|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 9 hozzászólás ] |
|
Kiegészítő áramkörök erősítőhöz
Szerző |
Üzenet |
fdsamano
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2990 Tartózkodási hely: Rákospalota-Kertváros
|
Azt már eddig is furcsállottam, hogy miért kell kihozott normális kezelőszervvel kapcsolgatni. Létezik a normál DIP kapcsolókban olyan, ami 8-ból 1-et kapcsol, tologatható formában. A DIP kapcsolót esetleg a fent ismertetett módon, külön nyákra, 90 fokos tüskékkel szintén beépítheted.
|
kedd nov. 09, 2004 18:00 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
Ez a topic inkább alkalmasabb kitárgyalni a további dolgokat, mert a másik toicban sokat offoltunk és többiek használni szeretnék a címe szerint.
Szóval erre gondoltál. A "sima" DIP kapcsolót már többször használtam, de fogalmam sem volt, hogy ezt is DIP-nek hívják.
Ez lenne a legalkalmasabb számomra, mert kis helyet foglal és nem lesz egész nap kapcsolgatva, hanem az élete során kb 10 szer. Erre meg tökéletes és nem foglal sok helyet!!!
Azt kellene csak tudni, hol szerzem be valami álom áron. Lomexet és elektrokothát néztem, de nem találtam meg a kapcsolóknál ezt.
Üdv, Funkee
|
kedd nov. 09, 2004 17:52 |
|
|
pakaforgato
arany tag
|
Értem, szóval akkor ez az áramkör jó lesz erre a célra.
Egyébként UPC 1225-höz kell ez az áramkör. (egyenlőre)
Sajnos most nem érek rá részletesen kielemezni a hozzászólásotokat, de amint lesz időm megteszem.
Addig is köszi mindenkinek!
Üdv!
Pákaforgató
|
szomb. okt. 30, 2004 11:26 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
Pákaforgató!
http://sound.westhost.com/project23.htm
Ha olyen végfokot készítesz, ahol csak így lehet clippet vizsgálni, akkor ez az elv a legjobbnak tekinthető.
A legtöbb diszkét alkatrészekből épülő végfoknál lehetséges az áramkörbe való belenyúlás vagy a kimenet és a bementi jel pontos összehasonlítása.
Az elv nagyon egyszerű, nem úgy mint a megvalósítás:
A kimeneti jelet leosztod az erősítésnek megfelelően és összehasonlítod a bemeneti jellel. Ha az eltérés 1,2,stb %-nál nagyobb, akkor egy ledet felvillantasz. Érdemes leszürni a nagyfrekis(rövid idejű) torzításokat és általában a nagyfrekivel nem foglalkozni, mert a kivonó áramkört becsapja a végfok fázistolása.
|
pén. okt. 29, 2004 16:19 |
|
|
Skori
gyémánt tag
|
Azért a pakaforgato által belinkelt dolog az igazi, ugyanis az akkor is jól müködik ha a tápfesz csökken vagy nöl (pl ingadozik a hálózati fesz, vagy mondjuk egy kisebb impedanciájú hangszóró terheli a kimenetet és amiatt jobban lehorpad a táp).
A müködésröl Gafly leírta a lényeget, ez valóban akkor jelez ha az erösítö határol, szerintem egész ügyes dolog - bár én egy icipicit másképp oldanám meg.
Az edl által belinkelt áramkör valóban azt csinálja amit ö leírt, de (bocsi) ez szerintem csak dísznek jó, hogy valami még villogjon, de másra nem....
|
pén. okt. 29, 2004 15:41 |
|
|
edl
gyémánt tag
|
http://edl.atw.hu/clip.gif
ez a bemenetre való, nem a kimenetre.
tegyük fel, 0dBm, tehát 0,775mV az erölködő érzékenysége. adjál az ák. bemenetére 0,8V-1KHz-sinus jelet, majd a trimmert úgy állítsd be, hogy az izzó pont kigyulladjon, tehát a tranyó pont a nyitási határon legyen. aztán tedd rá az erölködő bemenetére. mivel nagyon nagy a bemeneti impedanciája, nem zavar sok vizet.
a germániumdiódákat régi AM-es rádióból termelheted ki, de a ham-bazárban is van. a 22K az trimmer legyen. nyákom nincs hozzá.
|
pén. okt. 29, 2004 14:12 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
Hat diohejban arrol van szo, hogy ha az
erosito kimeno jele tul kozel kerul a
tapfeszultseghez (tulvezerles) akkor kinyit
valamelyik tranyo, es egy ideig vilagit a LED.
A feszultseg kuszobot a megcsillagzott
ellenallassal lehet allitani....
|
pén. okt. 29, 2004 10:38 |
|
|
pakaforgato
arany tag
|
senki nem tudja nekem leírni ennek a kapcsolásnak a működését?
|
pén. okt. 29, 2004 9:59 |
|
|
pakaforgato
arany tag
|
Kiegészítő áramkörök erősítőhöz
Hi!
Ide minden ilyen és ezzel kapcsolatos áramköröket lehet ismertetni.
Itt is van egy mindjárt:
http://sound.westhost.com/project23.htm
ezt az áramkört szeretném megépíteni, és azt kérdezném, hogy ez hogyan is működik?
Addig rájöttem, hogy a bejövő jelet egyenirányítja, de mekkora teljesítménynél jelez?Mi a működésének alapja?
Sajnos angol nyelvtudásom igen szegényes, így nem értem mit írnak róla az oldalon.Ha valaki tudna segíteni az jó lenne.
És még azt kérdezném, hogy a torzítások során jelentkező négyszög jeleket mivel lehetne kiszűrni?Egy DC figyelő áramkör képes erre?Vagy egyéb áramkör kell hozzá?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv!
Pákafortgató
|
szer. okt. 27, 2004 8:39 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 9 hozzászólás ] |
|