Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 5:25

Hozzászólás a témához  [ 215 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
Vodafone GPRS: pert nyertek a fogyasztóvédõk... 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én továbbra is tartom azt az álláspontom, hogy ha valaki úgy aláír egy szerződést, hogy nem néz utána mit ír alá az megérdemli a következményeket! :!:

Tekintettel arra, hogy a GPRS Internetet sosem kötötte hűséghez a Voda, csak előfizetéshez ezért nem értem a problémát! Előfizetést készülék nélkül simán lehet venni ahogy Macika is írta. Ha valaki hűséget vállalt, azt azért tette, hogy a készüléket nagyságrendekkel oclsóbban megkapja. Ráadásul annak az emberkének eszébe sem jutott, hogy megkérdezze, hogy a GPRS Inetrnet árait a hűségakcción belül hogyan garantálja a Voda.. Persze nem is nagyon kellett volna érdeklődnie, mivel úgy lett meghirdetve anno, hogy 1 év után forgalom alapján lesz a számlázása..

pén. nov. 19, 2004 13:28
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
csendes írta:
Macika!

Igazad van meg lehetett venni mindenféle hüség nélkül az előfizut, csak az volt a baj, hogy a GPRS tudású készülék akkoriban nem nagyon volt. Ezért reklámozta agyba-főbe az R600-as csúcsmobilt a Vodafone, ez volt a legolcsóbb GPRS tudású készülék, persze, hogy aláirták az emberek a rabságot. Az R600 kapcsán egyébként nem volt korrekt a Vodafone mert Vitamax csomagban 40000 Ft-ért inditotta a forgalmazást majd egy hét után felemelte 50000 Ft-ra, viszont előfizuval maradt továbbra is 9900 Ft.

A reklámozás nem minősül kényszerítésnek, sem jogi procedúrának. Reklámozhatnak Neked egy céklahámozó gépet fél áron, ha utálod a céklát!
Piacgazdaság van (lesz), ha valamire igény van, akkor az drágább, ha nincs, akkor olcsóbb. Erre volt igény. De NEM VOLT KÖTELEZŐ 24 hónap szerződést kötni, csak ha kellett Neked egy készülék is!
Abban nem nagyon okolható egy szolgáltató, hogy az előfizetőknek nincs pénzük megvenni 30-40e Ft-ért egy GPRS-képes telefont hűzég nélkül, teljes áron...

pén. nov. 19, 2004 13:01
Moderátor

Hozzászólás 
csendes írta:
Az volt a baj vele, hogy a 40000 Ft-ot sem érte meg nemhogy az 50000 Ft-ot az a bizonyos R600-as "csúcsmobil", árat emelt (emelhetett) a nagy érdeklődésre való tekintettel.
A rengeteg kezdeti probléma viszont rákényszeritett a mobiltéma alaposabb megismerésére, ezért viszont igy utólag köszönettel tartozom a Vodafone-nak. :D

Mondasz nekem pár olyan terméket, amit annyiért adnak, amennyibe az előállítása/beszerzése került és csak egy tisztességes, 10-15%-os hasznot raknak csak rá, ha viszik, mint a cukrot?
Köszi előre is!

pén. nov. 19, 2004 12:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
csendes írta:
Az volt a baj vele, hogy a 40000 Ft-ot sem érte meg nemhogy az 50000 Ft-ot az a bizonyos R600-as "csúcsmobil", árat emelt (emelhetett) a nagy érdeklődésre való tekintettel.
A rengeteg kezdeti probléma viszont rákényszeritett a mobiltéma alaposabb megismerésére, ezért viszont igy utólag köszönettel tartozom a Vodafone-nak. :D

Az egy dolog, hogy nem ért annyit :) Sok készülék nem ér fele annyit se, mint amennyiér adják. Mivel volt rá kereslet így árat emeltek. Közgazdaságtan alapjai ;)

pén. nov. 19, 2004 12:09
platina tag

Hozzászólás 
Micuir írta:
Így hát teljesen felesleges elemezgetned szvsz, hogy lehetett volna hűség nélkül is, mert ez teljesen másról szól.

Akár még igazad is lehetne, ha nem akarták volna sokan visszakövetelni a hűségnyilatkozat felbontása miatti összegeket. Mert ugye azt NEM volt kötelező megkötni! A perben pedig erről is esik szó, tehát a kedves felhasználók nem csupán erkölcsi okok miatt lázadtak. :roll:

pén. nov. 19, 2004 11:13
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Macika! Biztosan igazad van jogilag, de ez az egész per erkölcsi kérdésekről szólt. A bíróság nem azt mondta ki, hogy a Voda jogszabályt sértett, azaz jogi felelőssége van, hanem azt, hogy tisztességtelen volt, tehát erkölcsi a felelőssége. Az derült ki ezzel az ítélettel, hogy hiába vannak dolgok apróbetűvel a szerződésben, azok nem feltétlenül tisztességesek.
Így hát teljesen felesleges elemezgetned szvsz, hogy lehetett volna hűség nélkül is, mert ez teljesen másról szól.

pén. nov. 19, 2004 8:34
arany tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Nem értem most ezzel mi a baj! Rendszerint mindenki arra panaszkodik, hogy megveszi 10 fabatkáért az adott mobilt erre a szolgáltató egy hétre rá leviszi az árát 8 fabatkára.
Ha csökkent az a baj, ha növel az a baj, ha nem változtat akkor meg az?

pén. nov. 19, 2004 7:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
csendes írta:
Az R600 kapcsán egyébként nem volt korrekt a Vodafone mert Vitamax csomagban 40000 Ft-ért inditotta a forgalmazást majd egy hét után felemelte 50000 Ft-ra, viszont előfizuval maradt továbbra is 9900 Ft.

Nem értem most ezzel mi a baj! Rendszerint mindenki arra panaszkodik, hogy megveszi 10 fabatkáért az adott mobilt erre a szolgáltató egy hétre rá leviszi az árát 8 fabatkára.
Ha csökkent az a baj, ha növel az a baj, ha nem változtat akkor meg az?

pén. nov. 19, 2004 7:38
arany tag

Hozzászólás 
Macika!

Igazad van meg lehetett venni mindenféle hüség nélkül az előfizut, csak az volt a baj, hogy a GPRS tudású készülék akkoriban nem nagyon volt. Ezért reklámozta agyba-főbe az R600-as csúcsmobilt a Vodafone, ez volt a legolcsóbb GPRS tudású készülék, persze, hogy aláirták az emberek a rabságot. Az R600 kapcsán egyébként nem volt korrekt a Vodafone mert Vitamax csomagban 40000 Ft-ért inditotta a forgalmazást majd egy hét után felemelte 50000 Ft-ra, viszont előfizuval maradt továbbra is 9900 Ft.

pén. nov. 19, 2004 7:09
Moderátor

Hozzászólás 
mrvf írta:
Macika írta:

De hogy a mostani korból is legyen egy példa, tegnapelőtt óta a T-mobile előfizetői (igen, a RÉGIEK!) a 31. másodperctől is félperc alapon beszélhetnek az eddigi 1 mp helyett. Mindenki, tehát az is, akinek érvényes hűségszerződése van. Megteheti a T-mobile? Igen, mert benne van a szerződésben, amit anno aláírt az előfizető.

Természetesen megteheti, mivel a törvényi rendelkezések lehetővé teszik számára!!!

Azt azért hadd mondjam el, hogy a Voda is megtehette, lehetővé tette számára az ÁSZF.
Azt senki nem érti meg (Te sem fogod), hogy NEM VOLT SZÜKSÉG hűségvállalásra ahhoz, hogy valaki netezhessen a Vodával. Meg lehetett venni az előfizetést készülék nélkül egyetlen perc hűség vállalása nélkül (a mai napig lehet is). Tehát az olcsó netezésnek NEM VOLT FELTÉTELE a hűség vállalása.
Ha tehát nem jött be az előfizetőnek a Voda minősége, akkor ki lehet dobni a kukába a kártyát. És annyi volt, nincs tovább.
Az ÖSSZES szolgáltatónál lutrira vállal az ember 12-24-36 hónap hűséget, mert a szolgáltatók nyitva hagyják maguknak a kiskaput.

mrvf írta:
Nem ****ásból tette? Ebben igazad van, csak abban nem értek egyet veled, hogy erre rákényszerítették a felhasználók. Ababn az esetben, ha egy mobiltávközlésben világelső cég új szolgáltatást vezet be, akkor elsősorban fel kell mérnie a technikai fejlesztések szükségességét, hogy nevéhez híven minőségi szolgáltatást nyújtson.
Ez így történt? NEM!!! Szándékosan beetették az embereket az olcsó korlátlan internettel, műszaki háttér nélkül. Akkor amikor jöttek az előfizetők örültek nagyon, de amikor használni kezdték a GPRS internetet akkor már kiderült nem megy!!! Jó marketing fogás volt az egész!
Egyszerű magyarnak igenis való korlátlan internet, sőtt kell is!!!
Voda induláskor alacsonyan állapította meg irreálisan versenytársaihoz képest az internetezés költségét, annak reményében hogy előfizetőket szerez, be is jött a számítása, de eggyel nem számolt: Túl nagy volt a sikere!

Igen, a Vodafone is hibázott. De ezt már leírtam korábban.

pén. nov. 19, 2004 4:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:

De hogy a mostani korból is legyen egy példa, tegnapelőtt óta a T-mobile előfizetői (igen, a RÉGIEK!) a 31. másodperctől is félperc alapon beszélhetnek az eddigi 1 mp helyett. Mindenki, tehát az is, akinek érvényes hűségszerződése van. Megteheti a T-mobile? Igen, mert benne van a szerződésben, amit anno aláírt az előfizető.

Természetesen megteheti, mivel a törvényi rendelkezések lehetővé teszik számára!!!
Macika írta:
Kétségtelen, hogy görény volt a Vodafone, amikor bevezette az 1 GB-os korlátot. De nem kib...ból tette, hanem rákényszerítette az a pár tucat IGEN_INTENZÍV felhasználó, aki 0-24 folyamatosan forgalmazott. A töbieknek (a nagy többségnek) csak a szívás, a sikertelenség és az elégedetlenség maradt.
Egyszerűen a magyarnak nem való korlátlan net, mert nem tud élni, csak visszaélni vele.

Nem **** tette? Ebben igazad van, csak abban nem értek egyet veled, hogy erre rákényszerítették a felhasználók. Ababn az esetben, ha egy mobiltávközlésben világelső cég új szolgáltatást vezet be, akkor elsősorban fel kell mérnie a technikai fejlesztések szükségességét, hogy nevéhez híven minőségi szolgáltatást nyújtson.
Ez így történt? NEM!!! Szándékosan beetették az embereket az olcsó korlátlan internettel, műszaki háttér nélkül. Akkor amikor jöttek az előfizetők örültek nagyon, de amikor használni kezdték a GPRS internetet akkor már kiderült nem megy!!! Jó marketing fogás volt az egész!
Egyszerű magyarnak igenis való korlátlan internet, sőtt kell is!!!
Voda induláskor alacsonyan állapította meg irreálisan versenytársaihoz képest az internetezés költségét, annak reményében hogy előfizetőket szerez, be is jött a számítása, de eggyel nem számolt: Túl nagy volt a sikere!
Véleményem szerint, ha megfelelő ütemben és mértékben emeli árait, akkor ezt jogi következmények nélkül megtehette volna. Azonban korlátozást vezetett be, és az adatforgalmat maximálta. Ezzel a költségeket rövid időn belül akár többszörösére is emelte!
Pökhendi emberek használni szerették volna az internetet, de csak internyet volt! Ennyi erővel pl az ADSL felhasználóra is mondhatnánk hogy pökhendi és pofátlan mert túl sokat használja a netet a kifizetett pénzéért. Pökhendi és pofátlan kifejezés egyedül a Vodafonet illeti meg!!!
Ha minősíteni kellene az ügyfeleivel tanúsított magatartását, az viszont kritikán aluli lenne!
Bízom benne, hogy jelen ítélet felkelti a HIF és GVH érdeklődését is, mivel jogszabálysértést mondott ki jogerősen a bíróság. Sok ügyben mindkét említett szerv elutasító határozatot hozott a panaszokra, ezen ítélet tükrében várható valami? Ha nem bírságolja meg a GVH hívatalból elindított eljárásban a Vodát, akkor semmi értelmi nincs a magyar törvényeknek és a törvényes rend betartásának és betartatásának.

mrvf

pén. nov. 19, 2004 2:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Valaki tud már valami közelebbi infót?

csüt. nov. 18, 2004 21:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello!

Én is érintett vagyok ebben a dologban.
Két és fél éve vagyok Voda előfizető, de nem a GPRS internet miatt lettem az, hanem még anno az ingyenbeszélgetés miatt. Teljesen meg vagyok elégedve a vodafone szolgáltatásaival. Természetesen, amikor bejött az a GPRS internet én is azonnal rohantam GPRS-es készüléket vásárolni, hogy lehessen Netem itthon. Azóta is azt használom. Külön ügyelve arra, hogy a 200MB-ot ne lépjem túl. Azóta már több mint 5GB ment keresztül a telefonomon, ami asszem elég sok.

Az ítélet értelmében a ROCK'n'Roll tarifacsomagot használó ügyfelek jogosultak a korlátlan GPRS alapú internethasználatra, a Vodafone a szolgáltatást nem korlátozhatja, és külön díjat sem kérhet érte - mondta el Baranovszky György, az OFE jogi és tanácsadási vezetője. Szerinte ugyanakkor a bíróság döntése lehetőséget ad az érintett előfizetőknek arra is, hogy az internet szolgáltatásért eddig kifizetett külön díjat visszaköveteljék a társaságtól.

Tehát csak a Rock'n'Roll előfizetéssel rendelkező ügyfeleket érinti a dolog, akik már akkor előfizetők voltak, amikor ez az egész bejött. Na most a kérdés az és ez az ítéletből sem derül ki, hogy az eddig befizetett havidíjakat összesen vissza lehet követelni, vagy csak a 200MB felett lévő adatforgalomért kiszámlázott összeget? 2. kérdés Hogy ezek után a vodafonenak biztosítania kell az előfizetőinek a korlátlan GPRS internet elérést ingyenesen?
Asszem ezek nem teljesen egyélrtelműek.

Üdv.

csüt. nov. 18, 2004 13:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Én is érintett vagyok ebben a dologban, anno azért mondtam fel az előfizetést, mert bevezetésre került a korlátozás. Nem bánnám, ha a lelépési díjat visszakapnám, bár gyanítom, erre semmi esélyem, biztosan kitalálnak valamit, hogy ne kelljen fizetni. Hozzáteszem, hogy sosem volt bajom a Vodával ezt az esetet leszámítva, de igazából magamnak köszönhetem, mert voltam olyan h***e, hogy aláírtam a két évet, miközben tudtam, hogy nagyon bizonytalan ez az egész. Azóta feltöltőkártyás vagyok náluk, árakkal, szolgáltatással meg vagyok elégedve. A dolog csak azért érintett érzékenyen, mert bizalmat szavaztam nekik, ők meg visszaéltek vele (én így éltem meg), ennek köszönhetően post-paid sosem leszek náluk többé, és sokakat le is tudtam beszélni erről. Ha megéri nekik az ügyfelek elvsztése, ám legyen. De igaz ez a fatávra is, akinél majd' 10 éves előfizetésemet lőttem le a 150-es kedvezmény megszűnése miatt. Akkortájt a Voda volt az egyetlen alternatíva... Most szerencsére van mikrós netem.

csüt. nov. 18, 2004 6:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
mindig csak a háborgás. Hihetetlen...

Nekem teljesen mindegy, miért veszített és melyik, a lényeg, hogy a mobilszolgáltatók sérthetelenségének koporsója egy újabb szöget kapott.

csüt. nov. 18, 2004 0:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hogy kit erdekel? Krisztianxxx kerdesere valaszoltam, meg ha nincs is koze ennek a temanak a GPRS-hez. ;-)

szer. nov. 17, 2004 22:48
arany tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Folyt.
Vegul Vodafone: minden maradt a regiben (lasd Vitamax Party) vagy az argarancia leteltet kovetoen valtozott vmi,de ez azt hiszem,nagy meglepetest nem okozott senkinek,mert szamitani lehetett ra. A Fiestat megszuntettek,de ilyen esetben egyenkent felajanlottak mindenkinek egy amolyan vigasz ajandekot.
A sima Vitamax tarifai pedig csokkentek,egyedul a Cityn varialtak parszor.
Azt hiszem,pre-paid teren is ok viselkedtek a legkorrektebben.

És ez kit érdekel. A Voda görény volt a GPRS-nettel és ráb....tt. Ha a pre-paidban tett volna hasonlót már nem lenne előfizetője egy darab se és lehúzhatta volna a rolót...

szer. nov. 17, 2004 22:23
arany tag

Hozzászólás 
Partycsoka:

Igy mi megállapithatjuk,ha mások nem is értenek vele egyet,hogy a Vodafone a legkorrektebb( a matávos i beleértve,vagy akármelyik szolgáltatót figyelembevéve) magyarországon a hûségszerzõdéseket kötõ ügyfeleknek a kezdeti feltételeknek megfelelõ szolgáltatás biztosításában...!Ergo, legkiszámíthatóbb, azaz ha emel,vagy bármi változás van, az esetek 95 %-ban ELÕRE BEJELENTI, ami magától értetödõ kellene legyen, és igazán mintát vehetne ERRÕL A T-MOBILE ÉS A PANNON GSM IS!!!!!

szer. nov. 17, 2004 22:16
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Folyt.
Vegul Vodafone: minden maradt a regiben (lasd Vitamax Party) vagy az argarancia leteltet kovetoen valtozott vmi,de ez azt hiszem,nagy meglepetest nem okozott senkinek,mert szamitani lehetett ra. A Fiestat megszuntettek,de ilyen esetben egyenkent felajanlottak mindenkinek egy amolyan vigasz ajandekot.
A sima Vitamax tarifai pedig csokkentek,egyedul a Cityn varialtak parszor.
Azt hiszem,pre-paid teren is ok viselkedtek a legkorrektebben.

szer. nov. 17, 2004 22:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Krisztianxxx! Jol latod a dolgokat. Megnezhetjuk ezt a pre-paideknel is.
T-Mobile: Korabban 2 even at felevente 1 aremelest sikerult osszehozniuk,hosszu (?) ido utan,most ismet hozzanyultak a Dominohoz.
Pannon: majdnem ugyanaz,mint az elozo,csak nekik meg volt bor a kepukon ugy atallni 1mp-rol 30-ra,hogy halon belul parasztvakitaskent visszavettek par Ft-ot,de dragult a vezetekes a mas mobilhalos tarifak szintjere.

szer. nov. 17, 2004 21:52
arany tag

Hozzászólás 
Ja és még annyi erről, hogy a NHH-ban (leánykori nevén HIF) is jó lenne ha elgondolkoznának arról, hogy miért is veszik fel a fizetésüket. Nekik már eleve nem is lett volna szabad ráütni a pecsétet az ÁSZF-módosításokra. GVH dettó, ott is mindent rendben találtak ha jól tudom...

szer. nov. 17, 2004 21:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
csendes írta:
A korrekt dolog az lett volna ha a Vodafone korrektül, már az ügyféllel történő szerződéskötéskor megjelölte volna a napot, hogy meddig lesz korlátlan a szolgáltatás. Igy csak egyszerüen szemtelenül hosszúra nyújtotta a beetetési időszakot a minél több ügyfél megszerzése érdekében.
Remélem most a Vodafone korrekt lesz.

Ha jól emlékszem ez 2002 aug. 31. volt és már a gprs bevezetésekor nyilvánosságra hozták. (vagy nem sokkal ezután) Szóval a "beetetés" valóban hosszúra sikeredett, na meg rá is húztak pár extra hónapot ;) Akkoriban nekem sem volt más lehetőségem netezni és elég keményen érintett, hogy ennyire összehúztáka nadrágkötőt, de továbbra sem érzem jogosnak ezt a büntetést.

szer. nov. 17, 2004 21:36
arany tag

Hozzászólás 
Hasonlitsuk össze nagyjábol a mobilcégek hûségszerzõdés alatt történõ változtatásait!
KEzdjük a piacvezetõvel, a T-Mobile-lal!
Aki náluk 2 évre ir alá, megtapasztalhatta,hogy legalább 2-3szor emel árakat(ez inkabbb a multra volt jellemztó,tehát a netes idõszakra is...), s MINDENKIRE ÉRVÉNYESÍTETTE, akiknek már csak 2 hónapja volt hátra,ara is,vagy aki 1 hónapja kötött szerzõdést!
Pannon Gsm- tudomásom szerint hasonló a helyzet (kivéve tán a másodpercrõl a félperc alapu váltásra, ahol a régi elõfizetéses ügyfeleknek maradt a másodperc alapu számlázás), növelte,növelheti az árait.
Vodafone- Õ IS MEGTEHETNÉ, jogában is áll, de eddig talán ez a netes dolog az egyetlen olyan dolog,ami bizonyos elõfiteséses ügyfelekt érintett,akik "nem jókor" kötöttek szerzõdést, vagy csak a net miat...!
Nekem több mint 2 és fél éve semmi sem változott a havidíjas csomagomnál, a kormányzatis kártyáknál sem változott a dijszabás(fõleg nem emelkedett).
Tehát kinyilvánítható hogy a post paid ügyfelekre, fõleg a hûségszerzõdéssel rendelkezõkre leginkább a Vodafone van oly módon tekintettel,hogy legalább az elsõ 2 évben nem drágít semmit, ellenben a másik két cégel szemben.
Kinek mi a véleménye az általam leirt dolgokról?

szer. nov. 17, 2004 21:33
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Brummogo írta:
Hát egyszerűen valószinűleg úgy, hogy nem lehet úgy hűségszerződést köttetni a fogyasztóval, hogy a hűségszerződés időtartama alatt majd azt csinálok vele amit akarok, pl. jól lehúzom a 2. évben kényem-kedvem szerint.

Na, ha már hívtál.

Akkor mondom.

24 hónap hűségszerződésem volt a Pannonnal. És megemelték az előfizetési díjamat/percdíjamat vastagon az infláció felett. Nem most, hanem vagy X éve. Kötött a szerződés, mit tehettem, fizettem. Merthogy a szerződésben (amit anno aláírtam) benne volt, hogy megteheti.

Kétségtelen, hogy görény volt a Vodafone, amikor bevezette az 1 GB-os korlátot. De nem kib...ból tette, hanem rákényszerítette az a pár tucat IGEN_INTENZÍV felhasználó, aki 0-24 folyamatosan forgalmazott. A töbieknek (a nagy többségnek) csak a szívás, a sikertelenség és az elégedetlenség maradt.
Egyszerűen a magyarnak nem való korlátlan net, mert nem tud élni, csak visszaélni vele.
Ugyanakkor az előfizető oldaláról is (nehezen bár, de) megérthető a dolog, hiszen egy SZOLGÁLTATÓ CÉG AZT IGÉRTE(!), hogy korlátlan lesz. Erre (közömbös milyen okból) pár hónap múlva kiderült, hogy nem tudja teljesíteni az igéretét, mert FIZIKAILAG LEHETETLEN, hogy 20.000 előfizetőnek havi korlátlan GPRS-elérhetőséget adjon egy működő GSM hálózat MELLETT. Ez a világon senkinek sem sikerült eddig (igaz senki nem indított ennyire amatőr módon, mint a Voda. Amatőr alatt azt értem, hogy a korlátlan szolgáltatás bevezetése előtt nem végeztek kellő felmérést, érettek-e rá az előfizetők, hogy korlátlan alatt NE NYAKLÓ NÉLKÜLIT, HA KELL HA NEM értsenek, hanem tényleg a szükségleteknek megfelelő felhasználást, hogy mások is hozzáférhessenek).
Akik ezt nem képesek megérteni, csak pökhendien hajtogatják a maguk igazát, azokat csak sajnálni tudom. Vannak olyan dolgok, amiben alkalmazkodni kell másokhoz. Ha tetszik, ha nem.

Erre a hozzászólásomra valószínűleg szokásod szerint jó adag személyeskedéssel fogsz válaszolni. De nem érdekel, részemről elmondtam mindent, amit akartam a témában.

Azért a szakmai és jogi részhez annyit, hogy lehet a Pannon és a T-mobile eljárása se állná ki a jog próbáját.
A Voda meg egyszerüen túlvállalta magát és ennek az európai megoldása az az lett volna, ha a korlátozással és a forgalmi díjjal egyidejűleg kiengedi a hűségszerződésből az előfizetőket. De nem ők erőből akarták megoldani a dolgot és ráb...tak. Ennyi, meg egy bambi.

szer. nov. 17, 2004 21:26
arany tag

Hozzászólás 
Én is a korlátlan net miatt lettem Vodafone előfizető annak idején az elsők között. Akkor nálunk nem volt semmilyen más net lehetőség. A kezdeti időszak valóban nagyon beteges szolgáltatás volt a hirtelen a rendszerre szabaduló sok felhasználó miatt. Szerintem a Matáv korlátozása teljesen véletlen esett egybe a Vodafone GPRS szolgáltatásának kezdetével. Azóta a Vodafone rendberakta a rendszert, rengeteget fejlesztett és az most jól működik.

A korlátlanságot szerintem csak azon ügyfeleknek kell visszaállitani, amennyiben ez megvalósulhat, akik a korlátozás előtt már előfizetők voltak, ők voltak azok akiket egyértelmüen úgy tájékoztattak, hogy korlátlan az adatforgalom. Az, hogy volt valamiféle lebegtetett infó arról, hogy esetleg majd lehetséges a korlátozás gyenge érvnek bizonyult. A korrekt dolog az lett volna ha a Vodafone korrektül, már az ügyféllel történő szerződéskötéskor megjelölte volna a napot, hogy meddig lesz korlátlan a szolgáltatás. Igy csak egyszerüen szemtelenül hosszúra nyújtotta a beetetési időszakot a minél több ügyfél megszerzése érdekében.
Remélem most a Vodafone korrekt lesz.

szer. nov. 17, 2004 21:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves Kollega! :-D
Ez ugy lehetseges,hogy ez Magyarorszag. Itt olyan dolgok is megtortennek,melyek egy normalis allamban sehol a vilagon nem kovetkezhetnenek be.

szer. nov. 17, 2004 21:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Brummogo írta:
A többiről meg annyit hogy még annyira sem érdekel a Voda nyomora hogy írjak neki egy levelet, hogy légyszi a kiszámlázott 200-1GB közti forgalmi díjakat legyen szíves visszautalni.
Egyszóval egy életre bekaphatják. Mármint a Voda.

NA, Brummogo összefoglalta a lényeget. És igaza is van... ;)

szer. nov. 17, 2004 20:57
Profil Privát üzenet küldése YIM
gyémánt tag

Hozzászólás 
na csak hogy tisztán lássunk! Most akkor a 200 mega feletti díjakról van szó?

szer. nov. 17, 2004 20:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Továbbra sem értem hogyan nyerhetett pert bárki is ez ügyben a voda ellen?! Teljesen nyílt dolog volt, hogy x időpontig korlátlan, aztán változás. Persze a változás mértékét nem tudtuk, nem is lehetett jól megsaccolni. Gondolom a 200 mega az eszetlen töltögetők miatt lett 200 mega. Na most aki gprs miatt vett csak előfizut az is tudhatta, hogy mibe vág bele! Mondjuk az tény, hogy az üzletkötők nem hívták fel a figyelmet, hogy hahó, pár hónap múlva nagyot fogsz szívni kisapám, de ha jól emlékszem a plakátok alján ott volt, hogy meddig korlátlan!
Nem mondom jól jönne bármiféle visszafizetés vagy egyéb kedvezmény, de ha egy ilyen ügyet meg lehet nyerni, akkor az precedens értékű lesz és jön a szivatás egymás után. Ez pedig nem hinném, hogy jót tenne a vesenypolitikának!

szer. nov. 17, 2004 20:54
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Brummogo írta:
Hát egyszerűen valószinűleg úgy, hogy nem lehet úgy hűségszerződést köttetni a fogyasztóval, hogy a hűségszerződés időtartama alatt majd azt csinálok vele amit akarok, pl. jól lehúzom a 2. évben kényem-kedvem szerint.

Na, ha már hívtál.

Akkor mondom.

24 hónap hűségszerződésem volt a Pannonnal. És megemelték az előfizetési díjamat/percdíjamat vastagon az infláció felett. Nem most, hanem vagy X éve. Kötött a szerződés, mit tehettem, fizettem. Merthogy a szerződésben (amit anno aláírtam) benne volt, hogy megteheti.

Ugyanakkor az előfizető oldaláról is (nehezen bár, de) megérthető a dolog, hiszen egy SZOLGÁLTATÓ CÉG AZT IGÉRTE(!), hogy korlátlan lesz. Erre (közömbös milyen okból) pár hónap múlva kiderült, hogy nem tudja teljesíteni az igéretét, mert FIZIKAILAG LEHETETLEN, hogy 20.000 előfizetőnek havi korlátlan GPRS-elérhetőséget adjon egy működő GSM hálózat MELLETT. Ez a világon senkinek sem sikerült eddig (igaz senki nem indított ennyire amatőr módon, mint a Voda. Amatőr alatt azt értem, hogy a korlátlan szolgáltatás bevezetése előtt nem végeztek kellő felmérést, érettek-e rá az előfizetők, hogy korlátlan alatt NE NYAKLÓ NÉLKÜLIT, HA KELL HA NEM értsenek, hanem tényleg a szükségleteknek megfelelő felhasználást, hogy mások is hozzáférhessenek).
Akik ezt nem képesek megérteni, csak pökhendien hajtogatják a maguk igazát, azokat csak sajnálni tudom. Vannak olyan dolgok, amiben alkalmazkodni kell másokhoz. Ha tetszik, ha nem.

Erre a hozzászólásomra valószínűleg szokásod szerint jó adag személyeskedéssel fogsz válaszolni. De nem érdekel, részemről elmondtam mindent, amit akartam a témában.

A személyeskedésről csak annyit, hogy ennyit vártam: "Bocs igazad volt. Jogosan akadtál ki a Voda törvénysértésén."
Itt le is zárhatjuk.
A többiről meg annyit hogy még annyira sem érdekel a Voda nyomora hogy írjak neki egy levelet, hogy légyszi a kiszámlázott 200-1GB közti forgalmi díjakat legyen szíves visszautalni.
Egyszóval egy életre bekaphatják. Mármint a Voda.

szer. nov. 17, 2004 20:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Ráadásul ott tényleg bizonyítható lenne, hogy sokan tényleg csak a 29Ft miatt vettek kártyát.
Szépen kandikamera, szerződéskötés, és megnézni, hogy tájékoztat-e az eladó az évvégi emelésről. Ha nem, mehet a per.

A szitu pont ugyanaz. A Pannon is feltüntette, hogy csak év végéig álla 29Ft-os percdíj, igaz csak az alsó sarokban -4-es betümérettel. A Voda anno ugyanígy reklámozta a GPRS csomagot. Szóval ha a Vodának vissza kell állítani, akkor a Pannon se nagyon ugrálhat.. Tudom, itt most a hűségnyilatkozatra van kihegyezve a dolog..

szer. nov. 17, 2004 20:43
Moderátor

Hozzászólás 
Brummogo írta:

Na, ha már hívtál.

Akkor mondom.

szer. nov. 17, 2004 20:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Soma01 írta:
Januártól meg majd a Pannont perelik, mert felviszi a 29-et 36 forintra? Amúgy meg szvsz azok az emberek ELSŐSORBAN telefont ill. előfizetést vettek és CSAK MÁSODSORBAN netet!!! Vagy külön olyan volt a csomag, hogy CSAK netre jó? NEM!

Ráadásul ott tényleg bizonyítható lenne, hogy sokan tényleg csak a 29Ft miatt vettek kártyát.
Szépen kandikamera, szerződéskötés, és megnézni, hogy tájékoztat-e az eladó az évvégi emelésről. Ha nem, mehet a per.

szer. nov. 17, 2004 20:33
arany tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
A kiegészítő szolgáltatások (Value Added Services) díjait, de még az alap percdíjakat sem kell garantálni a szolgáltatónak az előfizetésben foglalt időtartam alatt. Ha valaki elolvasta már a szerződést amit aláírt egy félm sor sem szól arról, hogy a GPRS szolgáltatást a teljes 2 év alatt 3125Ft-ért korlátlanúl fogja adni. Már csak azért sem, mert a GPRS Internet szolgáltatás az ingyenes tesz periódus után amikor 3125Ft-os díj ellenében került bevezetésre úgy, hogy az 1 éves periódus után forgalmi díj alapú lesz. Tehát szerintem inkább arra lehet számítani, hogy a Vodának vissza kell majd fizetnie az esetleges túlszámlázásokat az első éves időszakban, de mivel már a szolgáltatás bejelentésekor is megadta, hogy a 3125Ft korlátlan net akció mikor fog lejárni az azutáni részen nem hiszem, hogy változtatnia kell.

Félreértés ne legyen, nagyon örülnék, hy 3125Ft-ért korlátlan GPRS netet lehetne kapni, HA annak minősége is lenne.. De mivel már az első periódusban is kiderült hogy a sok visszaélés miatt gyakorlatilag használhatatlanúl lassú lett a net félő, hogy ezentúl a 200MB forgalmat sem tudod majd kihasználni, mert 5 percenként kidob, vagy be se enged majd a net.. :cry:

Nem kéne újra belemenni a vitába, de úgy tünik, hogy a bíróság kimondta ha hűségszerződést köt veled a szolgáltató akkor a szerződés időtartama alatt csak közös megegyezéssel lehet bármit is módosítani. És a szerződés a teljes megrendelt szolgáltatáscsomagra vonatkozik. Mindenesetre ez kellemes precedens lehet arra hogy a szolgáltatók végre leszálljanak a magas lóról. Nem csűrhetik csavarhatják a jogot a saját kényük-kedvük szerint.

szer. nov. 17, 2004 20:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Soma01 írta:
Januártól meg majd a Pannont perelik, mert felviszi a 29-et 36 forintra? Amúgy meg szvsz azok az emberek ELSŐSORBAN telefont ill. előfizetést vettek és CSAK MÁSODSORBAN netet!!! Vagy külön olyan volt a csomag, hogy CSAK netre jó? NEM!

Na ezaz! A net csak egy szolgáltatás volt!

szer. nov. 17, 2004 20:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
A szolgáltató mindig fenntartja a jogát a szolgáltatás áarainak megváltozattaására, szüneteltetésére, valamint az áltmeneti korlátozására amennyiben az a hálózat taerheltségére nézve veszélyes. Ugyanígy kizárhatók a szolgáltatásból felhasználók, ha azok veszélyeztetik a szolgáltatás minőségét. Tehát ha visszaáll a net, akkor az ASZF valamely ehhez hasonló pontja alapján szépen kirugdossa majd a voda az eszeveszett letöltőket..

Helyes! Hardcore user fizessen elő dsl-re vagy más nem mobil (wlan kivéve) netre! Az új árakkal amúgy is olcsóbban jön ki!

szer. nov. 17, 2004 20:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Vodanetem nekem is volt akkoriban, de nem azért, és nem akkor vettem előfizetést, hanem az ingyenduma miatt. Vajon ha az ember csak 1-2 hónapig netezett, azt is érinti? Vagy csak azokat, akik folyamatosan, a kezdetektől vodaneteztek?
És ugye csak azok kaphatnak korlátlan netet , akiknek még tart az akkori hűségük. És gondolom csak addig, ameddig a hűségük tart.

szer. nov. 17, 2004 20:29
platina tag

Hozzászólás 

szer. nov. 17, 2004 20:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
CineDOG írta:
Akkor ha valamelyik szolgáltató bármit is emelt (percdíj, mms,wap), a hűségnyilatkozat alatt,akkor azért lehet perelni? És ha eltörölt valamit?
Mondjuk a Tmob a 3másodpercet?

Ha benne van a szerződésben, hogy a hűség alatt garantálja és mégis megváltoztatta akkor igen

A szolgáltató mindig fenntartja a jogát a szolgáltatás áarainak megváltozattaására, szüneteltetésére, valamint az áltmeneti korlátozására amennyiben az a hálózat taerheltségére nézve veszélyes. Ugyanígy kizárhatók a szolgáltatásból felhasználók, ha azok veszélyeztetik a szolgáltatás minőségét. Tehát ha visszaáll a net, akkor az ASZF valamely ehhez hasonló pontja alapján szépen kirugdossa majd a voda az eszeveszett letöltőket..

szer. nov. 17, 2004 20:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
Én most is a Voda GPRS netet haszálom, szóval ezért érint a minősége is.. :wink:

én már nem, de pont a korlát bevezetése után kellett volna nagyon a net (szakdoga) így buszozhattam, utazhattam ami egy csomó időmbe került! (az idő meg ugye pénz ;) ) szóval kíváncsi vagyok mi sül ki ebből
Partycsoka cinedog üdv :)

szer. nov. 17, 2004 20:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Na,ez erdekes. Ha visszaallitjak az 1GB-ot a azon elofizetoknek,akik meg a vodanal voltak a korlat bevezetesekor, akkor nekik meddig lesz ervenyben a regi-uj 1GB-os hatar? Mert ez szerintem csak max. par honapig fog menni. Az viszont valoszinu,hogy a halo le lesz terhelve,mert visszaternek a hardcore userek, legalabbis egy reszuk.

De mi a helyzet a régebbi előfizusokkal? Nekem már a gprs elött is volt előfizu! Engen nem károsított meg akkor a voda a korlátozással? Ha csak a gprs bevezetése utáni előfizetők kapnának kártérítést asszem jópár előfizus vándorolna más szolgáltatóhoz!

szer. nov. 17, 2004 20:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én most is a Voda GPRS netet haszálom, szóval ezért érint a minősége is.. :wink:

szer. nov. 17, 2004 20:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na,ez erdekes. Ha visszaallitjak az 1GB-ot a azon elofizetoknek,akik meg a vodanal voltak a korlat bevezetesekor, akkor nekik meddig lesz ervenyben a regi-uj 1GB-os hatar? Mert ez szerintem csak max. par honapig fog menni. Az viszont valoszinu,hogy a halo le lesz terhelve,mert visszaternek a hardcore userek, legalabbis egy reszuk.

szer. nov. 17, 2004 20:22
ezüst tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
minasm2,
c'est la vie.. :wink: A te nézőpontod is változik amikor a net sz*rakodik (majd).. 8)

Én már átpártoltam másra, szóval mondom, ez ilyen téren engem nem érint... De ki a fene fogja visszaadni a korlátozott MB-jaimat? Meg mindig nézni, hogy határon belül maradjak, aztán meg voda bácsi küld egy számlát, hogy hopsz pont átcsusztál, bocsi. ;) Na mindegy...

szer. nov. 17, 2004 20:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Akkor ha valamelyik szolgáltató bármit is emelt (percdíj, mms,wap), a hűségnyilatkozat alatt,akkor azért lehet perelni? És ha eltörölt valamit?

Ha benne van a szerződésben, hogy a hűség alatt garantálja és mégis megváltoztatta akkor igen

szer. nov. 17, 2004 20:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem tudom eldönteni, hogy most örüljek vagy ne... Ingyen net jó dolog, de ha ingyen van minden birka azt fogja használni és így használhatatlan lesz...

szer. nov. 17, 2004 20:19
ezüst tag

Hozzászólás 
TheDaemon írta:
vávává! Korlátlan net lesz?
Akkor még elő is fizetek! :)

Ne tedd... ;)

szer. nov. 17, 2004 20:18
a fórum lelke

Hozzászólás 

szer. nov. 17, 2004 20:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
minasm2,
c'est la vie.. :wink: A te nézőpontod is változik amikor a net sz*rakodik (majd).. 8)

TheDaemon,
Azért ne bízz abban a korláltan netben, ha mégis bevezeti újra, akkor majd csinál egy jó nagy áremelést, ugyanis az ÁSZF szerint megteheti..

szer. nov. 17, 2004 20:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
TheDaemon írta:
vávává! Korlátlan net lesz?
Akkor még elő is fizetek! :)

Ha jól értelmezem csak azoknak, akik régebbi előfizetők. Bár ki a régebbi előfizető?! Mikrotól is számítódik az eset? :)

szer. nov. 17, 2004 20:17
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 215 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő