Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 21:24

Hozzászólás a témához  [ 193 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4
Mercury táp és a "leégésvédelem" 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
balha írta:
...meg is rendeltem :)

Sztem is jól döntöttél...

hétf. okt. 25, 2004 16:19
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
IDay teljes mértékben egyetértek veled. :shock: :lol: :lol:

hétf. okt. 25, 2004 16:11
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
:>
Asszem ez lesz a kedvenc topicom.
egyik szemem sír, a másik nevet, én meg csak szakadok a röhögéstől. :)

hétf. okt. 25, 2004 15:00
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
köszi Thomas!

meg is rendeltem :)

hétf. okt. 25, 2004 14:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
balha írta:
köszi és lenne még egy kérdésem:

a fent említett coolink árában és hasonló jellemzőkkel(350 w,szabályozott hűtés) ajánlottak codegen tápot is- melyiket érdemesebb választani?

üdv!

Én egy Codegen tápot cseréltem először DTK-ra, majd miután azzal valami garis probléma volt, azután kaptam/kértem ezt a Coolink tápot.
Sokkal-sokkal jobb, mint a Codegen, (stabil-egyenletes feszek, sokkal halkabb, kötegelt tápkábel, több csatlakozó...).

Csaba_20: szerintem felesleges vitatkoznod, ugysem tudod meggyőzni.
Őneki egyenesen az Asus gyártott külön alaplapot, 1500 MHz-es Rambussal, és ezzel a felirattal: 2kW Required! :wink:

1,7-es celeron 400 W-os táppal nem megy. Hah. Röhej.
Vargáné táp?

hétf. okt. 25, 2004 14:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás Re: tévedés
dyjuri írta:
Csaba_20

A monitorban tévettél,mert van és ha nemhiszed,akkor majd látsz csodát,mert holnap beszkennelem a garipapírt.....

Egész pontosan miben tévedtem? A garancia papírt nem tudom minek scannelgeted, hiszen arról eddig szó sem esett, annak valódiságát így meg sem kérdőjelezhettem. De tégy úgy, ahogy jól esik!

dyjuri írta:
Az usb-ről kössz az infót.

A képen az alaplap csak hasonlít az enyimre,úgyhogy ezért nem lehet tejlesen komolyan venni azt amit ott írnak...
És gondolod,hogy nekem hazudott az asus magyar szerkesztősége?
Ennyi erővel,akkor miért is hinnénk bárkinek?

A képen az az alaplap a ASUS P4T533-C típusú alaplap és a honlap pedig az ASUS hivatalos honlapja. Ha ezzel kapcsolatban vitatkozni akarsz, akkor ne velem, hanem a gyártóval tessék! Amit állítok, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy a hivatalos ASUS honlap is ezt állítja, hogy az ASUS P4T533-C típusú alaplap nem szerver alaplap, hanem asztaligépek, vagy munkaállomások számára készült termék. Az ASUS magyar szerkesztősége alatt nem tudom kiket értesz, hiszen magyarországi képviselete nincs az ASUS-nak a hivatalos honlapjuk szerint, de a cégjegyzékben sem találtam "ASUS" névre egyetlen találatot sem. Ebből kifolyólag, mivel még nem is ismerem az ASUS magyar szerkesztőségét, ezért az állításukat sem ismerhetem, így arról véleményt formálni sem tudok. Tehát az a kérdésed, hogy szerintem hazudott-e neked az ASUS magyar szerkesztősége, teljességgel abszurd és megválaszolhatatlan. A továbbiakban mellőzd az ilyen kérdéseket, ha kérhetem!
De ha adsz nekem is egy elérhetőséget az általad említett ASUS magyar szerkesztőségéhez, én is meg fogom kérdezni tőlük, hogy a P4T533-C típusú alaplapjuk asztaligépek, vagy szerverek számára készült-e. De azt hiszem sokkal inkább hihetünk az ASUS cég anyavállalatának honlapján talált információknak, mintsem szükség lenne ilyenre. Ugyanakkor állok elébe, várom az elérhetőséget, de ha lehet ne csak egy e-maillel szúrd ki a szemem!

dyjuri írta:
Polc:

És kimondta,hogy polról van és egyáltalán nem-e csak kizárólagos rendelésre érkezett egyik al-japán forgalmazó cégtől Question
ÉS hogy ne legyen az elemben kérdésed,Közlöm,hogy akkor kaptam meg bele az elemet(akkusat és hozzá egy gombelemtöltőt).

Olyan kifejezés, hogy "al-japán" nincs. Pont úgy nincs, mint ahogy nincs al-magyar, vagy al-német. Az pedig teljességgel nonszensz, hogy feltételes módban kérdőjelezed meg az én állításom. Jó lenne ha végre befejeznéd a ködösítést és konkrétumokat is hallhatnánk tőled. Nevezd meg annak a forgalmazó cégnek a nevét, akitől beszerezted! A monitor garancialevele helyett jobb szeretném, ha inkább az erről a vásárlásról készült számlát másolnád be, kitakarva természetesen a saját személyes adataidat.

dyjuri írta:
Táp:

És azt ki mondta,hogy én az alaplapomon teszteltem le a tápokat.... Question
Még azt sem mondtam,hogy progival teszteltem vagy műterheléssel....
Az igaz,hogy az atx-es tápokat az alaplapomba is megpróbáltam letesztelni,és minő meglepetés a nemgépben tesztelteket támasztották alá:
Mégpedig,hogy az a táp,ami nem bírt ki 2-3 percnél tovább a 12 voltján egy autó reflektor égőt,az a gyakorlatban is gyenge volt....

Itt egy bekezdésen belül megválaszolod a bekezdés elején feltett kérdésed. Ugyanis te mondod most is, hogy az alaplapoddal is tesztelted a tápegységeket. Korábban is azt állítottad, hogy teszteled a tápokat és azok nem igazán bírták a te gépedet. Hogyan másképp tudnál 100%-os biztonsággal kijelenteni ilyet, ha nem tesztelnéd az alaplapoddal? Megmondom: Sehogy! Ebben a kérdéskörben is jó lenne, ha végre nem arról beszélnél, hogy mit nem mondtál, hanem arról, hogy mit mondtál! És ezzel véget vetnél a ködösítésnek!

dyjuri írta:
Egy kérdés:
Honnan veszed,hogy csak 20Ampert lehet kivenni egy 550-es tápból?
A pcworld-nek elküldtem feltevésedet és kiröhögtek a maguk módján:
Mert az tény,hogy ellenálláson a folyamatos leadott energia 12 volt 27A,
De mivel egy számítógép nem ellenállás egyértelműen egy tápra nézve,hanem az is kapcsüzemben veszi át az áramot és alakítgatja többfelé.....
Ennyire ne ócsárold le egy alaplap felépítését......Hidd el egy alaplapon nem egy sültbolond dolgozott,aki nem tudja,hogy egy kapcsüzemű táp maximális kihasználtságát nem egy kapcsüzemű fogyasztóval lehet kivenni.
Ezt nem az én adatomként mondom,én csak átadtam az infót.

Ez úton szeretném felhívni a figyelmed, hogy amennyiben általam el nem hangzott információkat nevemmel fémjelezve adsz tovább harmadik személynek, azzal érzésem szerint igencsak súrolod a becsületsértés határát! Márpedig az itt elhangzottakat én nem állítottam! A továbbiakban pedig tanuld meg használni az IDÉZET gombot és a fórum adta lehetőségeket! Ha idézel valakitől akkor azt jelöld valamilyen formában!

dyjuri írta:
Kikapcsolás:
Ki mondta.hogy nem lehet kikapcsolni?
Azt mondtam,hogy folyamatos üzemre készült.
És ha egy kicsit utána néznél a dolgoknak és olvasnád az internet világ egyes szakkönyveit,akkor láthatnád,hogy egy szervert nemigen lehet lekapcsolni.
De peszre az irodaházi szerverekre ez nem vonatkozik teljes mértékben.
De még ott is olyan bios és Op-rendszer van ezeken,hogy bekapcsolánonként teljesen újra kell kalibrálni minden kapcsolatot az automatikus kapcsolatok mellett.....Ezeknél ne úgy van,hogy csak rádugom a vinyót megfelelően jumperelve...Itt külön bekell lőni az ilyeneket......És képzeld az integrált memórián kívül az extra memóriákat is egyenként rá kell kalibrálni a működésre....
És még hadmondjak valamit: És midezt a végő beállításokat bekapcsolt állapotban lehet csak megtenni:TEHÁT:
Mind a memória betételt és kalibrálást
Mind a vinyó betételt és kalibrálást

Már megint teljesen homályos és ködös minden, amit mondasz. Nos nézzük csak. Azt mondod gombelem van az alaplapon. Ez pedig mi más célt szolgálna, mintsem a BIOS-ban beállított értékek megőrizhetőek legyenek, illetve a rendszeridő folyamatosan üzemeljen? Hát semmit, pontosan ezt a célt szolgálja.
Egyébként miért kapcsolod ki a géped, hogyha folyamatos üzemre készült? Ha nem kapcsolnád ki, akkor nem lenne problémád a gombelemekkel sem.
Megmondanád melyik operációs rendszerre gondoltál, amelyiknél egy áramkimaradás esetén teljesen újra kell "kalibrálni" minden kapcsolatot?
Mit értesz az alatt, hogy nem elég bejumperelni a winchestert, hanem még "be is kell lőni"? Nem lehet, hogy te vagy belőve?
Kifejtenéd hogyan kell "rákalibrálni" az integrált memóriákat és a nem integrált memóriákat? Továbbá mi a különbség az integrált és a nem integrált memóriák(vagyis az extra memóriák) között?
Az, hogy egy SCSI winchestert lehet működés közben kivenni, illetve berakni, mindenki számára világos, hiszen a SCSI csatolófelület így lett kitalálva. Nem mondtál ezzel újat. Azzal viszont, hogy a memóriákat is csak kizárólag üzemi feszültség alatt lehet behelyezni, azzal nagyon újat mondtál. Fejtsd már ki légyszives bővebben, hogy miért csak így lehetséges és mi történik ha én kikapcsolt állapotban rakom a gépbe.
Elmondanád mit értesz te a memóriák és a winchester "kalibrálása" alatt?
Szeretném, ha segítenél nekem abban is, hogy az "internet világ" mely szakkönyveiben tudnék utánanézni az általad elhangzottaknak. Pontos linket, illetve URL-t várok! Segíts!

dyjuri írta:
Ugyanis a szerver elfelejti beállításait,ugyanis a virtuális kapcsolatokat nem lehet ugy megjegyezni,hogy:
pl: 16-os hálózat a 54-es IRQ-n mehet és a 128-as hálózat a 64-es IRQ-n menjen

Tényleg utána kéne olvasnom azoknak az "internetes világ" szakkönyveknek, fogalmam sincs mi alapján van számozva egy hálózat, de azt végképp nem értem, hogy kapcsolódik ez az IRQ-hoz. Azért leírhatnád kicsit szakmaibban, vagy szintén várom a linket, illetve URL-t!

dyjuri írta:
Ezért kellenek a virtuális IRQ-k,amiket működés közben beállítanak és sokkal stabilabbak és veszélytelenebbek,mint a fix IRQ-k....
Pl.: ha a hálózati felhaználók miatt egy IRQ-sáv instabillá válna,akkor azt a szerver megkerüli egy másik virtuális IRQ-val vagy többel és miután azok átvették a müködést,ezután kijavítja a hibát és újra osztja a azt az IRQ-t
És csak ezután küld az obszervernek jelentést...

A fix IRQ-k veszélyesek? Nem tudtam ezt se. Mint ahogy azt sem, hogy létezik a hálózati felhasználók számára létrehozott IRQ-sáv. De leírhatod azt is, hogy miképp kerüli meg a szerver az IRQ-sávot egy másik virtuális IRQ-val, majd hogyan javítja ki a hibát. Továbbá nem értem, azt írtad korábban, hogy ezeket az IRQ-kat minden gépindításnál "kalibrálni" kell, de a szerver mégis képes őket újra kiosztani a hiba megszűnése után? Akkor miért nem képes erre alapállapotnál?

dyjuri írta:
Inkább olvasgass még a szerverekről és azután mondhtod,hogy a szerverek így a szerverek úgy....

Jó, segíts! Mutasd a linket, illetve URL-t!

dyjuri írta:
És sajnos pekhemre a hagyományos P4T533-C biosz nem jó a gépemre,így csak hosszadalmas vívódás után kaphattam rá frissebb bioszt.

Mi az a "pekhemre"? Tényleg létezik "nem hagyományos P4T533-C biosz"? Ez olyan, mint a hagyományos mosópor és a nem hagyományos mosópor? Hogy érted, hogy csak hosszadalmas vívódás után kaphattál rá frissebb "bioszt"? Vívódni mindenki magában szokott. Csak miután magadban vívódtál a dolgon, kaphattál egy frissebb "bioszt"?

dyjuri írta:
A lekapcsolással még annyit: nézzél még utána annak,hogy a nagyon magas órajelú memóriáknak milyen a tűrésük a ki-be kapcsolgatással szemben! (Főleg a sorosoknál)
Ugyanis ezt stabil és erőteljes táp nélük nem lehet elvégezni...

Mondd már el nekem, hogy hol tudnék utánanézni a magas órajelű memóriák ki-be kapcsolgatással szembeni tűrésüknek! Továbbá mekkora az a magas órajel pontosan, illetve milyen a soros memória! Milyen az a stabil és erőteljes táp?

dyjuri írta:
Nekem még az 1.7-es celeronnál és 400 wattos tápnál gondjaim voltak az elindítással,mert nem tudta egyszerre elindítani mind a két sávot a memórián és volt hogy csak 256-re akart elindúlni a gépem,de amikor leesett neki,hogy ez nem lehetséges,akkor olyan sípolásba kezdett amire nem találtam megfelelést:
két rövid,egy bazihosszú,két hosszú, egy rövid és utána ez ismétlődött aztán 1 perc múlva lekapcsolt magától....

Honnan tudom meg, hogy egy-, vagy kétsávos memóriám van? Illetve honnan tudhatom meg, hogy az a gépem hány sávot indít el?
Nagyon örülnék, ha az általam feltett kérdésekre pontos válaszokat kaphatnék és nem efféle sületlenségeket. Mert továbbra se hiszem el, hogy te értesz a számítástechnikához. Azt viszont elhiszem, hogy neked még az 1.7-es Celeronnal is problémáid adódtak. Persze megadom a lehetőséget a bizonyításra! Adj választ a feltett kérdéseimre és meghajlok előtted! Addig viszont megmutatom írásod minden ismerősömnek, úgyis rég nevetek már egy jót.

U.i.: Tetszik az aláírásod, tükrözi a mondanivalódat!

hétf. okt. 25, 2004 12:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kinézetre nem gagyi, de a belseje sajna nem látszik...

hétf. okt. 25, 2004 11:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
djyuri: Ne haragudj, de a nyilvánvalóan ellentmondásokkal teli hozzászólásodnak mi köze volt az itt elhangzott számítógép-tápegységhez? Én is vettem RTL 8139-es chipset-tel szerelt hálózati kártyát, aminek a gyártója a Mercury, azonban hiába működik tökéletesen, a tápegységek minőségén ez se nem javít, se nem ront. Igaz utóbbit már nem tudom hova tudná fokozni...

Így van. a Mercury gyártja a világ legjobbmotorcsónak motrait és mégis a mercury táp és alaplapok éléggé fos minőségüek., de mindegy nem ezért akartam offolni! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=462
vagyis a hiperlink tápokról hallott valaki valamit?

hétf. okt. 25, 2004 10:25
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás tévedés
Csaba_20

A monitorban tévettél,mert van és ha nemhiszed,akkor majd látsz csodát,mert holnap beszkennelem a garipapírt.....

Az usb-ről kössz az infót.

A képen az alaplap csak hasonlít az enyimre,úgyhogy ezért nem lehet tejlesen komolyan venni azt amit ott írnak...
És gondolod,hogy nekem hazudott az asus magyar szerkesztősége?
Ennyi erővel,akkor miért is hinnénk bárkinek?

Polc:

És kimondta,hogy polról van és egyáltalán nem-e csak kizárólagos rendelésre érkezett egyik al-japán forgalmazó cégtől :?:
ÉS hogy ne legyen az elemben kérdésed,Közlöm,hogy akkor kaptam meg bele az elemet(akkusat és hozzá egy gombelemtöltőt).

Táp:

És azt ki mondta,hogy én az alaplapomon teszteltem le a tápokat.... :?:
Még azt sem mondtam,hogy progival teszteltem vagy műterheléssel....
Az igaz,hogy az atx-es tápokat az alaplapomba is megpróbáltam letesztelni,és minő meglepetés a nemgépben tesztelteket támasztották alá:
Mégpedig,hogy az a táp,ami nem bírt ki 2-3 percnél tovább a 12 voltján egy autó reflektor égőt,az a gyakorlatban is gyenge volt....

Egy kérdés:
Honnan veszed,hogy csak 20Ampert lehet kivenni egy 550-es tápból?
A pcworld-nek elküldtem feltevésedet és kiröhögtek a maguk módján:
Mert az tény,hogy ellenálláson a folyamatos leadott energia 12 volt 27A,
De mivel egy számítógép nem ellenállás egyértelműen egy tápra nézve,hanem az is kapcsüzemben veszi át az áramot és alakítgatja többfelé.....
Ennyire ne ócsárold le egy alaplap felépítését......Hidd el egy alaplapon nem egy sültbolond dolgozott,aki nem tudja,hogy egy kapcsüzemű táp maximális kihasználtságát nem egy kapcsüzemű fogyasztóval lehet kivenni.
Ezt nem az én adatomként mondom,én csak átadtam az infót.

Kikapcsolás:
Ki mondta.hogy nem lehet kikapcsolni?
Azt mondtam,hogy folyamatos üzemre készült.
És ha egy kicsit utána néznél a dolgoknak és olvasnád az internet világ egyes szakkönyveit,akkor láthatnád,hogy egy szervert nemigen lehet lekapcsolni.
De peszre az irodaházi szerverekre ez nem vonatkozik teljes mértékben.
De még ott is olyan bios és Op-rendszer van ezeken,hogy bekapcsolánonként teljesen újra kell kalibrálni minden kapcsolatot az automatikus kapcsolatok mellett.....Ezeknél ne úgy van,hogy csak rádugom a vinyót megfelelően jumperelve...Itt külön bekell lőni az ilyeneket......És képzeld az integrált memórián kívül az extra memóriákat is egyenként rá kell kalibrálni a működésre....
És még hadmondjak valamit: És midezt a végő beállításokat bekapcsolt állapotban lehet csak megtenni:TEHÁT:
Mind a memória betételt és kalibrálást
Mind a vinyó betételt és kalibrálást

Ugyanis a szerver elfelejti beállításait,ugyanis a virtuális kapcsolatokat nem lehet ugy megjegyezni,hogy:
pl: 16-os hálózat a 54-es IRQ-n mehet és a 128-as hálózat a 64-es IRQ-n menjen

Ezért kellenek a virtuális IRQ-k,amiket működés közben beállítanak és sokkal stabilabbak és veszélytelenebbek,mint a fix IRQ-k....
Pl.: ha a hálózati felhaználók miatt egy IRQ-sáv instabillá válna,akkor azt a szerver megkerüli egy másik virtuális IRQ-val vagy többel és miután azok átvették a müködést,ezután kijavítja a hibát és újra osztja a azt az IRQ-t
És csak ezután küld az obszervernek jelentést...

Inkább olvasgass még a szerverekről és azután mondhtod,hogy a szerverek így a szerverek úgy....

És sajnos pekhemre a hagyományos P4T533-C biosz nem jó a gépemre,így csak hosszadalmas vívódás után kaphattam rá frissebb bioszt.

A lekapcsolással még annyit: nézzél még utána annak,hogy a nagyon magas órajelú memóriáknak milyen a tűrésük a ki-be kapcsolgatással szemben! (Főleg a sorosoknál)
Ugyanis ezt stabil és erőteljes táp nélük nem lehet elvégezni...
Nekem még az 1.7-es celeronnál és 400 wattos tápnál gondjaim voltak az elindítással,mert nem tudta egyszerre elindítani mind a két sávot a memórián és volt hogy csak 256-re akart elindúlni a gépem,de amikor leesett neki,hogy ez nem lehetséges,akkor olyan sípolásba kezdett amire nem találtam megfelelést:
két rövid,egy bazihosszú,két hosszú, egy rövid és utána ez ismétlődött aztán 1 perc múlva lekapcsolt magától....

hétf. okt. 25, 2004 9:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
arnd írta:
http://www.mercurycomputer.hu/ap4400xdc.html
De most itt hol olvastad hogy PFC-s?

Hát ez az! Még meg sincs említve, pedig ugye ekkora teljesítményű tápnál kötelező, tehát vagy-vagy de egyik esetben sem korrekt a téma...

djyuri
Ez a backup akku megoldás azért elég bizarr, inkább az okot kellene megkeresni, bár ahogy látom Te is a "bármibe beleforrasztok" tipus vagy de én akkor is megkeresném, hogy mi eszi meg az elemet, és maximum ha minden kötél szakad akkor maradna ez a benga akku de kidobnám a 7805-t és inkább valami kapcsolós tápocskát kapna. Mekkora áramot vesz fel egyébként? Nem az 5V-rol hanem a 3V-rol (elemcsatin).

hétf. okt. 25, 2004 8:23
platina tag

Hozzászólás 
:o :) :D és mégegyszer :D

hétf. okt. 25, 2004 7:48
arany tag

Hozzászólás 
köszi és lenne még egy kérdésem:

a fent említett coolink árában és hasonló jellemzőkkel(350 w,szabályozott hűtés) ajánlottak codegen tápot is- melyiket érdemesebb választani?

üdv!

hétf. okt. 25, 2004 5:30
gyémánt tag

Hozzászólás Re: ok
djyuri írta:
Ez világos én nem mondom,hogy nem igaz,amit a monitorról írtok...én csak azt mondtam ami rá van írva...
Lehet,hogy kamuadatok ezek és egy univerzális hátlap van a monitorom hátulján,mert már 3 éves a monitorom és tehát nem mai...
Abban nincs igazatok,hogy egy típuson belül nics különbözet,mert a mindennapi haveromnak is ilyen monitort szereztem be kb két hónapja és egészen mást tud...
(...)

Egy márkanév alatt két különböző tudású típust tudomásom szerint nem szabad kiadni. Szerintem 3 éve még nem volt Samsung SyncMaster 765MB típusú monitor, persze tévedhetek.

dyjuri írta:
(...)
és az usb csatiról ne is beszéljek(tényleg,azt nem tudjátok,hogy mire való?)
(...)

Az USB csatornán keresztül lehet a hozzá kapott vezérlőprogram segítségével(Natural Color) beállítani a monitor megjelenítési tulajdonságait.

dyjuri írta:
(...)
A tápról:

Az utóbbi években tesztelgetek mindenféle tápot: At-től ATX-ig több márkában is(chiftec-et is)...és nemigen bírják a gépemet...

Most ezzel nem azt akartam mondani,hogy más 550-es táp nem bírná úgy mint az enyém,hanem csak azt hogy nekem szerver rendszeres alaplapom van: ASUS P4T533-C RAMBUS/QDR
(...)

Itt valami nagyon nem stimmel, mert az ASUS P4T533-C típusú alaplap nem szerver alaplap. A gyártó hivatalos honlapján - igaz én nem vagyok arany tag - de világosan olvasható, hogy "high performance platform for desktops and workstations." Tehát asztaligépek vagy munkaállomások számára készült alaplap.
http://www.asus.com.tw/mb/socket478/p4t533-c/overview.htm#

Erre az alaplapra továbbá nem csatlakoztatható AT-s tápegység, csak ATX-es csatlakozója van. Tehát szerintem nem ilyen típusú alaplapod van.

dyjuri írta:
(...)
Ráadásul,ha kikapcsolom a gépet,akkor 4-5 óra alatt képes megenni egy drága gombelemet az alaplapom...
Ez nem vicc. tíz féle elemet próbáltam a gagyiktól az energiser-ig...

Most nekem úgy van megolda az áramellátása a bioszomnak,hogy van egy kiváló minőségű száraz motorakkumlátorom 12V/7.2A/h...
És ezt szabályzom le 5 voltra és azt kötöm rá egy 100 ohmos ellenállással a bioszomra...ja és hogy bíztosan essem az ellenálláson megfelelő fesz,így rátettem a biosszal párhúzamosan egy ledet,aminek a fényéből tudom,hogy a fesz megfelelő és stabil...
Igaz,hogy az akksim már két éves,de akkor sem kéne lehúznia 45 óra alatt,mert megeszi belőle a szuflát....
Az bíztos,hogy jól van bekötve,mert ha megy a gépem,akkor nem meleg a 78s05-ös stab-IC-ém,tehát az alaplapom kikapcsoltan is zabál....
Nemrég megtudtam az alplapom műszaki adatait,miután "aranytag" lettem az ASUS oldalon és ezért kérésemre kiszolgáltatták az infót nekem...hogy az én alaplapomat nem kell lekapcsolgatni,mert nem arra van kitalálva,hogy kapcsolgassák,hanem,hogy megállás nélkül mehessen...
Már elvittem egy-két számtek boltba,hogy megcáfolhassák ezt nekem,de mégcsak felsem tudtak mutatni egy ugyanilyen alaplapot,pedig a száma stimmelt: ASUS P4T533-C volt az is,amit megmutattak.....De egyáltalán nem egyezett,kivéve,hogy intel és rambuszos

Ne haragudj, de valamit nagyon nem értek. Ha igaz, hogy a gombelemet ennyire meríti az alaplapod, akkor amíg nem adták el és ott állt a polcon(meg amíg oda került), addig miért nem merült le?
Nevetséges lenne, ha egy szerver alaplapot nem lehetne kikapcsolni, ne hari, de ezt az egész bekezdést nem fogom elhinni. Valahogy nem veszi be most a gyomrom.

dyjuri írta:
Dehát ez van,ha egyszer az ember olyan helyről szerez magának cuccokat,amik szinte soha nem kerülnek ki a hagyományos számtek boltokba,mert Pl.: 1.-túl drága hozzá a memória vagy proci
2.-nehéz a szervízeltetése és garancializálása
3.-elévül mire a felhasználó hazavinné
4.-vagy nincs igény a 6Gbyte/sec-es átvitelre a procin
(vagyis akkoriban nem volt)
5.-és csak 2x-es és 4x-es agp-vel árulják
6.-és alapból 50ezer alatt nem kapható
Én például cserélni szerettem volna kb egy hónapja az alaplapot 800-as fsb-és re,de 75ezer alatt még használtan sem adnák oda az újabb típust.

És az adataimmal pedig annyit:
hogy nem az a célom,hogy ide kamudolgokkal elődrukkoljak és saját magamat leócsároljam előttetek,hanem csak megosztom veletek a tapasztalataimat.
most ennyi,alszok...sziasztok

Jól teszed, inkább aludj! Csak tudnám ki fogja bevenni ezt a rizsát...

hétf. okt. 25, 2004 3:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
hcs írta:
balha írta:
...tehát olyan 8000 körül ajánljatok már nekem egy megbízható, legalább 350 w-os tápot

előre is köszi !

Coolink AP 400X 350W

Br. 8600

üdv

Nekem is ilyen tápom van, eddig semmi problémám vele. (kopp-kopp)
Halk, nem melegszik, ford. szabályzós venti (jelenleg 1607 rpm).
Ennyi pénzért ok ez a táp.

vas. okt. 24, 2004 23:46
ezüst tag

Hozzászólás ok
Ez világos én nem mondom,hogy nem igaz,amit a monitorról írtok...én csak azt mondtam ami rá van írva...
Lehet,hogy kamuadatok ezek és egy univerzális hátlap van a monitorom hátulján,mert már 3 éves a monitorom és tehát nem mai...
Abban nincs igazatok,hogy egy típuson belül nics különbözet,mert a mindennapi haveromnak is ilyen monitort szereztem be kb két hónapja és egészen mást tud...
Pl.: a menüje újabb,bár ez várható volt
és az usb csatiról ne is beszéljek(tényleg,azt nem tudjátok,hogy mire való?)
ja és emellett az ővére 115V/60Hz/1.4A 230V/50Hz/0.8A van írva
Az én minitorom régebbi ebben a tipusban,lehet,hogy ezért van rá magasabb érték írva,mert még nem energiatakarékos...

A tápról:

Az utóbbi években tesztelgetek mindenféle tápot: At-től ATX-ig több márkában is(chiftec-et is)...és nemigen bírják a gépemet...

Most ezzel nem azt akartam mondani,hogy más 550-es táp nem bírná úgy mint az enyém,hanem csak azt hogy nekem szerver rendszeres alaplapom van: ASUS P4T533-C RAMBUS/QDR

Ráadásul,ha kikapcsolom a gépet,akkor 4-5 óra alatt képes megenni egy drága gombelemet az alaplapom...
Ez nem vicc. tíz féle elemet próbáltam a gagyiktól az energiser-ig...
Most nekem úgy van megolda az áramellátása a bioszomnak,hogy van egy kiváló minőségű száraz motorakkumlátorom 12V/7.2A/h...
És ezt szabályzom le 5 voltra és azt kötöm rá egy 100 ohmos ellenállással a bioszomra...ja és hogy bíztosan essem az ellenálláson megfelelő fesz,így rátettem a biosszal párhúzamosan egy ledet,aminek a fényéből tudom,hogy a fesz megfelelő és stabil...
Igaz,hogy az akksim már két éves,de akkor sem kéne lehúznia 45 óra alatt,mert megeszi belőle a szuflát....
Az bíztos,hogy jól van bekötve,mert ha megy a gépem,akkor nem meleg a 78s05-ös stab-IC-ém,tehát az alaplapom kikapcsoltan is zabál....
Nemrég megtudtam az alplapom műszaki adatait,miután "aranytag" lettem az ASUS oldalon és ezért kérésemre kiszolgáltatták az infót nekem...hogy az én alaplapomat nem kell lekapcsolgatni,mert nem arra van kitalálva,hogy kapcsolgassák,hanem,hogy megállás nélkül mehessen...
Már elvittem egy-két számtek boltba,hogy megcáfolhassák ezt nekem,de mégcsak felsem tudtak mutatni egy ugyanilyen alaplapot,pedig a száma stimmelt: ASUS P4T533-C volt az is,amit megmutattak.....De egyáltalán nem egyezett,kivéve,hogy intel és rambuszos

Dehát ez van,ha egyszer az ember olyan helyről szerez magának cuccokat,amik szinte soha nem kerülnek ki a hagyományos számtek boltokba,mert Pl.: 1.-túl drága hozzá a memória vagy proci
2.-nehéz a szervízeltetése és garancializálása
3.-elévül mire a felhasználó hazavinné
4.-vagy nincs igény a 6Gbyte/sec-es átvitelre a procin
(vagyis akkoriban nem volt)
5.-és csak 2x-es és 4x-es agp-vel árulják
6.-és alapból 50ezer alatt nem kapható
Én például cserélni szerettem volna kb egy hónapja az alaplapot 800-as fsb-és re,de 75ezer alatt még használtan sem adnák oda az újabb típust.

A 2 amperes hősugárzó hírrel kapcsolatban,pedig,mikor már hatodszor olvastam át a szöveget,akkor már nekem is leesett,hogy bíztosan elírtad és nem 2A-es-et akartál írni...

És az adataimmal pedig annyit:
hogy nem az a célom,hogy ide kamudolgokkal elődrukkoljak és saját magamat leócsároljam előttetek,hanem csak megosztom veletek a tapasztalataimat.
most ennyi,alszok...sziasztok

vas. okt. 24, 2004 21:39
arany tag

Hozzászólás 
köszi :)

vas. okt. 24, 2004 20:44
arany tag

Hozzászólás 
MrZed írta:
...A melegedő elosztó miatt nem amperre, hanem kW-ra asszociáltam kapásból......

Gondoltam... csak gonosz vagyok :)

Idézet:
Viszont az 550W-os tápegységnek röhögve el kéne bínia még a 13 db ventillátort is. Még, ha 2W-al számoljuk a ventik darabját, akkor is csak egy picivel több, mint 2A, egy ekkora táp 12V-on 20A körül bír

Ez viszont így igaz...

üdv

vas. okt. 24, 2004 12:54
Hozzászólás 
hcs írta:
MrZed írta:
Mi fogyasz Neked 2 ampert??? Tudod, hogy az milyen bődületes nagy fogyasztás??? Egy bazi nagy hősugárzó, vagy egy villanybojler zabál ennyit.

Asszem télen megfagynál, és fürödhetnél hideg vízben a 2 Amperes áramoddal... :lol: :lol: :lol:

2 A kb. 450 Wüdv

Ott a pont! :oops:

A melegedő elosztó miatt nem amperre, hanem kW-ra asszociáltam kapásból, ami viszont nem 2, hanem közel 9A. Bár, még ilyen terhelés mellett is csak valami dzsunkabalra elosztó melegedhet a kötéseknél.

Viszont az 550W-os tápegységnek röhögve el kéne bínia még a 13 db ventillátort is. Még, ha 2W-al számoljuk a ventik darabját, akkor is csak egy picivel több, mint 2A, egy ekkora táp 12V-on 20A körül bír...

vas. okt. 24, 2004 8:29
gyémánt tag

Hozzászólás Re: re
djyuri írta:
(...)
SyncMaster 765mb 17 colos....(Nem digitális)
Arra csak saccoltam,hogy kb 400 watt,mert ez van a hátlapján,hogy:

norm. 1,4-1,6 A 230V/50-60Hz
max. 1,9-2,1 A 230V/50-60Hz

Én ezt ebből írtam ide nektek...ezt még nem mértem le...
(...)

Na most nem tudom te milyen monitorról olvasod le az értékeket, de nekem két db Samsung SyncMaster 765MB típusú is van itt előttem, mindkettő hátuljára ennyi van írva:
AC 100-240V~ 60/50Hz 1.4A

Ennél több műszaki paraméter nincs leírva. Nyilvánvaló, hogy az 1.4A a 100V-ra vonatkozik. De abban is biztos vagyok, hogy ez nem a normál üzemi árama. Sokkal elképzelhetőbb számomra, hogy a csúcsáramot adták meg. A gyári adatokat Charlie61 már beírta neked, hidd el, azokat nem dísznek adják meg.

szomb. okt. 23, 2004 22:32
platina tag

Hozzászólás 
djyuri

SyncMaster 765mb névleges fogyasztása 76W, max. 90 W.
Mit értesz azon, hogy nem digitális?
Nekem "csak" egy APC Smart UPS 600 van a gép előtt, de tökéletesen teljesíti a feladatát, még soha nem kapcsolt le, pedig elhiheted, hogy van "anyag" a gépemben. Igaz, nekem neon nincs, de valahogy még nem is éreztem a hiányát.

szomb. okt. 23, 2004 21:58
ezüst tag

Hozzászólás re
Charlie61

SyncMaster 765mb 17 colos....(Nem digitális)
Arra csak saccoltam,hogy kb 400 watt,mert ez van a hátlapján,hogy:

norm. 1,4-1,6 A 230V/50-60Hz
max. 1,9-2,1 A 230V/50-60Hz

Én ezt ebből írtam ide nektek...ezt még nem mértem le...
De mint írtam hoznifog egy villanyszerelő barátom két napra egy fogyasztásmérő órát és majd leírom a pontos adatokat mindem elekrtós forum-témába,mert megigértem,hogy nem veszekszek itt senkivel,mert nem éri meg....Majd ha bebízonyíthatom,akkor kamerára veszem a folyamatot és tíz tanuval megvisgáltatom a dolgot és úgy látják,hogy nem nekem van igazam,akkor személyesen is bocsánatot kérek mindekitől ha kell,de itt mindenféleképpen elnézést kérek mindenkitől és újra átveszem a teljes fizikát és vállamosságtant a kezdetektől máig....
De egyenlőre inkább tartózkodok a komolyabb vitáktól,amíg sem ők sem én nemtudunk bízonyítani a másiknak semmi kézzel foghatót.....

A két amperes hősugárzón én is kiakadtam egy picit,de inkább nem szólok semmit,mert lehet,hogy nem nekem lesz igazam...
Azt már kipróbáltam,hogy fogtam két 2200 wattos olajradiátort és egy házon belül kötöttem hálózatra és feltekertem maxra,akkor még nem oldott le a villanyóra,pedig az már elvileg több mint 16 amper..
Ugyhogy nemtom.....bár az bíztos,hogy nem fogyasztanak 2200 wattot fejenként,mert a haverom heggesztőtrafója még régen letudta oldani a villanyóránkat.....még tesztelgetek,úgyhogy ne veszekedjünk ilyeneken....

Én végülis csak egy tapasztalatot mondtam el a Mercury-ról és nem istenítettem....
Ja és azt meg nem mondtam,hogy ez a szünetmentes tápom egyszer is overload-ot jelzett volna a natur gépemnél....
Azt viszont tudom,hogy a többi apc el sem tudott idulni az új tápom mellett. Lehet hogy csak a puszta jelenlétem volt a baj...
nem monod,hogy nem történnek velem fúrcsa dolgok,amit már itt is említettek,hogy már itt is osztom az érdekes adataimat......
Pl.: a játékoknál már megsem merem mondani,hogy a haverom brutal-brutal gépe egy asus radeon kártyával milyen teszteket hoz,mert hiába tenném fel ide a fényképet az eredményről,akkor úgyanúgy meghazuttolnának,hogy retusáltam a képet,pedig,amikor felküldjük a haverom gépét az internetre a tesz eredményével,hogy a 3dmark beírja az adatmázisba,akkor csak néznek,hogy stabil 10-fps-en megy a legkeményebb beállításokon is a tesz szerint,tehát több mint kétszer annyi az eredmény mint itt valakinek is...de nem kell megijedni,azért nem érte el a 8000-et....

Na mindegy...Jó éjszakát mindenkinek....megyek aludni.

szomb. okt. 23, 2004 21:31
platina tag

Hozzászólás 
djyuri

Szabad kérdeni, milen monitorod van, ami 400W-ot eszik? (Gyorsan szabadulj meg tőle.)
Egy másik helyen már volt téma a gépben lévő eszközök fogyasztása, az hogy cd másolás miatt újraindul a géped, nem a megnövekedett fogyasztás miatt van, hacsak nincs a gépben egy klassz vargánya táp. :)

szomb. okt. 23, 2004 20:35
arany tag

Hozzászólás 
MrZed írta:

Mi fogyasz Neked 2 ampert??? Tudod, hogy az milyen bődületes nagy fogyasztás??? Egy bazi nagy hősugárzó, vagy egy villanybojler zabál ennyit.

Asszem télen megfagynál, és fürödhetnél hideg vízben a 2 Amperes áramoddal... :lol: :lol: :lol:

2 A kb. 450 W

üdv

szomb. okt. 23, 2004 20:34
arany tag

Hozzászólás 
balha írta:
...tehát olyan 8000 körül ajánljatok már nekem egy megbízható, legalább 350 w-os tápot

előre is köszi !

Coolink AP 400X 350W

Br. 8600

üdv

szomb. okt. 23, 2004 20:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnd írta:

Idézet:

Jellemzők:
400W teljesítmény
Leégés védelem
Rövidzár védelem
220V/110V feszültségkapcsoló
Be/Kikapcsoló gomb
Nagyobb teljesítmény
X-CE szériás

Vajon milyen PFC-je lehet ha van 110/220(230)-as átkapcsolója? Biztosan egy drágán megvalósítható psszív PFC?
A nagyobb teljesítmény mihez képest (pl.:250W-os enermax).
Nem hiszem, hogy nagyon védeni kellene ennek a cégnek a tápjait.

De most itt hol olvastad hogy PFC-s?

szomb. okt. 23, 2004 20:22
platina tag

Hozzászólás 
8e körül táp?

talán az ultrapower 360W van 10e alatt, ha jó áron veszed

szomb. okt. 23, 2004 19:09
gyémánt tag

Hozzászólás 

Idézet:

Jellemzők:
400W teljesítmény
Leégés védelem
Rövidzár védelem
220V/110V feszültségkapcsoló
Be/Kikapcsoló gomb
Nagyobb teljesítmény
X-CE szériás

Vajon milyen PFC-je lehet ha van 110/220(230)-as átkapcsolója? Biztosan egy drágán megvalósítható psszív PFC?
A nagyobb teljesítmény mihez képest (pl.:250W-os enermax).
Nem hiszem, hogy nagyon védeni kellene ennek a cégnek a tápjait.

szomb. okt. 23, 2004 17:29
ezüst tag

Hozzászólás z
Hy!

A gépemben northwood-os proci van,nem prescot,de ez nem lényeg.

A tápm sajnos pfc-és. Akkor lehet hogy azért zabálja az apc-ket,mert nem szereti a négyszög jeleket?
Amúgy akkor is sokat zabál a gépem,mert 450 wattos táp megse fingatja, még a windows se tud betöltve maradni 1-2 percnél tovább...
Ha elkezdek cd-ről másolni,akkor azonnal újraindul...
Én úgy oldottam meg a problémámat,hogy két tápot használok.
Egy 550-es Q-tech-et és egy régebbi 300-as at-és tápot...
Az 550-esről megy az alaplap,proci.......,de a hűtések nem(13 ventillátor) és persze a neonok sem.
bekapcsoláskor a 12 voltos fezs indít el egy szilárdtest-relét,ami kapcsolja az at-és tápomat...
Sajnos az asusprobe így is tapasztal ingadozást a tápfeszekben,ha rávan kötve mind a két vinyóm és a két cd-rom-om...Nem is beszélve ha felhúzom az FSB-ét,akkor van úgy hogy igyis újraindul...De szerencsére megtudom különböztetni,hogy tápbajtól indult újra vagy winfos védelmihibától vagy tújmelegedéstől,ami persze teljesen kizárva,mert minden(!!minden!!) hűtve van a gépben....

visszatérve a hosszabító melegedésre:
Az nem lehet hogy baj van vele,mert a haverom heggesztőgépén teszteltem és azt kibírta,igaz melegedett jócskán egy órás heggesztés után,de ez érthető,mert 4.5-ös pálcával heggesztettünk egy kazánlemezt és ilyenkor 5Kwatt-ra kell kapvcsolni a heggesztőtrafót...
Ráadásul a villanyszámlában is látszik,mert több lett jócskán,mióta meg van a gépem...ezt pénzértékben tudom bizonyítani a számlapapírokkal.
Ja és most már a villanyórának át kellett hidalni az életvédelmi önkioldó kapcsolóit,mert nem bírják,pedig újjak...

Most többet nem írok,mert várom a fogyasztásmérőt,amit hoznak nekem két napra,hogy leteszteljek mindent....

Addigis jó szórakozást mindenkinek!

szomb. okt. 23, 2004 15:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
djyuri: Ne haragudj, de a nyilvánvalóan ellentmondásokkal teli hozzászólásodnak mi köze volt az itt elhangzott számítógép-tápegységhez? Én is vettem RTL 8139-es chipset-tel szerelt hálózati kártyát, aminek a gyártója a Mercury, azonban hiába működik tökéletesen, a tápegységek minőségén ez se nem javít, se nem ront. Igaz utóbbit már nem tudom hova tudná fokozni...

pén. okt. 22, 2004 23:59
platina tag

Hozzászólás 
Még egy adalék: APC Smart 1000i elvitt 1 Compaq ML350 szervert és mellette még 2 PC-t monitorostól. DjYuri Itt valami nem klappol!
Üdv: Placa

pén. okt. 22, 2004 23:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Úgy látszik, DjYuri mindenhol port kavar... :)
Mst is elég furcsa dolgokat közöltél be... Ködös az egész.

pén. okt. 22, 2004 21:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kispedro!

Kösz! :lol:

Djyuri!

Az érdekes lenne, mert e suliban 3db Prescot-os gép megy GeForce Quadro FX 3000-el, 15"-os monitorral 1db! 4A-es automatáról, és egy 600-as Smartról, renderelőszervernek.
PFC nélküli táppal!
És a 600-as Smart nem overloadol!
Erre kérek magyarázatot!

pén. okt. 22, 2004 20:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
A "BMV"-t Dupa V-vel írjuk. BMW

pén. okt. 22, 2004 20:40
gyémánt tag

Hozzászólás Re: fff
djyuri írta:
Először is...leszögezném,hogy nem védeni,akarom a mercury-kat.
Viszont arra kíváncsi lennék,hogy miért vettünk hiába egy ****-márkájú szünetmentes tápot egy haveromnak,úgy hogy még a 450 wattos számítógépen is letilt,ha kemény játékokt futtatunk?
majdnem 80000 forintba került és nem bírta:

http://www.ramiris.hu/termek.php?cikksz ... E1p&page=1

Aztán becseréltettük egy ilyenre:

és ez már igaz,hogy bírta az 550 wattosat is,de az enyémet elsem indította.

De neki ez elég volt,így abba maradtunk...
De aztán nekem is kellett egyet vennem,mert gödön már eléggé **** a hálózat egy ideje és drága lenne a sorozatos alkatrészcsere....
Így én vettem egy bevált Mercury KOB M1200CI 1,2 KVA -es
szünetmentes tápot....
Ez simán viszi az 550-es és a mellette lévő 300-as tápot és a monitort is,ami 400 wattot eszik..
Azt aláírom hogy egy 8*8-as ventivel hűtöm,mert én szoktam mindent hűteni.De azért nem fúrcsa?
én 25000-ért vettem,a haverom pedig majdnem 80000-ért és az enyém nem ****...
Ő már kétszer vitte vissza akku-hibával és sorozatos biztosíték hibával....
Én bőven elvagyok a most belerakott 12A-es biztivel és a melegedő hosszabbítómmal...Igen melegszik,mert csak 16 amperre lett gyártva és erről mennek a hűtéseim....ami még megeszik 2 ampert,de cserébe nincs hangjuk...

Na mindegy,nem akarok vitába kezdeni,de ez a hozzászólások fóruma és a hasznos infócseréké...Ezért kellet most írnom ebbe a témába.

ui.:élménydús napokat!

Hi!

Lefogadom, hogy abban a gépben, amin letiltott, aktív PFC-s táp volt!
Az aktív PFC nem szinuszos UPS-eket meg szokott fingatni, siralmas fajlagos hatásfokával.
Nekem APC 400VA (250W) vitt 8percig egy 3200+ XP-t, Radeon 9600-at, 2hdd-t. (A gépben PFC nélküli táp volt)
PFC-s táppal az APC overloadolt!
A Smartnál azért volt neked jobb a helyzet, mert az már kvázi szinuszos!
Az már kicsit jobban feküdt a PFC-nek!
Ugye, te sen hiszed el, hogy a géped 500W felett kajál??!!
Egy Prescott-os gép nem eszik 300W fölött.

pén. okt. 22, 2004 20:32
arany tag

Hozzászólás 
hali!

sajna az én gépemben is mercury táp van, :shock: ( mielőtt bárki lehurrog, a házzal adták... egy hete van meg, de játék közben nagyon melegszik, és parázok, nehogy megölje a gépet itt nekem...

tehát, 3000-ért eltudom passzolni, és max még 5000-akarok rákölteni
tehát olyan 8000 körül ajánljatok már nekem egy megbízható, legalább 350 w-os tápot

előre is köszi !

pén. okt. 22, 2004 19:19
Hozzászólás 
Lehet, hogy hülye vagyok, de most miről is beszélsz???

Mit nem bírt el egy 1500VA-s ups szünetmentes??? Nekem egy lassan 10 éves pico 600VA-s van, és az röhögve viszi a 400-as tápot és a 17" moncsit.

Mi fogyasz Neked 2 ampert??? Tudod, hogy az milyen bődületes nagy fogyasztás??? Egy bazi nagy hősugárzó, vagy egy villanybojler zabál ennyit. Ha melegszik az elosztód, vagy annak a vezetéke, akkor ott valami qrva nagy gáz van.

pén. okt. 22, 2004 18:43
ezüst tag

Hozzászólás fff
Először is...leszögezném,hogy nem védeni,akarom a mercury-kat.
Viszont arra kíváncsi lennék,hogy miért vettünk hiába egy **** szünetmentes tápot egy haveromnak,úgy hogy még a 450 wattos számítógépen is letilt,ha kemény játékokt futtatunk?
majdnem 80000 forintba került és nem bírta:

Aztán becseréltettük egy ilyenre:

és ez már igaz,hogy bírta az 550 wattosat is,de az enyémet elsem indította.

De neki ez elég volt,így abba maradtunk...
De aztán nekem is kellett egyet vennem,mert gödön már eléggé **** a hálózat egy ideje és drága lenne a sorozatos alkatrészcsere....
Így én vettem egy bevált Mercury KOB M1200CI 1,2 KVA -es
szünetmentes tápot....
Ez simán viszi az 550-es és a mellette lévő 300-as tápot és a monitort is,ami 400 wattot eszik..
Azt aláírom hogy egy 8*8-as ventivel hűtöm,mert én szoktam mindent hűteni.De azért nem fúrcsa?
én 25000-ért vettem,a haverom pedig majdnem 80000-ért és az enyém nem ****...
Ő már kétszer vitte vissza akku-hibával és sorozatos biztosíték hibával....
Én bőven elvagyok a most belerakott 12A-es biztivel és a melegedő hosszabbítómmal...Igen melegszik,mert csak 16 amperre lett gyártva és erről mennek a hűtéseim....ami még megeszik 2 ampert,de cserébe nincs hangjuk...

Na mindegy,nem akarok vitába kezdeni,de ez a hozzászólások fóruma és a hasznos infócseréké...Ezért kellet most írnom ebbe a témába.

ui.:élménydús napokat!

pén. okt. 22, 2004 15:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Victorius írta:
stol írta:
Gratula!

Lehet még a s_zart fokozni??
Ajándék poroltó nincs?!

Ha ugyanezt egy Chieftec tápon olvassátok, akkor is ekkora lenne a móka :?:

Nem, itt nem a megfogalmazással van gond, hanem a Mercury és Társa tápnak anyi köze a túlfeszvédelemhez, mint a Trabantnak a Fedélzeti kompjúteres BMV-hez.
Mercury = Vargáné és Társa bél!

kedd okt. 19, 2004 16:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
stol írta:
Gratula!

Ajándék poroltó nincs?!

Ha ugyanezt egy Chieftec tápon olvassátok, akkor is ekkora lenne a móka :?:

kedd okt. 19, 2004 15:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gratula!

Ajándék poroltó nincs?!

kedd okt. 19, 2004 15:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Már futok is, hátha még kapok vhol, ha még nem hordták szét a boltokból.
Hol lehet kapni vajon ilyet? Tényleg nagyon fontos lenne!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kedd okt. 19, 2004 9:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
VVVÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!!!! :D
Nekem is kell ilyen leégésvédelem, ha esetleg nagy baromságot írnék a fórumra! :lol:

kedd okt. 19, 2004 6:44
gyémánt tag

Hozzászólás Mercury táp és a "leégésvédelem"
http://www.mercurycomputer.hu/tapegysegek.html

hehehe..vicces oldal:)

hétf. okt. 18, 2004 22:24
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 193 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4