Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 6:12

Hozzászólás a témához  [ 215 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
Vodafone GPRS: pert nyertek a fogyasztóvédõk... 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Brummogo írta:
Mondjuk én kivertem, nálam működött is a net az országos leállásokat leszámítva gyakorlatilag folyamatosan. Ja és nem is korlátoztak le 1 GB-nál. Az emelésig végig kb. 2GB körül volt a forgalmam. Mondjuk utána is kb. 3 hónapig még ezt használtam 1 GB-ig azóta kábel. De ennyit életemben nem anyáztam fenyegetőztem, leveleztem. Ennyiszer még soha nem próbáltak hülyének nézni se.

Azért érdekelne ezt hogy sikerült elérned! Ha jól értem a 3125 Forintért kaptál korlátlan netet a korlátozás bevezetése után is?!
Akkor viszont (ha nem egyedi szerződésed vagy speckó csomagod van) a voda nem volt korrekt, hiszen ha te megkaptad másnak is meg kellett volna, vagy neked sem jár! (félre ne érts nem téged akarlak ezzel bántani:) )
Márcsak azért sem értem hogy lehetett ez a helyzet nálad, mert ezáltal a voda beismerte volna, hogy tévedett!
Beavatnál a részletekbe, hogy milyen indokokkal kaptad meg a korlátanságot?

kedd nov. 23, 2004 7:14
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sverige írta:
djsms írta:
Emberek! Ez az egész lassan úgy hangzik, mintha a voda megszüntette volna a netet! "Csak" annyiról van szó, hogy lekorlátozta a forgalmat 200 megára. ...

Sőt! Szerintem ez a per nem is 200 megás, hanem az azt megelőző 1 gigás korlátozásról szól. A 200 megás sávos árazásra való áttérés az szerintem más eset...

Igazad van! Viszont ez méginkább erősíti amit írtam ;) 1 giga simán elég egy normál webezős embernek! Mi hárman használtuk ki ezt a mennyiséget anno! (persze ne magamból induljak ki stb stb)

kedd nov. 23, 2004 7:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Brummogo írta:
Jutott is vagy 20 weboldal naponta fejenként.

A nem túl magas készülékár pedig anno 50000-nél kezdődött +adatkábel, ha nem valami leharcolt használt/lopott **** akartál venni.

A többi majdnem stimmel.

A Pannont meg a Westelt azért nem szidja(ta) senki, mert nem hirdetett 3125 Ft-ért korlátlan netelérést a Mindenkinek kiváltására.

1, na annál azért több! :)
2, én ha jól emlékszem 40ezerért vettem s45-öt kábelestől (ami akkoriban nem az olcsóbb kacatok közé tartozott)
4, ebben igazad van.

kedd nov. 23, 2004 7:05
arany tag

Hozzászólás 
skynet írta:
Brummogo írta:
nord írta:
skynet írta:
gprs telefon annak idején volt 30 (vagy 40?) ezer forintért is vitamax csomagban: alcatel 735 (ha ugyan így hívják), igaz, előtte 60 ezer volt egy ideig.

Hát ez az...
Ne felejtsük el, hogy a nagyon olcsó vezetékes internet megszüntetése leginkább az igencsak árérzékeny embereket érintette.
Márpedig, ha valakinek, akkor nekik nem volt mindegy, hogy 6 vagy 9ezerért megkapott egy GPRS-képes telefont, vagy még annyit hozzá kellett volna tennie, amennyiből majd' egy évig internetezhetett!

Arról az apróságról sem elfeledkezve, hogy a 9.900 + a lelépés 37.500 még mindig kevesebb mint 50.000 és még az adatkábel is benne volt. És még jól is elsülhetett volna a dolog.

ellentmondasz magadnak...

ha a 9900 + 37500 < 50000 (ezt nem vitatom :) ) akkor ebből következik, hogy számoltál vele, hogy ki kell fizetned a lelépési pénzt, és az olcsóbb megoldást választottad.

kiderült, hogy az olcsó húsnak most se túl sűrű a leve, és kifizeted a lelépési pénzt, mert nem azt kapod, amit szerettél volna. de ezzel már az elején számoltál (9900 + 37500 ...), tehát nem tudom, miért vagy felháborodva azon, hogy bekövetkezett, amire mindig is számítottál titkon...

Már ne is haragudj, de az két külőnböző dolog, hogy számolsz a bontás esetleges költségeivel és megint más dolog, hogy kivered a szolgáltatóból amit igér. Mondjuk én kivertem, nálam működött is a net az országos leállásokat leszámítva gyakorlatilag folyamatosan. Ja és nem is korlátoztak le 1 GB-nál. Az emelésig végig kb. 2GB körül volt a forgalmam. Mondjuk utána is kb. 3 hónapig még ezt használtam 1 GB-ig azóta kábel. De ennyit életemben nem anyáztam fenyegetőztem, leveleztem. Ennyiszer még soha nem próbáltak hülyének nézni se.

De vége és már csak a soha többé Vodafone maradt meg.

hétf. nov. 22, 2004 18:10
arany tag

Hozzászólás 
nord írta:
skynet írta:
gprs telefon annak idején volt 30 (vagy 40?) ezer forintért is vitamax csomagban: alcatel 735 (ha ugyan így hívják), igaz, előtte 60 ezer volt egy ideig.

Hát ez az...
Ne felejtsük el, hogy a nagyon olcsó vezetékes internet megszüntetése leginkább az igencsak árérzékeny embereket érintette.
Márpedig, ha valakinek, akkor nekik nem volt mindegy, hogy 6 vagy 9ezerért megkapott egy GPRS-képes telefont, vagy még annyit hozzá kellett volna tennie, amennyiből majd' egy évig internetezhetett!

Arról az apróságról sem elfeledkezve, hogy a 9.900 + a lelépés 37.500 még mindig kevesebb mint 50.000 és még az adatkábel is benne volt. És még jól is elsülhetett volna a dolog.

hétf. nov. 22, 2004 17:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Naja, de a Vodafone korlátlan netet ígért egy éven át. Ha jól emlékszem.

hétf. nov. 22, 2004 17:43
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:

Hát ez az...

hétf. nov. 22, 2004 17:14
arany tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Emberek! Ez az egész lassan úgy hangzik, mintha a voda megszüntette volna a netet! "Csak" annyiról van szó, hogy lekorlátozta a forgalmat 200 megára. Sőt, ezt a korlátot próbálta bővíteni azzal a bizonyos macaraval!
Azért megnézném kik azok, akik a legjobbah hőbölögnek. Ez most nem kampányszöveg, de a 200 mega webezésre úgyahogy elég. Aki nem film és egyéb letöltésre használta már régen sem a vodát csak egy dolgot vett észre (elvileg) mégpedig a szolgáltatás minőségének javulását!
Annak idején kiszámoltuk, hogy ezért a pénzért modemmel kb ugyanennyit lehetne (folyamatosan) letölteni.
Mi albérletben 3an használtuk! Egyszer sem mentünk 200 fölé (pedig egész nap neteztünk ;) ) Bár tény, hogy a korlát elött megvolt a havi 1 giga is.
Nem puszipajtásom a voda, nem is őt védem (vagy csak közvetve) de miért nem szidja senki a Pannont vagy a mostmár Tmobilt a drága netért? Hja és a hűség. Macikával kell egyetértsek, hogy nem volt kötelező hűséggel venni a telót illetve az előfizetést! Továbbá egy icipici utánjárással lehetett szerezni gprs képes készüléket nem túl magas áron!
Persze a voda helyébe nem így csináltam volna, de utólag könnyű okoskodni :)

Jutott is vagy 20 weboldal naponta fejenként.

