Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 06, 2024 15:36

Hozzászólás a témához  [ 63 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Vodafone MMS díjak dec 1-től 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Roaming árak már szeptemberben megváltoztak: http://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/u ... aming.html

hétf. nov. 01, 2004 20:14
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Arról nem is beszélve, hogy októberben a T-Mobile-nál nagyon kedvezőek voltak a Koktél csomagok.
Sajnálom, hogy a Voda így megdrágította, én eddig elég sokat használtam az MMS-t, főleg, hogy manapság ennyire szűkös a free sms küldési lehetőség.
A1-nél 120 Ft körül mozog a hálón belüli, email címre küldött mms, viszont haza nem sikerült küldenem. Roaming árak is változnak, nem tudjátok?
Tian

hétf. nov. 01, 2004 20:00
arany tag

Hozzászólás 
LaC írta:
Erről még nem nagyon esett szó:

Vodafone MMS díjak nov. 30-ig:
-25Ft hálózaton belül és email címre
-50Ft hálozaton kívül
Méretkorlátozás nélkül!

Vodafone MMS díjak dec. 1-től
szöveg 45 Ft
kép/hang 90 Ft
videó/alkalmazás 145 Ft

más mobilhálózatba

szöveg 85 Ft
kép/hang 130 Ft
videó/alkalmazás 185 Ft
--------
T-Mobile MMS díjak:
10kB alatt:
hétköznap 95 Ft
hétvégén 48 Ft

10kB felett:
hétköznap 200 Ft
hétvégén 100 Ft

Előfizetéses és Dominós ügyfeleknek egyaránt (mondjuk a hétvégi díj 47,5Ft az előfizetésesnél).
http://www.t-mobile.hu/egyeni/tarifak/domino/mms.shtml
http://www.t-mobile.hu/egyeni/tarifak/h ... /mms.shtml
---------
Pannon GSM MMS díjak:

Bármely tarifacsomag esetén (kivéve djuice, Pannon 50, 100, 150, 250, 500, 100 tarifacsomagok)
MMS díja bármely időszakban
-Saját hálózatba küldött MMS-üzenet: 125 Ft / üzenet
-Más belföldi mobil hálózatba küldött MMS-üzenet: 150 Ft / üzenet
-E-mail címre küldött MMS üzenet: 125 Ft / üzenet

MMS küldése
Saját-, más mobilhálózatba és email címre egyaránt:
Pannon 50: 175 Ft
Pannon 100: 150 Ft
Pannon 150: 125 Ft
Pannon 250: 100 Ft
Pannon 500: 75Ft
Pannon 1000: 50Ft

Pannon Praktikum tarifacsomag esetén MMS díja bármely időszakban
Saját-, más mobilhálózatba és email címre egyaránt: 175 Ft / üzenet

http://www.pgsm.hu/szolgaltatasok/mms/mms.php#ara

---------
A Vodafone-nál nem értem, hogy miért nem a méret (gondolom, jobb nekik így).
T-Mobile-nál nekem nem tetszik, hogy hétvégi tarifája van az MMS-nek, és 10kB felett úgy is drága.
A Pannon 1000 díja szép, de a Praktikumé már nagyon nem, és a többi tarifa díja se valami frankó.

Szerintem még így is a Vodáé a legjobb, de persze az se valami szuper, márcsak a tartalmi függés miatt se.

lac, ez nagyon korrekt egy gyűjtemény volt. köszi. én csak annyit tennék hozzá hogy tmobnál év végéig 5 ingyen van havonta. remélem marad jövőre is.

hétf. nov. 01, 2004 19:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Tudom, hogy arra gondoltál.
Hű, nem is tudtam, hogy most van a pannonnak is akciója.

De kb. az árak hasonlóan magasak... Szóval! :cry:

hétf. nov. 01, 2004 18:13
Hozzászólás 
LaC írta:

Akkor jöjjön a többi Praktikum csomag:
Praktikum Privát, Classic, Pro, Perfekt, Bee, Bee Originál esetén hálón belül 125, hálón kívülre 150 Ft mérettől és tartalomtól függetlenül. Ez kimaradt a felsorolásból.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég hétf. nov. 01, 2004 19:55-kor.

hétf. nov. 01, 2004 18:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tudom, hogy van ingyen 20 db (dec. 31-ig, és kártyásoknak csak az első, postpaideseknek meg havi 20; meg van havi 5 db ingyen a westeseknek is, hálón belül), én arra gondoltam, hogy az árakból kihagytad, hogy 125 a djuice-zal mindenhova, bármekkora méretben. S ha már a voda akcióját beírtad, a pannonét is tedd be, ami november 13-ig tart. Így teljes a kép :-).

Ui: egyszer végre csak összehozzuk valahogy :-).

hétf. nov. 01, 2004 18:06
arany tag

Hozzászólás 
LaC írta:

Szép összesítés. ;-)

hétf. nov. 01, 2004 17:09
ezüst tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
A djuice 125 Ft-os ára kimaradt.

Erre gondoltál?:
http://www.djuice.hu/tarifacsomagok/kartyas.php
http://www.djuice.hu/tarifacsomagok/szamlas.php

Igen, itt persze szép az, hogy az első 20db ingyen van.

Kicsit OFF:
Rendeld meg a djuice Nonstop SMS csomag szolgáltatásunkat és küldj a Pannon GSM hálózatán belül havonta korlátlan számú, más belföldi mobil, illetve belföldi vezetékes hálózatokba 500 darab SMS-t ingyen.

http://www.djuice.hu/index2.php?pmode=noflash

Ingyen??? Ugyan már, 3200Ft-ba kerül...
:lol:

hétf. nov. 01, 2004 17:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
A djuice 125 Ft-os ára kimaradt.

hétf. nov. 01, 2004 16:51
ezüst tag

Hozzászólás 

Vodafone MMS díjak nov. 30-ig:
-25Ft hálózaton belül és email címre
-50Ft hálozaton kívül
Méretkorlátozás nélkül!

Vodafone MMS díjak dec. 1-től
szöveg 45 Ft
kép/hang 90 Ft
videó/alkalmazás 145 Ft

más mobilhálózatba

szöveg 85 Ft
kép/hang 130 Ft
videó/alkalmazás 185 Ft
--------
T-Mobile MMS díjak:
10kB alatt:
hétköznap 95 Ft
hétvégén 48 Ft

10kB felett:
hétköznap 200 Ft
hétvégén 100 Ft

Előfizetéses és Dominós ügyfeleknek egyaránt (mondjuk a hétvégi díj 47,5Ft az előfizetésesnél).
http://www.t-mobile.hu/egyeni/tarifak/domino/mms.shtml
http://www.t-mobile.hu/egyeni/tarifak/h ... /mms.shtml
---------
Pannon GSM MMS díjak:

Bármely tarifacsomag esetén (kivéve djuice, Pannon 50, 100, 150, 250, 500, 100 tarifacsomagok)
MMS díja bármely időszakban
-Saját hálózatba küldött MMS-üzenet: 125 Ft / üzenet
-Más belföldi mobil hálózatba küldött MMS-üzenet: 150 Ft / üzenet
-E-mail címre küldött MMS üzenet: 125 Ft / üzenet

MMS küldése
Saját-, más mobilhálózatba és email címre egyaránt:
Pannon 50: 175 Ft
Pannon 100: 150 Ft
Pannon 150: 125 Ft
Pannon 250: 100 Ft
Pannon 500: 75Ft
Pannon 1000: 50Ft

http://www.pgsm.hu/szolgaltatasok/mms/mms.php#ara

---------
A Vodafone-nál nem értem, hogy miért nem a méret (gondolom, jobb nekik így).
T-Mobile-nál nekem nem tetszik, hogy hétvégi tarifája van az MMS-nek, és 10kB felett úgy is drága.
A Pannon 1000 díja szép, de a Praktikumé már nagyon nem, és a többi tarifa díja se valami frankó.

