|
Szerző |
Üzenet |
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Az meg mi?
|
szer. feb. 16, 2005 10:17 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Lényeg, hogy engem egyik sebesség sem ér utol...én vagyok songokúúúú....
|
szer. feb. 16, 2005 10:16 |
|
|
KBalage
arany tag
|
Árpy írta: KBalage írta: Fénysebesség*2=hangsebesség hmmmm
Forditva!
Úgyse nagyon stimmel... szép is lenne
|
szer. feb. 16, 2005 10:10 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
KBalage írta: Fénysebesség*2=hangsebesség hmmmm
Forditva!
|
szer. feb. 16, 2005 9:58 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
KBalage írta: CineDOG írta: Ha egy fenysebesseggel szaguldo kilovoallomasrol fenysebesseggel kilovunk egy hajot,akkor az 2szeres hangsebesseggel megy.Hogy kell kiloni,hogy fenysebesseg a negyzeten menjen? Fénysebesség*2=hangsebesség hmmmm Egyébként valszeg mind3 dimenzióra merőlegesen kilövöd akkor négyzetes lesz
Jó-jó, elírtam. Wapról írogattam, lázmérés közben.
|
szer. feb. 16, 2005 9:58 |
|
|
KBalage
arany tag
|
CineDOG írta: Ha egy fenysebesseggel szaguldo kilovoallomasrol fenysebesseggel kilovunk egy hajot,akkor az 2szeres hangsebesseggel megy.Hogy kell kiloni,hogy fenysebesseg a negyzeten menjen?
Fénysebesség*2=hangsebesség hmmmm
Egyébként valszeg mind3 dimenzióra merőlegesen kilövöd akkor négyzetes lesz
|
szer. feb. 16, 2005 9:56 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Cigánynak áll a világ!
|
szer. feb. 16, 2005 9:54 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
CineDOG írta: http://ma.hu/page/cikk/ae/0/113206/1
Győzikét többen nézték mint Frei-t.
Lehetetlen!!!
Vagy ekkora ROM(b)A van Magyarország?
|
szer. feb. 16, 2005 9:53 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
orisinal.com
itt pedig jó játékok vannak
|
szer. feb. 16, 2005 9:51 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
http://ma.hu/page/cikk/ae/0/113206/1
Győzikét többen nézték mint Frei-t.
|
szer. feb. 16, 2005 9:47 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
http://sac-ftp.externet.hu/comm1.html
Iszonyat sok mindenféle progi ingyen. Az is lehet, hogy egyébként is ingyenesek.
Ha még valaki nem ismerné.
|
szer. feb. 16, 2005 9:12 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
CineDOG írta: Szeretem a National Geographic-on ezeket a reggeli mixeket.
Ja, a zenéje is jó, csak kár, hogy mindig ugyanaz és egy idö után (óra, fél óra?) ismétlödik.
|
szer. feb. 16, 2005 9:05 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Nem semmi lehetett ez a tegnap ejjeli postatumultus. Sok lusta diszno a vegen megiscsak kapkodni kezd.
|
szer. feb. 16, 2005 8:03 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Szeretem a National Geographic-on ezeket a reggeli mixeket.
|
szer. feb. 16, 2005 7:49 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
T68m írta: Tér nem létezhet anyag nélkül. (Ezt gondolom nem vitatod) Anyag viszont nem haladhat fénysebességnél gyorsabban. Így rögtön leszükűl a világegyetem végtelenről zártra. (ember számára természetesen így is végtelen) Bocsánat, de nem keveredik itt a "zárt" és a: "véges" mint fogalom?
Azt megértem, hogy ha a fény sebessége nem végtelen, -tehát véges,- akkor az anyag helyzete sem lehet térben végtelen, de ez azért nem zárt. Eszerint bárhol lehet anyag, csak "időbe telik" míg odaér. Vagy tévedek?
(lehet egy picit zavaros a fogalmazás, de azt akarom érzékeltetni, hogy 0 idő alatt bárhová nem kerülhet anyag a véges sebesség miatt) De ettől még, -ha van időm "utazni",- a világegyetem nem kell hogy zárt legyen.
|
szer. feb. 16, 2005 7:34 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Ha egy fenysebesseggel szaguldo kilovoallomasrol fenysebesseggel kilovunk egy hajot,akkor az 2szeres fénysebességgel megy.Hogy kell kiloni,hogy fenysebesseg a negyzeten menjen?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára CineDOG szer. feb. 16, 2005 9:58-kor.
|
szer. feb. 16, 2005 7:30 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: Aztán majd egyszer felnõsz és mindent máshogyan fogsz látni. Na de ez az élet rendje.
kialakul egy önálló értékítélete, nem pedig a környezetétől hallott sommás vélemények egyikét teszi magáévá.
"honnan tudta biztosan Einstein hogy a világegyetem végtelen? körbesétálta és nem találta sehol a végét? ez mind csak elmélet.... sehol egy gyakorlati "
Honnan tudod, hogy ha az autód százzal megy, akkor egy óra alatt meg fog tenni száz kilométert?
Biztos lehetsz benne anélkül, hogy ténylegesen leautóznád (azt az egy órát, ekkora sebességel), majd lemérnéd a távot?
Mert ameddig nem ezt teszed, bárki mondhatja neked, hogy százzal menni csak egy hipotézis, sosem tudhatjuk meg (amíg ki nem próbáljuk ténylegesen), hogy mekkora távot teszünk meg egy óra alattm ilyen sebességnél....
Egyébként Einstein nem volt biztos a világegyetm végtelenségében, pont az okozott neki egy dilemmát, hogy végtelen-e vagy sem.
|
szer. feb. 16, 2005 0:52 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
mdozsa írta: Nos...a fény sebessége nem határos, hanem adott. Az igaz, hogy ez a határsebesség, ennél gyorsabban mai ismereteink szerint nem mozoghat semmi. Namost, hogy ez miért szabja meg a maximális teret, azt nem egészen értem, és hogy miért szabja meg a maximális hõmérsékletet, ezt meg végképp nem. Mindenesetre én maximális hõmérsékletrõl még nem hallottam.
Einstein mondta, h csak 2 dolog végtelen a világegyetem, és az emberi hülyeség. Ez a te általad említett zárt világegyetemmel nekem nem fér össze.
Amúgy meg nem gondolom, hogy 2000 éve hülyébbek voltak az emberek...max kevesebb dologot ismertek, de gondolkodni õk is tudtak...
köszi a javítást, természetesen úgy értettem, hogy a fény sebessége adott ÉS egyúttal - a mai ismereteing szerint - az elérhető legnagyobb sebesség. Ezért használtam a "határos" szót, amivel arra akartam utalni, hogy behatárolja a sebességeket.
Tér nem létezhet anyag nélkül. (Ezt gondolom nem vitatod) Anyag viszont nem haladhat fénysebességnél gyorsabban. Így rögtön leszükűl a világegyetem végtelenről zártra. (ember számára természetesen így is végtelen)
Hőmérséklet az anyag (belső) mozgása. Mivel a mozgás nem történhet fénysebességnél gyorsabban, illetve még annyivel sem, ezért a hőmérséklet sem lehet végtelen nagy.
"Einstein mondta, h csak 2 dolog végtelen a világegyetem, és az emberi hülyeség." - ezt viccnek szánta, ráadásul hozzátette, hogy az előbbiben nem biztos!
|
szer. feb. 16, 2005 0:38 |
|
|
Vendég
|
pl. mit fogok másként látni?
|
szer. feb. 16, 2005 0:04 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Aztán majd egyszer felnősz és mindent máshogyan fogsz látni. Na de ez az élet rendje.
|
kedd feb. 15, 2005 23:59 |
|
|
Vendég
|
hali
tök jó ez az off topic
jókat lehet vitatkozni és marhulni is...
szerintem a tudomány nem más mint pillanatnyi tévedéseink halmaza...
egy olyan picike kis valami, mint egy ember, aki egész életét véges térben tölti, méterekben és kilóméterekben, és él kb. max. 100 évig, soha nem fogja megérteni és pontosan tudni, hogy mi történt 5 milliárd évvel ezelőtt, és mi van éppen most lezajlóban tőlünk 5 milliárd fényév távolságra...
hozunk 0,000059 miligramm "port" a világűrből, és abból meg tudjuk mondani, hogy mi volt 5 milliárd évvel ezelőtt? ugyan már.... mi arra a garancia, hogy nem tévednek a nagyokosok? nem is olyan rég még arra esküdtek, hogy a föld körül kering a nap.... lehet hogy 321 év múlva pedig a mai szilárdnak képzelt tudományunkat fogják megcáfolni és nevetségesnek tartani, nem?
amúgy pedig a mindennapi életünket kéne előbb rendbe rakni mondjuk úgy, hogy kb. 10(0) év alatt ne tegyük lakhatatlanná a bolygónkat és ne pusztítsuk ki az életet a földről 4 vagy 5 gombnyomással (atombomba).... ha ez megvan, akkor lehetne azzal foglalkozni, hogy mi volt 5 milliárd évvel ezelőtt, és hogy mi az a görbölt tér, fekete lyuk, világegyetem hőhalála stb...
honnan tudta biztosan Einstein hogy a világegyetem végtelen? körbesétálta és nem találta sehol a végét? ez mind csak elmélet.... sehol egy gyakorlati igazolás... mi van akkor ha van vége, csak olyan messze, hogy azt egy emberi agy képtelen felfogni? mi van akkor ha a mi világegyetemünk nem más mint egy hatalmas gömb belseje, és ez a gömb egy másik, felettünk álló világban csupán akkora méretű, mint a mi világunkban egy elektron vagy egy atommag??? na? senki nem tudja ezt bebizonyítani de megcáfolni sem..... elmélkedni lehet persze, de "kézzel fogható" bizonyítékokat nem lehet produkálni ilyen témában.
egyház/vallás/isten:
az egyház tök felesleges, ha valaki hinni akar istenben vagy bármi másban (marslakók, szerelem, szerencse, sors, akaraterő, vagy esetleg önmagában), akkor nincs semmi szükség egyházra, se marha sok pénzért épülő templomokra, se arra hogy a pápa aranydíszítésű ruhában topogjon tipegjen távirányítással. a hit nem erről szól. vagy igen?
|
kedd feb. 15, 2005 23:39 |
|
|
mdozsa
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 148 Tartózkodási hely: Szeged
|
T68m írta: Pl. a fény sebessége határos, mindenhonnan nézve ugyanaz. Ez rögtön megszabja a maximális teret, hőmérsékletet, stb. A másik pedig a zseniális felépítése. Ezt sokkal bővebb lenne kifejteni, elég csak arra gondolni, hogy Einstein is minél jobban megimserte világegyetemünket, annál közelebb került a teremtetés gondolatához.
Nos...a fény sebessége nem határos, hanem adott. Az igaz, hogy ez a határsebesség, ennél gyorsabban mai ismereteink szerint nem mozoghat semmi.
Namost, hogy ez miért szabja meg a maximális teret, azt nem egészen értem, és hogy miért szabja meg a maximális hőmérsékletet, ezt meg végképp nem. Mindenesetre én maximális hőmérsékletről még nem hallottam.
Einstein mondta, h csak 2 dolog végtelen: a világegyetem, és az emberi hülyeség.
Ez a te általad említett zárt világegyetemmel nekem nem fér össze.
Amúgy meg nem gondolom, hogy 2000 éve hülyébbek voltak az emberek...max kevesebb dologot ismertek, de gondolkodni ők is tudtak...
|
kedd feb. 15, 2005 23:01 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
moikboy írta: T68m írta: (matematikailag szólva: sokkal valószínûbb) ...
nem, nem erre gondoltam. Ez kézenfekvő és igaz. Egy földhöz hasonló hely kialakulásának a valószínűsége kicsi, de mivel akkora a világegyetem amekkora, ezért valószínű, hogy akár több is létrejött benne.
Ennek kapcsán két dolgot említenék, egyik a Biblia, ami olyan egyetemes dolgokat tartalmaz, amit egy mai tudással rendelkező csoport is nehezen hozna össze. Az, hogy ezt egy pásztornép sámánjai maguktól találták volna ki - valószínűtlen.
A másik a világegyetemünk felépítése. Itt rengeteg hivatkozás lehetne, de kettőt kiemelnék.
Az egyik a zártsága. Egy termetett vilgának kellenek lenni határai. A mi világunk határos. Igaz nagyon tágak a határai, de az. Nem úgy van megcsinálva, hogy itt egy fal és kész. Hanem egész apró, de mégis hatalmas jelentőségű fizikai törvényekbe öntve. Pl. a fény sebessége határos, mindenhonnan nézve ugyanaz. Ez rögtön megszabja a maximális teret, hőmérsékletet, stb.
A másik pedig a zseniális felépítése. Ezt sokkal bővebb lenne kifejteni, elég csak arra gondolni, hogy Einstein is minél jobban megimserte világegyetemünket, annál közelebb került a teremtetés gondolatához.
|
kedd feb. 15, 2005 22:49 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
simico írta: Helyes. Akkor az a 2 millió ember fizessen önként "egyházi adót" és tessék csak abból megélni, a többi ember pénzét meg békén hagyni. Ha pedig valamilyen esetben valóban közhasznú dolgot végez az adott egyház, akkor külön arra a célra lehet kérni céltámogatást az emberektől és/vagy az államtól. Ugyanarról beszélünk. Egyházadót fizetnek és a közhasznú dolgokért pályázunk és kapunk pénzt. Szerintem, ha nem bocs. Idézet: Jól mondod, a temetési szertartás egy szolgáltatás, aminek vastagon megkérik az árát. Tessék mondani, miért nem hajlandóak sok temetőben eltemetni, ha voltam a gyülekezet tagja és nem fizettem be az egyházi adót? Egyébként engem nem kell eltemetni (kisebb vagyonért, hogy aztán utána 50 évenként beszedjék a "parkolási díjat" vagy eldózerolják a sírom és kidobják a maradványokat a szemétbe), égessenek el és szórják szét a hamvaim. A mennyországba sem akarok kerülni. Beszéljünk az árról: 1. sírhelymegváltás 25/50 évre x összeg amit a temető fenntartójának fizetsz (jha van egyházi fenntartású temető, ez van) 2. Temetési kellékek (koporsó, kendő, stb.....) 3. Harangozási díj (heti x alkalom a halál bejemtése, virrasztó, temetési harangszó, szóval nem egyszeri alkalom) Na ez már mi pénzünk! ( persze az összeg 40% ebből a harangozóé) 4. Stóladíj (amit a lelkésznek fizetsz, azért hogy felkészül mert ugye nem falból végzett el hat év egyetemet, és nem minden temetésen ugyanazt mondja) attól függ, hogy ki mennyit ad. RÁD van bízva! Van hogy el sem fogadjuk, papja válogatja. 5. Nagyon sántit a hasonlat, de megteszem. Van egy feltöltőkártyád, fizetni kéne, hogy beszélj róla, wapozz, stb, használni a szolgáltatásokat (havi jövedelmed 1%-át egy évre). Nem teszed. Szerinted nem jogos, hogy a szolgáltatásokra nem vagy jogosult? Tehát mennyi az annyi? Természetesen, amit leírok az az én saját tapasztalatom, véleményem, gyakorlatom!Idézet: Egyébként ha szerinted is ez egy szakma, akkor a fizetést miért az egész ország állja? Ezt kifejtenéd bővebben esetleg vmilyen hivatkozási pontot adjál, hogy cáfolni tudjam. Jó lenne írásos anyag. -Megint saját helyzet: A lelkészi minimálbér az állami 120%-a, ez zsinati határoza, ettől eltérni lehet. 100%-ban a gyülekezet fizeti. Idézet: Hja, hogy abból nem lehet egy rahedli semmittevő érseket, püspököt, stb, eltartani? Akkor leépítéssel kell növelni a "versenyképességet" Bocsi, ez személyeskedés. Erre nem reagálnék, de mégegyszer hangsúlyozom! A lelkészeknek a fizetése egyházi alapokból van! Akinek világi fizetése van az meg is dolgzik érte (értem ezalatt: iskolákban tartott órarendbe beépített hittanóra) Idézet: Egyébként a az igazi hívők számát és anyagi hozzájárulási szándékukat jól mutatja az a néhány 5-8 éve "épülő" templom, aminek finanszírozására nem kaptak máshonnan (elég) pénzt.
Szerinted mennyi egy templomot "fulllosan" (gyülekezeti ház, iroda, stb....) felépíteni?
Kérdéseidre remélem válaszoltam. Először javaslom tanulmányozd át a Ref. Egyházi Törvénytárat!
Továbbiakban csináljuk úgy mint ezen a fórumon szokás, próbáljuk tényekkel alátámasztani a véleményünket.
Ui.: Katolikus viszonyokról nem tudok nyilatkozni.
|
kedd feb. 15, 2005 21:11 |
|
|
moikboy
arany tag
Csatlakozott: pén. jún. 25, 2004 17:17 Hozzászólások: 368 Tartózkodási hely: mindig egy lépéssel előtted
|
T68m írta: (matematikailag szólva: sokkal valószínűbb)
szvsz meg ha az egész világegyetemet nézed akkor nem feltételezhetjük matematikai alapon.
persze csak abban az esetben ha arra gondoltál menniy élőlény + minden( ) van itt a földön egy helyen és időben.
de mivel a világegyetemet nézve rengeteg olyan hely van ahol nincs élet ezért valószínűségi alapon nincs akkora jelentősége az élet kialakulásának.
|
kedd feb. 15, 2005 20:38 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Voltam a MOM-ban. Mint kiderult,ez az utolso nyitva levo Keravill es max. 1-2 napig lesz meg nyitva. Elegge ki van mar uritve,de van meg par jo dolog. Pl. Philips hazimozi szett 39990 helyett 19995Ft-ert, Plazma tv-k, nehany dig. fenykepezogep, csillarok,lampak. De amire fajt a fogam,az mar nem volt sajnos.
|
kedd feb. 15, 2005 19:22 |
|
|
Punto83
platina tag
|
reklamhang írta: Help! V.kinek megvan a Karányi Dani - Hazaút c.száma? Nincs DC-m! Ha igen, elküldhetné!
Most szedem Neked, ha lejött elküldöm.
|
kedd feb. 15, 2005 17:58 |
|
|
kmf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 159 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok!
Nem találtam neki ennél megfelelőbb helyet, ezér kérdezem meg itt:
Nem tud valaki olyan helyet a neten ahol mobilra lehet letölteni INGYEN játékokat?
Az a gond, hogy nem demo verziókra vágyom. Ha tud valaki segíteni, kérem írjon PÜ-ben, vagy ide!
Ezer köszönet!
KMF
|
kedd feb. 15, 2005 17:55 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Help!
V.kinek megvan a
Karányi Dani - Hazaút c.száma?
Nincs DC-m!
Ha igen, elküldhetné!
|
kedd feb. 15, 2005 16:50 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Árpy írta: Nagy akció van a Keravillnál a MOM parkban(BP). Mivel bezár a cég 50% engedmény van minden termékre. Aki most akar venni valamilyen elektronikai cuccot, érdemes mihamarabb ott szétnézni.
Meló után elnézek oda, kíváncsi vagyok, mekkora a választék.
|
kedd feb. 15, 2005 15:53 |
|
|
parhuzamos
arany tag
|
Rozso írta: ... Magyar oldal: samurize.atw.hu ... Ha gondolod elküldhetem a saját konfigomat és azt átszerkeszteni vagy copy-paste-val ügyeskedni könnyebb inulásképp...
Uh. Időközben eszembe jutott a link.
Amúgy meg gondolom, majd tanulok belőle. Küldd át: parhuzamos@parhuzamos.com
Előre is köszi! (A munkatársamat is boldoggá teszed! )
|
kedd feb. 15, 2005 14:52 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
wapreader írta: Rozso írta: ...volt egy kis időm szórakozni a Samurizeal... Vélemények? Nekem nagyon tetszik!!! Erdekelne, hogy mikent szeded elo az adatokat? (Nevnap, TV musor, idojaras) Mennyire publikus a dolog??? Nekem eddig csak egy net forgalom-sebesseg kijelzot sikerult csinalnom . Az is igaz, hogy nem nagyon foglalkoztam a dologgal. Udv, parhuzamos ( A forum WAP-on: http://parhuzamos.com/forum.terminal.hu/ )
Teljesen publikus.
Magyar oldal: samurize.atw.hu
Nemzetközi: www.samurize.com
Azokat külön leötölthető pluginekkel lehet megjeleníteni. Nem nehéz, de időigényes.
Ha gondolod elküldhetem a saját konfigomat és azt átszerkeszteni vagy copy-paste-val ügyeskedni könnyebb inulásképp.
|
kedd feb. 15, 2005 14:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: T68m írta: Rájöttem: a Windows olyan mint egy jó szeretõ. Odaadó, kedves, gyengéd és roppant élvezetes. Íme egy vélemény. T68m írta: Nem tudom, én inkább maradnék a hölgyeknél. Veszem a virágot és élvezem testük minden egyes porcikáját! Íme egy másik...
Megírtam a választ, aztán kitöröltem. Erre már felesleges válaszolni.
|
kedd feb. 15, 2005 14:16 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Na akkor most húzzunk egy szép vízszintes vonalat...
@T68m: Kérlek, miattam ne fáraszd tovább magad további hozzászólásokkal. Bár Off topic-ba írunk, de egy fórum talán mégsem erre való. Ha gondolod és ez a tény kielégít: te győztél. Remélem most jobb. A témát részemről befejeztem. Már bánom, hogy egyáltalán reagáltam rád. Hiba volt. Szórom a hamut a fejemre. Ja! A vonal:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ kedd feb. 15, 2005 14:16-kor.
|
kedd feb. 15, 2005 14:15 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: Nyugodtan javítgasd! (az összes "i"-t, hisz nincs a billentyűzetemen, csak "altgr"-el tudom beírni, de itt van néhány: "ííííííííí", "ÍÍÍÍÍÍÍ"- oszd be őket!) Bocsánat... Azt hittem, hogy "mindenttudó" Windows alól írsz... Emlékeim szerint ott nem kell "Alt Gr" az ékezetes magyar karakterekhez... Nálam működik anélkül is De mint "régi" tapasztalt motorosnak elárulom, hogy ha már olyan nagyra vagyok mások kijavításával, akkor emlékszem még a sanyarú DOS-os korszakból, hogy egy "Alt+161" pl. átsegíthet a kezdeti nehézségeken. A nagy Í ASCII kódját nem írom le, valami sikerélményed neked is legyen
|
kedd feb. 15, 2005 14:05 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: Rájöttem: a Windows olyan mint egy jó szerető. Odaadó, kedves, gyengéd és roppant élvezetes. Íme egy vélemény. T68m írta: Nem tudom, én inkább maradnék a hölgyeknél. Veszem a virágot és élvezem testük minden egyes porcikáját! Íme egy másik...
Ráadásul, ha nem tévedek, ugyanattól a személytől. Hol is olvastam nemrég valami ilyesmit:
"... Menet közben változtatsz az álláspontodon, meggondolod magad, aztán én vagyok a hülye!..."
Ehhh! Mindegy. Elfelejtettem.
|
kedd feb. 15, 2005 13:55 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: Rájöttem: a Windows olyan mint egy jó szerető. Hmmm. Ízlés dolga. Én a nőket jobban szeretem. T68m írta: Odaadó, kedves, gyengéd és roppant élvezetes. Igaz, vannak igényei, néha a feje is fáj. Ja, és persze pénzbe kerül.
Nos, vannak emberek akik sajnálnak erre áldozni. Megoldják -ingyen- maguknak. Ráadásul ezt bármikor megtehetik. És szerintük az is nagyon élvezetes. Ok! Igazad van. Bár én sosem élvezném ha a pénzemért, lenne szeretőm. Ki sem próbáltam soha... Inkább a kölcsönös "önkéntesség" híve vagyok. De hát... Kinek a pap, kinek a Windows...
|
kedd feb. 15, 2005 13:49 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: P.s.: A helyesírási hibádat utólag javítottam ki és kizárólag azért vettem a bátorságot hozzá, mert egy másik topicban: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=24642 roppant alapos és szakértõ módon megtetted ezt Te is másokkal... Bevallom most nagyon undok voltam. De ha valaki ennyire "karakteres" akkor legyen következetes is... Ugye nincs harag?
miért haragudnék? Ha elírás, akkor elírás! Nyugodtan javítgasd! (az összes "i"-t, hisz nincs a billentyűzetemen, csak "altgr"-el tudom beírni, de itt van néhány: "ííííííííí", "ÍÍÍÍÍÍÍ"- oszd be őket!)
Bár nem tudom, hogy ez egy súlycsoportba esik-e a "francia országba" és hasonló kifejezésekkel.
MÁS: bosszantalak? Ó, ne haragudj, tudom, szembesülni a tényekkel néha fájdalmas dolog. Kérlek - mint felebarátodat - ne kényszeríts erre - hogy én szembesítselek -, nincs szívem megtenni veled ezt. Olvass vissza önállóan!
Rájöttem: a Windows olyan mint egy jó szerető. Odaadó, kedves, gyengéd és roppant élvezetes. Igaz, vannak igényei, néha a feje is fáj. Ja, és persze pénzbe kerül.
Nos, vannak emberek akik sajnálnak erre áldozni. Megoldják -ingyen- maguknak. Ráadásul ezt bármikor megtehetik. És szerintük az is elég jó.
Nem tudom, én inkább maradnék a hölgyeknél. Veszem a virágot és élvezem testük minden egyes porcikáját!
|
kedd feb. 15, 2005 13:01 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: ...
UGYE EZT IS ÉN I RTAM? UGYE?
Menet közben változtatsz az álláspontodon, meggondolod magad, aztán én vagyok a hülye! Te IRTOD, de én ÍRTAM. Természetesen most is tartom magam a véleményemhez. Mit is változtattam meg? Idézd be légyszíves a TELJES hozzászólásaimat, ha rám hivatkozol. (Talán írtam olyasmit is, hogy: "...vagy egyiket sem..." Vagy tévedek?) Természetesen "hülye" sem vagy. Állított ilyet valaki? Ez nem az én stílusom. De, hogy zaklatott és ingerült vagy, az biztos.
Téma lezárásaként: ha mostantól, -figyelembe véve a felgyorsult életritmusunkat,- csak 5 évig annyi állami támogatást kapna a Linux, vagy akármelyik másik oprendszer mint a dózer, még akkor sem biztos, hogy egálban lennének...
Most már ne haragudj, de bosszantasz. Befejeztem.
|
kedd feb. 15, 2005 12:39 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: T68m írta: Persze, olvastam azon soraidat is (amiben azt irtad, hogy egyiket se támogassa), de mivel azokkal egyetértettem, sõt én is azt írtam, feleslegesenek tartottam külön kihangsúlyozni. De természetesen továbbra is így látom: egyiket se támogassa - a piac döntsön. Na most akkor min vitatkozol? Vagy csak úgy: L'art pour L'art kekeckedsz? Az se baj, csak írd meg és tudomásul veszem... No comment...
"Hmmm... Ha jól saccolok, ezekbõl a milliárdokból néhány száz embernek elég tisztességes fizetést lehetne adni mondjuk egy éven keresztül. Namármost: ha ezek az emberek történetesen SW fejlesztõk lennének, és mondjuk linux disztribúciót fejlesztenének akkor ennek a pénznek sokkal több haszna lehetne... "
UGYE EZT IS ÉN IRTAM? UGYE?
Menet közben változtatsz az álláspontodon, meggondolod magad, aztán én vagyok a hülye!
|
kedd feb. 15, 2005 12:34 |
|
|
parhuzamos
arany tag
|
--OFF
Hopsz!
Elvétettem a felhasználót...
|
kedd feb. 15, 2005 12:20 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: Persze, olvastam azon soraidat is (amiben azt irtad, hogy egyiket se támogassa), de mivel azokkal egyetértettem, sőt én is azt írtam, feleslegesenek tartottam külön kihangsúlyozni. De természetesen továbbra is így látom: egyiket se támogassa - a piac döntsön. Na most akkor min vitatkozol? Vagy csak úgy: L'art pour L'art kekeckedsz? Az se baj, csak írd meg és tudomásul veszem...
No comment...
P.s.: A helyesírási hibádat utólag javítottam ki és kizárólag azért vettem a bátorságot hozzá, mert egy másik topicban: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=24642 roppant alapos és szakértő módon megtetted ezt Te is másokkal... Bevallom most nagyon undok voltam. De ha valaki ennyire "karakteres" akkor legyen következetes is... Ugye nincs harag?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ kedd feb. 15, 2005 12:35-kor.
|
kedd feb. 15, 2005 12:20 |
|
|
wapreader
vas-tag
|
Rozso írta: ...volt egy kis időm szórakozni a Samurizeal... Vélemények?
Nekem nagyon tetszik!!!
Erdekelne, hogy mikent szeded elo az adatokat? (Nevnap, TV musor, idojaras)
Mennyire publikus a dolog???
Nekem eddig csak egy net forgalom-sebesseg kijelzot sikerult csinalnom . Az is igaz, hogy nem nagyon foglalkoztam a dologgal.
Udv,
parhuzamos
( A forum WAP-on: http://parhuzamos.com/forum.terminal.hu/ )
|
kedd feb. 15, 2005 12:13 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: Szomorúan olvasom, hogy semmit nem értettél meg abból amit mondani szerettem volna... Olyan érzésem van, mitha szándékosan lõnél mindarra amiben a Linux kifejezés szerepel...
Ha jól emlékszem olyat is írtam, hogy egyiket se támogassa. Mint alternatíva. Egy cseppet "szelektív" a szemed. Csak azt látod amit akarsz, és ezért kiragadsz a környezetébõl szövegrészeket. Nem szerencsés.
Szerinted én lővök mindenre ami linux, szerintem pedig te hozod elő a témát ha kell ha nem.
Persze, olvastam azon soraidat is (amiben azt irtad, hogy egyiket se támogassa), de mivel azokkal egyetértettem, sőt én is azt írtam, feleslegesenek tartottam külön kihangsúlyozni. De természetesen továbbra is így látom: egyiket se támogassa - a piac döntsön.
|
kedd feb. 15, 2005 12:12 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
kerelyfe írta: Látom nem egészen pontosan fejeztem ki magam. A MEGÁLLAPODÁS-ban az állam a MRE számára olyan támogatást nyújt,
Az MRE számára lehet, a katolikus egyháznak viszont nem egészen. Idézet: legalább 100 éves múlttal rendelkező közösségek) nem 10-20-100 főből állnak és nem azért alakultunk, hogy állami adókedvezményt, és más egyéb juttatásokat vegyünk igénybe! Mert pl. mi megközelítjük (papíron) a 2 Mill-t. Helyes. Akkor az a 2 millió ember fizessen önként "egyházi adót" és tessék csak abból megélni, a többi ember pénzét meg békén hagyni. Ha pedig valamilyen esetben valóban közhasznú dolgot végez az adott egyház, akkor külön arra a célra lehet kérni céltámogatást az emberektől és/vagy az államtól. Idézet: Cak gondolat ébresztésnek! Miért van az, hogy sokan az életben, le se s.z.@r.nak minket, de mikor eljön a kaszásbácsi, akkor temessük őket szépen? (jó, persze megfizetik, mi meg szolgáltatást nyújtunk) De minek akar halála után vki a mennyországba kerülni, ha élete folyamán nem is akart oda jutni? Jól mondod, a temetési szertartás egy szolgáltatás, aminek vastagon megkérik az árát. Tessék mondani, miért nem hajlandóak sok temetőben eltemetni, ha voltam a gyülekezet tagja és nem fizettem be az egyházi adót? Egyébként engem nem kell eltemetni (kisebb vagyonért, hogy aztán utána 50 évenként beszedjék a "parkolási díjat" vagy eldózerolják a sírom és kidobják a maradványokat a szemétbe), égessenek el és szórják szét a hamvaim. A mennyországba sem akarok kerülni. Idézet: Pedofil téma: mutass olyan szakmát ahol az nem fordul elő!
Mutass olyan szakmát, ahol ilyen nagy arányban fordul elő (ez persze leginkább a katolikus papokra vonatkozik az értelmetlen cölibátussal vagy minek hívják).
Egyébként ha szerinted is ez egy szakma, akkor a fizetést miért az egész ország állja? Fizessék azok, akik igénybe veszik az egyház szolgáltatásait. Hja, hogy abból nem lehet egy rahedli semmittevő érseket, püspököt, stb, eltartani? Akkor leépítéssel kell növelni a "versenyképességet" Egyébként a az igazi hívők számát és anyagi hozzájárulási szándékukat jól mutatja az a néhány 5-8 éve "épülő" templom, aminek finanszírozására nem kaptak máshonnan (elég) pénzt.
|
kedd feb. 15, 2005 11:29 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: BrOnZ írta: nyuszy írta: Ismét egy meddő Linux vs. Windows vita, éljen Ez így van! Semmi gond nem volt azzal, amíg kifejtetted, hogy felháborító, hogy állami pénzből támogassanak egy (egyébként igen jólmenő) céget. A gond akkor kezdődött - s ezt már nem lehet szó nélkül megállni -, mikor gyorsan hozzátetted, hogy de a konkurenciát mennyivel hasznosabb lenne. SEMENNYIVEL! Szomorúan olvasom, hogy semmit nem értettél meg abból amit mondani szerettem volna... Olyan érzésem van, mitha szándékosan lőnél mindarra amiben a Linux kifejezés szerepel... Ha jól emlékszem olyat is írtam, hogy egyiket se támogassa. Mint alternatíva. Egy cseppet "szelektív" a szemed. Csak azt látod amit akarsz, és ezért kiragadsz a környezetéből szövegrészeket. Nem szerencsés. Nem vagy Te egy cseppet elfogult? Nyugi van. Beszélgetünk. Nem kell félremagyaráznod semmit, igenis arra írtam, hogy "így van" hogy a Win vs. Linux vita meddő. Ne viselkedj sértődött "If You Titán" módjára. T68m írta: És - bár köszönöm az elismerésed - de kisgyerekkoromban, a '80-as évek kezdetén, még én sem írtam progikat. Nos ehhez annyit, hogy én viszont igen... És már akkor nem voltam kisgyermek. Sajnos
|
kedd feb. 15, 2005 8:27 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
pampika írta: Ahol sulikban tanítják a gép kezelését,ott is szinte mindenhol win van fenn.Így sokan nem is tudnak arról,hogy nem csak az létezik.Tehát ha már ott mutatnának a gyereknek alternatívát,akkor dönthetne,hogy mi kell neki. Hál'istennek egyre kevésbé van így. Ahol most tanítok, -BMRG, egy budapesti Református Gimnázium,- az oktatótermeiben UHU-Linuxot használ, és az OKJ képzést is ezen a platformon végzik...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ kedd feb. 15, 2005 8:30-kor.
|
kedd feb. 15, 2005 8:18 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
skynet írta: BrOnZ írta: Egyenlít az élet: Neked nincs kedved megtanulni egy újabb OS konfigolását, erre a PC meg nem akar minden hozzáértés nélkül működni! Jézusom! Mi lesz még itt? ezt nem igazán értem, hogy hogy jött ide miért is kellene megtanulnom egy újabb OS konfigolását? tudtommal én döntöm el, hogy milyen OS-t telepítek a gépre (vagy éppen ghostolok rá ), és mivel nem valószínű, hogy linuxot telepítsek a közeljövőben (hacsak a következő munkahelyemen rá nem kényszerítenek majd, de az még a jövő zenéje), így hát a PC működni fog azzal a szerény hozzáértéssel is, ami egyesek szerint a windowshoz kell Jajjjj! Ne ugorj már egyből! Mit is írtam erre eredetileg Neked? BrOnZ írta: skynet írta: mindenesetre amíg másra nem kényszerülök, én nem fogok linuxot használni, mert a wingázhoz értek (fogjuk rá ). tehát nem azért, mert a linuxhoz hülye vagyok - bár kétségtelen, hogy az is benne van a pakliban, hogy nincs kedvem egy újabb OS konfigolását megtanulni. Na ez egy olyan dolog, ami természetesen szíved joga. Tiszteletben tartandó. De ne ebből a "sajátos" szemszögből ítéljük meg a dolgokat
Az utolsó bekezdés némi humor szeretett volna lenni... De ma valahogy nagyon harapósak voltatok, mindenki félre(akart?) ért(eni) mindent...
|
kedd feb. 15, 2005 8:16 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Árpy írta: Nagy akció van a Keravillnál a MOM parkban(BP). Mivel bezár a cég 50% engedmény van minden termékre. Aki most akar venni valamilyen elektronikai cuccot, érdemes mihamarabb ott szétnézni.
De kár hogy nem pesti vagyok!
|
kedd feb. 15, 2005 7:56 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Látom nem egészen pontosan fejeztem ki magam. A MEGÁLLAPODÁS-ban az állam a MRE számára olyan támogatást nyújt, mint minden más civi- köszhasznú- stb. szervezet számára. Szóvel nem szponzorálásról van szó, mint pl. a fociban!
Idézet: Harmadik fejezet/17. cikkely: A Református Egyház oktatási-nevelési, egészségügyi, szociális, gyermekjóléti és -védelmi, valamint család- és ifjúságvédelmi intézményei tevékenységük után a hasonló feladatot ellátó állami és önkormányzati intézményekkel mindenben azonos támogatásra jogosultak. Ezen egyházi intézmények, illetve tevékenységük fejlesztésére a Kormány az állami és önkormányzati intézményekével mindenben azonos jogi, finanszírozási és pályázati feltételeket biztosít.
És tessék már nem elfelejteni, hogy az egyházak (értem ez alatt a történelmi egyházakat: róm./gör. kat., ref., ev., bapt., zsidó hitk., stb. legalább 100 éves múlttal rendelkező közösségek) nem 10-20-100 főből állnak és nem azért alakultunk, hogy állami adókedvezményt, és más egyéb juttatásokat vegyünk igénybe! Mert pl. mi megközelítjük (papíron) a 2 Mill-t. És lehet, hogy a te pénzedet nem is mi kapjuk meg, hanem vmelyik párt lenyúlja, vagy éppenséggel vki végkielégítésébe megy, és mi a szomszédod pénzéből élünk!
Egy nagyon nagy probléma van a hiszek Istenben vs. nem hiszek dologban.
A hit egy olyan dolog amit nem tudsz bebizonyítani, megmagyarázni, nem lehet levezetni. Istennel való kapcsolatunk túl van azon amit pusztán "materialista" gondolkodással értelmezni lehet.
Ugye kezdődöttt minden Ádámnál, Évánál, nekik volt először és utoljára szabad akaratuk, mert miután ettek a Jó és roszz tudásának fájáról (NEM ALMÁT! ), ez az állapot megszünt. Onnantól kezdve a bűn megrontott bennünket, stb. stb. stb.
Cak gondolat ébresztésnek! Miért van az, hogy sokan az életben, le se s.z.@r.nak minket, de mikor eljön a kaszásbácsi, akkor temessük őket szépen? (jó, persze megfizetik, mi meg szolgáltatást nyújtunk) De minek akar halála után vki a mennyországba kerülni, ha élete folyamán nem is akart oda jutni?
Bocsi mégegyszer mindenkitől, hogy ezt a témát elkzdtem, nekem nem az a célom, hogy most "megtérjetek" Nannak nem itt és nem így kezdtem volna neki. Kényszeríteni senkit nem lehet. Ha vkinek ezzel a témával továbbra is kérdése van keressen meg privátban.
Pedofil téma: mutass olyan szakmát ahol az nem fordul elő! Abban az esetben, ha vki, felső kontroll nélkül végzi munkáját, akkor képes bármilyen visszaélésekre. (Én 18 év alatti gyerekkel - legyen fiú vagy lány - soha,de soha nem maradok egyedül! )
Egyéni problémákra szivesen válaszolok itt is.
|
kedd feb. 15, 2005 7:34 |
|
|