Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 2:58

Hozzászólás a témához  [ 1045 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Következő
Windows XP SP2 (Magyar) | Support lejár: 2010. július 13 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Elnézést amiért ideírok, de nem nagyon találtam jobb helyet. Xp Sp2-őm van, méghozzá eredeti, szóval nem frissített, hanem cd-ről feltöltve, kb fél éve. Minden flottul megy, még 2004-es Norton antivirusom is van, de sajnos el van cseszve az aktiválása, és kb 2 hónap használat után feladta magát és használhatatlan. Volt egy időszak amikor megint használható volt, de most ismét semmi.(van hozzá kódom, minden, de nem engedi magát). De ezt csak mellékesen közlöm. Van még ad-aware-om (Se), frissítve van mindig. I. explorer helyett mozillát használok, így azóta nincs is féreg a gépemen, lvagy legalább az ad-aware nem talál. Tehát a Nortonon kívül semmi nem aggaszt. Használok bcdc-t, kb 2 hete(ez előtt csak sima dc++-t használtam, valami régebbi verziót), és mindig aktív felhasználó vagyok. Gondolom nem kell említenem, hogy ki van róla nyomva a tűzfal, ami egyébként pár játékot kivéve meg egy-két kötelező programot leszátmítva mindent letilt..., ami jó is. Szóval ezek a mellékes információk, most jöb a probléma: Egyik napról a másikra, a gépem szórakozik velem, kb egy hete.Az első probléma, hogy bekapcsoláskor, még amikor nem lép a rendszerve, egy hibaüzenetet tár elém, amit simán átugrok. Utána amikor már belép a rendszerbe, kiírja, hogy újra kell írnom a dátumot, valami hiba miatt. No jó, biztos áramkimaradás vagy mi fene. Másnap, ugyanez. És azóta mindig(szerintem mindig egy új napon, szóval egy napon beállítom, és akkor megy, de másnap megint rossz). Múltkor megnéztem a hibaüzenetet a bekapcsoláskor, akkor valami olyasmit írt ki, hogy a CPU szinten nem okés, állítsam be a belépéskor. Most meg hazajövök nyaralásból és új üzenet vár: Warning!! Your Computer case is open! Na erre már felkaptam a fejem, persze belpéskor a szokásos dátum átírás vár... Erre kérnék segítséget, mi ez, mivel lehet kiküszöbölni, mit kell tennem, stb... Ugye nem törtek be a gépemre? Nem valami vírus? Kapcsolatban lehet bármi olyan programmal amit a tűzfal engedélyez, és amin keresztül esetleg betörhetnek? stb stb... Ha tud valaki segíteni, akkor kérem tegye megy, felnézek ide, de jobb lenne ha Emailt írna a hmaci@freemail.hu címemre. Előre is köszönöm!

vas. aug. 07, 2005 19:12
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
Amelyikhez elvileg már hitelesítés is kel??:)

Erre csak ennyit: Máshonnan van a hír, bocs

pén. aug. 05, 2005 23:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia MBR!

Honnan sikerült ilyen jól összegyűjteni az SP2 utáni frissítéseket (131 MB :shock: )? Én is gyüjtögettem az MS letöltőközpontjából, de Nekem csak 39 MB-nyi jött össze. Én jobb szeretem összegyűjteni, mert nem szeretem, hogy minden formázás után az automatikus frissítővel állandóan újra le kell tölteni.

Előre is köszi a választ!

hétf. aug. 01, 2005 12:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
A fontos biztonsági javításokhoz nem kell hitelesítés.
Legalább is egyelőre. Talán egyszer majd ott is szigorítanak.

szer. júl. 27, 2005 6:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
MBR írta:
amúgy már a júliusi patchekkel is megvan...

kuss2000.uw.hu

Amelyikhez elvileg már hitelesítés is kel??:)

kedd júl. 26, 2005 21:42
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
amúgy már a júliusi patchekkel is megvan...

kuss2000.uw.hu

kedd júl. 26, 2005 21:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
MBR!
Megnéztem, nekem tetszik. A védelmi rendszereim azonban blokkolnak néhány dolgot, így pillanatnyilag nem tudok mindenhez hozzáférni.

Üdv.: Supervisor

pén. júl. 01, 2005 17:04
platina tag

Hozzászólás 
Most jut eszembe, hogy ide is betehettem volna.. :)

azaz:

"Hello!

Nos, letoltottem a microsoft oldalarol az eddigi osszes (remelem) SP2 utan megjelent frissitest (patch, hotfix). Ezeket a fileokat becsomagoltam egy RAR fajlba, igy egyutt megvan az osszes; fajlnevek ele beteve a megjelenes datuma (ajanlott megjelenesi datum szerint felrakni). Ezek a frissitesek NEM CSAK a Windows Update-en megjelent fontos frissitesek, hanem egyeb frissitesek is.

Informacio: NEM HIVATALOS MICROSOFT CSOMAG!

Felelosseget NEM tudok vallani erte, mindenki CSAK SAJAT MAGA felelossegere telepitse, probalja ki!

Operacios rendszer: Microsoft Windows XP SP2 - MAGYAR!!!

(tehat CSAK SP2-es XP-re feltenni!!!)

Tartalom: 49 fajl (Tovabba: .Net Keretrendszer 1.1 SP1, WMP10, es a fixek, patchek stb.)

Meret: 112 MB (117 662 569 bytes) Csomagolva: WinRAR 3.42

Aki ugy gondolja, hogy felteszi, kiprobalja az irja meg velemenyet, eszrevetelet nekem e-mailen, vagy a forumba (mit kell javitani rajta stb). Van egy startasp2.bat nevu file is benne, ami megprobalja felig-meddig automatikusan feltelepiteni a fixeket (hogy ne kelljen egyesevel inditgatni a 49 filet). Most 2005. JUNIUS 24-ig van benne minden: MicrosoftAntiSpywareBeta1.0.613.exe-ig.

Telepites elott csinaljunk "Rendszer visszaallitasi pontot" itt: Start, Futattas: %SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe

Akinek felkeltette az erdeklodeset, az letolheti a csomagot innen:

http://kuss2000.uw.hu/
(konkretabban: http://kuss2000.uw.hu/xpafterfix.html )

Szeretnek koszonetet mondani droland-nak, aki az oldalan ( http://droland.uw.hu/ ) kulon-kulon linkelve elerhetove tette ezeket a frissiteseket MS oldalra es ennek hatasara fogtam bele ebbe a "AfterFix Project"."

UPDATE: 2005. 06. 29-ig van benne minden.

pén. júl. 01, 2005 16:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én akciós áron vettem XP prof-t SP 2-vel és egyetlen kis játékprogramtól (11 méter-11-es rúgások) nekem nem volt gondom vele. Na igen olyan bizonyos komoly játékokkal nem foglalkozok. Ez a jelentéktelen kis program egy 286-os gépen Win 3.1 vagy 3.11.-en is vígan fut, itt meg 1346 szabad mellett még 3 MB szabad virt. memóriát követel magának. Szóval eltérő vélemények, tapasztalatok bőven vannak. Lehet hogy jön az SP3, mert annyit írtak már róla. Egyébként egy 3GHz-es 1024 RAM gépen van.

pén. máj. 20, 2005 13:59
ezüst tag

Hozzászólás 
tibuu írta:
AMD Boss írta:
tibuu írta:
AMD Boss írta:
AMD Boss írta:
Menyi HUF ez a szoftver ???

MEGTUDJA VALAKI MONDANI ???????????

Mi mennyi??

Hát a magyar SP2-es !!!!!!!!!!!!!!

Ingyen letoltheto, de hogy ne kelljen keresned: :D
Angol: http://download.microsoft.com/download/ ... P2-ENU.exe
Magyar: http://download.microsoft.com/download/ ... P2-HUN.exe

Udv.

Nem akarom én letölteni, megvan már originál cd-n, csak én azt rendeltem ingyen és értekelne mennyit ér.

vas. máj. 15, 2005 11:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
AMD Boss írta:
tibuu írta:
AMD Boss írta:
AMD Boss írta:

Mi mennyi??

