Szerző |
Üzenet |
TargeT
a fórum lelke
|
Squito írta: Idáig amilyen tesztet olvastam (Chip és PCWorld) abban az F-Secure és a Panda mindig a két legjobb volt, mindkettő max 1-2 vírust nem talált meg a kb 250-ből, ami szerintem nagyonjó!
Akkor valamelyikünk nem olvasott elég figyelmesen.
A PC Worldben úgy emlékszem legjobbnak az eTrustot és a Trend Microt szokták kihozni.
És a CheckVir tesztjében az F-Secure és Panda rendre több hibát vét, mint a NOD32.
A NOD32-höz pedig a PC Magazinnal juthatsz hozzá.
Ha nézegeted a fórumot, a Pandáról elég sok rosszat leírtak mostanában.
De mindenki azt használ, amit...
|
szer. dec. 22, 2004 13:18 |
|
|
Squito
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
|
Herr general írta: Az a vicces, hogy az állítólagos világ legjobb vírusírtója (NOD32) se vette észre.
Idáig amilyen tesztet olvastam (Chip és PCWorld) abban az F-Secure és a Panda mindig a két legjobb volt, mindkettő max 1-2 vírust nem talált meg a kb 250-ből, ami szerintem nagyonjó! Emellett a Pandát megveheted a PCWorldel együtt és a PCWorld-ben havonta van egy kód, ami ahhoz kell, hogy jogtisztán használhasd a Panda Antivirust és frissíthesd a Panda szerveréről!
|
szer. dec. 22, 2004 12:58 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Sőt az integrált SP2 telepítő CD-be is be lehet és érdemes integrálni az újabb hibajavításokat.
De ez is ugyanaz lesz, mint ha a régire raktunk volna fel utólag minden frissítést.
Viszont nem fogja tartalmazni a Windows mappa a $NtUninstallKB... biztonsági mentéseket, melyek persze törölhetők.
|
kedd dec. 21, 2004 12:43 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
droland írta: Herr general írta: Norton Anrtvirus 2005-m van fennt Lassabb, nehézkesebb, több memóriát és processzor zabáló virusfigyelő egyáltalán van a piacon???
Egyetértek
Herr General:
Szted a 2004-es kiadású Windows XP nem ugyanaz mint egy 2001-esbe integrált SP2?
Mert szerintem de!
|
kedd dec. 21, 2004 11:48 |
|
|
droland
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 800 Tartózkodási hely: B-A-Z
|
Herr general írta: Norton Anrtvirus 2005-m van fennt
Lassabb, nehézkesebb, több memóriát és processzor zabáló virusfigyelő egyáltalán van a piacon???
|
kedd dec. 21, 2004 10:08 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
Norton Anrtvirus 2005-m van fennt
|
csüt. dec. 16, 2004 15:25 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
Pl. Ad-Aware, Spybot, SpywareBlaster, SpywareGuard.
És persze valamilyen legfrissebb adatbázisú víruskeresőt.
De talán mostmár legjobb lenne egy újratelepítés és a biztonsági frissítések felpakolása. <<<<- Ezek megvannak. De mág mindig.
|
csüt. dec. 16, 2004 15:22 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
A Norton Internet Security nem üzen így és ilyet - szerintem.
Annyi van, hogy még mindig megvan valamilyen vírusod.
Javallott még a rendszervisszaállítás kikapcsolása az irtáshoz, meg a Temporary Internet fájlok törlése.
(Beállíthatod akár úgy is, hogy az IE-ből kilépve törölje.)
Spyware megelőzést, illetve eltávolítókat használsz-e?
Pl. Ad-Aware, Spybot, SpywareBlaster, SpywareGuard.
És persze valamilyen legfrissebb adatbázisú víruskeresőt.
De talán mostmár legjobb lenne egy újratelepítés és a biztonsági frissítések felpakolása.
|
csüt. dec. 16, 2004 9:23 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
Ez mitől lehet?
Felraktam a Norton Internet Security-t. Azóta csinálja.[/img]
|
csüt. dec. 16, 2004 7:27 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
Csökkentett módban inditottam. Kiirtottam egy virus. De nem azon az elérési uton volt,amit elöször irt a virusirto. Viszont már ott se találja.
Lehet, hogy meghalt?
|
szomb. dec. 11, 2004 19:57 |
|
|
mesti
vas-tag
|
Semmi gaz! :D 1 Blaster :evil: nevu virusod van. nekem is volt mar ilyenem. Viszonylag egyszeruen le lehet szedni. Fix blast nevu dologgal semlegesiteni kell ,utana pedig 1 patchel meg kell akadajozni, hogy maskor is bejojjon. Ha nem boldogulsz ird meg az e-mail cimed es elkuldom hozza a cuccokat.
|
szomb. dec. 11, 2004 19:48 |
|
|
droland
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 800 Tartózkodási hely: B-A-Z
|
Herr general írta: Ezt találtam egy másik fórumon. Eddig ugy néz ki, ez a módszer kinyírta a kártevőmet. Van egy "C:\WINDOWS\SYSTEM32\DLLCACHE" könyvtár, azt totálisan tölöjétek ki. A könyvtárnév maradjon! Akinek nincs fent XP alatt ez a biztonsági patch , az megszívhatja ezzel... Vagy legalább blokkoljátok a 135-ös portot. Amúgy a HKEY_Local_Machine/Software/Microsoft Windows/Current Version/Run alá (ahol a minden indításkor elindítandó programok szerepelnek) berak egy "windows auto update" kulcsot Ezt innen ki kell törölni, továbbá ,keressetek rá az msblast.exe , illetve a gyökérkönyvtárban lévő rpc.exe,tftpd.exe, rpctest.exe file-okra Mind a négyet ki kell törölni, s ha ezek, illetve a registry bejegyzés kitörlődött, már csak fel kell tenni a fent említett , megfelelő nyelvi verziójú javítást A vírus neve : Worm.Win32.Autorooter Javítás: http://microsoft.com/downloads/details. ... laylang=en
C:\WINDOWS\SYSTEM32\DLLCACHE
No most ezzel az a gond, hogy az XPnek van egy ugynevezett fájlvédelme. A fájlvédelem ebből a mappából műküdik. Tehát ha egy rosszindulatú program PL! a (most mondok egy példát!) a notepad.exe-t akarja felülírni ugy hogy az vírusos legyen, a notepad.exe megtalálható eredeti formájában a dllcache mappában. Ha észreveszi az xp, hogy nem ugyanaz a két fájl, akkor se szó se beszéd titokban visszacseréli a háttérben az eredetire vissza, TEHÁT védi a saját fájljait. Ergo ha a mappa törlődik NINCS FÁJLVÉDELEM!
|
szomb. dec. 11, 2004 18:45 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3578 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Az XP csökkentett módjában indítsd a vírusírtót.
Üdv,
NBela
|
szomb. dec. 11, 2004 18:18 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
Na. Felraktam az AVG-t. Akadt vele egy kis probléma. Talált egy ugynevezett Trojan horse Downloade.Small.14.G virust. A c:\WINDOWS\Downloaded Program Files\file.exe helyen. És mikor azt mondom neki,hogy delete, ezt irja: Request action is not available fir this object.
|
szomb. dec. 11, 2004 15:07 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
Az a vicces, hogy az állítólagos világ legjobb vírusírtója (NOD32) se vette észre.
|
szomb. dec. 11, 2004 14:52 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!
|
szomb. dec. 11, 2004 14:42 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
Ezt találtam egy másik fórumon. Eddig ugy néz ki, ez a módszer kinyírta a kártevőmet.
Van egy "C:\WINDOWS\SYSTEM32\DLLCACHE" könyvtár, azt totálisan tölöjétek ki. A könyvtárnév maradjon!
Akinek nincs fent XP alatt ez a biztonsági patch , az megszívhatja ezzel...
Vagy legalább blokkoljátok a 135-ös portot.
Amúgy a HKEY_Local_Machine/Software/Microsoft Windows/Current Version/Run alá (ahol a minden indításkor elindítandó programok szerepelnek) berak egy "windows auto update" kulcsot
Ezt innen ki kell törölni, továbbá ,keressetek rá az msblast.exe ,
illetve a gyökérkönyvtárban lévő rpc.exe,tftpd.exe, rpctest.exe
file-okra
Mind a négyet ki kell törölni, s ha ezek, illetve a registry bejegyzés kitörlődött, már csak fel kell tenni a fent említett , megfelelő nyelvi verziójú javítást
A vírus neve :
Worm.Win32.Autorooter
Javítás:
http://microsoft.com/downloads/details. ... laylang=en
|
szomb. dec. 11, 2004 14:40 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
Köszi! Na most az a probléma, hogy én már egyszer felraktam az Sp2-t. Akkor teljesen lehalt a rendszerem. Kékhalál, ki akarta listázni a mem tartalmát a winyora... stb.
Ugyhogy az SP2-t melözném. Jövöhéten lesz egy 2004es kiadásu xp-m. Amiben alapbol belerakták az SP2 müködö verzioját. Állitolag az tökéletes. Na majd akkor raknám fel.
|
szomb. dec. 11, 2004 14:39 |
|
|
droland
platina tag
|
Herr general írta: Nem rég lett netem. Köszi
Tehát most fogod, kihúzod az internet kábelt. Felteszed a windows xp-t újra tiszta partícióra, ha lehet, akkor az SP2!!!!-est, tehát külön is felrakhatod utána, ha esetleg a te windows telepítőd még nem tartalmazza(kb 130mb, de nagyon ajánlott, főleg mivel kezdő internetes vagy):
letöltés itt: http://download.microsoft.com/download/ ... P2-HUN.exe
Ezek után felmászol ide: http://windowsupdate.microsoft.com
És leszeded az összes (asszem csak 1 darab lesz) kritikus/fontos frissítést a windowsodhoz.
Majd felraksz egy vírustírtót, beállítod állandó figyelésre, itt egy ingyenes, én ezt használom, állandóan figyel megállás nélkül, tehát fut a háttérben:
http://free.grisoft.com/softw/70free/se ... 89a392.exe
Miután ez is fenn van, szépen visszadugod a kábelt és élvezed az internet adta előnyöket.
|
szomb. dec. 11, 2004 10:20 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
ÉS pakold fel a szükséges frissíteseket, pl. SP2.
Plusz egy jó tűzfal (Outpost pl), és egy jó viruskergető (NOD32 pl).
|
pén. dec. 10, 2004 22:38 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
Nem rég lett netem. Köszi
|
pén. dec. 10, 2004 21:59 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Vírusod van. Ilyen egyszerű. A security topicban találsz ezekről infót, csodálkozok, hogy eddig nem olvastad.
|
pén. dec. 10, 2004 20:08 |
|
|
Herr general
ezüst tag
|
WindowsXp hiba!!!?
Sziasztok!
Mostanában egy érdekes hiba jött elö a Windows Xp-ben. Kimásoltam a hibanaplot. Mi lehet ez? Allándoan bejön egy kis ablak Rendszerleállítás címen: Valami NT AUTHORITY/SYSTEM okoz hibás. Írja hogy 30mp mulva ujraindul a gép, és mentsek mindent. Itt a hibanaplo:
Esemény típusa: Hiba
Esemény forrása: EventSystem
Esemény kategóriája: (50)
Esemény azonosítója: 4609
Dátum: 2004.12.10.
Idő: 16:36:07
Felhasználó: -
Számítógép:
Leírás:
A COM+ eseményrendszer rossz visszatérő kódot észlelt a belső feldolgozás során. HRESULT: 800706BF a(z) 44 / d:\nt\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp sorból. Forduljon a Microsoft technikai tanácsadásához, és jelezze a hibát.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
|
pén. dec. 10, 2004 16:49 |
|
|