|
Szerző |
Üzenet |
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Mennyibe krül most egy DVI-kábel. Max 2m kell.
Hol érdemes venni? (Petőfi-híd és BME környéke előnyben!)
|
hétf. jan. 03, 2005 21:09 |
|
|
nszabolcs
ezüst tag
|
Sziasztok!
Bocs hogyha volt mar hasonlo, de most nincs idom/kedvem vegigbongeszni a topicot. Szoval ajanljatok nekem tft-t 17"-osat, DVI-vel, min. 16ms valaszidovel, hangszoro nelkul, sulinetben.
Elore is koszi mindenkinek a segitseget.
|
szer. dec. 22, 2004 14:24 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Zsoca-M5 írta: Hi!
Ami a lényeg: Kezd biztos lenni, amit korábban írtam: Ha kisebb válaszidejű TFT-t vesztek, akkor xarabb lesz a látószög, vagyis pl. nálam otthon a 12ms-es Samsungon ha mozgok előtte egy fél métert kb. a fényerőt is másnak látom és a színeket is. Ez előtt a 25ms-es Sony előtt ha elmegyek 1-2 métert akkor is max a fényerőt látom másnak, a színek élethűek maradnak.
Igen, erről már én is olvastam egy CHIP-ben megjelent LCF monitor tesztben. Tehát a megfigyelésed helytálló. Minél gyorsabb a monitor, annál inkább leszűkül a látószög.
|
kedd dec. 21, 2004 14:52 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Hi!
Vettünk a melóba SONY S94-eseket, gondoltam leírom a véleményemet róluk!
Nos a képükről nincs mit írjak igazából nem látok különbséget a TFT-k között minegyiknek gyönyörű képe van, gyönyörű éles színeik stb, szóval passz, biztos én vagyok vak.
Ami a lényeg:
Kezd biztos lenni, amit korábban írtam:
Ha kisebb válaszidejű TFT-t vesztek, akkor xarabb lesz a látószög, vagyis pl. nálam otthon a 12ms-es Samsungon ha mozgok előtte egy fél métert kb. a fényerőt is másnak látom és a színeket is. Ez előtt a 25ms-es Sony előtt ha elmegyek 1-2 métert akkor is max a fényerőt látom másnak, a színek élethűek maradnak.
Viszont:
játékra össze sem hasonlítható, az otthoni Samsungon úgy játszok, mintha CRT-n játszanék. Ezen is kipróbáltam dettó ugyanazt a game-t (Call of Duty) és hát bizony igencsak szellemképes elmosódik elég rendesen ami nagyon zavaró! Én nem vagyok egy hardcore gamer, de szeretem az FPS-eket és ezen bizony nagyon zavaró!
Na csak ennyit akartam mondani!
|
kedd dec. 21, 2004 8:19 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Fentebb leírtam részletesen, ide most röviden: nem volt mindenhol éles a kép, egy vagy több elég széles oszlop homályos volt, nem lehetett rendesen bekalibrálni se manuálisan, se automatikusan.
|
szomb. dec. 18, 2004 21:27 |
|
|
Xboy
arany tag
|
Dester írta: A régi vidkártyáknak néha botrányosan rossz képük van, főleg TFT-n. Próbáltam már S3 Savage4-et TFT-n, azt javaslom, Ti ne próbáljátok ki.
Milyen volt a kép?
Lehet hogy nekem is videókértya miatt ilyen rossz?
|
szomb. dec. 18, 2004 14:36 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
A régi vidkártyáknak néha botrányosan rossz képük van, főleg TFT-n. Próbáltam már S3 Savage4-et TFT-n, azt javaslom, Ti ne próbáljátok ki.
|
szomb. dec. 18, 2004 12:24 |
|
|
Xboy
arany tag
|
Egy komoly S3 ViRGE videókártya van a gépben. Nem lehet hogy azért ilyen a kép mert nagyon gagyi a videókártya?
|
szomb. dec. 18, 2004 11:45 |
|
|
Xboy
arany tag
|
Dester írta: Például nem nézel homogén fekete hátteret. Vagy más színnél is látszik? Egyébként szerintem majdnem mindegy, megszokod és rövid idő után már észre sem veszed. Inkább lesz "feature", mint zavaró jelenség.
Sokat internetetzek és ellég le van véve a fényerő (gyakorlatilag szinte 0 -ra mer nem szeretem ha nagyon vakít) és fent a menűben már szinte nem tudom elolvasni a szöveget csak ha közel hajolok.
|
szomb. dec. 18, 2004 11:40 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Például nem nézel homogén fekete hátteret. Vagy más színnél is látszik? Egyébként szerintem majdnem mindegy, megszokod és rövid idő után már észre sem veszed. Inkább lesz "feature", mint zavaró jelenség.
|
szomb. dec. 18, 2004 2:29 |
|
|
Placa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 578 Tartózkodási hely: Budapest
|
Xboy írta: Tegnap vettem egy BenQ FP567s 15" monitort a Corában.
Ki lehetett próbálni és az elsőt el is hoztam mert 0 pixelhiba volt rajta.
DE!
Csak itthon vetterm észre, hogy alol világosabb a kép mint fent. Annyira nem vészes de engem picit zavar.
Nektek milyen a kép? Mennyire homogén a megvilágítás?
Nincs valamilyen progi erre, hogy mondjuk alol egy picit sötétítene a képen?
Ha egy kicsit visszaolvasol a témában, láthatod nem vagy egyedül ezzel a gonddal. Ezek B kategóriájú monitorok, nem tökéletesek, de ezek a kis hibák könnyen felejthetők a többi pozitív tulajdonságuk miatt.
Üdv: Placa
|
pén. dec. 17, 2004 23:20 |
|
|
Dester
Moderátor
|
MaXimiliam írta: Csak azért nem rossz egy monitortipus, mert az egyik darabot a szállítók földhözcsapták.
Látod... Te is tudod ezt, én is tudom ezt, sokan tudják itt ezt, ŐK viszont nem tudják. Kb. annyi köze volt a tesztelőnek a témához, mintha én mennék el repülőgépet vezetni.
|
pén. dec. 17, 2004 19:56 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 753 Tartózkodási hely: Budapest
|
Láttam azt a tesztet...
Csak azért nem rossz egy monitortipus, mert az egyik darabot a szállítók földhözcsapták.
Én sem szeretem őket (ph), azért vagyok itt.
Jó volt, hogy megpróbáltam eladni ott ezt-azt, de még mindig ég a pofám miatta
Viszont nem kell senkinek a gépem, és így nem lesz pénzem moncsira
|
pén. dec. 17, 2004 13:55 |
|
|
Dester
Moderátor
|
MaXimiliam írta: Köszi! Láttam, hogy neked is Acer van, és reméltem, hogy nem egy ócskavas. Körülnéztem a ph!-n, és nem találtam semmi elrémisztőt. Beizzítom a hajtóműveket... Remélem még találok Dec. 31 előtt.
Mégegyszer kösz!
Most láttam egy órája működés közben egy Acer AL1712-t (nem AL712, tehát kicsit újabb, mint az enyém), kb. 1 éves, analógon hajtva, nem volt rajta sem pixelhiba, sem más rendellenesség. ALAPOSAN megnéztem.
A prohardveren van rémisztő, nézd meg az én monitorom tesztjét, elég elrémisztő. Nem véletlen utálom a ph-t annyira... igazságtalanul húzták le a monitort (hozzá nem értés, kekeckedés, stb miatt).
|
pén. dec. 17, 2004 13:37 |
|
|
Xboy
arany tag
|
Tegnap vettem egy BenQ FP567s 15" monitort a Corában.
Ki lehetett próbálni és az elsőt el is hoztam mert 0 pixelhiba volt rajta.
DE!
Csak itthon vetterm észre, hogy alol világosabb a kép mint fent. Annyira nem vészes de engem picit zavar.
Nektek milyen a kép? Mennyire homogén a megvilágítás?
Nincs valamilyen progi erre, hogy mondjuk alol egy picit sötétítene a képen?
|
pén. dec. 17, 2004 13:09 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 753 Tartózkodási hely: Budapest
|
Köszi!
Láttam, hogy neked is Acer van, és reméltem, hogy nem egy ócskavas.
Körülnéztem a ph!-n, és nem találtam semmi elrémisztőt.
Beizzítom a hajtóműveket...
Remélem még találok Dec. 31 előtt.
Mégegyszer kösz!
|
pén. dec. 17, 2004 9:01 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Hát nem tudom... ha más nem, a prohardver már látott pixelhibás Acer monitort, nálam eddig 4-ből 0 az arány, a sajátomat is beleértve. Egyébként ha tudod, próbáld ki a helyszínen, ha meg nem, akkor vidd haza, nézd meg, hogy van-e pixelhiba és ha van, azonnal telefonálj vissza a boltnak. Csak kicserélik tán, ne tágíts. Legalábbis én ezt tenném Velem tuti nem vetetne meg senki egy monitort se, ha van rajta pixelhiba, mert rájukrobbantom a boltot.
|
csüt. dec. 16, 2004 20:02 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
|
Sziasztok!
Engem is ide evett a fene, (enné meg saját magát!), és nagyon elgondolkoztam.
Vennék TFT-t, 17"-osat, mivel... az jó. Sulinetben... ha másnak lehet, nekem miért ne?
Jó lenne 20ms/alatta, és kellene DVI csati is.
Mivel csak 99.999Ft-om van rá, eléggé leszűkül a kör.
Márka... mindegy lenne, DE:
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagyon parázok a pixelhibáktól.
Kiadok egy valag pénzt, és ott éktelenkedik valami a képernyőn?!
Emiatt Samsung volna a nyerő, mert ők 1 hiba esetén is cserélnének, de azokon nincs DVI, csak a 12x-ezreseken.
Kinéztem valamit, de még mindig rágom a körmömet a pixelek miatt.
Acer 1721. Itt a képe, és itt a tech info.
Az a bajom, hogy ők saját szabvány szerint garanciáznak ( bővebben) és 4képpont (12pixel) hibát engednek meg egy 17"-os kijelzőn.
Ugyan a középső területen csak 1 pixelnyit, de meg is őrülnék, ha akár csak 1 zöld (ami köztudottan nyugtató szín) pötty villogna a képernyőmön!
Most mondjátok meg mit csináljak?
Vegyek DVI nélküli monitort, és verjem a fejem a falba, mert pixelhibás Acer-t nem is látott még senki, vagy vegyek Acert, és ugorjak ki a 20. emeletről, ha pixelhibás?
Általában nem szoktam beijedni, de most jobban parázok, mint amikor lesarkazott procit vettem
Igazából most hétvégén állt belém a félsz, amikor egy boltban 10-ből 1 pixelhibás volt.
Tényleg ennyire sz.r a helyzet?
|
csüt. dec. 16, 2004 13:21 |
|
|
Andr3j
vas-tag
|
BemZaks írta: Adj Isten kedves topictársak.Csak egy röpke kis hozzászólás ez ügyben.Van egy samsung 710v-m.Két hónapos.Elötte egy lite on 15"-os tftm volt.Tehát; nekem ez a samsung nagyon bejött, bár az első darabnál volt egy pixelhiba, oldalt, nem zavaró.Kuncsorogtam egy sort,és kicserélték(a másodikat már kipróbálhattam, és jót hoztam el). Tapasztalat: iszonyat fényereje van,éles,szép színek,játékra is jó needforspeed/c&cgenerals.... Egyetlen dolgot hiányolok (ami a lite on-omon volt)-egy kis fogómélyedést a monitor felső káváján,így biztonságosabban lehetne mozgatni..Nodehát semmi sem lehet tökéletes, mégha törekszik is rá. Ha újra kéne vásárolnom, megint ezt választanám. Tisztelettel BZ.
Thx nagyon megnyugtattál!
Már megrendelltem és mivel vagyok olyan szerencsés hogy havertól veszem, ráadásul a melót én szereztem neki abban az üzletben, ezért valszeg hogy pixelhibásat nem fogok kapni !
További minden jót nektek!
|
szer. dec. 15, 2004 22:10 |
|
|
Placa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 578 Tartózkodási hely: Budapest
|
Remélem ez így is marad, karácsonyra már a második Samsung TFT monitor költözik be hozzánk, most egy 510T. Szeretném, ha nem kéne megbánnom
|
kedd dec. 14, 2004 22:48 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Na, úgy látom, a Samsung nem nyugszik. A kis koreaiak nagyon gyorsan törtek az élre, és a monitorok terén lassan megrendíthetetlen helyre tesznek szert. Csak profik lesznek már LCD-ben is, úgy általánosságban. Nem mondom, hogy nincs jobb, de ma általánosságban ki merem jelenteni, hogy ha monitor és Samsung, bármilyen típus/fajta legyen az, nem választhat rosszul az ember...
Üdv!
|
kedd dec. 14, 2004 0:16 |
|
|
BemZaks
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 23:45 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: holittholott
|
Andr3j írta: Sziasztok! Mint oly sokan én is tanácsot szeretnék kérni tőletek. Végigolvastam a fórumot és néha elég ellentmondásos infókat találtam. (Nem csak itt hanem szinte az összes LCD monitorokkal foglalkozó egyéb fórumokon) Mivel eddig nálatok éreztem azt hogy vágjátok a témát ezért kérdezek itt. Sulinetben szeretnék venni monitort de igazán nem tudom melyiket. Ezek közül gondoltam valamelyikre. Szerintetek melyik a jobb, megbízhatobb?? "Samsung 710V 17"" , "LG 1730S 17"" 17 col az nekem bőven elég, ellenben árban nem nagyon szeretnék 100ig felmenni. www.iris.hu oldalon fent van az aktuális árlista, ha esetleg valakinek lenne egy kis ideje megnézni és arról esetleg másik típust ajánlani az is nagyon jó lenne. Jah és még egy kb 80%ban játékra lenne használva! Előre is köszi! Üdv Andr3j
Adj Isten kedves topictársak.Csak egy röpke kis hozzászólás ez ügyben.Van egy samsung 710v-m.Két hónapos.Elötte egy lite on 15"-os tftm volt.Tehát; nekem ez a samsung nagyon bejött, bár az első darabnál volt egy pixelhiba, oldalt, nem zavaró.Kuncsorogtam egy sort,és kicserélték(a másodikat már kipróbálhattam, és jót hoztam el).
Tapasztalat: iszonyat fényereje van,éles,szép színek,játékra is jó needforspeed/c&cgenerals....
Egyetlen dolgot hiányolok (ami a lite on-omon volt)-egy kis fogómélyedést a monitor felső káváján,így biztonságosabban lehetne mozgatni..Nodehát semmi sem lehet tökéletes, mégha törekszik is rá.
Ha újra kéne vásárolnom, megint ezt választanám.
Tisztelettel BZ.
|
hétf. dec. 13, 2004 23:22 |
|
|
Xboy
arany tag
|
A BenQ FP567 16ms -os.
Van valakinek BenQ -ja?
|
hétf. dec. 13, 2004 9:57 |
|
|
Placa
platina tag
|
Hoppá, a 17"-os BenQ FP731-es is 25 ms-os.
|
hétf. dec. 13, 2004 0:09 |
|
|
Placa
platina tag
|
Szerinetm a Corában csak a demónak kirakott monitort tudod kipróbálni, amit megveszel, azt nem biztos. Egyik ismerősőm vett a Corában HP notebook-ot és azt sem voltak hajlandók kipróbálni, azt mondták, annak jónak kell lenni. Szóval ne menj vérmes reményekkel próbálgatni, pláne így a karácsonyi tébolyban. Tanácsot ebben nem nagyon tudok adni, az Acert fórumtársunk dicsérte, A Benq nevet hallottam de nem tudok róla szinte semmit, a Smartonról még az életben nem hallottam, hacsak el nem írtad a Samtront, az viszont a Samsung olcsóbb kategóriája, nem szokott rossz lenni.
Most a neten kicsit utánanéztem, az Acer és a Samtron 25 ms-os, játékra nem az igazi, tehát ha ez fontos, marad a BenQ, az 16 ms-os. Egyébként mindegyik analóg bemenetes.
Gondolom ezzel most kint vagy a vízből .
|
hétf. dec. 13, 2004 0:07 |
|
|
Xboy
arany tag
|
Szétnéztem és következők maradtak:
Acer AL 1711s 17"
Acer AL 1511s 15"
BenQ FP 557s V2 15"
BenQ FP 731 17"
Smarton 73V 17"
BenQ FP 567s V2 (ez most 54.990 lesz a Corában, bár szerintem elírták FP 557s mert csak ilyen van a sulinetes listán és képen is ilyen van.)
Naszóval szerintetek melyik volna a jó válsztás.
Én azért gondoltam a Corásra mert az most jó olcsó is lesz + ott gondolom ki is lehet jobban próbálni.
|
vas. dec. 12, 2004 23:09 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Na igen... szeretek én is mindent megbuherálni, de ez a monitor (szerintem) jól csinálja, amit automatikusan csinál. A színek is rendben vannak és a kontraszt is. Én se tudnám jobban beállítani (analógon se tudtam szebb képet varázsolni, és most a kontrasztarány/színhűségre gondolok, nem maga a két technikából adódó különbségre).
|
vas. dec. 12, 2004 19:45 |
|
|
Placa
platina tag
|
Dester írta: Nálam egyszerűbb a helyzet. Analógon csatlakoztatva nálam is lehet mindent állítani. Ha DVI-on csatlakozok, a Kontraszt, képgeometria, színállítás kiszürkülnek. Magyarul az OSD-ből kb. a fele beállítás automatikussá válik. Az én monitoromhoz nem jár sok extra szoftver, de fölöslegesnek is tartom. (Van azért...)
Azért én jobban szeretem, ha én tudom a szememnek és az izlésemnek megfelelő állapotot létrehozni a monitoron, mintha a monitor elektronikája hatátrozná meg. Itt csak az analóg bemenethez kapcsolódó jellemzőket nem lehet beállítani (főleg képgeometria), de szinte minden mást igen. Véleményünk eltér, mert az egyik általad fölöslegesnek tartott programmal tudtam azt a színvilágot beállítani, ami nekem kellemes. Engem nagyon zavar, ha nem találom megfelelőnek a monitorom képét.
|
szomb. dec. 11, 2004 23:17 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Már egész jó 17"-os TFT-t is kapni ennyi pénzért, esetleg nincs rajta DVI. Nézz körül a depón, ott fel vannak sorolva a TFT-k paraméterei is. Ha van pár kiszemelted, vágd be ide és mondunk véleményt róla.
|
szomb. dec. 11, 2004 21:18 |
|
|
Xboy
arany tag
|
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Most szeretnék TFT -t venni sulinettel, 15, esetleg 17" -osat és 80-90 ezrem volna erre az akcióra.
Gondolom ennyiért inkább csak a 15 -ösz jöhet szóba, mert nem kap csak valami nagyon gagyi 17 -est.
Főként internetre használom a gépet.
|
szomb. dec. 11, 2004 20:58 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Nálam egyszerűbb a helyzet. Analógon csatlakoztatva nálam is lehet mindent állítani. Ha DVI-on csatlakozok, a Kontraszt, képgeometria, színállítás kiszürkülnek. Magyarul az OSD-ből kb. a fele beállítás automatikussá válik. Az én monitoromhoz nem jár sok extra szoftver, de fölöslegesnek is tartom. (Van azért...)
|
szomb. dec. 11, 2004 11:13 |
|
|
Placa
platina tag
|
McLaca írta: A DVI-n keresztül nem kommunikálják le a monitorok az ICM színprofilokat is? Talán ezért kell kevesebbet állítani őket. De korábban valahol írtam, ki kell próbálni mindkét csatolón, mert úgy 20%-ban előfordul, hogy a D-Sub a jobb. Amúgy mit lehet állítani egy TFT-n a fényerőn és kontraszton túl? Most ezt komolyan kérdem, mert képgeometriát és Moiré-t nyilvánvalóan nem kell. Vannak extra szolgáltatások helyettük? Nekem "csak" MB-os CRT-re futotta, de amióta ez van, a kontrasztot nem vettem 75% fölé, MB nélkül. Ha 100%-ra állítom és a MB-ot is maxra veszem, mehetek a szemészetre, mert brutálisan bevilágítja még nappal is a szobát és kiveri a szemem. Akik meg az utcáról látják az ablakot, azt hiszik, UFO-k vannak nálunk Tudnak ilyen(hez hasonló) fényerőt a TFT-? Fontos lenne... Végül egy kérdés: Acer TFT-k... vélemények/tapasztalatok? Kíméletlen és kemény kritikákat várok, de azért legyen objektív és hiteles. Üdv!
Nos, a TFT-k biztosan nem tudnak ufórajzást produkálni fényben, de van fényük rendesen. Pl Samsung 710T-nek (csakhogy hű legyek önmagamhoz) a Magic Bright menüben négy előre programozott fényerő állása van: Custom, Text, Internet, Entertain, ilyenkor nem jó közel ülni hozzá, viszont filmnél játéknál nagyon életerős képet ad.
Amugy sok mindent lehet TFT-knél is állítani, még DVI mellett is, az alapvető dolgok: fényerő, kontraszt, Color Tone, Color Control, Gamma, Sharpness, Fine, Coarse, az elállított dolgokat alaphelyzetbe hozni, OSD menü helyzete, nyelve, átlátszó legyen vagy nem, stb. Szóval itt is lehet bogarászni, sőt a hozzá járó szoftverekkel - Natural Color - a környzeti helyet és a megvilágítást is figyelembe véve lehet beállítani az ideális színt és fényerőt. Szóval lehet matatni!
Üdv: PLaca
|
szomb. dec. 11, 2004 1:55 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
Akinek nem játékra kell:
Most vettem egy Fujitsu-Siemens S19-1 monitort.
Sok TFT-m volt már de ez a legjobb eddig.
700-as kontraszt, csak DVI bemenet (lehet analógot is csatlakoztatni).
1 pixelhiba, alig észrevehető. Egyenletes háttérvilágítás.
Szép kinézet, a hangszórók is szépen szólnak.
Olcsó!
Ajánlatom játékra:
Prestigio P174
DVI
Olcsó !
|
pén. dec. 10, 2004 7:41 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Hm, ez korrektnek tűnt. Magára a márka szereplésére voltam kíváncsi, mert az OK, hogy a Samsung CRT-ben jó, de elnézve az Acer nem túl drága, 350E HUF és az alatti NoteBookjaiba szerelt szintén Acer gyártotta kijezőket, nagyságrendekkel elhúznak a hasonló árkategóriás notik kijelzői mellett. Pl. főnököm Gericomja (mert megérdemli ) elég vacak kijelzővel büszkélkedik, a csuklópántnál feszülhet a kasztni, mert ott olyan a kép, mintha kézzel megnyomnád a kijelzőt... Szóval a notebook kijelzőket látván elgondolkodtam, hogy ez lehetne az a márka, amit TFT-ből választok - majd 2007 Dec. 31-e után, mert addig a Sulinetes CRT-met nézem
Üdv!
|
csüt. dec. 09, 2004 20:51 |
|
|
Dester
Moderátor
|
McLaca: az én TFT-m egy Acer AL712. Tavaly szeptemberben vettem, zsbere beszélt rá (néha fel-feltűnik errefelé). Életem egyik legjobb vétele volt, még mindig úgy működik, mintha tegnap hoztam volna ki a boltból. Sehol egy pixelhiba, stb. Max picit porosabb
Nagyon szép képe van, és a kezdetektől fogva 30% (!) fényerőn használom, mert feljebb véve vakít. 20 ms-os, de nekem elég, nincs utánhúzás és senki sem fújjolt még itt nálam, hogy lassú lenne, szóval nem én látok rosszul. Van két beépített hangszórója, ami meglepően jól szól a méreteihez képest, még kicsi mély is van, ráadásul nincs dobozhangja, mint pl. valamelyik Fujitsu-Siemens lecsatolható hangszóróinak (ami egyébként nagyon jó monitor, szóval félreértés ne legyen belőle).
Az enyémen van DVI is, és ez a monitor azok közé tartozik, amelyeknek DVI-on szebb a képe (plusz sokkal gyorsabbak a felbontásváltások is, stb). A színhűségével is meg vagyok elégedve.
Az OSD-je könnyen kezelhető, kellemes. Gyanús, hogy vagy az AG Neovok koppintották innen, vagy fordítva (vagy közös a licensz), mert gyanúsan állatira hasonlítanak. Persze ez nem baj, mert tényleg jó lett.
Igaz ez a monitor ergonómiailag nem a legszebbek közé tartozik, de nekem összességében nagyon bejött, ennyit tudok áldozni a szépség oltárán cserébe a többi tulajdonságáért. Állítólag a 17xx-es sorozat (ami az újabb széria) is nagyon jó lett, itt is meg lehet találni 14 ms-osoktól a 20-ig mindenféle monitort, és ezek már külsőre is nagyon szépek. Ilyen monitorokat még nem láttam működni, de akiknek ilyen van (pl. 1714-es), azt mondják, hogy maximálisan meg vannak elégedve velük.
Ami tetszik még a monitoromban, hogy van az oldalán főkapcsoló is, tehát simán lehet áramtalanítani egy kattintással.
Egyetlen hibája a stand-by módban hallható nagyon halk ciripelő hang, de csak tökéletes csendben hallani (aludni lehet tőle).
Ha kérdés van, válaszolok szívesen, igyekeztem leírni alaposan a tapasztalataimat.
Összegezve: ha kéne vennem 1 évvel ezelőtt monitort a mostani tudással, tapasztalatokkal a hátam mögött, újra ezt venném!
|
csüt. dec. 09, 2004 20:34 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
PiciOFF: igen, azért írtam, hogy vízszintfüggő. Azért gyapjú, selyem, vagy kímélő proginál megy az a vízszint feljebb is. Kényelem: időseknek a dob aljába nyúlni kevésbé megerőltető, mint lehajolva/leguggolva, és kisszékre sem ülnek olyan könnye, főleg, hogy utána fel kell állni. Nagyanyámat interjúvoltam meg erről, aki elég nehezen mozog, bottal jár, vackok az ízületei. Azt mondja, nem tudna egy elöltöltős gépet használni, mert a felültöltősbe csak bele kell lógatnia a kezét és elér mindent, ráadásul meg is tud kapaszkodni. Én belőle indulok ki.
NagyON:
A DVI-n keresztül nem kommunikálják le a monitorok az ICM színprofilokat is? Talán ezért kell kevesebbet állítani őket. De korábban valahol írtam, ki kell próbálni mindkét csatolón, mert úgy 20%-ban előfordul, hogy a D-Sub a jobb. Amúgy mit lehet állítani egy TFT-n a fényerőn és kontraszton túl? Most ezt komolyan kérdem, mert képgeometriát és Moiré-t nyilvánvalóan nem kell. Vannak extra szolgáltatások helyettük? Nekem "csak" MB-os CRT-re futotta, de amióta ez van, a kontrasztot nem vettem 75% fölé, MB nélkül. Ha 100%-ra állítom és a MB-ot is maxra veszem, mehetek a szemészetre, mert brutálisan bevilágítja még nappal is a szobát és kiveri a szemem. Akik meg az utcáról látják az ablakot, azt hiszik, UFO-k vannak nálunk Tudnak ilyen(hez hasonló) fényerőt a TFT-? Fontos lenne...
Végül egy kérdés: Acer TFT-k... vélemények/tapasztalatok? Kíméletlen és kemény kritikákat várok, de azért legyen objektív és hiteles.
Üdv!
|
csüt. dec. 09, 2004 20:16 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Na utoljára offolok
Csapágy+egyoldalú felfüggesztés: ebben könnyen igazat adok neked, mert elvileg valóban elég furcsa, hogy a motorra egyoldalú terhelés esik (de igazából majd 10 év múlva tudok véleményt mondani, hogy hányszor volt javíttatva ) Kényelem: na ebben abszolút nem értek egyet nekünk sokáig volt felültöltős és a dob aljából kivenni már igencsak le kellett hajolni, nekem még nem gond, de idősebbeknek....(viszont az elöltöltősnél le lehet mellé gugolni, esetleg kis székre leülni mellé és kényelmesen kipakolni). A víz és a kifelejtett ruhák: Nos a víz közel sem ér fel az ajtóig, sőt kb. a dob alja és az ajtó alja közötti félútig ér fel (ezért a kevés fogyasztás ), úgyhogy a víz nem folyik ki még ha a gumi elöregedik is, és a kifelejtett ruhát is be le pakolni. (Sőt szerintem is nagyon jól néznek ki, csak hát az ember a mosógépet nem a vendégváró nappaliba teszi , hanem a mosókonyhába, vagy fürdőbe, vagy egyéb helyiségbe). Akkor mostmár írok valami nem OFF-ot is mert szétesik ez a téma
TFT:
Most sikerült az új vidkártyámat beszereznem és a Samsung 710T-vel fele akkor probléma sem volt DVI-on mint RGB-n.
Korábban említettem, hogy sokat kellett állítgatnom, míg számomra megfelelő összhatást elértem. Nos DVI-on mindössze a fényerőt kellett visszavegyem (mert számomra brutál volt), és máris minden tökéletes
|
csüt. dec. 09, 2004 8:52 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
GIGA OFF!!
Még1×: Nem szidom az LG-t! Ha a 7kg/áram/vízfogyasztást leosztod 5kg-ra, biztos, hogy egy 5kg-os AA-s gép fogyasztása fog kijönni. Ha csak a gumiról lenne szó... Az a legkevesebb. (Egyébként igen, az elöltöltősöknél az első probléma mindig az ajtónál jelentkezik). Egyáltalán az egész elöltöltős megoldás egy kényszer konstrukció, valaki kitalálta, hogy jól néz ki/praktikus, de se jól nem néz ki (nem érdekel, hogy néz ki a ruha mosás közben), se nem praktikus. Kényelmetlen ki-be pakolni, bizonyos esetekben problémás a mosás elején a még kifelejtett ruhák hozzápakolása (vízszintfüggő), és az egész gépészeti megoldás kényszerített. Az egyoldalú felfüggesztés miatt a csapágy(ak) kopása erőteljesebb, a csapágyakra nem csak nyomó- hanem csavaró feszültség is kerül, nem jó igazán még a kombinált terhelésre tervezett radiax csapágy sem, mert az is tengelyirányú és tengelyre merőleges irányú igénybevételre van kitalálva, ez meg csavaró terhelés, ezért ha csapágyas lesz, a gatyád rámegy, mert igen drága csapágy kell bele (amúgy sem olcsók a csapágyak). A helyigényről nem is beszélve. Viszont akármekkor a a dob, mi akkor sem végeznénk hamarabb... 5KG-os mosógéppel hármunkra mosunk, egy fehér, egy világos színes és egy sötét színes adagot. Ez 3 adag, a 7KG-os gépben is ennyi lenne. Nem, nincs elöltöltős gépünk, azért, mert nem vennék. De a környezetemben található 2/3 -1/3 arányban felültöltős (2/3) és elöltöltős (1/3) gépek közül az elöltöltősökkel vannak gondok. Ott is leginkább a Whirlpoollal persze, és nem az LG-vel. (Mondjuk a DirectDrive motor jó találmány, a carboran üstöt azonban mindenki a Zanussitól veszi- mivel ők találták ki.) Cerberus-hozzászólás: olyan hozzászólás, amiben egy negatívabb megjegyzésben említett terméket/márkát valaki Cerberusként védelmébe fog. Cerberus= római mitológiai alak (isten), az alvilág őrzője, háromfejű kutya.
Üdv!
|
szer. dec. 08, 2004 23:04 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
NAGYON OFF Sorry!
McLaca írta: ...Cerberus-hozzászólásokat....7kg miatt magasabb...Amúgy nagy családod van?...egy elöltöltős mosógép alapból nem túl jó választás semmilyen márkából...
Még 1x: Nem áll érdekemben védeni az eldzsít! (szidd nyugodtan, ez engem nem fog befolyásolni, mert a márka az utolsók között szerepel, amit megnézek egy vásárláskor)
Bocs a 3 felkiálltójelért.
Biztos tudatlan vagyok, de mit jelent a "Cerberus-hozzászólás"?
7KG fogyasztás: nyilván való, hogy ha leosztom akkor hasonló jön ki, nem tudom! (Ezt csak azért mondtam, hogy valszeg sokan nem nézik ezt, csak magát a nyers számot! Pedig nem mind1, hogy 5 vagy 7KG)
Nagy család: 2 élünk a feleségemmel , de kevesebb mosásból megvan a teljes mosás! (Így rövidebb idő alatt).
Elöltöltős mosógép: van elöltöltős mosógéped? Mert a legtöbben azért mondják, hogy rossz választás, mert hogy a gumi el fog merevedni és majd kifolyik a víz!
|
szer. dec. 08, 2004 8:41 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Szeretem a 3 felkiáltójeles Cerberus-hozzászólásokat. Már egyszer megjegyeztem, most ismét megteszem, ez csak egy a tízmillióból!
Az intellowasher fogyasztása nyilván a 7kg miatt magasabb, attól még az is AA-s, arányaiban oszd le a fogyasztását 5-kg-ra, ki fig jönni az 5kg-os AA fogyasztás (valahol 50L víz és 0,95 kWh körül kezdődik ez). Amúgy nagy családod van? A 7kg-os kapacitás miatt kérdezem...
Különben egy elöltöltős mosógép alapból nem túl jó választás semmilyen márkából ,de ezt már a mobil fórum off-topicjában kifejtettem.
Azt nem állítottam, hogy az LG xar lenne, csak azt mondtam, hogy nem bízok benne. A tendenciáktól függetlenül pedig nyilvánvalóan akadnak kiváló darabok LG-ből is, amik sokáig szolgálják gazdájukat. De azért nem hasonlítsuk őket Miele, vagy AEG termékekhez... (Főleg, hogy a forgatógomb sok LG mosógép modellen igénytelenül a burkolathoz dörzsölődik forgatás közben, és lejön róla az igénytelenül felfújt festék. 5-ből kettőnél ez történt, de hosszú történet...)
Még egszer: nem szidtam az LG-t!
Üdv!
|
kedd dec. 07, 2004 21:40 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
McLaca írta: Én továbbra is azt mondom, hogy nyugodtan lehet Samsungot venni. Jók a garanciafeltételei és nem is nagyon kötekszik, ha valós probléma van. Esetleg még szóba jöhet az Acer is, amennyire ismerem, elég korrekt kijelzőgyártó, a notebookjaiban is élenjáró megoldásokkal rukkolt elő a közelmúltban. LG nekem valami miatt mumus. Nem vennék semmiből LG-t, a nem számítástechnikai piacon (Video-hűtő-mosógép) meg is tudom indokolni... Valahogy fennteartásaim vannak azzal a gyártóval, aki 10 TV-hez 50 biankós garancialevelet ad...
Üdv!
Őszintén szólva nem akarok az LG mellett kiállni (miért tenném), de:
Nekem van egy 12x LG CD-írom (még csak nem is bup-os), és az ő hibájából sosem rontott el egyetlen cd-t sem 2,5-3 év alatt!!!
Mosógépvásárláskor, nagyon-nagyon sokat vaciláltam egyfolytában a fogyasztást figyeltem (természetesen AA kategóriában), aztán mégsem a legkisebb fogyasztásút választottam, hanem egy 7KG-os LG Intellowasher-t és finoman szólva életem legtökéletesebb választása volt háztartási gépek terén. Ennyire elégedett még semmivel sem voltam (igaz még csak 1 éves, ami egy mosógépnél nem kor, de 1xűen príma!!)
Tényleg srácok nem nyitunk valahol egy háztartásigép fórumot, sztem tömegeket vonzana!!!
|
kedd dec. 07, 2004 15:38 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Sziasztok!
Nyáron sokat olvastam ezt a topicot és ennek hatására vettem meg a Samsung 172x-emet szeptemberben.
Most egy barátom szeretne TFT monitort válsárolni sulinetre és a segítségemet kérte.
Sajnos most nincs időm újra átolvasni a topicot, ezért kérlek titeket, hogy írjátok meg, hogy most melyil monitort érdemes megvenni sulinetre és melyiket biztos ne vegye meg!
17" Word, CAD, játék, film
Köszi!
|
kedd dec. 07, 2004 10:57 |
|
|
Placa
platina tag
|
Ha most azt mondanám, hogy Samsung, akkor elfogultsággal vádolnátok . Ezért inkább nem is mondom.
Nem teljesen ide tartozó téma, de talán nem lesz harag, ma amigálltam sorba a nagykernél, néztem egy Neovo nagyon-nagy képernyős TV-t (vagy monitort?), éppen a Matrix ment DVD-ről. Hát eltátottam a számat az biztos. Olyan iszonyatosan jó képe volt, hogy csak a 350.000 Ft-os ára tudta lehűteni a kedélyemet.
|
kedd dec. 07, 2004 0:35 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Én továbbra is azt mondom, hogy nyugodtan lehet Samsungot venni. Jók a garanciafeltételei és nem is nagyon kötekszik, ha valós probléma van.
Esetleg még szóba jöhet az Acer is, amennyire ismerem, elég korrekt kijelzőgyártó, a notebookjaiban is élenjáró megoldásokkal rukkolt elő a közelmúltban. LG nekem valami miatt mumus. Nem vennék semmiből LG-t, a nem számítástechnikai piacon (Video-hűtő-mosógép) meg is tudom indokolni...
Valahogy fennteartásaim vannak azzal a gyártóval, aki 10 TV-hez 50 biankós garancialevelet ad...
Üdv!
|
hétf. dec. 06, 2004 22:26 |
|
|
Dr.fogbúvár
vas-tag
|
Lehet hogy volt már róla szó, csak én nem találtam! most 89900 ért árulnak az euronicsban philips 170c-t valaki tud róla valamit
|
hétf. dec. 06, 2004 14:38 |
|
|
Andr3j
vas-tag
|
Sziasztok!
Mint oly sokan én is tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Végigolvastam a fórumot és néha elég ellentmondásos infókat találtam. (Nem csak itt hanem szinte az összes LCD monitorokkal foglalkozó egyéb fórumokon)
Mivel eddig nálatok éreztem azt hogy vágjátok a témát ezért kérdezek itt.
Sulinetben szeretnék venni monitort de igazán nem tudom melyiket.
Ezek közül gondoltam valamelyikre. Szerintetek melyik a jobb, megbízhatobb??
"Samsung 710V 17"" , "LG 1730S 17""
17 col az nekem bőven elég, ellenben árban nem nagyon szeretnék 100ig felmenni. www.iris.hu oldalon fent van az aktuális árlista, ha esetleg valakinek lenne egy kis ideje megnézni és arról esetleg másik típust ajánlani az is nagyon jó lenne.
Jah és még egy kb 80%ban játékra lenne használva!
Előre is köszi!
Üdv Andr3j
|
hétf. dec. 06, 2004 11:37 |
|
|
Placa
platina tag
|
OK, megpróbálom az X3-at. Ha nem figyelek rá észre sem veszem, érdekes de a szürke színnél a legnagyobb az eltérés.
|
vas. dec. 05, 2004 23:02 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Hát, ha kibukik a hiba, eleinte árgus szemekkel figyeli az ember. Idővel megszokod, nem fog érdekelni, lassan észre sem veszed, "rááll" a szemed
A tar.hu szerintem nem lesz jó, mert az először rögtön a bannert nyomná, az meg nem az, amit te akarsz, és így nem fog megjelenni a kép sem. Ami tuti megy, az az x3 pl.
Ha nem megy, küldd el a mailemre a képeket, én meg feldobom.
Üdv!
|
vas. dec. 05, 2004 22:52 |
|
|
Placa
platina tag
|
Próbáltam felrakni a netre de nem sikerült. Regisztráltam magam a tar.hu-ra, de nem enged feltölteni sem ftp-vel, sem a webhelyről közvetlenül. Tehát várnom kell, egyszer csak fog működni. A téma miatt csináltam képeket a 710T-ről is, hát néha nagyon látszik a különbség. Normál használatban ugyan fel seem tűnik, de most hogy tudom hol kell nézni, már majdnem zavar Mostmár ilyen szemekkel figyelem a képernyőt, normális ez
McLaca, ha holnap este sem sikerül feltölteni, akkor átküldöm neked. OK?
|
vas. dec. 05, 2004 22:39 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ha nincs tárhelyed és nincs kedved regisztrálgatni, én adok szívesen a szolgáltatói 100 megámból.
Üdv!
|
vas. dec. 05, 2004 21:42 |
|
|