Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 10:41

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Végigolvastam elmés társalgásotokat... Ennyi megzakkant, elborult embert egy helyen..... :lol: :D :lol: :D :lol:

Steve

csüt. feb. 17, 2005 8:11
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Ha már ennyire elmélkedünk a fizikáról valaki nem akarja megdönteni a szuperhúrok elméletét?

Azt is kiszámolhatná valaki, hogy hány darab húr lehetett a kockában a mi 3+1 dimenziónkban (a mi univerzumunkban) pont féluton? :lol:

csüt. feb. 17, 2005 4:55
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Szerintem meg amiben ember van, ott pszihológia is van. :)

Az pszichológia, nem? :o
Amúgy kimaradt a példából, hogy az űrhajó nem egyenesen repül, hanem röppályája geometrikus Brown-mozgást követ! Tessék újraszámolni e tény ismeretében!! :shock:

csüt. feb. 17, 2005 0:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem meg amiben ember van, ott pszihológia is van. :)

szer. feb. 16, 2005 21:12
Moderátor

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Ejnye urak! Leragadtok a tárgyaknál, meg a fizikánál!

DE!

A kockát egy ember rakja ki. Vajon az ember mennyire gyakorlott kockakirakó, vajon mik az ilyen mérvű logikai képességei, és egyátalán, ilyen kaka helyzetben, mennyire tud koncentrálni arra a fránya kockára?
Mintha az élete függne tőle? Ja, és ugye ki, és mennyire keverte össze a kockát?

:twisted:

Jaj, de járatlan vagy a témában! A kockakirakás idejére ilyenkor a Bolzmann-féle kockakirakási időállandót használjuk, paraméteresen. Csak a kirakási irány szórásnégyzetét nem szabad elfelejteni.

szer. feb. 16, 2005 20:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ejnye urak! Leragadtok a tárgyaknál, meg a fizikánál!

DE!

A kockát egy ember rakja ki. Vajon az ember mennyire gyakorlott kockakirakó, vajon mik az ilyen mérvű logikai képességei, és egyátalán, ilyen kaka helyzetben, mennyire tud koncentrálni arra a fránya kockára?
Mintha az élete függne tőle? Ja, és ugye ki, és mennyire keverte össze a kockát?

:twisted:

szer. feb. 16, 2005 20:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Neeeem!!!! Ugyanis a mostanában kapható BV274c jellegű Rubik-kockák bal-jobb bonyolultsági együtthatója nem 0,5!!!
Sőt, azóta rájöttem, hogy az eredmény függ a meteoritra becsapódó esetleges másik meteoritok centripetális gyorsulásától is.

Akkor ennek szellemében kell integrálni a tudatos kritériumokat.
Meg kell próbálnunk struktúrálni az átlátható kapacitás-kihasználtságot, ha előrébb akarunk jutni.
:)

szer. feb. 16, 2005 19:55
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
a hőmérséklet attól függ hogy milyen sebességgel mozognak az anyag részecskéi, tehát ha ezek elérik a fénysebességet akkor ezzel együtt szvsz elérik a maximális hőmérsékletet.

Hmm, ez logikusnak tűnik, erre vhogy nem gondoltam.

Idézet:
Tér nem létezhet anyag nélkül. (Ezt gondolom nem vitatod) Anyag viszont nem haladhat fénysebességnél gyorsabban. Így rögtön leszükűl a világegyetem végtelenről zártra. (ember számára természetesen így is végtelen)

Igazából ezzel valahogy nem győztél meg, de sajnos ahhoz nem vegyok eléggé otthon a témában, hogy rácáfoljak :(

szer. feb. 16, 2005 18:35
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Mi az hogy! Sőt természetesen van antienergia is! Meg anti-tálentum meg anti-patikus.

Ja, hogy mindenki villog?
Ha már talentumról írunk, akkor nekem aranyban kéne... 8)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára M62 szer. feb. 16, 2005 18:45-kor.

szer. feb. 16, 2005 18:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Hanem azt hogy mondjátok náthásan, hogy Ady Endre eredeti foglalkozása gyógyszerész?
adibadipatikusss ?

szer. feb. 16, 2005 17:42
platina tag

Hozzászólás 
gt911 írta:
Asszem a világegyetem nem csak anyagból áll meg energiából, hanem pl. van antianyag is vagy mi a fene :roll: :P

Mi az hogy! Sőt természetesen van antienergia is! Meg anti-tálentum meg anti-patikus.

Hanem azt hogy mondjátok náthásan, hogy Ady Endre eredeti foglalkozása gyógyszerész?

S

szer. feb. 16, 2005 17:34
Hozzászólás 
Asszem a világegyetem nem csak anyagból áll meg energiából, hanem pl. van antianyag is vagy mi a fene :roll: :P

"a f*llációt végző személyt be lehet idomítani arra..." ez tök jó....
mindig is tudtam hogy a nőket idomítani kell :twisted: :twisted: :twisted:

szer. feb. 16, 2005 17:28
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Így diploma előtt nem észrevenni, hogy tök mindegy a forgatás iránya... Ejjj ejjj... Tessék visszaülni a Öreg néne Győzikéje elé és tovább folytatni a tanulmányokat.

Neeeem!!!! Ugyanis a mostanában kapható BV274c jellegű Rubik-kockák bal-jobb bonyolultsági együtthatója nem 0,5!!!
Sőt, azóta rájöttem, hogy az eredmény függ a meteoritra becsapódó esetleges másik meteoritok centripetális gyorsulásától is.

szer. feb. 16, 2005 17:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Háhá! Mikor nem jött ki a differenciálegyenlet, rájöttem, hogy ez átverés!
Nincs megadva, hogy merre forgatja a kockát!
Kedves Nyuszy kolléga! Miközben elkérném az indexét, -nem a kispolákét!- már csak egyetlen kérdés: mikor tervezi az UV-t abszolválni?

Így diploma előtt nem észrevenni, hogy tök mindegy a forgatás iránya... Ejjj ejjj... Tessék visszaülni a Öreg néne Győzikéje elé és tovább folytatni a tanulmányokat.

Irrrrrgum is meg burrrrgum is!

szer. feb. 16, 2005 17:06
Moderátor

Hozzászólás 
simico írta:
A földről a Föld-Nap egyeneshez képest 37,8 fokban kilőtt, 50000 km/h sebességgel haladó, 5m hasznos belhosszúságú rakétában ülő asztronauta 0,6m/s kerületi sebességgel forgatja a Rubik kockát, miközben a rakétához képest 5cm/h sebességgel lebeg a Nap irányába. A kilövés pillanatában a Hold a Föld-Nap egyenessel 106,3 fokos szöget zárt be. Figyelembe véve az naprendszer haladási, az égitestek keringési és forgási sebességeit, a kilövés utáni századik percben a Holdról szemlélve milyen sebességgel fog haladni az asztronauta és a rakéta haladási irányára 45 fokos szögben 1/23 (vákumban mért) fénysebességgel haladó meteoritról nézve mennyi idő alatt lesz kirakva a kocka?

Háhá! Mikor nem jött ki a differenciálegyenlet, rájöttem, hogy ez átverés!
Nincs megadva, hogy merre forgatja a kockát!

szer. feb. 16, 2005 16:42
arany tag

Hozzászólás 
mdozsa írta:
T68m írta:

Pl. a fény sebessége határos, mindenhonnan nézve ugyanaz. Ez rögtön megszabja a maximális teret, hőmérsékletet, stb.
A másik pedig a zseniális felépítése. Ezt sokkal bővebb lenne kifejteni, elég csak arra gondolni, hogy Einstein is minél jobban megimserte világegyetemünket, annál közelebb került a teremtetés gondolatához.
... Mindenesetre én maximális hőmérsékletről még nem hallottam...

a hőmérséklet attól függ hogy milyen sebességgel mozognak az anyag részecskéi, tehát ha ezek elérik a fénysebességet akkor ezzel együtt szvsz elérik a maximális hőmérsékletet. :idea:

szer. feb. 16, 2005 16:21
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Tévedés esetének fennforgása vált szükségszerűvé! Sulla nem vette figyelembe a Fourier sorba fejtett LaGrange féle approximációs polinommal módosított aszimptotikus Mandelbrot halmazt, különös tekintettel Darwin evolúciós elméletére...

Kartácsak! Ennél azért több figyelmet és pontosságot kérnék a tankörtől...

Figyelembe vettem, sőt ezt az idejét múlt (sz)ámítási módszert kiegészítettem, a tudomány legújabb módszerével, a Győzike-Stohl féle perturbálás Pély algoritmusának felhasználásával,csak egy kis számolási hiba történt. A megoldás 41,9999999999999999e

Prof. S

szer. feb. 16, 2005 16:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Nem szedte le véletlenül valaki a cigányírtó játékot?

Olvastam az Indexen, hogy volt valami balhé belőle.

Engem is érdekelne+az emulátor is.
Rákerestem gúgléban, de nem talált semmit :(

szer. feb. 16, 2005 15:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:

Volt is, meg van is... Állítólag csak amigára írták meg.

http://index.hu/tech/net/olahaction2/

szer. feb. 16, 2005 15:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
1000. hozzászólásom! 8)

Kép
Kép

szer. feb. 16, 2005 15:39
gyémánt tag

Hozzászólás 

szer. feb. 16, 2005 15:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tévedés esetének fennforgása vált szükségszerűvé! Sulla nem vette figyelembe a Fourier sorba fejtett LaGrange féle approximációs polinommal módosított aszimptotikus Mandelbrot halmazt, különös tekintettel Darwin evolúciós elméletére...

Kartácsak! Ennél azért több figyelmet és pontosságot kérnék a tankörtől...

szer. feb. 16, 2005 15:24
platina tag

Hozzászólás 
simico írta:
A földről a Föld-Nap egyeneshez képest 37,8 fokban kilőtt, 50000 km/h sebességgel haladó, 5m hasznos belhosszúságú rakétában ülő asztronauta 0,6m/s kerületi sebességgel forgatja a Rubik kockát, miközben a rakétához képest 5cm/h sebességgel lebeg a Nap irányába. A kilövés pillanatában a Hold a Föld-Nap egyenessel 106,3 fokos szöget zárt be. Figyelembe véve az naprendszer haladási, az égitestek keringési és forgási sebességeit, a kilövés utáni századik percben a Holdról szemlélve milyen sebességgel fog haladni az asztronauta és a rakéta haladási irányára 45 fokos szögben 1/23 (vákumban mért) fénysebességgel haladó meteoritról nézve mennyi idő alatt lesz kirakva a kocka?

42

szer. feb. 16, 2005 15:06
gyémánt tag

Hozzászólás 

szer. feb. 16, 2005 15:00
platina tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
KépA goauldok már rég hipertérugrással utaznak, ti meg még ezen vitatkoztok? Kép

Mondjuk szerintem is kényelmesebb egy hipertér-ugrás, mint s.aros 300000 km/s-mal zötykölődni. Meg olcsóbb is. :)

szer. feb. 16, 2005 14:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Beszéljünk az árról:
1. sírhelymegváltás 25/50 évre x összeg amit a temető fenntartójának fizetsz (jha van egyházi fenntartású temető, ez van)

Az a baj, hogy nagyon sok helyen csak egyházi fenntartású temető van. És ezzel szintén nagyon sok helyen vissza is élnek.

kerelyfe írta:
Ezt kifejtenéd bővebben esetleg vmilyen hivatkozási pontot adjál, hogy cáfolni tudjam. Jó lenne írásos anyag.

Az éves költségvetési törvény szerintem jó hivatkozási pont. Meg a "történelmi egyházak" által évente csinált cirkusz, amikor a támogatást csökkentik.

kerelyfe írta:
Szerinted mennyi egy templomot "fulllosan" (gyülekezeti ház, iroda, stb....) felépíteni?

Sok. Viszont ha nincs pénz, akkor nem kell építeni. Például semmi értelmét nem látom néhány tízezres lakosú városokban 3-4 (ugyanahhoz az egyházhoz tartozó) templom létezését, építését.

kerelyfe írta:
Ui.: Katolikus viszonyokról nem tudok nyilatkozni.

Bár a te írásaidra reagáltam, én elsősorban a katolikus egyházról és viszonyokról beszélek, mert azt ismerem.
Én továbbra is azt mondom, hogy semmilyen egyház ne kapjon normatív támogatást az államtól. Ha valahol közérdekű munkát végez, akkor speciálisan ahhoz a projekthez kérjen céltámogatást, mint bármilyen civil szervezet.
Szerintem zárjuk le, én amúgy sem veled akarok/akartam vitázni.

szer. feb. 16, 2005 14:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
KépA goauldok már rég hipertérugrással utaznak, ti meg még ezen vitatkoztok? Kép

szer. feb. 16, 2005 13:14
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Hát mer' a lendületet kell integrálni Bélám! Így kapjuk meg a mozgési energiát. Sm*v = 1/2m*v*v

Na erre varrj gombot! 8)

Gábor vagyok.

Másrészt csak nem hagyod, hogy CineDog gondolkozzon rajta!

Harmadrészt pedig fogalmazd úgy meg, hogy mindenki megérthesse!

Tehát van egy vonatom (hogy jó nagy legyen), amin van egy autó.
Most a vonat a földhöz képest megy 10km/h sebességgel. Ekkor ugye a rajta lévő autó mozgási energiája a földhöz képest X lesz. Na, elindul az autó a vonaton, a vonattal megegyező irányban, a vonathoz képest 10km/h-val (a földhöz képest pedig 20km/h lesz a sebessége) Na, most ugye az autó mozgási energiája a vonathoz képest lesz X. És akkor a földhöz képest? Mert ugye az előbb is X volt, most pedig hozzáadtunk mégegyszer X-et.... :))))

tehát ebből az következik - logikusan :)))) -, hogy minden 10km/h sebesség növeléssel X energiával növeljük az autó mozgási energiáját is! Nem? :)
De miért nem? Hisz az előbb 10-el ment a földhöz képest, így lett X (a földhöz képest). Most pedig 10-el megy a vonathoz képest és ugyanúgy X (a vonathoz képest).

Ha ezt vki megérti, s nem csak a képletet vágja ide, hogy így van és kész, akkor azt is meg fogja érteni, hogy miért van az, hogy fénysebesség közeli mozgások esetén sem a látszólag kézenfekvő és logikus módon kell számítani a dolgokat.

szer. feb. 16, 2005 13:08
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
BrOnZ írta:
T68m írta:
...Nos, ez bármilyen meglepő, nem 2*2/3C, hanem 12/13C lesz!!! Tehát a második és harmadik továbbra sem fog egymástól gyorsabban távolódni mint a fénysebesség, bár mindkettő az elsőtől 2/3C-vel távolodik ellenkező irányban.
Na ennek mi a kiszámítási metódusa? Az Ok, hogy a tudomány jelenlegi álláspontja szerint az elérhető max. sebesség. (Bár az ember nehezen fogja fel, hogy ha egyszer valami egzakt módon mérhető, akkor a kétszerese miért nem, de ezt most hagyjuk) Miért nem 2*2/3C lesz a példádban az eredmény? Hol vagyon az eb elhantolva?

A kiszámítási metódust megtalálod pl. a középiskolai függvénytáblázatban is.

A kutyára visszatérve, ugyan Sulla-val lelőtétek a poént, de még azt az egyszerű kérdést sem indokoltátok meg, hogy miért is lesz annyi, amennyi. (a mozgási energia)

A párhuzam ugyanaz. Nagyobb absztrakció szükséges! :)

Hát mer' a lendületet kell integrálni Bélám! Így kapjuk meg a mozgési energiát. Sm*v = 1/2m*v*v

Na erre varrj gombot! 8)

szer. feb. 16, 2005 12:53
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Sulla írta:
Félre a tréfát. Ha fénysebességgel utazol, akkor az álló szemlélőhöz képest megáll az órád, azaz míg számára x idő telik el, neked (hozzá képest) 0. Ha neked nem telik az időd az álló szemlélőhöz képest, akkor minden, az álló szemlélőhöz viszonyított egyéb irányba megtett út 0 lesz, következésképp a sebesség is.

S

nincs "álló" szemlélő. Mivel hozzád képest ő utazik fénysebességgel. Tehát mind a ketten ugyanazt fogjátok tapasztalni a másikra nézve. Míg nálad rendes kerékvágásban történnek a dolgok, ott mintha megállna az idő.

Ezzel a magyarázattal egyébként az a baj, hogy bár megállja a helyét, mégsem teszi érthetővé az egészet.

A vonatos példa kedvéért volt az álló szemlélő.

szer. feb. 16, 2005 12:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
T68m írta:
...Nos, ez bármilyen meglepõ, nem 2*2/3C, hanem 12/13C lesz!!! Tehát a második és harmadik továbbra sem fog egymástól gyorsabban távolódni mint a fénysebesség, bár mindkettõ az elsõtõl 2/3C-vel távolodik ellenkezõ irányban.
Na ennek mi a kiszámítási metódusa? Az Ok, hogy a tudomány jelenlegi álláspontja szerint az elérhetõ max. sebesség. (Bár az ember nehezen fogja fel, hogy ha egyszer valami egzakt módon mérhetõ, akkor a kétszerese miért nem, de ezt most hagyjuk) Miért nem 2*2/3C lesz a példádban az eredmény? Hol vagyon az eb elhantolva?

A kiszámítási metódust megtalálod pl. a középiskolai függvénytáblázatban is.

A kutyára visszatérve, ugyan Sulla-val lelőtétek a poént, de még azt az egyszerű kérdést sem indokoltátok meg, hogy miért is lesz annyi, amennyi. (a mozgási energia)

A párhuzam ugyanaz. Nagyobb absztrakció szükséges! :)

szer. feb. 16, 2005 12:42
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Félre a tréfát. Ha fénysebességgel utazol, akkor az álló szemlélõhöz képest megáll az órád, azaz míg számára x idõ telik el, neked (hozzá képest) 0. Ha neked nem telik az idõd az álló szemlélõhöz képest, akkor minden, az álló szemlélõhöz viszonyított egyéb irányba megtett út 0 lesz, következésképp a sebesség is.

S

nincs "álló" szemlélő. Mivel hozzád képest ő utazik fénysebességgel. Tehát mind a ketten ugyanazt fogjátok tapasztalni a másikra nézve. Míg nálad rendes kerékvágásban történnek a dolgok, ott mintha megállna az idő.

Ezzel a magyarázattal egyébként az a baj, hogy bár megállja a helyét, mégsem teszi érthetővé az egészet.

szer. feb. 16, 2005 12:38
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla, Bronz!

most minek kellett lelőni a poént! Tessék csak kiszedni a megoldást, CineDog hadd jöjjön rá magától, és indokolja is azt meg!

szer. feb. 16, 2005 12:34
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
ha mész egy autóval 10km/h sebességgel, akkor van X mozgási energiád. Ha kétszer ekkora sebességgel, azaz 20km/h-val süvítesz, akkor vajon mekkora mozgási energiád lesz? (mondom, most maradva a klasszikus fizikánál)
Ha hiányos ismereteim nem csalnak, akkor a mozgási energia a sebességgel négyzetesen arányos nem? Úgy rémlik: mintha: m*v^2/2 ???

szer. feb. 16, 2005 12:32
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
CineDOG írta:
Egy 10km/h-val haladó vonaton, ha a menetiránnyal megegyezően elgurítok egy labdát 10km/h-val, akkor az kintről nézve nem 20km/órával megy?

mondok egy teljesen más példát, ami látszólag ellentmondás, pedig még köze sincs a reltivitáselmélethez:

ha mész egy autóval 10km/h sebességgel, akkor van X mozgási energiád. Ha kétszer ekkora sebességgel, azaz 20km/h-val süvítesz, akkor vajon mekkora mozgási energiád lesz? (mondom, most maradva a klasszikus fizikánál)

Klasszikusan négyszeres lesz. Relativisztikusan, meg mihez képest, ugye. :)

szer. feb. 16, 2005 12:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
...Nos, ez bármilyen meglepő, nem 2*2/3C, hanem 12/13C lesz!!! Tehát a második és harmadik továbbra sem fog egymástól gyorsabban távolódni mint a fénysebesség, bár mindkettő az elsőtől 2/3C-vel távolodik ellenkező irányban.
Na ennek mi a kiszámítási metódusa? Az Ok, hogy a tudomány jelenlegi álláspontja szerint az elérhető max. sebesség. (Bár az ember nehezen fogja fel, hogy ha egyszer valami egzakt módon mérhető, akkor a kétszerese miért nem, de ezt most hagyjuk) Miért nem 2*2/3C lesz a példádban az eredmény? Hol vagyon az eb elhantolva?

szer. feb. 16, 2005 12:28
platina tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Egy 10km/h-val haladó vonaton, ha a menetiránnyal megegyezően elgurítok egy labdát 10km/h-val, akkor az kintről nézve nem 20km/órával megy?

Ezt a fénysebességes dolgot képzeld úgy, mint egy közbeszerzést. A sóder 10 Ft, a homok 10 Ft, a az aszfalt 10 Ft, a munkadíj 10 Ft. A végső összeg viszont már 100. Így van ez a fénysebbességnél is, 2/3 C + 2/3 C az 12/13 C, a közbeeső rész az "eltűnik". :lol:

Félre a tréfát. Ha fénysebességgel utazol, akkor az álló szemlélőhöz képest megáll az órád, azaz míg számára x idő telik el, neked (hozzá képest) 0. Ha neked nem telik az időd az álló szemlélőhöz képest, akkor minden, az álló szemlélőhöz viszonyított egyéb irányba megtett út 0 lesz, következésképp a sebesség is.

S

szer. feb. 16, 2005 12:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Egy 10km/h-val haladó vonaton, ha a menetiránnyal megegyezõen elgurítok egy labdát 10km/h-val, akkor az kintrõl nézve nem 20km/órával megy?

mondok egy teljesen más példát, ami látszólag ellentmondás, pedig még köze sincs a reltivitáselmélethez:

szer. feb. 16, 2005 12:24
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Egy 10km/h-val haladó vonaton, ha a menetiránnyal megegyezõen elgurítok egy labdát 10km/h-val, akkor az kintrõl nézve nem 20km/órával megy?

mármint kérdésedet helyesen értelmezve valóban nem. De a gyakorlati életben a különbség elhanyagolható.

szer. feb. 16, 2005 12:21
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 

szer. feb. 16, 2005 12:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Oké, akkor a fénysebesség felénél lövöd ki a másikat a fénysebesség felével. Így ez már pont fénysebesség. Ha valamelyiket sikerül egy kicsit feljebb tornászni, akkor már több is.

nos, a válasz nem! Sulla egy másik problémát kezdett feszegetni, hogy miért is nehéz a fénysebesség közelébe juttatni valamit.

Először is azt szögezzük le, hogy a sebesség relativ. Tehát (most a lővésektől eltekintve), ha van egy megfigyelőd, akitől egyik irányban 2/3C-vel távolodik egy másik megfigyelő. Akkor ugye mindkettő azt látja, hogy a másik távolodik tőle ennyivel. Nos, a harmadik távolodjon a mádosikkal ellenkező irányban, az elsőtől ugyancsal 2/3C-vel. Ekkor az első megfigyelőtöl mind a kettő 2/3C-vel távolodik, persze ellenkező irányokban. A kérdésed persze az, hogy akkor a második és a harmadik közötti sebesség mennyi lesz? Nos, ez bármilyen meglepő, nem 2*2/3C, hanem 12/13C lesz!!! Tehát a második és harmadik továbbra sem fog egymástól gyorsabban távolódni mint a fénysebesség, bár mindkettő az elsőtől 2/3C-vel távolodik ellenkező irányban.

szer. feb. 16, 2005 11:59
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mély torok:
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/porno0210
:oops:

szer. feb. 16, 2005 11:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Oké, akkor a fénysebesség felénél lövöd ki a másikat a fénysebesség felével. Így ez már pont fénysebesség. Ha valamelyiket sikerül egy kicsit feljebb tornászni, akkor már több is.

szer. feb. 16, 2005 11:20
platina tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Ha egy fenysebesseggel szaguldo kilovoallomasrol fenysebesseggel kilovunk egy hajot,akkor az 2szeres fénysebességgel megy.Hogy kell kiloni,hogy fenysebesseg a negyzeten menjen?

Na kezdjük.

A kilövőállomást az űrhajóval együtt elkezded gyorsítani (legyen az együttes tömegük mondjuk 5000 tonna, és az még kevés).A fénysebesség 90%-ánál, hogy 91%-ra növeld a sebességet egy Föld méretű anyaghalmazt kell energiává alakítanod, hogy ez sikerüljön. Aztán ha több millió Napnyi tömeget energiává alakítva föltornászod a sebességet 99,9%-ra, aztán azt veszed észre, hogy nincs a világegyetemben annyi energia, hogy elérd a fénysebességet. Mellesleg eddigre a kilövőállomésod tömege vetekszik párszázezer fekete lyukéval illetve kiterjedése alig nagyobb egy porszemnél.

Ki a faxom lövi ki a másik űrhajót, és miből? 8) :lol:

szer. feb. 16, 2005 11:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Beszigorodnak...

"...Király László György, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke a pénzügyminiszterrel folytatott egyeztető megbeszélést követően szerdán benyújtotta lemondását Draskovics Tibornak, aki azt elfogadta. A pénzügyminiszter szerint határozottabb, "a változó körülményekre gyorsan reagáló ellenőrzési tevékenységre van szükség"..."

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20050216lemondott.html

A pénzügyminiszter továbbra is számít Király László György munkájára. Arról, hogy hol folytatja tevékenységét, később születik döntés.
Szerintetek???

szer. feb. 16, 2005 11:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Beszigorodnak...

"...Király László György, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke a pénzügyminiszterrel folytatott egyeztető megbeszélést követően szerdán benyújtotta lemondását Draskovics Tibornak, aki azt elfogadta. A pénzügyminiszter szerint határozottabb, "a változó körülményekre gyorsan reagáló ellenőrzési tevékenységre van szükség"..."

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20050216lemondott.html

szer. feb. 16, 2005 10:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
KBalage írta:
Az a pikacsu unokatestvére :D

Én úgy tudom, hogy a keresztapja...hehe.
partycsoka írta:
18 százalékkal nőtt a Pannon GSM profitja

Ott is csak a fejesek gazdagodnak.

szer. feb. 16, 2005 10:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/ ... ekkal.html

18 százalékkal nőtt a Pannon GSM profitja

A Pannon GSM Távközlési Rt. 33,5 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el 2004-ben az egy évvel korábbi 28,3 milliárd forintos profit után - jelentette be Kocsis Gábor, a társaság vezérigazgató-helyettese szerdán. A társaság árbevétele 3 százalékkal, 176,2 milliárd forintra bővült egy év alatt.

Tavaly év végén a társaság ügyfeleinek száma 2,96 millió volt, ami 4 Százalékos éves bővülést jelent. A Telenor-csoport értékének 10 százalékát teszi ki a Pannon GSM - közölte Kocsis Gábor.

Ezek szerint a napokban érheti el az ügyfelek száma a 3 milliót. Eddig tuti nem érte el, mert már rég sajtóközlemény lett volna belőle.

szer. feb. 16, 2005 10:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ajjaj, pokémon mester?

szer. feb. 16, 2005 10:20
arany tag

Hozzászólás 
Az a pikacsu unokatestvére :D

szer. feb. 16, 2005 10:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658 ... 785  Következő