A nem túl magas készülékár pedig anno 50000-nél kezdődött +adatkábel, ha nem valami leharcolt használt/lopott **** akartál venni.

A többi majdnem stimmel.

A Pannont meg a Westelt azért nem szidja(ta) senki, mert nem hirdetett 3125 Ft-ért korlátlan netelérést a Mindenkinek kiváltására.

hétf. nov. 22, 2004 16:53
platina tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Emberek! Ez az egész lassan úgy hangzik, mintha a voda megszüntette volna a netet! "Csak" annyiról van szó, hogy lekorlátozta a forgalmat 200 megára. ...

Sőt! Szerintem ez a per nem is 200 megás, hanem az azt megelőző 1 gigás korlátozásról szól. A 200 megás sávos árazásra való áttérés az szerintem más eset...

hétf. nov. 22, 2004 14:42
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Emberek! Ez az egész lassan úgy hangzik, mintha a voda megszüntette volna a netet! "Csak" annyiról van szó, hogy lekorlátozta a forgalmat 200 megára. Sőt, ezt a korlátot próbálta bővíteni azzal a bizonyos macaraval!
Azért megnézném kik azok, akik a legjobbah hőbölögnek. Ez most nem kampányszöveg, de a 200 mega webezésre úgyahogy elég. Aki nem film és egyéb letöltésre használta már régen sem a vodát csak egy dolgot vett észre (elvileg) mégpedig a szolgáltatás minőségének javulását!
Annak idején kiszámoltuk, hogy ezért a pénzért modemmel kb ugyanennyit lehetne (folyamatosan) letölteni.
Mi albérletben 3an használtuk! Egyszer sem mentünk 200 fölé (pedig egész nap neteztünk ;) ) Bár tény, hogy a korlát elött megvolt a havi 1 giga is.
Nem puszipajtásom a voda, nem is őt védem (vagy csak közvetve) de miért nem szidja senki a Pannont vagy a mostmár Tmobilt a drága netért? Hja és a hűség. Macikával kell egyetértsek, hogy nem volt kötelező hűséggel venni a telót illetve az előfizetést! Továbbá egy icipici utánjárással lehetett szerezni gprs képes készüléket nem túl magas áron!
Persze a voda helyébe nem így csináltam volna, de utólag könnyű okoskodni :)

hétf. nov. 22, 2004 14:37
arany tag

Hozzászólás 
"hűségszerződésnek nem volt része a NET-elérés"

Macikaaaa!

Te vagy az ász, jobban tudod mint az itélőtábla. Csak tudnám miért nem a te kezedben volt a döntés :?: :?: :?: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

szomb. nov. 20, 2004 19:57
ezüst tag

Hozzászólás 
nord írta:
A Vodafone-nak rengeteg ember megadta az esélyt. A cég pedig letojta azok véleményét, akik őt eltartják. Ez a nagy büdös helyzet...

Amit leírttál azzal teljesen egyetértek, ismételni nem akarom az egész hozzászólásodat. Ami a lényeg a Voda a kispénzű embereket elég csúnyán átverte.
Régen résztvettem ebben a nagy veszekedésben amit pár topictársam művel, de belátom semmi értelme. Amikor már bíróság jogerősen elítél egy szolgáltatót akkor... Régen azt mondogattátok törvénysértés, jogsértés stb... nem történt. Most ennek a kimondása megtörtént, aki még a bíróság ítéletlét is megkérdőjelezi nézzen magába de elég jó mélyre!!
Sajnos vannak itt olyanok akik saját véleményüknek folyamatosan ellentmondanak és játszák a nagy mindentudót. Azon fórumozók akik mindhárom mobilcégnél rendelkeznek előfizetéssel, megengedhetik maguknak, nekik mindegy nem az átlagos mobil előfizetőket képviselik. Vagy éppen a Voda viszonteladói, dolgozói akik munkaadójukkal szemben elfogultak. Ha kicsit ezek az emberek is levennék a szemellenzőt láthatnák mi a helyzet!
Szóval a Voda kispénzű előfizetői réteget célozza meg, de átverte őket! Ezek után?

szomb. nov. 20, 2004 19:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Elnézést kérek, ha kákán is csomót keresőnek hangzik a hozászólásom:

1.
Macika,
ha én dolgozok és minden jó szándékom ellenére rosszul sül el a dolog, akkor hibázok.
Ha viszont valamiben hazudtam, akkor arra később még a legnagyobb jóindulattal se merném mondani, hogy "bocsi, csak hibáztam..."

2.
Nem azért kell elítélnünk a Vodafone-t, mert olcsónak, és a Mindenkinek-szolgáltatás kiváltójának hazudta a GPRS szolgáltatását, hanem azért, mert korlátozás nélkülinek hirdette. Nem tartotta be, a bíróság elítélte.

3.
Valahogy van egy olyan érzésem, ha mindezt a Pannon vagy a Westel csinálja, akkor ezen a fórumon a legmocskosabb pénzhajhász multinak mondják el, aki szemrebbenés nélkül szívatja a szegény magyar népet.
De mivel - ahogy a fórumon néhányan láttatni akarják: a kisemberek mobilszolgáltatója a pénzéhes, pofátlan másik kettővel szemben - Vodafone az elmarasztalt cég, ezért néhányan már az előfizetőket hibáztatják, hogy ők a hibásak, anélkül is lehetett volna netezni, hogy aláírnak két évet.
Csak hát nem mindenki fossa a pénzt.
Nem mindenki teheti meg, hogy ne válassza a két éves hűséget.
Nem mindenki teheti meg, hogy a legolcsóbb vezetékes internetes szolgáltatás megszüntetése után több tízezer forintért nem támogatott GPRS-képes készüléket válasszanak.
És a Vodafone pont azokra az emberekre épített, akiknek minden forint számít.

A Vodafone-nak rengeteg ember megadta az esélyt. A cég pedig letojta azok véleményét, akik őt eltartják. Ez a nagy büdös helyzet...

szomb. nov. 20, 2004 18:27
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Brummogo írta:
Én ilyet nem írtam. De ha nem értetted meg lassan két év és egy jogerős bírósági itélet után se, hogy a hűségszerződéssel a szolgáltatód nem vesz meg téged kilóra és nem csinálhat azt veled amit akar, akkor nem értheted meg ezt az itéletet se. És rohadtul nem látod át jogaidat. Kissé nehézkes a jogérvényesítés ebben az országban, de mint látható meg lehet oldani. Viszont egyértelműen nem éri meg a ráfordított időt, fáradtságot. Amíg ez így marad addig mondom hogy balkáni állapotok uralkodnak errefelé. Ennyi.

A balkánban hosszú idő óta először egyetértünk. Sajnos.

Azt, hogy nem látom át a dolgokat, kicsit sértőnek érzem magamra nézve. Mert Te csak tudod. De már megszoktam ezt Tőled.

Rosszul mondod, mert Magyarországon igenis megvesz kilóra a cég, akinek aláírsz. Magának rengeteg kiskaput hagy, míg Neked annyit, hogy fizethetsz, ha nem tetszik. Érdekes, hogy (ezt mindig felhozom példának), hogy a matáv tudott úgy 24 hónapos szerződést kötni, hogy MINDKETTŐNKRE érvényes volt a 24 hónap kötöttsége. Végig olyan áron kaptam az ISDN szolgáltatást, közben pedig 2x is volt áremelés a listaárban.
Érdekes módon a mobilszolgáltatók valamiért nem foglalkoznak az előfizetők jogaival. Nem is érdekli őket. Háromból választhatsz, de mondegyiknél ugyanazt kapod, neked bilincs, nekik kiskapuk.
De mivel az emberek >70%-a nem képes kifizetni egy összegben a gyári független, hűségmentes készüléket, ezért kaszálnak a szolgáltatók. Nyugaton ugyanez van, de kint tényleg fillérekért (pár €) adják a komoly készülékeket is a szerződés hűségvállalásának reményében.
Addig, ameddig itthon ilyen csóróság van, addig ez így is fog maradni.

Mert Hozzád hasonlóan egy R600-asért fog 24 hónap hűséggel reszketni valaki 19e Ft-ért, ahelyett, hogy megvegyen 105e Ft-ért egy hűségmentes 6310i-t (2,5 évvel ezelőtti árak!). Pedig akkor nem lenne rákényszerítve egyik szolgáltatónál sem a hűségszerződés aláírására, tehát akkor hagyhatja ott őket, amikor nem tetszik, amit csinálnak.

Számomra kicsit csekonics-módra viselkedsz. Neked lehetőleg ingyen adjanak mindent, DE azt tökéletes minőségben. Nem vagy hajlandó megérteni, hogy kevés pénzért alacson minőségű szolgáltatás jár. Nem hiszem el, hogy Te a munkahelyeden ugyanolyan körültekintően jársz el, ha egy projectért 10e Ft-ot, vagy 1,5 millió Ft-ot kapsz.

És azt sem hiszem el, hogy nem hagyta még el a szádat olyan, hogy 100 Ft-ért mit vársz el, amikor a kínai piacon vett lépegető hőmérő eltört, látszólag magától.

Látod van amiben egyetértünk.

A többiről annyit, hogy nem ismersz. Szerencsére nem azonos körökben forgunk... De q..a rosszfelé kapisgálsz velem kapcsolatban.

szomb. nov. 20, 2004 18:14
Moderátor

Hozzászólás 
csendes írta:
Na gyerekek valaki csapjon már az asztalra!
Semmi értelme igy egymásnak ugranotok csupán azért mert akármelyik szolgáltató valakinek éppen nem felel meg valamilyen szempontból. Én bizony mindegyiknek használom ezt vagy azt a szolgáltatását, nyilván a nekem legfontosabbakat a legkedvezőbb árakon.
Azért sem kell senkinek megharagudnia (főleg rám), hogy a független magyar biróság jogerős itélete esetleg a régi GPRS előfizetőknek a számukra kedvezőbb állapotot állitja helyre. Igenis az első hetekben szó sem volt semmiféle adatforgalomkorlátozásról, sőt az első három hónapban (2002. juli 15.-okt. 15.-ig)még a 3125 Ft GPRS havidijat sem kellett kifizetni.
Bármelyik szolgáltatónak tanulság, hogy drasztikus korlátozást, drasztikus áremelést nem lehet úgy végrehajtani, hogy annak az időpontját az új szolgáltatás bevezetése pillanatában nem jelenti be.
Ezért vannak még pl. CSÉB biztositások (aki emlékszik ezekre a 20-25 éves dolgokra) most is embereknek érvényben mert a biztositó annó úgy szerződött, hogy csak az ügyfél mondhatja fel, a biztositó nem.

Itt nem a hirtelen változtaásról van szó.

Csak többen (élükön Brummogóval) nem tudják megérteni, hogy a Voda-féle hűségszerződésnek nem volt része a NET-elérés, azt a szerződés érvényességén belül szabadon fel lehetett mondani és akár újra indítani (és mint tudjuk, a szerződésben kötött dolgokkal ezt nem lehet megtenni!!!).
Ha valaki nem volt olyan anyagi helyzetben, hogy meg tudjon venni 2x-es összegért egy hűség nélküli GPRS-képes készüléket, akkor KÉNYTELEN VOLT elfogadni a Voda feltételeit és aláírni 24 hónap bizonytalanságot azért, hogy olcsón, az átlagos jövedelműeknek is MEGFIZETHETŐEN tudjon ilyenhez jutni.

A Voda abban hibázott óriásit, hogy ELHITETTE a beetethető emberekkel, hogy a GPRS akárcsak teljesítményben, akárcsak árban is felveheti a versenyt a megszűnt Mindenkinek-kel..
Mert azt hazudta a magyaroknak, hogy ez így van, holott az egész világon a lehető legdrágább ez a szolgáltatás!

EBBEN hibázott óriásit a szolgáltató.

Érdekes, hogy Brummogó engem vádol azzal, hogy nem látok bele a dolgokba, holott kettőnk közül nem én voltam az, aki 24 hónap hűséget vállaltam a Vodának a GPRS-net miatt.

szomb. nov. 20, 2004 17:40
arany tag

Hozzászólás 
Na gyerekek valaki csapjon már az asztalra!
Semmi értelme igy egymásnak ugranotok csupán azért mert akármelyik szolgáltató valakinek éppen nem felel meg valamilyen szempontból. Én bizony mindegyiknek használom ezt vagy azt a szolgáltatását, nyilván a nekem legfontosabbakat a legkedvezőbb árakon.
Azért sem kell senkinek megharagudnia (főleg rám), hogy a független magyar biróság jogerős itélete esetleg a régi GPRS előfizetőknek a számukra kedvezőbb állapotot állitja helyre. Igenis az első hetekben szó sem volt semmiféle adatforgalomkorlátozásról, sőt az első három hónapban (2002. juli 15.-okt. 15.-ig)még a 3125 Ft GPRS havidijat sem kellett kifizetni.
Bármelyik szolgáltatónak tanulság, hogy drasztikus korlátozást, drasztikus áremelést nem lehet úgy végrehajtani, hogy annak az időpontját az új szolgáltatás bevezetése pillanatában nem jelenti be.
Ezért vannak még pl. CSÉB biztositások (aki emlékszik ezekre a 20-25 éves dolgokra) most is embereknek érvényben mert a biztositó annó úgy szerződött, hogy csak az ügyfél mondhatja fel, a biztositó nem.

szomb. nov. 20, 2004 16:56
Moderátor

Hozzászólás 
Brummogo írta:
Én ilyet nem írtam. De ha nem értetted meg lassan két év és egy jogerős bírósági itélet után se, hogy a hűségszerződéssel a szolgáltatód nem vesz meg téged kilóra és nem csinálhat azt veled amit akar, akkor nem értheted meg ezt az itéletet se. És rohadtul nem látod át jogaidat. Kissé nehézkes a jogérvényesítés ebben az országban, de mint látható meg lehet oldani. Viszont egyértelműen nem éri meg a ráfordított időt, fáradtságot. Amíg ez így marad addig mondom hogy balkáni állapotok uralkodnak errefelé. Ennyi.

A balkánban hosszú idő óta először egyetértünk. Sajnos.

Azt, hogy nem látom át a dolgokat, kicsit sértőnek érzem magamra nézve. Mert Te csak tudod. De már megszoktam ezt Tőled.

Rosszul mondod, mert Magyarországon igenis megvesz kilóra a cég, akinek aláírsz. Magának rengeteg kiskaput hagy, míg Neked annyit, hogy fizethetsz, ha nem tetszik. Érdekes, hogy (ezt mindig felhozom példának), hogy a matáv tudott úgy 24 hónapos szerződést kötni, hogy MINDKETTŐNKRE érvényes volt a 24 hónap kötöttsége. Végig olyan áron kaptam az ISDN szolgáltatást, közben pedig 2x is volt áremelés a listaárban.
Érdekes módon a mobilszolgáltatók valamiért nem foglalkoznak az előfizetők jogaival. Nem is érdekli őket. Háromból választhatsz, de mondegyiknél ugyanazt kapod, neked bilincs, nekik kiskapuk.
De mivel az emberek >70%-a nem képes kifizetni egy összegben a gyári független, hűségmentes készüléket, ezért kaszálnak a szolgáltatók. Nyugaton ugyanez van, de kint tényleg fillérekért (pár €) adják a komoly készülékeket is a szerződés hűségvállalásának reményében.
Addig, ameddig itthon ilyen csóróság van, addig ez így is fog maradni.

Mert Hozzád hasonlóan egy R600-asért fog 24 hónap hűséggel reszketni valaki 19e Ft-ért, ahelyett, hogy megvegyen 105e Ft-ért egy hűségmentes 6310i-t (2,5 évvel ezelőtti árak!). Pedig akkor nem lenne rákényszerítve egyik szolgáltatónál sem a hűségszerződés aláírására, tehát akkor hagyhatja ott őket, amikor nem tetszik, amit csinálnak.

Számomra kicsit csekonics-módra viselkedsz. Neked lehetőleg ingyen adjanak mindent, DE azt tökéletes minőségben. Nem vagy hajlandó megérteni, hogy kevés pénzért alacson minőségű szolgáltatás jár. Nem hiszem el, hogy Te a munkahelyeden ugyanolyan körültekintően jársz el, ha egy projectért 10e Ft-ot, vagy 1,5 millió Ft-ot kapsz.

És azt sem hiszem el, hogy nem hagyta még el a szádat olyan, hogy 100 Ft-ért mit vársz el, amikor a kínai piacon vett lépegető hőmérő eltört, látszólag magától.

szomb. nov. 20, 2004 16:55
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Brummogo írta:
Macika írta:
Brummogo írta:
Látszik, hogy te nem értessz semmit.

De **** nekem...

Á, nem **** neked. Az egyszerű emberek mindig boldogabbak. Nem látják át mikor vannak megvezetve és ezért nem is zavarja őket.

Miért nem mondod mindjárt, hogy szegény, jószándékú, egyszerű tapló paraszt vagyok, aki nem tudja, hogy a kezével, vagy a lábával kell bekapcsolni a mobiltelefont?

szomb. nov. 20, 2004 15:44
ezüst tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
De biztos én vagyok a hülye, mert nem akarom, hogy a Vodafone, Fibernet,Tesco, (meg még ki tudja hány céget gyűlölnek teljes szívből páran a neten), kivonuljanak az országból, vagy menjenek csődbe.

Nem azt szeretnék a fogyasztók, előfizetők hogy kivonuljonak az országból, hanem azt, hogy tisztességesek legyenek és ne verjenek át embereket!!!!
OFF: Múlt héten az említett árúházba visszavittem egy garanciás terméket javításra, de először nem akarták elfogadni mert a dobozát már kidobtam. Nagy győzködés után át akarták venni de 23 hónapos javítási határidőveé. Ekkor durrant el a fejem és utánnajártam... Vége az lett az árúház vezetője elnézést kért és megigérte hasonló est nem fordul elő, a készülék árát azonnal kifizették!
Ez eddig nem lenne annyira furcsa, de amikor látom, hogy a szemem előtt mit csinálnak: kivesznek a polcról egy bontatlan dobozt abbol ki a terméket, helyébe a bevitt javításra szorulót és ki a polcra :evil:
Ehhez már tényleg gyomor kell!
ON:Ja megjegyzem a jótállási jegyen szerepelt egy megjegyzés: "A javításhoz az alkatrészt a forgalmazó köteles biztosítani!" Egyszerűbb kirakni, valaki újra megveszi és 3 napon belül csere ekkor csak úgy hibás termékként a gyártónak visszaküldhetik!
Lehet nem hiszed el, de vannak olyan emberek akiket a Voda szántszándékkal átver. Lehet először én is furcsáltam ezt a nagy vodagyűlöletet, de amikor több barátom és kollégám járja meg... véletlennek nem tulajdoníthatom. És pontról-pontra hasonló átverésben részesülnek ismerősök mint én, nem furcsa? Pannonos voltam előtte, közben Voda (miért....) ismét Pannon de semmi gondom nincs velük. Azt elismerem kisebb hibák előfordulnak, de az ügyfélszolgálat lelkiismeretesen rövid időn belül segít (szakszerűen).
Másik dolog ugyan azzal a telóval vodás kártyával nem tudtam telefonálni csak az ablakból és mindig a voda azt mondta a készülékem hibás. Bevittem bevizsgáltatni a szakszervízbe (fizettem érte) és azt mondták semmi gondja, ezt dokumentumokkal igazolták. Voda azt mondta ő nem hiszi el adjam oda nekik ők is megvizsgálják. Na ezt már nem, független szakszervíz véleményét nem fogadja el...??? miért?? Frászt adtam oda, aztán csesznek vele tényleg valamit hogy nekik legyen igazuk.....
De ahogy itt olvasgattam nem csak én vagyok egyedüli aki nem szíveli a Vodát, nem azért mert a pirost színt utálom, hanem azért mivel többször borsot törtek az orrom alá!

