|
Új kártyás tarifacsomag: Pannon Praktikum
Szerző |
Üzenet |
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ennyire olcsón egyetlen gyártó sem ad telefont a Pannonnak az tutti.. Valószínúleg vett egy nagyobb készletet anno és meg akar tőle szabadulni.
Amúgy Ericssontól garantáltan nem kap T230-at, mert azt a tejesen független leányvállalt a SonyEricsson gyártja.. Akarom mondani gyártatja valamerre kínában..
|
szer. okt. 06, 2004 14:44 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Azért azt ne felejtsétek, hogy, annak ellenére, hogy a Pannonnál folyamatosan csökken az ügyfélszám, mind3 cégnek folyamatosan növekszik a nettó éves bevétele.
|
szer. okt. 06, 2004 6:42 |
|
|
Mobilio
arany tag
|
szerintem rendesen buknak rajta. a sim után kapja? no de mennyit? tudtommal a simen is bukik a cég ha kifizeti a jutalékot. azt pedig még érdemes hozzávenni, hogy a készülék eljuttatása, meg egyéb költségek is vannak. nézegettem nemrég a matáv jelentést és ott az volt hogy a tmobile valami tizenezer forintot költ egy új ügyfélre. szóval azon nem nyernek. ha nem buknának rajta, akkor nem érdekelné őket, hány domino vagy praktikum csomagot vásárolsz. nem véletlen korlátozzák, mert ha sokat veszel és nem telefonálsz, akkor az veszteség.
|
kedd okt. 05, 2004 22:21 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Trabi TM írta: T68m írta: Szerinted mennyiért? 10-bõl kettõ az áfa, az 8, abból minimum 1 a kereskedõé, az már 7, a saját 3600-os csomagját értékeli-e kettõre? mert akkor az már 5.... és még az olyan elvont dolgokat, mint reklám, stb. nem is számoltuk bele. Azt ne mondd, hogy 5 alatt kapja a telót!!!!!
maradjunk annyiban, hogy a t230-an bukik, rendesen. Egy kicsit rossz a számításod, de a végeredményhez közel jártál A kereskedõ a telefon után egy fillért sem kap, csak a SIM után, tehát az 1e kiesett, az áfá-t sem igazán kell levonni, vagy ha levonod, akkor a vételi árból is vond le, különben semmi értelme, tehát még 2e, a sim-re vonatkozó kb 2e az reális, tehát a végeredmény, 8e alatt kell, hogy kapja a telót. És hidd el, jócskán 8e alatt kapja
nem akarok flamet, de nem igazán értem a logikádat! (10-et kap, az áfát be kell fizetni, tehát az össz megmaradó pénz 8. A kereskedõ csak kap valamit, ha elad egy prepaid-et, nem? stb. stb. tehát a pannon 5 (+áfa, de ennek semmi értelme sincs, mivel akitõl veszi, annak szintén be kell fizetnie) alatt kell vegye a telót. )
|
kedd okt. 05, 2004 22:20 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
T68m írta: Szerinted mennyiért? 10-ből kettő az áfa, az 8, abból minimum 1 a kereskedőé, az már 7, a saját 3600-os csomagját értékeli-e kettőre? mert akkor az már 5.... és még az olyan elvont dolgokat, mint reklám, stb. nem is számoltuk bele. Azt ne mondd, hogy 5 alatt kapja a telót!!!!!
maradjunk annyiban, hogy a t230-an bukik, rendesen.
Egy kicsit rossz a számításod, de a végeredményhez közel jártál
A kereskedő a telefon után egy fillért sem kap, csak a SIM után, tehát az 1e kiesett, az áfá-t sem igazán kell levonni, vagy ha levonod, akkor a vételi árból is vond le, különben semmi értelme, tehát még 2e, a sim-re vonatkozó kb 2e az reális, tehát a végeredmény, 8e alatt kell, hogy kapja a telót. És hidd el, jócskán 8e alatt kapja
|
kedd okt. 05, 2004 22:14 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
skynet írta: T68m írta: Azt ne mondd, hogy 5 alatt kapja a telót!!!!!
pedig mondom, de jobb lenne megkérdezni valami bennfentest
Ok! Annyiért végülis nem rossz! Bár 10-ért se.
|
kedd okt. 05, 2004 22:06 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
skynet írta: An-Dante: "Az egyetlen próbléma, hogy ezeken a készülékeken rengeteget bukik" na ne gondold már szerinted mennyiért kapja az RXontól?
Szerinted mennyiért? 10-bõl kettõ az áfa, az 8, abból minimum 1 a kereskedõé, az már 7, a saját 3600-os csomagját értékeli-e kettõre? mert akkor az már 5.... és még az olyan elvont dolgokat, mint reklám, stb. nem is számoltuk bele. Azt ne mondd, hogy 5 alatt kapja a telót!!!!!
maradjunk annyiban, hogy a t230-an bukik, rendesen.
|
kedd okt. 05, 2004 21:46 |
|
|
Boery
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 130 Tartózkodási hely: Föld
|
Bocsi elrontottam ,rossz helyre írtam a hozzászólásomat , eredetileg a PANNONGYALÁZÓBA szántam, bár itt sem esett olyan rossz helyre .....
|
kedd okt. 05, 2004 21:30 |
|
|
Mobilio
arany tag
|
nagyon cikisek a pgsm reklámok. ez a bamba nő és a nyafka cicafiú meg a 29-es szerencseszáma mindent alulmúl. tisztára olyan mint a calgon reklámok, csak még izléstelenebb.
|
kedd okt. 05, 2004 21:23 |
|
|
Boery
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 130 Tartózkodási hely: Föld
|
Több mint 4 éves a Pannon előfizu, viszonylag nagy is a havi forgalmam 2 éve lejárt a hűségnyilatkozatom. Na most írtam az prémium üfsz-nek egy levelet, hogy volna-e valami jó ajánlatuk, mert a konkurencia már igen erősen nyomul.
Erre ők kb 5 nap múlva egy e-mailbe átmásolták azt amit bárki elolvashat a net-en és elküldték válaszul nekem.
Erre rövid válaszként írtam nekik, hogy viszlát megyek a konkurencióhoz mert azok kedvezőbbet kínálnak. Azóta sem jött semmi válasz mert ez már egy hete volt.
Hát ennyire fontos nekik egy 4 éve jól fizető ügyfél
Mondjuk az igazat megvallva a Voda úgy összességében nekem eddig nagyon antipatikus volt, én is útálatosnak tartom a reklámjai zömét , de mostmár a Pannon is kezd lesűlyedni az ő szintjükre.
Nekem ez nem jön be.
A T-mobile arculata még most talán nekem szimpatikusabb, bár lehet, hogy ez az új trend és ők is "lesüllyednek "
|
kedd okt. 05, 2004 21:22 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
skynet írta: na de... hova dugja be? én inkább közkívánatomra valamilyen másfajta mikrofonnal kínálnám meg, és arról csinálnék reklámot... a nézettség az egekbe szökne
Azt csak a Private Goldon vetítenék a tv-ben.
|
kedd okt. 05, 2004 21:19 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
|
kedd okt. 05, 2004 20:59 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Közkívánatra, ezt itt a jobb kezemben 29Ft-ért bedugom!
|
kedd okt. 05, 2004 13:02 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Hozzámszóltál, kiscsávó!
|
kedd okt. 05, 2004 12:58 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
Jól látszik a jelenlegi Pannon stratégia: ügyfelet de gyrosan! A piacon a Pannon kínálja a két legolcsóbb készüléket SonyEricsson T105 és T230 személyében.. (Múlt héten még volt Siemens A60 is.) Mindkettő 9.900Ft, melyből 3.600Ft lebeszélhető. Ennél kedvezőbb konstrukcióban nem kapható készülék..
Az egyetlen próbléma, hogy ezeken a készülékeken rengeteget bukik, ráadásul az ezen telókat választó ügyfelek nem fognak nagy forgalmat bonyolítani. (Néhány esetben nem ha akarnának sem tudnának, mivel a T105 pl csak beszélgetésre jó, tehát a jobban fizető MMS pl rögtön bukta..)
A magasabb kategóriában viszont nem ad rendes készülék-támogatást! Gyakorlatilag 1-2e Ft ráfizetéssel már kártyafüggetlenűl is meg lehet szerezni a telókat! Várhatóan aki K700i-t, vagy Nokia 3220-ast vesz többet költene havonta, ugyanakkor meglepő módon a Pannon kínálatában pl a K700i 2 éves előfizuval drágább, mint VitaMAX-ban.. Ez biztosan nem vonzó az előfizetőknek..
A Pannon most gagyi regklámokat csinál, és rengeteg készülék árát nyomta 20e Ft alá.. Ezzel önmagában semmi gond nincs, csak miből akar megélni??
|
kedd okt. 05, 2004 12:22 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
A Pannon régi image reklámjai a full gazdag életet mutatták be. A Praktikum reklámok jók voltak. A mostani Tud ennél jobbat reklámjai förtelmesek. A Praktikum csomagot már nem is kellene ezzel a Tud ennél.. szöveggel nyomni.
|
kedd okt. 05, 2004 11:55 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Na igen. Tipikusan igaz a voda Kifutó árlistájára.
Annyiért kell a francnak!
|
kedd okt. 05, 2004 10:18 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
tarby írta: Viszont a Voda istenítők hajlamosak elfelejtkezni arról, hogy a mostani alacsony MMS árak akciós árak, november 30-ig érvényesek, utána 75/150 ill. 120/220, ami néhány esetben jobb, néhány esetben **** mint a Panni MMS tarifái.
Sztem is marad vmi akció,mivel olyan drágán nem sokan használnák.Mert hiába veszi meg a pórnép a csillivilli mms capable telcsit,ha után a gatyája rámegy a küldözgetésre.A vodának is érdeke,hogy emberi áron adja,mert a nép akkor fog rászokni.És ha rászokik,akkor abból neki súlyos bevételei lesznek.
Erre pl. Németo-ban már rájöttek,csak a magyar cégek nem nagyon akarják felfogni.Ha vmit el akar sózni,akkor adja olcsóbban annyiért,amennyiért bárki szívesen viszi.Pl. a telcsiket beakciózza -> a nép örül a fejének,hogy mindezt csak érte teszi a bolt,közbe a bolt is jól jár,mivel nem marad a nyakán az áru,pénze is lesz belőle. Persze a magyar nem így gondolkozik,hanem inkább ott rohadjon meg a raktárban,de nem engedne az árából istennek se.Tehát neki nem sok pénze lesz a businessből
|
kedd okt. 05, 2004 10:13 |
|
|
TheDaemon
arany tag
|
25 forintért néha küldök.
75 forintért nem küldök.
szerintem sokan vannak ezzel így.
|
kedd okt. 05, 2004 9:56 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Az mms még így sem terjedt úgy el, ha visszaemelnék, pláne nem használnák. Szerintem az akció kitolódik, vagy karácsonnyal újraindul.
|
kedd okt. 05, 2004 9:46 |
|
|
tarby
arany tag
|
Osztom a reklámokról alkotott véleményed.
Viszont a Voda istenítők hajlamosak elfelejtkezni arról, hogy a mostani alacsony MMS árak akciós árak, november 30-ig érvényesek, utána 75/150 ill. 120/220, ami néhány esetben jobb, néhány esetben **** mint a Panni MMS tarifái.
|
kedd okt. 05, 2004 9:41 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
Bármelyik VitaMAX csomagról ingyen át lehet váltani UNO Pluszra!!!
(A NetRendelőben ingyenes, egyébbként az SMS díja!, a 1270-en nem rendelhető a váltás!!)
A Pannon csomag amúgy annyira nem lenne vészes, de a vacak SMS és MMS árait kicsit gatyába rázhatná egyszer! Az a gond, hogy régen nagyon igényesek voltak a Pannon reklámfilmek, de mostanában hyper gagyik.. A Vodánál legalább humor van benne de itt csak azt érzem hogy vacak..
|
kedd okt. 05, 2004 9:17 |
|
|
pgsm
arany tag
|
Sverige írta: tarby írta: Az 1 évig futó 1000 Ft-os kedvezmény persze tök jó dolog, de mint írtam nem ezzel van a bajom, hanem hogy ha a Pannon tűnik jobbnak akkor beszóltok itt az egyik fórumozónak, hogy ne a kedvezményes árakat hasonlítsa, ha meg a Voda (Voda 90 + kedvezmény) akkor meg persze elfogadható, sőt mi több természetes, hogy a kedvezménnyel is számoltok... A különbség ott van, hogy feltöltőkártya-kedvezménye nem csak a Pannonnak van, hanem a Vodának is. Ezért nem szép dolog csak az egyiknél figyelembe venni ezt a kedvezményt, amikor a másik is ad hasonló feltételekkel. Viszont 1000Ft-os kedvezmény csak a Vodánál van, a Pannonnál semmi hasonló nincsen jelenleg. Ezért ott nincs mit figyelembe venni vele párhuzamosan...
néhány hozzászólás kezd eltávolodni a témától, de ha már itt tartunk...
Azért, mert a Pannon lejtmenetben robog még nem kell minden próbálkozását élből leírni. Az 50-1000-s csomagokban igényelhető 800ft-ért a Díjcsökkentő szolgáltatás - a Vodánál ilyet nem láttam.
|
kedd okt. 05, 2004 8:04 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Szerintem lehet hasonlítani ezeket kedvezmény, ide v. oda, mert azonos szerkezetűek a csomagok (percalap, havidij teljesen lebeszélhető) és a pillanatnyi állapotban fizetendő szolgáltatásra vonatkozó kedvezményt így figyelembe kell venni. Ha valakinél van...
|
kedd okt. 05, 2004 7:33 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
tarby írta: Az 1 évig futó 1000 Ft-os kedvezmény persze tök jó dolog, de mint írtam nem ezzel van a bajom, hanem hogy ha a Pannon tűnik jobbnak akkor beszóltok itt az egyik fórumozónak, hogy ne a kedvezményes árakat hasonlítsa, ha meg a Voda (Voda 90 + kedvezmény) akkor meg persze elfogadható, sőt mi több természetes, hogy a kedvezménnyel is számoltok...
A különbség ott van, hogy feltöltőkártya-kedvezménye nem csak a Pannonnak van, hanem a Vodának is. Ezért nem szép dolog csak az egyiknél figyelembe venni ezt a kedvezményt, amikor a másik is ad hasonló feltételekkel.
Viszont 1000Ft-os kedvezmény csak a Vodánál van, a Pannonnál semmi hasonló nincsen jelenleg. Ezért ott nincs mit figyelembe venni vele párhuzamosan...
|
kedd okt. 05, 2004 7:24 |
|
|
tarby
arany tag
|
Macika írta: tarby írta: Akkor igazságos volt amikor a Voda 90-t istenítettétek, hogy mennyire királyságos a perdíja, holott csak a kedvezményes, 1 évig járó +1000 HUF-fal volt így? Már boccccsánat, a Pannon 100-zal az ezres kedvezmény nélkül pontosan megegyeztek a hívásdíjak (32 Ft percenként mindenkor/mindenhová), az üzenetküldés meg minimálisan olcsóbb a Vodánál. Azzal, hogy 1 évig kedvezményt ad (1000/hó), azzal igencsak királyságos, hiszen SEMMIFÉLE hűség nem kell hozzá, ha letelt az 1 év, lehet máshová menni, ha van kedvezőbb ajánlat. A Pannon 100-asa nem lesz kedvezőbb ennél, úgy néz ki! Nem is értem, hol a problémád. A Voda a 90-es csomaggal nem 3 hónapos beetetést csinált. Hanem 12 hónapos tarifacsomagot. Utána ott kell hagyni őket, HA lesz kedvezőbb!
Ha a Pannon 100 és a Voda 90 tarifái megegyeznek akkor a 90-esnek aláver a Pannon 50 a havidíj miatt.
Az 1 évig futó 1000 Ft-os kedvezmény persze tök jó dolog, de mint írtam nem ezzel van a bajom, hanem hogy ha a Pannon tűnik jobbnak akkor beszóltok itt az egyik fórumozónak, hogy ne a kedvezményes árakat hasonlítsa, ha meg a Voda (Voda 90 + kedvezmény) akkor meg persze elfogadható, sőt mi több természetes, hogy a kedvezménnyel is számoltok.
Tudomásom szerint a Pannon 50-1000 nem 3 hónapos beetetés, tehát erre nem tudom miért hivatkozol.
|
kedd okt. 05, 2004 5:23 |
|
|
tarby
arany tag
|
T68m írta: Miért hazudik a pannon? Nos, ezt már az összehasonlítgatásnál is többször kitárgyaltuk. Hadd ne idézzem fel a hosszú sort, a 8 másodperccel kezdve. Mostani reklámjában csak az a kifejezett hazugság (lehet, hogy mások ezt másképp ítélik meg), hogy a percdíjait úgy reklámozza, mintha nem tudná már most is pontosan, hogy egy-két hónap múlva megemeli. De nem kell messzire menni, az előző "akciója" is ugyanezen alapult: 100%-ban lebeszélhető djuice havidíj. Nagy betűkkel. aprókkal, hogy csak két hónapig....
OK, fújsz a másodperc alapúra, én meg fújok a korlátlan GPRS-re, amit nagyhirtelen bekorlátozott a Voda pár éve. Ennek semmi értelme.
A percdijakkal sem hazudik a Pannon, mert tájékoztatja a vásárlót, hogy ezek csak dec. 31-ig élnek. Ha nem tájékoztatná akkor Ti sem tudnátok, és most nem lenne min morogni. Ergo ez sem hazugság. A 100% lebeszélhető djuice reklámban pedig mondja is a narrátor, hogy két hónapig. Ebben mi a hazugság?
Segítek: semmi.
|
kedd okt. 05, 2004 5:17 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
tarby írta: Akkor igazságos volt amikor a Voda 90-t istenítettétek, hogy mennyire királyságos a perdíja, holott csak a kedvezményes, 1 évig járó +1000 HUF-fal volt így?
Már boccccsánat, a Pannon 100-zal az ezres kedvezmény nélkül pontosan megegyeztek a hívásdíjak (32 Ft percenként mindenkor/mindenhová), az üzenetküldés meg minimálisan olcsóbb a Vodánál.
Azzal, hogy 1 évig kedvezményt ad (1000/hó), azzal igencsak királyságos, hiszen SEMMIFÉLE hűség nem kell hozzá, ha letelt az 1 év, lehet máshová menni, ha van kedvezőbb ajánlat.
A Pannon 100-asa nem lesz kedvezőbb ennél, úgy néz ki!
Nem is értem, hol a problémád.
A Voda a 90-es csomaggal nem 3 hónapos beetetést csinált.
Hanem 12 hónapos tarifacsomagot. Utána ott kell hagyni őket, HA lesz kedvezőbb!
|
hétf. okt. 04, 2004 23:39 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Czumy írta: :oops: B*zzeg, ezt benéztem...
Hát ez cumi .
|
hétf. okt. 04, 2004 21:32 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Czumy írta: Meggylé írta: DE EZ NEM A JOKER CSOMAG, HANEM AZ UNO !!!
Unoból meg ingyen és havidíjmentesen válthatsz UNO PLUSZra! B*zzeg, ezt benéztem... Sorry!! Megyek inkább, barátnő híjján, nyomkodom még egy picit az N-Gage-t...
Akkor legalább ennek derítsd fel a hibáit!
|
hétf. okt. 04, 2004 21:30 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Akkor tisztázzunk egy-két dolgot:
VitaMAX Joker Plusz: havi díja 375 Ft. Ha nincs elég cash a kártyádon, Jokerbe tesznek. Ez a legjobb kártyás csomag.
VitaMAX Uno Plusz: nincs havi díja. Ez a legjob egységes percdíjú kártyás csomag.
Mindkét csomagra bármilyen csomagról ingyen rá lehet váltani, és ingyen el is lehet váltani másra. Nincs megszabva, hogy csak az első 30 nap után lehet tarifát váltani, és az sincs, hogy két feltöltés között csak egyszer. A váltás december 31-ig ingyen van, és nincs korlátozva, hogy hányszor váltasz csomagot.
Most már tiszta, emberek?!
|
hétf. okt. 04, 2004 21:27 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Czumy írta: skynet írta: várjunk csak!
az uno pluszt hasonlítja a praktikumhoz!
havidíj: 0 - 0 sms: 24 - 29 percdíj: 27 - 29 (jan 1-tõl jan 31-ig 27 - 36, feb 1-tõl 35 - 36) váltás: 0 - 800 (dec. 31-ig)
nem látom az átverést a voda részérõl. Az "átverés" ott van, hogy a PLUSZ opciót csak a Joker-esek választhatják... és ha nem kell, akkor visszaléphetsz/visszaléptetnek a sima Joker-be.. Ennek a PLUSZ-nak a havidíja 375 Ft, ha jól emlékszem... És ez nincs benne az említett reklámban...
rosszul tudod, kevered az uno pluszt a joker plusszal. Nem vagy véletlenül pannonos? ))))
Miért gusztustalan az összehasonlítgatás? Azért mert az almát nem illik hasonlítgatni a körtéhez. Ezt már említettem egypárszor, de álljon itt még egy példa:
Özvegy Kiss Béláné is kiírhatná, hogy nála csak 50Ft/kg a banán, szemben a versenytársaival 150Ft/kg (meg is vernék érte), de mikor odamész látod hogy túlérett, barna, folyós dologról van szó. Ugye, hogy semmitmondó, még egy látszólag teljesen korrekt összehasonlítgatás is? 50Ft/kg - 150Ft/kg, mindkettõ banán. Mindegy, hogy melyiket választod?
Természetesen nem állítom, hogy a voda vagy a pannon hálója, szervezete, ügyfélszolgáltata, stb. egy félig rothadó banánhoz hasonlít, csak azt, hogy árak alapján nem érdemes, csúsztatás hasonlítgatni. Összeségében kell nézni a szolgáltatásokat.
Miért hazudik a pannon? Nos, ezt már az összehasonlítgatásnál is többször kitárgyaltuk. Hadd ne idézzem fel a hosszú sort, a 8 másodperccel kezdve. Mostani reklámjában csak az a kifejezett hazugság (lehet, hogy mások ezt másképp ítélik meg), hogy a percdíjait úgy reklámozza, mintha nem tudná már most is pontosan, hogy egy-két hónap múlva megemeli. De nem kell messzire menni, az elõzõ "akciója" is ugyanezen alapult: 100%-ban lebeszélhetõ djuice havidíj. Nagy betûkkel. aprókkal, hogy csak két hónapig....
|
hétf. okt. 04, 2004 21:24 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Meggylé írta: DE EZ NEM A JOKER CSOMAG, HANEM AZ UNO !!!
Unoból meg ingyen és havidíjmentesen válthatsz UNO PLUSZra!
B*zzeg, ezt benéztem... Sorry!! Megyek inkább, barátnő híjján, nyomkodom még egy picit az N-Gage-t...
|
hétf. okt. 04, 2004 21:20 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
DE EZ NEM A JOKER CSOMAG, HANEM AZ UNO !!!
Unoból meg ingyen és havidíjmentesen válthatsz UNO PLUSZra!
|
hétf. okt. 04, 2004 21:15 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
skynet írta: várjunk csak!
az uno pluszt hasonlítja a praktikumhoz!
havidíj: 0 - 0 sms: 24 - 29 percdíj: 27 - 29 (jan 1-től jan 31-ig 27 - 36, feb 1-től 35 - 36) váltás: 0 - 800 (dec. 31-ig)
nem látom az átverést a voda részéről.
Az "átverés" ott van, hogy a PLUSZ opciót csak a Joker-esek választhatják... és ha nem kell, akkor visszaléphetsz/visszaléptetnek a sima Joker-be.. Ennek a PLUSZ-nak a havidíja 375 Ft, ha jól emlékszem... És ez nincs benne az említett reklámban...
|
hétf. okt. 04, 2004 21:09 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
T68m írta: gusztustalan az összehasonlítás - ez kétségtelen.
De a pani-é még inkább az - összehasonlítás nélkül. Egyszerűen az ember képébe hazudnak.
Miért lenne gusztustalan? Melyik állítás NEM igaz benne?
...
...
...
...
...
....az meg egy más dolog, hogy nem mondja el a teljes igazságot, azaz hogy a Vodánál a Vitamax Joker Plusz havidíjas opció, nem különálló tarifacsomag... De ez a Voda...
A Pannon marketingesei vagy a megbízott reklámügynökség kreatívjai sem jobbak...
|
hétf. okt. 04, 2004 20:50 |
|
|
tarby
arany tag
|
T68m írta: reklám:
gusztustalan az összehasonlítás - ez kétségtelen.
De a pani-é még inkább az - összehasonlítás nélkül. Egyszerűen az ember képébe hazudnak.
Szerintem nem hazudnak a reklámban, de Te nyilván másképp gondolod.
|
hétf. okt. 04, 2004 17:35 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
tarby írta: Csak annyiban nem stimmel, hogy ha a 14.4-es feltöltõvel tölti az ember a Pannont akkor máris 23,20 Ft a percdíj, ami simán fölveszi a versenyt a vodás ajánlattal.
maradjunk abban, hogy ez nem jött össze! ))))
Ilyen magas labdát kár feladni!
reklám:
gusztustalan az összehasonlítás - ez kétségtelen.
De a pani-é még inkább az - összehasonlítás nélkül. Egyszerûen az ember képébe hazudnak.
|
hétf. okt. 04, 2004 15:09 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
skynet írta: Rozso2 írta: De a voda nem írja oda, hogy ezért havidíjat is kell fizetni a pannonnál meg nem. azé' nem írja oda me' nem kell fizetni. a joker pluszná' kell.
ja
|
hétf. okt. 04, 2004 14:42 |
|
|
tarby
arany tag
|
Macika írta: Azért lásd be, nem igazán igazságos, hogy az egyiknél kedvezményes feltöltéssel, míg a másiknál nem azzal számolsz!
Akkor igazságos volt amikor a Voda 90-t istenítettétek, hogy mennyire királyságos a perdíja, holott csak a kedvezményes, 1 évig járó +1000 HUF-fal volt így?
|
hétf. okt. 04, 2004 14:34 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Az Uno Plusznak nincs havidíja. Vagy van? Hű de offolunk itt!
|
hétf. okt. 04, 2004 14:33 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
De a voda nem írja oda, hogy ezért havidíjat is kell fizetni a pannonnál meg nem.
|
hétf. okt. 04, 2004 14:28 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
integral írta: Speciel ez a reklám mehetne a gátlástalan... reklámos topikba is. Úgy érzem, hogy ezzel a pofátlanság határát átlépte a Voda. Eddig tetszettek a marketingfogásai, de ez már sok. Szóval ezekután bárhogy hasonlítgat a Vodafone, nem leszek az ügyfelük. Uff!
Nemtom...összehasonlítani hivatalosan is megengedett,tehát ebbe nem köthet bele a pannon.Számomra pedig visszataszítóbb a panni saját reklámja egymagában,mint a vodás "rátromfolás"
|
hétf. okt. 04, 2004 14:25 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
integral írta: Speciel ez a reklám mehetne a gátlástalan... reklámos topikba is. Úgy érzem, hogy ezzel a pofátlanság határát átlépte a Voda. Eddig tetszettek a marketingfogásai, de ez már sok. Szóval ezekután bárhogy hasonlítgat a Vodafone, nem leszek az ügyfelük. Uff!
Sztem ez a reklám bőven megállja a helyét. Mert nincs benne csúsztatás, egy-az-egyben méri össze a kettőt.
|
hétf. okt. 04, 2004 14:23 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Speciel ez a reklám mehetne a gátlástalan... reklámos topikba is. Úgy érzem, hogy ezzel a pofátlanság határát átlépte a Voda. Eddig tetszettek a marketingfogásai, de ez már sok. Szóval ezekután bárhogy hasonlítgat a Vodafone, nem leszek az ügyfelük. Uff!
|
hétf. okt. 04, 2004 14:18 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
Most nem akarom senkinek se a matematikai tudását kétségbe vonni, de:
- Pannon esetén a "szorzó" 0.8, mivel 14400/18000 az pontosan ennyi..
- Voda esetén a "szorzó" 0.83333.., mivel 12500/15000 az pontosan ennyi..
Tehát Pannon esetén a díjak nagy feltöltőkártya esetén SMS és percdíj:
- 29 -> 23.2 (dec végéig)
- 36 -> 28.8 (januártól)
Vodánál:
- 27 -> 22.5 (jan végéig a percdíj)
- 35 -> 29.16 (februártól a percdíj)
- 24 -> 20 (SMS díj nem változik)
Az egyetlen eltérés, hogy a Pannon esetén a feltöltőkártya bónusz nem vehető igénybe nemzetközi hívások és emeltdíjas hívások, valamint roaming esetén, vagyis olyankor az arányos rész "elvész"..
|
hétf. okt. 04, 2004 14:18 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Ez van.
Nem újdonság, engem eddig életemben egy dolog lepett meg. Hogy 5-ös lett az érettségim matekból. Soha nem kaptam korábban 5-öst.
|
hétf. okt. 04, 2004 14:11 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Bagyu írta: Én úgy számoltam, hogy 12500 kap 2500 bónuszt, az 20%, ami akkor 20% kedvezmény percdíj irányába, az 0,8-as szorzó.
Pannonnál ugyanez 14400-nál 3600, ami 25% bónusz, tehát ott 0,75-tel kell szorozni.
Sajnos rosszul számoltál.
|
hétf. okt. 04, 2004 14:09 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Én úgy számoltam, hogy 12500 kap 2500 bónuszt, az 20%, ami akkor 20% kedvezmény percdíj irányába, az 0,8-as szorzó.
Pannonnál ugyanez 14400-nál 3600, ami 25% bónusz, tehát ott 0,75-tel kell szorozni.
|
hétf. okt. 04, 2004 14:06 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
Bagyu írta: 0,8*27=21,6
De a 0,8 az a PANNONOS kedvezmény mértéke. vagyis a 14400/18000. A Vodánál miért kellene a Pannon kedvezményével számolni? A Vodánál szerintem 12500/15000=0,8333 a szorzó...
|
hétf. okt. 04, 2004 13:57 |
|
|