberek nem a szakik-hoz fordulnak, hanem ilyen forumokon varjak a csodat!
Na mindegy.

Sok sikert!

Uram, álljon meg a menet!

Az ATM automatán, mielőtt az utolsó oldalhoz lépsz, van egy felirat, amit el kell olvasni, és ELFOGADNI! Az arról szól, hogy ha kétszer beírtad rosszul a (telefon)számot, akkor utólagos reklamációnak helye nincs.
Azt hiszem, ez eléggé egyértelmű. Nincs bíróság, amelyik foglalkozna ezek után az üggyel.

Az más kérdés, hogy erkölcsi alapon MEG LEHET KÉRNI az illetőt, aki az akaratlan ajándékot kapta, hogy tegye meg, legyen olyan kedves és adja vissza a pénzt. Na de ha ő nem akarja, akkor nem lehet mit tenni.

kedd szept. 21, 2004 12:24
platina tag

Hozzászólás 
Tóth János írta:
.... :idea:

Csak nem Az vagy, akire gondolok?

kedd szept. 21, 2004 12:06
vas-tag

Hozzászólás 
Hali!

Szerintem van egyszerubb modszer is a penz visszaszerzesehez, csak a bizonyitas lesz egy picit razos.
Nem vagyok jogasz de "hmmm hasonlo" eset megtortent mar velem.
A lenyeg az, hogy fizetes-meghagyast kell beadni (vmi segitseget keressel, mert a kitoltese kicsit kacifantos) a legkozelebbi birosagon. Azzal az indokkal, hogy te feltoltotted annak a foszernak a kartyajat a "munka" megvalosult (ez bizonyitja az a szelveny amit adott az automata), de a foszer nem fizette ki a feltoltes osszeget ( na ezt kell vhogy bizonyitani, s tudnod kell a foszer nevet, cimet stb). ... van vmi Ptkxx. -es jogszabaly vagy miaszosz, ami ezekre az eljarasokra van rahuzva.
Szal en a helyedben elmennek egy ugyvedhez, jogaszhoz tanacsot kerni!
Latod csodalkozom, hogy ilyenkor az emberek nem a szakik-hoz fordulnak, hanem ilyen forumokon varjak a csodat!
Na mindegy.

Sok sikert!

kedd szept. 21, 2004 11:56
vas-tag

Hozzászólás 
Tulajdonképpen az elektronikus egyenleg feltöltés erről szól, csakúgy mint az elektronikus számlacsomagok. A kedves ügyfél magának hibázik a szolgáltatók pedig költséget takarítanak meg mivel kevesebb embert kell alkalmazniuk. Természetesen lehet a szolgáltatónál feltölteni vagy a
bankfiókban pénzt átutalni de vagy bonusz nincs vagy tranzakciós díjat számítanak fel. Akinek idegen a számítástechnika az inkább kérjen meg egy ismerősét hogy segítsen neki biztosan van legtöbb családban is olyan aki tud segíteni. Ja igen egyenleget feltölteni lehet bankkártyáról az Interneten is mindhárom szolgáltatóra, ezen a címen http://ppo.hu/ segítsük a nagyszülőket. :idea:

kedd szept. 21, 2004 8:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Bankos dolgokhoz: Afaik a bankszamlaszam crc-s, tehat ha valaki bankszamlaszama 12345678-12345678 akkor egy szamjegy elirasa eseten nincs ilyen bankszamlaszam hibauzenet van. De most erre azert nem mernek megeskudni ;)
Megtalalt bizonylat utani visszavonas: Nem lehetseges, a bizonylaton a bankszamla szama nem szerepel, csak a kartya szama, es annak is csak egy resze. Tehat mar az elso keresztkerdesnel elbukna aki ezzel akar mokazni.... Mert azert az fura lenne, hogy nekiall reklamalni, hogy egy olyan bankkartyarol toltottem fel egy telefont, melynek az utolso 4 szamjegye 6387 es bocs, teves volt, vonjak vissza ;) /arrol nem is beszelve, hogy most esik le, hogy ertelmetlen, mert visszautalnak az eredeti szamlara, azzal meg ugye csak a tulajdonosa rendelkezhet es o maga kellene, hogy elkudlje ismet immar a mar jo szamra/

jaja,

1. igaz a bankszámlaszám ellenörzõ kód, amit pont a véletlen utalások/elírások ellen találtak ki.

2. az viszont már nem egészen jó, hogy visszautalják a pénzt, mert 1. nem utalják vissza, az nekik is pénzbe kerülne, ráadásul elbuknak egy feltöltést. 2. nem is arról volt szó, hogy visszautalják, hanem hogy átrakják egy másik, csak eggyel eltérõ elõfizetõi telefonszámra.

vas. szept. 19, 2004 23:39
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bankos dolgokhoz: Afaik a bankszamlaszam crc-s, tehat ha valaki bankszamlaszama 12345678-12345678 akkor egy szamjegy elirasa eseten nincs ilyen bankszamlaszam hibauzenet van. De most erre azert nem mernek megeskudni ;)
Megtalalt bizonylat utani visszavonas: Nem lehetseges, a bizonylaton a bankszamla szama nem szerepel, csak a kartya szama, es annak is csak egy resze. Tehat mar az elso keresztkerdesnel elbukna aki ezzel akar mokazni.... Mert azert az fura lenne, hogy nekiall reklamalni, hogy egy olyan bankkartyarol toltottem fel egy telefont, melynek az utolso 4 szamjegye 6387 es bocs, teves volt, vonjak vissza ;) /arrol nem is beszelve, hogy most esik le, hogy ertelmetlen, mert visszautalnak az eredeti szamlara, azzal meg ugye csak a tulajdonosa rendelkezhet es o maga kellene, hogy elkudlje ismet immar a mar jo szamra/

vas. szept. 19, 2004 22:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
De sajnos nem mindenkinél van így ma Itthon. Elmondok egy kis szösszenetet...

Velem is hasonló történt,csak fordítva:Franciaországban kért meg egy (igen mutatós :lol: ) leányzó,hogy csináljak már egy képet a haveri társaságukról (old timer autók voltak kiállítva és mindenki ott fényképezkedett).De az eldobhatós fényképezőgépük csütörtököt mondott.
És akkor lefényképeztem a digit. gépemmel és elküldtem neki mailben.Azóta is emailezünk :)

A nyelvművelős témához:
http://szotar.sztaki.hu/docs/****.html
:mrgreen:

vas. szept. 19, 2004 21:36
arany tag

Hozzászólás 
Off

nem akarm itt tovább borzolni a nyelvészeti kedélyeket, ezért csak annak akit tényleg érdekel a téma:
http://melrose.freeblog.hu/Files/MIÉRT%20VÁLTOZIK%20A%20NYELV.doc
:wink:

vas. szept. 19, 2004 19:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
:wink:

vas. szept. 19, 2004 14:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Szerinted megéri a banknak ??

Nem a bank dönti el, hanem a szolgáltató, hogy visszautalja-e az összeget, vagy sem az előfizetőnek. A banknak pedig a szolgáltató az ügyfele, s ha az ügyfél kéri, megteszi, az átutalási díj fejében. De ne ragozzuk tovább, értem, amit mondani akartál.

vas. szept. 19, 2004 14:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
De nem az egész összeget kéri vissza az illető, hanem csak egy részét, így kára nem származik a szolgáltatónak, s lesz egy elégedettebb ügyfele.

Na igen Te ezt látod kívülről, de mivel ez bankon keresztül megy, így felesleges 10-15 perces munka egy banki alkalmazottnak, plusz 3-szoros átutalási költség, csak azért, mert Te nem voltál hajlandó rendesen elolvasni 4 :!: db számot...

Szerinted megéri a banknak ?? Ja és a bankot kicsit sem érdekli, hogy elégedett vagy-e a szolgáltatóddal :wink:

vas. szept. 19, 2004 14:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Valószínüleg igen. És ha kicsit belegondolsz, teljesen igazuk van...

