Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 12:06

Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ] 
Nokia kihangosítóból Motorola - lehetséges? 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás Re: Nokia kihangosítóból Motorola - lehetséges?
Köszönöm mindenkinek. Nem akartam én pitiáner ügynek feltüntetni az ügyet, inkább azt szerettem volna tudni, hogy mekkora macera.
Asszem az lesz, hogy megkérdezek egy szakembert, hogy mennyibe kerül az aktus, aztán, ha nem nagy érvágás, akkor megcsináltatom, ha meg drága, akkor marad a headset.

vas. szept. 26, 2004 7:37
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Dexter68 írta:
Macika írta:
Azt mondtam, hogy a hátulról/oldalról/bárhonnan jövő GSM-antenna kábele maradhat, mert úgyis ugyanaz kell a Motorola kihangosítóhoz is.
Valamint táp is kell neki, és a rádiónémítást is valószínű, hogy tudja vezérelni. Ez még mind a Nokia autósszett elektronikája előtt van.

Nem nagyon értek hozzá. (egyáltalán nem) Nem arról van szó, hogy a drótok maradnak, a többit meg cseréljük? A "többi" nem tudom, miből áll. Az elektronika nem abban a szürke sz*rban van, amibe a telefont is tesszük?

Hátha egyszerűbb példával jobban megy. :lol:
Ha új lakásba költözöl, nem kell elhozni a régiből a kábelTV-csatlakozót, sem az összes konnektort zsinórostól. Mivel az új lakásban is vannak ugyanezek, ráadásul kompatibilisek.

Tehát egy autósszett kiépítésénél addig kell kiszedni mindent, ameddig odáig nem jutunk el, ami már a másik (beépítendő) készülékhez is szükséges. Tehát a GSM-antennát nem szedjük ki, mert azt úgyis vissza kéne rakni. Ugyanígy nem bontjuk ki a tápvezetéket sem (mert bízzunk benne, hogy az új autósszett is beéri 12 V-tal, mást nem nagyon tudunk szerezni :lol: ) Ugyanilyen a rádió némítója is (ez komolyabb rádióknál egyetlen ér, komolytalanoknál meg nincs), azt sem érdemes szétvagdosni.
Még esetleg(!) a mikrofon is maradhat (de ez nem biztos). Bár lehet, hogy az új mikrofon is 3,5-es jackkal csatlakozik a központi elektronikába, de attól még az impedanciája lehet eltérő.

Remélem mostmár érthető.

Ajánlom látogass el a Nokia honlapjára, ahol megtudhatod, hánytucat kütyüből áll egy kihangosító-egység a Nokiánál (gondolom a CARK-91 van most az autóban).
http://www.nokia.com/cda2/0,5184,5860,00.html
Itt a 4. lesz szerintem, ami a Te autódban van.

vas. szept. 26, 2004 2:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
volt már hasonló topic. Ott mindenáron gyõzködött vki vkit, hogy egyszerûen megoldható a dolog. Szerencsére itt Macika elég hamar megadta a pontos választ!

(Hú, már nem tudom melyik topic volt, de nagy vitám volt az illetõvel, aki mindenáron egy pitiáner feladatnak tüntette fel az egészet. )

Szal, szerintem, ha már úgyis elismerted, hogy nem értesz hozzá, akkor legjobb ha a kiszerelést is a beszerelõ mûhylre bízod! Hisz valakinek úgyis be kell tennie a motorola cuccait!

szomb. szept. 25, 2004 23:30
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
NEM
az vhol elrejtve van... az elektronika elotti kabelek elvben maradhatnak az utana levok az elektronikaval es a keszulek tartoval egyutt repulhetnek.

szomb. szept. 25, 2004 19:44
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Macika írta:
Azt mondtam, hogy a hátulról/oldalról/bárhonnan jövő GSM-antenna kábele maradhat, mert úgyis ugyanaz kell a Motorola kihangosítóhoz is.
Valamint táp is kell neki, és a rádiónémítást is valószínű, hogy tudja vezérelni. Ez még mind a Nokia autósszett elektronikája előtt van.

Nem nagyon értek hozzá. (egyáltalán nem) Nem arról van szó, hogy a drótok maradnak, a többit meg cseréljük? A "többi" nem tudom, miből áll. Az elektronika nem abban a szürke sz*rban van, amibe a telefont is tesszük?

szomb. szept. 25, 2004 19:38
Moderátor

Dexter68 írta:
Macika írta:
Nem hiszem, hogy 20 percnél több lenne kiszedni. Az antenna és a tápfesz, rádiónémítás maradhat, mert az kompatibilis (kellene legyen) a motorola autósszettel is.

Aha, most kezd izgalmas lenni! Tehát a drótok maradhatnak, csak egy telefontartót kéne szerezzek hozzá, meg valakit, aki beköti?

Nem!

szomb. szept. 25, 2004 19:28
arany tag

Macika írta:
Nem hiszem, hogy 20 percnél több lenne kiszedni. Az antenna és a tápfesz, rádiónémítás maradhat, mert az kompatibilis (kellene legyen) a motorola autósszettel is.

Aha, most kezd izgalmas lenni! Tehát a drótok maradhatnak, csak egy telefontartót kéne szerezzek hozzá, meg valakit, aki beköti?

szomb. szept. 25, 2004 19:25
Moderátor

Dexter68 írta:
Macika írta:
Nem.

Tutti? És ki lehet valahogy szedni a kocsiból, vagy csípjem el a drótokat?

szomb. szept. 25, 2004 19:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha beszereltek, akkor valahogy ki is lehet normalisan szedni.

szomb. szept. 25, 2004 19:18
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Macika írta:
Nem.

Tutti? És ki lehet valahogy szedni a kocsiból, vagy csípjem el a drótokat?

szomb. szept. 25, 2004 19:17
Moderátor

Dexter68 írta:
Sziasztiok!
Az a helyzet, hogy vettem egy autót és abba már be van szerelve egy Nokia kihangosító. Nekem viszont Motorola a telefonom.- lehetséges az átalakítás?

Nem.

szomb. szept. 25, 2004 19:12
arany tag

Hozzászólás Nokia kihangosítóból Motorola - lehetséges?
Sziasztiok!
Az a helyzet, hogy vettem egy autót és abba már be van szerelve egy Nokia kihangosító. Nekem viszont Motorola a telefonom.- lehetséges az átalakítás?

Mondjuk nem a Nokia foglalaba akarom erőszakolni a telcsit, csak tudni szeretném, hogy kitépjem a kábeleket, vagy fel tudom használni.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dexter68 szomb. szept. 25, 2004 19:13-kor.

szomb. szept. 25, 2004 19:04
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 12 hozzászólás ]