Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 06, 2024 16:23

Hozzászólás a témához  [ 53 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
6600 vs MPx200 

MPx200 vagy 6600, 6600 vagy MPx200? :)
A szavazás kedd nov. 23, 2004 14:51-kor befejeződött.
MPx200 43%  43%  [ 17 ]
6600 45%  45%  [ 18 ]
én inkább a 1799-es SMS számon szavaznék 13%  13%  [ 5 ]
Szavazatok száma : 40

6600 vs MPx200 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Mostmár - szvsz - nem kérdéses, hogy Moto.

szomb. jan. 22, 2005 3:21
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
6600ára szavasztam mégpedig akaerája miatt mert nálam az jó ha van a mpx200nak ellenben jó az ára.

pén. jan. 21, 2005 22:48
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
MPX 200

pén. jan. 21, 2005 18:05
vas-tag

Hozzászólás 
Na, hogy egyenlítsünk: :wink: Egy strigula a Motorolga mellé!
Nem mondom, hogy nagy tapasztalatok alapján foglalok állást smarties-ügyben, de most, hogy az MPx-200 új, független ára a játéktelefonok közé süllyedt, azt hiszem vállalható kompromisszum. (Én is ácsingózom rá, van is tippem 40 alatt. :)

A szempontok: a belbecset még én is csak a terminal fórumok alapján tapogatom :), de talán ebben is bőven versenyképes az MPx-200, a külcsín meg jórészt szubjektív, de hadd mondjam el - hitvitát mellőzve -, hogy nekem valahogy a Motorola sokkal masszívabbnak tűnik, pedig ki nem állhatom a kagyló-forma telefonkagylókat. :wink: Ha pedig az ár dönt, elég egyértelmű a kérdés...

pén. jan. 21, 2005 17:57
Hozzászólás 
Nekem MM-ban amikor vettem PDA-t kiadták a ketyerét vásárlás előtti napon, amikor realizálódott a fejükben, hogy komoly vásárló vagyok... :)

szomb. nov. 27, 2004 18:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
M62 írta:
Egyébként a MediaMarktban szakértetted meg a Motorolát és Nokiát?

Nem, gsm boltban néztem meg őket. Látszott rajtuk, hogy használtak, de azért nem leharcolt példányok voltak.
A MediaMarkt-ban szvsz nem adnak az ember kezébe telefont, max. ha nagyon-nagyon komoly vevőnek néz ki. Egyébként pedig fogdosásra ott vannak a dummyk.

Ha neked külsőre tetszik az MPx, akkor szvsz 69ezerért nem rossz ajánlat. Annyira nem, hogy más okostelefonról ilyen áron hirtelen nem is tudok. :)

szomb. nov. 27, 2004 16:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
AndrySoft írta:
És akkor hogy próbálod ki. Azért tartsanak egy külön telót? Vagy az a hozzáállás a szimpatikusabb, amit a szolgáltatók vallanak?: addig nem nyitják ki a dobozt, amig ki nem fizetted, utána meg már mindegy...

Igenis szimpatikusabb a szolgáltató hozzáállása, mert korrektebb.
Az utcáról betévedő, úgymond érdeklődő, nyálcsorgató emberek kedvéért nem károsítják meg azt, aki a készülék használatáért (és tulajdonáért) hajlandó kemény pénzeket letenni az asztalra.

Mert ami új az új - ebbe nem fér bele az, hogy a bolti alkalmazott kíváncsiságból összetapizza a zsíros, piszkos kezével, bekapcsolja, megnézi, vagy másnak ilyen céllal odaadja.

Egyébként pl. a T-Mobile-nál ott vannak a multimédiás sarokkal rendelkező üzletek, ahol számos, működő készüléket meg lehet nézni.

A gyakorlat persze sajnos nem így alakul, de hogy ennek nem így kellene lennie, az biztos.

szomb. nov. 27, 2004 13:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
logengab írta:
M62 írta:
nord írta:
Az Annet Group-nál vettem meg 99,9ezerért. Hozzáteszem, máshol nem is láttam. Nagyon korrekt helynek tűnik a bolt, nem gsm, hanem inkább pda-s profillal. Ráadásul itt normális egy éves garanciát adnak (nem zug-gsm boltos módra három vagy hat hónapot...)

Hát, annyi pénzem már nincs. :|
Mindenesetre amennyivel kevesebbet tud a Moci az I-mate-nél, annyival olcsóbban elérhető, ez jelent némi vigaszt.

Mert ha igen, akkor az sem jobb egy kis sufninál, ahol a boltos a "zsír-új" ketyerét a vásárló előtt már használta egy-két órát/napot. :evil:

Hónapot :lol: :lol: (mert én már hallotam olyat)

És akkor hogy próbálod ki. Azért tartsanak egy külön telót? Vagy az a hozzáállás a szimpatikusabb, amit a szolgáltatók vallanak?: addig nem nyitják ki a dobozt, amig ki nem fizetted, utána meg már mindegy... :wink:

Egyébbként mifelénk (SzSzB megye) is az új telóra egy év garit adnak, a használtra meg 30napot (a "zug" GSM-boltok)...

szomb. nov. 27, 2004 10:03
platina tag

Hozzászólás 
M62 írta:
nord írta:
Az Annet Group-nál vettem meg 99,9ezerért. Hozzáteszem, máshol nem is láttam. Nagyon korrekt helynek tűnik a bolt, nem gsm, hanem inkább pda-s profillal. Ráadásul itt normális egy éves garanciát adnak (nem zug-gsm boltos módra három vagy hat hónapot...)

Mindenesetre amennyivel kevesebbet tud a Moci az I-mate-nél, annyival olcsóbban elérhető, ez jelent némi vigaszt.

Mert ha igen, akkor az sem jobb egy kis sufninál, ahol a boltos a "zsír-új" ketyerét a vásárló előtt már használta egy-két órát/napot. :evil:

Hónapot :lol: :lol: (mert én már hallotam olyat)

pén. nov. 26, 2004 22:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
nord írta:

pén. nov. 26, 2004 20:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szergej:
köszi!

pén. nov. 26, 2004 19:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
nord írta:
...majd elmentem megnézni a Smartphone2-t.
Azonnal megvettem - a másik kettő már labdába se rúgott. :D

Ha nem vagyok indiszkrét, hol, mennyiért szerezted be?
Amúgy használd egészséggel! :)

pén. nov. 26, 2004 18:30
platina tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
Olyan fura látni, hogy egy akármilyen mobiltelefon kiválasztásánál az mp3 lejátszás ennyire elsödleges és döntö szempont akkor, amikor 7e-Ftért már lehet bármikor venni egy memokaris mp3 lejátszot ami nem meriti a telefon aksiját, garantáltan nem akadályozza semmiben a telefon telefonkénti használatát egyidejüleg...

Meg vehetnék határidőnaplót, meg fotóalbumot, meg ébresztőórát, meg még csomó mindent, de én mégis szeretem, amikor egy telefon egyben tudja ezt!

pén. nov. 26, 2004 15:49
platina tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
Olyan fura látni, hogy egy akármilyen mobiltelefon kiválasztásánál az mp3 lejátszás ennyire elsödleges és döntö szempont akkor, amikor 7e-Ftért már lehet bármikor venni egy memokaris mp3 lejátszot ami nem meriti a telefon aksiját, garantáltan nem akadályozza semmiben a telefon telefonkénti használatát egyidejüleg...

Meg vehetnék határidőnaplót, meg fotóalbumot, meg ébresztőórát, meg még csomó mindent, de én mégis szeretem, amikor egy telefon egyben tudja ezt!

pén. nov. 26, 2004 15:44
platina tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:

pén. nov. 26, 2004 15:39
gyémánt tag

Hozzászólás 

pén. nov. 26, 2004 15:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
M62 írta:
Az Árkádban található MediaMarktban 69.900.-

Van vagy 3 db. :)

Hehe, ez jó...
A Westendes MM-ben 129.990,-
Ugyanaz a cég. :roll:

Amúgy megfogdostam az MPx200-at, a Nokia 6600-át, majd elmentem megnézni a Smartphone2-t.
Azonnal megvettem - a másik kettő már labdába se rúgott. :D

pén. nov. 26, 2004 14:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem is jelentős diffi van így már a 6600 és az MPx200 hivatalos ára között, s ez a különbség a szolgáltatásokban nem eléggé érezhető.

Az MPx200-on 2002-es oprendszer van, a topikjában olvasottak szerint minden probléma nélkül frissíthető 2003-asra, de úgy nem lesz MMS, viszont helyette lesznek ékezetes betűk, gyorsabb működés, wma-csengőhangok. :)

Állítólag a wap viszont vacakol. :?

szer. nov. 24, 2004 12:36
platina tag

Hozzászólás 
2002, de simán felakható rá a 2003.

Mindneképpen a Moto a nyerő, sokkal stilusosabb, vékonyabb, férfiasabb, és ezerszer tönn progi van rá mint a nokiára.

szer. nov. 24, 2004 12:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na ilyenkor gondolkozik el az ember, hogy megér-e 30ezerrel többet az (I-Mate SP2), hogy az"egybe"telefonokat jobban kedvelem, mint a kihajthatósakat.
(Persze még az is kérdés, hogy a Motorolán a WM2003 van-e.)

szer. nov. 24, 2004 12:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
nord írta:
Az Mpx200-on még a WM 2002 operációs rendszer van, vagy már a 2003-as?
A Logikeren kívül hol, és mennyiért lehet még hivatalos garanciával megvenni (nem zug-gsm-re gondolok)?

Az Árkádban található MediaMarktban 69.900.-

Van vagy 3 db. :)

kedd nov. 23, 2004 16:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az Mpx200-on még a WM 2002 operációs rendszer van, vagy már a 2003-as?
A Logikeren kívül hol, és mennyiért lehet még hivatalos garanciával megvenni (nem zug-gsm-re gondolok)?

kedd nov. 23, 2004 8:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Scorp írta:
En mondjuk soha nem a kinezete miatt valasztottam telefont.

Ez volt a pro.

Jöjjön a kontra, magáért beszél, no comment:

http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/ ... 200/04.jpg

http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/ ... 200/12.jpg

hétf. nov. 22, 2004 20:46
Hozzászólás 
Azért nekem van egyfajta határ, amit nem lépek át (3650-em ezért nem volt sosem, pedig amikor bejelentették nagyon akartam, csak hát kézben fogva már nem volt nyerő...)

hétf. nov. 22, 2004 20:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
AndrySoft: persze, a kinezet is olyan dolog, hogy kinek ez tetszik, kinek az. En mondjuk soha nem a kinezete miatt valasztottam telefont. A belso (=tudas) itt is sokkal fontosabb szamomra.

hétf. nov. 22, 2004 20:01
Hozzászólás 
Én is féltem a PDA + teló használatól, és előtte mindig is azt mondtam, hogy az okosteló a legjobb. Így lett 7650-em. Aztán rájöttem, hogy az PDA-t nem helyettesít, így mellé vettem egy PDA-t. :D
Így aztán minden jó volt. Mindkét eszköz nálam volt, maximum nyári melegben nem, de hát most nem az az idők következnek, legalább fél évig...
Aztán baleset érte a 7650-t és nem okostelót vettem, hanem egy 6230-at, és azóta isszidom a java-s e-mail klienset, de ezt leszámítva megvagyok ezzel a párossal!
Szóval, ez a két eszköz használata ember függő. Én megvagyok velük tökéletesen :D

hétf. nov. 22, 2004 18:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
én a normális mp3 lejátszás miatt mpx200-at vennék, ha ebből a kettőből kéne választanom.

Rövidsége miatt hsz-odat csak most, topikom alapos átolvasásakor vettem észre, de nekem is ez tűnik perdöntő szempontnak... :)

hétf. nov. 22, 2004 17:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsombe írta:
Én most egyébként azon gondolkozom, hogy a Nokia 6230-asom mellé veszek egy PDA-t. Nem akarok még egy okostelefont venni, mert PDA-k százszor okosabbak, másrészt pedig nincs mindig szükségem a PDA-ra és akkor elég lenne egy normális méretű, könnyű telefont magammal vinnem.

Őszintén kívánom, hogy bejöjjön neked ez a kéteszközös megoldás.
Nekem sajnos nem vált be. Két dolgot sokszor problémás volt magammal vinnem, és persze mindig akkor hiányzott legjobban a kézigép, amikor nem volt nálam...

hétf. nov. 22, 2004 17:17
platina tag

Hozzászólás 
Szerintem válaszd a Motorola-t. Bár nem vagyok Microsoft párti, de szerintem okostelefonban sokkal jobbak a WM2003-as op. renszerűek, mint a Symbianosok (nekem volt 3650-esem, nagyon jó kis készülék, de szerintem egy WM2003-as rendszerű még jobb).

Én most egyébként azon gondolkozom, hogy a Nokia 6230-asom mellé veszek egy PDA-t. Nem akarok még egy okostelefont venni, mert PDA-k százszor okosabbak, másrészt pedig nincs mindig szükségem a PDA-ra és akkor elég lenne egy normális méretű, könnyű telefont magammal vinnem.

hétf. nov. 22, 2004 16:27
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Amikor én vettem az MPX200-at akkor döntő tényező volt ,hogy a WM2002/2003 a Symbian-al ellentétben nem csinálja azt ,hogy ha pl: digitális fényképezőből átrakom az SD/MMC-t akkor rögtön megformázná.
Így digigéppel készült VGA képet tudok mms-ben küldeni vagy nézegetni. 8)

hétf. nov. 22, 2004 15:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meglepően kicsi a 6600 előnye a szavazáson, nem gondoljátok?

A PhoneZone-on szinte hetente csökken az ára egyébként...

hétf. nov. 22, 2004 13:53
arany tag

Hozzászólás 
"Kevés használat mellett csak a külső, monokróm kijelző megy: ergo jobban bírja, mint egy ugyanakkora teljesítményű nem kinyítható."

Ez MS telonal pont forditva van, ugyanis, mig az MPX200 kulso kijelzoje folyamatosan mukodik es fogyasztja az akksit, addig a normal kialakitasu SP-ok (pl.: E200, SDA) lekapcsoljak egy ido utan a teljes kijelzot es abszolut nem vesz fel aramot inaktiv allapotaban a kijelzo..
Symbian rendszeru keszulek eseteben igaz az allitasod..

"b. A kinyithatónál meg lehet oldani a nagy kijelző, normális billentyűk problémát. A nem kinyithatónál meg nem... "

Ezzel nem tudok vitatkozni :)
Mar nagyon varom az MPX220-at, elsosorban eppen ezen okok miatt :)
az SDA egyszeruen eltunik a markomban :)

hétf. nov. 22, 2004 13:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
No igen, de esetünkben az MS 176×220-as kijelzőkre készült, így a kinyitható Motorolán pont ugyanannyi képpont van, mint az I-Mate-en.
Ráadásaul esetemben - és gondolom minden smartphone-t használónál így van - nem csak telefonálásra használom a készüléket, hanem e-mail, naptár, emlékeztető, stb, stb. Így a kevés használat kilőve. :)

hétf. nov. 22, 2004 10:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
nord írta:
Két egyetértés részemről:
- Andrysoft: szinkonizálhatóság miatt én is jobbnak látom az MS-t.
- Scorp: egyetértek, a kinyitható telefonok nekem sem a kedvenceim (pedig próbálkoztam velük: Pana X70).

Így esett a választásom a Smartphone2-re. :)

A kinyithat telóknak van két óriási előnyük, amiről meg szoktak feledkezni:
a. Kevés használat mellett csak a külső, monokróm kijelző megy: ergo jobban bírja, mint egy ugyanakkora teljesítményű nem kinyítható. Pl: az MPX200 egy 850mAh-ás aksival és kevés használattal elmegy 4 napot; az SX1-es 1000mAh-ás aksival jó, ha 2-őt.
b. A kinyithatónál meg lehet oldani a nagy kijelző, normális billentyűk problémát. A nem kinyithatónál meg nem... :idea:

hétf. nov. 22, 2004 10:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Scorp írta:
Meg persze egyeb dolgokban is (tudas,kinezet) jobban bejon a 6600.

A 6600 kinézete neked tetszik, szerintem meg tragédia. A Yes/No gombok helyzete meg vacak... :)

hétf. nov. 22, 2004 10:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Két egyetértés részemről:
- Andrysoft: szinkonizálhatóság miatt én is jobbnak látom az MS-t.
- Scorp: egyetértek, a kinyitható telefonok nekem sem a kedvenceim (pedig próbálkoztam velük: Pana X70).

Így esett a választásom a Smartphone2-re. :)

hétf. nov. 22, 2004 8:53
arany tag

Hozzászólás 
Én júliusban cseréltem a 6600-át MPx200-ra és abszolút nem bántam meg :D Nekem sokkal bejön. A kamera és a bluetooth nem hiányzik. A Java-s futtatókörnyezet megoldható és hihetetlen mennyiségű sw van hozzá. Szóval, a válasz egyértelmű. MPx200 :!: :!: :!:

hétf. nov. 22, 2004 8:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meg persze egyeb dolgokban is (tudas,kinezet) jobban bejon a 6600.

hétf. nov. 22, 2004 3:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Andrysoft: kinek a pap, kinek a papne... Ha az altalam leirt dolgok fontosak a vevo szamara, akkor az MPx200 szoba se johet. Ha nekem kellene valasztanom, en a 6600-t vennem, mert a kettenyithato telefonok hasznalhatosagaval kapcsolatban rosszak a tapasztalataim.

hétf. nov. 22, 2004 3:27
arany tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
skynet írta:
én a normális mp3 lejátszás miatt mpx200-at vennék, ha ebből a kettőből kéne választanom.

A 6600 is lejátssza az MP3-at csak nem sztereo. Túl nagy jelentőséget adtok ennek a sztereo-nem sztereo dolognak. Monon is lehet zenét hallgatni és ha nem figyeled, hogy ez nem sztereo, akkor észre sem veszed.

Sajnos nem csak ,hogy mono de ráadásul 22khz,8bit-es a hangchipje.
Szóval mindenre jó csak mp3 hallgatásra nem.

vas. nov. 21, 2004 18:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:

A 6600 is lejátssza az MP3-at csak nem sztereo. Túl nagy jelentőséget adtok ennek a sztereo-nem sztereo dolognak. Monon is lehet zenét hallgatni és ha nem figyeled, hogy ez nem sztereo, akkor észre sem veszed.

vas. nov. 21, 2004 18:37
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Scorp írta:
6600 a nyero. MPx200-ban nincs bluetooth, nincs kamera, nincs Java, es nincs ra annyi program, mint a 6600-ra.

A BT szerintem még nem lényeg, a 6600 kameráját jobb, ha nem is emlitjük, Javát meg lehet tenni a WM2003-ra.
De általánossságban: szerintem a Windows mobilok megeszik a Symbianosokat használhatóságban ls szinkronizálhatóságban...

vas. nov. 21, 2004 17:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
6600 a nyero. MPx200-ban nincs bluetooth, nincs kamera, nincs Java, es nincs ra annyi program, mint a 6600-ra.

szomb. nov. 20, 2004 22:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
nord írta:
A kinézet megítélése ("hihetetlenül csúnya") szvsz szubjektív dolog ...

Magától értetődő. :)

szomb. nov. 20, 2004 22:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Elolvastam. => Mindezek mellett egy kicsit túlméretezett, ám nagyon jól használható üzleti telefont tudhattunk magunkénak a tesztidőszak során és jelenlegi 80-100.000 forintos áráért bátran ajánljuk mindenkinek.
Olvastam egyébként a pdamania tesztjét is, ott se írnak róla rosszat.
A kinézet megítélése ("hihetetlenül csúnya") szvsz szubjektív dolog - nekem mindenesetre jobban tetszik, mint a 6600. :)

Ha a tudást nézem, akkor a Symbian vs MS. És a Microsoft nekem most speciel jobban lefedi az elvárásaimat.
(Persze, ha itt lenne a Nokia 9300 emberi áron, akkor valószínűleg az lenne a befutó. De még nincs itt, és sajnos árban is jóval magasabb lesz, mint a Smartphone/Mpx/6600. :( )

szomb. nov. 20, 2004 20:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
nord írta:
Egyébiránt én is egy okostelefonon gondolkozok - nálam valószínűleg az I-Mate lesz a befutó. Minden benne van, ami kell - tudásban (pl. Bluetooth) jobb, mint a Motorola, kijelzőben pedig a 6600 felett áll.

Előbb szerintem olvasd el a gsmport tesztjét!

Nem vitás, hogy az I-mate2 jobb, mint a Moci, de hihetetlenül csúnya és az ergonómiája hagy kívánnivalókat maga után, ahogy burkolatának anyagai is. Mindezt persze Mattheus kellő diszkrécióval fogalmazza meg. Annyi pénzért, amennyibe kerül, akár ilyesmiket is elvárhat az ember szerintem.

Egyébként ha a magyar T-Mobile meglep minket az SDA-val karácsonyra ésszerű áron (hűségnyilatkozat nélkül persze), akkor az is érdemi alternatíva lehet. Erre azonban, lássuk be, elég kicsi az esély. :)

szomb. nov. 20, 2004 19:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amikor még csak a topic címét láttam, én is arra gondoltam, hogy a Smartphone2 is megérdemelné, hogy ott legyen a két másik készülék mellett.

Egyébiránt én is egy okostelefonon gondolkozok - nálam valószínűleg az I-Mate lesz a befutó. Minden benne van, ami kell - tudásban (pl. Bluetooth) jobb, mint a Motorola, kijelzőben pedig a 6600 felett áll.

szomb. nov. 20, 2004 19:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
MPx200 :lol:

pén. nov. 19, 2004 16:05
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem pedig vegyĂŠl E200/I-mate Smartphone2-t. 2003-as op. nagyobb RAM, kamera, bluetooth. Ă?rban sem igazĂĄn merĂŠszebb mint a tĂśbbi.

pén. nov. 19, 2004 15:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Osztálytársam ugyanígy e két telefon között vergődött, míg meg nem vette a 6600-ást. 6600 előnye, pl a bluetooth. Hálóba tudunk játszani 6230-6600-val. Én Nokiát vennék, de ez csak az én véleményem. 6600-ra szinte minden progi már megíródott.

pén. nov. 19, 2004 15:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 53 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő