Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 12:53

Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
5.1 hang probléma 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Van egy nagy problémám, amire hónapok óta nem találom a választ. C-Media 5.1 hangkártyám (typhoon acoustic 6), és Genius SW5.1 (fa) hangredszerem van. Minden működik elvileg, de ha dvd-t játszok le, akkor csak 5 csatornát szólaltat meg, és vagy a mélyet vagy a centert nem szólaltatja meg, pedig a hangkártya saját tesztje alapján minden jó. Próbáltam már több lejátszóporgramot, másik hangkártyát (az is c-media volt, asszem genius), több dvd lejátszó programot. Elvileg minden codec fenn van.
Mi lehet a probléma vajon?

szer. nov. 10, 2004 14:03
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
vackor írta:
Bocs, akkor félreértettem a kérdés lényegét.
Ezek szerint a hardver jól működik.

Lehet hogy a filter nem tökéletes. Meg kéne nézni, hogy van-e újabb verzió belőle.

Igen ezt még tényleg ki lehet próbálni. Köszi
Egyébként Thomsont vettem, de most a típus számára nem eméxem. Van hozzá leírás is, de ezt szerintem valaki nem hozzáértő fordította, mert sokmindent nem lehet belőle megtudni. :(

szer. nov. 10, 2004 13:26
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocs, akkor félreértettem a kérdés lényegét.
Ezek szerint a hardver jól működik.

Lehet hogy a filter nem tökéletes. Meg kéne nézni, hogy van-e újabb verzió belőle.

kedd nov. 09, 2004 8:08
arany tag

Hozzászólás 
vackor írta:
Van a hangkártyához valami tesztelő program? Akkor érdemes lenne csatornánként kipróbálni hogy mi megy ki a hangkártya kiemeneteire. Ha ott megvan a 6 db analóg csatorna, akkor átváltani a digitális kimenetre, és ott is letesztelni. Ha már biztosan tudod hogy 6 csatorna jele megy ki, akkor az erősítőt kell noszogatni. Milyen típus? Van róla leírás?

A csatorna tesztek meg voltak, digitális kimeneten is és analógon is. Jó is volt. Mondom a DVD-n is felismerte az 5.1 et. Csak az ac3 aviknál nem akar átváltani 5.1re, holott az ac3 is 6 csatornás.

hétf. nov. 08, 2004 17:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Van a hangkártyához valami tesztelő program? Akkor érdemes lenne csatornánként kipróbálni hogy mi megy ki a hangkártya kiemeneteire. Ha ott megvan a 6 db analóg csatorna, akkor átváltani a digitális kimenetre, és ott is letesztelni. Ha már biztosan tudod hogy 6 csatorna jele megy ki, akkor az erősítőt kell noszogatni. Milyen típus? Van róla leírás?

hétf. nov. 08, 2004 16:05
arany tag

Hozzászólás 
igen. Van rajta analóg bemenet, digitális koax, és optikai.
Az analógot nem akarom használni, mert nem akarok kábeleket. Az optiait nem tudom mert a kártya nincs rá felkészítve, tehát maradna a koax.
A kezelési útmutatú azt írja, hogy az erősítő automatikusan kapcsol át 5.1re, ha a berérkező hang olyan. 1x egy dvdvel ami 5.1es volt el tudztam érni, hogy átkapcsoljon. Tehát az erősítő, és a koax kábel, jó. De ezt nem tudom elérni ac3 avival. Akkor csak sztereó üzemmó marad. És csak az efekteket lehet hallani.

hétf. nov. 08, 2004 11:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Úgy érted, hogy az erősítő digitális bemenetű?
Adódik a kérdés, hogy a hangkártya nem ad ki 6 csatornás hangot, vagy az erősítő... Azon nem lehet állítgatni?
Próbáltad azt, hogy sima sztereó hangszórót bedugni egyszerre csak 1 kiemenetre (hangkártyán), és meghallgatni hogy mi szól rajta?

hétf. nov. 08, 2004 10:38
arany tag

Hozzászólás 
vackor írta:
Az AC3 filtert is be lehet állítani, hogy milyen konfigurációban használod. Úgy tudom hogy alapból szetereó kimenetet produkál.

Igen állígattam már kínomban azt is, beállítottam 6ch-re, és beállítottam digi kimenetre is, de a "leányzó fekvése" nem változott semmit. Mert eredetileg a gép és az erősítő koax kábellel van összekötve.

hétf. nov. 08, 2004 10:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az AC3 filtert is be lehet állítani, hogy milyen konfigurációban használod. Úgy tudom hogy alapból szetereó kimenetet produkál.

hétf. nov. 08, 2004 10:15
arany tag

Hozzászólás 5.1 hang probléma
Legyen szíves homályosítson fel valaki. Ha nekem van egy 5.1 hangkártyám, és hozzá való hangrendszerem, és én egy olyan xvid vagy divx filmet nézek aminek a hangja 6ch ac3, és az ac3 filter fel van telepítve a gépre, akkor annak a hangnak nem kellene 5.1 ben szólnija? Vagy ehhez még speckó lejátszó program is kell? Mert próbáltam dvd lejátszó prigikkalm illetve a windows media playerrek, de 5.1 hang nem jött belőle.

hétf. nov. 08, 2004 9:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10 hozzászólás ]