Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 20:49

Hozzászólás a témához  [ 66 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
A szolgaltatom latja-e a ket gepet? 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Nekem most ADSL van megosztva 2 gép között. Csak az a bajom,hogy USB-s ADSL modemem van és igy az egyik gépnek mindig mennie kell,ha a másikon is akarok netezni.
Az lenne a kérdés,hogy létezik olyan router amire USB-s ADSL modemet lehet kötni???

Köszi elöre is!

hétf. nov. 22, 2004 14:05
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Utp kábel

vas. nov. 21, 2004 23:51
vas-tag

Hozzászólás internett kábel
azt a kábelt szeretném átalakitani ami a hálokártya és a hább között van
egy ojanra ami jó két háló kártya közés azt tudom 2 drótot kell megcsérlni de nem tudom mejiket köszönöm sos

vas. nov. 21, 2004 18:01
vas-tag

Hozzászólás 
TXSuny
légyszives gyere fel az msn-re köszönöm!!!!!!!!4

pén. nov. 19, 2004 16:53
platina tag

Hozzászólás 
Csak ahhoz a géphez, és csak arra a hálókártyára kell beállítani a netes ip címet, amihez közvetlenül csatlakozik a net, a másik hálókártyánál, meg a másik gépnél is maradjon automatikusan az ip cím. De most mibe csatlakozik a net közvetlenül???

pén. nov. 19, 2004 16:03
vas-tag

Hozzászólás 
van egy intertnet szolgáltat és adta 1 ip cimet és gét géppel szeretnék netezni ha a másik gépbe beirom az ip cimet akkor ip cim ütközés van hogy tudom megoldani hogy ne legyen ip cim ütközés köszönöm SOS van egy hábom s a gépebe van2db háló kártyám a mási gépebe is va hálokártyám

pén. nov. 19, 2004 14:08
platina tag

Hozzászólás 
De mivel osztod meg a netet? Amúgy ugyanazt az ip címet soha nem lehet használni egy hálóban több gépnek.

pén. nov. 19, 2004 13:56
vas-tag

Hozzászólás net megosztás
van egy intertnet szolgáltat és adta 1 ip cimet és gét géppel szeretnék netezni ha a másik gépbe beirom az ip cimet akkor ip cim ütközés van hogy tudom megoldani hogy ne legyen ip cim ütközés köszönöm SOS

pén. nov. 19, 2004 13:02
arany tag

Hozzászólás 
Ha figyeli a forgalmadat abból lehet látni, hogy több gép na a kábel végére kötve.

Szinte minden szolgáltató azt mondja, hogy nem lehet, mert nem érdekük, hogy 1 előfizetési pontra több gépet kössön bárki is.

Én biztos megosztanám a netemet, úgyis szólnak, vagy éstzreveszed, ha valmi gond van.

szer. okt. 13, 2004 20:37
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Én a munkahelyemen - sok minden más mellett - tûzfalakat is üzemeltetek/telepítek. Akad köztük debianos transzparens, meg van Cisco FWSM is, de otthonra eszembe nem jutna beálíltani egy pc-t Debiannal. Mi a csudának? Sulinetben vettem egy Mercury BR-100-ast kb 10eFt-ét és gyönyörûen mûködik. Minden benne van, amire egy átlag usernek szüksége lehet otthon. Chello/ADSL megosztására is lehet használni. (bár én nem ezért vettem csak tûzfalnak, mert csak egy gép van otthon) De volt már rá szükség, hogy NAT-oljon, amikor egy laptopot is rá kellett dugni a hálóra. Kifogástalanul mûködött.
Tud DHCP kéréseket kiszolgálni, MAC címet klónozni, meg mindent ami szem-szájnak ingere. A beállításról meg csak annyit, hogy egyszerû módban egy varázsló feltesz 3 kérdést a felhasználónak és kész.

A proxy-s vitához: a proxy sok mindenre jó (pl. web-hez), de ha mondjuk egy terminál serverre akarsz csatlakozni rajta keresztül, akkor az nem szokott sikerülni... Szerintem nem igazán jó megoldást a net megosztására.

P

pén. okt. 08, 2004 11:08
vas-tag

Hozzászólás Zsibbad az agyam
Olvastam itt a sok szakit, hogy vakítják szegény lamert. Nem bírtam ki szó nélkül, pedig évente 2 sort ha írok fórumba. Ha netet akartok megosztani, vegyetek Zyxel prestige 324-et (lehetőleg Hamex-től, esetleg HRP a többit kerüld).
Hogy miért?
- mert beéptett 4 portos switch van benne
- mert a szolgáltatódnál regelt hálókártya MAC-jét le tudja klónozni :shock:
- mert ha akarod, még analóg modemet is köthetsz rá (külsőt)
- mert van benne DHCP és nem kell IP-t állítgatnod
- mert marha olcsó :wink:
- mert nagyon könnyen kezelhető
- mert tudja a dinamikus dns-t (igaz csak dyndns :? )
- mert kicsi, kompakt :idea:
- mert van benne SNMP (örülhetsz a forgalmi grafikonjaidnak egy SNMP klienssel :D )
- mert Zyxel :!:
- mert van benne tűzfal,URL szűrő, Web proxy szűrő,... (igaz mivel nem Zywall, elég kezdetleges, de lamereknek még sok is)
- mert tud forgalom átirányítást döglés esetére
- mert DoS és DDoS védett
- mert... (hirtelen több nem jut eszembe)

De ezektől végleg kivagyok:
"Kapcsold be a kapcsolat nélküli módot, és láthatod a megosztásokat" :D "vegyél ezt, meg köss hozzá azt, meg tegyél rá AP-t, meg... meg... és akkor használhatod mindkét gépeddel a netelőfizetést " :D

pén. szept. 17, 2004 12:21
platina tag

Hozzászólás 
Persze, hogy feltűnik, és általában, ha az egyikőtök fenn van, és közben a másik is próbál csatlakozni, akkor az nem fog sikerülni a csatlakozás, de ez szolgáltatófüggő. De ha van kábelmodemed, meg ilyesmik, minek a haver felhasználóneve, és jelszava? Gondolom akkor szolgáltatód is van.

pén. szept. 03, 2004 16:30
vas-tag

Hozzászólás 
Ave!Most újították fel nálunk a kábeltévéhálózatot, és így lehetővé vált az internet előfizetés.Egy haverom már be is nevezett rá.A kérdésem a következő:Ha én is az ő jelszavával csatlakozom a netre(persze kábelmodem csatlakoztatása,és megfelelő beállítások után),akkor az feltűnik a szolgáltatónak?Tehát képes észlelni, ha például egyszerre vagyunk bejelentkezve?

szomb. aug. 28, 2004 17:35

Hozzászólás 
Nem kell ZA fölösleges a DI-604 garantáltan megvéd.

csüt. dec. 18, 2003 20:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Arra van állitva, azt nem piszkáltam
Asztalitól ezt kértem,:winipcfg /Batch
erre kiirta mizújs, majd bekapcsoltam a lapost is, és ijedtében hogy vallania kell, elfelejtett ütközni.
köszi a tippet, jelenleg OK minden. (Sőt, már az asztalin a ZaPro is ismét fenntvan, mert hajnalban fel kellett Ghostolnom az előző particiot)
A laposra is visszatúrom a ZA-t, amint ráérek.

üdv

szer. dec. 17, 2003 15:41

Hozzászólás 
Legyen DHCP-re állítva mindkét gép. Akkor nem lehet probléma. A továbbra is fenn áll akkor az ipconfig /all >ip.txt parancs kiadásával létrejön egy ip.txt. ezt futtasd le mindkét gépen és a kimenetét küldd el e-mail-ben és megnézem mi a baj.

szer. dec. 17, 2003 13:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mint említettem, leesett a sebességem. Ma felhívtam az üszt, állítottak valamit, s visszaállt minden rendessen. Bedugtam a Routert, és ha mindkét gépet bekapcsolom, IP ütközést ír ki.
Mit kéne állítani?
(eddig ment rendessen, nem volt ütközésem, csak lassú volt)
üdv

szer. dec. 17, 2003 13:13

Hozzászólás 
samat2
brutto 14e forintert lehet kapni SMC barricade 4 portos routert ami megcsinalja neked a nat ot ugy hogy a kulso portjan a geped mac address-et felveszi (clona mac address) es azzal ker ip cimet az UPC dhcp kiszolgalojatol.
en is ijet hasznalok.
a belso portokon dhcp vel oszt a gepeidnek ipt-ugy hogy abban benne van a szolgaltato altal atadott dns is. Tehat a klienseken semmit se kel allitani.
a router web browserbol allithato kb 5 perc alatt be lehet uzemelni es szerintem nem fogyaszt sokat. nekem anno egy linux doboz csinalta ugyanezt de meguntam a gep zummogeset..
az egesz cucc kb 4cm*7cm nagysagu 4 db utp csatival es 4 db led ennyi....

kedd dec. 16, 2003 15:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Elsőre!
Aztán másodikra.. harmadikra.. stb. Végül összejött.
Nem nagy kunszt, csak nehéz rájönni miért nem megy (tapasztalat nélkül, mármint hogy ajánlatos a szoftveres tűzfalakat leinstallálni) Kicsit lelassult a netem, és akkor is így van,ha csak az egyik van bekapcsolva. Ezt a három hetet kibirom igy is, amig nálunk a csemete.
Öcsém is távsegített telon, neki 7xx+ tipus van, ettől lekukkant megint, de már vágom, helyrehoztam.
Még holnap tanulmányozom, hogy kell a tűzfalát belőni tutira, mert ez még nem egészen világos.
Amugy teccik
üdv

kedd dec. 16, 2003 0:49

Hozzászólás 
Ezek szerint sikerült a klónozás?
És most már megy minkét gépen?

hétf. dec. 15, 2003 23:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
megoldva
Addig csesztettem, mig végülis nem volt más választásuk a gépeknek.
kösz minden segítséget.
üdv

hétf. dec. 15, 2003 22:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv.

Az SMC router menüjében a MAC clónozást megcsináltad?
Annak nézzél utána.
Elvileg ennyivel nekem már működött, én még olyan Wntipcfg-t sem
használtam...
Ammeg mire jó? :-)
BF

----- Original Message -----
From: "don quihote" <elacie@kiwwi.hu>
To: <list@internet.lx.hu>
Sent: Monday, December 15, 2003 7:10 PM
Subject: Re: [internet] A szolgaltatom latja-e a ket gepet?

> -----------------------------------------------------------------
> Elindult Magyarország Legnagyobb Álláskereső Szolgáltatása:
> http://www.jobinfo.hu
> -----------------------------------------------------------------
> Kezemben a cucc
> Eddig:Modemregisztráltam a chellon, megy a net az asztalin,Router be első
az eredeti chello kábelmodemé, a másodikba új kábellel a PC-ben levő SMC
háló, a harmadikba a laptop LAN-ja kábellel. Tehát minden összedugva,
telepítve. XP alá feltettem a Wntipcfg-t, mutat is mindent, jövőhétig
bérleti jog, stb, csak semmi kapcsolat
> Csesztetem, ****, de sok semmi.
> help
> üdv
>
>
>
> --
> Üzenet a csoportnak: list@internet.lx.hu
> Feliratkozás: subscribe@internet.lx.hu
> Leiratkozás: unsubscribe@internet.lx.hu
>
>
>
>
>
>

hétf. dec. 15, 2003 19:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kezemben a cucc
Eddig:Modemregisztráltam a chellon, megy a net az asztalin,Router be első az eredeti chello kábelmodemé, a másodikba új kábellel a PC-ben levő SMC háló, a harmadikba a laptop LAN-ja kábellel. Tehát minden összedugva, telepítve. XP alá feltettem a Wntipcfg-t, mutat is mindent, jövőhétig bérleti jog, stb, csak semmi kapcsolat
Csesztetem, ****, de sok semmi.
help
üdv

hétf. dec. 15, 2003 19:04

Hozzászólás 
Ha jól emlékszem van a dobozában egy 2,5 méteres egyenes UTP
kábel. Ugyan az a kábel jó amivel a géped volt eddig
bekötve, gondolom az egy kereszt kábel.
Nem emlékszem, hogy ez a tipus auto MDI/MDIX támogatott-e.

szomb. dec. 13, 2003 22:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak hétfőn lesz meg, de érdekelne még, hogy milyen kábelek kellhetnek még hozzá? UTP Crosskábel?, vagy sima?, valami más esetleg?
üdv

szomb. dec. 13, 2003 17:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
köszi, beszerzem, s jelentkezem
üdv

szomb. dec. 13, 2003 15:43

Hozzászólás 
Hello Akki!

A D-link DI-604, tud klónozni MAC address-t. Magyarul annak
a hálókártyának az azonosítóját amit a szolgáltató
engedélyezett. Az a kütyü 13000 + Áfá-ért kapható minden
számtekbótban. :) (ahol nem, oda ne menj többé).
Ha nem tiszta valami akkor kérdezz nyugodtan.

szomb. dec. 13, 2003 13:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi
Chello-ra, asztali, és laptop egyidejű internetezéshez mit vegyek, ami a legolcsóbb, és 100%-os megoldás?
Adott: 1-Chello kábelmodem, egy hálókártya amit ők adtak, és egy alaplapi LAN (NF7-S)az asztalin, és egy szintén alaplapi LAN (compaq) a laptopon.
A két gépet lehetőleg nem szeretném megosztani, illetve ne lássák egymást, vagyis az asztaliról ne látszódjon a laptop vinyója. (ok: a gyerekem gyereke játszana online, s nehogy beletrafáljon a vinyomba a laptopon).
Asztalin ME, amazon XP pro van, a zsebem meg viszonylag üres, a fejemről nem is beszélve.
Emiatt részletes konfigurálási megoldással kellenne egy két jótanács.
üdv

szomb. dec. 13, 2003 12:43

Hozzászólás 
Itt most nem a fájlszerverekről volt szó, ezek jelentősségét
nem vitatta senki, az eredeti témától való elkanyarodás
arról szólt hogy jobban jár-e az ember egy hardveres SOHO
router-rel, vagy barkácsoljon magának valamit. Aki produktív
akar lenni az vegyen egy hardverest. Hobbiból bárki
varázsolhat bármit, csak a saját idejével kell elszámolnia.
Ha ugyanezt egy cégnek berhelei össze az ember és nem megy
akkor bizony nincs mese arról, hogy hol a felelősség.
Ha egy hardver router nem megy akkor, szerviz, vagy csere.
Ahol van szerver ott sem szivesen ajánlom, hogy az csinálja
ezen funkciókat, hiszen a bisztonsági beállítások szinte
mindig valami kényelmifunkció vesztéssel és többletmunkával
járnak. Egy kisebb hálózat védemét nyugodtan rá lehet bízni
egy DI-604-re vagy egy 3com 857-re. Az se mellékes hogy a
konfig el van mentve és ha bármi történik akár telefonon
irányítva vissza lehet tölteni egy könyvelő-ducinénivel is.
A proxy talasztalatok szerint nem mindig gyorsít, hiszen az
oldalak nagy része dinamikus, valamint a proxy-t minden
esetben megjáró kéréseket a gépnek fel kell dolgoznia ami
sokkal időigényesebb mint a layer 3 szintű NAT.

pén. dec. 12, 2003 20:03

Hozzászólás 
Hát további jó szórakozást, a további előregyártott készülékekhez, ha mindenképp ezt szertnétek hajrá, S visszatérve a server üzemeltetésére. Sajnos sokan magyarországon még mindig nem érzik annak súlyát, hogy egy sima pc-n tárolt adatok nem a legbiztonságosabb megoldás, már 3 pc esetén is nagyon megéri, sőt nélkülözhetetlen egy server, hisz egy pc bármikor meghalhat, minimum egy tükrözés kell.. illik az adatokat egy helyen tárolni, mely menthető, és biztoságosabban tárolható. De azon illető aki itt úgy nyiltkozott, hogy nem éri meg, akkor nézzen egy olyan ember szemébe aki év végi záráskor veszítette el az egész éves adatait, könyvelését, én már láttam ilyet..
mért mert azt mondta nem kell szerver, és az egyik gép áramütést kapott, és meghalt..
Nem kell hogy egy 3 milkós server legyen lehet 100.000 Ft is. Internet: Proxy gyorsítja a netezést, és még sok funkció beállítható rajta, s ha nincs natolás akkor még jó lenne egy tűzfal is.. Mert ha minden gép külön netezik akkor talán 1 hét elég hozzá, hogy véletlenül egy vírus, vagy egy rendes emberke, letöröljön mindent. De akár server nélkül a munkatársad, aki rossz gombot nyomott, is letörölheti a te legkedvesebb fényképedet.....
Hát csak ennyit mért is kell a server..

pén. dec. 12, 2003 9:30

Hozzászólás 
Hello. eléggé érdekel engem is a téma. én azt hallottam, hogy a D-link-es routerben meg lehet adni saját kezüleg egy "virtuális hálókártyaszámot". ha ezt megadom, (és a szolgáltató hálókártyaszám alapján osztja a netet) akkor elvileg müködnie kell, és még szólni sem kell nekik, hogy "tönkrement a hálókártyám...".

Ha ezzel kapcsolatban van vkinek részletesebb információja, szivesen várom.Érdekelne a lan funkciója is...

Hi

csüt. dec. 11, 2003 17:37
arany tag

Hozzászólás 
"Proxy+ 3 gépig ingyenes,de mindegyikhez van cracky."
A squid végtelen gépig ingyenes, vindóz alá a jana is.

"Egy említett VIA alapú mozgóalkatrész mentes, linux összeberhelése csiszolgatása, még a kocskásinges, szakállas-tarisznyás linuxguruknak is minimum 1-2 nap plusz utánajárás."
Az elsőnél esetleg, aztán belejössz, szvsz ez a gyári routereknél is így van, és hidd el nekem, hogy akinek halvány lövése sincs a dologgal kapcsolatban, úgyis hívni fog valakit, aki beállítja.

"Amit azután karban kell tartani."
Bele a cronba napi 1x az a szép apt páros, és karban van tartva.

"Egyszerűen még kiscégeknél (10-20 PC) sem éri meg a szerverre bízni ezt a funkciót, arról nem is beszélve hogy egy ilyen rendszerhez utána csak a kocskás-inges buherátor ért."

A 20 pc felhasználói a böngészés során jótékonyan fogják érezni a proxy hatását, főleg kis sávszélnél. Ja, nem vagyok guru, főleg nem kockás inges :)

Azt azért látni kell, hogy a nagy tudású routerek, AP-k, stb szinte mind pc-alapon, linux/bsd-vel megy, és bizony olcsóbban össze lehet rakni házilag. Komolyan, nincs egyértelműen jobb, és nincs bajom az egyszerű megoldásokkal, de ahol igazán testre szabott megoldások kellenek, nekem sokkal jobban feküdt az "összeberhelt" router.

chx

csüt. dec. 11, 2003 8:52
Profil Privát üzenet küldése Honlap

Hozzászólás 
Sziasztok

Több fajta router-t üzemeltettem már be Draytek, 3com, D-link, Cisco, ADSL-re kábelnetere, bérelt vonalra, ISDN-re, állítottam be már szoftveres tűzfalakat is Linux-on NT-n Netware-en.
A PC alapú Linuxos, USB-s, berhelgetést, csak azoknak ajánlanám akiknek nincs jobb dolguk. Egy DI-604-es beállításával egy kezdő PC felhasználó is boldogul fél óra alatt. Egy említett VIA alapú mozgóalkatrész mentes, linux összeberhelése csiszolgatása, még a kocskásinges, szakállas-tarisznyás linuxguruknak is minimum 1-2 nap plusz utánajárás. Amit azután karban kell tartani.
Két nap alatt össze lehet dobni egy SOHO router árát akár azzal is hogy valamelyik kereszteződésben árulja a Fedél nélkül-t ez ember fia.
A Vigor egyébként nem tud Proxy-zni csak DNS-re a többit NAT-olja.
Aki csak otthon akarja elosztani a Net-et az ne berheljen, hanem vegyen egyet, tényleg nem drága. (Akinek az Invitel Thomson 530-ast telepített annak csak aktiválni kell ezt a funkciót.) A 2 méter az tévedés és teljesen korrekt módon működik. Egyszerűen még kiscégeknél (10-20 PC) sem éri meg a szerverre bízni ezt a funkciót, arról nem is beszélve hogy egy ilyen rendszerhez utána csak a kocskás-inges buherátor ért.
Összefoglalva, a SOHO kategoriás Router-eket nagyon tudom ajánlani mindenkinek aki megoldás-orientált és nem probléma-orientált gondolkodású.

Üdv. Ax
aki egy nagy nemzetközi cégnél hálózati mérnök

szer. dec. 10, 2003 23:13

Hozzászólás 
Sziasztok!
"A" gép csatlakozik a netre.Van benne két hálókártya (H1,H2). H1-en megy az internet kapcsolat,H2 a LAN. "A" gépen fut pl:BrovseGate vagy Proxy+ és kész. "B" gépnek csak egy hálókártya kell.
Miért keveritek bele a kapcsolat megosztásába a különböző elosztókat(felesleges hw. cuccokat)???
Proxy+ 3 gépig ingyenes,de mindegyikhez van cracky.
Beszéltem.

szer. dec. 10, 2003 17:58
ezüst tag

Hozzászólás 
> Ezenkívül egy kis trükkel még saját weblapod is lehet ADSL
en, de ezt már
> nem erulom el, hogyan :)
apt-get install apache?
nagy trukk! ;)

szer. dec. 10, 2003 16:10
arany tag

Hozzászólás 
Sys:
a draytek vigorra: proxyzási lehetőség van, vagyis szvsz opció.
Idézet az oldalról: "A Router csatlakozásától számított 2m-en belül erősítés nélkül is müködik. Tapasztalataink szerint ennél szinte minden esetben nagyobb távolságra kell továbbítani a jelet. Ezért javasoljuk egy kiegészitő passzív eszköz használatát, a HUB-ot. Így akár két emelet közti kapcsolat is megoldható."
2m? hub? Nevetséges.

lb2210: érdekes, itt sincs proxy, van viszont x86 proci, sdram, és valszeg linux vagy bsd. Pont mint egy pcben. Elég szegényes a tudása, még vpn sincs benne. 5V és 3A-es táp, vagyis kb 10-15 wattot eszik. Egy eden sem fogyaszt többet.

Persze nem kötözködni akarok veled, a célkészülékeknek is megvan a helyük, de egy saját építésű tűzfallal a saját elvárásaid szerint, az igen (többet tud és nem drágább, valamint az alkotás érzése :).

Üdv: chx

szer. dec. 10, 2003 14:36

Hozzászólás 
Bocsi a Vesszők miatt, de azért remélem érthető, az előző levelem.

szer. dec. 10, 2003 10:09

Hozzászólás 
Gyerekek Vitatkoztok arról mennyit fogyaszt a gép ha proxyzik, mit szólnál hozzá ha arra tennéd amit sűrűbben használsz, és a másik akkor kapcsolódna be ha szükség van rá.. De ha veszel a bolhapiacon egy p1 es gépet 5 Ft ért, és az még nem fogyaszt sokat, elzárod egy szekrénybe, monitor se kell rá, mert egyszer beállítod és bekapcsolod és megy. Kb fogyaszt 50w ot ha fogyaszt annyit, mert ha linuxot használsz még Winyó sem kell a gépbe, egy cdn elkészítik neked a linuxot, betöltődik és ott el van mint a befőtt. akkor az óránként 50wh
1 kwh után fizetünk 25-50 Ft ot azt kb 1 nap alatt zabálja meg, ha 50 Ft számolunk akkor az egy hónapban 1500 Ft ha 24 órában megy.. egy hálózati elosztó ketyere, 20 ezer forint felett van ha jól sejtem, az 1,5 évig biztosítva van a net, és ha dolgozol, akkor nem vagy otthon csak kevesebbet..Ha ebből élsz akkor kell valami rezsi is :).
Ezenkívül egy kis trükkel még saját weblapod is lehet ADSL en, de ezt már nem erulom el, hogyan :)

szer. dec. 10, 2003 10:03
ezüst tag

Hozzászólás 
chx, Hi,

"A Watt pillanatnyi teljesítmény, szvsz Wh-t akartál írni, bár a mai világban ki tudja, mi a nyelvtanilag helyes :)"

A pillanat is idő ahogy említetted, de inkább egy óra alatt elfogyasztott energiát szoktuk értelmezni, a kedvedért legyen 75Wh. Amúgy ez a "75W-t óránként" sem volt helytelen.
Valóban nem csak az Intel és AMD magok léteznek és az említett via eden, transmeta stb. sok féle képpen építhető fel.

Már vannak gyári dobozos routerek proxi lehetőséggel, és lassan mind több és több beépített funkcióval, természetesen nem akarok nekik reklámot csinálni:
http://www.juventus-team.hu/termekek/58711441.html
http://eng.sharetech.com.tw/products/mu ... b-2210.asp

Még azért nem tudják azt mint egy PC-s kiszolgáló szerver de a tendencia már látszik.

Üdv, Sys

kedd dec. 09, 2003 21:23
arany tag

Hozzászólás 
"csak ha egész nap kell neki proxizni, monitor kikapcsolva és zabál úgy 75W-t óránként"

A Watt pillanatnyi teljesítmény, szvsz Wh-t akartál írni, bár a mai világban ki tudja, mi a nyelvtanilag helyes :)

Amúgy nem csak intel meg amd van a világon. Biztosan hallottál már a via edenről, a transmeta crusoe procikról vagy a wake on lan funkcióról. Monitor nem kell, még standby-dísznek sem. Asszem az eden tud usb-bootolni, ha igen, még vincsi sem kell, vagy lehet ssd-t használni. Simán lehet csinálni egy csendes, hideg, kisétkű proxy-t. Fogyasztás nem sokkal több 5 W-nál (standby néhány tized W). A routerrel szemben ez teljesen testre szabható, és én még nem láttam gyári dobozos proxyzó routert, bár ki tudja :)

chx

kedd dec. 09, 2003 10:22
ezüst tag

Hozzászólás 
samat2, Hi,

Az említett proxi megoldás valóban "csoda", hmm, és olcsó megoldás, hmmm. Egy PC, két hálókártya, freeware progi, eddig ok csak ha egész nap kell neki proxizni, monitor kikapcsolva és zabál úgy 75W-t óránként -mondjuk ez egy kisebb gép, akkor az testvérek között is 55KW/hó, ezzel ellentétben egy router amely talán 5w-t ha fogyaszt.
Akkor mennyi idő alatt térül meg a befektetés?
Ja?, ha céges és van mögötte legalább 50 gép, e-mail server, firewall, antivir és egyebek, akkor esetleg igen!

Üdv, Sys

hétf. dec. 08, 2003 16:22

Hozzászólás 
Sziasztok

Mondanék nektek egy egyszerű olcsó megoldás: Proxy!!!!
Nem kell rá költeni egy filliért sem, vannak freeware programok a neten. A proxy csatlakozik az internethez, ti meg a proxyhoz... Ennyi... A proxy fut az egyik gépen, melyben lehet egy , vagy két hálókártya leválasztva a többi gépet.....

Hát ennyi a csoda!!!

hétf. dec. 08, 2003 8:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Helios, Hi,
Gratulálok Mester!

SIS, Hi,
Ezt irod: "Még nem a világ vége, de látni."
Érdekes, hogy az a hely hol lehet?, de az, hogy én ott lakom az biztos.

Üdv, Sys

szomb. dec. 06, 2003 9:37
arany tag

Hozzászólás 
Köszi Sys ! Valami ilyesmiről van szó. Végül is addig, amíg az esetek többségében 50 felett megy a letöltés, nincs probléma. Az ár is megfelel, 6150, amely havi 2 Gb letöltést tartalmaz, +1250 1 Gb-onként, 11 körül lenne a korlát nélküli. Ezekhez az árkahoz alá kelett írni 3 évet, persze ezt nem értem mennyire érvényes, ha januárban új szerződést kötünk. Itt más lehetőség nincs, a telefonvonal rádiós rendszerű, a kábeltelevízióból is kimeradtunk... Még nem a világ vége, de látni.
Helios, akkor a Te problémád megoldódott, ügyes vagy !

szomb. dec. 06, 2003 7:34
arany tag

Hozzászólás 
megvan, megcsinaltam...

szomb. dec. 06, 2003 4:57
arany tag

Hozzászólás 
Most hogy mondod, emlekszem, mikor a pali bediktalta a kabelmodem szamat. Nehany perc mulva mar jott is a nett.
A ket gep mukodik.
Nem di 640 et, hanem di-614+ -t vettem. Ez 4 porton tud kommunikalni, plusz wireless.
Szep is, jo is, nett mukszik.
De hogy hogyan lesz nekem lanom? Hogy a francba kell beallitani, hogy az egyik gep lassa a masikat?
Anal-fabeta vagyok hozza, segitsen mar ki valaki, hogyan tudok letrehozni belso halot.

szomb. dec. 06, 2003 1:58
ezüst tag

Hozzászólás 
SIS, Hi,

Jó kis téma amit emlitettél itt a topic-ba kedves SIS. Vannak olyan szolgáltatók is, habár szerencsére nem jellemző, hogy kisebb sávszélességet osztanak meg, mondjuk egy bérház kevés nettezők részére. Ez azt jelenti, hogy legyen jó esetben 512kbps a bejövő kapcsolat, egy routerrel megy a NAT és az általad emlitett 6 lakásban ezt közösen osztják meg. Ebben az esetben ha 3-an filmet töltenek le akkor a többi 3 lehet, hogy csak 16k-t fog látni mind letöltési sebesség. Másik dolog, hogy a routerek nem korlátozzák a sávszélességet, ezt a kiszolgáló szervernél kellene megtenni.
Háló kártya csere esetén ha van NET akkor a MAC szűrés biztos nincs, + ha a többi gépet is látod az intralan-ba akkor kell ott legyen egy switch is mert ezen az eszközön az "átjárást" nem tudja letiltani. A forgalom lekérdezése és ennek "valódisága" még belefér egy úgynevezett nem garantált és nem profi szolgáltatás fogalmába.
Egy biztos, az általad leirtak szerint ezt a jeleséget csak igy tudom minősíteni.

Üdv, Sys

pén. dec. 05, 2003 23:41
arany tag

Hozzászólás 
Ha már ilyen szakértők vannak itt én is kérdeznék. Nekem itthon csak két hónapja van internetem, a következők szerint: A szomszédomnak volt egy rövidhullámú anternával működő internet kapcsolata, melynek a telepítése 90 e Ft volt. Ez a szolgáltató tönkrement, átvette egy másik . Ekkor kínálták fel az elosztást, 6 lakásban lett így internet. A hálókártya a sajátom. Az internet néha megdöbbentően gyors, volt hogy 100 -160 kbyte /s sebességgel tudtam letölteni, legtöbbször 50-60, de volt már olyan, hogy 15 volt a maximum. A forgalmat le tudom kérdezni egy megadott címről. Nos , nekem a technikai részletekről semmit nem mondtak, gondolom egy routerrrel vagyunk összekötve, de a többi gépet is látom, tehát switch-et is tartalmazhat a router. Kíváncsiságból már megtettem, hogy a másik hálókártyára írtam az IP címet, és ugyanúgy ment az internet. Én azt sejtem, hogy itt tényleg nincs (legalábbis egyenlőre) MAC ellenőrzés, ha valaki rosszindulatú lenne, kapásból tudna a szomszéd számlájára internetezni. Más lehetőség itt nincs, szerintetek van jövője ennek az internetnek, nem fog később esteleg lassulni? Állítólag már kezd szűkös lenni a gerinc sávszélessége, ha mindenki rajta van egyszerre. Én úgy látom, ez a rendszer kissé szélsőségesebb, mint egy stabil ADSL. A 160 kbyte/s hogy fordulhatott elő, talán nincs még felhasználóra korlátozva a sávszélesség ? Végül is ez majdnem egy 1300 -as ADSL-nek felel meg.Ja, ez még csak tesztüzem, januártól megint más veszi át. Azért itt az elosztáshoz más a hozzálás, amikor szóltam hogy két gépem van, a szolgáltató adta az ötletet, hogy tegyek be még egy hálókártyát. Másfelé hogy működnek az ilyen rendszerek, és mihez áll ez legközelebb, a kábelmodemhez?
Üdv., István

pén. dec. 05, 2003 19:58
ezüst tag

Hozzászólás 
{i}bocsanat!!! - durva, ertelemzavaro sajtohiba{/b}

nem az eredeti Ip-re, hanem az {b} eredeti MAC-ra{/b}

pén. dec. 05, 2003 16:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Home wrote:

>Egy esetben tudom csak ezt elfogadni, ha a kábel modem egy fix cim alapján van beazonosítva a szolgáltató részéről és azt tudják, hogy az csak Te lehetsz.
>
valami hasonlorol lehet szo!
Tortent ugyanis anno, hogy elhalalozott "AZ Internetes" gepem, es
felhivtam az ISP-t, hogy MAC address-t kene valtani.
Megigertek, sot, meg is csinaltak. Mukodott is masnap reggel 6-ig. Ekkor
fejreallt.
Tefopnaltam, hosszas magyarazkodas, de vegul is nemsokara ujra mukodott
az internet - de csak megint masnap reggelig.
Ujabb telefon - most mar kivancsi voltam - megkerdeztem most akkor mit
is csinalnak?
Elarultak: jobb hijjan "belenyulnak a kabelmodembe".
Na masnapra felkeszultem egy analizatorral, es kiderult, hogy ugy 6-7
kozott egyszer csak elkezdenek jonni a csomagok az eredeti Ip-re. Persze
ettol total ugy latszott, hogy "nincs internet".
Ujabb telefon.... - de az a kerdes szempontjabol mar nem erdekes...
minden esetre volt vagy ket het is, mire beallt.

En ebbol azt kovetkeztetest vontam le, hogy egyszeruen a kabelmodem
(amit naponta frissitenek - talan ezert van, hogy "nem szabad
kikapcsolni"), szoval az egyszeruen atirja a csomagok MAC-jat a
regisztralt es ra letoltottre.

pén. dec. 05, 2003 16:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 66 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő