Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 06, 2024 9:44

Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 
Írt DVD lejátszási probléma... 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Más fórumokból merítem tanácsom, ahol az interlace és deinterlace szokott lenni a gond. Akkor jó, ha a gépen rossz, mert a tv-n akkor jó.

pén. nov. 12, 2004 0:31
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Toddzsa, köszönöm a választ. Ki fogom próbálni a javaslatodat. Azonban az még továbbra sem világos, hogy miért vibrál a kép a tévén, és miért nem a monitoron. Ha a tömörítésnél történt valami hiba, akkor annak a monitoron is látszani kéne. Esetleg további ötlet? Találkozott már valaki hasonló problémával?

pén. nov. 12, 2004 0:01
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás Re: Írt DVD lejátszási probléma...
karakot írta:
Üdvözlök Mindenkit!

Készítettem egy videófilmet Sony Digital8 kamerával, Ulead Video Studio 8-al DVD formátumba szedtem le a pc-re, majd vágást követően a kész anyagot lementettem a gépre, valamint kiírtam DVD-re.
Az eredmény az, hogyha a monitoron nézem a filmet, akkor szép folyamatos, vibrálásmentes a kép, viszont ha kiteszem hagyományos TV-re akkor időnként, főleg gyorsabb kameramozgásoknál villódzni kezd a kép. Ezalatt azt értem, hogy a kép bizonyos részein vízszites csíkok formájában villanásszerű képhiba látható. Több gépen illetve TV-n kipróbáltam, a jelenség ugyanaz. Mi lehet ennek az oka?
A tippeket előre is köszönöm.
Karakot

Tömörítési probléma lehet!
Ha meg van még a felvétel akkor javaslom, hogy tömörítetlen avi formátumban szedd le (igaz, helyigényes) és utána tömörítsd mpeggé (TMpegEnc progival). Majd egy bármilyen DVD author progival szerkeszd meg a vobokat...és utána írd ki!
Én így csinálom, és szép felvétel kerekedik belőle! :)

csüt. nov. 11, 2004 12:03
ezüst tag

Hozzászólás Írt DVD lejátszási probléma...
Üdvözlök Mindenkit!

Készítettem egy videófilmet Sony Digital8 kamerával, Ulead Video Studio 8-al DVD formátumba szedtem le a pc-re, majd vágást követõen a kész anyagot lementettem a gépre, valamint kiírtam DVD-re.
Az eredmény az, hogyha a monitoron nézem a filmet, akkor szép folyamatos, vibrálásmentes a kép, viszont ha kiteszem hagyományos TV-re akkor idõnként, fõleg gyorsabb kameramozgásoknál villódzni kezd a kép. Ezalatt azt értem, hogy a kép bizonyos részein vízszites csíkok formájában villanásszerû képhiba látható. Több gépen illetve TV-n kipróbáltam, a jelenség ugyanaz. Mi lehet ennek az oka?
A tippeket elõre is köszönöm.
Karakot

pén. nov. 05, 2004 7:46
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 4 hozzászólás ]