|
Szerző |
Üzenet |
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Jó lenne, ha legalább univerzális lenne a szabvány. Azért szabvány, mert a szabványban leírtakat kell(ene) követni, nem? Az még a jobbik eset, ha lehagynak tűket róla (bár nem értem miért, nem hiszem, hogy költségspórolás miatt lenne rá szükség), mintha fizikailag is inkompatibilis.
|
hétf. jan. 17, 2005 20:09 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Na, akkor megint okosodtam, tehát erre is figyelni kell. Igaz, nem erőltettem meg magam utánajárni, de azért jó tudni, hogy kettőn áll a vásár. Holnap szétnézek a kábelpiacon
Üdv!
|
hétf. jan. 17, 2005 19:24 |
|
|
Placa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 578 Tartózkodási hely: Budapest
|
Tényleg van többféle DVI kábel a piacon, legelsőre sikerült is a rossz verziót megvennem. A boltban kapható 24/24 tűs DVI kábel minden érintkezője be van kötve, ezért univerzálisnak tekinthető, ha fizikailag is megfelelő a csati formája. Pl.: a Samsung gyári DVI csatlakozóján a tűk egy része hiányzik, viszont a 15"-os 510T-hez nem adnak, míg a 17"-os 710T-hez adnak tartozékként DVI és DSUB kábelt is.
Üdv: Placa
|
hétf. jan. 17, 2005 13:26 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Ja. Én is meglepődtem, amikor kölcsönkértem egyszer tesztelni a DVI kábelét. A vidkártyába persze belemegy mindkettő, de a monitorba csak az enyém, holott mindkét kábel mindkét végén "rendes" DVI csatlakozó van. Valahogy másképp vannak benne a műanyag pöckök, ami nem engedi a rádugást. Nem vagyok benne biztos, de tán DVI kábel is többféle van szabvány oldalról is. Én meg is tapasztaltam...
Rendesen visszahőköltem. Ha sikerül összehozni, csinálok fényképet mindkét féle csatlakozóról.
|
vas. jan. 16, 2005 15:51 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Nem kompatibiliiiis??? Azanyját! Ilyen is van?
Az üzletekben (már amikor látni egyáltalán) nem nagyon láttam "többféle" típusú kábelt, egyféle van és kész. Persze, lehet, hogy én voltam figyelmetlen. Ebben az esetben viszont érheti meglepetés a vásárlót, ha hazaviszi a kábelt és nem működik. Ilyen esetben gondolom garantáltan van a dobozban kábel is a moncsihoz. Olyan lehet ez, mint az Opelokban a marrrrhára "szabványos" M6,38-as csavar
Üdv!
|
vas. jan. 16, 2005 15:23 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Az azért valamelyest csak univerzálisabb. Az én monitorom DVI kábele viszont nem kompatibilis a komám Fujitsu-Siemenséével... Innentől kezdve honnan tudja a szerencsétlen, hogy milyet vegyen?
|
vas. jan. 16, 2005 15:14 |
|
|
Virtual_Reality
ezüst tag
|
Dester írta: Nálam érdekes módon tartozék volt az Acerem mellé. Egyébként kíváncsi lennék, hogy ki tapasztalt olyat, hogy a DVI-os monitorja mellé nem adnak DVI kábelt. Ez szerintem hülyeség. A monitorokhoz már ősidők óta vele adják a kábelt (persze régebben még beépített volt, meg még gyakran manapság is CRT monitorokon). Veszek egy autót és a gumit külön kell megvennem hozzá? Ne már. Szegeden a Media Marktban dolgozik egy jó ismerősöm, majd én is megkérdezem. Nem mintha nem hinnék Neked, de szeretném a saját fülemmel is hallani...
Sajnos most ez dívik, mindent kispórolni.
Pl. a legtöbb nyomtatóhoz sem adnak USB-kábelt...
|
vas. jan. 16, 2005 14:21 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Akkor muszáj megmustrálnom jó alaposan. Ott garantáltan D-SUB-on van, mert nincs a főnök gépében DVI. Viszont az irodája üvege tejüveg, és északi fekvésű a helyiség, azaz kellemes félhomály van bent mindig. Nem értem, hogy bírja nézni azt a fényágyút egész nap
Üdv!
|
szomb. jan. 15, 2005 20:36 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Említettem már itt is, hogy nálam az Acer AL712 fényereje 30%-on áll, fényes nappal is. Képzelheted, milyen fényt ad 100%-on... Én egy Fujitsu-Siemens monitort láttam eddig, egy apróságot vettem észre csak: az inhomogén háttérvilágítást (alján-tetején fényesebb). Viszont az ember nem sűrűn néz koromfekete hátteret, szóval a gyakorlatban ez nem zavaró. Egyébként nagyon szép képe van (DVI-on láttam működni).
|
szomb. jan. 15, 2005 20:08 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Először is szeretnék mindenkitől elnézést kérni (egyvalakit kivéve, mert ő nem vitapartner), hogy megint felhúztam magam, kicsit sok stressz ért mostanában munkában (hülye főnök), tanulásban (hülye tanárok), kapcsolatokban... Nem kellett volna a fórumon levezetnem és sajnos nem az első eset volt mostanában...
Ha tényleg saját kijelzője van az Acer notiknak (de mint mondtam, miért ne lenne?), akkor jó választás lehet. Éppen tervbe van véve egy ilyen vásárlása, és azért a kijelző sem mellékes. Tudom, hogy az Acer sem csúcskategória, de legalább nem barebone - és valószínűleg jó kis kijelző lehet.
Főnököm egyébként most cserélte le CRT-monitorát TFT-re, állítása szerint előző bedöglött... Ha ismernétek, tudnátok, hogy nem igaz , bezzeg a cégre nem költ Egy Fujitsu-Siemens lett belőle, valszeg a Metro-ban vette. Nagyon nem volt időm megmustrálni, típusa is ismeretlen egyenlőre, az viszont az elején feltűnt, hogy a szememet majd kiverte a fénye. Szabályosan bántóan világos volt. Mondjuk az én "vacak kis" 795MB CRT-m filmhez való MB módját nem körözi le , de akkor is gonoszan fényes. Nem vártam volna.
Üdv!
|
szomb. jan. 15, 2005 16:58 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Dester írta: Nálam érdekes módon tartozék volt az Acerem mellé. Egyébként kíváncsi lennék, hogy ki tapasztalt olyat, hogy a DVI-os monitorja mellé nem adnak DVI kábelt. Ez szerintem hülyeség. A monitorokhoz már ősidők óta vele adják a kábelt (persze régebben még beépített volt, meg még gyakran manapság is CRT monitorokon). Veszek egy autót és a gumit külön kell megvennem hozzá? Ne már. Szegeden a Media Marktban dolgozik egy jó ismerősöm, majd én is megkérdezem. Nem mintha nem hinnék Neked, de szeretném a saját fülemmel is hallani...
Szerintem is az az általános, hogy adnak kábeleket a monitorokhoz. Nálunk 2 tft van egy 19 és egy 17 colos, mindkettőhőz adott a gyártó sub és dvi kábelt is.
|
szomb. jan. 15, 2005 16:42 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Nálam érdekes módon tartozék volt az Acerem mellé. Egyébként kíváncsi lennék, hogy ki tapasztalt olyat, hogy a DVI-os monitorja mellé nem adnak DVI kábelt. Ez szerintem hülyeség. A monitorokhoz már ősidők óta vele adják a kábelt (persze régebben még beépített volt, meg még gyakran manapság is CRT monitorokon). Veszek egy autót és a gumit külön kell megvennem hozzá? Ne már. Szegeden a Media Marktban dolgozik egy jó ismerősöm, majd én is megkérdezem. Nem mintha nem hinnék Neked, de szeretném a saját fülemmel is hallani...
|
szomb. jan. 15, 2005 16:38 |
|
|
kalire
ezüst tag
|
A Médiában vettem hosszas nézelődés után az LG TFT-t. /Samsung 710T-rendeltem, de a Samsung nem tudta szállítani, és más nem jöhetett szóba, csak 17-es DVI-os/ Szóval LG lett, és ehhez hozzáfűzte szóban az eladó, hogy van benne DVI kábel is, ami a többi márkára igencsak nem jellemző, és külön kellene azt megvennem, amit érdekes módon a Média nem árult külön, legalábbis itt Szegeden. D-SUB mindegyikhez van természetesen, de a DVI-t ajándéknak vehettem AZ LG-től.
|
szomb. jan. 15, 2005 13:12 |
|
|
Dester
Moderátor
|
kalire: Kicsit nyugodjatok le, ha kérhetem. Nem a hozzászólásoktól függ, hogy ki mennyire ért egy adott dologhoz, ebben igazad van. Felejtsük el is egy kicsit ezt most. Kénytelen vagyok megvédeni abban McLacát, hogy nem kezdő amatőr és tudja, mit beszél. Sok tapasztalat van a háta mögött. Ez pedig nem hozzászólásfüggő.
Viszont nem értelmezted pontosan, amit leírt itt az első kisbetűs részben. Nem azt írta, hogy neki 1000 hsz-e van és ő a császár. Egyébként kövezz meg, de egyetértek vele: LG-d van és véded.
Más. A Media Marktban és hasonló helyeken kiállított monitoroknak sokmindentől függ a képe. Konkrétan szólva nem hiszem, hogy egy harmincötször elosztott videojel úgy néz ki, mintha egyenesen a gépből jönne, a DVI-nál viszont - feltételezem - ugyanúgy néz ki, hisz' digitális. Ráadásul napi 16 órát mennek (sacc), gyakran állóképpel.
Az Acerekről: nem tudom, hogy az Acer laptopokban saját gyártású kijelző van-e, de szerintem igen. Azért gondolom így, mert szerintem kifizetődőbb saját gyártású panelt hajítani egy saját összeszerelésű gépbe, mint mástól importálni, aki ígyis-úgyis rádob valami hasznot. Ráadásul az Acernek szerintem elég jó képű monitorjai vannak (TFT-kről van szó), rosszat nem láttam még. Akkor meg miért ne azt pakolnák a laptopjaikba?
És egy kérdés: van olyan DVI csatolójú monitor, amelyikhez NEM adnak DVI kábelt? És ezért ez már rögtön extrának és plusz figyelmességnek számít az LG részéről?
|
szomb. jan. 15, 2005 12:20 |
|
|
kalire
ezüst tag
|
A 981+ -hoz pedig annyit, hogy jaaaaaa ez itt így megy?? 983+ hozzászólás, és igen, császár vagyok? Ha ennyire építő jellegű volt ez a 900 akárhány, mint a "Konkrétan talán... a samsung tft d-sub-al"... mert neked olyan van, "egyébként az LG is jó hűtőben, meg mosógépben", mert neked olyan van.... 900 x én is tudok hazabeszélni, mert ide ugye csak ennyi kell?:))
Császár vagy, és nyelvész zseni!
|
szomb. jan. 15, 2005 4:49 |
|
|
kalire
ezüst tag
|
Konkrétan lehet, hogy jól választottál a csak D-SUB-al. Én a 710T-vettem volna inkább, bár valszeg azt is lehajazza a te 710N-ed D-sub-al.
Vétel előtt megnézni, kipróbálni amennyire csak lehet, mégha magában anyáz is az eladó. Ha a köv. is olyan hosszú, nem fogok fáradni, mert az előző sem érte meg.
|
szomb. jan. 15, 2005 1:39 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Hmm... Tudom, nem szerencsés ezt felhozni, nem is állt szándékomban, eddig se tettem, de most muszáj... Szóval: gondolod, hogy 981 (+ még ki tudja mennyi a régi fórummotor alatt) hozzászólás után le kell állnom nyelvtanórát tartani azoknak, akik a fórum lelkületéből mit sem sejtve (2 HSZ) azonnal Cerberusként védik igazukat, mert náluk ez ÍGY van, és az csak úgy lehet igaz és jó...?? (A többiek számára már fel sem tűnik, ha valaki ködösen fogalmaz, mert már olvas a sorok között.) Pontosan ezt írtam:
Idézet: Nem mindig... Konkrétan lehet, hogy ez a Samsung... Na akkor értelmezzük: Nem mindig - ez egy baromira határozatlan kifejezés, ezért kell konkréttá tenni, ezzel: Konkrétan.... Tehát a nem mindig -et konkréta(bba)n kifejezve lehet, hogy ez a Samsung.... Így már érthető, hogy dőreség volt részedről rámászni ahelyett, hogy értelmezted volna? A meghibásodásokra: gondolod, más márkákkal ez nem jöhetett vona össze? Na akkor abba is gondolj bele, hogy azokat meg lehetett volna-e csináltatni, illetve ha igen, kijött volna-e annyiból, mint a Samsung? Ha garanciaidőn túl meghibásodik, akkor egy rossz szavad sem lehet, mert tudtad, hogy a gyártó csak x évig garantálja a működést és ezt a vásárlással elfogadtad és tudomásul vetted. De ha szervizstatisztikákat nézünk, akkor ki fog bukni, hogy - bár az eseted szélsőséges - mégsincs igazad. Főleg, hogy itt LCD monitorokról esik szó, nem TV-ről és optikai meghajtókról. Én is dolgoztam műszaki üzletben, nem is túl régen, így a piaci kép még viszonylag friss. Ahogyan az is, hogy összesen 2 Samsung TV-t hoztak vissza hozzánk, mialatt ott dolgoztam, meg úgy hetente 1-2 LG-t, de azt tényleg minden héten. (Meg Whirlpool mosógépet, de mennyit, te jó ég...) Valahogy a szerencsés aranycsillagot nem tekintem jó szívvel márkának, és ebben nem erősít meg az sem, hogy kb. 30 doboz TV-hez minimum 80-100 leporellós téphető garancialevelet ad. Vajon ennyire rá van készülve, hogy úgyis javítani kell??? A Samsung meg az ellenpélda, szállítás során elveszett garlevelet gyári szám bediktálása mellett pótol pénzért(!), mintha a fogát húznák, de nem is nagyon van rá szükség normális esetben. Az meg, hogy képcsöves lett garanciaidő lejárta után... Általában utána szokott, nemde? Viszont nem mindegy, mennyivel. (Csak hogy kicsit én is rámásszak a nyelvtanodra.) Ha meg előtte, akkor nincs probléma, van csere. Lehet, hogy van ilyen, de azt a TV-t használat helyett lehet elhasználni is. (Meg minden mást is.) Képgeometriához: betájolod kelet felé a TV-det és elélvezel a gyönyörűségtől. Ennyi. Vagy elindítod a TV szervizmenüjét (ha tudod, hogy kell - de azt írtad, műszaki üzletben dolgoztál, tehát tudnod illik), és beállítod magad! Visszakanyarodva a csatlakozótémához: A Mediamarktban mustráltuk az LCD monitorokat, és nézd má', a fele D-SUB-bal, másik fele DVI-jal volt bekötve. Volt ott két testvér monitor (talán Acer, nem emléxem pontosan, de lehet, hogy Neovo), és éppenséggel pont az egyik analóg, a másik digi csatlakozón lógott. A D-SUB-osnak volt jobb a képe minden tekintetben. Tehát előfordul, hogy a DVI a rosszabb, persze általában nem így van, de előfordul. Ezért írtam arra, hogy a DVI jobb képet ad azt, hogy Nem mindig... Majd ezt konkrétabbá tettem, most meg még jobban. További észrevételt légyszíves PÜ-be, ne OFFoljuk szét a topicot. Egyébként meg olvasd végig elejétől a topicot, mert volt már erről szó - meg a színterekről is, amire a legnagyobb a kihatása a csatlakozótípusoknak.
Éppen az ON miatt is kérdezem, hogy az Acer notebookokon valószínűsíthető, hogy saját kijelző van? Miért is lenne más, csak megkérdem, hátha mégsem. Mert ha saját fejlesztés, tuti nem lehet rossz
Üdv!
|
pén. jan. 14, 2005 23:58 |
|
|
kalire
ezüst tag
|
"Konkrétan lehet, hogy ez a Samsung D-sub-bal is jobb képet csinál, mint az LG DVI-on..."
A "konkrétan lehet" véleményből építkezzen valaki, aki tanácsot kér itt LCD monitor ügyben!
Na most konkrétan, vagy lehet??? Érdekes, melyik verzió állja meg a helyét? Valaki lejebb LG termékekről írt konkrét hibákat. Nos én sajnos a saját bőrömön tapasztaltam Samsung meghibásodásokat. A Samsung tv-m a garancia lejárta után képcsöves lett, és majdnem annyiba került volna a csere, mint egy új tv. Érdekes módon a képcsőn belül vált le valami, amitől tejfehérré vált a kép. Szüleim is Samsung tv-t vettek, többször javíttatva volt, és a kép geometriája.... emberek, pocsékabbat nem láttam még, pedig éveket dolgoztam műszaki eladóként. Ismerősöm Samsung DVD írója nyekkent meg 1,5 évesen. Samsungból én nem kérnék semmit, az tuti!
Akármi is, DVI nélkül nem szabad, mert a TFT DVI-al életre kel!
Ja és az LG-mhez a dobozban volt DVI kábel is, és nem kellett külön beszerezni!
|
pén. jan. 14, 2005 23:01 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
kalire írta: ...DVI-al, amivel a kép sokkal jobb. Nem mindig...
Konkrétan lehet, hogy ez a Samsung D-sub-bal is jobb képet csinál, mint az LG DVI-on...
Hmm... most DéVéI, vagy DíVíÁJ... ÁGéPé vagy ÉDzsíPí... PéCéI, vagy PíCíÁj... SzKöZI, SzKáSzI, vagy eSCéeSI???
Üdv!
|
pén. jan. 14, 2005 20:02 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Huhh, ha nincs rajta DVI, akkor visszavonom. Akkor úgy mondanám inkább, hogy ez a monitor + DVI és az Acer monitorjai között döntenék
|
pén. jan. 14, 2005 19:57 |
|
|
kalire
ezüst tag
|
Sziasztok! Samsung 710N, jó lehet, bár kár, hogy ennyiért nincs DVI csatlakozója. Nekem LG L1730B van DVI-al, amivel a kép sokkal jobb.
|
pén. jan. 14, 2005 18:24 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Zsoca-M5 írta: Dester írta: ... Valahogy nem jött be ez a két betű se, kb. mint a HP. ... Nos nálunk 3 HP nyomtató van és 1 Epson! 2 lézer egy ff és egy színes, valamint egy Photosmart tintasugaras! Egyszerűen tökéletes képet nyomtatnak (nem úgy mint az Epson színhűség=0) A HP-re egyetlen rosszat tudok mondani a driverekkel néha akad gond, igaz eddig nem volt, de mikor a szines nyomit hozták felcseszett rendesen! DE: a driver nem= készülék, szal nekem HP-val is csak jó tapasztalataim vannak! (Hogy a jelenleg már HP márkanév alatt futó Ipaq -ekről már ne is beszéljek!) Úgy néz ki máshonnan vásárolunk Nekem LG is HP is bejött
Elnézést minden topik olvasótól az OFF-ért!!!
1000%, hogy az epsonotoknál valaki elbarmolt valamit... Vagy valami rossz profil van neki megadva, vagy az oprendszer színprofiljaival nem stimmel valami. Pláne, hogy a fotónyomatás terén az epson az elismertebb márka, nem a HP... Az utóbbi irodai felhasználásra való, bár én arra sem ajánlanám Az is megfordult a fejemben, hogy a 2 HP nyomtat rosszul, és az epson jobban, mivel 2 hp van, inkább az álltaluk nyomtatott képet veszitek etalonnak.
Egyébként mi a pontos típusa annak a nyomtatónak?
|
csüt. jan. 13, 2005 16:10 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Tényleg nem hangzik rosszul. Ha most vennék TFT-t, nyilván ez és az Acer között vacillálnék. Már szerintem a kettő közül nem lehetne rosszul választani.
|
csüt. jan. 13, 2005 11:59 |
|
|
Barnee
arany tag
|
Üdv!
Tudom 1000rel ajánlani a Samsung 710n LCD-t. Nekem is ilyen van. 1 éves. 600:1 kontraszt, 17" , 12ms válaszidő! , gyönyörű kép, mindez 100e alatt valamivel. A legjobb választás (szerintem.... )
|
csüt. jan. 13, 2005 11:37 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Ja, úgy néz ki
Bár lehet, hogy Te nem dolgoztál egy hardveres cégnél, ahol az volt a(z egyik) munka, hogy telephelyekre kellett kiszállni, ha nem működött valami. Sok cifraságot láttam. Ugyanennél a cégnél programoztam is. Egy komplett órarendkészítő programot kellett írnom. A nyomtatási modul QuickReport volt. Kiviszem a programot, nem jó a nyomtatás. Totál összevissza van, de minimum elcsúszva. Egy HP nyomtató volt (talán 710-es?). Mentegetőzök, majd rohanok vissza a központba. Kipróbálom az ottani HP Laserjet nyomtatón UGYANAZT a programot, tökéletes. Kipróbálom a Canonon: tökéletes. Az Epsonon: tökéletes. Visszamegyek a telephelyre. Kérdem: mást is így nyomtat? Válasz: nem, minden más oké. Megoldás: egy kicsit más HP nyomtató driverét raktam fel (rokon családét), ekkor még mindig mindent jól nyomtatott, és már a programomat is, attól eltekintve, hogy kb. 4-5 centit el volt csúszva a margó. Nosza, tennem kellett a programba egy margóállító részt is. Ez megint egy eset. Szóval... sok-sok fejfájást okozott már nekem is a HP. A nyomatminőséggel sosincs probléma, csak a firmware-rel és a driverrel... Hidd el Zsoca, ha összeülnénk egyszer valahol egy sör/bor/bambi mellett, sok érdekességet tudnék mesélni
McLaca: még lehet, hogy mi is visszavisszük egyszer... de nem szeretnénk Magasabb, mint én (ez eddig nem meglepő) és a 4. emeletről nem jó buli lehurcolni...
Na ennyit az OFF-ról, a többit mostmár privátban intézem. Térjünk vissza az LCD-khez!
|
szer. jan. 12, 2005 23:42 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Dester írta: ... Valahogy nem jött be ez a két betű se, kb. mint a HP. ...
Nos nálunk 3 HP nyomtató van és 1 Epson!
2 lézer egy ff és egy színes, valamint egy Photosmart tintasugaras! Egyszerűen tökéletes képet nyomtatnak (nem úgy mint az Epson színhűség=0)
A HP-re egyetlen rosszat tudok mondani a driverekkel néha akad gond, igaz eddig nem volt, de mikor a szines nyomit hozták felcseszett rendesen!
DE: a driver nem= készülék, szal nekem HP-val is csak jó tapasztalataim vannak! (Hogy a jelenleg már HP márkanév alatt futó Ipaq -ekről már ne is beszéljek!) Úgy néz ki máshonnan vásárolunk Nekem LG is HP is bejött
|
szer. jan. 12, 2005 23:13 |
|
|
Placa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 578 Tartózkodási hely: Budapest
|
F-romi írta: Sziasztok! Olvastam man itt sok szepet es kevesbe jot markas s kevesbe markas monitorokrol. Man csak egy kerdesem lenne: mi a velemenyetek a AG Neovo monitorokrol? Viszonylag olcsok, eleg jo a kulsejuk. Kulonosen erdekelnek az F sorozat tagjai...AG Neovo F-419 és AG Neovo F-417
F-romi nem tudok válaszolni a méledre, mert visszapattan a fiókodról, ezért ide is leírom:
Szasz!
Hol lehet megtekinteni a Neovo palettajat.
Monitort szeretnek venni, s mar tobb helyrol is jeleztek, hogy jok, s ocsobbak mint a Samsung. Mar csak az a kerdes, hogyan muxik naluk a garancia....?
Koszi
Ez még a karácsony elötti forgatagban volt a nagykernél, de gondolom a sorbanállás "ártalmainak" megelőzésére volt bekapcsolva, mert idén már nem volt kirakva. Próbáld a honlapjukon keresztül kipuhatolni a dolgot.
http://www.agneovo.hu/
|
szer. jan. 12, 2005 22:49 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Háááát.... a kompresszor szerkezetének tudatában (és a szigetelés rögzítésének és anyagának imseretében) én az LG hűtőkért se tenném tűzbe a kezem (fpleg amennyit visszahoztak). Maradjunk annyiban, hogy jelenleg az AEG, Miele, Zanussi, Electrolux és Siemens azok a gyártók, akik maradéktalanul kielégítik a "fehéráru" kínálat minőségi követelményeit.
Üdv!
|
szer. jan. 12, 2005 22:45 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Zsoca: van, amiben jó az LG. Nekünk van egy LG hűtőnk és teljesen rendben van. VISZONT. Az egyik barátom LG Flatron monitorja olyan konvergenciahibás, mint ide Lacháza. (Majd' kiveri a kávát a kép, ha feketéről fehérre vált, stb.) Az én LG DVD-olvasóm (amikor még volt) megkarcolta az egyik eredeti DVD-met (olvashatatlan lett egy ponton). A barátom LG CD-írója nem olvasott, csak írt (!!!). Ráadásul a sima CD-olvasóik úgy melegszenek, mint egy kályha. És ez csak pár példa, tudnám még folytatni...
Szóval... nekem EZ az LG. Valahogy nem jött be ez a két betű se, kb. mint a HP. Másnak lehetnek vele jó tapasztalatai, mint pl. Neked kolléga. Nekem a fentiek már azért mutatnak valamit.
|
szer. jan. 12, 2005 18:22 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Nem nyitottál vitát, de mindenki fikázásai ellenére sztem az LG nagyon jó cuccokat gyárt!
Nekem kb. 5 évig volt egy LG cd íróm, soha 1 lemezt el nem rontott a saját hibájából, igaz nem nagyüzemben használtam de arra használtam amire való!(Most lecseréltem egy Pio DVD íróra) Azonkívül más LG cuccom nincs sajna (ja de a mosógépünk az is tökéletes ) tehát nem magam miatt védem az LG-t, viszont unokatesómnál van egy LG CRT igaz csak 3 éves de nagyon szép a képe és azzal sem volt semmi baj!
Lehet ezek mind véletlenek, de én a sok fikázástól már rosszul vagyok. Nem hinném, hogy ennyi fikázásnak mind alapja van, mert én még semmit sem láttam ami elromlott volna a környezetmben(LG-t)!
Én mondjuk soha semmit nem vásárolok úgy, hogy mi a márkája xxx? akkor jöhet yyy? akkor xar! Szval szerintem ne ítélj meg te se semmit az alapján, hogy LG, vagy xxx márka! Persze tudom könnyű mondani én is vagyok így pár dologgal pl. Suzuki autó és társai!
|
szer. jan. 12, 2005 16:57 |
|
|
Dester
Moderátor
|
ZMester: nem akarlak véletlenül sem megbántani, ez az én privát véleményem: az LG (nekem) bizony noname. Nem akarok vitát ebből, de ÁLTALÁBAN nem bízok olyan cégben, amelyik mindent elkezd gyártani, amiben csak pénzt lát. Másik: TFT monitort venni digitális csatoló nélkül olyan, mint autót három kerékkel. A TFT monitoroknak - szerintem - épp a DVI az egyik lényege. Azért mondom, mert a TFT-met fél évig analógon voltam kénytelen hajtani, és mostmár kb. 1 éve DVI-on megy. Lehet, hogy nagyon elveszek a részletekben, de nekem nagy a különbség a kettő között. Nem is annyira most fontos ez, de a jövőben már csak digitális csatoló lesz a vidkártyákon is (bár ez a tendencia már manapság is jelen van a legújabb kártyáknál, átalakítóval orvosolható a helyzet).
Na most jól belegázoltam a lelkedbe, ne haragudj! Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek vannak olyan speciális igényei, mint nekem, így ami nekem nem jó, az még lehet jó az emberek 90%-ának
F-romi: láttam AG Neovo monitorokat működni, nincs rossz képük (egy-két kivételtől eltekintve). Egyedül az volt a problémám velük, hogy amelyiken DVI volt, annak lassú volt a válaszideje, és fordítva. Egyébként bő egy éve én is majdnem AG Neovot vettem. Azóta nem tudom, mi változott a palettájukon, szóval lehet, hogy gyökeresen más már a helyzet.
Az Acerhez mégegy infó: végre láttam a saját szememmel működni egy kb. egy éves Acer AL712-t (a sajátomon kívül). A tulaj elmondása szerint azóta is tökéletes, semmi baj nem volt vele.
Samsunghoz: kíváncsi leszek, mikor látunk élőben először OLED TFT-t Ha igaz, amit írnak a paramétereiről, ez a közeljövő kijelzőtípusa.
|
szer. jan. 12, 2005 14:06 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Hamarosan akár sorozatban is gyárthatja OLED technológiájú monitorait a Samsung
írta: Ady Krisztián , idő: 13:32
[clubic.com] A Samsung Electronics bemutatta legújabb OLED-kijelző prototipusát, mely meglehetősen sokkoló paraméterekkel rendelkezik. Az LCD- és plazmakijelzők leváltására fejlesztett új kijelzőtípus legújabb bemutatódarabja egyrészt eddig nem látott mérettel, 21 hüvelykes képátlóval rendelkezik, emellett azonban a megjelenített kép egyéb jellemzői is kimagaslóak.
hirdetés
Páratlan jellemzők
Az 1920 x 1200 pixeles felbontású, szerves fénykibocsátó diódákra épített technológiát alkalmazó kijelző páratlan, 5000:1-hez kontrasztaránnyal rendelkezik 400 kandella/m2-es fényerő mellett, mely értékekről egy LCD-monitor csupán csak álmodhat. A hatalmas kontrasztarány rendkívüli "sötétséget", fekete színvisszaadást eredményez, mely az LCD-monitorok és -televíziók egyik, sőt, talán az egyetlen gyenge pontja.
Az OLED technológia a hatalmas kontrasztarányt annak köszönheti, hogy az ilyen kijelzők nem rendelkeznek háttérvilágítással, maguk a pixelek, a szerves diódák bocsátanak ki fényt saját magukból elektromos stimuláció hatására. Éppen ezért fogyasztásuk is alacsonyabb folyadékkristályos társaiknál, valamint képfrissítésük is magasabb lehet. Színeik teltebbek, szebbek.
Hamarosan akár nagyobb mennyiségben is
A 21 hüvelykes kijelző azonban egyelőre csupán prototipus, mely még nem érett meg a sorozatgyártásra, még csupán a kisebb méretű, mobiltelefonkban, kamerákban, hordozható lejátszókban használatos, pár hüvelykes kijelzők sorozatgyártása megoldott.
A Samsung az új prototipus gyártásához az LCD-kijelzők létrehozásához is használt Amorphous Silicon (a-Si) technológiát vetette be, ezért a gyártó szerint a kijelzők hamarosan akár nagyobb mennyiségben is legördülhetnek a gyártósorokról. A Samsung egyelőre nem döntötte el, mikor és milyen áron kerülhet kereskedelmi forgalomba OLED technológiájú monitor, de a legfrissebb információk szerint a vállalat 2005 második félévében már 17 hüvelykes OLED monitorokat szeretne piacra dobni.
|
szer. jan. 12, 2005 12:45 |
|
|
F-romi
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: Bp.
|
Sziasztok!
Olvastam man itt sok szepet es kevesbe jot markas s kevesbe markas monitorokrol. Man csak egy kerdesem lenne: mi a velemenyetek a AG Neovo monitorokrol? Viszonylag olcsok, eleg jo a kulsejuk. Kulonosen erdekelnek az F sorozat tagjai...AG Neovo F-419 és AG Neovo F-417
|
szer. jan. 12, 2005 12:35 |
|
|
ZMester
vas-tag
|
Samsung vs. Lg
Én karácsony elött vettem egy Lg 1715s monitort. Sulinettel volt 86e Ft.
16 ms-os és azért ezt választottam mert magasan ennek volt a legjobb válaszideje a kapható monitorok között. (elérhető árban és nem noname).
Utána - bár tudom hogy nem szabad - továbbra is nézegettem monitorokat, és most már egy kicsit bánom hogy nem Samsung 710T-et vettem. Szinte minden paraméterben jobb.
Van valakinek ilyen? Mi a vélemény róla? A lg -nek 1280*1024 -ben szép a kép, viszont 1024*768-ban nem igazán. -bár azt hiszem ez minden TFT-nél így van.
A legnagyobb szívfájdalmam azonban a digitális csatlakozó hiánya!!!
Nem baj, azért szeretem...
|
kedd jan. 11, 2005 12:19 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Már megint a Samsung
Én nem tudom, hogy csinálják, de nagyon feljöttek mindenben... Mondjuk memóriában meg monitorba nsosem voltak "lent"
Üdv!
|
hétf. jan. 10, 2005 21:34 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Azt az FX5600-am is szaggatásmentesen viszi abban a felbontásban (Bár nem én, hanem apám játszik vele.)
Meg most olvastam a hírek között, hogy a Samsung igencsak előrelépett az OLED kijelzők terén, és hamarosan beépíti a technológiát a TFT monitorjaiba is. Na arra leszek kíváncsi
Kapcsolódó hír
|
hétf. jan. 10, 2005 12:00 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Aha, hát 125 lehet, hogy már tényleg felesleges!
Amúgy hasonlóan hozzád én is kipróbálom a legtöbb új játékot, de rendszeresen csak a Call of Duty -val játszok, azt meg szerencsére a 9600xt-m fullon nyomja 1280x1024-ben, úgyhogy probléma egy szál se
|
hétf. jan. 10, 2005 9:16 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Zsoca: 25 és 40 között látom a különbséget, de 40 és 60 között is (valahogy "folyamatosabbnak" tűnik). Viszont 60 és 80 között már nagyon nehezen, innen felfelé meg már szerintem bőven mindegy. Én 40-50 FPS-sel vígan ellennék, de nem bírja a vidkártyám, úgyhogy az én szemem már a 20-30 környékére állt be A monitorom 20 ms-os (50 FPS), de nem éreztem még soha a hátrányát, hogy lassú lenne. Ráadásul a 125 FPS is több a gyakorlatban, mert ha jól tudom, a fekete és a fehér közötti váltás sebességét adják meg ms-ben, viszont elég ritka az olyan film v. játék, ahol villámgyorsan váltakozik a fekete és fehér
|
szomb. jan. 08, 2005 10:51 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Dester:
Sokáig én is röhögtem ezen a dolgon!
Viszont ha egymás után megnézel egy FPS játékot (vagy bármit) 25fps-el (ami elvileg az ?szem? érzékelési sebességével egyenlő) utána pedig 40fps-el, bizony szembetűnő lesz a különbség!
Hogy 50-60 fps fölött is látszik-e azt nem tudom! Egy idő után tényleg teljesen folyamatosnak tűnik, de biztos vannak olyan szemű (agyú) egyének akik magasabb sebességeket is képesek megkülönböztetni!
|
pén. jan. 07, 2005 15:46 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
aki 3D szemüveget használ annak jó!!!
|
pén. jan. 07, 2005 14:27 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Most őszintén... én értem, hogy az a jövő, hogy minél gyorsabb és kifinomultabb legyen a technika, de minek? 8 ms = 125 frames/sec. A szemünk nem lesz gyorsabb...
|
pén. jan. 07, 2005 14:23 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Idézet: ASamsung új 19 hüvelykes LCD-monitora ideális választás lehet játékosok számára.
A tegnap bemutatott 915N típusjelzésű modellel újabb villámgyors reakcióidejű LCD-kijelzővel bővült az iparág egyik legjelentősebb gyártójaként számon tartott Samsung Electronics SyncMaster termékcsaládja. Az új monitor a cég által MagicSpeed névre keresztelt technológia révén a 19 hüvelykes kijelzők piacán jelenleg elérhető legalacsonyabb – 8 milliszekundumos – válaszidőt nyújtja, ezzel ideális eszköz lehet a gyors mozgásokat, képváltásokat megjelenítő alkalmazások – leginkább játékprogramok – kiszolgálására.
A kijelző paraméterei mindemellett hasonlatosak a korábban már bejelentett, szintén 8 ms-os SyncMaster 913N modelléhez, így az 1280 x 1024 pixeles felbontásra optimalizált 915N is 300 cd/m2-es fényerőt és 700:1 kontrasztarányt nyújt. Az új modellt felszerelték továbbá a korábbi típusról sokak által hiányolt DVI-bemenettel is, lehetővé téve ezzel a még élesebb, pontosabb megjelenítést a digitális kimenettel ellátott videovezérlők használata esetén. A kijelző képi paraméterei – a korábbi modelleknél megszokott módon – a Samsung által kifejlesztett MagicBright és MagicTune rendszerekkel szabályozhatók, akár szoftveres úton, néhány egérkattintás révén.
A 915N dizájn tekintetében is újat nyújt az idősebbik testvérhez képest; a fekete színben pompázó egység kávájának vastagsága ugyanis nem éri el a másfél centimétert, ezzel nemcsak az iparág egyik leggyorsabb, hanem egyik legkarcsúbb modellje is.
Az új kijelző februárban kerül a boltok polcaira, végfelhasználói árat még nem közölt a Samsung.
|
pén. jan. 07, 2005 13:27 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Meg tudná valaki mondani, hogy a Samsung 172x-hez adott monitor kábel pontosan milyen hosszú?
Fontos lenne!
|
pén. jan. 07, 2005 10:51 |
|
|
Placa
platina tag
|
Tegnap voltam egy cégnél, ahol kb. 1.5-2 éve vettek 2 db. Samsung 15"os TFT monitort. A tipusára nem emlékszem pontosan, talán 151-es volt, de még fehér kávás. Naponta legalább 8 órát mennek a moncsik, eddig bajuk nem volt, az egyiken 1, a másikon összesen 2 hibás pixel keletkezett és az is a szélén, alig észrevehetően. Szerintem ez elég jó érték és azóta remélhetőleg csak jobbak lettek a panelek.
|
pén. jan. 07, 2005 0:14 |
|
|
Placa
platina tag
|
Ez már csak nem a KGST piac, ahol a gyengébbet a "testvéreknek" passzolták el, kivéve a kispolszki. Én is azért vettem a drágább Samsungot, mert rettentően tudnak zavarni az ilyen jellegű hibák. Remélem ezt a fajta minőségvédelmi felfogást elterjesztik mindenhol, hogy ne kelljen parázni a rossz pixelektől.
|
szer. jan. 05, 2005 0:27 |
|
|
hcs
arany tag
|
Nekem olyan gondolatom támadt, hogy a pixelhibás monitorokat elsütik külföldön. Vagy ez elképzelhetetlen?
|
kedd jan. 04, 2005 20:46 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Esküszöm én inkább azt mondom legyen drágább, de ne legyen hibás pláne ne úgy, hogy nem számít garisnak a hiba!
Mellesleg ez volt az egyik ok amiért Samsungot vettem
|
kedd jan. 04, 2005 14:29 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Idézet: A legszigorúbb szabvány szerint rendelkezik a TFT-monitorok garanciális cseréjéről a Samsung – egyelőre csak Koreában.
Bár a pixelhibák keletkezése a TFT panelek gyártási eljárásának gyakorlatilag megkerülhetetlen velejárója, a világ legnagyobb panelgyárával rendelkező koreai Samsung Electronics pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy a Koreában értékesített TFT monitorokra ez év elejétől új előírást alkalmaz a pixelhibák garanciális elfogadása szempontjából.
A cég kijelzői (a vásárlástól számított fél éven keresztül) ezentúl az iparág legszigorúbb – az ISO 13406 szabvány szerint osztályozott – Class I előírásnak kell megfeleljenek, ami annyit jelent, hogy a panel egyetlen olyan pixelt sem tartalmazhat, amely mindig fényesen (első típusú hiba), illetve mindig sötéten (második típusú hiba) világít, továbbá nem lehet egy subpixel-hiba sem rajta (harmadik típusú hiba).
A legtöbb gyártó – illetve a Koreában piacra kerülő monitorokat leszámítva a Samsung – termékei az ISO 13406 Class II szabványnak felelnek meg, mely 1 millió pixelre vonatkoztatva az elfogadott pixelhibák számát azok típusától függően maximum kettő, kettő, öt (első, második, harmadik típus) darabban határozza meg, továbbá egy 5 x 5 képpontos területen belül nem fordulhat elő kettő, vagy több hibás subpixel.
Arról egyelőre nincs hír, hogy a szigorított minősítési rendszer a későbbiekben kiterjed-e a világ többi országára, miként az is kérdéses, hogy a kijelzők árát hosszú távon hogyan fogja befolyásolni az intézkedés.
|
kedd jan. 04, 2005 13:16 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
1. Hogy érted, hogy tudnál segíteni?
2. Igen. Nekem Samsung 172x-em van és ha készenléti állapotból kapcsolom be a gépet, akkor pár másodpercig sötétebb a kép.
|
kedd jan. 04, 2005 10:55 |
|
|
Placa
platina tag
|
Rozso a kábel 2500-3000 Ft.körül van, ha pontosan kell megnézem a számlát. A jövő héten már tudok neked segíteni kábel ügyben, de ezen a héten leltároz a nagyker.
Más. A TFT monitorok fénycsöveinek is kell némi idő a teljes fényerő eléréséig? Azt vettem észre, hogy bekapcsoláskor kicsit halványabb a monitor, majd rövid idő után újra a régi. Ez főleg akkor látható, ha gépet hibernálom, mert akkor sokkal gyorsabban éled fel és látszik a különbség. Normál leállás után a bootolás és az XP betöltődése alatt mintha lenne ideje "bemelegedni". A nagyfrekis fénycsőlámpáknak is kell márkától és minőségtől függően némi idő, amig elérik a teljes fényerejüket.
|
kedd jan. 04, 2005 0:43 |
|
|