Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 23:02

Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ] 
Boot floppy - ból boot CD 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Példa: Először megcsináltattam a 2 boot floppyt a Ghosttal.
Egyik lesz a boot a driverekkel, másik a Ghost.exe egy mappában.
Itt kell némi DOS alapismeret, hogy átvariáld a config.sys-t és az autoexec.bat-ot, hogy még mi töltődjön és fusson le. (Magyar billenytűzet, CD támogatás, path, stb., illetve készíthetsz DOS-os boot menüt.)
Figyelni kell a meghajtó betűjelek említett változására, illetve, hogy mi lesz a CD. Azért kell fix, mert ahány gép, annyiféle partíció, így ha a CD-t simán utolsónak pakolja, nem jó.
Mikor ez OK, kiírod egy floppyra, és ezt mutatod be a Neronak, mint boot.
Így az egész floppy tartalma az A: RAM diszken lesz. Parancssorból futtathatsz mindent, ami a floppyra felfért, ahogy a CD bebootolt.
A további floppykat meg a CD-re kell másolni mappá(k)ba, és megfelelő egységszámmal hivatkozva lehet futtatni.
Először mindenképp CD-RW-vel próbálkozz, bár később sem árt, ha néha frissíteni kell.

No, kezdem érteni, bár most nincs sajna időm rá, kötprogokat kell írnom, de azért köszi, sztem így már menni fog, a lényeg akkor, hogy a config.sys-t meg autoexec.bat-ot kicsit meg kell bütykölni. És figyelni a meghajtók betűjelére :)

szer. dec. 01, 2004 11:33
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Példa: Először megcsináltattam a 2 boot floppyt a Ghosttal.
Egyik lesz a boot a driverekkel, másik a Ghost.exe egy mappában.
Itt kell némi DOS alapismeret, hogy átvariáld a config.sys-t és az autoexec.bat-ot, hogy még mi töltődjön és fusson le. (Magyar billenytűzet, CD támogatás, path, stb., illetve készíthetsz DOS-os boot menüt.)
Figyelni kell a meghajtó betűjelek említett változására, illetve, hogy mi lesz a CD. Azért kell fix, mert ahány gép, annyiféle partíció, így ha a CD-t simán utolsónak pakolja, nem jó.
Mikor ez OK, kiírod egy floppyra, és ezt mutatod be a Neronak, mint boot.
Így az egész floppy tartalma az A: RAM diszken lesz. Parancssorból futtathatsz mindent, ami a floppyra felfért, ahogy a CD bebootolt.
A további floppykat meg a CD-re kell másolni mappá(k)ba, és megfelelő egységszámmal hivatkozva lehet futtatni.
Először mindenképp CD-RW-vel próbálkozz, bár később sem árt, ha néha frissíteni kell.

szer. dec. 01, 2004 9:39
ezüst tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Simán megcsináltam Neroval a Ghost 2003 boot CD-jét. Ez 2 floppys. Sőt boot menüből lehet válogatni, hogy mi bootoljon. Egy példa:
- DOS magyar billentyűzet egérrel CD támogatással.
- Ugyanez + DOS F-Prot
- Ghost
- Partition Magic 8
Van hely a CD-n a többi floppy tartalmának tárolásához, csak figyelni kell rá, hogy a valódi floppy nem A: lesz, hanem B: a RAM disk jelleg miatt.
A CD-knek meg beállítottam fix device-t.

Nos ha nem lenne nagy fáradtság picit bővebben le tudnád írni ezt, mert nem teljesen értem így :roll:

Köszike

szer. dec. 01, 2004 9:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Simán megcsináltam Neroval a Ghost 2003 boot CD-jét. Ez 2 floppys. Sőt boot menüből lehet válogatni, hogy mi bootoljon. Egy példa:
- DOS magyar billentyűzet egérrel CD támogatással.
- Ugyanez + DOS F-Prot
- Ghost
- Partition Magic 8
Van hely a CD-n a többi floppy tartalmának tárolásához, csak figyelni kell rá, hogy a valódi floppy nem A: lesz, hanem B: a RAM disk jelleg miatt.
A CD-knek meg beállítottam fix device-t.

szer. dec. 01, 2004 9:07
ezüst tag

Hozzászólás 
arnd írta:
A több lemezes boot floppy-kal mi a helyzet?

No, engem is ez érdekelne... Erre mi a megoldás. A legtöbb ilyen progi, csupán 1 floppy-t kér, és annak készíti el a képét...

szer. dec. 01, 2004 7:22
arany tag

Hozzászólás 
Nem ismerem ezt a programot, csak ötletként mondom:
A Windows98 által készített indító floppy egy ramdisket hoz létre. Lehet, hogy egy hasonló módon elkészített floppyra kellene átírni, amely a ramdiskbe tölti (ez ekkor a: meghajtó !) a commandert. Ez írható média, nem úgy mint a CD ! Az így elkészített flopppyból kellene bootolható CD-t készíteni.

Jav: közben megnéztem, hogy mi is a probléma valójában.
Olyan floppyra kell feltelepíteni, ami a CD drivert is tartalmazza az autoexec.bat, és config.sys részben. Ha az eredeti floppyból van elkészítve a CD, akkor bootolni tud, de azután nem éri el a programot, mert akkor már nem kezeli a CD meghajtót.

Tehát mondjuk a Windows98 által készített indító floppyval el kell készíteni a bootCD-t (ez kezeli a CD, és DVD meghajtókat), úgy hogy a cd-n legyen a Commander is.

kedd máj. 11, 2004 19:27
arany tag

Hozzászólás 
Mielõtt feltettem a kérdést, a szokványos CD író programokat (pld NERO), természetesen, kipróbáltam.

Olyan megoldást szeretnék, amit valaki már sikerrel kipróbált.

_Lauter_

kedd máj. 11, 2004 19:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
A több lemezes boot floppy-kal mi a helyzet?

kedd máj. 11, 2004 10:01
ezüst tag

Hozzászólás 
A Nero megcsinálja neked úgy is, hogy a bootolandó (de szép szó:) adatokat a floppylemezről írja át.

pén. máj. 07, 2004 19:28
arany tag

Hozzászólás 
Kösz, de a helyzet kissé bonyolultabb.
Én Magiciso-val próbáltam, rendesen bebootol, de nem fut a program (CIA Commander).
Másként kérdezek: lehet-e valamivel floppy image-ból CD image-t készíteni?

pén. máj. 07, 2004 15:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Akármilyen CD iró programmal, ami támogatja boot image írását. Pld. a Nero jól automatizált, kényelmes CD író. Warez kulccsal együtt neten is megtalálható, cirka 20 mega. Újabban a CD írók többjéhez azt adják. El is kérheted valakitől.

Én a wintoolsokat szoktam úgy CD-re menteni, hogy a win98 boot floppyt írom fel boot image-nek. Lesz külön egy A:-om, ami a CD-n a partíció (a floppyt olyankor B:-nak látja), és a C:-tól vhova kerül be a CD tartalma.

pén. máj. 07, 2004 12:02
arany tag

Hozzászólás Boot floppy - ból boot CD
Van egy bootoló floppy-m egy rajta futó programmal.

Ezt szertném Cd-rõl bootoltatni és futtani.

Milyen programmal tudom átrakni?

-Lauter-

pén. máj. 07, 2004 7:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 12 hozzászólás ]