|
Vodafone GPRS: pert nyertek a fogyasztóvédõk...
Szerző |
Üzenet |
madarasz
ezüst tag
|
T68m írta:
Megyek a Karácsony Sándor utcában, napközben, óriási fékcsikorgás, a terepjárós paraszt nézelődik, majd úgy dönt, hogy minek várjon ő a pirosnál a lámpaváltásra, fogja magát és bekanyarodott a Baross utcába....
Én meg álldogálok a Baross utcai villamos megállóban. Szép dugó volt. Paraszt fogja magát, és a terepjáróval átvág a peronon, és a síneken beelőzi a többieket.
|
hétf. feb. 07, 2005 11:06 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
mrvf írta: Tényleg nem nagy durranás a Fővárosi Ítélőtábla ítélete, ezért nem kellett volna ilyen nagy felhajtás. Azonban egyre jó, hogy az ÁSZF változtatását tisztességtelennek nyilvánított, ezzel rávilágit a GVH és HIF felelősségére, hiszen ők hagyják jóvá ezeket. Miért nem jelezték ezt a szolgáltató felé? Egy jogerős ítélet után a Vodafone a mai napig nem vette ki az ítélet által megsemmisített szövegezést az ÁSZF-ből. Jogkövető magatartást folytat az említett szolgáltató?
2005.március 1-től érvényes ÁSZF-ben: "A Vodafone fenntartja a jogát, hogy szüneteltesse, korlátozza vagy megszüntesse a szolgáltatás nyújtását, az adatforgalom függvényében, illetve akkor, ha az Előfizető úgy használja a szolgáltatást, hogy az a szolgáltatás nyújtását részben vagy teljes egészében megszakítja, hatékonyságát jelentősen csökkenti vagy egyéb módon csorbítja, illetőleg nagy valószínűséggel az előzőek bekövetkezését okozhatja."
Az ítélet tartalmazza, hogy az alperes (Vodafone) költégén az Országos Fogyasztóüvédelmi egyesület ezt az ÁSZF részt országos napilapban közzétegye, miszerint minden Vodafonnal szerződő félre kiterjedő hatállyal érvénytelen. Valaki olvasott már ilyen hirdetését? Mikor szándékozik a Voda betartani a törvényeket? Jogerős ítéletet nem hajtott végre! Vagy igen?
Most nincs időm rákeresni a másik kettőnél, de egészn biztos vagyok benne, hogy valahogy az ő ÁSZF-ükben is benne van ez valahogyan...
|
hétf. feb. 07, 2005 0:07 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
OFF: Ha mar az allat soforoknel tartunk... Tegnap este en is kifogtam egyet. Mentem bringaval az ut szelen,elottem kb. 150 m-re volt egy jobb kanyar. Tekerek,egyszer csak latom,hogy jon k*rva gyorsan szembol egy auto,aki attert az o savjabol az enyembe es jon velem szembe. Ha nem rantom felre a bringat az utrol egy haz elotti viragoskertbe, akkor ebben a percben mar garantaltan alulrol szagolnam az ibolyat. Utana azert alltam 1-2 percet es vettem a levegot,kb. 2-3 mp-en mult.
|
vas. feb. 06, 2005 19:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
mrvf írta: ... Mikor szándékozik a Voda betartani a törvényeket? Jogerõs ítéletet nem hajtott végre! Vagy igen?
Megyek az István (leánykori nevén Landler Jenő) utcában ami egyirányú. A Betlehen Gábor térnél fogja magát egy paraszt és simán ráfordul a kötelező haladási irány és a behajtani tilos tábla ellenében a Rottenbiller utca fele....
Megyek a Karácsony Sándor utcában, napközben, óriási fékcsikorgás, a terepjárós paraszt nézelődik, majd úgy dönt, hogy minek várjon ő a pirosnál a lámpaváltásra, fogja magát és bekanyarodott a Baross utcába....
Megyek a Vajda Péter utcában, át a Népligetbe, velem párhuzamosan induló kocsik alig tudtak megállni a Könyves Kálmán krt. "még épp hogy átcsúszok", értsd, régóta pirosba behajtók előtt....
(mindezt két nap alatt)
Ilyen emberek élnek Magyarországon, ilyenek a törvények. Miért pont a voda lenne kivétel???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m vas. feb. 06, 2005 19:58-kor.
|
vas. feb. 06, 2005 18:55 |
|
|
mrvf
ezüst tag
|
Tényleg nem nagy durranás a Fővárosi Ítélőtábla ítélete, ezért nem kellett volna ilyen nagy felhajtás. Azonban egyre jó, hogy az ÁSZF változtatását tisztességtelennek nyilvánított, ezzel rávilágit a GVH és HIF felelősségére, hiszen ők hagyják jóvá ezeket. Miért nem jelezték ezt a szolgáltató felé?
Egy jogerős ítélet után a Vodafone a mai napig nem vette ki az ítélet által megsemmisített szövegezést az ÁSZF-ből. Jogkövető magatartást folytat az említett szolgáltató?
2005.március 1-től érvényes ÁSZF-ben:
"A Vodafone fenntartja a jogát, hogy szüneteltesse, korlátozza vagy megszüntesse a szolgáltatás nyújtását, az adatforgalom függvényében, illetve akkor, ha az Előfizető úgy használja a szolgáltatást, hogy az a szolgáltatás nyújtását részben vagy teljes egészében megszakítja, hatékonyságát jelentősen csökkenti vagy egyéb módon csorbítja, illetőleg nagy valószínűséggel az előzőek bekövetkezését okozhatja."
Az ítélet tartalmazza, hogy az alperes (Vodafone) költégén az Országos Fogyasztóüvédelmi egyesület ezt az ÁSZF részt országos napilapban közzétegye, miszerint minden Vodafonnal szerződő félre kiterjedő hatállyal érvénytelen.
Valaki olvasott már ilyen hirdetését?
Mikor szándékozik a Voda betartani a törvényeket? Jogerős ítéletet nem hajtott végre! Vagy igen?
|
vas. feb. 06, 2005 17:52 |
|
|
csendes
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 374 Tartózkodási hely: Csillag-sötétzárka, irány HAWAII :)
|
T68m írta: Mondd, tudsz olvasni? Már n+1 helyen le lett írva, hogy csak azok "károsultak", akiknek nem korlátlan volt a net, hanem "csak" 1GB-ot kaptak annakidején. Nos, mennyi ilyen előfizetőt ismersz? Bizony ez az egész számomra csak csak viharnak tünik a biliben, néhány tudálékos jogtudós csűrése-csavarása. Ezzel kár volt terhelni a túlterhelt, független magyar biróságot.
|
szomb. feb. 05, 2005 0:23 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
motocoder írta: Miért nem arra kötelezik õket,hogy minden elõfizetöjüket kártalanitsák! Persze ha ha Te nem fizeted be a számlád rögtön fülöncsipnek.
Kit kártalanítsanak???? He? Ha már gyalázó, akkor legyen alapja!
Mondd, tudsz olvasni? Már n+1 helyen le lett írva, hogy csak azok "károsultak", akiknek nem korlátlan volt a net, hanem "csak" 1GB-ot kaptak annakidején.
Nos, mennyi ilyen előfizetőt ismersz?
|
pén. feb. 04, 2005 1:06 |
|
|
motocoder
ezüst tag
|
Miért nem arra kötelezik őket,hogy minden előfizetöjüket
kártalanitsák!
Persze ha ha Te nem fizeted be a számlád rögtön fülöncsipnek.
|
pén. feb. 04, 2005 1:01 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
mrvf írta: Felkerült a Netért honlapjára az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és NETÉRT tag magánszemélyek pertársaság a Vodafone elleni jogerős itélet teljes szövege: http://netert.hu/main/index.php?option= ... &Itemid=25Innentől kezdve nem titok, mindenki olvasgathatja. (Ítélet jogerős, "Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.")
Na igen. Megtudtuk, hogy nem volt etikus a Vodafone eljárása. És megbüntették őket mindösszesen 4x5.000 Ft-ra? UGYAN MÁR!!!
Miről is van szó? Az 1 GB-os korlátozásról. Amit vagy alkalmazott a voda akkoriban, vagy nem. Én nem ismertem olyan embert, akit lekapcsoltak volna 1 GB-nál. De ettől még lehetett...
Azóta már sajnos bevezetett egy - jogilag sokkal jobban megtámogatott - korlátozást a 200 MB-os netre.
|
csüt. feb. 03, 2005 22:12 |
|
|
csendes
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 374 Tartózkodási hely: Csillag-sötétzárka, irány HAWAII :)
|
Jó sokáig rejtegették...
|
csüt. feb. 03, 2005 19:16 |
|
|
mrvf
ezüst tag
|
Felkerült a Netért honlapjára az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és NETÉRT tag magánszemélyek pertársaság a Vodafone elleni jogerős itélet teljes szövege:
http://netert.hu/main/index.php?option= ... &Itemid=25
Innentől kezdve nem titok, mindenki olvasgathatja.
(Ítélet jogerős, "Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.")
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mrvf csüt. feb. 03, 2005 19:22-kor.
|
csüt. feb. 03, 2005 19:05 |
|
|
epyc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 294 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Még kötve vagyok hozzájuk. Most kezdem a 4. évemet. Félre értés ne essék én nem akarok megszabadulni a vodától, mert van sok más előnye ami miatt annak idején őket választottam, és azt hiszem (javítsatok ki ha nem így van) még ilyen feltételek mellett is a náluk a legkedvezőbb a GPRS alapú internetszolgáltatás. Hogy skynet példájával éljek én este 9 után nem akarok tortát enni, valamint az se jó ha grammban mérik a "portékát". Csak keserű a méz kicsit. Meg lehetett volna oldani úgy is a dolgot, hogy az újonnan belépőknek legyenek adatforgalmi határok, valamint a régieknek természetesen maradjon az eredetileg aláírt csomag. Mint ahogy van ez most is az ingyen beszélgetés opcióval.
|
pén. jan. 28, 2005 11:36 |
|
|
Macika
Moderátor
|
epyc írta: Igenis aljas és szemét húzás volt a voda részéről ez a módosítás. Bárhogy is rágódunk rajta, ezt bizony jogtalanul tették. Saját helyzetemet nézve (egy csepp vagyok csak a tengerben és semmit nem számítok tudom) engem igenis eléggé megkárosítottak. Amikor anno megrendeltem és nem volt korlátozva minden szép és jó volt és a számlámat 9-10e HuF körül tudtam tartani. most ugyanannyi netezéssel fizetek ilyen brutális 16e HuFokat. Azért nem mindegy. Munkám miatt szükségem van erre és mivel vállakozó vagyok mégcsak azt se lehet hogy majd a cégnél netezek és a főnök kifizeti. Sajnos tartózkodási helyem miatt nem lehet semmilyen broadband kapcsolatom (~200 méter miatt, de ez másik történet). Nekem ez volt a legkedvezőbb és amit ezzel a kapcsolattal spóroltam (nem kell rohangálnom különböző anyagokért és minden csip-csup dologért, égetni a benzint) lassan mind elveszlik és ott vagyok ahol a part szakad. Oké, nem tartottak pisztolyt a fejemhez hogy márpedig nekem ezt kell választanom, de én ezt választottam, elfogadtam ő szabályaikat erre ők most a "játékszabályokat" a saját előnyükre módosítják, holott az elején kikötöttük hogy ez tabu. És megteheti. Hát ez a szomorú.
Bocsánat ha nagyon elfogult voltam, de ebben a témában (meg bármiben amivel kihúzzák a zsebemből a pénzt) nyílik a bicska a zsebemben.
Na de nem vagy a Vodához kötve!
Miért nem mész át másik szolgáltatóhoz a GPRS miatt???
|
pén. jan. 28, 2005 10:05 |
|
|
epyc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 294 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Igenis aljas és szemét húzás volt a voda részéről ez a módosítás. Bárhogy is rágódunk rajta, ezt bizony jogtalanul tették. Saját helyzetemet nézve (egy csepp vagyok csak a tengerben és semmit nem számítok tudom) engem igenis eléggé megkárosítottak. Amikor anno megrendeltem és nem volt korlátozva minden szép és jó volt és a számlámat 9-10e HuF körül tudtam tartani. most ugyanannyi netezéssel fizetek ilyen brutális 16e HuFokat. Azért nem mindegy. Munkám miatt szükségem van erre és mivel vállakozó vagyok mégcsak azt se lehet hogy majd a cégnél netezek és a főnök kifizeti. Sajnos tartózkodási helyem miatt nem lehet semmilyen broadband kapcsolatom (~200 méter miatt, de ez másik történet). Nekem ez volt a legkedvezőbb és amit ezzel a kapcsolattal spóroltam (nem kell rohangálnom különböző anyagokért és minden csip-csup dologért, égetni a benzint) lassan mind elveszlik és ott vagyok ahol a part szakad. Oké, nem tartottak pisztolyt a fejemhez hogy márpedig nekem ezt kell választanom, de én ezt választottam, elfogadtam ő szabályaikat erre ők most a "játékszabályokat" a saját előnyükre módosítják, holott az elején kikötöttük hogy ez tabu. És megteheti. Hát ez a szomorú.
Bocsánat ha nagyon elfogult voltam, de ebben a témában (meg bármiben amivel kihúzzák a zsebemből a pénzt) nyílik a bicska a zsebemben.
|
pén. jan. 28, 2005 9:18 |
|
|
csendes
arany tag
|
Szerintem tudatosan hallgattak a dologról. Hogyan lehetne megtudni, hogy mikor emelkedett jogerőre a birósági határozat? Akit valamilyen szempontból hátrányosan érint annak csak nem nem kellene annyiban hagynia a dolgot. Szerintem.
|
pén. jan. 28, 2005 8:15 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Rátonyi G. Tamás írta: Ilyenre azonban nem volt példa a szolgáltató szerint, ami érthető is, hiszen ki az, aki az elvesztett letéti díj mellett a készülékét is beáldozta volna?
Az meg mi?
Az óvadékot szerződéskötéskor kérik, az pedig a számla végösszegéből levonódik.
Ha pedig a szerződésfelmondási díjól van szó, jogos, hogy nem kapja vissza, mivel 2 éves szerződést írt alá az akciós készülék vásárlásánál - feltételes belépési kedvezmény. Ezt semmelyik cég nem fogja visszaadni. Azt pedig ők sem gondolják komolyan, hogy ha megkímélt állapotban visszaviszem nekik a Trium Marsot, nem kell kifzetni a szerződésfelmondási díjat, ha ott akarom hagyni őket?
|
csüt. jan. 27, 2005 19:54 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Szinte teljesíthetetlen feltételekhez köti a kártérítést a Vodafone
írta: Rátonyi G. Tamás , idő: 16:24
[HWSW] Annak ellenére, hogy a bíróság elmarasztalta a Vodafone-t a GPRS szolgáltatásra bevezetett adatforgalmi korlátozás miatt, és a korábbi szerződési feltételek erre vonatkozó passzusait semmisnek nyilvánította, úgy tűnik: a mobilszolgáltató minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy ne kelljen kártalanítani az ügyfeleit.
Tisztességtelen ajánlat
Emlékezetes, hogy a korábban havi fix díjért korlátlan hozzáférést kínáló GPRS szolgáltatására a Vodafone két évvel ezelőtt adatforgalmi korlátozást vezetett be. A korlátozás előtti havi bruttó 3125 forintért kínált korlátlan internet-hozzáférésből így vált mára mindössze 200 megabájtos forgalmat lehetővé tevő, 1 gigabájt fölött gigabájtonként 17 ezer forintot kóstáló szolgáltatás. Két civil szervezet, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) és a Netért perben próbálták orvosolni a méltánytalanságot, ami tavaly november végén sikerült is: a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében kimondta a Vodafone tisztességtelen magatartását és a szerződésmódosítás semmisségét.
A Vodafone korábbi nyilatkozataiból kiderült: akár húszezer előfizetőt is érinthetett az ítélet. Az előfizetők azonban nem csak a korlátlan internetezés lehetőségét bukhatták el a szolgáltató váratlan szerződésmódosításával, hanem a zsebük is bánhatta: aki korábbi internetezési szokásainak megfelelően használta GPRS-hozzáférését, a túltöltések miatt hó végén jelentősen magasabb telefonszámlát kapott kézhez. Akik pedig a korlátozás bevezetésével felmondta szerződését, a hűségszerződés előírásai miatt a foglalót vesztették el.
Kifogások sorozata
A Vodafone azonban lapunknak adott tájékoztatásában olyan feltételekhez köti a kártérítést, illetve a díjvisszafizetést, amit nem valószínű, hogy bárki is teljesíteni tud. Arról pedig, hogy a korábban korlátlan szerződést kötő ügyfelek ismét szabadon internetezhessenek, hallani sem akar, mondván: a hozzáférés most is korlátlan, csak éppen többet kell fizetni érte -- ezt pedig a bíróság sem kifogásolta. Ráadásul az ilyen igények -- a Vodafone szerint -- már elévültek.
A szolgáltató szerint azok az ügyfelek, akik felmondanák a szerződésüket, csak a bírósági ítélet hatályba lépésétől számított 8, illetve 15 napon belül tehetnék meg, azonban ennek pontos időpontját kifejezett kérésünk ellenére sem határozták meg (az ítélet tavaly novemberben született, a jogerőre emelkedés időpontját általában annak kézhezvételétől számítják). Ugyanakkor az előfizetői szerződés következmények nélküli megszüntetésére csak azoknál kerülhet sor, akik a felmondási szándékukat a szerződési feltételek módosítása idején is jelezték -- ami képtelenség, hiszen a legtöbb ügyfél két évvel ezelőtt már eldöntötte, hogy marad-e az új feltételek mellett is, vagy elmegy, vállalva akár a veszteséget is.
Azok, akik akkoriban felbontották a szerződésüket és ezzel elbukták a letétbe helyezett összeget, csak akkor kapnák vissza -- egyébként a Vodafone szerint kamatos kamattal -- ezt a pénzt, ha a GPRS-képes készüléküket még akkor újszerű állapotban leadják. Ilyenre azonban nem volt példa a szolgáltató szerint, ami érthető is, hiszen ki az, aki az elvesztett letéti díj mellett a készülékét is beáldozta volna?
A fogyasztóvédők nem hagyják
Baranovszky György, a pernyertes fogyasztóvédelmi egyesület jogásza elmondta: nem fogják annyiban hagyni a dolgot, jelenleg egy ebben az ügyben a Vodafone-hoz írt levelükre várják a választ. Baranovszky kérdésünkre megerősítette: a szolgáltatónak minden információ rendelkezésre áll ahhoz, hogy eldöntse mely előfizetői lehetnek érdekeltek akár a kártérítésben, akár a díjvisszatérítésben. Ennek ellenére sem kezdeményezte a Vodafone az igények automatikus rendezését. Ezt ugyan a jog lehetővé teszi -- mondta a fogyasztóvédelmi jogász -- de mint üzleti magatartás, nem vet kedvező fényt a vállalatra.
Mindenesetre tény az is, hogy a Vodafone-hoz, és az OFE-hez is kevés ügyfél fordult az ítélet után, hogy érdeklődjenek miként juthatnának pénzükhöz. Baranovszky szerint azonban elsősorban arról van szó, hogy kevesen értesültek a fogyasztók számára kedvező döntésről. Példaként említette, hogy noha a bíróság kötelezte a Vodafone-t arra, hogy napilapokban fizetett hirdetés útján tegye közzé az ítéletet, a szolgáltató ennek mindezidáig nem tett eleget. Mind az OFE, mind a Netért egyesület képviselője jelezte: a közeljövőben nyilvánosságra hozzák az ítélet utóéletével kapcsolatos részletes álláspontjukat.
|
csüt. jan. 27, 2005 18:57 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
azszem megint alapos félreértésrõl van szó. Ha visszaolvasol az iratokban, akkor nem azt ítélte el a bíróság, hogy a 3125Ft-os net-et késõbb 200MB-re csökkentette a voda, illetve bevezette a sávozódást. (Hiszen ha így lenne, akkor SOHA SEMMILYEN szolgáltató nem váltotathatna díjat) Hanem azt, hogy a korlátlanként hirdetett net-et 1GB-ban korlátozta (és továbbra is korlátlanként hirdette), valamint "forgalom függvényében" korlátozgatott, tiltogatott. (Hasonló pannon lépést, amikor a korlátlan wapot tiltogatta, szintén elítélték, de ott azszem csak az NHH-ig kellett menni).
A Fentiekbõl következõen, nem azért kérhet valaki kártérítést, mert most már 200MB-os sávos rendszer van, stb., hanem csak azért, ha valaki annakidején túllépte (ami szinte lehetetlenség volt a hálózat miatt) az 1GB és ekkor korlátozták. Ez pedig elég kevés embert érint.
Tetszik érteni a különbséget?
|
szer. jan. 26, 2005 14:40 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Undorító, gusztustalan, hányadék cég.
http://index.hu/tech/jog/vodaper0125/
|
szer. jan. 26, 2005 14:24 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
és mi van a topic témájával???
off: inkább a postás (+hasonló) éjjel nappalos, hálóthazavágó ingyendumát szüntetné meg, mint az extra opciót (ami korlátozott és drágább is, mint a postáscsomag)
|
vas. jan. 23, 2005 18:48 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Trabi! Nalad a pont!
|
vas. jan. 23, 2005 16:37 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Pusi01 írta: De a legtűrhetőbbet azért írom mert amikor kezdték és bevezették a jó díjcsomagokat akkor a többiekhez képest igen kedvezők voltak, most pedig csak épphogy jók. Nem azt mondom hogy nem érdemes vodásnak, de szerintem csökkent a különbség. Egyetértek. Viszont még mindig meg van az előnye, hogy ha valaki hálón belül sokat telefonál, akkor a vodához érdemes menni. Azonban ha valaki kevesebbet telefonál, de főként hálón belül, nincs számára jó díjcsomag, mint régeben a Horizont Bónusz, vagy a Társalgó a Westelnél. A RnR MAX ugyanúgy 31 Ft-ot biztosít, mint hálón kívül.
Ezenkívül nincs minden csomagra kiterjesztett sms-csomag, nincs 1 év rendelkezésre állás, és nincs hálón belüli átirányítás (kedvezve azoknak, akik Náluk másodkártyát is használnak ).
|
vas. jan. 23, 2005 15:47 |
|
|
Pusi01
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 40 Tartózkodási hely: Nyháza
|
Szép lassan minden jó dolog eltûnik amiért érdemes vodásnak lenni.
Igen ide azt írom hogy lassan nem éri meg voda elõfizetõnek lenni.
Szóval Pusi01 szívesen olvasnám a javsalataidat, mire lehet, érdemes áttérni, ha az ismerõsöknek megszûntetik az ingyendumát.
Másik szolgáltatót valóban nem választanék mert még most is a legtürhetõbbek az ajánlataik. De a legtûrhetõbbet azért írom mert amikor kezdték és bevezették a jó díjcsomagokat akkor a többiekhez képest igen kedvezõk voltak, most pedig csak épphogy jók. Nem azt mondom hogy nem érdemes vodásnak, de szerintem csökkent a különbség. De ez az én véleményem nem kötelezõ vele egyetérteni. Észrevételedet köszönöm.
|
vas. jan. 23, 2005 15:21 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
partycsoka írta: A durva pedig az volt, hogy még a 112-nél is ez a jelenség állt fel. Magyarul, akár fel is fordulhatott volna az ember, mert nem tudott volna segítséget hívni.
Ilyenkor kiszeded a SIM-et a telefonból, és máris lehet hívni a 112-t
|
vas. jan. 23, 2005 14:37 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Pusi01 írta: Szép lassan minden jó dolog eltűnik amiért érdemes vodásnak lenni. +szüntetik a Party-t szigorítottak a neten. Hallani olyan híreket is hogy +akarják szüntetni a korlátlan beszélgetések opció. Ha a nethez még jobban hozzányúlnak és nem lesz korlátlan beszélgetés akkor nekem semmi sem fog a voda mellett szólni. Persze én csak csepp lennék a tengerbe? Na mind1 nem akarok itt Vodagyalázó lenni. De azért az 1gb-os határ visszaállítása korrekt lenne.
Ha megszűnik az ingyenduma, mirét nem fogja megérni 6 Ft-ért beszélni éjjel nappal hálón belül, vagy használni a 2000 perces opciót? Meg 11,25-ért hívni vezetékest? Miért nem fogja megérni kötni egy Businesst Wireless Offiice-szal, vagy Zárt előfizetői csoport opcióval, csak sIM-re, hűség nélkül?
Miért nem fogja megérni a prepaidek közül válogatni?
Szívesen meghallgatom a véleményedet mrie érdemes a konkurencia csomagjai közül áttérni.
Mindenki régebben azzal jött, hogy nem érdemes vodásnak menni, mert lesz egy kezdeti beetetési időszak, aztán ennyi, és felviszi az árait. (Ez az ERSTE Banknál megvalósult. S tart a mai napig. Csak emel, emel, emel és emel. Érdekes mód, van egy anyaországi konkurenciája, amit Raiffeisennek hívnak: és meg tud élni, fenn tud maradni, nyitja sorra a fiókokat, magasan tartja a kamatokat, béka s*gge alatt a díjakat, és minőségi kiszolgálás van, fejlett internetbank, egyedülálló 24 órás terminál. Mily meglepő?) Én ennek a "mindenkinek" mindig mondtam, hogy lehet, hogy időközben áremelések lesznek a vodánál, ami lehet, nem tetszéseket fog kiváltani, de összességében még midig így fogunk a legjobban járni, mintha a konkurenciát választottuk volna.
Szóval Pusi01 szívesen olvasnám a javsalataidat, mire lehet, érdemes áttérni, ha az ismerősöknek megszűntetik az ingyendumát.
|
vas. jan. 23, 2005 13:44 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Korrektnek korrekt lenne azoknak, akiket anno érintett a korlátozás, a kérdés csak az, mennyire bírná a hálózat. Mert annak idején voltak vele problémák rendesen, elég gyakran találkoztam "a hálózat foglalt" szöveggel a telómon, amikor hívni akartam valakit. A durva pedig az volt, hogy még a 112-nél is ez a jelenség állt fel. Magyarul, akár fel is fordulhatott volna az ember, mert nem tudott volna segítséget hívni.
Elnézve a tendenciát, az ingyendumának is meg vannak számlálva a napjai, de ebben az évben véleményem szerint ahhoz még nem mernek hozzányúlni. Előtte szerintem a Csúcs Plusz és a Fix opciót végzik ki.
|
vas. jan. 23, 2005 12:20 |
|
|
Pusi01
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 40 Tartózkodási hely: Nyháza
|
Szép lassan minden jó dolog eltûnik amiért érdemes vodásnak lenni. +szüntetik a Party-t szigorítottak a neten. Hallani olyan híreket is hogy +akarják szüntetni a korlátlan beszélgetések opció. Ha a nethez még jobban hozzányúlnak és nem lesz korlátlan beszélgetés akkor nekem semmi sem fog a voda mellett szólni. Persze én csak csepp lennék a tengerbe? Na mind1 nem akarok itt Vodagyalázó lenni. De azért az 1gb-os határ visszaállítása korrekt lenne.
|
vas. jan. 23, 2005 9:22 |
|
|
Leguan
ezüst tag
Csatlakozott: pén. szept. 03, 2004 11:06 Hozzászólások: 29 Tartózkodási hely: itt
|
Semmit!! most van már még"gyorsabb" de az árak nem változnak!
|
szomb. jan. 22, 2005 23:15 |
|
|
csendes
arany tag
|
Lehet már valamit tudni a birósági döntés részleteit illetően? Lesz valami változás?
|
szomb. jan. 22, 2005 20:51 |
|
|
Pusi01
ezüst tag
|
Eltelt már jó 2 hét és még semmit nem tudunk róla mit fog lépni a voda. Amúgy az igaz hogyha muszáj akkor ki lehet jönni a 200mb-ból. (böngészésre)
|
csüt. dec. 02, 2004 23:56 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
ajani írta: Olvasgatom a hozzászólásaitokat, arról, hogy mit lehet, meg, hogy mit nem egy szolgáltatónak, de én továbbra is hálával gondolok a vodanet-re. Most már ADSL-ről nyomom, mivel lehetőség nyílt rá előfizetni itt is ahol lakom. Amíg ez nem volt (vonalas telefon hiányában) az egyetlen alternatíva számomra a vodanet volt IDŐBEN korlátlan internetezésre. Ezt adta nekem a vodafon messze a legjobb díjakért a piacon jelenlévő szolgáltatók közül. Köszönöm nekik. Szerintem vagyunk így egypáran...
Te azon felhasználók közé tartozol, akiknek nem volt gond a korlát. (és ebből van több) Persze ez nem baj!
|
kedd nov. 30, 2004 9:42 |
|
|
ajani
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 158 Tartózkodási hely: fotel
|
Olvasgatom a hozzászólásaitokat, arról, hogy mit lehet, meg, hogy mit nem egy szolgáltatónak, de én továbbra is hálával gondolok a vodanet-re. Most már ADSL-ről nyomom, mivel lehetőség nyílt rá előfizetni itt is ahol lakom. Amíg ez nem volt (vonalas telefon hiányában) az egyetlen alternatíva számomra a vodanet volt IDŐBEN korlátlan internetezésre. Ezt adta nekem a vodafon messze a legjobb díjakért a piacon jelenlévő szolgáltatók közül. Köszönöm nekik. Szerintem vagyunk így egypáran...
|
hétf. nov. 29, 2004 19:17 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Bagyu írta: Dehogyisnem. Amíg él a szolgáltató, addig korlátlan.
Lehetne, de nem az.
|
vas. nov. 28, 2004 17:22 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Dehogyisnem. Amíg él a szolgáltató, addig korlátlan.
|
vas. nov. 28, 2004 17:21 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
A pók hálója/netje sem korlátlan.
|
vas. nov. 28, 2004 17:20 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
|
vas. nov. 28, 2004 17:16 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Na és a pókké?
|
vas. nov. 28, 2004 17:10 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Ha így értelmezzük akkor egyik net se korlátlan!
|
vas. nov. 28, 2004 16:55 |
|
|
Brummogo
arany tag
|
djsms írta: és a kisnyugdíjas szerződésében hol van benne, hogy bármekkora tortát kérhet? Ráadásul akármeddig? De a szatyros példa jobban megállja a helyét! Nem volt kötelező azt is megvásárolni. A net pedig nem kötelező és nem is életforma! Pusztán egy lehetőség a szórakozásra!!! iegészíteném annyival, hogy most nem arról van szó, akinek a munkához kell, hanem az otthoni felhasználásról, mert ugye a nagytöbbség ezért használja!
Nem volt korlátlan méretű a torta.
0-24 folyamatos letöltéssel is "csak" 13GB nagyságú lehetett volna havonta, ha a rendszer folyamatosan a topon lett volna!!!
Az meg nem is olyan heavy juzer, letöltési mennyiség egy "korlátlan" nettől. A Chello is csak 15GB-nál korlátoz.
De mielőtt nekemesnétek ezt télleg csak a poén kedvéért írtam le.
|
pén. nov. 26, 2004 10:19 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Kíváncsi vagyok, mikor is lesz meg, hogy a Vodafonnak mikortól és mit is kell tennie?
|
pén. nov. 26, 2004 10:07 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
és a kisnyugdíjas szerződésében hol van benne, hogy bármekkora tortát kérhet? Ráadásul akármeddig?
De a szatyros példa jobban megállja a helyét! Nem volt kötelező azt is megvásárolni.
A net pedig nem kötelező és nem is életforma! Pusztán egy lehetőség a szórakozásra!!!
iegészíteném annyival, hogy most nem arról van szó, akinek a munkához kell, hanem az otthoni felhasználásról, mert ugye a nagytöbbség ezért használja!
|
pén. nov. 26, 2004 10:03 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Ez így van. Egy világraszóló nagy multival szerződtél, mert olyan ajánlatot tett, aminek nem lehetett ellenállni.
Sajna a nagy multi rendszere nem bírta a cuccost, mert nem gondolta át, hogy ha ő itthon korlátlan netet ígér potom pénzért, akkor az mivel is jár. Valószínű ennek oka, hogy sehol nem volt előtte ilyen.
Megszívta ő is, és megszívták az előfizetők is.
És minél tovább húzza a korlátlanság visszaállítását, annál kevesebb embernek kell visszaállítania, és a rendszerét talán már nem fektetik 2 vállra.
|
pén. nov. 26, 2004 9:40 |
|
|
Brummogo
arany tag
|
Akoska írta: @skynet: kár, hogy csak most írhatom le, hogy a Te példád mennyire egyezik azzal amit én gondolok erről a dologról. A csökkenő tortaszelet rémképe mint édességkedvelőnek igen szemléletes Ám ebből a példából is csak az derült ki: nem lett volna kötelező a kiszállító cégtől kedvezményes hűtőtáskát venni a torta mellé és azonnal máshonnan lehetett volna rendelni a tortát, ha már tortának lennie kell A Voda (és hát tulajdonképpen a netezésről frissen lecsúszott sok reménykedő előfizető) irgalmatlan naivsága volt az ami ezt a vállalkozást megbuktatta. Hiszen máshonnan vehető rossz példa előzetes tanulsága nélkül ugrott bele szolgáltató és előfizető is olyasmibe, ami (ma már világos) nem működik. Csak ezt előfizetői oldalról naivságnak hívják, szolgáltatóiról meg durva átverésnek. A Voda megkapja(ta) a magáét a történtekért de nem tehetett mást, mint a sütöde kapacitásához igazította a tortaszelet méretét és árát...
Azért már ne haragudjon senki de miért kell nekem a világ legnagyobb mobilmultija által ajánlott szolgáltatásnál megvizsgálnom a műszaki hátteret szerződéskötés előtt, hogy vajon képes-e nekem az ajánlatában szereplő szolgáltatást megfelelő minőségben nyújtani????
Ezekszerint jobban teszem, ha mielőtt veszek egy zacskó levest mondjuk a M...itól berendezek egy ÁNTSZ labort a pincében?
Vagy ha veszek egy garnitúra gumit a M......intől akkor előtte egy anyagvizsgáló laborra is szükségem lenne nehogy 130-nál elszálljak hazafelé az M7-en egy durrdefekt miatt?
NEM A SARKI "PINCEBT"-VEL KÖTÖTTEM SZERZŐDÉST!!!
|
pén. nov. 26, 2004 7:49 |
|
|
Brummogo
arany tag
|
Macika írta: Bagyu írta: A példa analógiáját követve: mikor lesz végre 20 filléres kenyér? Majd ha sikerül valami jól kitalált üggyel beperelni a táblabíróság előtt az 1960-ben pékként dolgozókat. De visszamenőleg ám!
Hát ha a "durva átverés" (nem én írtam) jól kitalált ügy, akkor a hiba nem az én készülékemben van...
|
pén. nov. 26, 2004 7:24 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Bagyu írta: A példa analógiáját követve: mikor lesz végre 20 filléres kenyér?
Majd ha sikerül valami jól kitalált üggyel beperelni a táblabíróság előtt az 1960-ben pékként dolgozókat.
De visszamenőleg ám!
|
pén. nov. 26, 2004 3:37 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
A példa analógiáját követve: mikor lesz végre 20 filléres kenyér? (Vagy ez megint a Billy, a Kéz, és a Lóg esete? )
|
pén. nov. 26, 2004 3:19 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
@skynet:
kár, hogy csak most írhatom le, hogy a Te példád mennyire egyezik azzal amit én gondolok erről a dologról.
A csökkenő tortaszelet rémképe mint édességkedvelőnek igen szemléletes
Ám ebből a példából is csak az derült ki: nem lett volna kötelező a kiszállító cégtől kedvezményes hűtőtáskát venni a torta mellé és azonnal máshonnan lehetett volna rendelni a tortát, ha már tortának lennie kell
A Voda (és hát tulajdonképpen a netezésről frissen lecsúszott sok reménykedő előfizető) irgalmatlan naivsága volt az ami ezt a vállalkozást megbuktatta.
Hiszen máshonnan vehető rossz példa előzetes tanulsága nélkül ugrott bele szolgáltató és előfizető is olyasmibe, ami (ma már világos) nem működik.
Csak ezt előfizetői oldalról naivságnak hívják, szolgáltatóiról meg durva átverésnek. A Voda megkapja(ta) a magáét a történtekért de nem tehetett mást, mint a sütöde kapacitásához igazította a tortaszelet méretét és árát...
|
pén. nov. 26, 2004 3:08 |
|
|
Macika
Moderátor
|
|
csüt. nov. 25, 2004 22:39 |
|
|
Brummogo
arany tag
|
skynet írta: Macika írta: Csak egy javítás: nem mindenkineT, hanem mindenkineK. Egyebekben egyetértek.
én úgy emléxem, mindenkiNET volt a csomag neve. nyilván már nem fogom megtalálni sehol a neten, tehát elhiszem neked, hogy mindenkine k.
A Mindenkinet az a matávnet/Axelero
A Mindenkinek meg Matáv.
Az egyik az internetszolgáltatás, a másik meg a telefondíj volt.
Úgyhogy 1:1.
|
csüt. nov. 25, 2004 22:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
skynet írta: mindegy, én akkor is annál maradok, hogy nem volt kötelező hűségszerződést aláírni. azt persze elismerem, hogy a voda hibázott abban, hogy korlátlan, a MindenkiNET-et kiváltó internethozzáférésként hirdette. Csak egy javítás: nem mindenkineT, hanem mindenkineK. Egyebekben egyetértek. skynet írta: más kérdés, hogy a szerződésmódosításhoz joga volt-e (az ítélet szerint nem (ugye?)), de minden szolgáltató ezt csinálja, nem a voda az egyedüli "mumus" (persze ettől még ez nem jó). a tetű UPC pl. aszongya: megnövekedtek a költségeik, mert olyan nagy műszaki fejlesztések voltak, ezért árat kényszerülnek emelni. persze, én meg most jöttem le a falvédőről. Persze, 6-7%-os inflációnál a 16%-os áremelés biztos is, hogy indokolt a költségnövekedés miatt... Csak tudnám, hogy miért nincs valami fogyasztóvédelem-szerű cég, aki odafigyelne erre. A UPC (legalábbis a mi kerületünkben) EGYETLEN csatornát bővít dec. 20-tól. Ezért a 16% talán kicsit sok. Brummogo írta: Miért lenne mindig mindenben igazam? Nem én vagyok a jóisten, de még Macika se.
Ugye nem azért csinálod az egészet, hogy ezt bebizonyítsd? Inkább elhiszem!
|
csüt. nov. 25, 2004 19:32 |
|
|