Szerintem még így is a Vodáé a legjobb, de persze az se valami szuper, márcsak a tartalmi függés miatt se.

hétf. nov. 01, 2004 15:34
Hozzászólás 
Az átnevezésre én is gondoltam. Csakhát ugye ezt nem mindegyik telefonnal lehet eljátszani, ha meg mégis, arra már végképp nincs garancia hogy a címzettnek is olyan készüléke van, amivel vissza tudja írni az eredeti kiterjesztést. Ha viszont a számítógépre kell az az alkalmazás vagy valami, akkor már mindegy, úgyis átküldi a PC-re. Hogy a telefonban hogy szerepel az mindegy. Persze ez esetben meg már jobb ha e-mailt küld, nem kell trükközni.
Kipróbáltam, egy exe fájlt átneveztem jpg-re, majd átküldtem a telefonra. Betette a képek köté, de megmutatni nem tudta. (még jó) Viszont az így képnek látszó exe fájlt minden további nélkül be lehetett illeszteni az MMS-be. Szóval így lehet küldeni, csak trükközni kell.

hétf. nov. 01, 2004 9:23
ezüst tag

Hozzászólás 
Igen, mint már sokszor említettem a bonyolultság él sokmindenkiben az MMS-t illetően, ill. még az is, hogy drága.
A nyári akcióról én egyik barátomtól értesültem még akkor, nem pedig a Voda küldte az SMS-t/MMS-t, és nem is láttam sokáig róla reklámot. Hiába, hogy olcsó, de reklám nélkül nehéz terjeszteni.

Egyszer kaptam mellékletes MMS-t, a P900-amra, de nem tudom, hogy "készült". Egy .gif volt benne, valamint egy txt, ami ugye a szöveget rejtette, de a normál nézet üres volt.

A dec. 1-jén életbe lépő árak...Szóval, még hálón belül talán-talán, de azon kívül...

vas. okt. 31, 2004 23:34
arany tag

Hozzászólás 
Hát igen, 25/50 Ft-ért az ember küldi számolatlanul, 90/130 Ft-ért meg inkább egyet sem.

vas. okt. 31, 2004 22:46
arany tag

Hozzászólás 
Hali!

A P800ason lehetőség van egyéb melléklet hozzáadására is. Akkor mi van, ha egy nagyobb videót átnevezek txt formátumra, vagy esetleg, valamilyen egyéb kiterjesztést adok neki? Részletesebben gondolom nem analizálják, mert 3ik személynek semmi köze ne legyen ahhoz, hogy mi van az adott mms-ben.
Mondjuk nem vagyok vodás, ill nem is mmsezek, csak nagyon ritkán, de kiváncsi vagyok...

Üdv:
RAV

vas. okt. 31, 2004 22:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mivel sokan a percdíjaikat sem tudják, meg a számlázási egységet, meg a csúcsidő hosszát, így elhiheted hogy az MMS mint valami drága úri huncutság van sokakban.
És valóban, az mms-nek ugyanúgy alap beállítással és aktiválással kellene rendelkeznie, mint az sms-nek.

vas. okt. 31, 2004 22:25
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
én meg azt veszem észre, hogy egyre több embernek van MMS képes telefonja. Csak sajnos, nem ismerik, nem érdekli őket, mert azt hiszik, hogy valami bonyolult dolog.
Szerintem ez részben a szolgáltatók hibája is, hisz' ált.-ban nincs gyárilag beállítva és aktiválva a telcsin az MMS szolgáltatás.
Persze aki nem szolgáltatótól vesz telefont az más, de ugye, többnyire az előbbi vásárlás a gyakoribb.
Többet kellene a szolgáltatóknak is reklámozni. Pl. ez a Voda jelenlegi (!)25/50Ft-os MMS árai: Ha valakinek nem Jokerja van, már (szinte: UNO: 24Ft?) jobban megéri a hálón belüli MMS. Ha pedig küldenél vagy 161 karaktrert, már hálón kívül is jobb.
Ha pedig még drágább is egy kicsivel. Nem jobb egy kicsivel többet fizetni egy jobbért (sok szöveg, kép, hang...), mint kicsivel kevesebbet, egy szokványosért? :)
De mégsem használják. :cry:

vas. okt. 31, 2004 22:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
kerelyfe írta:
Erről jutott eszembe, hogy jön Mikulás-Karácsony-Szilveszter időszaka, és manapság, már olyan snassz csak egy smst küldeni! küldj MMSt, k*rv@ drágán!

Azért azt ne felejtsd el, hogy nincs mindenkinek MMS képes telója. Sőt, sokan azt sem tudják, hogy mi az az MMS. Szóval én nem aggódnék a helyedben. Viszont az SMS-t már úgy, ahogy elfogadták az emberek, hogy létezik, és használják is. (pl. apám is, de az mms sok lenne neki)

Egyetértek. Marad ugyanúgy idén is az sms....

vas. okt. 31, 2004 19:19
arany tag

Hozzászólás 
Én a GPRS-net balhé óta tudom, hogy a mobiltelefon csak arra jó hogy bárhol elérhető légy. Telefonálni drága, a többi szolgáltatás meg egyszerüen lehúzás a beetető időszak után.

:( :( :( :(

vas. okt. 31, 2004 18:21
platina tag

Hozzászólás 
Ez "nevetséges". Pont.
És akkor még "Hozd a számod a Vodafonhoz..." című szlogen, elmennek a p*csába :evil: !

vas. okt. 31, 2004 16:50
arany tag

Hozzászólás 
Az a durva, hogy ezt most sokaljuk a jelenlegi árakhoz képest, viszont még így is olcsóbb lesz a voda, mint a konkurensek. :cry:

vas. okt. 31, 2004 16:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Teljesen nyilvánvaló, hogy a szolgáltatók arra vártak, hogy mikorra teljednek el annyira az MMS-képes készülékek, hogy érdemes legyen beindítani a kaszát.
Most érzik idejét, hogy hűljön rájuk a bőr.

Hát remélem csak kihasználják a karácsony/szilveszter időszakot, amikor így is, úgy is küldözgetnek SMS-t/MMS-t az emberek, és januárra valami normális árat találnak ki...

vas. okt. 31, 2004 14:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Erről jutott eszembe, hogy jön Mikulás-Karácsony-Szilveszter időszaka, és manapság, már olyan snassz csak egy smst küldeni! küldj MMSt, k*rv@ drágán!

Azért azt ne felejtsd el, hogy nincs mindenkinek MMS képes telója. Sőt, sokan azt sem tudják, hogy mi az az MMS. Szóval én nem aggódnék a helyedben. Viszont az SMS-t már úgy, ahogy elfogadták az emberek, hogy létezik, és használják is. (pl. apám is, de az mms sok lenne neki)

vas. okt. 31, 2004 13:53
Moderátor

Hozzászólás 
Teljesen nyilvánvaló, hogy a szolgáltatók arra vártak, hogy mikorra teljednek el annyira az MMS-képes készülékek, hogy érdemes legyen beindítani a kaszát.
Most érzik idejét, hogy hűljön rájuk a bőr.

vas. okt. 31, 2004 13:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
Hát az MMS árak decembertől egyik szolgáltatónál sem lesznek épp vonzóak. :cry:

vas. okt. 31, 2004 13:43
ezüst tag

Hozzászólás 
MMS-t illetően, a nyár alkalmával akciózott a Voda idén, és tavaly is. Elég kellemes volt mindkettő.
Ez ugye arra jó, hogy az emberek talán így többen használják majd. Amolyan csalogatós dolog.
Erre az év végére egy olyan radikális változást hoznak, amitől annak is elmegy a kedve, aki már teljesen belejött az MMS-ezgetésbe.
Ez mire jó vajon??
Kezd ebből az egész Voda MMS szolgáltatástól nagyon elmenni a kedvem.
Volt a Roaming, most meg ez. Talán jövőre az SMS fogadésrt is kell fiztetni külföldön, és a karakterek száma határozza meg, hogy mennyibe kerül majd egy SMS küldése.
Mi történik odaát?
Az, hogy az MMS fogfadás külföldön pénzbe kerül...ezt azért nem gondoltam volna, hogy a Voda megcsinálja majd vmikor, de persze a P-től, és T-től se várnám.

An-Dante:
Az a baj csupán az email kliensekkel, hogy a Voda pont nem teszi lehetővé ezt a szolgáltatást VitaMax-osaknak. És persze nekem nagyon hiányzik, nem csak MMS változások miatt.

vas. okt. 31, 2004 13:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát az MMS árak decembertől egyik szolgáltatónál sem lesznek épp vonzóak. :cry:
Persze, ha ebben nem lesz érdemi előrelépés várhatóan teljes egészében felváltja majd eme solgáltatást a telefonokban egyre gyakrabban előforduló csatolt állományokat is kezelő email kliens, mely már az olcsóbb készülékekbe is bekerült.. (Az F/K500i képes küldeni és fogadni is tetszőleges mellékletet). A különböző áltaánydíjas WAP és Internet elérések árszabása is inkább ezt segíti elő.

vas. okt. 31, 2004 12:36
arany tag

Hozzászólás 
És akkor még nemrégiben arról volt szó, hogy az MMS-t nem látják a szolgáltatók. Gondolva itt arra, hogy nem bírják megkülönböztetni az olvasási értesítőt a valóban tartalmat hordozó üzenettől. Simán lenyúlják azt az embert, aki nyom egy igen-t, hogy olvassa az üzenetet, hogy értesítse a feladót ennek tényéről... Erre most jönnek a tartalmi megkülönböztetéssel.

Ezzel az árpolitikával, kezdi elérni a V, hogy ne töltsem fel újra majd a karimat...

Gabesz

vas. okt. 31, 2004 10:53
a fórum lelke

Hozzászólás Re: Vodafone MMS díjak dec 1-tõl
Macika írta:
Ezt mindkét (T/P) cégnél megelõzte egy SPAM-szûrõ üzembehelyezése, valamint a testre szabható értesítés-kérés bevezetése.
A Vodánál is meg fogja vajon?

Vagy a SPAM-ek után is kell majd 3 Ft-osával fizetni?

a pannonnál jön a spam. Illetve kb. két hete semmi se jön. Élvonal.

vas. okt. 31, 2004 0:22
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Azért tud a Voda negatív dolgokat alkotni. :cry: Külföldön az MMS fogadásért is fizetni kell, 50Ft-ot, ami hosszabb kinttartózkodás esetén, és sok fogadott MMS-nél nem olyan pozitív dolog. :cry:
Ez akár felérhet egy szolgáltatóváltással is, ha mondjuk van kedvezőbb. De most nem a roamingról van szó...

Eléggé rossz megoldásnak találom azt, hogy a tartalom függvénye az MMS ára, nem pedig a méreté. Ill. azé is, csak kicsit másképp.
Ha normál esetben (figyelmen kívül hagyva a nov. 30-ig tartó akciót), küldünk szövegen kívül mást is, akkor feltehetően nagyobb lesz a méret, pl. a 10kB-os határnál, és máris drágább.
De ha pl. 1-2kB-os képet/hangot küldenénk akkor nehogy már azért kelljen 90/130Ft -ot fizetni, még ha az nem éri el a 10kB-ot se. Ez azért eléggé nagy lehúzás.

Akkor, hogy jobb legyen a lelkünknek, ki kell használni a max. méretet, ha már szövegen kívül mást is küldünk.

én MMS párti vagyok. Használom is, persze akivel tudom. A jelen akció eléggé kellemes. Ha már többet ír az ember, úgy is jobb az MMS, mégha 25Ft-nál olcsóbb is az SMS díja, és szerencsére lehet csatolni mást is, még...

Az a baj, hogy sokan megijednek az MMS-től, hogy az miylen bonyolult, pedig szerintem abszolut nem. Ugyan úgy kell a szöveget írni, mint az SMS-nél, és persze lehet több mindent csatolni, és ugye "szereti" az összes ékezetet, stb.-t.
Aktiválás: 1270-re "MMS" szöveget kell elküldeni (0Ft).
Ált.-ban a beállítás jobb ha manuális -> érdemes szöveges dok.-ban lekérni az email címünkre, mert anno nekem se ment a telcsire érkezett beállításokkal, de manulban igen.

Elnézést, hogy ennyire belemerültem, és konkrétan nem csak a témáhozt szóltam.

Az új MMS árakhoz még annyit, hogy ez is rossz lépés a Vodának, erre is igaz a szolgáltatóváltás...persze, ha akad kellemesebb megoldás.

vas. okt. 31, 2004 0:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Azért a hálón belüli 25ft az jobb, mint a postpaid 31,25ft-os sms!

De még mennyire! A 20 ingyen SMS után MMS-t küldtem, már akinek olyan telója volt, hogy fogadni tudja.
Bár, ha azt nézzük, még mindig barátságosabb az ár, mint az eredeti árak (hálón kívűli 400Ft-os MMS). Én azt hittem, hogy 11 havi akciózás után kitalálnak egy jó (és alacsony) árat, de ezek szerint nagyon benne volt a kezem a biliben. :twisted:

Ezek után én se fogok küldözgetni, inkább beszélek helyette cirka 3 percet másodperc alapon. Voda kormi, RULEZ! 8)

vas. okt. 31, 2004 0:06
Moderátor

Hozzászólás Re: Vodafone MMS díjak dec 1-től
Szefi78 írta:
Macika írta:
"Ezt mindkét (T/P) cégnél megelőzte egy SPAM-szűrő üzembehelyezése, valamint a testre szabható értesítés-kérés bevezetése.

Kb. 2 hete kérdeztem a kiemelt ÜFSZ-t a SPAM és vírusszűrésről.A válasz negatív.Azt mondta,hogy nincs információja ilyen fejlesztésekről.

Mint tudjuk ettől függetlenűl még nyugodtan megtörténhet..... :)

Üdv
Szefi

Hááát, azért ismerve az axelero-s postafiókomat (nem használom egyáltalán lassan 3 éve, ennek ellenére naponta 40-50 SPAM érkezik) ez elég komoly kiadást jelenthetne majdnem 5e Ft képében.

szomb. okt. 30, 2004 23:38
ezüst tag

Macika írta:
"Ezt mindkét (T/P) cégnél megelőzte egy SPAM-szűrő üzembehelyezése, valamint a testre szabható értesítés-kérés bevezetése.

Kb. 2 hete kérdeztem a kiemelt ÜFSZ-t a SPAM és vírusszűrésről.A válasz negatív.Azt mondta,hogy nincs információja ilyen fejlesztésekről.

Mint tudjuk ettől függetlenűl még nyugodtan megtörténhet..... :)

Üdv
Szefi

szomb. okt. 30, 2004 23:10
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
(MÁS: elvileg bárki összedobhatna egy MMS-t szervert, ha ér annyit egyátalán. Ekkor wap/net árban lehetne MMS-ezni. Egy-két buktató: 1. szolgáltatók elsőként tiltják majd le az arra irányuló forgalmat 2. beállítást igényel, s azután a "normális" mms-ek küldése/fogadása visszaállításig nem lehetséges 3. fogadáshoz a telónak kell kapnia egy speci sms-t, ezt is tudják szűrni a szolgáltatók)

A probléma megoldott, létezik ilyen megoldás, de csak email címre lehet vele MMS-t küldeni. Kvázi email kliensként működik. Priviben/emailben szívesen adok további infót.

szomb. okt. 30, 2004 21:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
300KB = sok-sok-sok SMS :-). Minek ide djuice Non-Stop :-)?

szomb. okt. 30, 2004 21:21
arany tag

Hozzászólás 
Meggylé írta:
Az árak akkor nem a nagyság szerint, hanem a tartalom szerint változnak? Ez elég érdekes.... ezek szerint megszűnik a 100Kb-os határ?

A MN-ben a hirdetésben ez áll: "Az MMS-üzenet maximális mérete 300 kB lehet a Szolgáltató hálózatán belüli küldés esetén."

A Vodafone megjegyzése: "A Pannon GSM Rt. és T-mobile RT hálózata jelenleg csak a maximum 150 kB méretű üzenetek fogadását teszi lehetővé."

szomb. okt. 30, 2004 21:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem néha jól jött,hogy nem kell a primpostás egy sorba írni a mailt,hanem tudok rendesen felületen írni. (tudom,hogy van mail kliens is,de nem használom,így néha kibírom a wapos prímpostát).Gépeltem már szép nagy mms-t,de a vonaton ráértem :)

A 100kb-os mms határt sztem hiába növelnék meg,hiszen egy csomó Nokia pl csak 45 kb-ig hajlandó fogadni.

szomb. okt. 30, 2004 20:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nyilván jobb, de szerinted hányan írogattak emiatt mms-t?

Fiatalokkal dolgozok együtt, de mms-t szerintem még egyik sem küldött...

szomb. okt. 30, 2004 20:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meggylé írta:
Értem....

Akkor most tényleg jól megemelik az árát... legalább mégennyire sem kell majd senkinek sem.

Azért a hálón belüli 25ft az jobb, mint a postpaid 31,25ft-os sms!

szomb. okt. 30, 2004 20:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Értem....

Akkor most tényleg jól megemelik az árát... legalább mégennyire sem kell majd senkinek sem.

szomb. okt. 30, 2004 20:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meggylé írta:
Az árak akkor nem a nagyság szerint, hanem a tartalom szerint változnak? Ez elég érdekes.... ezek szerint megszűnik a 100Kb-os határ?

Mostanában sem volt.

HB/HK 25/50 nov. 30-ig.

szomb. okt. 30, 2004 20:02
Moderátor

pgsm írta:
Akkor a közlemény erre vonatkozó részét idézem:

"Az eddig alapbeállításként használható díjmentes általános SMS-értesítés mellett az Előfizető a postafiókjába érkező elektronikus levelekről (e-mail) részletes SMS-értesítést kérhet. A részletes SMS-értesítő szövege az e-mail feladójának címét és tárgyát jeleníti meg az Előfizető készülékén...A Vodafone Mail utólag fizető előfizetők részére elérhető szolgáltatás"

Ezt mindkét (T/P) cégnél megelőzte egy SPAM-szűrő üzembehelyezése, valamint a testre szabható értesítés-kérés bevezetése.

szomb. okt. 30, 2004 19:11
Hozzászólás 
T68m írta:
Landsmann írta:
A beetetésnek vége. Azért az elég durva hogy különbséget tesznek az alapján hogy mit tartalmaz az MMS. Bár engem nem érint, :P mégis furcsállom. :shock:

miért, az nem durva hogy a t/v különbséget tesz net/wap között?

Egyébként a normális telók meg úgyis e-mail képesek, gondolom egyetértesz! :)

A net/wap megkülönböztetése sem érint, a harmadik szolgáltatót használom megelégedéssel. Ha lehet, én is e-mailt küldök SMS helyett. De csak akkor ha sürgős és tudom hogy van SMS értesítője, mert így ugyanolyan hamar megkapja mint az SMS-t, de töredék árért. Ráadásul a 160 karakteres korlát sem köt. Ha tényleg sürgős, felhívom, vagy mehet az SMS ha az illető nem elérhető. (még két hétig féláron van az SMS és MMS) MMS-t ünnepek alkalmával szoktam küldeni, de lassan szelektálnom kell hogy ki "érdemli meg", mert egyre többen vannak akik MMS képes telefont használnak és egy vagyon lenne egy ünnep. A többségnek marad az SMS.

szomb. okt. 30, 2004 16:59
a fórum lelke

Hozzászólás 

szomb. okt. 30, 2004 16:54
Moderátor

Hozzászólás 
.::FrEUnDeR::. írta:
Nem tudom, ez milyen üzletpolitika???
Csak szöveg 85 Ft más hálózatba???
Meg vannak ezek zakkanva??? :shock: :shock: :shock:

Nézzük csak.
160 karakter 1 SMS, az van 25-40 Ft között.
1000 karakter lehet (ráadásul full Unicode!!!) 1 MMS 85 Ft-ért? Az ugye pont a 8x-os adatmennyiség lehet.
Mondjuk más kérdés, hogy 1000 karaktert ritkán küld el az ember 1 üzenetben.

szomb. okt. 30, 2004 16:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
A beetetésnek vége. Azért az elég durva hogy különbséget tesznek az alapján hogy mit tartalmaz az MMS. Bár engem nem érint, :P mégis furcsállom. :shock:

miért, az nem durva hogy a t/v különbséget tesz net/wap között?

mindenkinek kell valami, amivel fakíthat és kell valami amin a pénzt szedje. MMS-en nem fog sokat kaszálni.

Egyébként a normális telók meg úgyis e-mail képesek, gondolom egyetértesz! :)

(MÁS: elvileg bárki összedobhatna egy MMS-t szervert, ha ér annyit egyátalán. Ekkor wap/net árban lehetne MMS-ezni. Egy-két buktató: 1. szolgáltatók elsõként tiltják majd le az arra irányuló forgalmat 2. beállítást igényel, s azután a "normális" mms-ek küldése/fogadása visszaállításig nem lehetséges 3. fogadáshoz a telónak kell kapnia egy speci sms-t, ezt is tudják szûrni a szolgáltatók)

szomb. okt. 30, 2004 16:32
Profil Honlap
Hozzászólás 

szomb. okt. 30, 2004 16:28
arany tag

Mi a nevem? írta:
Mobilio írta:
Hálón belül

szöveg 45 Ft
kép/hang 90 Ft
videó/alkalmazás 145 Ft

más mobilhálózatba

szöveg 85 Ft
kép/hang 130 Ft
videó/alkalmazás 185 Ft

vodafone mail részletes sms értesítő 3 ft/db

Lehet, hogy hülyének néztek, deeeee:
MI AZ A vodafone mail rés
zletes sms értesítő?
Kötyi!

Akkor a közlemény erre vonatkozó részét idézem:

"Az eddig alapbeállításként használható díjmentes általános SMS-értesítés mellett az Előfizető a postafiókjába érkező elektronikus levelekről (e-mail) részletes SMS-értesítést kérhet. A részletes SMS-értesítő szövege az e-mail feladójának címét és tárgyát jeleníti meg az Előfizető készülékén...A Vodafone Mail utólag fizető előfizetők részére elérhető szolgáltatás"

szomb. okt. 30, 2004 16:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mi a nevem!

Olvass!!!!!
Mobilio leírta!!!
Hihetetlen mi? Mégsem találod.

szomb. okt. 30, 2004 16:17
arany tag

Hozzászólás 
Nem tudom, ez milyen üzletpolitika???
Csak szöveg 85 Ft más hálózatba???
Meg vannak ezek zakkanva??? :shock: :shock: :shock:

szomb. okt. 30, 2004 16:15
arany tag

Mobilio írta:
Hálón belül

szöveg 45 Ft
kép/hang 90 Ft
videó/alkalmazás 145 Ft

más mobilhálózatba

szöveg 85 Ft
kép/hang 130 Ft
videó/alkalmazás 185 Ft

vodafone mail részletes sms értesítő 3 ft/db

Lehet, hogy hülyének néztek, deeeee:
MI AZ A vodafone mail részletes sms értesítő?
Kötyi!

szomb. okt. 30, 2004 16:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 63 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő