Szerző |
Üzenet |
toddzsa
platina tag
Csatlakozott: hétf. jún. 21, 2004 22:54 Hozzászólások: 596 Tartózkodási hely: hol itt, hol ott!
|
Megoldódott! Az MP2-t viszi szépen!
|
szomb. dec. 18, 2004 9:20 |
|
|
macisajt111
arany tag
|
toddzsa írta: A lejátszó a TV-vel EURO-Scart csatlakozóval van összekötve, erősítő meg nincs a havernál! Nálam mindenhogy jó, tv-n közvetlenül, ill. erősítőn keresztül is!
Meg kell nézni a haver lejátszójának hangbeállítását. Hogy milyen tipusú hangot milyen formában melyik kimenetre adja. Nekem a KISS-emen és a Panámon is van ilyen setupolási lehetőség.
Mellesleg még akkor is jobban jársz ha a Tmpgenccel mp2-re konvertáltatod át a hangot. Azt a kamera úgysem hifiben vette fel, viszont így a képet kevésbé kéne tömöríteni
|
szer. dec. 15, 2004 17:00 |
|
|
toddzsa
platina tag
Csatlakozott: hétf. jún. 21, 2004 22:54 Hozzászólások: 596 Tartózkodási hely: hol itt, hol ott!
|
macisajt111 írta: toddzsa írta: It, a WAV-nál se mindegy hogy az erősítővel, vagy a lejátszóval dekódoltatod. Főleg ha nincs az analóg és a digitális IS összekötve a két cucc. Tehát ezt nézd meg.
A lejátszó a TV-vel EURO-Scart csatlakozóval van összekötve, erősítő meg nincs a havernál!
Nálam mindenhogy jó, tv-n közvetlenül, ill. erősítőn keresztül is!
|
szer. dec. 15, 2004 13:38 |
|
|
macisajt111
arany tag
|
toddzsa írta: A kép m2v, a hang wav maradt. Az asztali lejátszókon, ha rákukkantok az audio opcióra, akkor mindegyik "2 channel LPCM"-nek látja!
It, a WAV-nál se mindegy hogy az erősítővel, vagy a lejátszóval dekódoltatod. Főleg ha nincs az analóg és a digitális IS összekötve a két cucc. Tehát ezt nézd meg.
|
szer. dec. 15, 2004 13:05 |
|
|
toddzsa
platina tag
|
A kép m2v, a hang wav maradt.
Az asztali lejátszókon, ha rákukkantok az audio opcióra, akkor mindegyik "2 channel LPCM"-nek látja!
|
szer. dec. 15, 2004 10:45 |
|
|
macisajt111
arany tag
|
Re: Home DVD hangprobléma asztali lejátszóban
toddzsa írta: Sziasztok! Találkozott e már valamelyikőtök a következő problémával:
Samsung MiniDV kamerával rögzített felvételt a Ulead VideoStudio 8 programban rögzítettem a gépen! Természetesen DV AVI formátumban, a tömörítetlenség miatt.
A kész avi fájlt TmpegEnc-cel konvertáltam át mpeg-gé, majd szedtem ketté m2v illetve wav kép és hangfájl-á. Ezt megspórolhattad volna, ha Tmpgenc-nek azt mondod, hogy külön-külön tegye a kép és hangfile-t. Idézet: Tmpeg DVDAuthor-ral készítettem el a fájlszerkezetet (menü, jelenetek stb.) majd kiírtam!
...és a gond: a kész lemeznek a barátom asztali lejátszójában (Thomson DTH-231) NINCSEN hangja!
Számítógépben jó, az én asztalimban (Panasonic DV-S47) jó! Három darab lemez vacakol, a régebben elkészítettek, illetve a legfrissebbek is mennek, mert jó néhányat készítettem már!
Mi lehet a gond, mert megbuggyanok!
Nem derült ki, hogy mire konvertáltad a hangot. Maradt WAV? Esetleg MP2 lett belőle? Meg kell nézni a Thomsonon a hangbeállításokat és rá kell bízni, hogy ő dekódolja az MP2-t.
|
szer. dec. 15, 2004 8:53 |
|
|
toddzsa
platina tag
|
Home DVD hangprobléma asztali lejátszóban
Sziasztok!
Találkozott e már valamelyikőtök a következő problémával:
Samsung MiniDV kamerával rögzített felvételt a Ulead VideoStudio 8 programban rögzítettem a gépen! Természetesen DV AVI formátumban, a tömörítetlenség miatt.
A kész avi fájlt TmpegEnc-cel konvertáltam át mpeg-gé, majd szedtem ketté m2v illetve wav kép és hangfájl-á.
Tmpeg DVDAuthor-ral készítettem el a fájlszerkezetet (menü, jelenetek stb.) majd kiírtam!
...és a gond: a kész lemeznek a barátom asztali lejátszójában (Thomson DTH-231) NINCSEN hangja!
Számítógépben jó, az én asztalimban (Panasonic DV-S47) jó!
Három darab lemez vacakol, a régebben elkészítettek, illetve a legfrissebbek is mennek, mert jó néhányat készítettem már!
Az alapanyag csak és kizárólag RITEK!
Mi lehet a gond, mert megbuggyanok!
|
kedd dec. 14, 2004 21:02 |
|
|