Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 12:48

Hozzászólás a témához  [ 28 hozzászólás ] 
LG GSA-4081B DVD-RAM firmware frissítése 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Ja, és annyi, hogy az A100 -> A104 firmware csere után a 8x-os Verbatim írható négyszeresen. Előtte Mr. Nero csak 2x-est engedett... :idea:

vas. dec. 12, 2004 13:44
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
vackor írta:
Basszus, így még nem szivatott meg egyetlen program sem!
Ez történt:
- letöltöttem a programot zip-ben
- Far Manager-rel kibontottam (nem pkunzip! :-) )
- Far-ból elindítottam
- megjelent a fenti kép
- idegbajt kaptam

Tegnap simán, intézőből indítottam és úgy jó volt!!!!!
Egyből meg is csináltam az update-et!

De eddig még nem találkoztam olyan programmal, aminek nem mindegy hogy miből indítom...

Ezt jó, hogy írtad, mert én is alászaladtam! Szerencse, hogy emlékeztem, és utána a kimásolt állományt indítottam... 8)

vas. dec. 12, 2004 13:42
arany tag

Hozzászólás 
Anubis_9 írta:
sazsmadar!

"...a megfelelő szoftvert..."? De hát az LG hivatalos oldaláról leszedett fw-nek elméletileg muszáj lenne megfelelőnek lennie, nem? Az A104-es fw-t talán arra készítették, hogy 8x-osan tudd írni a mínuszos lemezeket? Ha igen, nem tudtam. Nekem eszem ágában sincs mínuszost 8x-osan írni. Még plusszossal sem próbáltam.

Anubis

Én a megfelelő szoftvert arra értettem, hogy az LG GSA-4081B hoz való szoftvert tettem rá. Mert más fórumokon ajánlották, hogy tegyem rá az LG GSA-4082-höz való szoftvert, mivel a két típus 90%ban hasonlít egymásra és akkor a - os lemezeket is lehet 8xan írni. Meg itt is írták már, hogy ezt a trükköt is lehet alkalmazni. De én inkább maradtam a LG GSA-4081B s szoftvernél. "Az A104-es fw-t talán arra készítették, hogy 8x-osan tudd írni a mínuszos lemezeket?" Nem. Ha jól tudom akkor az A104-es szoftver csak hibajavításokat tartalmaz. Állítólag jobban biztosabban olvassa a lemezt a szélén is. És nekem meg oldotta azt a problémát is, hogy a noname 4x lemezeket is tudom 4x sebességgel írni. Mert eredeti szoftverrel csak 2x ment. De ezt már írtam. :) És az A104 az az LG GSA-4082-höz való szoftver.
A te problémádra nem nagyon tudom a választ. Én pl még nem is próbáltam benne 8xos - lemezeket. Lehet, hogy ott tényleg fenn állna nekem is az a probléma amit írtál. 50-50% ban döntene az íróm nekem is, hogy 4x vgy 2xesen ír. Azt biztosan állíthatom, hogy 4xes lemezeknél nincs ilyen probléma. Lehet, hogy nem olyan sokára lesz A105 szoftver is. :)

szomb. dec. 11, 2004 11:47
arany tag

Hozzászólás 
sazsmadar!

"...a megfelelő szoftvert..."? De hát az LG hivatalos oldaláról leszedett fw-nek elméletileg muszáj lenne megfelelőnek lennie, nem? Az A104-es fw-t talán arra készítették, hogy 8x-osan tudd írni a mínuszos lemezeket? Ha igen, nem tudtam. Nekem eszem ágában sincs mínuszost 8x-osan írni. Még plusszossal sem próbáltam.

Anubis

pén. dec. 10, 2004 9:33
arany tag

Hozzászólás 
Én a megfelelő szoftvert raktam rá. Nem akartam a 4x-es íróból 8xat csinálni. Nekem frissítés előtt noname 4x -r lemezt csak 2x-en akarta írni megfrissítettem és ment utána 4xen tökéletesen az írás. Nekem nem volt semmi problémám. Más nap is hajlandó volt 4xen írni.

csüt. dec. 09, 2004 17:27
arany tag

Hozzászólás 
Hello :!:

Sajnos nem sokat tudtatok segíteni nekem :(

Viszont valamire rájöttem: az új FW-rel (A104) 50-50%-ban dönti el az író, hogy 2x-esnek, vagy 4x-esnek látja a 8x-os -R-es lemezt. Teljesen véletlenszerűen. Fogalmam sincs, miért. :(

Anubis

kedd dec. 07, 2004 13:05
arany tag

Hozzászólás 
Hello!

A német LG hivatalos oldalról frissítettem a 4081B-m A100-as firmware-jét A104-re, mert az újonnan kapott 8xos -R-es Ridata lemezeket csak 2x-esen akarta írni. Frissítés után ez ment 4x-esen. Aztán következő nap már csak ismét 2x-esen írta ezt a típust. Mi történhetett? Nem értem! Ezek a lemezek nem egyszerre lettek véve, nem egy napon, lehet hogy nem egy sorozatból származnak? Talán a lemezzel van a hiba?

Anubis

szer. dec. 01, 2004 7:22
arany tag

Hozzászólás 
Mindegy. Részemről tárgytalan. Szeretett (phö) dvd-íróm útál cd-r-t írni ("sávkövetési vagy fókuszálási hiba").
Mindent gyönyörűen megír -ha kell, túl ír stb...
Már mindent megtettem a siker érdekében (kábel csere, táp csere)
A régi cd íróm röhögve ír mindent a mai napig...
Hívtam az Aqua-t, mondták vigyem be...
Úgyhogy gariba vissza, :( s mivel ilyen író már ugyebár nem kapható, így 16x-os lesz a lelkem :wink:

hétf. nov. 22, 2004 18:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát állítólag igen, csak nem tudom, hogy megéri-e a fentiekben leírtak miatt...

hétf. nov. 22, 2004 17:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Én is frissítettem bios- t, de csak annyit láttam belőle, hogy a 8x- os lemezt aztán már 4x- nek látta. Azt hiszem semmi több. Tényleg fel lehet tenni a 4082- es bios- t, és működik is? Ez nagyon érdekelne.
Rob

vas. nov. 21, 2004 22:31
arany tag

Hozzászólás 
Sennki többet, harmadszor? :shock:

szer. nov. 10, 2004 18:20
ezüst tag

Hozzászólás 
Én csak azért nem frissítettem fel a 4082-es re, mert nem vagyok benne biztos, hogy visszafelé is mûködne-e a dolog. Szóval, monndjuk felfrissítem, minden okés, mûködik, úgy mûködik, ahogyan kéne, de egyszer csak meghal, és még garos. Akkor, ha úgy vinném vissza (4082- es BIOS-sal) egybõl elküldenének a halálba...
Na szóval értitek, visszafelé vajon megy-e? Ez a kérdés!

csüt. nov. 04, 2004 11:41
arany tag

Hozzászólás 
WinCE írta:
No, most akkor hogyan is fogjak hozzá? :shock:
Mint szakavatatlan vadbarom szólok e topikhoz, úgyhogy lécci meértéssel legyetek! :lol:
Szal' adott a gépemben egy LG4081B író.
Mely fimware-t kell feltelepítenem és hogyan, hogy jobb legyen, mint újkorában? :shock:
Valóban a 4x-es írás 8x-os lesz?

Állítólag ha a 4082 fw-t teszed rá, akkor tudja a -r is 8x-an írni. De azt én is csak innen a fórumról tudom. Még nem próbáltam.

kedd nov. 02, 2004 8:14
arany tag

Hozzászólás 
No, most akkor hogyan is fogjak hozzá? :shock:
Mint szakavatatlan vadbarom szólok e topikhoz, úgyhogy lécci meértéssel legyetek! :lol:
Szal' adott a gépemben egy LG4081B író.
Mely fimware-t kell feltelepítenem és hogyan, hogy jobb legyen, mint újkorában? :shock:
Valóban a 4x-es írás 8x-os lesz?

vas. okt. 31, 2004 14:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Szerintem sokan túlértékelik a veszélyét a bios frissítésnek. Most õszintén kb. milyen sûrûn szokott nálatok áramszünet lenni? Nem is erre akartam kilyukadni, hanem még ha el is bas...rontod, van rá esélyed, hogy helyrehozd. Otthon, magadnak, speciális eszközök nélkül.

Nálam konkrétan olyan volt, hogy egy CD-RW meghajtóba akartam egy azzal nem kompatibilis biost tölteni, mondván, hogy hátha jó lesz... Nem lett az, de vissza tudtam hozni a halálból!!!
Sõt, egy másik fórumos embernek ha jól emléxem olyan baja volt, hogy áramszünet volt az LG CD írója frissítése közben. Na, azt is helyre lehetett hozni ezzel a progival. A titka, hogy ugye nem fogja a számítógéped biosa felismerni bootolás közben, a bántott drive-t, tehát nem olyan flashelõ progit kell használnod, ami csak a felismert eszközökhöz nyúl hozzá. Másszóval olyan progi kell aminek nem azon alapul a címzése. No meg egy BIN - bios! Így aztán marad a jó régi DOS-os frissítés, kisfloppy val bootolsz, aztán agyj neki...
Ez tapasztalat, de ha van valami ismerõsötök akinek van ilyen módon tönkrement meghajtója, és már ki akarja dobni, akkor elküldhetné nekem. Ingyen természetesen :D

hétf. okt. 25, 2004 8:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
sazsmadar írta:
És ezt mennyi idő alatt csinálja meg? Érdemes szünetmentest beállítani a gépnek, vagy hátha nem megy el az áram jelszóval szerencsét lehet próbálni?

Kb. 1 perc amíg megcsinálja.
A szünetmentes meg egyéni megfontolás tárgya. :wink:

pén. okt. 22, 2004 13:45
arany tag

Hozzászólás 
vackor írta:
Az exe indítása után még egy start gombot is meg kellett nyomni. :-)

Különbséget egyelőre nem látok. A DVD9 lemezeket eddig is olvasta, bár túl sok fajtát nem próbáltam.
Igazából csak a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni.
Írni még nem próbáltam vele, de kipróbálom milyen sebességekkel hajlandó.
DL írást nem tud, azt rögtön megnéztem a DVD ID-vel.

És ezt mennyi idő alatt csinálja meg? Érdemes szünetmentest beállítani a gépnek, vagy hátha nem megy el az áram jelszóval szerencsét lehet próbálni?

pén. okt. 22, 2004 13:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az exe indítása után még egy start gombot is meg kellett nyomni. :-)

Különbséget egyelőre nem látok. A DVD9 lemezeket eddig is olvasta, bár túl sok fajtát nem próbáltam.
Igazából csak a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni.
Írni még nem próbáltam vele, de kipróbálom milyen sebességekkel hajlandó.
DL írást nem tud, azt rögtön megnéztem a DVD ID-vel.

pén. okt. 22, 2004 13:35
arany tag

Hozzászólás 
No és milyen észre vételed van az új frissítéssel?
csak az exe-t kell elidítani és kész? Semmi több?

pén. okt. 22, 2004 13:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak az okát nem...

pén. okt. 22, 2004 7:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát, akkor legalább már ilyet is tudunk...

csüt. okt. 21, 2004 10:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Basszus, így még nem szivatott meg egyetlen program sem!
Ez történt:
- letöltöttem a programot zip-ben
- Far Manager-rel kibontottam (nem pkunzip! :-) )
- Far-ból elindítottam
- megjelent a fenti kép
- idegbajt kaptam

Tegnap simán, intézőből indítottam és úgy jó volt!!!!!
Egyből meg is csináltam az update-et!

De eddig még nem találkoztam olyan programmal, aminek nem mindegy hogy miből indítom...

csüt. okt. 21, 2004 7:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is az LG-től töltöttem le innen, nem RPC1-es firmware-t akarok!

szer. okt. 20, 2004 13:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát, nem tudom, hogy te hogyan akartál fw-t frissíteni, de én általában az lg- német nyelvû honlapjáról (www.lge.de) szedek le frissítéseket (mert, hogy a magyar honlapra csak a legújjabb temékek kerülnek fel, és még archive adatbázis sincs!!), és ott a csomagolt file-ban egy exe és egy txt-van. Az exe automatán updatel, és nálam semmit sem kért.
Esetleg nem hivatalos bios-val próbálkozol? Olyanokat (régió kód módosítás számláló mentesített) pedig a http://tdb.rpc1.org ról lehet tölteni, de ott meg ajánlott flash-elõ progi is van. Azt hiszem MTKFlash, vagy valami ilyen.

Viszont egy kicsit unfair-nek tartom, hogy ha a NEC-2500-as hoz ki lehetett hozni egy DL író(!!) FW-t akkor az LG-hez miért nem?! A 2500-as alapból azt hiszem ráadásul csak 4x író!!!

szer. okt. 20, 2004 13:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
A 4081 és a 4082 is csak egyrétegű írók, nem fognak DL lemezeket írni. Régebbi firmware-ek esetén az olvasással volt probléma (úgy emlékszem az A100-ban), arra volt a javítás. Azt, hogy az A104 mennyivel jobb, én sem találtam meg sehol.

Viszont nekem is van egy kérdésem. Kíváncsiságból letöltöttem néhány firmware-t, de mindegyik program egy paraméter fájlt (*.prm) követel, ami persze nincs sehol, és a weben sem találtam róla semmi infót. Mi ez a paraméter fájl????? :shock:
Van DOS-os update, az nem kér ilyet, viszont abból nincs A104-es. Így legyen okos az ember...

Kép

kedd okt. 19, 2004 14:43
arany tag

Hozzászólás 
Hali!
GSA-4081BA1041
Erre mondták, hogy tudni fogja. Letöltöttem a frissítést ismét, és most a zipben találtam egy német nyelvű kis txt-t. Abban azt írja, hogy olvassa a DL-t. Szerintem ezt értelmezhette úgy az íllető, hogy írja a Dl-t. Most csak azt nem tudom, hogy érdemes-e felrakni ezt rá. Vagy hadjam a fenébe az egészet. Mivel lesz jobb vagy rosszab a DVD?

kedd okt. 19, 2004 12:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló Sas

Pontosan milyen fw-ez? (mi a száma, vagy típusa)
Olyanról már számtalanszor olvastam, hogy 81-esbe 82-es fw-jét teszik és akkor képes lesz a "-"os lemezeket is 8x égetni, de a DL-írásról még nem.

Ja, csak referenciául 1db +DL lemez kb. 2500Ft-ba kerül...

hétf. okt. 18, 2004 12:57
arany tag

Hozzászólás LG GSA-4081B DVD-RAM firmware frissítése
Kérdésem a következő lenne. A drivers.hu ról leszedtem a fent említett típus frissítését. De sajna infót nem nagyon találok hozzá, hogy a frissítés után mi is változik. Valaki felrakta már a frissítés, tapasztalt valamilyen kézzel fogható változást? Mert én a jelenlegi állapotában meg vagyok elégedve az íróval. De olyat hallottam, hogy talán akkor a -R es lemezeket is hajlandó 8x írni, valamint képes a dupla rétegű lemezeket is égetni. De ezt csak hallottam. Tapasztalta e már ezt valaki, vagy ez csak szép mese?

szer. okt. 13, 2004 10:30
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 28 hozzászólás ]