Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 01, 2025 14:51

Hozzászólás a témához  [ 93 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
telefon 30 napos készenléti idővel 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vagy fogsz egy pár akksit,meg egy szigetelőszalagot és elkezdesz alkotni :D

szer. márc. 30, 2005 19:46
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabesszzg írta:
Egyáltalán létezik, ilyen :?: :) :lol:

Hogyne! Fogsz egy autóakkut vagy bármi más nagyobb teljesítményű akksit és egy kis vezetékkel ráforrasztod a telefon akksiérintkezőire :D A mobil így még kisebb és könnyebb lesz a gyári akku nélkül (cserébe persze az egyik kezed mindig foglalt lesz :lol: ).

szer. márc. 30, 2005 19:44
platina tag

Hozzászólás 
simico írta:
5000 mAh akkus 3310?
:lol:

Egyáltalán létezik, ilyen :?: :) :lol:

szer. márc. 30, 2005 18:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
5000 mAh akkus 3310?
:lol:

szer. márc. 30, 2005 13:27
Moderátor

Hozzászólás 
dynax5 írta:
Van vmelyik szolgáltatónál ilyen Philips 650-es?

Komolyan mondom bevállalnék egyet ekkora készenléti idővel!
:shock:

A Nomatica oldalon kapható, mindössze 38 ezer Ft. Már gondolkodtam rajta.

szer. márc. 30, 2005 11:25
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Van vmelyik szolgáltatónál ilyen Philips 650-es?

Komolyan mondom bevállalnék egyet ekkora készenléti idővel!
:shock:

szer. márc. 30, 2005 9:03
Moderátor

Hozzászólás 
Az én T68-am (még sima Ericsson) 3-4 napot megy általában, és sosincs kikapcsolva. Beszélek is rajta napközben azért, SMS, meg egyéb nyösztetések. Én meg vagyok elégedve vele.
Volt szó a Pannon korlátlan SMS-éről... szgépre kötött telefonról a legjobb :) Gépen gyorsan be lehet pötyögni, a telefon meg majd továbbküldi :) (Én nem ilyen csomagban vagyok sajnos, de azért szoktam alkalmazni néha, mert lényegesen kényelmesebb.)

szer. márc. 30, 2005 7:22
platina tag

Hozzászólás 
Talán ide illik leginkább...

http://index.hu/tech/ihirek/?main:2005.03.29.&216661
Egyperces akku a Toshibától
március 29. 16:39
[The Register]

A Toshiba kifejlesztett egy lítiumion akkumulátort, amely hatvan másodperc alatt nyolcvan százalékosan feltölthető. A teljes feltöltéshez néhány perccel többre van szükség, de az akku még így is sokkal gyorsabb hasonló társainál, amelyek általában 1-4 óra alatt tölthetőek fel. A Toshiba szerint az akkujának az élettartama is hosszabb, ezer feltöltés után ugyanis csak a kapacitás gy százaléka vész el.
A Toshiba csodaelem jövőre jelenik meg, először ipari szerkezetekben és autókban, de a gyártó nyilvánvalóan gondolt a mobil eszközökre is, hiszen az aksi mindössze 6.2 x 3.5 x 0.4 centiméteres.

kedd márc. 29, 2005 22:02
Moderátor

Hozzászólás 
A Philipsnek magasabb kategóriában is van hosszú készenléti idővel rendelkező telója: Philips 650 http://www.gsmarena.com/philips_650-803.php

szer. márc. 09, 2005 20:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem egy Philips Xenium 2 (Xenium 909 plusz plusz a hivatalos neve) van a birtokomban egy hete. Zsir uj, ebay- en vettem. Volt mar elsö generacios Xeniumom (Xenium 909), azzal gyakorlatban tapasztaltam a gyari keszenleti idö betartasat: 14 nap. 900 mAh Li- Po akkuval, ejjel is bekapcsolva, napi 3-4 sms, 20 perc duma.
Erre a mostanira kerek 30 napot ad meg a Philips. Ha a valosagban teszteltem, tudok rola irni, adig nem akarok legböl kapott adatokkal szolgalni, mert ez olyan tema, mint kinek mennyit eszik a kocsija. De a Philipsek valoban legendas stanby idövel birnak, ez teny. Maga a telo nem egy nagy durranas technikailag, de ha nem ez a szempont, hanem az, hogy elfelejtheted, hova tetted a töltöt, szerintem egyik gyarto sem tud e föle kinalni, meg a Philipsnek sincs combosabb keszüleke. Nezzetek meg a 350- est, amit a Voda nyomott a Tescoban tavaly ev vegen, mindenki hosszu keszenletekröl szamol be.
Szoval ez a telo egy egzota, kevesen ismerik. A 6310 sokkal jobb, de nem eri el azt a hasznalati idöt, mint ez. Itt egy link rola:
http://www.mobile-review.com/phonemodel ... s-en.shtml

szer. márc. 09, 2005 20:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
várom!

őszintén szólva én nem hittem volna, hogy a vegyi energiatárolásnak van jövője, de mindig tudnak újítani rajta!

szer. márc. 09, 2005 13:11
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://index.hu/tech/hardver/akku0308/

Felgyorsulnak az akkumulátorok
Index
2005. március 9., szerda 10:30

Hat perc alatt teljesen feltölthető, és a maiaknál tízszer hosszabb ideig működőképes akkumulátort mutatott be egy nevadai fejlesztőcég.

Újfajta energiatároló cellákra van szüksége a világnak, mert a mai elemek nem tudják tartani a lépést a hordozható eszközök folyamatosan növekvő energiaigényével. Jelenleg a lítiumion (Li-ion) akkumulátorok raktározzák el a legtöbb energiát, és ez a a legolcsóbb, de vannak hátrányai is. Az elhasználódott lítiumion aksik például nem tudják elég gyorsan leadni az energiát, ami komoly gondot jelenthet az energiaigényes műveleteknél, például a digitális fényképezőgépek vakujának a használatakor.

A nevadai Altair Technologies ezen próbál változtatni új lítiumion cellájával, amelyben szélsőségenen megnövelte az anód felületét, így az elektronok gyorsan belépnek, illetve távoznak a cellából, írta a New Scientist.

Négyzetméterek
A hagyományos lítiumion akkumulátorokban elektrolit oldatban áramlanak a lítiumionok egy lítium-kobaltoxid katódból egy szén anód között. Az Altair szabadalmaztatott módosításában azonban az anód felülete lítium-titanát nanokristályokból épül fel, amelynek a felülete - egy vegyészeti trükknek köszönhetően - grammonként száz négyzetméteres. A szén anód felülete grammonként csupán három négyzetméteres.

A cég kereskedelmi okokból próbálja titokban tartani az alkalmazott trükköket, de a levédett szabadalma (US 6689716) elárulja, hogy a lítium-titanát kristályok létrehozásának szabályozásával hozzák létre a hatalmas felületet.

Bírja a strapát
Az Altair szerint az új elemnek a gyorsabb áramleadáson kívül más előnyei is vannak. A szén anód kristályos felülete könnyen károsodhat az elem használatakor és feltöltésekor fellépő ismételt hőmérsékletváltozástól, és emiatt a mai akkumulátorok körülbelül négyszáz feltöltést bírnak, ezzel szemben a titanátos anód akár húszezerszer feltöltést is kibír. A vállalat szerint a technikájuk két éven belül megjelenik a piacon.

==================

Ez nagyon komoly! :shock:

szer. márc. 09, 2005 12:58
ezüst tag

Hozzászólás 
UP!

nekem m35/1000mAh Li-ion aksi 10-14 nap... ezalatt kb 1-2 óra beszélgetés. 5-10 sms. este 11-kor kikapcsolás (magától)... reggel 6-8 között be. vibra és világítás mindig megy. az aksi most 1 éves... semmi problémám vele. most viszont cserélek 1200-re kíváncsi vagyok, hogy mennyit nő a készenlét.

pén. jan. 07, 2005 1:01
arany tag

Hozzászólás 
T Macika! A Képet nem tudtam betenni de az akku nem kinai!

Nokia 6110 / 6190 / 5170 Li-Ion 3000mAh Cellular Phone Battery

Capacity: 3000mAh
Color: Dark Gray
Vibrating: No

Aftermarket brand, not OEM

Part #:
LI-NK61003K-DG

Weight: 0.1375 lb (with packaging)

Voltage:
3.6V

Chemistry:
Li-Ion

Dimensions: 4 1/16" x 1 13/16" x 13/16"

[/list]

pén. nov. 12, 2004 2:47
vas-tag

Hozzászólás 
A keresett mobilod: Philips Xenium 650
300euro- kamerás mobil
az aksi gyári adat szerint 800órát bír, ami 33napnak felel meg, de a valóságban ezt el kell osztani hárommal így a valós készenléti idő ha állandóan be van kapcsolva a telefon és közepesen használod, akkor 11nap körül jön ki.
Egyébként a Philips-ről tudni kell hogy élen jár az alacsonyfogyasztású termékek fejlesztésében. lásd akkus villanyborotvájuk.

csüt. nov. 11, 2004 19:24
platina tag

Tartózkodási hely: Budapest - magamon kívül (félreértéseket elkerülendő: férfitesben, NOKIA 6230i-ben, sw.: V3.81 ;-)
Hozzászólás 
Koszi MIRAGE, lehet hogy ezt keresi a barátom

kedd nov. 09, 2004 15:55
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:
toky11 írta:
Na, jelentkezzen, aki látott már GSM rendszerű mobiltelefonhoz >3000 mAh-s akkumulátort!!! :D
Macika ezt Te irtad!

Még anno 6110 5110 korszakban volt li-ion akku 3000mah. Már nem tudom az árát de nekem olyan volt és 3 hét volt a kész ideje a készüléknek! De gáz volt a kinézete !!

A Nokia legnagyobb teljesítményű (eredeti!) akkumulátora a BLS-4 volt, 1.500 mAh-s volt és Li-Ion.
Természetesen a kínai jóemberek csináltak hozzá mindent, ezek egy része ma is kapható, és hát lévén, hogy a matrica türelmes, ezért csillagászati teljesítményeket mertek ráírni, van ahol 3.700 mAh-sat is árulnak.
Ezeknek azonban a fele sem igaz.

hétf. nov. 08, 2004 21:44
arany tag

Hozzászólás 
LÉTEZIK ILYEN MOBIL. 30 NAPOS KÉSZENLÉT ÉS A TERMINÁL IS IRT RÓLA

PHILIPS 650 telefon:
-9 óra beszélgetés
-1 hónap készenlét
-7MB memória
-kagylóforma
-65K-s kijelző

http://www.terminal.hu/newsread.php?id=21201107041010

És ez nem április 1.!![/b]

hétf. nov. 08, 2004 19:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hihi! Igazad van! 2004 április 1.!!

Mondjuk én eddig nem is néztem egyik cikket sem.

szomb. okt. 30, 2004 16:23
vas-tag

Hozzászólás 
700727 írta:
A Motorola a DynaTac 21. születésnapja alkalmából bemutatta annak reinkarnációját.

Forrás: http://www.mobilegazette.com

http://www.mobilarena.hu/index.php?htm= ... orszam=105

az eredeti cikk dátuma pedig senkinek sem esett le ezek szerint :P

szomb. okt. 30, 2004 16:18
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Na, jelentkezzen, aki látott már GSM rendszerű mobiltelefonhoz >3000 mAh-s akkumulátort!!! :D[/quote] Macika ezt Te irtad!

Még anno 6110 5110 korszakban volt li-ion akku 3000mah. Már nem tudom az árát de nekem olyan volt és 3 hét volt a kész ideje a készüléknek! De gáz volt a kinézete !!

pén. okt. 29, 2004 14:02
platina tag

Hozzászólás 
Á, nem foglalkozom vele. Főként mert a szétszedésem óta nem bírom összerakni. :-)

Valami gagyi egy darab. Olasz minőség.

pén. okt. 29, 2004 13:33
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Tartózkodási hely: Budapest - magamon kívül (félreértéseket elkerülendő: férfitesben, NOKIA 6230i-ben, sw.: V3.81 ;-)
Hozzászólás 
pg írta:

Illuminátoros. (T39 is, igen.) Nekem nagyon kevés dumával 9 napot :-). De igazad lehet, mert ez is az eredeti akku.

Én rendeltem a Matáv Epont kiárusításban egy 500 mAh Li-t (T28 eredetileg) 500 Ft-ért. Megjött, égett volt! (Szenes szór szerint, de csak a csomagolásban nem látszó oldal persze. Vannak képek, azt küldtem vissza reklamációnak.) Ingyen kicserélték, dicséretes. De a csereakku, igaz nem égett, de tökhalott. Tölteni sem kezd, semmi élet. Ezt már nem akartam cserélgetni, szétszedtem kíváncsiságból, milyen belül, most valahol hever.

Ja, SBS márkájú (olasz).

Akkor az egy ideje jogosan nem használt fórumos szólás szerint: UP! (mert azért csak körbjárt lett a 30 napos telótéma):

UP: nekem a behalt alca akksira azt mondta egy illető, hogy be lehet bikázni.... Mondom, mi van? Ja , mint autónál...: halott akksihoz 1 pillanatra odanyomsz 4,5 voltos elemre kötött kábelt. Sajna, mikor ezt mondta, már nem volt meg a döglött akksi, nem tudtam felrobbantani... De akkor előtted a pálya PG!

pén. okt. 29, 2004 10:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
vally írta:
Azért lehetett érteni, nem? :D

persze, de te mondtad: "Õ mindenhez jobban ért.", gondoltam nem cáfollak meg! :)

csüt. okt. 28, 2004 15:33
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Azért lehetett érteni, nem? :D

csüt. okt. 28, 2004 13:40
arany tag

Hozzászólás 
vally írta:
Remélem csinálnak StarTac-ot is! :)

A harminc nap, meg nem semmi, de jobban járok, ha egy t39-en sorbakötök öt akkut :)
Még nem próbáltam, de kíváncsivá tettél ezzel. Vajon mit fog szólni az alulírott telefon, ha megküldöm 16,8V-al? hmm :) Sorba (Jav: Erre elírom én is! Természetesen "Párhuzamosan" gondoltam, és "Sorba" írtam. :D) 5db 1700mAh-s Li-Ion akkumulátor ... mondjuk még elbírod valahogy, de kicsit furán fognak nézni rád. Mindent, az egyéves készenléti idöért! :) 8,5Ah már alakul. A góliátelemek most járnak 10Ah-körül. (9Ah-s darabot már láttam. Nettó 4,5e-ért)

csüt. okt. 28, 2004 1:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
vally írta:

A harminc nap, meg nem semmi, de jobban járok, ha egy t39-en sorbakötök öt akkut :)

párhuzamosan!

szer. okt. 27, 2004 11:42
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
pg írta:
Ja van még mindig:
https://www.epont.matav.hu/ia/kiarusita ... e=2&site=6

Hátha valaki több szerencsével jár. :-(

(Kiszállítási díj több, mint az akku, szóval megéri mást is venni, én vettem headsetet, bőrtokot és szivargyújtó töltőt többek között, darabját 100 Ft-ért.)

hja főleg hogy a rendszercsatija még a z600nak is ugyanaz :wink:

szer. okt. 27, 2004 10:23
platina tag

Hozzászólás 

szer. okt. 27, 2004 9:39
vas-tag

Hozzászólás 
A Motorola a DynaTac 21. születésnapja alkalmából bemutatta annak reinkarnációját.

A Motorola DynaTac 2004 szinte ugyanazzal a külsõvel érkezik, mint a híres elõdje, csak a belsõ anyagok igazodtak a mostani elvárásokhoz. A készülék kialakításán dolgozó vezetõ mérnök, Vesna Durak szavai szerint maximálisan megpróbáltak ragaszkodni az eredeti designhoz, de természetesen belül sok minden változott. Az új készülék már nem analóg, hanem GSM és CDMA hálózatokon mûködik, van benne Bluetooth (hely ugyebár van rá bõven), illetve hihetetlen nagyságú Lithium-Polymer akkumulátort építettek bele, ami 24 órás beszélgetési idõt, és 30 napos készenlétet biztosít. Ezzel egyedülálló jelenleg a kommersz telefonok között. A billentyûzet fölé egy apró, 128x32 pixeles, 262ezer színû kijelzõt pakoltak, a Java támogatás logikusan ennek okán kimaradt, de kimaradtak a polifonikus csengõhangok is, mert a Motorola szerint nem passzolnának a külsõhöz.

A DynaTac 2004 nem egy kicsi telefon. 800 grammos tömege meglehetõsen lehúzza a farzsebet, a külsõ antenna pedig elég zavaró, habár le lehet csavarni, és nem rontja érzékelhetõen a beszédminõséget. Ha valaki együtt tud élni a méretekkel, akkor paraméterei alapján felettébb praktikus a készülék, figyelembe véve a hosszú készenléti idõt, nem is beszélve arról, hogy EDGE adatátviteli támogatást is kapott, így modemként is használható.

A tervezõknek lett volna elég helyük, hogy egy-két ínyencséget még belezsúfoljanak a DynaTac modern reinkarnációjába. Szomorú, hogy példéul fényképezõgép nem kapott helyet, bár a kis kijelzõ miatt érthetõ, de egy FM-rádió igazán belefért volna. Vagy egy mikrohullámú sütõ.

Forrás: http://www.mobilegazette.com

http://www.mobilarena.hu/index.php?htm= ... orszam=105

szer. okt. 27, 2004 8:31
arany tag

Hozzászólás 
Ez jó. 500 pénz nem sok azért az akksiért. (gondolom a BSL-10) Mondjuk halott akksim van ingyen is, korom-, és karcmentesen. :D

Akkor nem szólok Bwoaynak. Jön ha akar/tud.

szer. okt. 27, 2004 7:41
platina tag

Hozzászólás 
Ja van még mindig:
https://www.epont.matav.hu/ia/kiarusita ... e=2&site=6

Hátha valaki több szerencsével jár. :-(

(Kiszállítási díj több, mint az akku, szóval megéri mást is venni, én vettem headsetet, bőrtokot és szivargyújtó töltőt többek között, darabját 100 Ft-ért.)

kedd okt. 26, 2004 19:19
platina tag

Hozzászólás 
k_chris írta:

és ez az az 1 telefon ami világítással se fogyaszt túl sokat mert más a technológiája, nem LED-es. (t39es is ilyen asszem). mellesleg r520/t39el kevés dumával (10-30perc) nektek mennyit bír? nekem kikapcs nélkül 3és fél nap ami egy vadi új (3ik töltés) eredeti LiPol akksival kevésnek tűnik (a régi telóm az eredetijével 5napig elment). szerintetek érdemes visszavinni a speedshopba? (biztos évek óta ott áll és tönkrement? viszont akkor masik se lesz jobb)

Illuminátoros. (T39 is, igen.) Nekem nagyon kevés dumával 9 napot :-). De igazad lehet, mert ez is az eredeti akku.

Én rendeltem a Matáv Epont kiárusításban egy 500 mAh Li-t (T28 eredetileg) 500 Ft-ért. Megjött, égett volt! (Szenes szór szerint, de csak a csomagolásban nem látszó oldal persze. Vannak képek, azt küldtem vissza reklamációnak.) Ingyen kicserélték, dicséretes. De a csereakku, igaz nem égett, de tökhalott. Tölteni sem kezd, semmi élet. Ezt már nem akartam cserélgetni, szétszedtem kíváncsiságból, milyen belül, most valahol hever.

Ja, SBS márkájú (olasz).

kedd okt. 26, 2004 19:14
platina tag

Hozzászólás 
Wagner ur írta:
Regota hasznalok R520-at, es sikerult (a wap miatt) egy igen szep meretu akksira szert tennem. Ez 1700mAh-s, mely intenziv hasznalat (havi atlag 5 ora dumalas, 250 ora GPRS, 150 SMS) eseten egy hetet bi­r. Mivel nem voltam olyan helyen, ahol a GPRS korlatozva lett volna, nincs tapasztalatom, hogy kevesbe intenziv­ hasznalat eseten mennyit bi­r. Ez a hasznalat azert megviseli az akkumulatort is. 1 1/2 ev alatt a masodik ilyet fogyasztom. Jelzem, nem foglalkoztam azzal, hogy kisult-e vagy meddig toltottem, tehat odafigyelessel valoszi­nuleg tobbet, tovabb mukodne.

Ps: Szoljak Bwoay-nak, hogy jojjon? :-) A turbinas energiaforrasra biztosan lenne nehany eszrevetele. (Az R520-ra Bwoay dumalt ra. Nem volt nehez dolga. :wink: ) Bocs a karakterhibakert. Keptelen voltam kijavitani ...

és ez az az 1 telefon ami világítással se fogyaszt túl sokat mert más a technológiája, nem LED-es. (t39es is ilyen asszem). mellesleg r520/t39el kevés dumával (10-30perc) nektek mennyit bír? nekem kikapcs nélkül 3és fél nap ami egy vadi új (3ik töltés) eredeti LiPol akksival kevésnek tűnik (a régi telóm az eredetijével 5napig elment). szerintetek érdemes visszavinni a speedshopba? (biztos évek óta ott áll és tönkrement? viszont akkor masik se lesz jobb)

kedd okt. 26, 2004 18:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
tomee-ka írta:
....

"Ha nem az lenne, akkor régen
vízüzemû vagy alternatív módon mûködõ
kocsikkal közlekednénk!" - most röhögjek vagy sírjak??!?!?!?!

mellesleg az üzemanyagcellásákba is ugyanazok a társaságok készítik a naftát, nekik tökmindegy melyik technika lesz a befutó.

kedd okt. 26, 2004 16:27
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Wagner ur írta:
Ps: Szoljak Bwoay-nak, hogy jojjon? :-)

En is szolhatok neki, ha akarok, de gondolom nem ezen mulik...
8)

kedd okt. 26, 2004 15:19
arany tag

Hozzászólás 
Régota használok R520-at, es sikerült (a wap miatt) egy igen szép méretü akksira szert tennem. Ez 1700mAh-s, mely intenzív használat (havi atlag 5 óra dumálás, 250 óra GPRS, 150 SMS) eseten egy hetet bír. Mivel nem voltam olyan helyen, ahol a GPRS korlátozva lett volna, nincs tapasztalatom, hogy kevésbé intenzív használat esetén mennyit bír. Ez a használat azert megviseli az akkumulátort is. 1 1/2 év alatt a második ilyet fogyasztom. Jelzem, nem foglalkoztam azzal, hogy kisült-e vagy meddig töltöttem, tehát odafigyelessel valószínuleg többet bírna, tovább müködne.

Ps: Szóljak Bwoay-nak, hogy jöjjön? :-) A turbinás energiaforrásra biztosan lenne néhány észrevétele. (Az R520-ra Bwoay dumált ra. Nem volt nehez dolga. :wink: )

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wagner ur szer. okt. 27, 2004 7:32-kor.

kedd okt. 26, 2004 15:17
arany tag

Hozzászólás 
A gázturbinácskákról meg csak annyit, hogy
szvsz a nagy olajipari cégek is EZEKET fogják
preferálni, és nem az üzemanyagcellás vagy
egyéb alternatív módon működő kütyüket, merthát
az érdekük továbbra is a termelt olajszármazékok
eladása.. Sajnos. Ha nem az lenne, akkor régen
vízüzemű vagy alternatív módon működő
kocsikkal közlekednénk!

Üdv all! 8)

kedd okt. 26, 2004 11:15
ezüst tag

Hozzászólás 
[Az a nagy helyzet, hogy a szines teló sem eszik többet mindaddig amig nem használod. Ha azonban felgyullad a világítás akkor zabálja az akksit... Ha hosszú készenlét kell, ne vegyél színes telefont! Én is ezért választottam a 6310i-t.]

Jó vicc!
De mit tegyen az ember ha már lassan újan sem lehet minőségi telót kani monokróm kijelzővel? Amíg R320-as telóm volt akkor a "nappali" profilban kikapcsoltam a világítást, így valóban tobább bírta.
Ennek ellenére röhelyes minden telefon ami nem bírja ki 5-6 napig normál használattal. :(

kedd okt. 26, 2004 9:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Jó, de ha nem tévedek, 1 db 1,5 V-os góliátelemmel 1 percig sem lehet 15 W-os teljesítményt leadni. Mert - szerintem - felrobban. Nem hiszem, hogy sokáig győzné a 10 A áramot.
De a kis vakarcsról ezt mondják (ha hihetünk a cikknek).
Nem tévedsz, valóban nem lehet, viszont nem is írta ezt senki! :D
Én erre a kérdésre:
integral írta:
Nem lehet, hogy egy góliátelemmel tovább bírná?
ezt a választ írtam:
McLaca írta:
Egy góliátelemmel nem (1,5V, ~1500-1800 mAh), de egy góliátelem méretű 3,7V-os Li-Pol akksival "valószínűleg"...

Üdv!

hétf. okt. 25, 2004 20:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
kmf írta:
Képzeljétek el, mit csinál a T39, ha a durva akksival kikapcsolod éjszakára, és az akksi egy kicsit regenerálódhat... két hónap... DURVA! Ha kikapcsolnám a 6310i-t éjszakára, akkor lazán lenne belőle két hét a gyári li-poli akksimmal...

Az a nagy helyzet, hogy a szines teló sem eszik többet mindaddig amig nem használod. Ha azonban felgyullad a világítás akkor zabálja az akksit... Ha hosszú készenlét kell, ne vegyél színes telefont! Én is ezért választottam a 6310i-t.

KMF

A t68i-n kikapcsolható, tehát elméletileg ez is tudhat 1 hetet. (Nálam másfél-két nap, ennyire kis készenléti idővel a 7650-esem rendelkezett utoljára.)

hétf. okt. 25, 2004 19:52
arany tag

Hozzászólás 
Képzeljétek el, mit csinál a T39, ha a durva akksival kikapcsolod éjszakára, és az akksi egy kicsit regenerálódhat... két hónap... DURVA! Ha kikapcsolnám a 6310i-t éjszakára, akkor lazán lenne belőle két hét a gyári li-poli akksimmal...

Az a nagy helyzet, hogy a szines teló sem eszik többet mindaddig amig nem használod. Ha azonban felgyullad a világítás akkor zabálja az akksit... Ha hosszú készenlét kell, ne vegyél színes telefont! Én is ezért választottam a 6310i-t.

KMF

hétf. okt. 25, 2004 19:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Cycy írta:
integral írta:
Siemens ME45? Nekem elmegy ~3 hetet (volt hogy többet, volt hogy kevesebbet) éjszakai kikapcsolással, kevés használattal 840-es (ha jól tudom) gyári akksival.

Nekem új akksival max 4nap. a világítás nagyon sokat fogyaszt megfigyelésem szerint. Aránytalanul sokat. Mert beszélgetéssel például 5óráig bírja. Ami viszont jó.

Elárulod, hogy csinálod ezt a 3hetet? nagyon érdekelne!

Cycy

Tulajdonképpen átlagban napi 12 órát van bekapcsolva. És nagyon keveset beszélek rajta. Pl jelen állapotban: okt. 12-én töltöttem fel és a 10-ből (ez a max.) 8-on van a battery. Majd ha lemerül, akkor hagyom éjjel-nappal bekapcsolva, aztán majd úgy is figyelem, hogy meddig megy.

hétf. okt. 25, 2004 16:21
ezüst tag

Hozzászólás 
barthi írta:
kmf írta:
Ha egy Ericsson T39-re megveszed a gyári vastag akksit, akkor a hivatalos verzió szerint elmegy 30 napot. Ezt valamikor nyilvánosságra hozták, és ezzel dicsekedett az Ericsson. Nem tudom mennyire hihető. A hozzá kapott gyári vékony akksival nem túl sok használat mellett 8 naponta tolti a batyam. (Éjjel-nappal bekapcsolva tartja.)

Ha Bwoay jarna meg ide a forumra, akkor tanusithatna, hogy hiheto a 30 napos keszenleti ido a gyari vastag akksival...es ez akkoriban (is) valoban nagy szo volt.
Udv.

Hogy rohadt sokaig megy, azt en is meg tudom erositeni. Mar nem emlekszem a pontos ertekre, de 3 het folott volt (mondjuk hasznaltam is, nem csak keszenletben volt.) A "hetkoznapi" esetekben a vekony akksit hasznalom, nomad korulmenyek kozott (pl satoros vandortabor) szoktam vinni a vastag akksit, eddig soha nem merult le ido elott.

hétf. okt. 25, 2004 15:55
Moderátor

Hozzászólás 
pg írta:
- Volt a Pannonnál régebben Philips Genie, a nagy akkuval 525 óra készenlétet adtak meg. Ez 4000 MAh-s!!! (Macika, látod?)
http://mobile.softpedia.com/public/phones/425.shtml

Megnéztem, eddig nem láttam ilyet.
Azért azt szabadjon megjegyeznem, hogy ezeket a készenléti értékeket úgy mérik, hogy SIM nélkül bekapcsolják a készüléket, aztán megy, ameddig megy. A valós üzemeltetési körülményekhez ennek semmi köze, de mégis így lehet összehasonlítani a készülékeket.

hétf. okt. 25, 2004 13:31
platina tag

Hozzászólás 
- Az 5110 1500 mAh Li akkuval valóban nem rossz.

- Volt a Pannonnál régebben Philips Genie, a nagy akkuval 525 óra készenlétet adtak meg. Ez 4000 MAh-s!!! (Macika, látod?)
http://mobile.softpedia.com/public/phones/425.shtml

- A kérdéses Ericsson akku a BHC-10, ez több telefonnal is kompatibilis.
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc= ... 1&pid=9294

Nemcsak a T39-nél, hanem az R520m-mél is 715 órát adnak meg vele készenléti időnek!

(Azért az angol oldalt linkeltem be, mert a magyarnál nincsenek megadva az egyéb akkuk értékei.)

(Namost figyelembe véve, hogy az Ultra Slimnél 300 órát írnak, és az R520-am soha nem mondott többet 242 óránál - igaz tud többet menni - arányosan számolva ez olyan 3 és fél hét körül alakulhat.)

hétf. okt. 25, 2004 11:29
platina tag

Hozzászólás 
Akkor barátom kérdése ugyeben meredjunk abban hogy T39. Ha nyafizik, hogy neki szines kell, mi a helyzet T68-al??? Amugy egesz jo kis topic lett mindenfele gazos akksikkal tiszta gazos a kerdes, pedig azt hittem mar a 7 vg re behal a kerdesem

hétf. okt. 25, 2004 10:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Anyósomnak van egy Siemens c35, utángyártott Li-Pol akkuval. Első feltöltés után egyszerűen nem volt hajlandó lemerülni :) Harmadik hét után még mindig fél szufla volt benne :) Még mindig elég jól megy, nagyon ritkán kell töltenie.

vas. okt. 24, 2004 22:41
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
barthi írta:
kmf írta:
Ha egy Ericsson T39-re megveszed a gyári vastag akksit, akkor a hivatalos verzió szerint elmegy 30 napot. Ezt valamikor nyilvánosságra hozták, és ezzel dicsekedett az Ericsson. Nem tudom mennyire hihető. A hozzá kapott gyári vékony akksival nem túl sok használat mellett 8 naponta tolti a batyam. (Éjjel-nappal bekapcsolva tartja.)

Ha Bwoay jarna meg ide a forumra, akkor tanusithatna, hogy hiheto a 30 napos keszenleti ido a gyari vastag akksival...es ez akkoriban (is) valoban nagy szo volt.
Udv.

ERICSSON

egyébként csak a T39-re igaz vagy a hasonló T28/29 stb.-re is?

Minekutana az akksik kompatibilisek mindharom telefonnal...
(Minek ez a bazi nagy piros Ericsson? En is szeretem, de....)

vas. okt. 24, 2004 22:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
barthi írta:
kmf írta:
Ha egy Ericsson T39-re megveszed a gyári vastag akksit, akkor a hivatalos verzió szerint elmegy 30 napot. Ezt valamikor nyilvánosságra hozták, és ezzel dicsekedett az Ericsson. Nem tudom mennyire hihetõ. A hozzá kapott gyári vékony akksival nem túl sok használat mellett 8 naponta tolti a batyam. (Éjjel-nappal bekapcsolva tartja.)

Udv.

ERICSSON

egyébként csak a T39-re igaz vagy a hasonló T28/29 stb.-re is?

vas. okt. 24, 2004 22:01
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 93 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő