Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 7:18

Hozzászólás a témához  [ 20 hozzászólás ] 
Fuji S 7000 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
nekem van egy hatméteres, lehet, h eladom

csüt. jan. 06, 2005 15:00
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.optiform.hu/

De szerintem elég sok fotósbolt (legalábbis a komolyabbak) árul ilyet.

csüt. jan. 06, 2005 10:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Degeczi írta:
persze, szabványos, ugyanaz, mint amit a régi analóg gépek is használtak távkioldó zsinórként
ha rövid, akkor bowdenhuzal, ha több méter kell, akkor pneumatikus (egy hajlékony műanyag cső, az egyik végén egy pumpa-labdával. a másik végén ugyanúgy egy fém pöcök mozdul)

Igen-igen, azt tudom, hogy mire való, de hol lehet kapni??? :D
De szabványos! Ez jó hír!

csüt. jan. 06, 2005 9:37
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
persze, szabványos, ugyanaz, mint amit a régi analóg gépek is használtak távkioldó zsinórként
ha rövid, akkor bowdenhuzal, ha több méter kell, akkor pneumatikus (egy hajlékony műanyag cső, az egyik végén egy pumpa-labdával. a másik végén ugyanúgy egy fém pöcök mozdul)

csüt. jan. 06, 2005 8:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!

Hol lehet ehhez a géphez "exponálózsinórt" (így hívják egyáltalán???) kapni? A nagyobb fotoboltok weblapjain nem találtam...

Tényleg ezek is szabványosak, mint pl az álványok? Vagy minden gépre másfajta kell? (Mert egy NikonD70-esre is kellene...)

szer. jan. 05, 2005 21:03
arany tag

Hozzászólás 
nem is belemagyarázás, pusztán egy tényszerű (és szomorú) adalék, h nem állítható a tömörítés - már csak emiatt is érdemes ezeket a gépeket a max fölbontásban használni

egyébként nem a JPEG tömörítés miatt lényeges, h mikor volt a kisebbre méretezés, hanem ennek az átméretezésnek a folyamata
itt már információvesztés történik (akármire is képes az optika, maga a SCCD sor- és oszlopfölbontása valóban ennek a módnak felel meg, ezért nem célszerű egybemosni a többi interpolálással - azok nem adnak nagyobb fölbontást), nem mindegy tehát, h mi végzi: a kamera buta algoritmusa, vagy számítógépen egy jobb eljárás

persze igazából a legjobb a RAW mód lenne, de ezen a gépen asszem eléggé használhatatlan (ha minden igaz, az már nem az eredeti, még elforgatott SCCD adatokat tartalmazza, hanem már 12Mp-es hagyományos négyzetrácsra rendezve - pedig pont az lenne a klassz, ha már ezt a visszaforgatást, hiányzó köztes pixelek interpolálását is PC végezhetné): nagy és lassú
ez is a gép másik gondja: a 602 elektronikája jórészt megmaradt, így a (több adat miatt) földolgozási sebesség csökkent, pl a sorozatfölvétel (602 nagy erőssége: 5 fps) is lassabb lett

vas. dec. 12, 2004 21:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lényegtelen, hogy helyezed el a pixeleket, ha az optika képtelen kellő részletgazdagásggal az érzékelőre vetíteni a képet. A SuperCCD közelebbi pixelei nemhogy könyebb, de még inkább nehezebb feladatot ró az optikára, pontosabb képet kell vetítenie, különben rosszabb képet ad, mint a sima CCD.

De!
Az S602 3 Mpixelen szép képet adott, meg is volt a kellő háttere, sokan szerették, sőt most is szeretik, nem véletlenül. Egy igen jól összerakott, remek tulajdonságokkal bíró gép (volt).
Az S7000 ennek utódja lett volna, de sajnos az optikát csak részben tervezték át, aminek a feloldóképessége maradt a régi, s ez már képtelen rendesen kiszolgálni azt a 6 Mpixeles pici CCD-t. Sajnos a másik alternatíva az S20 Pro meg túl drága volt ahhoz, hogy elterjedjen.

Azt én nem magyráznám ebbe, hogy az új fujik nem engedik a kisebb felobntásban állítani a tömörítést. Gondolj bele:
adott egy 3 Mpixeles SCCD-s gép.
kiolvassa a 3 millió pixelt
felinterpolálja 6 mpixelre a saját eljárásukkal
utána leméretezi a tényleges felbontásra (mondjuk legyen 3 Mpixel)
és csak utána tömöríti JPEG kódolással.
Az, hogy előtte interpolált fel és le, teljesen lényegtelen a JPEG tömörítés szempontjából, azt paraméterezni ugyanúgy lehetne.
De mondok mást:
Fuji FX E500
sima normál CCD-s 4 Mpixeles gép.
mkinőség csak 4 Mpixelen állítható.
kisebben nem.
pedig nem SuperCCD-s.

vas. dec. 12, 2004 19:24
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam] írta:
Nos, ha belegondolsz, hogy az interpolálás semmiféle további részletet nem tud belevinni a képbe

elfeleded (az index SCCD ismertetője is roppant hanyag ebből a szempontból :(), h SCCD-ről van szó, ami valóban nagyobb keresztirányú fölbontást tesz lehetővé a kevésbé lényeges átlós irányt hanyagolva, és az ilyen kamerákat ha csak lehet, ebben a módban kell használni, mert minden más üzemmód már információvesztés
hiba ezt a normál elrendezés interpolálásával összemosni

az ilyen kamerák mindig ebben a fölbontásban dolgoznak, és csak a legutolsó lépésként méretezik át a beállított értékre
érdemes ezt inkább gépen végezni (már csak azért is, mert a utóbbi Fujik többynire nem is engedik alacsonyabb fölbontásban a tömörítés állítását)

vas. dec. 12, 2004 13:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hardhead írta:
A Cannon S1 IS drágább gép.

Öööö, hol?
Exc:
Canon S1 IS bruttó 100e.
Fuji S7000 meg brutto 112e.

Mediker
Canon S1 IS bruttó 120e.
Fuji S7000 meg brutto 120e.

Digitcam (ó itt tényleg drágább):
Canon S1 IS bruttó 115e.
Fuji S7000 meg brutto 113e.

Mpixel
Canon S1 IS bruttó 101e.
Fuji S7000 meg brutto 113e.

alapjában véve én úgy látom, hogy nem drágább.
Persze van egy bolt, ahol épp perpillanat valóban többe kerül.

Hardhead írta:
12 Megapixelen használom, onnan veszem le a felbontást ha kell kisebb kép. Nem hiszem, hogy egy 3-4 Megapixeles gép ezzel versenyezni tud.

Nos, ha belegondolsz, hogy az interpolálás semmiféle további részletet nem tud belevinni a képbe, akkor megérted, hogy miért tartom feleslegesnek ezt az értelmetlen Mpixelhajszáját a Fujinak. Egyébként itt két előnye van a 12 Mpixelnek: az interpolálás még JPEG tömörítés előtt történik, így a JPEG blokkosodás is kisebb területen jelentkezik, másrészt már az S602 is túlzásba vitte az UnSharp maszkos élesítést 3 Mpixelen, csak 6 Mpixlre interpolált képnél volt hajlandó nem szétélesített (azaz nem fehér kontúrokat oda"rajzolt") képet csinálni. Hogy ez miért jó? Erős a gyanúm, hogy marketing.

Aztán, hogy hiszed-e vagy nem, az más kérdés.
Tölts fel néhány 6 Mpixeles teljes felbontású képet netre, aztán elemezgessük ha gondolod (interpolált képekkel ne foglalkozzunk, mert abban úgysincs több részlet hiába nagyítod 200 Mpixelre).
Azt azért erősen meg tudom kockáztatni, hogy a nagyon lágy képekért bizony az optika aláméretezése a felelős (pontosabban az, hogy a Fuji nem tervezte át az egész optikát, hanem az S602-ét picit kikorrigálta aztán mögé tette azt a 6 Mpixeles CCD-t, amit viszont ez az optika nem tud kellően kiszolgálni).

Hardhead írta:
Láttam én is pár csodát, képernyő fixáló, meg egyéb csodák is vannak.

Itt nem értem mire gondolsz.
Talán az optikai képstabilizátorra?
Nagyon jó dolog az. Gondolj csak a reciprok-szabályra, ami a gyakorlati tapasztalatok alapján kimondja, hogy bemozdulásmentes kép készítéséhez a kisfilmes fókusztávolság reciprokát kell zársebességnek használni, ha ennél hosszabb a záridő, nő a bemozdulás veszélye. Ezt a stabilizátor 2-3 Fé-kel tolja ki.
Esetleg ha nem fogalmaztam érthetően, meg lehet nézni képeket, azok többet mondanak:
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/ps_s1is?main!7

Esetleg ha az oldalon lévő képeket szeretnéd összevetni akkor itt az S7000 cikk azonos oldala is:
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/fxs7000?main!7

Hardhead írta:
Nekem mindenesetre egy könnyű műanyag gép használhatatlan felbontású LCD-vel, meg kijelzővel nem csábító.

Persze, nekem se tetszik sok autó műszerfal világítása, meg a lökhárító anyaga, bár én elsősorban utazáshoz szoktam autót használni ;)

Hardhead írta:
Ha neked nem tetszik ne vegyél ilyet! :D

Se S7000-et, se S1 IS-t nem veszek :)

szomb. dec. 11, 2004 17:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hardhead írta:
...

Hehe...
Ezt pont Birdie-nek mondod, aki tesztelőként igencsak átlát(hat)ja a gépek tudásának többségét - és akinek közel hétszámjegyű összegbe került a DSLR fotóparkja. Az gondolom nyilvánvaló, hogy magának nem sz.rt vesz. :wink:

Tudom, hogy nem szorul rá arra, hogy ilyet írkáljak. De - minőségi, és egyáltalán, bármilyen - fotóskérdésekben van akkora tudása, tapasztalata, hogy, ne haragudj, kedves Hardhead, de kevesebb tapasztalattal lehet vitázni, csak hülyén veszi ki magát. :)
Ez olyan, mintha az első autóm megvásárlásakor (ami történetesen egy Lada Szamara volt), arről akartam volna meggyőzni egy sokat látott autóstesztelőt, hogy bizony abban a méretkategóriában az igenis egy jó gép. :lol:

Üdv.

pén. dec. 10, 2004 20:14
vas-tag

Hozzászólás 
Megnéztem:
A Cannon S1 IS drágább gép. A Pentax Optio MX4 is kb ugyanannyi.
Egyébként nekem a video csak kellemes meglepetés volt, nem emiatt vettem a gépet. Tényleg nem tud menet közben zoomolni, sőt ha nagy fénykülönbségek vannak, akkor a rekesz változtatás zaja is behallatszik.
Engem nem tud igazán zavarni.
Mondom: 12 Megapixelen használom, onnan veszem le a felbontást ha kell kisebb kép. Nem hiszem, hogy egy 3-4 Megapixeles gép ezzel versenyezni tud.
Láttam én is pár csodát, képernyő fixáló, meg egyéb csodák is vannak.
Nekem mindenesetre egy könnyű műanyag gép használhatatlan felbontású LCD-vel, meg kijelzővel nem csábító.

Eszem ágában sem áll azt mondanom, hogy ez a világ legjobb gépe. Én is mást vettem volna, ha lett volna még plusz keretem.
Úgy érzem, hogy a pénzemért kaptam valamit. Messze nem volt időm minden beáálítást kipróbálni ezen a gépen amit tud. Amíg ez így van nem igazán vágyom másra. Úgy gondolom, minden gépnek vannak erősseb-gyengébb oldalai. Nekem ez nagyon jó kompromisszumnak tünik.

Ha neked nem tetszik ne vegyél ilyet! :D

Üdv.!

pén. dec. 10, 2004 16:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát nem vagyok az ismerősöd ;)

Tévedés ne essék, itt kimondottan a szó szerinti képminőségről van szó!
Képélességben rettentő gyenge, még 6 Mpixelen is igen lágy. De persze 3 Mpixelre vagy kisebbre (linkelt weboldalon 1 Mpixelnél is kisebb!)leméretezve már szép képet ad, mint bármelyik gép, ami legalább 5 Mpixeles, csakhogy ilyen megfontolásból tök felesleges bele a 6 megás CCD...
És pont ez volt a tesztelés során a fő bajom, ezért volt óriási csalódás az S602 után, mert a részletgazdagság alig nőtt az S602-höz képest.
Az ára persze olyan, amilyen, jó áron van, bár ennyiért már vannak jobbak talán, bár ugye kinek mi a fontos, lehet, hogy valakinek a felbontás számszerűsége, ilyen esetben persze nem lehet vele versenyezni...

A videója valóban jó, de a Canon S1 IS-nél már nem jobb (az ugyanis szintén VGA felbontású, de 22 kHz mintavételezésű hangja van, ultrasonix optikája hangtalan, így felvétel közben is lehet zoomot használni), a Pentax Optio MX4-éről meg talán ne is beszéljünk, mert ahhoz képest még az S1 IS is elbújhat.

szer. dec. 08, 2004 17:15
vas-tag

Hozzászólás 
A link mégegyszer mer' lecsalta a betvet :)

http://pzoli101.freeweb.hu

kedd dec. 07, 2004 22:49
vas-tag

Hozzászólás 
Én is iolyen gépet vettem és nagyon nem bántam meg. Az ár/teljesítmény aránya kimagasló.
Csak 12Mpixeles, FINE módban használom. Így nagyon jó képeket képes készíteni. (Vettem hozza 512M -át.)
Az ismerőseim látták a képeket. Csodájára jártak.
Netre ugyan nem lehet ekkora képeket feltölteni, így nem is látszik pontosan, hogy mire képes, de azért ide teszek egy linket.

htt://pzoli101.freeweb.hu

Még valam!
Nem láttam még jobb minőségű videot annal amit ez készít!

Üdv:

Pet

kedd dec. 07, 2004 22:48
ezüst tag

Hozzászólás 
digitcamnél

pén. dec. 03, 2004 20:32
ezüst tag

Hozzászólás 
hogy ellenvélemény is legyen :én vettem egy s7000-t a digaitcamnál(ez itt a reklám helye)és meg vagyok elégedve a képminősségel (is).amit hiányolok az az af segédfény.habár én nem vagyok fotós,megmutattam néhány hozzáértőnek is és nem találtak kivetnivalót. egyébként a magam részéről pont a sonyt utálom,legyen szó bármiről.a készülékeik megbízhatósága ugyanolyan mint bármelyik hazánkba bekerülő kommersz kínai ****,de tény hogy amíg működik addig funkcionálisan jobb.viszont drágább. na pá

pén. dec. 03, 2004 20:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
A fém borítású, masszív Sony DSC-V1 pl. egy olyan gép amit bátran merek javasolni, mind képminőségben, mind a fókuszrendszerében kiváló. Igaz, csak 4x-es átfogású optikája van, de ez nem is volt kitétel.

Vagy.
Ha nem fontos annyira a masszív felépítés, akkor a KonicaMinolta DiMAGE Z3-asát is ajánlhatom, ez 12x-es átfogású, de CCD stabilizált. Az optika ugyan lehetne egy kicsit kedvezőbb ellenfényben is, de élességben biztosan jobb, mint az S7000-é. Vakupapucsa van, igaz csak Minolta rendszervakukat fogad, de az se volt kitétel, hogy milyen vakupapucsa legyen... :)

Ha viszont inkább a nagylátószög felé kacsingatsz, akkor Nikon 5400.

Na egy szó mint száz, van pár alternatíva, amiket tudok ajánlani, mert jók...

csüt. nov. 25, 2004 19:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi a segítséget.Ha ezt nem,akkor milyen gépet ajánlassz ebben a 120E forint körüli kategóriában? Min. 4 Mpixel és a vakusin legyen.

csüt. nov. 25, 2004 8:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem van róla véleményem, de nagyon dicsérni nem tudom.
Az optika sajnos nem 6 Mpixelhez (vagyis pontosabban nem iylen pixelméretekhez) való. Alig-alig tud többet, mint a 3 Mpixeles S602.
Nagyot csalódtam benne.

A makróképessége és szolgáltatásai persze jók. De feleslegesnek érzem a 6 Mpixelt, mert nem tud annyival részletesebb képet adni.

Érdemes megnézni a tesztemet róla:
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/fxs7000

szer. nov. 24, 2004 13:18
ezüst tag

Hozzászólás Fuji S 7000
Kinek,milyen tapasztalata illetve véleménye van erről a gépről? Felbontás,külön vaku csatlakozás és az ára jó.Érzékenysége egy kicsit furcsa.Várom a véleményeket!

szer. nov. 24, 2004 12:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 20 hozzászólás ]