Ingyen letoltheto, de hogy ne kelljen keresned: :D
Angol: http://download.microsoft.com/download/ ... P2-ENU.exe
Magyar: http://download.microsoft.com/download/ ... P2-HUN.exe

Udv.

szomb. máj. 14, 2005 19:33
ezüst tag

Hozzászólás 
tibuu írta:
AMD Boss írta:
AMD Boss írta:

Mi mennyi??

szomb. máj. 14, 2005 16:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
AMD Boss írta:
AMD Boss írta:

Mi mennyi??

csüt. máj. 12, 2005 14:53
ezüst tag

Hozzászólás 
AMD Boss írta:

csüt. máj. 12, 2005 12:47
ezüst tag

Hozzászólás 

szomb. máj. 07, 2005 8:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nekem nincs bajom az SP2-vel. Mondjuk az elsők között települt fel a szűz gépre.
Azelőtt volt gond, valamelyik féregkeresővel akadt össze mindig. Miután azt kilőttem, nem volt gond.

hétf. ápr. 18, 2005 19:12
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
http://index.hu/tech/biztonsag/krit0411/

kedd ápr. 12, 2005 15:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igen, megteheti. Legaláb is egyelőre.
Ha tudod, hogy nem vagy jogtiszta, a 'Continue' után klikkelj a No-ra a validáláskor.
De tényleg kell nekünk ez a 12 MB-os valami?

csüt. márc. 24, 2005 13:50
arany tag

Hozzászólás 
Ugye jól sejtem hogy ez Windows azonosítást igényel?
"Validation Recommended

This download is available to customers running genuine Microsoft Windows. Please click Continue to begin Windows validation."

Persze én már letöltöttem, de ezt megteheti az is akinek nem jogtiszta a windows-a?

szer. márc. 23, 2005 13:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Segédeszközt adott ki az XP SP2-problémák megoldására a Microsoft

[Microsoft] Számos visszajelzés érkezett a Microsoft-hoz, mely szerint a Windows XP Service Pack 2 olyan kompatibilitási problémákat okoz az alkalmazásokban, amelyek korábban nem voltak tapasztalhatók. Ezen problémák kiküszöbölése érdekében a cég egy új eszközt bocsátott ügyfelei rendelkezésre, amely elhárítja az alkalmazás-kompatibilitási problémákat, megkönnyíti a felhasználókkal való párbeszédet és az informatikai szakemberek számára is hatékony megoldást nyújt a rendszerek biztonságossá tételére.

Az új eszköz, a Microsoft Application Compatibility Toolkit (ACT) 4.0, segítségével az ügyfelek egyszerűen tájékozódhatnak arról, hogy az SP2 szigorúbb biztonsági beállításai milyen kompatibilitási problémákat okozhatnak. Az ACT 4.0 a Windows XP Service Pack 2 telepítéséből fakadó problémákkal foglalkozik, ennek keretében részletes útmutatást és hasznos eszközöket biztosít a Windows XP és a Windows Server 2003 rendszerrel kapcsolatos gyakori alkalmazás-kompatibilitási problémák megoldásához.

A csomag segítséget nyújt az informatikai osztályoknak a kompatibilitási nehézségek azonosításában és megoldásában; használatával automatizálhatók olyan feladatok, mint például az alkalmazások nyilvántartásba vétele, valamint a javítások futtatható formátumba való csomagolása és telepítése.
A Microsoft Application Compatibility Toolkit (ACT) 4.0 ingyenesen letölthető a Microsoft honlapjáról, ahol a csomagot részletesen bemutató webcast is megtalálható.

http://www.microsoft.com/windows/appcom ... fault.mspx
http://support.microsoft.com/default.as ... -us;895129

szer. márc. 23, 2005 12:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Meg persze foglalja a helyet.. :?

kedd márc. 22, 2005 16:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez bizony rendkívül tragikus... :lol: :lol: :lol:

kedd márc. 22, 2005 12:36
ezüst tag

Hozzászólás 
Érdekes az is, hogy minden indításnál csinál kb 35 Kb regisztrációs szemetet, ami a Regclean-nel ellenőrizhető, bár nem tudom miért csinálja..
És persze most a bootképet se tudom kicserélni az Sp2 miatt.

hétf. márc. 21, 2005 19:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egy adalék, hogy miért is kell XP-re az SP2. Pl. azért, mert az SP1-et 18 perc alatt törik - igaz vírusirtó nélkül.
Lásd: http://index.hu/tech/biztonsag/honey4784/

csüt. márc. 03, 2005 12:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Bocs, hogy ez nem SP2!

Ezt az idézetet a tippek-trükkök rovatból másoltam ki.

Minden, a Windows Media Playerrel megnyitott file automatikusan tárolódik az MRU-ban (Most Recently Used), a Registry-ben. Így bárki könnyedén nyomonkövetheti, hogy milyen multimédiás állományokat nyitottunk meg a lejátszóval. A naplózást azonban le lehet tiltani.

Az alapértelmezés szerinti működésnek erre a kívánt állapotra való átállításához a következő műveletek megadott sorrendben való, pontos végrehajtására van szükség, tudomásul véve az esetleges kockázatokra való figyelmeztetést.

műveleti lépések

0. Indítsuk el a Registry Editort (Start » Run/Futtatás » REGEDIT.EXE).

1. Nyissuk meg a(z) HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/MediaPlayer/Player/RecentFileList nevű kulcsot.

2. Hozzuk létre vagy változtassuk meg a(z) összes nevű, minden típusú bejegyzést, semmi értékkel megadva.

Meg tudja valaki mondani, hogy mi a franc az az összes nevü, minden típusú, semmi értékű bejegyzés?

kösz.

pén. feb. 25, 2005 11:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hogy nálad pontosan mi miért van, nem tudom. De nagyon összeakadhatott valami, ha már az ATI kártyával ilyen gondod volt.
Mert a Radeon 9200-at meg úgy felismeri, és 800x600 / 85 Hz-el indul, hogy alapesetben Catalyst driver akár nem is kell.
A Daemon Toolsnak pedig csak az új verziójával hajlandó együttműködni. Rengeteg listában leírták. De ha már a tied is az volt... :(
A SAT kártyához is talán újabb driver kellene.

csüt. feb. 24, 2005 12:51
arany tag

Hozzászólás 
Hát!
Én is készitettem egy (új)XPc-dét!De kár volt!Persze egy formatált vinyóra.
XP telepítés után,már a monitor kártyát se birta,igy néztem 4bit felbontásban!(ATI9250)Persze alaplapi driver Stb...telepítv.Aztán SkyStar2 SAT kártyát is elutasította.Dameon Toolsra pedig a telepítés vége felé újraindult az XP.Azóta még csökkentett módba való inditáskor is csak újra indul!!!Tehát én maradok a régi,jólbevált XP-nél!Még ha vírust kaptam se csinált ennyi hülyeséget!Amúgy,ami keveset láttam,a biztonsági része tényleg jó!Vélemény:CD=kuka

Üdv tomash

csüt. feb. 24, 2005 0:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az SP2-es telepítő CD-t összefésültem az azóta megjelent frissítésekkel.
Felment vagy 12 fontos és 1 ajánlott frissítés. 4 db viszont valami szerkezeti hibát jelzett, bár működött az integrate kapcsolója. (Nyelvi hiba nem lehetett. :) )
Ez a 4 a KB885250, 867282, 890830 és 891711.
Ezeket telepítés után lehet feltenni, viszont ekkor a Windows Update az utóbbi 891711-et már nem hiányolta. Valószínűleg az újabbak és felkerültek már tartalmazzák a javítást?
Egyébként ez a februári rekord patch elég érdekes, mármint hogy mennyi hiba maradt az SP2-ben is.
Igaz ezek jó részét már régebbről cipeli. Valami olyat is írtak, hogy egyik biztonsági résnek elég ha az Explorer telepítve van, de nem is azt a böngészőt használják, akkor is "átvehetik a hatalmat" a gépen.

hétf. feb. 21, 2005 10:06
ezüst tag

Hozzászólás 
sgeri írta:
OFF

Hy!
Már ha az online frissítéseknél tartunk, Microsoft-bácsi nem cseszegeti azt aki nem "tiszta" kóddal regelt Windows-zal frissitget online??? Értitek?!?!? :?
Valamelyil policy-ben olvastam hogy csak akkor törlik a gépről gyüjtött adatokat ha "minden OK" !!!

Van az ilyeneknek félnivalójuk???

Üdv.: sgeri

Üdv! Szerencsére nem!

szomb. feb. 19, 2005 23:08
platina tag

Hozzászólás 
nem törölték, csak a szervert karban tartják. nézd megint!

http://kuss2000.uw.hu/xpdl.html

szomb. feb. 05, 2005 19:32
ezüst tag

Hozzászólás 
MBR a beirt 2 db link nem müködik. Valszeg törölték a szerverröl. Pedig érdekelne

szomb. feb. 05, 2005 17:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso:
Ennél azért kicsit kevésbé drasztikusabb, ha megmondod a Security Center-nek, hogy mire fel szóljon és mire ne! (Megnyitod a Security Center-t és bal oldalt alul "Change the way security center alerts me" és ott a víruskergető figyelmeztetést kikapcsolod!

silvanus:
Szerintem nem érdemes felrakni neked!
Csak biztonsági hibajavítás van benne (amennyire én tudom) és aki nem állandó jelleggel ül a neten annak sztem fölösleges!

szer. jan. 26, 2005 8:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Az uj mindig jobb! (általában)))
én már néhány honapja használom, és már elég jol megismertem és nekem jol müködik!
kivéve persze néhány régebbi progi, játék, de azt kit érdekel már!
előre kell haladni!
jo hogy felraktam.
nekem tetszik)

www.vgavga.tvn.hu

kedd jan. 25, 2005 21:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Srácok! Én már régebb óta fontolgatom, hogy az alap magyar WindowsXP Professional oprendszeremet felfrissítem a SP2-vel, pláne most, hogy van egy érdekes probléma is a szinte vadi új gépemmel - (ha ez a probléma érdekelne valakit, és szeretne nekem segíteni, akkor kérem olvassa el a: "Rejtélyes hiba a Windows indulásakor..." topikot, köszönöm!).

Végig olvasgattam itt ezt a topikot, és megmondom őszintén, hogy rendesen elbizonytalanítottatok engem! Kérdem én: a fenti problémámtól eltekintve érdemes-e, kell-e az SP2 egy olyan végfelhasználónak, mint ÉN, aki szinte csak játékra használja a gépét, semmi extra tervező, filmvágó, vagy hasonló egyéb..... prgramot nem használ, netezni is csak modemmel, heti 1-2-szer szokott, akkor sem tölt le semmit???

Hogy ezt miért kérdem? Nos itt ebben a topikban 10 emberből 8 csak az SP2 hibáiról ír, meg hogy így krepált be tőle a gépe, meg úgy.... míg az a maradék kettő azt mondja, hogy: "...hát, jó!..."

EZ ÍGY NEM VALAMI MEGGYŐZŐ?!.... TEHÁT a (minden szempontból) legegyszerűbb végfelhasználónak, érdemes-e vagy sem felraknia az SP2-t??????????????

szer. jan. 19, 2005 16:33
platina tag

Hozzászólás 
Nos, így jó pár hónap múlva is azt mondom, hogy az SP2 nagyon jó lett. Persze ez után is vannak és lesznek kritikus frissítések, de sebaj, az ember letölti, telepíti és kész.

Amúgy nem mindegy hogyan telepíti az ember az SP2-t.

Itt van egy cikk, hogyan telepítsük:

http://kuss2000.uw.hu/xpsp2inst.html
http://kuss2000.uw.hu/

Ha én megyek gépet "csinálni", akkor mindig a 2-es pont szerint teszem fel az XPSP2-t, és így SOSE volt baj (pl.: nem bootol be sp2, vagy bármi egyéb abnormális tevékenység stb.)

Megjegyezném, hogy Prescott-os P4-eseknél sem tapasztal semmilyen problémát, lényeg a "tiszta rendszer".

pén. jan. 14, 2005 15:39
arany tag

Hozzászólás 
THX atejka, az nem volt bepipálva, de az alatta levő igen, kiszedtem és eltünt óra mellöl.

vas. jan. 09, 2005 16:31
arany tag

Hozzászólás 
Hálózati Kapcsolatok-nál, jobb klikk a " Helyi kapcsolatok " -ra (legalábbis nálam úgy van írva) > Tulajdonságok > Ikon megjelenítése az értesítési területen a kapcsolat ideje alatt >> pipát lődd ki...

vas. jan. 09, 2005 11:33
arany tag

Hozzászólás 
Felraktam az SP1es Wiinemre a SP2őt és nem igazán vagyok vele elégedett. Létrejöttt például egy ujjabb hálózati kapcsolatom az óra melett, amit kis idő után lesárgaháromszögez, mert azt mondja nem működik a kapcsolat rajta. A hálozatok közt az a kapcsolat a TELINDUS USB ADAPTER, ami az ADSL modemem lenne. A másik az ahogy eddig is csak akkor jön elő, ha a Winpoet szoftverrel felmegyek Netre. HA letiltom azt a csak álló hálózati ikont, akkor meg nem megy a Net, de akkor meg mi a ráknak van az ott. Mert arra százra emlékszem, hogy a hálózati helyek közt eddig is ez a két dolog volt, de legalább nem volt neki fölös ikonja az óránál.

vas. jan. 09, 2005 10:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
control panel->administrative tools->services

es ott meg keresed ezt a szolgaltatast, bal gomb, tulajdonsagok, es van olyan h startup type, ezt atallitod disable-re

szomb. jan. 08, 2005 16:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
tibuu írta:
Security Center nevu service-t disable-re allitod es tobbet nem szovegel :)

És mindezt hol tudom megtenni?

szomb. jan. 08, 2005 16:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Hogyan lehet kikapcsolni a figyelmeztetést, hogy nincs vírusírtóm, meg nem automata az Update?

Security Center nevu service-t disable-re allitod es tobbet nem szovegel :)

szomb. jan. 08, 2005 15:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hogyan lehet kikapcsolni a figyelmeztetést, hogy nincs vírusírtóm, meg nem automata az Update?

szomb. jan. 08, 2005 15:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nálam a Pop-up blocker 90%-ban jó, hogy van!
A maradék 10-ben inkább rákattintok az allow-ra!
Sztem jobb így mint enélkül!

Az outlookexpress az emailek-ben a html alapú levelekből a képeket nem azért szűri ki mert veszélyesnek találja, hanem azért a mert a képek nem jönnek át a levélben hanem IMG link-ként vannak benne, vagyis ahhoz hogy lásd a képeket tulajdonképpen egy weboldalra látogat el az OE, ekkor pedig ugye közli az IP címed a feladóval (vagyis legalábbis azzal a géppel ahová a kép linkje mutat). Ezt pedig néhány esetben azért probléma, mert ha nem kívánt levelet (SPAM) küldenek egy emailcímre, és te normál módon olvasod (látod a képeket) akkor nemcsak azt tudja meg a spamküldő, hogy a mailcím létezik, hanem az IP-dből még sok egyéb mást!
Van akit ez nem zavar, de van aki üldözési mániás! Sztem ez a "szolgáltatás" is tök hasznos...(...már akinek)!

:oops: Remélem érthető voltam! :oops:

kedd jan. 04, 2005 14:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Használható lesz, ha azonnal letöltöd hozzá a részletesebb konfigurálást elősegítő patchet, ugyanis alapból akkora biztonsági rés van benne (mondjuk, csak modemesekek, ha jól értettem), hogy ihajj... A megosztott mappáidat bárki böngszheti miatta, de mondom, ha jól értelmeztem, csak modemes kapcs. esetén, és a javítás már kint van hozzá régóta.
Mondjuk engem idegesít, hogy minden popup ablakot megfog az Explorer, az Outlook meg a képeket sem jeleníti meg, mert neki az is vírusgyanús és kockázatos tartalom. Szóval kicsit olyan ez az SP2-vel egybegyúrt XP, mint ha egy vadiúj 400 lóerős Porschéval akarnál a hátsú udvarban behúzott kézifékekkel "rükvercben" gyorsulási versenyt rendezni... :lol:

Üdv!

hétf. jan. 03, 2005 22:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Én kivétélesen nem hibát jelentenék (mert még nem raktam fel :) ) csak egy kérdésem lenne: az SP2-es tűzfal használható? Tudom, hogy a kimenő forgalmat nem figyeli, de mondjuk egy jó antivirussal összedolgozva képes megvédeni a gépem?

hétf. jan. 03, 2005 22:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Halleluja...!!

Megoldódott, köszönöm! Örök hálám kísértsen! :wink:
Én is gondoltam erre, hogy ez oylasmi hiba lehet, mint amikor hálózati kártyával de hálózat nélkül pl. a win98 induláskor egy csomót rágódik mindenféle lemezművelet nélkül, de nem vágom fejből azokat a neutrális IP-ket, amiket megadva nyugi van. Amúgy a munkahelyi gépemen megoldottam, akkor még emlékeztem a címekre.
Még 1× köszi!

Üdv!

szomb. jan. 01, 2005 18:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Próbálj valami hasonló beállítást csinálni:

Kép

Értelme ugyan nincs, de a windows megnyugodhat tőle.

szomb. jan. 01, 2005 16:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hmm... SP2-vel egybegyúrt XP-re frissítettem egy WinME-t puszta lustaságból (és nem tudatlanságból :wink: ), nagyjából tökéletes, de állandóan baxtat induláskor ezzel:
Kép
Kép
Kép
Na ez mi a pics... Állítólag a DHCP-mmel van valami, ezt mondta egy okos, de engem a megoldás érdekelne, mert a teljes reinstall 3 nap lenne :(
Egyébként gépinduláskor, amíg a sárga felkiáltójeles ikon megjelenik az óra mellett, előtte 1-1,5 percig "homokórázik" a windóz, a start menüre nem tudok kattintani, az asztalról is bármit indítok, csak azután indul el, ha a hálózati értesítéses ikon megjelenik. Elég idegesítő szokás... A várakozás vége felé kicsit buzerálja az ADSL modememet is, de a net megy rendesen. A DialUp modemem ugyan nem működik driverhiány miatt, de az le is van tiltva, úgysem kell csak faxhoz, azt meg megoldom W98 alól.
Na, ötlet, mi lehet ez? MEgszüntethető? Ha nem, és reinstall lesz, és ugyanúgy jelentkezni fog, én "kardomba dőlök..." :D

Üdv!

szomb. jan. 01, 2005 16:12
ezüst tag

Hozzászólás 
sziasztok.

adsl-en keresztül szoktam játszani. (FIFA) és mióta feltettem sp2-őt,
halálosan szaggat, akad ha neten játszok vele. tehát mintha belassította volna a netet. De a sebességet ha lemérem akkor az jó kb 600/120 kbit.

mibe szólhat bele ez a javitócsomag???

hétf. dec. 27, 2004 8:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
gajdi írta:
sp2 óta indításkor az asztalra "rányitja" a dokumentumok mappát.
Nem halálos,de hogy lehet ezt kikapcsolni? :roll:

Nézd meg a Registryben a Run kulcsoknál, hogy minden szóközt tartalmazó útvonal idézőjelbe van-e téve.
Ha nincs, tedd szabványosan idézőjelbe, és OK lesz.
Egyes programok idézőjel nélkül teszik ezt, mire induláskor nem a progi fut le, hanem megnyitja az Intézőt a szóköz előtti mappanévvel, ha van ilyen.

hétf. dec. 13, 2004 5:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1045 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Következő