szomb. nov. 20, 2004 15:34
arany tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Brummogo írta:
CineDOG írta:
Melyek azok az igénytelen szolgáltatások?
Biztos nem látom a fától az erdőt....

Full bugos hálózat. Sorozatos "kártyahiba hívja a szolgáltatót" üzenet a telón, Folyamatosan resetelő R600. És nem a telcsik ****, amióta a T-mobilenál vagyok egyszer se csinálta egyik se. Javuló, de még mindig elég **** térerő. Hálón levő telcsi hívásakor "A hívott szám pillanatnyilag.." Pillanatok alatt hangpostára irányított hívások és ráadásul nem adható meg az idő. Hirtelen ennyi.

Nekem NINCS Kártyahiba (biztos mert nincs kikopva a sim tartó, és nem leöregedett R600-am van), térerő sok helyen vacak, nincs, de a másiknál is van ilyen. Ki éppen merre jár/lakik. Hívott szám pill.nem elérhető-vel találkoztam, csak szerintem az a teló nem volt hálón. Hangposta kikapcsolva, mert ott a frankó hívásértesítő.

Az a kiöregedett r600 tök jól üzemel a konkurenciánál. A csúcs az az volt amikor 4 azaz négy teló kattant ki egyszerre a kocsiban, az Eri újraindult a másik 3 meg kiírta a kártyahibát. Tuti az összes telóban gyári hibás a sim és lötyög a simtartó. Egyébként meg ha nem lett volna a netes átb....s show semmi bajom nem lenne a céggel. De 10Mb/s max. sávszélességre (30 Db. ADSL kapacitására) szimplán pofátlanság 20000 db. "korlátlan" netezőt rászabadítani... És még finom voltam.

CineDOG írta:
Persze az is lehet, hogy csak a sim kártyát kellett volna kicseréltetni a Vodával.

Tudod Brummogó, te annyira elvakultan, indulatokkal teli utálod a Vodafone-t, hogy az nevetséges. Rólad egy másik topik elvakult Fibernet gyűlölője jut eszembe (Pofozógép), aki szintén azt akarja, hogy egy ilyen kis profitgörény cég: "Jobb ha nem bővít és nem fejlesztget semmit, hanem kitakarodik a piacról."
Én meg a legnagyobb megelégedéssel netezek a Fibernettel, és nézem a csatornáit.

De biztos én vagyok a hülye, mert nem akarom, hogy a Vodafone, Fibernet,Tesco, (meg még ki tudja hány céget gyűlölnek teljes szívből páran a neten), kivonuljanak az országból, vagy menjenek csődbe.

Én is elégedett vagyok a Fibernettel. Most is azzal netezek. Pedig ők se tökéletesek, itt is vannak leállások, pl. tegnap a viharban, de nem érik el a kritikus szintet.

szomb. nov. 20, 2004 15:31
Moderátor

Hozzászólás 
Brummogo írta:
Macika írta:
Brummogo írta:

De **** nekem...

Á, nem **** neked. Az egyszerű emberek mindig boldogabbak. Nem látják át mikor vannak megvezetve és ezért nem is zavarja őket.

Miért nem mondod mindjárt, hogy szegény, jószándékú, egyszerű tapló paraszt vagyok, aki nem tudja, hogy a kezével, vagy a lábával kell bekapcsolni a mobiltelefont?

szomb. nov. 20, 2004 15:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Brummogo írta:
...

A tartalmas hozzászólásaidtól kimélj meg minket. Van elég hely és lehetőség ahol lehet anyázni, és személyeskedni.

szomb. nov. 20, 2004 15:18
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Brummogo írta:

De **** nekem...

szomb. nov. 20, 2004 15:12
Moderátor

Hozzászólás 
prisz írta:
Tudjátok mit?
Nekem megéri, hogy 3-4 ft-al drágábban telefonálok, de legalább nem kell az abak mellett dekkolnom ha telefonálni kell, fel tudok normálisan csatlakozni a netre letölteni a mail-eket, mindenhol kellemesen wapozhatok, normálisan átverés nélkül számlázzák ki az adatforgalmam, és ha problémám van tisztességesen beszélnek velem.
Egyébként nekem is van még valahol vodafos kártyám, mégsem húztam le a wc-n, pedig párszor már majdnem megtettem, de ennél azért "emberibbnek" érzem magam. :)

1. Ha Neked megéri, hogy 3-4 Ft-tal többért telefonálj percenként, akkor nem a Te szolgáltatód a Vodafone. Ebből nem kell még messzemenő következtetéseket levonni, van akinek az igényeihez és a lehetőségeihez elegendő egy Suzuki is, van aki (szintén nem tehetősebb) inkább vesz egy leharcolt öreg nagyautót, csak ne nézhessék Suzukisnak. És fizeti a nagy vasra a díjakat, javítgatja, vagy pedig közlekedik hibás autóval, veszélyesen.
2. Nem kell az ablak mellett dekkolni, ha telefonálni akarok.
3. Fel lehet normálisan csatlakozni a netre. Nem tudom, mikor használtad utoljára, én legutoljára idén július elejétől 1,5 hónapig és KIVÁLÓAN ment. Hévíz mellett, az erdő közepén.
4. Nem volt még átverés a számlázásomban, igaz még csak 3 éve vagyok előfizetőjük és 4 éve pre-paidesük.
5. Tisztességes beszéd? Hmm, érdekes. Ha eddig normálisan köszöntem, és UDVARIASAN beszéltem velük, akkor MINDIG ugyanazt kaptam vissza, ahogyan én viselkedtem. Kétségtelen, hogy a leggyengébb ügyfélszolgálatuk van, de hát majd változik. De a stílusra NEM LEHET panasz.Azért megjegyzem, eddig mindent el tudtam érni. Ami nekem nagyon zavaró a Pannonnál, hogy ha NEKIK van egy számlahibájuk, akkor NEKEM azonnal írásban (ajánlott levél, Ügyféllevelezési Osztály, számlareklamáció) kell reklamálnom. A Vodánál ha elkövettek (szerintem) valami hibát, akkor elegendő jeleznem, ők beírják a megfelelő helyre.

szomb. nov. 20, 2004 14:38
Moderátor

Hozzászólás 
Brummogo írta:

De **** nekem...

szomb. nov. 20, 2004 13:59
ezüst tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
de fura, 2 éve van vitamaxom, 3 telefonnal használtam a kártyát, most épp egy s*arráhasználz c35-el és cvan térerö, tudok beszélni, nincs kártyahiba... Persze mindenkinek kell valami amit utálhat, van akinek ez mobilszolgáltato, van akinek pártok... de ez utobbinak legtöbbször azért oka is van, nem csak az ideggyengeség:)

Igazad van! Tényleg van oka, mert 3 hónapig használtam is, vagy legalábbis próbáltam. Ami pedig azt illeti, ideggyengeség az valóban volt rendesen a 3 hónap alatt, meg is szabadultam egy jó adag hajtól, a többi pedig átment őszbe. Most mit csináljak pereljem be őket? Vagy forduljak az alkotmánybírósághoz?
Legfeljebb jogerősen kapok egy parókát......... :wink:

szomb. nov. 20, 2004 13:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
de fura, 2 éve van vitamaxom, 3 telefonnal használtam a kártyát, most épp egy s*arráhasználz c35-el és cvan térerö, tudok beszélni, nincs kártyahiba... Persze mindenkinek kell valami amit utálhat, van akinek ez mobilszolgáltato, van akinek pártok... de ez utobbinak legtöbbször azért oka is van, nem csak az ideggyengeség:)

szomb. nov. 20, 2004 13:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Tudjátok mit?
Nekem megéri, hogy 3-4 ft-al drágábban telefonálok, de legalább nem kell az abak mellett dekkolnom ha telefonálni kell, fel tudok normálisan csatlakozni a netre letölteni a mail-eket, mindenhol kellemesen wapozhatok, normálisan átverés nélkül számlázzák ki az adatforgalmam, és ha problémám van tisztességesen beszélnek velem.
Egyébként nekem is van még valahol vodafos kártyám, mégsem húztam le a wc-n, pedig párszor már majdnem megtettem, de ennél azért "emberibbnek" érzem magam. :)

szomb. nov. 20, 2004 13:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Hívott szám pill.nem elérhető-vel találkoztam...

Sajnos mióta "fejlesztették" a hálózatot, mindenre azt mondja be, hogy "jelenleg nem elérhető", nem különbözteti meg a normál kikapcsolást, és a nincs térerő/akku lemerült állapotot, így nem lehet tudni, hogy miért nincs fent a telefon a hálón...

szomb. nov. 20, 2004 12:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Persze az is lehet, hogy csak a sim kártyát kellett volna kicseréltetni a Vodával.

Tudod Brummogó, te annyira elvakultan, indulatokkal teli utálod a Vodafone-t, hogy az nevetséges. Rólad egy másik topik elvakult Fibernet gyűlölője jut eszembe (Pofozógép), aki szintén azt akarja, hogy egy ilyen kis profitgörény cég: "Jobb ha nem bővít és nem fejlesztget semmit, hanem kitakarodik a piacról."
Én meg a legnagyobb megelégedéssel netezek a Fibernettel, és nézem a csatornáit.

szomb. nov. 20, 2004 12:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Brummogo írta:
CineDOG írta:

Full bugos hálózat. Sorozatos "kártyahiba hívja a szolgáltatót" üzenet a telón, Folyamatosan resetelő R600. És nem a telcsik ****, amióta a T-mobilenál vagyok egyszer se csinálta egyik se. Javuló, de még mindig elég **** térerő. Hálón levő telcsi hívásakor "A hívott szám pillanatnyilag.." Pillanatok alatt hangpostára irányított hívások és ráadásul nem adható meg az idő. Hirtelen ennyi.

Nekem NINCS Kártyahiba (biztos mert nincs kikopva a sim tartó, és nem leöregedett R600-am van), térerő sok helyen vacak, nincs, de a másiknál is van ilyen. Ki éppen merre jár/lakik. Hívott szám pill.nem elérhető-vel találkoztam, csak szerintem az a teló nem volt hálón. Hangposta kikapcsolva, mert ott a frankó hívásértesítő.

szomb. nov. 20, 2004 12:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Brummogo írta:
Full bugos hálózat....

Furcsa, hogy ezt a 146 társam és én nem tapasztaljuk. Se Budapesten, se a nyírség eldugott falvaiban, se Somogyban. Nem tökéletes, van még mit javítani, de a trémobilnál ugyanúgy tudok bármikor problémákat mondani (260 előfizetés).
Egyébként ha jól tudom már rég nem vagy vodás... akkor honnan is veszed mindezt? (költői kérdés, mert úgyis tudjuk)

szomb. nov. 20, 2004 11:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mostmár 3 éve vagyok kártyás használójuk, most inkább mászkálok országszerte mindenhol és az általad leírtakat nem tapasztalom. Tegnap pl. végigbeszéltem a Bp- Győr utat, múlt héten pedig Bp-Gyöngyös-Eger-Debrecen vonalon többször beszéltem és nem tapasztaltam ezeket. Nem csak autopályán mentünk... tájat is néztünk.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bagyu szomb. nov. 20, 2004 11:59-kor.

szomb. nov. 20, 2004 11:58
arany tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:

szomb. nov. 20, 2004 11:44
a fórum lelke

Hozzászólás 

szomb. nov. 20, 2004 11:20
ezüst tag

Hozzászólás 
Na végre történt valami!

Annak idelyén jó volt be*ülyiteni az embereket, előfizetőket toborozni, most rendesen megszívták :lol:
Megérdemlik..... Amúgy is mindig utáltam a vodafost, a szemét húzásai miatt. Elegem van a cinikus reklámjaikból, és az igénytelen szolgáltatásaikból. Egy kicsit legalább elgondolkodhatnak, bár sejtésem szerint ez nehezen fog nekik menni. Figyeljétek meg, hogy megint valamilyen sunyisággal ebből is kimászik :cry:

szomb. nov. 20, 2004 8:44
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Azt azért hadd mondjam el, hogy a Voda is megtehette, lehetővé tette számára az ÁSZF.
Azt senki nem érti meg (Te sem fogod), hogy NEM VOLT SZÜKSÉG hűségvállalásra ahhoz, hogy valaki netezhessen a Vodával. Meg lehetett venni az előfizetést készülék nélkül egyetlen perc hűség vállalása nélkül (a mai napig lehet is). Tehát az olcsó netezésnek NEM VOLT FELTÉTELE a hűség vállalása.
Ha tehát nem jött be az előfizetőnek a Voda minősége, akkor ki lehet dobni a kukába a kártyát. És annyi volt, nincs tovább.
Az ÖSSZES szolgáltatónál lutrira vállal az ember 12-24-36 hónap hűséget, mert a szolgáltatók nyitva hagyják maguknak a kiskaput.

.

pén. nov. 19, 2004 21:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt már csak azért sem lehetett volna benne a szerződésekben, mert a GPRS Internet indulásakor az volt, hogy az 1 éves periódus után forgalom alapján lesz a számlázás..
Bár az tény, hogy az első évben korlátlan netet ígért.. Csak ugye a hálózat nem bírta..

pén. nov. 19, 2004 14:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tegyük hozzá, hogy mikor aláírta a két év hűséget, nem volt benne a szerződésben, és nem is mondták, hogy akkor most két évig 3125Ft-ért kolátlan netet kapsz a hűséged végéig.

pén. nov. 19, 2004 14:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én továbbra is tartom azt az álláspontom, hogy ha valaki úgy aláír egy szerződést, hogy nem néz utána mit ír alá az megérdemli a következményeket! :!:

Tekintettel arra, hogy a GPRS Internetet sosem kötötte hűséghez a Voda, csak előfizetéshez ezért nem értem a problémát! Előfizetést készülék nélkül simán lehet venni ahogy Macika is írta. Ha valaki hűséget vállalt, azt azért tette, hogy a készüléket nagyságrendekkel oclsóbban megkapja. Ráadásul annak az emberkének eszébe sem jutott, hogy megkérdezze, hogy a GPRS Inetrnet árait a hűségakcción belül hogyan garantálja a Voda.. Persze nem is nagyon kellett volna érdeklődnie, mivel úgy lett meghirdetve anno, hogy 1 év után forgalom alapján lesz a számlázása..

pén. nov. 19, 2004 13:28
Moderátor

Hozzászólás 
csendes írta:
Macika!

Igazad van meg lehetett venni mindenféle hüség nélkül az előfizut, csak az volt a baj, hogy a GPRS tudású készülék akkoriban nem nagyon volt. Ezért reklámozta agyba-főbe az R600-as csúcsmobilt a Vodafone, ez volt a legolcsóbb GPRS tudású készülék, persze, hogy aláirták az emberek a rabságot. Az R600 kapcsán egyébként nem volt korrekt a Vodafone mert Vitamax csomagban 40000 Ft-ért inditotta a forgalmazást majd egy hét után felemelte 50000 Ft-ra, viszont előfizuval maradt továbbra is 9900 Ft.

A reklámozás nem minősül kényszerítésnek, sem jogi procedúrának. Reklámozhatnak Neked egy céklahámozó gépet fél áron, ha utálod a céklát!
Piacgazdaság van (lesz), ha valamire igény van, akkor az drágább, ha nincs, akkor olcsóbb. Erre volt igény. De NEM VOLT KÖTELEZŐ 24 hónap szerződést kötni, csak ha kellett Neked egy készülék is!
Abban nem nagyon okolható egy szolgáltató, hogy az előfizetőknek nincs pénzük megvenni 30-40e Ft-ért egy GPRS-képes telefont hűzég nélkül, teljes áron...

pén. nov. 19, 2004 13:01
Moderátor

Hozzászólás 
csendes írta:
Az volt a baj vele, hogy a 40000 Ft-ot sem érte meg nemhogy az 50000 Ft-ot az a bizonyos R600-as "csúcsmobil", árat emelt (emelhetett) a nagy érdeklődésre való tekintettel.
A rengeteg kezdeti probléma viszont rákényszeritett a mobiltéma alaposabb megismerésére, ezért viszont igy utólag köszönettel tartozom a Vodafone-nak. :D

Mondasz nekem pár olyan terméket, amit annyiért adnak, amennyibe az előállítása/beszerzése került és csak egy tisztességes, 10-15%-os hasznot raknak csak rá, ha viszik, mint a cukrot?
Köszi előre is!

pén. nov. 19, 2004 12:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
csendes írta:
Az volt a baj vele, hogy a 40000 Ft-ot sem érte meg nemhogy az 50000 Ft-ot az a bizonyos R600-as "csúcsmobil", árat emelt (emelhetett) a nagy érdeklődésre való tekintettel.
A rengeteg kezdeti probléma viszont rákényszeritett a mobiltéma alaposabb megismerésére, ezért viszont igy utólag köszönettel tartozom a Vodafone-nak. :D

Az egy dolog, hogy nem ért annyit :) Sok készülék nem ér fele annyit se, mint amennyiér adják. Mivel volt rá kereslet így árat emeltek. Közgazdaságtan alapjai ;)

pén. nov. 19, 2004 12:09
platina tag

Hozzászólás 
Micuir írta:
Így hát teljesen felesleges elemezgetned szvsz, hogy lehetett volna hűség nélkül is, mert ez teljesen másról szól.

Akár még igazad is lehetne, ha nem akarták volna sokan visszakövetelni a hűségnyilatkozat felbontása miatti összegeket. Mert ugye azt NEM volt kötelező megkötni! A perben pedig erről is esik szó, tehát a kedves felhasználók nem csupán erkölcsi okok miatt lázadtak. :roll:

pén. nov. 19, 2004 11:13
arany tag

Hozzászólás 
Macika! Biztosan igazad van jogilag, de ez az egész per erkölcsi kérdésekről szólt. A bíróság nem azt mondta ki, hogy a Voda jogszabályt sértett, azaz jogi felelőssége van, hanem azt, hogy tisztességtelen volt, tehát erkölcsi a felelőssége. Az derült ki ezzel az ítélettel, hogy hiába vannak dolgok apróbetűvel a szerződésben, azok nem feltétlenül tisztességesek.
Így hát teljesen felesleges elemezgetned szvsz, hogy lehetett volna hűség nélkül is, mert ez teljesen másról szól.

pén. nov. 19, 2004 8:34
arany tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Nem értem most ezzel mi a baj! Rendszerint mindenki arra panaszkodik, hogy megveszi 10 fabatkáért az adott mobilt erre a szolgáltató egy hétre rá leviszi az árát 8 fabatkára.
Ha csökkent az a baj, ha növel az a baj, ha nem változtat akkor meg az?

pén. nov. 19, 2004 7:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
csendes írta:
Az R600 kapcsán egyébként nem volt korrekt a Vodafone mert Vitamax csomagban 40000 Ft-ért inditotta a forgalmazást majd egy hét után felemelte 50000 Ft-ra, viszont előfizuval maradt továbbra is 9900 Ft.

Nem értem most ezzel mi a baj! Rendszerint mindenki arra panaszkodik, hogy megveszi 10 fabatkáért az adott mobilt erre a szolgáltató egy hétre rá leviszi az árát 8 fabatkára.
Ha csökkent az a baj, ha növel az a baj, ha nem változtat akkor meg az?

pén. nov. 19, 2004 7:38
arany tag

Hozzászólás 
Macika!

Igazad van meg lehetett venni mindenféle hüség nélkül az előfizut, csak az volt a baj, hogy a GPRS tudású készülék akkoriban nem nagyon volt. Ezért reklámozta agyba-főbe az R600-as csúcsmobilt a Vodafone, ez volt a legolcsóbb GPRS tudású készülék, persze, hogy aláirták az emberek a rabságot. Az R600 kapcsán egyébként nem volt korrekt a Vodafone mert Vitamax csomagban 40000 Ft-ért inditotta a forgalmazást majd egy hét után felemelte 50000 Ft-ra, viszont előfizuval maradt továbbra is 9900 Ft.

pén. nov. 19, 2004 7:09
Moderátor

Hozzászólás 
mrvf írta:
Macika írta:

De hogy a mostani korból is legyen egy példa, tegnapelőtt óta a T-mobile előfizetői (igen, a RÉGIEK!) a 31. másodperctől is félperc alapon beszélhetnek az eddigi 1 mp helyett. Mindenki, tehát az is, akinek érvényes hűségszerződése van. Megteheti a T-mobile? Igen, mert benne van a szerződésben, amit anno aláírt az előfizető.

Természetesen megteheti, mivel a törvényi rendelkezések lehetővé teszik számára!!!

Azt azért hadd mondjam el, hogy a Voda is megtehette, lehetővé tette számára az ÁSZF.
Azt senki nem érti meg (Te sem fogod), hogy NEM VOLT SZÜKSÉG hűségvállalásra ahhoz, hogy valaki netezhessen a Vodával. Meg lehetett venni az előfizetést készülék nélkül egyetlen perc hűség vállalása nélkül (a mai napig lehet is). Tehát az olcsó netezésnek NEM VOLT FELTÉTELE a hűség vállalása.
Ha tehát nem jött be az előfizetőnek a Voda minősége, akkor ki lehet dobni a kukába a kártyát. És annyi volt, nincs tovább.
Az ÖSSZES szolgáltatónál lutrira vállal az ember 12-24-36 hónap hűséget, mert a szolgáltatók nyitva hagyják maguknak a kiskaput.

mrvf írta:
Nem ****ásból tette? Ebben igazad van, csak abban nem értek egyet veled, hogy erre rákényszerítették a felhasználók. Ababn az esetben, ha egy mobiltávközlésben világelső cég új szolgáltatást vezet be, akkor elsősorban fel kell mérnie a technikai fejlesztések szükségességét, hogy nevéhez híven minőségi szolgáltatást nyújtson.
Ez így történt? NEM!!! Szándékosan beetették az embereket az olcsó korlátlan internettel, műszaki háttér nélkül. Akkor amikor jöttek az előfizetők örültek nagyon, de amikor használni kezdték a GPRS internetet akkor már kiderült nem megy!!! Jó marketing fogás volt az egész!
Egyszerű magyarnak igenis való korlátlan internet, sőtt kell is!!!
Voda induláskor alacsonyan állapította meg irreálisan versenytársaihoz képest az internetezés költségét, annak reményében hogy előfizetőket szerez, be is jött a számítása, de eggyel nem számolt: Túl nagy volt a sikere!

Igen, a Vodafone is hibázott. De ezt már leírtam korábban.

pén. nov. 19, 2004 4:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:

De hogy a mostani korból is legyen egy példa, tegnapelőtt óta a T-mobile előfizetői (igen, a RÉGIEK!) a 31. másodperctől is félperc alapon beszélhetnek az eddigi 1 mp helyett. Mindenki, tehát az is, akinek érvényes hűségszerződése van. Megteheti a T-mobile? Igen, mert benne van a szerződésben, amit anno aláírt az előfizető.

Természetesen megteheti, mivel a törvényi rendelkezések lehetővé teszik számára!!!
Macika írta:
Kétségtelen, hogy görény volt a Vodafone, amikor bevezette az 1 GB-os korlátot. De nem kib...ból tette, hanem rákényszerítette az a pár tucat IGEN_INTENZÍV felhasználó, aki 0-24 folyamatosan forgalmazott. A töbieknek (a nagy többségnek) csak a szívás, a sikertelenség és az elégedetlenség maradt.
Egyszerűen a magyarnak nem való korlátlan net, mert nem tud élni, csak visszaélni vele.

Nem **** tette? Ebben igazad van, csak abban nem értek egyet veled, hogy erre rákényszerítették a felhasználók. Ababn az esetben, ha egy mobiltávközlésben világelső cég új szolgáltatást vezet be, akkor elsősorban fel kell mérnie a technikai fejlesztések szükségességét, hogy nevéhez híven minőségi szolgáltatást nyújtson.
Ez így történt? NEM!!! Szándékosan beetették az embereket az olcsó korlátlan internettel, műszaki háttér nélkül. Akkor amikor jöttek az előfizetők örültek nagyon, de amikor használni kezdték a GPRS internetet akkor már kiderült nem megy!!! Jó marketing fogás volt az egész!
Egyszerű magyarnak igenis való korlátlan internet, sőtt kell is!!!
Voda induláskor alacsonyan állapította meg irreálisan versenytársaihoz képest az internetezés költségét, annak reményében hogy előfizetőket szerez, be is jött a számítása, de eggyel nem számolt: Túl nagy volt a sikere!
Véleményem szerint, ha megfelelő ütemben és mértékben emeli árait, akkor ezt jogi következmények nélkül megtehette volna. Azonban korlátozást vezetett be, és az adatforgalmat maximálta. Ezzel a költségeket rövid időn belül akár többszörösére is emelte!
Pökhendi emberek használni szerették volna az internetet, de csak internyet volt! Ennyi erővel pl az ADSL felhasználóra is mondhatnánk hogy pökhendi és pofátlan mert túl sokat használja a netet a kifizetett pénzéért. Pökhendi és pofátlan kifejezés egyedül a Vodafonet illeti meg!!!
Ha minősíteni kellene az ügyfeleivel tanúsított magatartását, az viszont kritikán aluli lenne!
Bízom benne, hogy jelen ítélet felkelti a HIF és GVH érdeklődését is, mivel jogszabálysértést mondott ki jogerősen a bíróság. Sok ügyben mindkét említett szerv elutasító határozatot hozott a panaszokra, ezen ítélet tükrében várható valami? Ha nem bírságolja meg a GVH hívatalból elindított eljárásban a Vodát, akkor semmi értelmi nincs a magyar törvényeknek és a törvényes rend betartásának és betartatásának.

mrvf

pén. nov. 19, 2004 2:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 215 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő