Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 2:51

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:

persze, hogy lehet hosszabb az abs-es autó fékútja. de: ki tudod kerülni, amit/akit kell! és szerintem igenis többet engedhet meg magának egy normális/jó vezető abs-es autóval, de nyilván ha valakinek nincs agya, az abs-től még nem fog jobban vezetni...

Itt már csak az a kérdés, hogy ki dönti el, hogy ki a normális/jó vezető. És szerintem nem engedhet meg magának akkor sem többet, mint a szabályok engednek. Ha egy szembejövő elkezd előzni, mert azt hiszi, hogy te 90-nel jössz, viszont te 130-cal mész (mert többet engedsz meg magadnak), akkor ki a felelős a frontális ütközésért?

S

csüt. márc. 03, 2005 15:41
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
...szerintem igenis többet engedhet meg magának egy normális/jó vezető abs-es autóval...
Hát ebben nem értünk egyet... De ettől szép az élet. :) Senki sem engedhet meg magának többet csak azért, mert a technikára hagyatkozik... Nagyon sarkított példa/hasonlat: miért engedhetnék meg többet magamnak más emberekkel szemben, ha fegyverem van?

Fenti véleményem sajnos nem elméleti konklúzió, hanem jónéhány baleseti helyszín vallatásának eredménye :(

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ csüt. márc. 03, 2005 15:42-kor.

csüt. márc. 03, 2005 15:40
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
szerintem a részeg embert nem kéne egy kalap alá venni egy gyorshajtóval (már csak a reakcióidő miatt sem). ez olyan, mint egy kalap alá venni egy húszéves ladát és egy kétéves, abs-es opelt. ez utóbbival valószínűbb, hogy meg tudsz állni, ha kell. úgyszintén ha józan vagy, valószínűbb, hogy észreveszed, hogy meg kell állni (ami ellenkező esetben nem is biztos).
Pedig mindkettő szándékosan "hülye"... :) Persze az erkölcsi megítélés más és más. A mai közlekedés másik nagyon nagy buktatója, ha valaki azt mondja, hogy a "korszerű" ABS-es kocsival többet engedhet meg magának. Pedig a fizika itt is fizika... 1-2 tonna megállításához tök mindegy, hogy van-e ABS. Az ABS nem arra való hogy rövidebb úton állj meg, hanem arra, hogy ha a kerék megcsúszik, akkor ne legyen irányíthatatlan az autó. Ebből adódóan, egy ABS-es autó fékútja lehet hosszabb, mint korszerűtlen társáé. Ezt sokan csak akkor látják be, amikor a "túlvállalt" autóval utoléréses háziversenyt nyernek jelentős anyagi kárral... :)

csüt. márc. 03, 2005 14:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha vki nem ismerné Gyuri Bácsit :D Én most láttam először. Alapmü.... :D
http://www.cseva86.atw.hu/Filmek/!!!Gyuri_Bacsi!!!.avi

csüt. márc. 03, 2005 13:46
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
A traffipaxok napi elhelyezkedését a rendőrség adja ki a rádióknak. Én ezt úgy toldanám meg, hogy kb. 50%-ban legyen benne fake helyszín. Máris kétszer annyi helyen közlekednének szabályosabban.

S

csüt. márc. 03, 2005 12:48
platina tag

Hozzászólás 
http://index.hu/tech/jog/nonet0301/

Invitel-Microsoft ügy.

csüt. márc. 03, 2005 11:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Index: Fekete szoftver miatt a szolgáltatás szünetel

http://index.hu/tech/jog/nonet0301/

csüt. márc. 03, 2005 11:30
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Hozzászólás 
kisember írta:
...

A közúti ellenőrzés más elven megy! Ott bárkit meg lehet állítani és ellenőrizni. Ez okés.

De azt gondolom te is belátod hogy pl. házkutatásnál nem ezt a sémát követik. Mert az érdekes lenne hogy csak úgy találomra járnák végig a lakásokat mindenféle papír nélkül.

Na mindegy. Ezt nem magyarázom tovább mert aki nem érti hogy mi a kettő között a differencia annak úgy is mindegy....

A részeg vezetőkkel pedig... nos.... inkább nem írom le hogy mit tennék... Vagy inkább mégis. Most volt egy ítélet hogy a kis csávókám hulla részégen tépett mercivel pesten lakott területen 100-al és belerohant egy buszmegállóba ahol 5 embert megölt. De úgy hogy mind az 5 áldozat a helyszínen meghalt. Az ítélet pedig 4 év letöltendő börtön. 5 embert kinyírt a csávó és kap érte 4 évet.
Szóval ez azért már rohadtul felháborító!!! Ilyen dolgok miatt miért nincs demonstráció meg tüntetés???
A helyes megoldás szerintem az lenne hogy a csávót fejbelőni utána pedig azokat akik ilyen ítéletet hoztak hogy 5 ember életéért adnak 4 év börtönt. Kicsit radikális de azért hatásos.

csüt. márc. 03, 2005 11:13
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
skynet írta:
nem teljesen stimmel a példa... részeg gázoló != józan gyorshajtó
Háááát, fene tudja... A "végeredményt" tekintve (halálos baleset okozása) tökmindegy. Ráadásul mindegyik "luxuria" tehát tudatos gondatlanság. :)

Így van, ez a szabály tudatos áthágása. A kettő persze nem ugyanaz, de nagyon hasonló.

skynet írta:
mellesleg így, hogy bemondják (mondjuk én ezzel nem sokat érek, ugyanis rühellek rádiót hallgatni, és ezekrõl sosem értesülök), legalább egy ideig lassan megy mindenki!

Hát a fene tudja. Az egésznek olyan szaga van, hogy a mocsok rendőrök az adott útszakaszon kekeckednek. Itt le kell lassítani, azután padlógáz, meneküljön mindenki. Kifejezetten a sebességhatár átlépésére buzdít.

csüt. márc. 03, 2005 10:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
"Be kéne fejeznem" a nyelvvizsgámat. Egy ORIGO, angol, középfok A (szóbeli) már van. Melyikkel érdemesebb kiegészíteni? BME, vagy ORIGO B? Értem ezalatt a nagyobb teljesítési %-ot.

Bővült a kör, így néz ki a teljes lista:
angol, kétnyelvű

- Budapest Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nyelvvizsgaközpont » (BME általános nyelvvizsga)
- ELTE Idegennyelvi Továbbképzô Központ » (ITK Origo)
- EURO Nyelvvizsga Kft. » (IH-Euro)
- Kodolányi János Fôiskola » (TársalKODÓ)
- PANNON Nyelvvizsgaközpont » (PANNON)

Melyikből válasszak? Hétfőre jó lenne eldönteni.

csüt. márc. 03, 2005 10:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
nem teljesen stimmel a példa... részeg gázoló != józan gyorshajtó
Háááát, fene tudja... A "végeredményt" tekintve (halálos baleset okozása) tökmindegy. Ráadásul mindegyik "luxuria" tehát tudatos gondatlanság. :)

csüt. márc. 03, 2005 10:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
kerelyfe írta:
"Be kéne fejeznem" a nyelvvizsgámat. Egy ORIGO, angol, középfok A (szóbeli) már van. Melyikkel érdemesebb kiegészíteni? BME, vagy ORIGO B? Értem ezalatt a nagyobb teljesítési %-ot.

origo az a rigó utcai? mert annál mindegyik könnyebb.

Igen.
Sajna mindenféleképpen kétnyelvű "B"-t kell csinálni az "A" miatt. :?

csüt. márc. 03, 2005 9:39
gyémánt tag

Hozzászólás 

csüt. márc. 03, 2005 9:21
platina tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Láttátok a hiradóban az adatvédelmis Péterfalvit, ahogy az új ügynöklistát ledarálta? Az egyik iratmegsemmisitöt tönkretette, aztán a másikkal is ott bénázott :)

Péterfalvi szerencsétlenkedik az iratmegsemmisítővel, amikor jön a felmentő sereg: belép a titkárnő az irodába.
- Segíthetek?
- Persze, nem igazán tudom, hogy kell használni ezt az izét, és éppen egy fontos tárgyalásra igyekszem.
- Semmi baj, majd én ... már kész is van.
Péterfalvi az ajtóból visszafordulva:
- Katika, négy példányban legyen szíves.

csüt. márc. 03, 2005 7:58
platina tag

Hozzászólás 
gt911 írta:
Ha ez így van akkor nem értem hogy a nép miért engedi.
Csak úgy gyanú nélkül nem lehet ellenõrizni senkit.
Nem lehet abból kiindulni hogy mindenki gyanús és a pógár tisztázza magát!
Pont fordítva van! Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme a jogerõs ítéletig.
Nem nekem kell bizonyítanom azt hogy tiszta vagyok hanem az ellenfélnek azt hogy nem vagyok tiszta.
Amit az elõbb írtál az ellenkezik a jogállamiság alapjaival.

Nana!
Tételezzük fel: kétgyermekes családanya vagy, illetve mér csak egy, mert a múlt héten a zebrán elgázolta egy részeg az egyiket.
Mit szólnál hozzá, ha egy fórumon azt írná valaki, hogy milyen alapon állítják meg őt a rendőrök, mire föl szondáztatják őt?
Még ilyenkor is azt mondanád, hogy ellenőrzésre nincs szükség?

Persze mindig az kiabál először akinek a háza ég (és ahová nézek minden lángokban áll). 8)

Visszatérve a példához engem spec. felháborít, hogy a rádióban bemondják, hogy hol van közúti ellenőrzés, ezzel arra bíztatva, hogy máshol nyugodtan lépjük át a sebességhatárt!

csüt. márc. 03, 2005 7:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Árpy írta:
...Bekaktuszolok :shock:
Kezdheted! :wink:
Talán nem ártott volna, ha az adatbázis felügyelő nem húszasával próbálja a masinába gyömöszölni a fecniket. Nagyon sietős volt neki, talán ő is rajta volt?
Amúgy engem annyira nem érdekel az egész, hogy az már fáj... Rágjuk a múltat, a múltabbat, és a még múltabbat, ahelyett, hogy végre előre tekintenénk, és nem elévült marhaságokon ugrálnánk. A jövőnkkel kellene már foglalkozni végre 15 év után :!:

Üdv!

Itt a hatalmas igazság, én azt mondom!

Foglalkozzunk valami mással, pl. Bill-t lovaggá ütötték :), bár sokak szerint agyon kellett volna.
Ki mit szól hozzá?

csüt. márc. 03, 2005 2:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Talán nem ártott volna, ha az adatbázis felügyelő nem húszasával próbálja a masinába gyömöszölni a fecniket. Nagyon sietős volt neki, talán ő is rajta volt?
Lehet, vagy ö vagy valaki közeli ismerös/rokon.

nyuszy írta:
végre nyilvánosságra hozni mindent.
Nem tudom, melyik lenne a jobb.

De az biztos, hogy ezek a hetente megjelenő listák meg magyarázkodások nevetségesek és unalmasak :roll:

Eddig engem sem izgatott sem a politika, sem az ügynöktörvény és a meg megújuló lista...de ennek vége...annyit beszélnek róla, hogy már nem lehet nem törödni vele :(

csüt. márc. 03, 2005 0:21
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
...

VAGY
végre nyilvánosságra hozni mindent.
Nem tudom, melyik lenne a jobb.

De az biztos, hogy ezek a hetente megjelenő listák meg magyarázkodások nevetségesek és unalmasak :roll:

csüt. márc. 03, 2005 0:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
...Bekaktuszolok :shock:
Kezdheted! :wink:
Amúgy engem annyira nem érdekel az egész, hogy az már fáj... Rágjuk a múltat, a múltabbat, és a még múltabbat, ahelyett, hogy végre előre tekintenénk, és nem elévült marhaságokon ugrálnánk. A jövőnkkel kellene már foglalkozni végre 15 év után :!:

Üdv!

csüt. márc. 03, 2005 0:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Láttátok a hiradóban az adatvédelmis Péterfalvit, ahogy az új ügynöklistát ledarálta? Az egyik iratmegsemmisitöt tönkretette, aztán a másikkal is ott bénázott :)

csüt. márc. 03, 2005 0:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Amilyen igénytelen és buta az átlagmagyar - simán elhiszem....

Üdv!

Ne mondd már...ez egyszerüen lehetetlen!!! 2 millió magyarországon élö ember a gyözöt nézi??? Bekaktuszolok :shock:

szer. márc. 02, 2005 23:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Amilyen igénytelen és buta az átlagmagyar - simán elhiszem....

Üdv!

szer. márc. 02, 2005 23:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Győzike rabul ejtette a nézőket
Bár sokan kételkedtek abban, hogy Magyarországon is sikeres lehet egy családi reality, a Győzike viszontagságos hétköznapjait bemutató heti sorozat műsorsávjában - Jolly Jokerként - mindent visz. Kétmillió felett jár. origo
Ezt elhiszitek??? Hahaha...

szer. márc. 02, 2005 23:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
[Házkutatási paranccsal bemennek a lakásba ellenőrizni a gépedet?
Nem hinném hogy csak úgy osztogatják az ilyen parancsokat.
Természetesen alapos gyanú esetén. Persze azt ők döntik el (vagy a szomszédod), hogy te alaposan gyanúsítható vagy-e.

Üdv!

szer. márc. 02, 2005 22:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
gt911 írta:
Amit az előbb írtál az ellenkezik a jogállamiság alapjaival.
Ez az egész ország (vezetés) úgy, ahogy van, ellenkezik ezzel...

Üdv!

szer. márc. 02, 2005 22:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nem, természetesen nem változott, továbbra is csak hatóság segítségével kutathat nálad, de a tendencia azt mutatja, hogy most már nem csak bejelentésre ellenőrizgetnek magánszemélyeket, hanem "csak úgy" is. És a felszólításokban is visszavettek, van, hogy nem kínálják fel a szoftver legalizálásának (ergo megvásárlásának) lehetőségét :(

Üdv!

Házkutatási paranccsal bemennek a lakásba ellenőrizni a gépedet?
Nem hinném hogy csak úgy osztogatják az ilyen parancsokat.

szer. márc. 02, 2005 22:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Vonaton utazok reggel. Milyenen is? Hát vadi újon. Olyan új szaga volt, amit még ükapáink sem érezhettek. Csak volt egy kis problem. Jöttek a romák. Gyapjú paplant árultak. Szegény öreg nénikékkel csúnyábban beszéltek mint a kutyájukkal. Kiabáltak velük "Vegye má meg heee!!! Ócsóé adom, még bukok is rajta!!!" Már majdnem beszóltam neki fogja vissza magát, de lelépett, mert jött a kaller. Bár azok sem tudnak mit tenni velük. Kb. 2 éve kidobtak egyet a vonatból...bosszúbol, mert leszállitotta öket.

szer. márc. 02, 2005 22:31
Hozzászólás 
Ha ez így van akkor nem értem hogy a nép miért engedi.
Csak úgy gyanú nélkül nem lehet ellenőrizni senkit.
Nem lehet abból kiindulni hogy mindenki gyanús és a pógár tisztázza magát!
Pont fordítva van! Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme a jogerős ítéletig.
Nem nekem kell bizonyítanom azt hogy tiszta vagyok hanem az ellenfélnek azt hogy nem vagyok tiszta.
Amit az előbb írtál az ellenkezik a jogállamiság alapjaival.

szer. márc. 02, 2005 22:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem, természetesen nem változott, továbbra is csak hatóság segítségével kutathat nálad, de a tendencia azt mutatja, hogy most már nem csak bejelentésre ellenőrizgetnek magánszemélyeket, hanem "csak úgy" is. És a felszólításokban is visszavettek, van, hogy nem kínálják fel a szoftver legalizálásának (ergo megvásárlásának) lehetőségét :(

Üdv!

szer. márc. 02, 2005 22:20
Hozzászólás 
McLaca írta:
BSA

Ha jól tudom akkor a BSA nem hatóság hanem profitorientált érdekvédelmi szervezet. Tehát a BSA nem arra gyúr hogy embereket tegyen hidegre hanem arra hogy vedd meg a szoftvert. Ha fekete cuccot talál nálad akkor előbb felszólít rá hogy vedd meg. Ha ez nem jön be akkor a BSA egy hatóságon keresztül tehet valamit ellened. De közvetlenül nem mert ő nem hatóság. Vagy már ez is változott?

szer. márc. 02, 2005 22:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
most volt egy film "hekkerekről" a duNNa tévén. a hekkerkedést úgy állította be, mint egy IQ-tesztet... és ez állítólag a kortárs lengyel filmművészet egy remeke. gratulálok, butítsuk tovább a népet!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Folyamatosan és MINDENBEN félre vagyunk tájékoztatva!!!

szer. márc. 02, 2005 21:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
http://fek.az/linkek-v2/1109755894-i01.jpg

Ez elég komolynak tűnik. Lehetséges ez :?:

S
A PiciPuha mégis milyen alapon kotorászik az IP-mben? :lol:
De most komolyan, ha ez egy mezei felhasználó lenne, akkor az IP-jét a Microsoft csak akkor azonosíttathatná be, ha feljelentést tenne. Ebben az esetben a szolgáltató a rendőrség megkeresésére (talán bírósági engedély is kell...) azonosíthat be IP alapján egy felhasználót...
Szóval tuti nem magánfelhasználóról van szó, nem kell tartanunk tőle... Hacsak nincs egy kedves szomszédunk, aki most már névtelenül is nyugodtan felnyomhat a BSA-nál, akik újabban nem csak közületet ellenőriznek.

Üdv!

szer. márc. 02, 2005 21:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem "tök" aranyos:

https://csemegesarok.matav.hu/letoltesek.vm

Idézet:
Matáv logó és csengőhang mobiltelefonra
Amennyiben Ön T-Mobile Nokia mobiltelefonnal rendelkezik, lehetősége van sms-ben Matáv logó és csengőhang letöltésére:

Matáv logó SMS-ben: küldje el a LOGOMATAV üzenetet a 06-30-80-80-300-as számra!

Matáv csengőhang SMS-ben: küldje el a CSENGMATAV üzenetet a 06-30-80-80-300-as számra!

Az operátorlogó és csengőhang letöltésekor sms érkezik, amelynek mentésével megkaphatja a kért logót vagy csengőhangot.

Operátorlogót a következő Nokia készülékek képesek fogadni: (...)

Csengőhangot a következő Nokia készülékek képesek fogadni: (...)

A szolgáltatás ingyenes!

:)

szer. márc. 02, 2005 19:21
platina tag

Hozzászólás 
gt911 írta:
Találkoztál olyan emberrel aki kapott ilyen levelet a valóságban?
Nem értem mi köze a Microsoftnak a Nerohoz???
Nem hiszem el hogy a net kapcsolatot tiltanák le azért mert...

Semmi köze az MS-nek a Nerohoz. De hol is van itt Nero?

Ez valami fájlcserélő, amin keresztül vírus terjed. Pl. a Derdero (is) produkál hasonló fájlneveket:
Bitches.mpeg[blank spaces].cmd
Hacking and Virus Writing for Idiots.doc[blank spaces].exe
Windows 2005 SECRET BETA.iso[blank spaces].cmd
WinAmp 5.08.zip[blank spaces].exe
WinRAR 4 BETA.exe
Windows XP SP3 REAL VERSION.zip.exe
Full DVD download sites.txt[blank spaces].pif
Pamela Anderson FULL VID.mpeg[blank spaces].scr
Internet Explorer 7.zip.exe
Hacking for Dummies.pdf[blank spaces].exe
NORTON 2006 beta FireWall.rar[blank spaces].scr
Norton AntiVirus 2006 BETA.exe
HalfLife 2 WORKING Steam crack.exe
Windows XP SP2 activation crack.zip[blank spaces].exe
Kazaa Lite 2005 Edition.exe
Windows XP developer serials.txt[blank spaces].cmd
Hoedown.avi[blank spaces].exe
Playboy centerfold.jpeg[blank spaces].scr
DVD Xcopy PRO AWrez.iso[blank spaces].exe
Visual Basic and Visual C++.rar[blank spaces].exe

(ez a derdero c variánsa)

A látszó fájlnevek vírus által random generált nevek. Sok vírus terjed fájlcserélőn keresztül, a levél szerintem az utóbbi miatt jött.

szer. márc. 02, 2005 18:59
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Keresném ezt a 2 programot:
-Cash ügyviteli rendszerek útnyilvántartó
-Dragon gépjárműköltségelszámoló

Ha valaki tud segíteni, kérem szóljon!

szer. márc. 02, 2005 16:52
Hozzászólás 
Szóval azért mert terjesztő volt? Akkor esetleg.
De még mindig nem értem mi köze a kicsipuha cégnek a nero progihoz.

Beleolvastam a törvénybe:
13. § (1) Az a jogosult, akinek a szerzői jogi törvény által védett szerzői művén, előadásán, hangfelvételén, műsorán, audiovizuális művén, adatbázisán fennálló jogát a szolgáltató által hozzáférhetővé tett információ sérti (a továbbiakban: jogosult), teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt értesítésével felhívhatja a 9-11. §-okban meghatározott szolgáltatót a jogát sértő tartalmú információ eltávolítására.

Szóval valószínű hogy akit letiltottak az szolgáltató vagy terjesztő vagy ilyesmi volt. Nem szimpla mezei felhasználnó.

szer. márc. 02, 2005 14:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
szerintem a levél értelme az, hogy azért tiltották le, mert LETÖLTHETŐVÉ tette, nem azért mert használta a fenti progikat.

szer. márc. 02, 2005 14:28
Profil Honlap
Hozzászólás 
Találkoztál olyan emberrel aki kapott ilyen levelet a valóságban?
Nem értem mi köze a Microsoftnak a Nerohoz???
Nem hiszem el hogy a net kapcsolatot tiltanák le azért mert...
Ez kb. olyan mintha elkapnának egy ittas vezetőt és nem a jogsiját vennék el és nem bírságot kapna hanem elkoboznák a kocsiját és lezáratnák azt az utcát ahol lefülelték.

szer. márc. 02, 2005 14:26
platina tag

Hozzászólás 
http://fek.az/linkek-v2/1109755894-i01.jpg

Ez elég komolynak tűnik. Lehetséges ez :?:

S

szer. márc. 02, 2005 13:27
platina tag

Hozzászólás 
Vajon belül ki van takarítva? :)

szer. márc. 02, 2005 13:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Aki akar luxusterepjárót olcsón... maffia kapcsolat nem biztos, hogy előny.
http://www.cars.auto.ru/sale/GQ70041/437933/
:lol:

szer. márc. 02, 2005 11:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ki az a Győzike? :lol:

szer. márc. 02, 2005 8:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Naigen és Győzike műsorához mit szóltok?
Sok-sok szánalom van az országban, de szerintem ezek kellenek, hogy legyen min dumálni meg röhögni. De ez csak az én szemléletem.

Gyözike...az is beégeti magát az egész ország elött. Azt hitte nagyobb sztár lesz, de ráb*szott. Családi feszültségek, stressz...Ráadásul be is perelték, mert nem kötötte be magát a kocsiba és kihangositó nélkül telefonált...hülye volt...megérdemelte.
Állitólag 9millát+minden költséget fizetnek neki és 3 hónapig tart a "követés".

szer. márc. 02, 2005 0:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Naigen és Győzike műsorához mit szóltok?
Sok-sok szánalom van az országban, de szerintem ezek kellenek, hogy legyen min dumálni meg röhögni. De ez csak az én szemléletem.

szer. márc. 02, 2005 0:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
Árpy írta:
Niki Beluccsi apjával jár bulizni...nem ciki???

szerintem az a ciki, hogy Magyarországon "DJ Niki Belucci" is csinálhat "zenét"... bár Majka és a többiek után már jöhet bármi, edzett a nép...
Na igen...a Majka...az ország 99%-a röhög rajta, azért olyan ismert...amilyen :lol:

kedd márc. 01, 2005 23:52
Moderátor

Hozzászólás 
Árpy írta:

Eléggé össze voltak bújva... :twisted:

kedd márc. 01, 2005 23:48
a fórum lelke

Hozzászólás 

kedd márc. 01, 2005 23:43
Hozzászólás 
McLaca írta:
Landsmann írta:
[...] feltüntetni a VTSZ-ot. Ebben a számcsoportban sincs logika, legalábbis nem lehet rájönni[...]

VTSZ táblázatom éppenséggel van, ha érdekel valakit...
Az a tuti, hogy a 7318 az zömében fém kötőelem, ergo csavar, szög, ilyesmik :D

Üdv!

A 7318 valóban az. Elektromos dolgok egyrésze 8536, izzók 8539, elemek 8506. Valamennyi logika van benne, ha így nézzük, de abban már nincs hogy nagy vagy kis kiszerelés, és akkor már más a száma. Tulajdonképpen nem 4, hanem 8 számjegyből áll a teljes VTSZ. Az ITJ is kócos volt egy kicsit, mert a termékek egyrészénél az határozta meg hogy miből készül, másik részénél meg az, hogy mire használják.
Agyon kellett volna ütni, aki kitalálta. :twisted:

kedd márc. 01, 2005 23:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
[...] feltüntetni a VTSZ-ot. Ebben a számcsoportban sincs logika, legalábbis nem lehet rájönni[...]

VTSZ táblázatom éppenséggel van, ha érdekel valakit...
Az a tuti, hogy a 7318 az zömében fém kötőelem, ergo csavar, szög, ilyesmik :D

Üdv!

kedd márc. 01, 2005 23:20
Hozzászólás 
partycsoka írta:
Nem tudja valaki veletlenul,hogy a szamlakepes webdesignerek milyen (webfejleszteshez kapcsolodo) SZJ szammal/szamokkal allitjak ki a szamlat?
Mert lassan engem is erint a dolog. A ceg megvan,mar csak fel kellene vennie par SZJ szamot a szamla erdekeben,de nem tudom pontosan,mit lenne celszeru.

A kereskedelemben úgy van, hogy csak a 25%-os ÁFÁ-tól eltérő adótartalmú arucikkeknél kell feltüntetni a VTSZ-ot. Ebben a számcsoportban sincs logika, legalábbis nem lehet rájönni. A 25%-osaknál továbbra is az ITJ szám a mérvadó (létezik VTSZ-a a 25 %-osaknak is). Lehet hogy a szolgáltatásoknál is így van. Bár ez csak az én saját véleményem. Nézz utána, lehet hogy ott is csak a 25-ösnek kell feltüntetni. Bár mi is ráírjuk a számlára a 25-ös VTSZ-át is. Abból baj nem lehet.
Az már más tészta, hogy mi van az APEH által engedélyezett nyomtatványokkal, amikről bizonyos információk rublikái hiányoznak. Ok a büntetésre, ha nincs odaírva az, aminek egyébként nem is csináltak helyet.

kedd márc. 01, 2005 22:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645 ... 785  Következő