De nem az egész összeget kéri vissza az illető, hanem csak egy részét, így kára nem származik a szolgáltatónak, s lesz egy elégedettebb ügyfele.

vas. szept. 19, 2004 14:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Elintézik azzal, hogy: "hát kisfiam, így jártál :wink:!"?

Valószínüleg igen. És ha kicsit belegondolsz, teljesen igazuk van...

vas. szept. 19, 2004 13:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Nem mindegy, ha jó számot adsz, akkor úgyis a Te kártyádra tölti...

Akkor nem mindegy, ha a bankban van 13000 Ft-od, az ATM-en a 2500 helyett a 12500-at választod, mert a bónusz nagyobb betűkkel van írva, s Te meg rohansz. Persze az egész a figyelmetlenség kérdése, de mégis, mi van akkor, ha valaki azért reklamál, hogy a kisebbikkel szerette volna feltölteni az egyenlgét? Elintézik azzal, hogy: "hát kisfiam, így jártál :wink:!"?

vas. szept. 19, 2004 13:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
És mi van akkor, ha én nem a telefonszámot szúrtam el, hanem az összeget? Merthogy azt csak 1-szer kéri le.

Nem mindegy, ha jó számot adsz, akkor úgyis a Te kártyádra tölti...

vas. szept. 19, 2004 13:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
És mi van akkor, ha én nem a telefonszámot szúrtam el, hanem az összeget? Merthogy azt csak 1-szer kéri le.

vas. szept. 19, 2004 13:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is szoktam mástól nevében egyenlegfeltöltést kapni :) Ugyanis van, aki igy fizet, vagy ismerőst megkérek, hogy töltsön már fel... Na de a viccet félretéve:

Hát szóval ez egy elég érdekes probléma. A szolgáltató elzárkózik a probléma orvoslásától, ugyanis Te hibáztál. Ha rossz számot adsz meg (ehhez kétszer kell beütnöd), akkor a haszonélvező jóindulatára vagy bizva. A vodafone és a t-mobile egyként áll ehhez a kérdéshez (kapja be a fogyasztó, aki hibázott), a pannonnál van formanyomtatvány erre a célra, ha jól tudom.

Ez van... Ne hibázzatok

vas. szept. 19, 2004 13:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Virtual_Reality írta:
T68m írta:
teljesen helytelenül járt el. Képzeld, mi van, ha egy "napbarnított" hívja fel ugyanezzel a szöveggel, az ATM-nél otthagyott bizonylat alapján?

1. k. nagy reklamálás lesz a jogos feltöltõ részérõl, s még örülhet a pannon, ha egy egyszerû jüváírással, bocsánatkéréssel megússza. Ugyanis, ha az illetõnek kára is származik - és azt bizonyítani is tudja -, hogy nem tudott telefonálni, akkor azt 100%-ig leverheti a pannonon. Ugyanis itt nem szolgáltatáskimaradásról van szó, amire semmi vagy esetleg kötbér járna, hanem súlyos mulasztásról, gondatlanságról, stb.

Mint írtam csak egy db számjegy volt rosszul beütve a telefonszámban, annak az esélye, hogy pont olyanra küldi el a "napbarnított", igen csekély.
Másrészt pár perc alatt zajlott le az egész, a tévesen kapott szám tulajdonosa még fel sem ocsúdhatott, már le is került róla az összeg.
A téves teljesítésnek (akár gépi, akár emberi hiba miatt is) nincs jogalapja a panaszra.
A banknál egyébként maga a bank osztotta az "adományokat" gépi hiba miatt, de pl. államigazgatásban is mondjuk, ha az APEH tévesen több adójóváírást utal át a számládra, akkor köteles vagy visszaszolgáltatni, nem mondhatod, hogy talált pénz. Részemrõl téma lezárva.[/b]

sztem te félreolvastál.

1. épp akkor fogja megcsinálni, ha látja hogy csak egy szám eltérés van. Persze, ehhez neki némi mázli is kell. (De nem olyan sok, hisz bárki lehet a rokonságból, s 10-15 számot mindenki tud fejbõl)

2. ki mit és hogyan köteles visszaszolgáltatni, azt már a topic elején bõven kiveséztük

3. "A téves teljesítésnek (akár gépi, akár emberi hiba miatt is) nincs jogalapja a panaszra." na épp nem errõl van szó! A C. a jogos teljesítést feszegeti, állítva, hogy egy számmal tévedés történt.
Ha az ügyintézõ erre nekiáll önhatalmúlag korrigálni és elvenni a jogos tulajdonostól az egyenlegét, akkor ott súlyos gondatlanság lesz.

Ettõl függetlenül, ha valaki jó számot ad meg, de gépi hiba következtében mégse kerül egyenlegére fel a levont összeg, akkor is kártérítésköteles lesz a szolgáltató. Hogy ilyen esetben kötbér v. 100%-os kártérítés jár, az már más tészta.

vas. szept. 19, 2004 12:24
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m írta:
teljesen helytelenül járt el. Képzeld, mi van, ha egy "napbarnított" hívja fel ugyanezzel a szöveggel, az ATM-nél otthagyott bizonylat alapján?

1. k. nagy reklamálás lesz a jogos feltöltő részéről, s még örülhet a pannon, ha egy egyszerű jüváírással, bocsánatkéréssel megússza. Ugyanis, ha az illetőnek kára is származik - és azt bizonyítani is tudja -, hogy nem tudott telefonálni, akkor azt 100%-ig leverheti a pannonon. Ugyanis itt nem szolgáltatáskimaradásról van szó, amire semmi vagy esetleg kötbér járna, hanem súlyos mulasztásról, gondatlanságról, stb.

Mint írtam csak egy db számjegy volt rosszul beütve a telefonszámban, annak az esélye, hogy pont olyanra küldi el a "napbarnított", igen csekély.
Másrészt pár perc alatt zajlott le az egész, a tévesen kapott szám tulajdonosa még fel sem ocsúdhatott, már le is került róla az összeg.
A téves teljesítésnek (akár gépi, akár emberi hiba miatt is) nincs jogalapja a panaszra.
A banknál egyébként maga a bank osztotta az "adományokat" gépi hiba miatt, de pl. államigazgatásban is mondjuk, ha az APEH tévesen több adójóváírást utal át a számládra, akkor köteles vagy visszaszolgáltatni, nem mondhatod, hogy talált pénz. Részemről téma lezárva.[/b]

vas. szept. 19, 2004 11:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Macika írta:
Ez így van. Interneten, az OTP házibank használatakor nem kell ismerni a kedvezményezett nevét.
Más bankok azonban KÉRHETIK a számlatulajdonos nevét is.

Én az iBanq-ot használom (ELLA-s számlával) és ott kell nevet adni.Ott úgy van,hogy adott napon indítasz egy tutalást.Beírod,hogy kinek,mennyit,hova,és rányomsz a küldésre.Ez bekerül egy listába és eztán minden utalást érvényesítened kell.Addig nem foglalkoznak vele.Amint érvényesítve van,akkor még azon a banki napon visszavonhatod az utalást,mivel a tényleges utalás a bankok közt csak este kezdõdik,így addig csak kérelemként kezelik.Ha nem vonod vissza,akkor este teljesítik.

Ez sztem elég jó rendszer és a kamataik is elég korrektek :wink:

úgy tudom, hogy MINDEN banknál nap végén megy a bankközi utalás, tehát nap végéig bármit vissza lehet vonni.

MÁS: nem kell tudnom, a számlatulajdonos nevét utalásnál vagy befizetésnél, de a biztonság kedvéért RÁKÉRDEZ az ügyintézõ mielõtt elküldené, hogy "Kinek a nevére lesz?" Ha nem mondok semmit, akkor is küldi.

vas. szept. 19, 2004 6:23
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Virtual_Reality írta:
Ha már így megszólítottál, akkor egy kicsit bõvebben: kb. egy éve történt, nyáron az ismerõsöm a feltölteni kívánt számot kétszer is elrontotta az ATM-nél, de csak egy számjegy volt elütve. Ekkor nyomban hívta a Pannon ügyfélszolgálatot, és elmondta mi a helyzet, és olyan rendes volt az ügyfélszolga, hogy - amint írtam, a bizonylaton található tranzakciós számmal bizonyítva -, a téves számról levette a feltöltött összeget és hozzárendelte a jó számhoz. Nem vagyok pannonos, de ekkor nagyot nõttek a szememben.

1. k. nagy reklamálás lesz a jogos feltöltõ részérõl, s még örülhet a pannon, ha egy egyszerû jüváírással, bocsánatkéréssel megússza. Ugyanis, ha az illetõnek kára is származik - és azt bizonyítani is tudja -, hogy nem tudott telefonálni, akkor azt 100%-ig leverheti a pannonon. Ugyanis itt nem szolgáltatáskimaradásról van szó, amire semmi vagy esetleg kötbér járna, hanem súlyos mulasztásról, gondatlanságról, stb.

2. az ügyfélszolgát úgy rúgnák ki, hogy többet még pannon torony közelébe se mehet. Nincs már cselédkönyv, de ha lenne, akkor az illetõ elvágná magát egy életre.

vas. szept. 19, 2004 6:17
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mobilio írta:
na és mi legyen a kedvezmény összegével? amit elektronikus feltöltésnél a Vodafone ad? még azt is fizesse vissza?

Hogyha a 7500-öt visszafizeti kp-ban, akkor a kedvezmény ugyanúgy jár, ergo az ember (a "szerencsés") akkor is jól jár, plusz valóban elégedetten nézhet a tükörbe. Mellesleg én visszaadnám, mint ahogy nem egy talált telót is visszaadtam jogos tulajdonosának. Most nem nagyképűségből írom, ne értsetek félre. :wink:

De sajnos nem mindenkinél van így ma Itthon. Elmondok egy kis szösszenetet, hogy más országok polgárai hogyan is tudnak viselkedni: Ma, Tihanyban megkértem egy német turistát, hogy készítsen Kedvesemről és rólam egy fényképet. Sajnos az egyszer használatos gépünkben az utolsónak hitt kép valójában valahol két próbálgatás közben elsült. Megköszöntem a segítségét, amikor felajánlotta, hogy lefényképez minket és elküldi postán a fényképeket. 1 hónapot ígért, majd csinált három fotót, és amikor pedig arról érdeklődtem, hogy mennyit adjak neki postaköltségre, határozottan elutasította kérdésemet. Hát, ilyen is van, kár, hogy nem hazánkfia... :(

szomb. szept. 18, 2004 22:59
arany tag

Hozzászólás 
Nyelvőr topic :D
médium-média-médiák
Kedvesem (full 5-ös friss nyelvészet szigorlatok) házi kisokost adott elő nekem a témában múltkor, amikor egy újságban olvasott "médiák"-on hőzöngtem. Szóval a különbség az 'idegen szavak' és a 'jövevény szavak' között van. Amig egy szó 'idegen szó', addig azon nyelv szabályai szerint kell ragozni, ahonnan jött. A 'jövevény szavak' ellenben már beépültek annyira a nyelvbe, hogy a magyar helyesirás szabályai szerint ragozódjanak. A média valószinűleg 'jövevényszó' lehet, mert már nyelvészek is használják a "médiák" szót, pl: http://www.oszk.hu/kiadvany/iras/iras_1/tart11.html (Büky Béla cikke)

Egyébként osztom a teljes kétségbeesést a magyar helyesirási közállapotok felett :(

szomb. szept. 18, 2004 21:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Macika írta:
Ez jó, ez tetszik!

http://www.elsolakashitel.hu/
Itt megtalálsz minden részletet :wink:
(azt csak zárójelben írom ide,hogy a bankkártyás folyószámlára 7% (!) a kamat éves szinten :lol: )

És ugyanolyan könnyen köthető egy lakossági bankszámla, mint pl. OTP-nél? Csak mert az ELLA után a Raffieisen a legjobb, s mivel most épp Raiffeisenem van, akkor lehet, hogy váltanék :wink:.

szomb. szept. 18, 2004 19:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Ez jó, ez tetszik!

http://www.elsolakashitel.hu/
Itt megtalálsz minden részletet :wink:
(azt csak zárójelben írom ide,hogy a bankkártyás folyószámlára 7% (!) a kamat éves szinten :lol: )

szomb. szept. 18, 2004 19:02
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
Én az iBanq-ot használom (ELLA-s számlával) és ott kell nevet adni.Ott úgy van,hogy adott napon indítasz egy tutalást.Beírod,hogy kinek,mennyit,hova,és rányomsz a küldésre.Ez bekerül egy listába és eztán minden utalást érvényesítened kell.Addig nem foglalkoznak vele.Amint érvényesítve van,akkor még azon a banki napon visszavonhatod az utalást,mivel a tényleges utalás a bankok közt csak este kezdődik,így addig csak kérelemként kezelik.Ha nem vonod vissza,akkor este teljesítik.

Ez jó, ez tetszik!

szomb. szept. 18, 2004 18:52
Moderátor

Hozzászólás 
Virtual_Reality írta:
Ha már így megszólítottál, akkor egy kicsit bővebben: kb. egy éve történt, nyáron az ismerősöm a feltölteni kívánt számot kétszer is elrontotta az ATM-nél, de csak egy számjegy volt elütve. Ekkor nyomban hívta a Pannon ügyfélszolgálatot, és elmondta mi a helyzet, és olyan rendes volt az ügyfélszolga, hogy - amint írtam, a bizonylaton található tranzakciós számmal bizonyítva -, a téves számról levette a feltöltött összeget és hozzárendelte a jó számhoz. Nem vagyok pannonos, de ekkor nagyot nőttek a szememben.

Nem rendes volt az ügyfélszolgálatos, hanem egy hülye mázlista.

Hülye, mert úgy csinált meg valamit, hogy nem győződött meg arról (nem is tehette volna, hiszen telefonon lehetetlen és szabálytalan), hogy igaz-e a sztori.

Mázlista, mert valóban igazat mondott a telefonáló, és nem rúgták ki és nem indítottak pert ellene.

Félreértés ne essék, nem tetszik nekem sem az, hogy minden egyes lépésemről 3 példányos írást kell írjak 2 tanúval, de hát az ügyeskedők leleményessége határtalan és ellenük nincs más védekezés, mint az, hogy minden mm-erünket, másodpercünket szabályokkal védjünk le.
Sajnos az a fajta bizalom egy ismeretlenben már a múlté, amit gyerekkoromban élhettem meg (70-es évek legeleje).

Manapság egy kijelentés meghallgatásakor először végig kell gondolni, milyen buktatók átverések vannak/lehetnek benne.

És már ezt tanítom a 10 éves fiamnak is. Ez szégyen!
De csak így lehet életben maradni.

szomb. szept. 18, 2004 18:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Ez így van. Interneten, az OTP házibank használatakor nem kell ismerni a kedvezményezett nevét.

Én az iBanq-ot használom (ELLA-s számlával) és ott kell nevet adni.Ott úgy van,hogy adott napon indítasz egy tutalást.Beírod,hogy kinek,mennyit,hova,és rányomsz a küldésre.Ez bekerül egy listába és eztán minden utalást érvényesítened kell.Addig nem foglalkoznak vele.Amint érvényesítve van,akkor még azon a banki napon visszavonhatod az utalást,mivel a tényleges utalás a bankok közt csak este kezdődik,így addig csak kérelemként kezelik.Ha nem vonod vissza,akkor este teljesítik.

szomb. szept. 18, 2004 18:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Virtual_Reality írta:
Természetesen ha nem a szolgáltató dolga lenne a (mégegyszer megjegyzem: a legtisztességesebb, legegyszerűbb) rendezés, akkor kié kellene hogy legyen?

A bíróságé.
Az ügyfélszolga mégis milyen jogon és pláne mi alapján döntené el, hogy mi a valós tényállás, hogy nem hazudsz?
A bank sem fogja visszavenni az átultalt pénzt, ha öt perc múlva felhívod a telecentert, hogy "jaj, istenem, véletlenül rossz számra utaltam, tessék már visszavenni a pénzt". Hogy miért? Annak az érdekében, akinek a pénz át lett utalva. Meg mert nem bíróság, hogy dönthessen ilyen ügyben.
Tegyük fel, hogy te eladsz nekem valamit. Megállapodunk, hogy elküldöd az árut, én meg utána (vagy azonos időben) átutalással fizetek. Megkapom az árut, átutalom a pénzt. aztán 5 perc múlva sírva felhívom a telecentert, hogy jaj, nagy a baj, véltlenül rossz számlszámra utaltam el az idős anyukámnak szóló pénzt, ugyan vegyék már le a számládról és rakják át anyukáméra. Teccikérteni?
"Pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs".

szomb. szept. 18, 2004 17:59
Moderátor

Hozzászólás 
NeoXon írta:
rviktor írta:
Egy bankba, hogy lehet félre utalni? Ott a számlaszámnak és a névnek stimmelnie kell, különben visszadobja a rendszer.
Nem tudom pontosan mire gondolsz, de amikor en utaltam, eleg volt csak egy 16 jegyu szamlaszamot megadni, es mar ment is az atutalas. Utolag a netes tranzakciok listaban lattam, hogy a kedvezmenyezettnek mi a neve. Szerintem nem kotelezo nevet megadni, es sok esetben elofordult mar velem, hogy nem is tudtam a pontos nevet a kedvezmenyezettnek, csak a szamlaszamat (ismerosomnek utaltam at, de nem sajat szamlajara, hanem az anyjaera).

Nincs igazán ezen mit ragozni.
Oda van írva a képernyőre, hogy NINCS MÓD VISSZACSINÁLNI a tranzakciót.
Ha elfogadja az ügyfél, akkor elismeri magára nézve kötelezőnek az ott leírt szabályokat.
Ha nem fogadja el az ügyfél, akkor joga van semmissé nyilvánítani az egészet (még az utalás előtt) és akkor kártya vissza, nem történt semmi.

szomb. szept. 18, 2004 17:47
arany tag

Hozzászólás 
rviktor írta:
Egy bankba, hogy lehet félre utalni? Ott a számlaszámnak és a névnek stimmelnie kell, különben visszadobja a rendszer.

Nem tudom pontosan mire gondolsz, de amikor en utaltam, eleg volt csak egy 16 jegyu szamlaszamot megadni, es mar ment is az atutalas. Utolag a netes tranzakciok listaban lattam, hogy a kedvezmenyezettnek mi a neve. Szerintem nem kotelezo nevet megadni, es sok esetben elofordult mar velem, hogy nem is tudtam a pontos nevet a kedvezmenyezettnek, csak a szamlaszamat (ismerosomnek utaltam at, de nem sajat szamlajara, hanem az anyjaera).

szomb. szept. 18, 2004 17:25
arany tag

Hozzászólás 
Virtual_Reality írta:
Most jutott eszembe, hogy jóval komolyabb helyen: néhány éve a bankszférában is voltak ilyen hibák, néhány ember számlájára véletlenül utaltak nagyobb összeget és amikor a bank visszavette, akkor senki nem kérdezte meg a számlatulajdonostól, hogy "visszaadod a pénzt"? Egyből levonták. Viszont egy-két ember megpillantva az egyenlegét, azonnal kivette, ezt a bank saját veszteségnek tekintette.

szomb. szept. 18, 2004 16:37
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 177 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4  Következő