|
Szerző |
Üzenet |
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Megkeresem az ábrákat, beszkennelem, néhány monitornál "látszik" (inkább csak számokban), hogy a DVI eltolja a színterét. Egyébként ajánlatos kipróbálni mindkét csatlakozót, amelyiken jobb a kép, azt használni. Persze az esetek többségében ez a DVI kell legyen (élesség és "határozottság" miatt), de előfordul az ellenkezője, és igen, ahogy Dester is mondta, ez nagyon kártyafüggő is.
Üdv!
|
szer. nov. 17, 2004 23:31 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
McLaca: engem érdekelnének azok az ábrák! Nálam DVI-on jobb a kép. Egyébként a videokártyák között is ég és föld a különbség! Próbáltatok már TFT-t S3 Savage4-re kötni? Segítek: ne próbáljatok. Valahol MINDIG (!!!) homályos a kép egy vagy több függőleges sávban, akárhogy kalibráljátok. Maximum úgy lehet, hogy ez a sáv (sávok) a kép széle felé essenek. Az újabb kártyákkal nincs ilyen gond.
A DSub kiosztásáról is próbálok szerezni infót, de ha valaki talál, nagyon jó lenne. Kíváncsi vagyok mostmár, hogy van-e "fölös" tű.
|
szer. nov. 17, 2004 15:26 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
fecus írta: Hopp-hopp lehet, hogy DSub-on nem megy a dolog, és azért írja ki mert a monitor típusának a 173p (analog)-ot választottam ki (ami így is van). Hahó van itt valaki aki analóg csatin használja a 173-ast és megy néki a Magic Tune??
Majdnem tudok segíteni
Vagyis félig: nekem 710T-m van analógon használom és nem megy a Magic Tune (egyelőre nem is hiányzik, de érdekes).....és mivel Placa-nak is 710T-je van és DVI-n megy sztem ez 90%-os megfelelő válasz!
|
szer. nov. 17, 2004 10:12 |
|
|
balha
arany tag
|
Haló !
Nekem is d-sub-on megy a magic tune, dvi nincs is
Ja!
Kicserélték a monitort(710n), mert a kezdettől jelenlévő p.hiba mellé megjelent még egy csokornyi...
... a szerviz szerint 15...összesen...
A bolt szerint(ahol vettem), ez elég ritka probléma, és valszeg szállítás közben leejtették...
igaz lehet ez?
|
kedd nov. 16, 2004 23:51 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Nos, nekem nem 173p TFT-m van, de ez is Samsung és MagicTune-os. Jelentem, megy D-Sub-bal is, mivel ezen a moncsin (és a MagicTune-osok 75%-án) csak ez van, sőt ehhez fejlesztették ki. Lehet, hogy a D-sub minden csatija foglalt (amúgy ahogy én tudom, a fele sem), de a MagicTune nem is használ különleges kommunikációt, a monitor és gép közötti Plug&Play kommunikációt hasznosítja, bővíti fel. Egyébként maga a MagicTune gyorsan működik, csak az indulása piszok lassú (vagy az én gépem a csiga). A DVI-hez még: való igaz, hogy a kétszeres d/a-a/d konverzió jelvesztést, -torzulást okoz, azonban előfordul (sőt, gyakran(!) előfordul), hogy mégis a D-Sub-bal jobb a képe. Jellemzően ilyenkor a DVI-vel kisebb lesz a színtér, illetve elmozdul a magenta irányába. Fene se érti... (Vannak ábráim valahol erről.)
Üdv!
|
kedd nov. 16, 2004 23:00 |
|
|
Placa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 578 Tartózkodási hely: Budapest
|
Afro írta: Sziasztok. Érdekelne a véleményetek, hogy mi a különbség az ANALÓG és a DIGITÁLIS bemenetű TFT-k között? Az egyiken csak 15-pin D-sub csati van, míg a másikon DVI is. Gondolom nem a gyorsasága, hanem más. Rosszabb az analóg képe?
Köszi.
Alapvetően az a különbség, hogy a DVI kimenet digitális jelet ad a monitornak, amit átalakítás nélkül tud használni. Az analóg monitor esetén először a digitális jelet analóggá alakítják, majd a monitor visszaalakítja magának ismét digitálissá. A két konvertálás hibákat, torzulásokat eredményezhet. Ennek ellenére analóg kimeneten is lehet szép és éles képet adni, főleg a videókártyától és a kábeltől függ, de persze a monitor ugyanúgy számit. Az analóg bemenetü TFT monitoroknál a különböző felbontásokhoz a képet igazítani kell, amit némelyik monitor magától megtesz, van ahol manuálisan kell beállítani, vagy elindítani az optimalizáló programot. A DVI csatlakozón keresztül a kép mindig a lehető legoptimálisabban jelenik meg és ha még leheteséges tisztábban és élesebben. A DVI kimeneten az ajánlott (nativ) felbontásnál alacsonyabb felbontásokat is képes viszonylag normálisan megjeleníteni. Röviden ennyi, de ha jól emlékszem, már volt erről szó.
Üdv: Placa
|
kedd nov. 16, 2004 15:47 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Épp ez lett volna a következő ötletem. Ha jól tudom, a DSUB minden kiosztása foglalt, így szerintem csak DVI-on keresztül működik.
Afro: lapozz vissza, részletesen írtunk erről a témáról (én is).
|
kedd nov. 16, 2004 10:30 |
|
|
fecus
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. okt. 28, 2004 16:23 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Szeged
|
Placa írta: Nem kell semmilyen segédinformációs plusszkábel, a DVI-n keresztül működik - működnie kellene. Nekem 710T van, gombokkal, osd-vel és működik a MagicTune is, bár itt csak kényelmi dolog, mert a gombokkal is ugyanazt lehet elérni, maximum nem kell előrehajolni a monitorig. Viszont ha buttonless a monitor, valamilyen programnak kell lennie hozzá. Hívd fel a Samsung Mo. ügyfélszolgálatát 06-40-985-985, helyi tarifával hívható, ott biztosan segíteni fognak. Üdv: Placa
Hopp-hopp lehet, hogy DSub-on nem megy a dolog, és azért írja ki mert a monitor típusának a 173p (analog)-ot választottam ki (ami így is van).
Hahó van itt valaki aki analóg csatin használja a 173-ast és megy néki a Magic Tune??
|
kedd nov. 16, 2004 8:46 |
|
|
Afro
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 320 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok.
Érdekelne a véleményetek, hogy mi a különbség az ANALÓG és a DIGITÁLIS bemenetű TFT-k között?
Az egyiken csak 15-pin D-sub csati van, míg a másikon DVI is.
Gondolom nem a gyorsasága, hanem más. Rosszabb az analóg képe?
Példának 2 monitor:
1)
LG L1730S:
Video signal: RGB analóg
Pc connectors: 15 pin-D sub
160°/140°
12ms
250cd/m2
550:1
2)
LG L1730B:
Video signal: RGB analóg / Digital
Pc connectors: 15 pin-D sub / DVI
160°/140°
12ms
250cd/m2
550:1
Köszi.
|
kedd nov. 16, 2004 0:27 |
|
|
Placa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 578 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nem kell semmilyen segédinformációs plusszkábel, a DVI-n keresztül működik - működnie kellene. Nekem 710T van, gombokkal, osd-vel és működik a MagicTune is, bár itt csak kényelmi dolog, mert a gombokkal is ugyanazt lehet elérni, maximum nem kell előrehajolni a monitorig. Viszont ha buttonless a monitor, valamilyen programnak kell lennie hozzá. Hívd fel a Samsung Mo. ügyfélszolgálatát 06-40-985-985, helyi tarifával hívható, ott biztosan segíteni fognak.
|
hétf. nov. 15, 2004 22:21 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Milyen kábelen keresztül kapja a monitor a segédinformációkat a drivertől (MagicTune beállítások, stb)? USB?
|
hétf. nov. 15, 2004 20:54 |
|
|
fecus
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. okt. 28, 2004 16:23 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Szeged
|
McLaca írta: Arról a CD-ről telepítettet a MagicTune-t, amit a monitorhoz kaptál? Igen Idézet: A Samsung oldalán egyébként nem említik, hogy a monitor támogatná a MagicTune szoftverrel való testreszabást, de a kézikönyvében mégis benne van. Hát ez az!! Valamint a MagiTune (2.5) leírásában sem említik ezt a monitort. Idézet: Ha a CD-jéről telepítetted, működnie kell! Ha mégsem, akkor a hiba a windózban van.
Onnan. 3 szor próbálja életre kelteni a kapcsolatot aztán kiírja, hogy a MagicTune nem kompatibilis csatlakoztatott monitorrral, keressem meg a gyártót.
Ha bárki többet tud nálam erről írja ide kérem!
|
hétf. nov. 15, 2004 20:23 |
|
|
szerv
arany tag
|
Sziasztok!
Ahogy elnézegetem az e-Bay-t eléggé "más" árak vannak mint idehaza...
Szóval lehet megérné kiruccanni osztrákékhoz egy 19'-es tft-ért!
Tud valaki valami címet mondani, hogy hol lehet olcsóbban hozzájutni?
Előre is köszi!
|
hétf. nov. 15, 2004 1:59 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Ehh..... kicsit HP-szaga van a dolognak. ("Túl okos" szoftver, ami lassú és nagy.)
Így már értem a problémádat, viszont sajnos segíteni nem tudok rajta.
|
vas. nov. 14, 2004 23:07 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Arról a CD-ről telepítettet a MagicTune-t, amit a monitorhoz kaptál? A Samsung oldalán egyébként nem említik, hogy a monitor támogatná a MagicTune szoftverrel való testreszabást, de a kézikönyvében mégis benne van. Ha a CD-jéről telepítetted, működnie kell! Ha mégsem, akkor a hiba a windózban van. Egyébként nekem marha lassan indul el a program, és az óra mellől előhívni sem egy pillanat műve (igaz, onnan azért sokkal gyorsabb). Na meg a mérete! ~300MB-ot foglalt nekem a gépen, mert felrakta az összes nyelvi fájlt, amit támogat. Javaslat: ami nem kell, töröld le a mappából, ahová települt, csak aztán ne válts át arra a nyelvre, amit töröltél, mert fagyi lesz Nekem így 30MB-ra redukálódott a progi, és azóta sem találom benne a felhasználónként testreszabható beállítások mentési lehetőségét... (meg előtte sem találtam)
Üdv!
|
vas. nov. 14, 2004 20:27 |
|
|
fecus
ezüst tag
|
Kedves Dester!
A 173p-n nincs egy gomb sem, buttonless. Nincs OSD se. Csak szoftver van.
|
vas. nov. 14, 2004 17:14 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Az Acer monitoromon az OSD-ből lehet mindent állítani. Ha DVI a csatlakozás, akkor csak a fényerőt, mert a kontrasztot automatikusan hangolja. Nincs benne semmilyen "Magic" és mégis tökéletes a kép mindig. (Segédprogramom sincs hozzá, mert teljesen fölösleges.)
Nézz körül a monitor CD-jén.
|
vas. nov. 14, 2004 13:05 |
|
|
fecus
ezüst tag
|
Dester írta: Mi ez a Magic Tune, hogy ennyire kell? Nekem még nem hiányzott
Szeretném állítani a fényerőt meg a kontrasztot, stb a 173p-n.
A Natural Color nevű segédprogi kiadja az utasítást, hogy most a kontrasztot vegyem lejjebb amíg a szürke itt és itt fehér nem lesz stb.
Ha nem a Magic Tune-val akkor mivel állítsam?
Help!!
|
vas. nov. 14, 2004 0:32 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Mi ez a Magic Tune, hogy ennyire kell? Nekem még nem hiányzott
|
szomb. nov. 13, 2004 22:14 |
|
|
fecus
ezüst tag
|
Sziasztok!
Meglett a Samsung 173p. Csudaszép. Az egyetlen gondom, hogy a Magic Tune azt írja ki, hogy "This version of Magic Tunes is not supported with the attached display".
A driverben a "SyncMaster 173p, SyncMaster Magic CX710p (analog)" van beállítva.
Nem fut. 3 szor megpróbálja hangolni a kijelzőt aztán a fenti üzenetet írja ki.
Hanyatt is lökte az XP-t alig tudtam visszahozni.
Van ezzel valakinek tapasztalata?
Help!
|
szomb. nov. 13, 2004 18:51 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
prohardver írta: A SyncMaster 913N várhatóan december közepétől lesz kapható. A Samsung bejelentése szerint december közepén már Európában is kapható lesz SyncMaster 913N jelzésű TFT-monitora, amely minden eddiginél alacsonyabb, 8 ms-os válaszidőt biztosít. A 19 hüvelyk képátlójú kijelző 300 cd/m2 fényerővel és igen nagy, 800:1 maximális kontrasztaránnyal rendelkezik. Vízszintes és függőleges betekintési szöge egyaránt 160 fok.
A gyártótól megszokott módon a megjelenítő beállításai a MagicTune révén a számítógépről, azaz teljes mértékben szoftveresen is módosíthatók, a fényerő pedig néhány egérkattintással az épp használt alkalmazáshoz igazítható a MagicBright funkció segítségével. A monitor hátránya, hogy csak analóg (VGA) bemenettel szolgál. A 913N ajánlott kiskereskedemi ára 500 euró alatt lesz – ígérte a Samsung.
|
pén. nov. 12, 2004 12:37 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Hmmmmm, mond valamit Zsoca
|
pén. nov. 12, 2004 11:31 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Nos, ha visszaemlékeztek a monitor papírjai közt van használati utasítás
Valamint az ényhez (Samsung710T) kapott CD-n is rajta van, hogy hogyan kell tisztítani és mivel. Most éppen a melóból írok, de megnézem otthon ha nem felejtem el!
Amúgy ha jól emlékszem akkor valaki spéci kemikália, de ha az nem bántja a képernyőt, akkor a víz tuti nem. Persze áramtalanítás sosem árt előtte!!!
|
pén. nov. 12, 2004 11:04 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Dester írta: ...csinálhatna valami hasznosat is a gép (mint ahogy csinál is a rákkutató és SETI projectekkel)....
Jam, rákkutatás nálam is fut
A vizes rongyon meg még gondolkodom, valaki próbálta már? Nem lett baja tőle a képernyőnek? Azért parázom csak, mert ahhoz túl drága volt, hogy elbökjek valamit...
|
pén. nov. 12, 2004 10:29 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Én meg csak CRT-t láttam eddig besülni, de igazad lehet. (Az említett automatákon nagyon szembetűnő ez). Ettől függetlenül hülyeségnek tartom a képernyővédőket továbbra is. Erőforrászabáló programok, amíg ezek mennek, csinálhatna valami hasznosat is a gép (mint ahogy csinál is a rákkutató és SETI projectekkel).
A képernyővédő azért lenne képernyővédő, mert
1. kímélje a képcsövet/panelt azáltal, hogy változik folyamatosan a kép
2. meghosszabbítsa az élettartamát a monitornak.
Egyfelől tényleg kíméli, mert nem hagyja besülni a képet, viszont ugyanakkor a monitor folyamatosan "dolgozik".
Namármost szerintem a legjobb kímélés az, ha kikapcsolom a monitort. Még TFT-n is, mert így legalább a háttérvilágító lámpák se égnek (a panelról nem is beszélve). Azért írtam a fenti hozzászólásomban, hogy otthoni felhasználás esetén, mert cégnél nyilvánvalóan kényelmetlen folyamatosan ki-be kapcsolgatni a monitort. Nyilván ezen a helyen elkerülhetetlen, de még mindig többre értékelem így is a készenléti módját a monitornak.
Nekem 1 éve van meg ez az Acer AL712 TFT-m, de még mindig olyan, mintha most hoztam volna ki a boltból.
|
pén. nov. 12, 2004 10:06 |
|
|
ARtiC
vas-tag
|
Lehet, hogy jol irtad le a mûködést. De az LCD monitorok is BEÉGNEK, ha sokáig ugyan azt a képet kell mutatni.
Pénztári programokkal foglalkozom, es nem egy lcd monitort láttam (pl. LG), amire "rásült" az ablak képe az állandó betükkel együtt. Ugyanezt láttam kb. fél éves ACER monitornál (ez jegykiadó automatába van beépítve.) Ennél persze nonstop megy a monitor, az elõzõnél, meg ugy kb 6-20 oráig, 95 %-ban ugyan az a felület volt.
szvsz, ha jót akartok a tft-teknek, élesítsetek egy képernyõkimélõt. én spec a vindózét használom 4 perc után on!
Ja CRT monitorok közel nem ilyen érzékenyek, mert eddig abbol tobbet használtak szintén pénztári programhoz, de egyiknél sem láttam a fentihez hasonló 12-14 órás mûködésnél ilyen csúnyaságot.
most lesz cserélve az osszes crt LCD-re, (FujiSiemensC), majd meglátjuk mi lesz pár hónap múlva.
|
pén. nov. 12, 2004 8:37 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Én kb. Win3.1-es korszakban használtam utoljára képernyőkímélőt. A világ egyik leghaszontalanabb találmányának tartom OTTHONI használat esetén. Ha ott vagyok a gép előtt, akkor nem kell, ha meg nem vagyok ott és több, mint 10 percre megyek el, akkor kikapcsolom a monitort. A gép meg hadd menjen.
Egyébként szerintem nem kell. Itt nem "sül" be a katódsugárcső (mivel nincs is). A kristályok meg csak akkor mozdulnak, amikor változás van a képen, egyébként "nyugalmi" állapotban vannak. Ez most nagyon konyhanyelves megfogalmazás volt, de cáfoljatok meg, ha nem így van...
|
pén. nov. 12, 2004 1:14 |
|
|
C300D
vas-tag
|
Hy!
Még új vagyok. Beszereztem egy samsung 710 T-t. Az érdekelne, hogy az lcd moncsi esetén kell-e kimélőt használni?
|
csüt. nov. 11, 2004 21:42 |
|
|
hcs
arany tag
|
Fogsz egy darab rongyot, betartod a csap alá, megnyitod a vizet, elzárod, rongyot kicsavarod, letörlöd (mosod) a képernyőt, és máris tiszta a monitorod.
Erre nem gondoltatok?
|
csüt. nov. 11, 2004 18:23 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Ez a kérdés már bennem is megfogalmazódott. Hiába mondtam mindenkinek, hogy ha valaki hozzáér ujjal a plexihez, letöröm az ujját, valahogy mégis lett rajta 1-2 maszat. Próbáltam natúr ruhával eltüntetni, de csak szétkentem. Így aztán ott éktelenkedik egy folt, ami nem zavaró általában, mert nagyrészt nem látszik, de néha észrevenni (főleg ha sötét a kép).
Úgyhogy bátran elő az ötletekkel...
|
csüt. nov. 11, 2004 17:53 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
LCD tisztítás
Remélem, minél többeteknél eljött már az az állapot, hogy olyan régóta van LCD-je, hogy azt már tisztítani kell. Bennem pár napja megfogalmazódott a gondolat, hogy tenni kellene valamit. Konkrétan maga a háza nem zavar, hogy poros, de arra kíváncsi lennék, hogy ti mit javasoltok a pixeleket védő előlap (póriasan a képernyő) tisztítására.
Ott ugyanis nálam nem a por okoz gondot (azt egy mikroszálas kendővel szoktam eltüntetni), hanem az a pár csepp víz, ami elegyet alkotott a porral. Ennek eredményét pedig mezei ˝kendőzéssel˝ nem igazán lehet eltávolítani. Akármilyen oldószerrel viszont nem merek nekimenni a felületnek, félek, hogy kárt okozhat benne valami kemikália. Tipp, ötlet?
|
csüt. nov. 11, 2004 16:47 |
|
|
fecus
ezüst tag
|
Megrendeltem a Samsung 173p-t.
Kösz a tanácsokat.
Fecus
|
szomb. nov. 06, 2004 17:49 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Azért kiszedhetted volna a lényeget, vagy két link is megtette volna. Annak idején nekem az Acer és az AG Neovo között kellett volna döntenem. Acer lett belőle
|
pén. nov. 05, 2004 14:29 |
|
|
Saitek
ezüst tag
Csatlakozott: kedd júl. 13, 2004 14:35 Hozzászólások: 43 Tartózkodási hely: Jelenleg Budapest, amúgy Szekszárd
|
Hi!
Nekem ezt a két monitort ajánlották:
Neovo E-17B
Version 3.0, 07/01/2004
Panel Panel Type TFT LCD
Panel Size 17.0" (432mm)
Max. Resolution SXGA 1280 x 1024
Pixel Pitch 0.264mm
Brightness 300cd/m2 (Typical)
Contrast Ratio 400:1 (Typical)
Surface Treatments Hard Coating (3H), Anti-glare
Treatment
Viewing Angle (H/V) 140°/130° (Typical)
Display Color 16.7M
Response Time (R/F) 4.5ms/11.5ms (Typical)
Frequency (H/V) H: 24kHz - 80kHz
V: 50Hz - 75Hz
Max. Pixel Clock 135MHz
Life Time 45,000hrs (Minimum)
Input Analog 15-Pin D-Sub
Audio Audio In 3.5mm Audio Line-in
Audio Out 3.5mm Headphone Jack
Speaker 2W x 2
Connector Power 3-Pin AC Plug
Thickness 3.0mm (0.18")
Reflection Rate <1%
Transmission Rate >96%
NeoV Optical
Filter
Hardness >6H (MOH’s Rating)
Tilt Tilt +5° ~ +25°
Mounting VESA FPMPMI Yes (100mm)
Regulation
Approval
Safety & EMI UL/CUL, TUV/BAURT,
NORDIC, CB, TCO 95, FCC,
CE, BSMI, VCCI, CCC, GOST,
ISO 13406-2
VESA DDC 1/2B, DPMS
Power Power AC 100 - 240V, 50 - 60Hz
Consumption <48W (On)
<3W (Stand-by)
<3W (Off)
Dimensions Net (W x H x D) 400 x 390 x 171mm
(15.8" x 15.4" x 6.7")
Packing (W x H x D) 555 x 580 x 171mm
(21.9" x 22.8" x 6.7")
Weight Net Weight 6.2Kg (13.6lbs)
Gross Weight 8.0Kg (17.7lbs)
Packing 1 Pallet 30 Cartons
20’ Container 360 Sets
40’ Container 780 Sets
Neovo X-17AV
Version 1.0, 2003/05/15
Panel Panel Type TFT LCD
Panel Size 17.0" (431.8mm)
Max. Resolution SXGA 1280 x 1024
Pixel Pitch 0.264mm
Brightness 250cd/m2 (Typical)
Contrast Ratio 500:1 (Typical)
Surface Treatments Hard coating (3H),
anti-glare treatment
Viewing Angle (H/V) 170°/170° (Typical)
Display Color 16.7M
Response Time (R/F) 15ms / 10ms (Typical)
Wide Viewing Angel Yes
Frequency (H/V) H: 30kHz - 80kHz
V: 50Hz - 75Hz
Max. Pixel Clock 135MHz
Inputs Analog 15-Pin Mini D-Sub
Digital 29-Pin DVI-D
Connector Power 3-Pin AC Plug
Thickness 3.0mm (0.18")
Reflection Rate <1%
Transmission Rate <96%
NeoV Optical
Filter
Hardness >6H (MOH’s Rating)
Tilt Tilt 0° ~ 15°
Mounting VESA FPMPMI Yes (100mm)
Dimensions Net (W x H x D) 408 x 398 x 175 mm
(16.1" x 15.6" x 6.9")
Packing (W x H x D) 495 x 510 x 228 mm
(19.5" x 20" x 8.95")
Weight Net Weight 6.8Kg (14.7lbs)
Gross Weight 9.5Kg (20.9lbs)
Regulation
Approval
Safety & EMI FCC, UL/CUL, CSA, EPA,
TUV/GS, NORDIC,
TCO95, NUTEK, BSMI,
VCCI, CCC, ISO13406,
EMV, DDC 1/2B, DPMS
VESA DDC 1/2B, DPMS
Power Power AC 100 - 240V, 50 - 60Hz
Consumption <48W (On)
<5W (Stand-by)
<5W (Off)
Filmnézésre és néha játékra kellene. Szerintetek melyik lenne jó? A E-17B 123000 Ft, az X-17AV 130000 Ft. Vagy a Samsungok jobbak?
|
pén. nov. 05, 2004 13:22 |
|
|
Placa
platina tag
|
Már korábban írtam, hogy egy Samsung 710T-re pályázom, ami nagy örömömre a mai nappal beköltözött hozzám. Nem akarok nagyon ömlengeni, már mások is leírták a tapasztalataikat, de tényleg csúcs az a monitor. Nagyon féltem a nagy felbontásától, de annyira tiszta a képe, hogy nem zavaró. Ez a moncsi Pivot-os, tehát fizikailag 90 fokkal elforgatható a monitor a talpán és egy Pivot Pro nevű programmal a kép is elforgatható ( 90, 180, 270 fokban) hozzá. Ez borzasztóan jó dolog, mert 90 fokban elforgatva a vízszintes felbontása 1024 pixel lesz, ami a 17"-os CRT monitorok felbontása. Ebben az állapotban 1024x1280 a felbontása, ami azt jelenti, hogy a word-ben az oldalt teljes terjedelmében látom. Az asztalt átméretezi, minden a megszokott helyén marad, csak az oldalak arányai változnak. Például a fórumban írva ezt a hozzászólást, a beíró ablak alatt görgetés nélkül lehet látni az utolsó 1-2 hozzászólást is. Félelmetesen tiszta a képe, szépek a szinei, nem látok torzítást és DVI-n használva még az 1024x768-as felbontást is egészen szépen jeleníti meg. A monitor a talpán oldalra fordítható, dönthető és el is forgatható (Pivot). Tele van Magic-el: MagicTune, MagicBright és MagicSpeed. DVI és DSUB kábelt adtak hozzá + tápkábelt, meg szoftvereket. Négyféle képminőséget lehet állítani: Custom, Text, Internet, Entertain. Érdekes, az OSD menü nem fordul el Pivot módban. Entertain-ben baromi fényereje van, gondolom filmekhez, játékokhoz ez való. Még túl sok tapasztalatom nincs, még ismerkedem vele, de az eddigi tapasztalataim - számomra - nagyon kedvezőek. Bár már valaki írta, hogy nem vagyok nyitott más kevésbé ismert márkák felé, de én ezt már korábban kinéztem magamnak, és valahogy nem akartam másfelé menni. Tudom vannak ennél jobbak is, meg olcsóbbak is, de nekem nagyon tetszik, nem bántam meg és remélem nem is fogom. Rövidke tapasztalataim alapján is merem ajánlani másoknak is, akik még nem döntöttek.
Üdv: PLaca.
|
szer. nov. 03, 2004 0:44 |
|
|
Hocila
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 134 Tartózkodási hely: Bp.
|
Tapasztalatokra vagy véleményekre lennék kíváncsi: Acer AL1912 19"-es 16ms válaszidő. TESCO sulinet 119 999 HUF. Megnéztem az Acer magyar oldalábn ott a szövegben 16ms-ot írnak, a műszaki specifikációban viszont 25ms-ot. Én meg döntsem el melyik az igaz Nincs digit bemenete, de nekem TV-nek kellene, a tunerhez meg úgysem passzol a DVI
|
kedd nov. 02, 2004 8:25 |
|
|
fecus
ezüst tag
|
fecus írta: Sziasztok!
120 eFt körüli összeget szeretnék az LCD monitorra költeni a sulinetben. Eddig ez sima ügy volt mert max. 17''-ost vehettem volna. Mostanság azonban befér már egy-két 19''-os is. LG L1910S, LG L1930S, Samsung 910N. Így együtt nem találtam összehasonlítást a fórumokon. Melyik a jobb egy ''csúcs'' 17-es (sajnos a legjobbak egyáltalán nincsenek benne) vagy egy butább 19-es? ... Fecus
Válasz magamnak: az összes "lecsúszott" árú 19-es MVA v. PVA: ez jó, de egyik sem rendelkezik DVI-vel: ez rossz. Testvéreik úgy 30 ronggyal drágábbak ha van nékik DVI csatijuk. (Sulinetben)
Mellesleg (gondolom Ti már ezen kidühöngtétek magatokat) a "sima" kereskedelemben annyival olcsóbban adják ugyanazt a típust, hogy ha az ÁFA-t megbuherálom majdnem ugyanott vagyok mint a sulinetes kedvezménnyel.
Úgy néz ki marad a 173p, meg az apró ikonok és betűk.
|
hétf. nov. 01, 2004 21:57 |
|
|
Hocila
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 134 Tartózkodási hely: Bp.
|
Én is azon töröm az agyam, hogy sulineten 120e körül kellene venni egy 19'-ost. Az az elképzelésem, hogy az eddigi 53cm-es Toshiba tévém helyét vehetné át. Tehát elsősorban nem PC vel használnám, hanem vennék hozzá egy külső tvtunert és tévéként használnám. Szerintetek ez járható út, vagy nagyon "szükségmegoldás" lenne? Láttam 25e HUF körül olyan tunert, ami 1024*768-as képet ad, hardveres deinterlace szűrője van, pip, teletext stb.( http://www.avermedia.com/cgi-bin/produc ... nerbox.asp ) Ezzel együtt már egész jó kis cucc lenne, csak hát lehet hogy más az elmélet és a gyakorlat.
|
pén. okt. 29, 2004 10:19 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
fecus írta: Sziasztok!
120 eFt körüli összeget szeretnék az LCD monitorra költeni a sulinetben. Eddig ez sima ügy volt mert max. 17''-ost vehettem volna. Mostanság azonban befér már egy-két 19''-os is. LG L1910S, LG L1930S, Samsung 910N. Így együtt nem találtam összehasonlítást a fórumokon. Melyik a jobb egy ''csúcs'' 17-es (sajnos a legjobbak egyáltalán nincsenek benne) vagy egy butább 19-es? Ami fontos: nem játszom ill. csak ''lassú'' játékokat, filmet nézek, irodai munkát végzek, ma D-Sub-os videokártyám van. Ami kellene szép kép, 44cm-nél kisebb magasság, széles látószög 160/160 (többen nézzük a monitort néha munkaügyben). Ezt más fórumokban is megkérdeztem mert olyan szállítási időket mondanak hogy valószínűleg novemberben nyélbe kell ütni az üzletet.
Köszi a segítséget.
Fecus
Akár D-SUB-os vidkártyád van, akár nem, érdemes DVI-os TFT monitort venni. Később úgyis már DVI-os vidkártyád lesz, akkor meg majd bosszankodsz. (Én ugyanígy használtam a TFT-met pár hónapig D-SUBról (GeForce2 MX400), aztán áttértem DVI-ra (csere lett FX5600-ra).) Szerintem Neked egy 20 ms-os 19-es megfelel (ha van ilyen a környékeden és még meg is tudod fizetni), vagy egy jobb 17-es. "Butább" TFT-t semmiképpen se vegyél!
Ez az én véleményem, kíváncsi vagyok, a többiek mit mondanak...
|
pén. okt. 29, 2004 8:41 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
bocs amit elfelejtettem, ez használt és csak 1 hónap gari van rá, gondolom így már KUKA
|
pén. okt. 29, 2004 8:00 |
|
|
Placa
platina tag
|
alorinc írta: PROVIEW PZ-456 14˝-os TFT LCD monitor Képméret: 14˝ /látható 35 cm/ / Vizszintes frekvencia: 31-60 kHz / Függőleges frekvencia: 60-75 Hz / Képpont méret: 0,297 x 0,297 / Maximális felbontás: 1024 x 768/75Hz / Ajánlott felbontás: 1024 / x 768/60Hz / Kontraszt arány: 200 : 1 / Megvilágítás: 180cd/m2 / Látószög H/V: 90/50° / Analóg D-sub csatlakozó / 5,2 kg / TCO 99 / 2 év garancia
Ez milyen monitor 35e Ftért
Szerintem a 35.000 Ft. tükrében talán nem olyan rossz, de kicsi a fényereje és a kontrasztja is. Ez egy régebbi laptop lcd-re emlékeztet. Azért ha tudod nézd meg működés közben.
|
csüt. okt. 28, 2004 22:15 |
|
|
fecus
ezüst tag
|
Sziasztok!
120 eFt körüli összeget szeretnék az LCD monitorra költeni a sulinetben. Eddig ez sima ügy volt mert max. 17''-ost vehettem volna. Mostanság azonban befér már egy-két 19''-os is. LG L1910S, LG L1930S, Samsung 910N.
Így együtt nem találtam összehasonlítást a fórumokon.
Melyik a jobb egy ''csúcs'' 17-es (sajnos a legjobbak egyáltalán nincsenek benne) vagy egy butább 19-es?
Ami fontos: nem játszom ill. csak ''lassú'' játékokat, filmet nézek, irodai munkát végzek, ma D-Sub-os videokártyám van.
Ami kellene szép kép, 44cm-nél kisebb magasság, széles látószög 160/160 (többen nézzük a monitort néha munkaügyben).
Ezt más fórumokban is megkérdeztem mert olyan szállítási időket mondanak hogy valószínűleg novemberben nyélbe kell ütni az üzletet.
Köszi a segítséget.
Fecus
|
csüt. okt. 28, 2004 16:26 |
|
|
Repeta
platina tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 10:44 Hozzászólások: 585 Tartózkodási hely: Miskolc, a gyönyörű acálváros
|
35??????
Talán 85!!!!
|
csüt. okt. 28, 2004 16:25 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Válaszidő?
|
csüt. okt. 28, 2004 16:22 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
PROVIEW PZ-456 14˝-os TFT LCD monitor
Képméret: 14˝ /látható 35 cm/ / Vizszintes frekvencia: 31-60 kHz / Függőleges frekvencia: 60-75 Hz / Képpont méret: 0,297 x 0,297 / Maximális felbontás: 1024 x 768/75Hz / Ajánlott felbontás: 1024 / x 768/60Hz / Kontraszt arány: 200 : 1 / Megvilágítás: 180cd/m2 / Látószög H/V: 90/50° / Analóg D-sub csatlakozó / 5,2 kg / TCO 99 / 2 év garancia
Ez milyen monitor 35e Ftért
|
csüt. okt. 28, 2004 15:44 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
A Sony árának a 25%-a csak ez a négy betű. Ez tény. Annyival nem jobb szerintem.
Tudom, hogy már ezerszer elmondtam, de érdemes elnézni az Acer háza tájára is... Jó monitorokat csinálnak olcsón. Az enyém már több, mint 1 éve hibamentes.
Amúgy a fórum épp arról szól, hogy megismerj olyan termékeket tapasztalati oldalról, amikkel egyébként nem hozna össze a sors...
|
vas. okt. 24, 2004 19:57 |
|
|
Placa
platina tag
|
Én a 710T-t választanám, talán azért mert újabb, TCO03 szabványnak is megfelel - remélhetőleg nem csak egy szines matricányit ér.
|
vas. okt. 24, 2004 18:48 |
|
|
grimi
arany tag
|
Szerintetek melyik jobb:
SAMSUNG 710T v.
SAMSUNG 172x
Pár ezer a különbség és van mindkettő Bluefishben sulinettel.
Termékek honlapját néztem, az alapján 710T jobb és újabb, de sokan írtátok a 172x-et.
|
vas. okt. 24, 2004 18:38 |
|
|
Placa
platina tag
|
Dester nem vagyok feltétlenül elfogult a Samsunggal szenben (bár amit nézek most is, az is Samsung, igaz CRT, de nagyon jó képe van), de ezt próbáltam és valamennyire ismerem. A többiről csak hantázni tudnék, vagy mások véleményét idézgetni. Pontosabban a SONY egy két termékét is volt szerencsém próbálni, de az még mindig drágább nála.
|
vas. okt. 24, 2004 18:21 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy amikor TFT-ről van szó, csak a Samsungot ismeritek Érdemes lenne kicsit jobban is körülnézni szerintem. Vannak még jó típusok és márkák.
Másik: az újabb TFT-knél már elég széles a monitor látószöge, manapság már nem szokott gondot okozni.
|
vas. okt. 24, 2004 15:59 |
|
|