Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 16:06

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Persze, hogy terjeszd a vírust a neten! :lol:
Jóvanna! Tettem maszkot a routeremre... :lol:

hétf. feb. 14, 2005 15:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
"Hát remélem valamennyire érthető voltam. Ha nagyon szétszórt, vagy csapongó voltam, elnézést. Ráadásul ilyen hosszan... Mit csináljak: influenza, szobafogság. Az egyetlen amit megengedett a doki: felkelhetek néha a gép elé."

Persze, hogy terjeszd a vírust a neten! :lol:

hétf. feb. 14, 2005 15:52
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Summa summárum: biztosan messze vezetne egy "Linux vs Windows" vita, talán nem is lenne igazán sok értelme, de ha már felmerült nézzük meg azt, hogy egyáltalán mi teszi lehetővé, hogy ilyen "parttalan" (direkt nincs ékezet!!!) vitába bocsátkozzunk...

Az a legnagyobb baj, hogy természetesnek vesszük azt, hogy a számítástechnikához mindenkinek alanyi jogon értenie kell... Ebben igen nagy sara van Billi Gatyesznek, aki rászoktatott minket a felelőtlen Yes-re való kattintgatásokra. Érdekes módon, ha az autónkba valami plusz extra -klíma, GPS, vagy autó hifi- beszerelését döntjük el, halál természetes dolog, hogy szakműhelybe visszük az autót. Ellenben ha a számítógépünkbe új SW-t , vagy HW-t telepítünk, akkor természetesnek vesszük, hogy "idiotensicher" módon, egy hozzá nem értő is lelket tudjon bele csiholni... Vajon miért?

Egy otthoni PC esetében pl. ha bővíteni akarom szolgáltatással vagy eszközzel, miért derogál szakembert hívni? Ő biztosan szívás nélkül be tudja állítani akár Linuxról, akár Windowsról van szó. Persze fizetni kell érte... Azt meg nem szeretünk. Ha azt mondják, hogy rendben öreg, de akkor értsél hozzá, akkor meg ki vagyunk akadva, hogy jobban kell érteni hozzá mint ehhez vagy ahhoz... Miért? A számítástechnika nem olyan tudomány, szakma mint a többi? Ergo: érteni kell hozzá, tanulni kell róla.

Az a baj, hogy mindenkinek van "tuti" ismerőse, aki látott már olyan embert aki beszélt egy PC-hez értő ember barátjával, és majd átugrik és haveri alapon megoldja... Az igazi számítástechnikai tudást nem értékeljük. Sőt! Vérig vagyunk sértve, ha a PC nem találja ki a gondolatainkat. Pedig ha máshoz nem is, a használatához, kezeléséhez bizony érteni kell. Hogy mire gondolok "igazi tudáson" az lejjebb kifejtem bővebben.

Amikor beülünk az autónkba, az sem visz el minket oda ahová szeretnénk magától, hanem nekünk magunknak kell vezetnünk, ráadásul számos írott és íratlan szabályt szigorúan betartva. Természetesen el is vitethetjük magunkat másvalakivel, de annak -mint sofőrnek- megint csak fizetni kell.

Miért idegen az otthoni PC használat kapcsán tőlünk a "tudás" a "tanulás"? Miért természetes és elfogadható érvelés az, hogy: "...én nem akarok konfigolással és beállításokkal bíbelődni..."? Rendben van ne akarj, de akkor hívj egy szakembert és fizesd meg a tudását. Legalább legközelebb kétszer is meggondolod, hogy mire kattintasz az Interneten, nehogy megint újra kelljen telepíteni a Windows-t... Mert a múltkor is sokat kért érte a szerelő. Vagy váltsunk oprendszert, mert azt nem támadja a vírus? Valamint csak egyszer kell beállítani jól, onnan akár hónapokig, évekig elmegy újraindítás, és újratelepítés nélkül? Nos ebben az esetben lehet, hogy jobb alternatíva, mint a BilliBoy rendszere? Igaz, de ebben nincsenek aranyosan pattogó gémkapcsok, cuki kis animációk, hangeffektek, amelyek a gépi erőforrások jelentős hányadát lekötik mindenféle haszon nélkül.

Valahogy sántán kialakult kis hazánkban ez a rossz magatartás a PC-vel kapcsolatban. Sokszor próbáltam gondolni rá, hogy miért. Ha nem bánjátok leírom, hogy én hogyan látom a kezdetektől ezt a dolgot. (Ha bánjátok akkor is, már késő...)

Nos ahogyan én látom. Még mindig aktív a szakmában (most az IT szakmát általánosságban értem ez alatt) egy olyan réteg, akit én csak eccerűen sarlatánnak hívok. Kezdetben, amikor még a számítogép majdhogynem "mitológiai" eszköz volt, volt egy réteg aki értett hozzá. Épeszű földi halandó ezeket az embereket "istenként" tisztelte, hiszen 1-esekkel es 0-ákkal varázsoltak és olyan eszközöket kezeltek magabiztosan amiről egy "civil" azt sem tudta, hogy elé, vagy mögé kell ülni...

Ők egy klikket alkottak, ők voltak: A SZÁMÍTÁSTECHNIKUSOK. Olyat tudtak, amit más nem. Hasonló csoport voltak ők, mint pl. a jogászok, az orvosok, stb. Egyfajta "krém". Senki nem érhetett/nőhetett hozzájuk hiszen eléggé csavart agyúnak kellett ahhoz lenni, hogy kedve legyen valakinek ilyen "megfoghatatlan" dolgokhoz. Ilyen típusu (értem van a világ és a felhasználó, nélkülem megáll az élet) emberekkel, -valljuk be őszintén,- ma is lehet találkozni.

Egyszer csak elkezdett terjedni az olyan számítógép, ami már elérhető árú volt, haza lehetett vinni, elfért egy asztalon, és viszonylag normális "nyelven" szót lehetett vele érteni. Nem mnemonikokat és indexelt indirekt címzéseket kellett alkalmazni, hanem egyszerűen beírta bárki, hogy: PRINT "Hello vilag" + RETURN és az a piszok gép KIÍRTA!!! Az előbb említett réteg kínosan ügyelt ra, hogy tőlük semmilyen info ne kerülhessen ki, hiszen akkor elvész a varázsuk! Nem fognak FELNÉZNI rájuk.

Kialakult azonban egy újabb réteg is. Aki ki tudta íratni a hello világot, úgy gondolta, hogy qrvára kiképezte magát számítástechnikából és a következő névjegykártyáján már szerepelt a: számítógép programozó titulus... Viszonylag könnyen megélt, hiszen ő tudott azzal a cuccal bánni, amivel idaig csak az "istenek" tudtak. Az "istenek" eközben megfújták a riadót, hiszen "támadás" érte az egyeduralmukat. Már nem kiváltságosok voltak, hiszen minden mezei egytollú indián "kezelni" tudta a csodamasinát. Veszélyben a hegemónia! Gyorsan "titkosítottak" minden infót, nehogy hamarabb kitudódjon, hogy az övek is "csak" egy szakma, amit meg lehet tanulni. Hogy jön a sok kopasz ahhoz, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon, amihez ezidáig csak a krém érthetett!

Mivel az egyetlen réteg ők voltak, akik "tanítani" tudtak volna, az újoncok az önképzés módszerét választották. Hangzatos cikkek: "korunk csodája", "semmi sem lehetetlen", "ha Amerika a korlátlan lehetősegek hazája, akkor a számítógep 15 Amerika!" stb. mind hamis lehetősegeket vázoltak fel ezek előtt az emberek előtt.

Ezekben az időkben sok anomáliának tanúja voltam: pl. egy számítástechnikai (!!!) cég -nevüket fedje jótékony homály- egy db. Commodore 64 típusú gépezettel és 4 db. VC-1541-es FDD-vel felszerelve (8, 9, 10 és 11) basic-ben megírtak a teljes dolgozói bérszámfejtést. Működött is, nem volt gond, csak januárban el kellett kezdeni a májusi bérszamfejtést, hogy októberben ki lehessen fizetni. Az, hogy milyen feladatra milyen gépet... Ugyan már! Ki foglalkozott ilyennel. Még a TSZ elnök irodájában is XT volt, -képernyőbe valami menü képe beégve rendesen- mert a szamítógép mindenre jó.

Amikor nagyjából körvonalazódott, hogy ez a tudomány "többrétegű" hardware, software, orgware, firmware (ez utóbbi kettő még nem volt annyira a köztudatban, tán még ma sem eléggé...) akkor kialakult, hogy a SW-es szidja a HW-est es fordítva. Rendszerszervezés, informatika, információelmélet sehol! Senki nem mondta, hogy egy ezidáig "kézzel" működő **** rendszer nem fog attól megjavulni, ha számítógépre viszik a ****!

Én nagyjából ebben érzem a problémák gyökerét. Nem cserélődött még ki szerintem a "szakembergárda". Különösen nagy csapást jelentett a szakmának, hogy a gengszterváltást követően az orosz és brezsnyevszakos tanárokat két hét alatt (szabad szombattal együtt) átképezték informatika és számítástechnika szakos tanároknak... Ez volt a kisebbik baj. A nagyobbik az volt, hogy ők bizony elkezdtek tanítani is...

A mai napig vizesen ébredek, amikor eszembe jut egy bemutató órám a magániskolában, ahol a számtek szakos nebulóim (7 osztályosok voltak akkor) száguldottak az interneten (akkor még nem volt gyakori a magyar iskolákban bérelt vonalas internet 12 db gépen!!!) E-Mailen kapták a dolgozatot, ftp-n adták le a feladatokat, on-line kapcsolatban közös "számtek" óraink voltak a Pannonhalmi iskolásokkal IRC-n, stb.

Na a lényeg: A bemutató óra végén odajott egy jónevű szfvári iskola számtech-tanára es azt mondta nekem, hogy piszokul megtetszett neki ez az Internet és szépen kér, hogy másoljam ki neki az egészet, hozott is egy doboz floppyt, ha nem elég, akkor elszalad meg néhányért...

A következő órán szakma helyett "neveltem" a diákjaimat, hogy nem szép dolog kiröhögni hangosan a másik iskola tanárait...

Nos ennek a tisztulási folyamatnak sajnos szerintem még nincs vége. Nincsenek helyretéve dolgok, és különös szerencse hogy vannak igazán tehetséges fiatalok, akik komolyan akarják venni ezt a tudományt, és nagyon drukkolok nekik, hogy sikerüljön kitúrni a "kövületeket"

Hát remélem valamennyire érthető voltam. Ha nagyon szétszórt, vagy csapongó voltam, elnézést. Ráadásul ilyen hosszan... Mit csináljak: influenza, szobafogság. Az egyetlen amit megengedett a doki: felkelhetek néha a gép elé.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ hétf. feb. 14, 2005 15:53-kor.

hétf. feb. 14, 2005 15:35
arany tag

Hozzászólás 
Hehh...komolyan azt hittem, hogy más fórumon vagyok :) Nekem az a véleményem, hogy azért mégse kéne az államnak kifizetni egy zsák pénzt a M$-nak...
Ugye máshol, pl. teszem azt egy építkezésnél (állam fizeti) van 1 közbeszerzés, aztán aki a legolcsóbb/legjobb minőségű, az kapja a munkát. Ha lenne ilyen az OS-ek és egyéb szoftverek esetén, akkor azt mondanám ok...bár vicces lenne a lista végére odaírni, h OS pár ezer gépre szövegszerkesztővel, táblázatkezelővel, CDíró prg-vel, meg még pár százzal 0Ft.

Az hogy a tanárok közül kevesen értenek a linuxhoz, az nyilván azért van, mert nevetséges a fizetés. Matektanárból is ezért van hiány....számtechtanárnak elmegy minden szerencsétlen, aztán meg magyaráz, h a win nagyon jó, mert azt be is tudja kapcsolni..

hétf. feb. 14, 2005 15:29
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
kisember írta:
Lehet, hogy egy kicsit egyszerű vagyok, de én a milliárdok elköltése helyett inkább hoznék egy törvényt, hogy Magyarországon minden kereskedelmi szoftvert (vagy legalább oprendszert és/vagy irodai programcsomagot) a gyártónak ingyen a diákok és tanárok rendelkezésére kell bocsátania. Nem hiszem, hogy egyetlen termék is lekerülne a polcokról.

tényleg egyszerű, kisember módjára gondolkodsz. Pl. lehetne törvényt hozni arra is, hogy legyen a kenyér ingyenes vagy 3,60.....

(meg arra is, hogy legyen cucilizmus.)

hétf. feb. 14, 2005 14:41
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
A hőmérsékletet és az ikonokat is a xoap.weather.com -ról szedi le.

Igen, szinte minden ilyen progi onnan dolgozik :) Viszont maga az "ablak", az adatok elrendezése, stb, is mind nagyon hasonló. http://homepages.comnet.co.nz/~matt-sarah/#Screenshots:
Amióta használom, azóta nem is érdekel a tévében az időjárásjelentés :)

hétf. feb. 14, 2005 14:31
platina tag

Hozzászólás 
Lehet, hogy egy kicsit egyszerű vagyok, de én a milliárdok elköltése helyett inkább hoznék egy törvényt, hogy Magyarországon minden kereskedelmi szoftvert (vagy legalább oprendszert és/vagy irodai programcsomagot) a gyártónak ingyen a diákok és tanárok rendelkezésére kell bocsátania. Nem hiszem, hogy egyetlen termék is lekerülne a polcokról.

hétf. feb. 14, 2005 14:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
most akkor tegyünk tönkre valamit, ami jól működik? jó! b.sszunk ki kb 10000 (becslés) egyetemistával, aki hajlandó volt leperkálni a pár ezer forintot a windowsért, de nem adna egy fityinget se egy linuxért. vegyék meg teljes áron... miből?!
Igazad van! Ne romboljunk. De tessék csak mondani: mi az ami itt jól működik? Egyébiránt a linuxért tényleg nem kell egy fityinget sem adni, ugyanis szabad szoftver. Nagyon sok linux disztrib "ingyenes" letölthető és díjmentesen használható.

skynet írta:
van ilyen linux, igen, én is láttam már ilyet. de honnan tudja az ember, hogy melyik az, amíg nem próbálta ki? ja, hogy azt írják egy weboldalon, hogy ez így van? aha, én is elhiszek mindent, amit egy weboldalon látok, amíg ki nem derül az ellenkezője.
Ez annyira magas labda, hogy tisztességtelen lenne "lecsapni" :) Windows-al még sose volt ilyen gondod? Na ugye... Én a napokban szívtam ilyennel: ráadásul az általad említett TV kártyák kategóriájában... AZ alap Linux rendszerem csont nélkül kezelte, Windows alatt háromszori nekifutásra és német szabványt választva lehetett működésre bírni... Most akkor rossza Windows? Egy fenét. Belefutottam egy problémába, amit meg kell oldani ennyi...

skynet írta:
CD-ről futó oprendszer... no comment.
Na most ezt nem értem. Mi ebben a gond? Nem hallottál még róla? Pedig van. Sőt Egyes helyeken bizony ezzel oktatnak. És szuperül működik.

skynet írta:
egy jogász egyetemista hol fog nekiállni linux disztribúciót keresni (főleg, hogy azt se tudja, mit jelent itt a szó, hogy "disztribúció")?
Nagyon remélem, hogy pont egy jogász egyetemistának nem áll szándékában lopott Windows-t használni...

skynet írta:
4. inkább hagyjuk. hiányosak az ismereteim. ami viszont nem hiányzik, az a szívás a linuxszal.
Ezt őszintén sajnálom... Mármint azt, hogy rosszak a tapasztalataid. Pedig létezik szívás nélküli Linux is :)

skynet írta:
5. mellesleg nem vagyok egyetemista, de erre speciel szívesen adok az adómból (egészen pontosan arra, hogy ne büntessék meg az egyetemistákat, mert lopott windows-t használnak, nem arra, hogy a bill gatyesz zsebét tömjem vele)
Pedig akarod vagy sem, BilliBoy zsebét tömöd... Én a magam részéről alanyi jogon tenném lehetővé valamennyi oktatási intézmény valamennyi hallgatójának, hogy tanulmányai alatt minden platformot díjmentesen kipróbálhasson, megtanulhasson, majd amikor végez és elmegy dolgozni, -mert ugye lesz neki(k) munkájuk???,- akkor azt vehesse meg amelyiket használni akarja...

skynet írta:
tudod, ez olyan vita, mint a nokia vs rxon baloldal vs jobboldal
:) Lehet... De legalább jól kibeszélgetjük magunkat :)

hétf. feb. 14, 2005 13:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Rozso írta:
Most, hogy nem volt fórum volt egy kis időm szórakozni a Samurizeal és elég jó kis aktív desktopot csináltam magamnak. Amire a legbüszkébb vagyok azt egyedül csináltam: ha a kis időjárás ikonra kattintunk (ami szintén mindig aktuális), akkor előjön az időjárás modul

http://users.atw.hu/francia/d1.JPG

Kinyitva:
http://users.atw.hu/francia/d2.JPG
Vélemények?

Hehe, az időjárás modul nagyon hasonló a Superkaramba nevű Linuxos progi Liquid_weather témájához (szinte ugyanúgy néz ki) :)

A hőmérsékletet és az ikonokat is a xoap.weather.com -ról szedi le.

hétf. feb. 14, 2005 12:39
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Kedves Bronzi!...

Mindenki vegye meg magának ami kell, (és ami neked öröm), ha a diáknak/tanárnak nincs pénze ms-re, akkor használjon linuxot. (de egyiknek se legyen állami támogatás)
Azt hiszem félreértetted amit írtam... Az utolsó mondatod az amit én is szerettem volna érzékeltetni. :)

Azonban a mondókád elején lévő "csőlátás" sajnos nem csak a "linuxosokra" jellemző... :) Mintha Te is általánosítanál... (de csak egy picit! :)) Jómagam is XP-n dolgozom... De ez nem akadályoz meg abban, hogy használjak másra mást is. Sőt! Csőlátással sem vádolom sem a linuxosokat, sem a windowsosokat... :) Én az embereket nem az általuk használt operációs rendszer, hanem tevékenységük, stílusuk, viselkedésük alapján minősítem :)

hétf. feb. 14, 2005 12:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
és mi van akkor, ha a magyar egyetemisták nagy többsége nem akar linuxot használni, hanem inkább lopott windows-t?
Semmi. Vegyék meg teljes áron. Ne lopottat használjon!!! Ne a többiek "farkával" verjék a csalánt. Miért csak a dózer kap "állami támogatást"? Vagy a másik alternatíva: Állambácsi támogassa egyenrangúan a többi lehetőséget/platformot is! Esetleg egyiket se. Ennyire egyszerű... Ja! Hogy a "linuxos" körökből nem jut annyi kenőpénz a hivatalnokok zsebébe, mint amennyit a M$ tud erre a célra szánni??? Hát ezt nem tudom megoldani...

skynet írta:
mi van, ha nem akarnak napokat tölteni azzal, hogy bekonfigurálják a rendszert? mi van, ha nem minden egyetemista informatikus, és a windows xp installálásával ugyan még valahogy elboldogul, de egy linux make install már nagy feladat neki? és mi van, ha mindenütt windows van az egyetemen, és csak szívna vele, ha neki linux lenne? stb...
Válasszon olyan disztribúciót (mert van!) amelyiket egyszerűbb felinstallálni mint az XP-t. Vagy használjon úgynevezett "live" oprendszert, amit installálni sem kell, mert CD-ről fut... Annak az ismerete meg hogy létezik ilyen, -sőt nem is egy ilyen lehetőség van,- talán elvárható egy egyetemistától... Hiszen egy egyetemista attól különbözik a többi állatfajtól, hogy állandóan az új érdekli, és hajlandó új ismereteket szerezni. Vagy tévedek?

skynet írta:
(nem a microsoftnak dolgozom, és elismerem, hogy a linux jó OS lehet (vannak jó linux "disztribúciók" - de utálom ezt a szót), de azért jóval több szagértelmet igényel, mint a windows)
Bocsáss meg, de ez a sommás megállapítás az ismeretek hiányára utal...

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ hétf. feb. 14, 2005 12:23-kor.

hétf. feb. 14, 2005 11:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Most, hogy nem volt fórum volt egy kis időm szórakozni a Samurizeal és elég jó kis aktív desktopot csináltam magamnak. Amire a legbüszkébb vagyok azt egyedül csináltam: ha a kis időjárás ikonra kattintunk (ami szintén mindig aktuális), akkor előjön az időjárás modul

Kinyitva:
Vélemények?

Hehe, az időjárás modul nagyon hasonló a Superkaramba nevű Linuxos progi Liquid_weather témájához (szinte ugyanúgy néz ki) :)

hétf. feb. 14, 2005 11:49
platina tag

Hozzászólás 
index írta:
"hogy az XP önmagában is legalább 50 dollárba kerül"

Elnézést kérek, hogy is van ez tulajdonképpen? Még oem verzióban sem láttam ennyiért, nemhogy dobozosan. :roll:

hétf. feb. 14, 2005 11:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
"Egyes források szerint a felsőoktatásban részt vevők száma alapján a Microsoft-csomagok használata minden hallgató után évente 11 dolláros kiadást jelent az államnak, ami elhanyagolható, különösen azt figyelembe véve, hogy az XP önmagában is legalább 50 dollárba kerül, az egész csomag pedig mindenféle kedvezménnyel együtt sem tud olcsóbb lenni 700 dollárnál. "

Ja, és ezt a mondatot is elolvastad? max 3-4e Ft egy-egy rendszerért!

Tudod mennyi egy informatikus (linuxot is bíró) hivatalos órabére? Kérdezz már rá, egy-két cégre! Nos, ennél az órabér (jóval) több, márpedig nem egyórával kell többet szopni gépenként egy-egy linuxxal.

hétf. feb. 14, 2005 10:30
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Namármost: ha ezek az emberek történetesen SW fejlesztõk lennének, és mondjuk linux disztribúciót fejlesztenének akkor ennek a pénznek sokkal több haszna lehetne... (munkahelyteremtés, új szellemi termék létrehozása, új platform a kormányzatban, államigazgatásban, csomó SW-re költött pénz megspórolása, stb.)

Kedves Bronzi!

Én azt nem bírom a linuxosokban (a csőlátáson kívül), hogy bármely hírből ki tudják azt hozni, hogy a linux milyen egy csodálatos dolog, azt kellene államilag támogatni, ergo mindenki, aki mást mond még nincs felvilágosulva. Tiszta messiástudat.

El kell áruljam én sem szeretem a windowst és a fentit én is pofátlanságnak tartom (sőt, szerintem még az egyházakat se támogassák az adómból, de ez nem ide tartozik). Ugyanezt tenni - bármilyen formában - a linuxxal, pontosan ugyanilyen visszataszító és protekcionista, korrupt eljárás lenne.

Mindenki vegye meg magának ami kell, (és ami neked öröm), ha a diáknak/tanárnak nincs pénze ms-re, akkor használjon linuxot. (de egyiknek se legyen állami támogatás)

hétf. feb. 14, 2005 10:22
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hmmm... Ha jól saccolok, ezekből a milliárdokból néhány száz embernek elég tisztességes fizetést lehetne adni mondjuk egy éven keresztül. Namármost: ha ezek az emberek történetesen SW fejlesztők lennének, és mondjuk linux disztribúciót fejlesztenének akkor ennek a pénznek sokkal több haszna lehetne... (munkahelyteremtés, új szellemi termék létrehozása, új platform a kormányzatban, államigazgatásban, csomó SW-re költött pénz megspórolása, stb.)

Azt már csak szerényen és undok módon kérdezem: ha a M$-nek az az érdeke, hogy mindenki az ő SW-eit használja, akkor miért a magyar államnak kell fizetni a M$ felé? Nem fordítva lenne logikus? :(

És akkor mi van, ha én az adómból nem a M$-t szeretném támogatni?

hétf. feb. 14, 2005 9:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://index.hu/tech/szoftver/ihmic0213/

Akinek nem teccik, írja alá:

http://www.peticio.hu/index.php3?module=7&...d=H54361534261&

hétf. feb. 14, 2005 9:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nagyon barátságosak tudnak lenni. A múltkor én is egy felnőtt szukával találkoztam bolt elé kötve, olyan szürke-csíkossal, vágott fülekkel, szóval keményen nézett ki. A szülők a csemetéiket gondosan terelgették is a közeléből.Én beleméztem,a szemébe, és láttam hogy ettől nem kell félni, és nagy barátsággal odamantem hozzá. :)

hétf. feb. 14, 2005 9:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
találkoztam ma (most hajnalban) egy kölyök/junior sztefforddal. Egy közért elé volt kikötve, mikor meglátott nem győzött örömködni, s rögtön oda akart jönni hozzám. A gazdája is ott vedelt valamit....

Bementem, vettem ezt azt, mikor kijöttem, még mindig ott voltak. Persze adtam neki egy kis marhapárizsit.

(Ja, a múltkor - azt el is felejtettem beírni - egy akkora nápolyi masztiffal találkoztam mint egy hegyomlás)

hétf. feb. 14, 2005 1:41
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm.

Háromszor tette.
Persze azóta nem csinálja... :?

hétf. feb. 14, 2005 0:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nekem nem. Szerintem összeszedhettél valamit, de lehet, egy win restart is gyógyítja. Azért egy Ad-Aware-t nem árt lefuttatni CWShredder társaságában.

Üdv!

hétf. feb. 14, 2005 0:29
arany tag

Hozzászólás 
Elküldöm a hozzászólást és az IE azonnal bezár...!?
Mi ez?
Nektek is?

hétf. feb. 14, 2005 0:18
Hozzászólás 
skynet írta:
Landsmann írta:
A java-s Bookreaderrel hogy lehet megnyitni egy txt-t a telefonban? Eddig nem sikerült rájönnöm.

sehogy. bele kell másolni a JAR-ba (mielőtt felteszed), a telefon fájlrendszerét nem látja a JAVA.

Sejtettem, próbáltam, de csak azt a 3 txt-t látja, ami mintának volt benne. Vagy nevezzem át arra? Megpróbálom.
Így már működik. A másik hármat kitöröltem. Ez így elég gázos, de végülis megy.

vas. feb. 13, 2005 22:48
Hozzászólás 
A java-s Bookreaderrel hogy lehet megnyitni egy txt-t a telefonban? Eddig nem sikerült rájönnöm.

vas. feb. 13, 2005 22:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Most, hogy nem volt fórum volt egy kis időm szórakozni a Samurizeal és elég jó kis aktív desktopot csináltam magamnak. Amire a legbüszkébb vagyok azt egyedül csináltam: ha a kis időjárás ikonra kattintunk (ami szintén mindig aktuális), akkor előjön az időjárás modul vagy eltünik. Ha a dátumra kattintunk, akkor előjön a naptár.
Van még rengeteg ötletem meg még az alap win háttér van, de a fejlesztéseket már a kolis gépemen fogom folytatni, mert ott vagyok többet és az 1280x1024-es felbontású.
Belinkelem az asztalt becsukott és kinyitott modulokkal is.

Kinyitva:

Vélemények?

Jó mindegy!
Nem a játékosról akartam vitatkozni, hanem az asztalomat megmutatni.

vas. feb. 13, 2005 20:30
Moderátor

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Ááááá.... olyan mindegy ez a vita!

Én kaptam írott DVD lemezt. Az egyik lejátszóm félúton leállt vele, a másik szerencsére vitte végig. Pedig Philips mindkettő, csak a régebbi jobban benyelte a lemezt. A lila aljú lemezekez meg nem is viszik.
Szóval annyi mindenen múlik hogy viszi-e vagy sem a lejátszó a filmet.

Khmm, nem jól lett megírva. Vagy rossz volt az alapanyag. Köztudottan a Philips lejátszók viszik a legjobban az írott lemezeket. Aminek lila alja van? Az egyszer írható lemezek alja lila.
Amin múlik:
- lejátszó típusa
- lemez alapanyaga
- írás minősége

vas. feb. 13, 2005 20:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Vesz ma még bárki is VHS-t?
Tényleg rosszabb még egy 15 éves kétfejes videóval felvettnél is a minőségük, de a hangjuk sztereó :D

Üdv!

Ha dvd-ről másolok vhs-re, az tuti jobb minőségű lesz mint a gyári film. :(
Jóminőségű kazira véve persze.

vas. feb. 13, 2005 19:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Vesz ma még bárki is VHS-t?
Tényleg rosszabb még egy 15 éves kétfejes videóval felvettnél is a minőségük, de a hangjuk sztereó :D

Üdv!

vas. feb. 13, 2005 19:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ááááá.... olyan mindegy ez a vita!

Én kaptam írott DVD lemezt. Az egyik lejátszóm félúton leállt vele, a másik szerencsére vitte végig. Pedig Philips mindkettő, csak a régebbi jobban benyelte a lemezt. A lila aljú lemezekez meg nem is viszik.
Szóval annyi mindenen múlik hogy viszi-e vagy sem a lejátszó a filmet.

vas. feb. 13, 2005 19:40
Hozzászólás 
Odo írta:
A VHS meg sokkal egyszerűbb mint a divx.

Igaz, sokkal rosszabb minőségben és olyan áron mint az eredeti DVD-k. :evil:

vas. feb. 13, 2005 19:40
Moderátor

Hozzászólás 
Rozso írta:
T68m írta:
A divx mániát én sem értem...

A neten általában csak divx-ben vannak fenn az új filmek.
Nem a 999Ft-os Tescos DVD-k érdekelnek.
Amiket én nézek azok nem hogy a tescoban nem kaphatóak, hanem még a mozikban is csak több héttel később mennek...

Amik a moziban is csak töb hét múlva mennek, azoknak van ém még minősége... soha nem néznék meg **** minőségben peremier előtt egy filmet.

vas. feb. 13, 2005 19:38
Moderátor

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Ez az, 5000 Ft egy filmért, nekem húzós. Az 1500 még csak-csak, bár azok meg régebbi filmek.
Láttál már erdeti gyári műsoros VHS kazettát? Nem nagyon akarom őket minősíteni, de a legtöbb olyan mint a 3-4-ik másolat. Azok sem olcsóbbak, de rosszabb a minőségük mint egy divx-nek. Persze a divxforrása sem mindegy hogy milyen. Mert amit moziban kamerával vesznek fel, az iszonyatos. Viszont amit dvd-ről szednek le, azok nem rosszak. Szerintem olyan videókamerásat láthattál.

Nem videokamerásat láttam. 1500 Ft-ért meg nem csak régi filmeket lehet venni.
A VHS meg sokkal egyszerűbb mint a divx.

vas. feb. 13, 2005 19:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
A divx mániát én sem értem...

A neten általában csak divx-ben vannak fenn az új filmek.
Nem a 999Ft-os Tescos DVD-k érdekelnek.
Amiket én nézek azok nem hogy a tescoban nem kaphatóak, hanem még a mozikban is csak több héttel később mennek...

vas. feb. 13, 2005 19:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Rozso írta:
A gyári DVD-ket is simán megeszi. Az egyedi probléma lehtett.
Gondolom, kipróbáltad mind a 86.000-et.
A Kaptár, és a Mátrix pl. mindegyik lejátszóban ment, kivéve a DVD-játékosban. Egyik DVD-játékosban sem :D
Amúgy miért olyan elképzelhetetlen ez, hogy a gyári lemezek okozhatnak gondot? Megsúgom, mindegyik "nem top" márkával előfordul ez, és a vicc, hogy pont a Kaptár-ra a Dimarson is sztrájkolt. De mindkettő csak ott állt meg, ahol a filmet kellett volna indítani. Nem reagált az indító "linkre". Tehát a szabvány nem egészen pontosan van ezekben lekezelve.
TV-n egyébként láttam már olyat, hogy a DivX jobb minőségű volt (2CD), mit egy másik DVD, ami gyárilag is trágya minőségben, tompán, életlenül nézett ki, hiába a teljes bitráta (még a technikusok barmolhattak el valamit a digitalizálásnál). A DivX ahhoz a vacak DVD-hez (gyári) képest tűéles, kontrasztos volt. Persze ez nem az általános, de a TV a DivX-ek minőségét a monitorhoz képest, pont az alacsonyabb képpontszám miatt kicsit feljavítja.

Üdv!

vas. feb. 13, 2005 19:31
Hozzászólás 
Ez az, 5000 Ft egy filmért, nekem húzós. Az 1500 még csak-csak, bár azok meg régebbi filmek.
Láttál már erdeti gyári műsoros VHS kazettát? Nem nagyon akarom őket minősíteni, de a legtöbb olyan mint a 3-4-ik másolat. Azok sem olcsóbbak, de rosszabb a minőségük mint egy divx-nek. Persze a divxforrása sem mindegy hogy milyen. Mert amit moziban kamerával vesznek fel, az iszonyatos. Viszont amit dvd-ről szednek le, azok nem rosszak. Szerintem olyan videókamerásat láthattál.

vas. feb. 13, 2005 19:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Landsmann írta:
Bocs, igazad van. Összekevertem. Attól függetlenül azt továbbra is tartom hogy a divx filmek és a dvd filmek minõsége között nincs akkora különbség mint amennyiért meglehet kapni az egyik és a másikat.
De mint írtam sok múlik a tömörítésen. Nem mindegy hogy egy film 400 megára, 700-ra vagy 1400 megára van tömörítva.

DVD filmek már 1500 és 5000 Ft között megvehetõek legálisan. Nem legálisan pedig... olcsóbb mint a DivX.

egész pontosan egy raklap film kapható pl. a tescoban 999Ft-ért.

(A divx mániát én sem értem, mivel ha alapos a tömörítés, akkor
borzalmas a minőség, ha pedig ugyanolyan minőséget akarunk, mint pl. a dvd, akkor a mérete is kb. ugyanakkora. )

vas. feb. 13, 2005 19:25
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Bocs, igazad van. Összekevertem. Attól függetlenül azt továbbra is tartom hogy a divx filmek és a dvd filmek minősége között nincs akkora különbség mint amennyiért meglehet kapni az egyik és a másikat.
De mint írtam sok múlik a tömörítésen. Nem mindegy hogy egy film 400 megára, 700-ra vagy 1400 megára van tömörítva.

DVD filmek már 1500 és 5000 Ft között megvehetőek legálisan. Nem legálisan pedig... olcsóbb mint a DivX.

vas. feb. 13, 2005 19:22
Hozzászólás 
Bocs, igazad van. Összekevertem. Attól függetlenül azt továbbra is tartom hogy a divx filmek és a dvd filmek minősége között nincs akkora különbség mint amennyiért meglehet kapni az egyik és a másikat.

vas. feb. 13, 2005 19:20
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Landsmann írta:
Már nem azért, de a tv felbontása (240 sor) még mindig rosszabb mint egy divx filmé (persze tömörítéstől is függ). Szóval tv-n túl sok különbséget nem látsz. Monitoron már más a helyzet.

landsann, te ezt honnan veszed??? Biztos nem a leírásokból, a 240 sor legfeljebb a vhs leírására értendő, de arra is csak logikailag.

(Egyébként 625 sor minden esetben.)

Na ezt akartam mondani, csak nem tudtam pontosan a számot. Szóval láttam már DivX-et tv-n, borzalmas.

vas. feb. 13, 2005 19:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Már nem azért, de a tv felbontása (240 sor) még mindig rosszabb mint egy divx filmé (persze tömörítéstõl is függ). Szóval tv-n túl sok különbséget nem látsz. Monitoron már más a helyzet.

landsann, te ezt honnan veszed??? Biztos nem a leírásokból, a 240 sor legfeljebb a vhs leírására értendő, de arra is csak logikailag.

(Egyébként 625 sor minden esetben.)

vas. feb. 13, 2005 19:16
Profil Honlap
Hozzászólás 
Már nem azért, de a tv felbontása (240 sor) még mindig rosszabb mint egy divx filmé (persze tömörítéstől is függ). Szóval tv-n túl sok különbséget nem látsz. Monitoron már más a helyzet.

vas. feb. 13, 2005 18:55
Moderátor

Hozzászólás 
árulja már el valaki, hogy miért jó összemosott, pixeles képeket nézni TV-n?

vas. feb. 13, 2005 18:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
McLaca írta:
Viszont a gyári DVD-k olykor kifognak rajta! :D
Indítanád a menüből a filmet, és csak nyomkodod a távirányítót de semmi... Viszont minden DivX-et megeszik, ez tény.

Üdv!

Ez aztán a lejátszó! A gyári DVD-t nem viszi, de a szörnyű minőségű DivX az megy rajta...

A gyári DVD-ket is simán megeszi. Az egyedi probléma lehtett.

vas. feb. 13, 2005 18:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Főleg a DVD-írók korában... :lol:

Üdv!

vas. feb. 13, 2005 18:44
Moderátor

Hozzászólás 
Rozso írta:
Odo írta:
Istenem, mit esztek a Yamadán???

Hát azt, hogy a Yamda New Age firmjével ver akármilyen drága lejátszót és nem találsz olyan filmet feliratot, amit ne játszana le.

Sokat ér a DivX egy televízión...

vas. feb. 13, 2005 18:38
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Indítanád a menüből a filmet, és csak nyomkodod a távirányítót de semmi... Viszont minden DivX-et megeszik, ez tény.

Üdv!

Ez aztán a lejátszó! A gyári DVD-t nem viszi, de a szörnyű minőségű DivX az megy rajta...

vas. feb. 13, 2005 18:37
a fórum lelke

Hozzászólás 

Üdv!

vas. feb. 13, 2005 18:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:

Hát azt, hogy a Yamda New Age firmjével ver akármilyen drága lejátszót és nem találsz olyan filmet feliratot, amit ne játszana le.

vas. feb. 13, 2005 18:32
Moderátor

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
Odo írta:

Biztos azt, hogy nagyon jó a leírása. :lol:

Az lehet hogy jó, de a készülék... :)

vas. feb. 13, 2005 18:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:

Biztos azt, hogy nagyon jó a leírása. :lol:

vas. feb. 13, 2005 18:24
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661 ... 785  Következő