|
Szerző |
Üzenet |
gsmtomi
ezüst tag
|
Knights Of The Temple írta: Hol tudom függetleníteni a Myv55-öt?
Ez a kérdés engem is érdekelne.My-V55öm van,egyes fórumokn olvastam,hogy állítólag Kóddal is függetlenithető.Kérlek,aki tud segítsen.Netem nics,csak emailcímem: gsmtomi@freemail.hu
|
hétf. nov. 22, 2004 14:55 |
|
|
vgavga
ezüst tag
|
Aztán probáltátok a myv55-el készitett képeket cdre kiírni és asztali dvd lejátszón megnézni TV-n?
Óriási a különbség!
A TV-n szinte tökéletes a kép! már a telo képességeihez képest!
Legalábbis amit én készítettem, jó fényviszonyok között! csucsszuper!
Ajánlott mindenkinek kiprobálni!!!!!
|
csüt. nov. 18, 2004 20:25 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
X6 sokkal szebb képeket csinál. Mint a myv55.
|
csüt. nov. 18, 2004 17:18 |
|
|
Gezza
arany tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 24, 2004 7:55 Hozzászólások: 146 Tartózkodási hely: Győr
|
minasm2 írta: Szóval a kérdésem az lenne, hogy a V55 kamerája jobb, mint a X6-é?
Pár x6-tal készült képet küldtek nekem emailben. Azok egy cseppet jobbnak/szebbnek tűntek nekem, mint a v55-tel készültek. De a fényképbeli különbség szerintem nem jelentős.
|
csüt. nov. 18, 2004 12:45 |
|
|
minasm2
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. nov. 01, 2004 0:53 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Sziasztok!
Lehet már volt róla szó, de hát ennyi hozzászólást végigolvasni... inkább programoz az ember.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy a V55 kamerája jobb, mint a X6-é?
|
csüt. nov. 18, 2004 9:36 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
pg írta: Hannibal írta: Az infraportok között ELMÉLETILEG nincs különbség (illetve van, mert van IRDA 1.0 és IRDA 1.1 szabvány. Az elõbbi 115 kbps max, Üdv
Ami ugyebár pontosan megegyezik a soros port alkalmazható legnagyobb sebességével. Aki ennek tükrében sebességbeli eltéréseket vél felfedezni, az nem ért hozzá, és/vagy még mindig hisz a csodákban, varázslatokban, mikulásban, stb.
|
kedd nov. 16, 2004 16:19 |
|
|
guzu
ezüst tag
|
Ja, nekem is van egy redsnake il-600-asom, tok jo.
|
kedd nov. 16, 2004 14:07 |
|
|
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
Hannibal írta: Hát egy kicsit elgondolkodtam, lehet még is az infra mellett döntök. Sebesség terén van valami különbség? Az infraportok között nincs különbség ugye? Mármint ilyen szabványra értem. Tehát van egy szabvány és kész.
Ha itt elkezdesz olvasni a fórumban, van aki azt fogja mondani, hogy gyorsabb a kábel, van aki meg azt hogy nem. (hosszabb, tartósabb netezésre lehet, hogy alkalmasabb a kábel, 'alkatából' kifolyólag stabilabb.)
Az infraportok között ELMÉLETILEG nincs különbség (illetve van, mert van IRDA 1.0 és IRDA 1.1 szabvány. Az előbbi 115 kbps max, az utóbbi 4 Mbit max.) Az 1.1-et max a PC és a telefon között tudnád kihasználni, de ott is minek ?!)
Gyakorlatban meg a sok gyártó összevissza rúgja fel a szabványokat. Nem mindegy melyik drivert használod, variálni kell, stb.
Én a Redsnake-et ajánlom (szerintem sokan mások is fogják).
Üdv
|
kedd nov. 16, 2004 10:34 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Hát egy kicsit elgondolkodtam, lehet még is az infra mellett döntök. Sebesség terén van valami különbség?
Az infraportok között nincs különbség ugye? Mármint ilyen szabványra értem. Tehát van egy szabvány és kész.
|
hétf. nov. 15, 2004 22:52 |
|
|
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
Ebben talán igazad van. Viszont az áruk hasonló, és infrát később is jól lehet használni, mert nem márka- és típusfüggő.
És azért egy jó infra nem szakadozik folyton. Ott már valami baj van.
|
hétf. nov. 15, 2004 18:14 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Hát én nem nagyon bízok az infrába. Szerintem az adatkábel megbízhatóbb és biztosabb a kapcsolat a telefon és a gép között.
|
hétf. nov. 15, 2004 14:54 |
|
|
Gezza
arany tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 24, 2004 7:55 Hozzászólások: 146 Tartózkodási hely: Győr
|
Hannibal írta: Kéne hozzá egy adatkábel. Valakinek nincs fölösben vagy nem tudtok olyan helyet ahol lehet venni?
Miért vennél hozzá adatkábelt, amikor az infra ugyanazt nyújtja? Ráadásul az infrának későbbi készülékeidnél is hasznát veheted. Alaplapi infra ára 3e körül, USB-s 5000 körül kezdődik.
|
vas. nov. 14, 2004 11:18 |
|
|
czarpi
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: korcsma-ivó-söntés
|
Sziasztok!
Nekem is van egy My-v55, kezdem megszokni.
Van egy dolog ami nagyon bosszantó számomra.
Konkrétan, ha saját képet teszek tapétának akkor
felül egyfehér sáv marad, ott ahol a térerö és az aku kijelzés van .
Normális ez, vagy be lehet állítani teljes képernyöre is?
|
szomb. nov. 13, 2004 8:38 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Szevasztok!
Vettem émn is egy myv-55-öt, és kéne hozzá egy adatkábel. VAlakinek nincs fölösben vagy nem tudtok olyan helyet ahol lehet venni?
|
csüt. nov. 11, 2004 21:14 |
|
|
Kisördög
arany tag
Csatlakozott: szer. aug. 18, 2004 12:10 Hozzászólások: 101 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Tudnátok nekem olyan telefonokkal foglalkozó oldalt mondani ami Nem hazudik /mint egyes oldalak, de ezt nem akarom részletezni melyik oldal az/ és mindent pontosan leír a telókról!
|
pén. nov. 05, 2004 8:48 |
|
|
Gezza
arany tag
|
Azt azÉrt Észrevettem volna.
|
csüt. nov. 04, 2004 6:31 |
|
|
Kisördög
arany tag
Csatlakozott: szer. aug. 18, 2004 12:10 Hozzászólások: 101 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Lehet, hogy a régit adták vissza!
|
kedd nov. 02, 2004 15:09 |
|
|
Gezza
arany tag
|
vgavga írta: több forumon olvastam, hogy nem lehet szoftot frissiteni a myv55-ön! DE hogyha szoft hibás a telefon akkor kicseréli a voda! És mire? egy uj szofthibás telora?)))
Pont úgy van, ahogy gondolod. Beadtam szervizbe a V55-öt a rettenetes net kapcsolata miatt és másfél hét múlva adtak helyette egy újat. A SW verzió ugyanaz rajta egyébként.
|
vas. okt. 31, 2004 20:18 |
|
|
vgavga
ezüst tag
|
több forumon olvastam, hogy nem lehet szoftot frissiteni a myv55-ön! DE hogyha szoft hibás a telefon akkor kicseréli a voda! És mire? egy uj szofthibás telora?)))
|
vas. okt. 31, 2004 9:55 |
|
|
Kisördög
arany tag
|
Meghalt mindenki a fórumon!
|
szomb. okt. 30, 2004 18:14 |
|
|
Kisördög
arany tag
|
Őszinte részvétem mindenkinek.
|
szomb. okt. 30, 2004 18:06 |
|
|
Kisördög
arany tag
|
Helló!
Egyik barátnőmnek ilyene van és szerencsére kipróbálhattam a telóját és ezzel együtt a kameráját is!
Lépcsőházban voltunk / ez nem tudom mennyiben befolyásolja ez a kép minőségét/ szerintem jó képeket csinált és gyorsan!
Nekem tetszik, és 20e FT-ért nagyon megéri!
|
szomb. okt. 30, 2004 14:25 |
|
|
(syrius)
ezüst tag
Csatlakozott: vas. jún. 06, 2004 14:23 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Miskolc
|
csengöhangok waprol letölthetöek... egyenlöre telefonrol linkelve! http://syrius.try.hu
|
szomb. okt. 30, 2004 9:40 |
|
|
olilaci
ezüst tag
|
Re: Jóhír!!!
Christophe írta: Sziasztok! Yó hírem van! 2 hét múlva lehet kapni Sagem My V55-höz előlapot fekete vagy piros színben a Gigetel kft-nél. Majd nézzétek meg, hogy télleg benne lesz-e, mert én épp elutazom. szal: www.gigatel.huu.i.: Itt az adatkábel sokkal olcsóbb.
Itt én se boltot,se árút nem találtam.
|
szer. okt. 27, 2004 16:05 |
|
|
Christophe
vas-tag
|
Jóhír!!!
Sziasztok!
Yó hírem van!
2 hét múlva lehet kapni Sagem My V55-höz előlapot fekete vagy piros színben a Gigetel kft-nél.
Majd nézzétek meg, hogy télleg benne lesz-e, mert én épp elutazom.
szal:
www.gigatel.hu
u.i.: Itt az adatkábel sokkal olcsóbb.
|
hétf. okt. 25, 2004 16:26 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Utánanézek, de semmit nem ígérek.
Csak annyit láttam, hogy valahol csinálják, de hogy ez egyáltalán Mo-n van-e, azt nem tudom...
|
hétf. okt. 25, 2004 13:09 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
vizsla1 írta: Sehol. Még szofvertfrissíteni sem lehet rajta, cserélik a telót. Amúgy miért akarnád? Talán megéri mással használni?
Pannonnal szeretném használni. És azt nem lehetne megoldani, hogy a myx5-2 szoftverjét rárakjuk a myv55-re? Nem baj, ha angol lesz a menü.
Köszönöm a válaszokat előre is.
|
hétf. okt. 25, 2004 12:15 |
|
|
pg
platina tag
|
Akoska írta: A személyeskedő és totál OFF vitát kéretik itt NEM folytatni.
Egymás osztása a jövőben magánúton.
Ha ehhez nem sikerül ragaszkodni, kiszedem az összes OFF hozzászólást.
OK, megy PÜ-ben. (Bár ő kezdte, és övé a végszó? Nem fair: )
Ja, szedd! Felőlem...
(Egy megjegyzés engedtessék meg nekem. Ezt írtam neki, nem nekem van win ME-m! Oda kellene kicsit figyelni.)
Az eredeti témához visszatérve.
NEM KELL az ircomm2k WinMe-hez. Hétvégén raktam fel infrával háromféle típusú (siemens, Ericsson, LG) telefont 98SE-re (Az ME pedig ugye 98 harmadik kiadás), és nem az volt a baj. Javaslom az infra újratelepítését. (Nekem először nem volt meg a portok között a Virtuális Com és LPT1.)
|
hétf. okt. 25, 2004 11:07 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
Köszönöm Akoska.
De ha megmondanád azokat a drága helyeket, megköszönném.
Pl: pesten már lehet?
Nagyon fontos lenne.
|
vas. okt. 24, 2004 21:18 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Van ahol már megy, de annyira kevés helyen, hogy egyelőre csak nagy mennyiséggel, drágán foglalkoznak...
|
vas. okt. 24, 2004 18:57 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Sehol. Még szofvertfrissíteni sem lehet rajta, cserélik a telót. Amúgy miért akarnád? Talán megéri mással használni?
|
vas. okt. 24, 2004 18:55 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
Hol tudom függetleníteni a Myv55-öt?
|
vas. okt. 24, 2004 18:45 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
A személyeskedő és totál OFF vitát kéretik itt NEM folytatni.
Egymás osztása a jövőben magánúton.
Ha ehhez nem sikerül ragaszkodni, kiszedem az összes OFF hozzászólást.
|
vas. okt. 24, 2004 13:04 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Két élű kard ez, mert lehet, hogy neki jól bevált az a rendszer, akkor minek váltson?
És az újtól való félelem magában hordozza a kérdést, hogy mi van, ha valaki csak az újat ismeri, és ezért nincsen viszonyítási alapja?
Tehát a vitátokat légyszíves PÜ-ben, az ÚJ rendszer ezt tudja...
|
vas. okt. 24, 2004 10:26 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
pg írta:
Na, egy újabb Pistike, aki attól, hogy be tudja tenni az XP CD-t, már guru, mi?
Kispajtás, inkább ne firtassuk hogy ki mitõl lett guru, oké? Nem biztos hogy ebbõl te jönnél ki jól. pg írta: Elárulom, hogy TUDOM használni az XP-t. Csak saját gépen nincs. Meg kedvem nincs. Ugyanis volt/van alkalmam tapasztalatot gyûjteni, mielõtt még sajátra feltenném.
Nézegetted a boltok kirakatában, és/vagy láttad hogy a sok 1.0-ás láma nem tudja kezelni, és mivel magadat is ebbe a kategóriába sorolod, ezért meg sem próbálkozol vele, igaz? Végülis legalább önkritikád van, az is valami. pg írta: És ez tart vissza. Ugyanis én egy egyetemen dolgozom, és én szoktam futkosni rohadt vírusok, spyware-ek, hálózati gondok, satöbbi miatt. Van vagy 350 gép. Ebbõl egyre több az XP, olyan 150-200-ra biztosan becsülném. (Amikor a Sasser jött, használhatatlanná vált a fél géppark, amirõl a hülye user tehet, nem én, mielõtt ezt mondod, mert nem én vagyok a rendszergazda. Ja, és olyan nincs is, bármilyen megdöbbentõ.) És látom, hogy milyen könnyû vele bekapni minden szemetet, látom milyen problémás tud lenni adatot menteni (garis gép, nem szedheted szét), jogosultságokkal problémázni, stb.
Ha a sok idióta juzer nem tudja használni a gépét, minden szexoldalról bekap minden férget, meg minden attachmentet gondolkodás nélkül megnyit, ez még nem az XP hibája. Archiválni is tényleg bazi bonyolult. Ha nem értsz hozzá, hogy hogy kell, akkor persze hogy az. Alapvetõ felelõtlenség viszont az intézmény részérõl hogy sajnálja a pénzt rendszergazdára. Miért várják az emberek hogy a számítógép legyen az egyetlen dolog a világon, amihez ne kelljen érteni? És miért tudnak olyan maráhra meglepõdni, amikor kiderül hogy mégiscsak kell? Aki ennyire könynelmû, az vállalja a felelõsséget, és nem az XP hibája hogy olyanok használják, olyanok üzemeltetik, akik alapvetõ dolgokkal sincsenek tisztában. Ha valaki úgy vezet autót, hogy folyamatosan a kuplungon tarjta a lábát, mert nem tanulta meg hogy azt nem szabad, és ezért rövid idõ alatt elszaródik a tengelykapcsoló, akkor ki a hibás? Az autó, vagy a sofõr? pg írta: VAN tapasztalatom, valószínûleg sokszorosa a tiédnek. (már a DOS óta,a mi neked talán csak a Denial of Service-t jelenti már.)
Bármilyen meglepõ kispajtás, nem Te **** a spanyol viaszt ezen a Földön. Bocs. pg írta: Úgyhogy valószínûleg fogalmad sincs, milyen, amikor 4-5 user használta XP-n, rosszul beállított jogosultságokkal, valaki összeszed valami ****, aztán küzdjél vele. Itt ugyanis nem a codec a lényeg, meg hogy a játék fusson, hanem a hálózat. Ha az nem megy, a gép gyakorlatilag használhatatlan. És az a legsérülékenyebb benne.
Rosszul beállított jogosultságok, mi? Miért is nincsenek jól beállítva? Mondd csak, miért kéne egy rendszernek jól mûködnie, ha nem lett rendesen beállítva? pg írta: És hogy jobb? AZ SP2-vel sok minden pozitív jött, ez tény. (Remélem, hogy látni is fogom a pozitív hatásokat. Már ha felteszik. Mert ahol én járok ott felteszem, dehát nem ez a munkám, és azért 150-200 gépen elég sokára érnék végig.) Az átlag usernek lehet, hogy könnyû kezelni, de amikor baj van, akkor szevasz. (A vírusok miatt ugyanis a rendszervisszaálíltást ki szokták kapcsolgatni.)
Tudod, úgy kell beállítani a rendszert, hogy az átlag user ne tudjon bajt okozni. Hidd el, hogy ez lehetséges. Attól még, mert neked lövésed sincs arról, hogy hogyan lehet ez elérni, attól még ez lehetséges. pg írta: Nemcsak én, hanem céges szervizesek is azt mondják, hogy nagyon jó az XP és könnyen kezelhetõ, ha otthon multimédiára használod, és nincs net rajta. Tökéletes, stabil, ****. De ha van net, akkor már muszáj elkezdened érteni hozzá, és sávszélesség is KELL, mert MUSZÁJ letöltened a javítócsomagokat (modemesek nem csoda, ha nem szedik le, aztán rögtön vírusosak), tûzfalat felrakni, vírusirtót, spyblockert, mert különben vége.
Na az önjelölt szakértõk megmondják a frankót, esküszöm sírnom kell. Tudod ez a baj itthon ezzel a szakmával, hogy bárki kikiálthatja magát szakértõnek, anélkül hogy bármiféle tudással rendelkezne a témában, aztán oszthatja az észt, a sok hülye meg hallgat rá. pg írta: A másik ami engem is visszatart, hogy majd olyan vasra teszem fel, amivel nem kell semmilyen kompomisszumot kötnöm. Nem fogom egy Celeron633, 256 RAM, 6 GB HDD gépre feltenni. Tudom, felmenne. De ez nekem nem elég.
Nem csak hogy felmenne, de tökéletesen el is futna, midnenféle kompromisszumok nélkül. Látszik hogy még meg sem próbáltad feltenni a gépedre, és használni, ezért is nem értesz hozzá egyáltalán. Végülis neked, mint állítólagos szakmabelinek egyáltalán nem lenne fontos hogy lépést tarts a fejlesztésekkel, és tudj kezelni egy már 3 éve piacon lévõ operációs rendszert. Nem-nem, maradj csak a jó öreg Win ME -nél, mert félsz feltenni az Xp-t, aztán oszd az észt, és csinálj úgy mintha értenél ahhoz, amivel foglalkozol. pg írta: Százszor jobb oprendszer, mint bármelyik korábbi? Milyen szempontból? Milyen célra? Tudod, használhatatlan gép nincs, csak adott feladatra adott oprendszerrel alkalmatlan. Én pl. futtatok Win 3.x-en webszervert, és a legstabilabb (összehasonlításként fut itt webszerver Debianon, Win9x-en, NT 3.51-en, Solarison, na jó a Debian/Solarissal vetekszik ), és ráadásul lehet mondani, hogy immunis a vírusokra. Néha fél éveket megy egyfolytában (akkor is csak áramszünet miatt indul újra). Aki XP-t használ, az meg mind zseni, mi? A többi meg idióta? Majd elõkeresem neked, valahol megvan, a computing.net win3x (mert él, és nagyon aktív) fórumban egyszer (tavaly) valaki feltett egy hasonlóan nagyképû kérdést, hogy minek használja még bárki is ezt az ócskaságot. És a válasz nagyon igaz volt. (Nehéz elmondani, ha nem érted, akkor nem is fogod soha.)
Nem állítom hogy nem lehetnek olyan speciális célok, extrém esetek, amelyek ne indokolhatnák adott esetben egy régebbi rendszerhez való visszatérést, esetleg annak megtartását. Az ismeretlentõl való félelem okán, valamint hozzá nem értés miattl elutasítni a legújabb fejlesztéseket egyszerûen szánalmas, nevetséges, nevezd ahogy akarod.
|
vas. okt. 24, 2004 0:32 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
Gezza írta: NightLord írta: pg írta: OFF Ne kezdjünk itt MS flamet. Én sem tennék fel XP-t, de lassan muszáj lesz. (DVD rar-ok kicsomagolásakor FAT32-es 4 GB-os fájlmérethatár pl.) Akinek bevált valami, akkor miért ne használhatná? Nekem semmi bajom a Win98-ammal. Értek hozzá, fájlrendszer nem esik szét, vírusom, spyware-em nem volt soha - szégyellem is magam néha . XP-vel meg csak a baj van (fõképp ha van jó kis szélessávú neted, és nem értesz hozzá, akkor aztán pár nap alatt tönkre lehet vágni valóban). Haha! Csak a baj van vele, mi? Ha nem értesz hozzá, akkor persze. Én azért ezzel nem dicsekednék, mármint hogy egy operációs rendszer meghaladja a szellemi kapacitásodat (bocs).. Nem olyan bonyolult az az XP egyébként, bizonyos IQ szint fölött azért meg lehet tanulni kezelni, végülis a win98-at is csak megtanultad valahogy, bár remélem nem azért ragaszkodsz annyira hozzá, mert az is 6 évedbe került... Ha pedig tudnád kezelni, rájönnél hogy százszor jobb oprendszer, mint bármelyik korábbi. Már régen láttam ilyen pökhendi alakot. Jól felhúztál NightLord, wazz. Tudod, vannak páran, akik nem szellemi kapacitásuk híján nem használnak XP-t. Lehet, hogy Te meg annak ellenére is? Bármilyen hihetetlen, azért nem választom az XP operációs rendszert, mert elég kicsi a vinyóm (3.2 + 5.1 GB) és a procim (500 MHz, AMD). 1-2-szer próbálgattam, de 2-3 hét után belassult (vsz túl sok hely kellett volna már neki a vinyacról). Majd ha eccer izmosabb gépem lesz, megéri majd a macerát, hogy elmélyedjek az XP rejtelmeiben. Addig az ME is tökéletesen kielégíti az igényeimet, még akkor is ha ez másnak szánalmasmak tûnik.
én a pII-366 -os laptopomon is XP-t használok, hidd el, nem véletlenül, nem ma kezdtem az ipart.
Ha pedig az XP "belassul", az nem a software, vagy a hardware miatt van, a hiba sajnos a felhasználóban keresendõ...
|
szomb. okt. 23, 2004 19:48 |
|
|
pg
platina tag
|
Amúgy nem vagy egyedül a problémáddal.
Itt is ezekről írnak. Sagem, ircomm2k, msports.dll.
http://irda.forumprovider.com/1/msg/479870/479870/
http://www.1md.de/zubehoer/disclaimer/e ... _foren.php
Az elsőn amúgy azt írják, hogy ME alá nem is való az Ircomm2k, csak 2000/XP alá. Ebben talán van valami. A másikban leírja a tulaj, hogy miután megtalálta a dll-t, utána is voltak gondok.
(Keresd ezt:Kackfass
30.12.2003 01:22
Unregistrierter Poster)
|
pén. okt. 22, 2004 10:44 |
|
|
pg
platina tag
|
|
pén. okt. 22, 2004 10:38 |
|
|
pg
platina tag
|
Bocs a hosszú OFF-ért.
NightLord írta: Haha! Csak a baj van vele, mi? Ha nem értesz hozzá, akkor persze. Én azért ezzel nem dicsekednék, mármint hogy egy operációs rendszer meghaladja a szellemi kapacitásodat (bocs).. Nem olyan bonyolult az az XP egyébként, bizonyos IQ szint fölött azért meg lehet tanulni kezelni, végülis a win98-at is csak megtanultad valahogy, bár remélem nem azért ragaszkodsz annyira hozzá, mert az is 6 évedbe került... Ha pedig tudnád kezelni, rájönnél hogy százszor jobb oprendszer, mint bármelyik korábbi.
Elmész te a @!+%/&#-ba! (=sunyi)
Na, egy újabb Pistike, aki attól, hogy be tudja tenni az XP CD-t, már guru, mi?
Elárulom, hogy TUDOM használni az XP-t. Csak saját gépen nincs. Meg kedvem nincs. Ugyanis volt/van alkalmam tapasztalatot gyűjteni, mielőtt még sajátra feltenném. És ez tart vissza. Ugyanis én egy egyetemen dolgozom, és én szoktam futkosni rohadt vírusok, spyware-ek, hálózati gondok, satöbbi miatt. Van vagy 350 gép. Ebből egyre több az XP, olyan 150-200-ra biztosan becsülném. (Amikor a Sasser jött, használhatatlanná vált a fél géppark, amiről a hülye user tehet, nem én, mielőtt ezt mondod, mert nem én vagyok a rendszergazda. Ja, és olyan nincs is, bármilyen megdöbbentő.) És látom, hogy milyen könnyű vele bekapni minden szemetet, látom milyen problémás tud lenni adatot menteni (garis gép, nem szedheted szét), jogosultságokkal problémázni, stb. VAN tapasztalatom, valószínűleg sokszorosa a tiédnek. (már a DOS óta,a mi neked talán csak a Denial of Service-t jelenti már.)
Úgyhogy valószínűleg fogalmad sincs, milyen, amikor 4-5 user használta XP-n, rosszul beállított jogosultságokkal, valaki összeszed valami ****, aztán küzdjél vele. Itt ugyanis nem a codec a lényeg, meg hogy a játék fusson, hanem a hálózat. Ha az nem megy, a gép gyakorlatilag használhatatlan. És az a legsérülékenyebb benne.
És hogy jobb? AZ SP2-vel sok minden pozitív jött, ez tény. (Remélem, hogy látni is fogom a pozitív hatásokat. Már ha felteszik. Mert ahol én járok ott felteszem, dehát nem ez a munkám, és azért 150-200 gépen elég sokára érnék végig.) Az átlag usernek lehet, hogy könnyű kezelni, de amikor baj van, akkor szevasz. (A vírusok miatt ugyanis a rendszervisszaálíltást ki szokták kapcsolgatni.) Nemcsak én, hanem céges szervizesek is azt mondják, hogy nagyon jó az XP és könnyen kezelhető, ha otthon multimédiára használod, és nincs net rajta. Tökéletes, stabil, ****. De ha van net, akkor már muszáj elkezdened érteni hozzá, és sávszélesség is KELL, mert MUSZÁJ letöltened a javítócsomagokat (modemesek nem csoda, ha nem szedik le, aztán rögtön vírusosak), tűzfalat felrakni, vírusirtót, spyblockert, mert különben vége.
A másik ami engem is visszatart, hogy majd olyan vasra teszem fel, amivel nem kell semmilyen kompomisszumot kötnöm. Nem fogom egy Celeron633, 256 RAM, 6 GB HDD gépre feltenni. Tudom, felmenne. De ez nekem nem elég.
Százszor jobb oprendszer, mint bármelyik korábbi? Milyen szempontból? Milyen célra? Tudod, használhatatlan gép nincs, csak adott feladatra adott oprendszerrel alkalmatlan.
Én pl. futtatok Win 3.x-en webszervert, és a legstabilabb (összehasonlításként fut itt webszerver Debianon, Win9x-en, NT 3.51-en, Solarison, na jó a Debian/Solarissal vetekszik ), és ráadásul lehet mondani, hogy immunis a vírusokra. Néha fél éveket megy egyfolytában (akkor is csak áramszünet miatt indul újra).
Aki XP-t használ, az meg mind zseni, mi? A többi meg idióta?
Majd előkeresem neked, valahol megvan, a computing.net win3x (mert él, és nagyon aktív) fórumban egyszer (tavaly) valaki feltett egy hasonlóan nagyképű kérdést, hogy minek használja még bárki is ezt az ócskaságot. És a válasz nagyon igaz volt. (Nehéz elmondani, ha nem érted, akkor nem is fogod soha.)
Na jó, erről ennyit.
ON
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pg pén. okt. 22, 2004 10:55-kor.
|
pén. okt. 22, 2004 10:36 |
|
|
Gezza
arany tag
|
NightLord írta: pg írta: OFF Ne kezdjünk itt MS flamet. Én sem tennék fel XP-t, de lassan muszáj lesz. (DVD rar-ok kicsomagolásakor FAT32-es 4 GB-os fájlmérethatár pl.) Akinek bevált valami, akkor miért ne használhatná? Nekem semmi bajom a Win98-ammal. Értek hozzá, fájlrendszer nem esik szét, vírusom, spyware-em nem volt soha - szégyellem is magam néha . XP-vel meg csak a baj van (főképp ha van jó kis szélessávú neted, és nem értesz hozzá, akkor aztán pár nap alatt tönkre lehet vágni valóban). Haha! Csak a baj van vele, mi? Ha nem értesz hozzá, akkor persze. Én azért ezzel nem dicsekednék, mármint hogy egy operációs rendszer meghaladja a szellemi kapacitásodat (bocs).. Nem olyan bonyolult az az XP egyébként, bizonyos IQ szint fölött azért meg lehet tanulni kezelni, végülis a win98-at is csak megtanultad valahogy, bár remélem nem azért ragaszkodsz annyira hozzá, mert az is 6 évedbe került... Ha pedig tudnád kezelni, rájönnél hogy százszor jobb oprendszer, mint bármelyik korábbi.
Már régen láttam ilyen pökhendi alakot. Jól felhúztál NightLord, wazz. Tudod, vannak páran, akik nem szellemi kapacitásuk híján nem használnak XP-t. Lehet, hogy Te meg annak ellenére is?
Bármilyen hihetetlen, azért nem választom az XP operációs rendszert, mert elég kicsi a vinyóm (3.2 + 5.1 GB) és a procim (500 MHz, AMD). 1-2-szer próbálgattam, de 2-3 hét után belassult (vsz túl sok hely kellett volna már neki a vinyacról). Majd ha eccer izmosabb gépem lesz, megéri majd a macerát, hogy elmélyedjek az XP rejtelmeiben. Addig az ME is tökéletesen kielégíti az igényeimet, még akkor is ha ez másnak szánalmasmak tűnik.
Amúgy ezt a DLL-t keresem: MSPORTS.DLL. Előre is köszi a segítséget. (még mindig füstölgök)
|
pén. okt. 22, 2004 6:10 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
pg írta: OFF Ne kezdjünk itt MS flamet. Én sem tennék fel XP-t, de lassan muszáj lesz. (DVD rar-ok kicsomagolásakor FAT32-es 4 GB-os fájlmérethatár pl.) Akinek bevált valami, akkor miért ne használhatná? Nekem semmi bajom a Win98-ammal. Értek hozzá, fájlrendszer nem esik szét, vírusom, spyware-em nem volt soha - szégyellem is magam néha . XP-vel meg csak a baj van (fõképp ha van jó kis szélessávú neted, és nem értesz hozzá, akkor aztán pár nap alatt tönkre lehet vágni valóban).
Haha! Csak a baj van vele, mi? Ha nem értesz hozzá, akkor persze. Én azért ezzel nem dicsekednék, mármint hogy egy operációs rendszer meghaladja a szellemi kapacitásodat (bocs).. Nem olyan bonyolult az az XP egyébként, bizonyos IQ szint fölött azért meg lehet tanulni kezelni, végülis a win98-at is csak megtanultad valahogy, bár remélem nem azért ragaszkodsz annyira hozzá, mert az is 6 évedbe került... Ha pedig tudnád kezelni, rájönnél hogy százszor jobb oprendszer, mint bármelyik korábbi.
|
csüt. okt. 21, 2004 23:55 |
|
|
guzu
ezüst tag
|
Nekem semmi bajom az xp-vel, pedig mar egy eve telepitettem...
|
csüt. okt. 21, 2004 17:23 |
|
|
pg
platina tag
|
OFF
Ne kezdjünk itt MS flamet.
Én sem tennék fel XP-t, de lassan muszáj lesz. (DVD rar-ok kicsomagolásakor FAT32-es 4 GB-os fájlmérethatár pl.)
Akinek bevált valami, akkor miért ne használhatná? Nekem semmi bajom a Win98-ammal. Értek hozzá, fájlrendszer nem esik szét, vírusom, spyware-em nem volt soha - szégyellem is magam néha . XP-vel meg csak a baj van (főképp ha van jó kis szélessávú neted, és nem értesz hozzá, akkor aztán pár nap alatt tönkre lehet vágni valóban).
ON
Mi az a bizonyos dll? Ha néven neveznéd, könnyebb lenne. Mert ha pl. csak a Visual Basic 6 msvbm6.dll-je, az megesik, hogy nincs, de csak be kell másolni, bárhonnan letölthető.
|
csüt. okt. 21, 2004 17:15 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
Gezza írta: Az nalam nem koser. Ket het alatt teljesen begajdul.
csak gratulálni tudok hozzá
|
csüt. okt. 21, 2004 16:46 |
|
|
Gezza
arany tag
|
Az nalam nem koser. Ket het alatt teljesen begajdul.
|
szer. okt. 20, 2004 20:53 |
|
|
NightLord
ezüst tag
|
Gezza írta: Án nem xp-t, hanem me-t hasznà lok ès nem települ fel, mert vmi dll filet nem talà l. Valakinek megy Millenium alòl?
2004-et írunk, itt az ideje XP-re váltani...
|
vas. okt. 17, 2004 13:31 |
|
|
Gezza
arany tag
|
Án nem xp-t, hanem me-t hasznĂ lok ès nem települ fel, mert vmi dll filet nem talĂ l. Valakinek megy Millenium alòl?
|
vas. okt. 17, 2004 12:45 |
|
|
olilaci
ezüst tag
|
Megvan! Az ircomm2k-bol nem az 1.2.1-kell, hanem a béta.Azzal tökéletesen működik.
|
szomb. okt. 16, 2004 16:25 |
|
|
olilaci
ezüst tag
|
Sulla írta: Sulla írta: Van egy kis gondom ezzel a telmemmel. Feltettem az ircomm2k-t. Infra com7-re belőve. Telmem com7-re átállítva. Telemem lefagy csatlakozás közben. (A telefonon az infra természetesen be van kapcsolva, valamint az infraport is <USB> csatlakoztatva van.) Mi lehet a gond? Sulla Sajnos ez még mindig nem oldódott meg, nincs valaki, aki tudna segíteni? Köszi: S
Ezzel kínlódok én is. Sulla, neked összejött már?
|
szomb. okt. 16, 2004 5:23 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Gezza írta: A Sagem telefonok FW frissítésével foglalkozó Evic Service Kft-től (Tel: 061/431-81-20) megtudtam, hogy a My-V55 készüléken nem lehet szoftvert frissíteni. Így ha hibás FW van 1 készüléken, akkor egyszerűen másik telót adnak helyette.
Így SZSVSZ csak feloldó kóddal lehet függetleníteni, szoftveresen nem.
LoL
|
kedd okt. 12, 2004 14:14 |
|
|