|
Melyik Fényképezőgépet válasszam?
Szerző |
Üzenet |
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
Mivel a topik kezd lassan áttekinthetetlenné válni, a témát lezártam.
Új téma nyitásakor irjátok ki, hogy milyen gépet kerestek, kicsit kategorizáljunk
(pl. gépet 60e-ért zoommal
vagy fémvázas gépet keresek 4 Mpixeltől
vagy 120-ért milyen ultrazoomost
stb.)
|
kedd jan. 04, 2005 13:31 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
Reaper: Egy mobiltelefonna\'l barmelyik gep jobb kepet csinal.
|
hétf. jan. 03, 2005 7:14 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
Ez drsimonj-nek szolt.
|
hétf. jan. 03, 2005 7:12 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
En is a Canon-t ajanlom.
|
hétf. jan. 03, 2005 7:11 |
|
|
Reaper
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 118 Tartózkodási hely: ~Vác~Acsa~Gödöllő
|
Ja, Auchanban már néztem én is. Asszem 18k-ért volt vmi. Na majd meglesem megint.
|
vas. jan. 02, 2005 23:57 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Nézz be így ünnepek után a hipermarketekbe. Itt az Auchanban jobb is van 20-ért.
|
vas. jan. 02, 2005 22:38 |
|
|
Reaper
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 118 Tartózkodási hely: ~Vác~Acsa~Gödöllő
|
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan fényképezőgépet venni, amit hasonlóképpen hordhatok magammal, mint egy telefont(legyen kicsit) és jobb képet csináljon, mint egy telefon.
Ja és elég az 1MPixel, de ne telefonos 1MPixel legyen, mer az nekem karcsú.
20.000HUF -ra goondoltam, mert ennél az összegnél még nem leszek annyira ideges, hogyha esetleg leejtem.
Csak a Depo.hu -n nézelődtem, ott ezeket találtam:
BenQ DC1500 21.000
Polaroid PDC 1050 9.750
Mustek gSmart LCD2 17.124
Ez a Polaroid vajon jobb képet csinál-e, mint egy telefon? Van egy ára...
szerk.: Meg néztem 2MPixel körüli gépeket is 20.000HUF körül...
Drágát nem akarok, mert csak ökörködés szinten kell a gép az egyetemre...
|
vas. jan. 02, 2005 22:12 |
|
|
osi22
arany tag
|
drsimonj írta: Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni, mivel úgy látom az eddig itt olvasottakból, hogy Ti nagyon értetek a gépekhez...
Szóval szeretnék egy gépet venni, de milyet???
Teljesen amatőr vagyok, de érdekel a dolog. Kül-és beltéren is használnám a gépet. Eddig egy tükrös Canont használtam, de meguntam, hogy olyan nehéz...
Kb. 80 e lenne a keretem, de ebbe jó lenne, ha beleférne a memória (256 MB?) és akku is...
Eddig néztem:Nikon coolpix4100 Canon A85 Panasonic LC70 Olympus mju400/410
esetleg más? Előre is kösz a seítséget. Üdv j.
Há ha csak 80 pénz áll a rendelkezésedre akkor talán az A 85 a legideálisabb választás. Nagyon jó kis darab hála a jó képminőségnek, a sok manuális beállításnak és még sorolhatnám...
Igazából mégis azt ajánlom, nézz körül itt (és más) topikokban, szinte mind1ik gépről nyílt már 1, és ott többet is megtudsz a lényegekről! Meg hát ott vannak a digifényképezős oldalak, ott is érdemes elolvasni a teszteket, sokat segítenek
Osi22
|
vas. jan. 02, 2005 17:07 |
|
|
drsimonj
vas-tag
|
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni, mivel úgy látom az eddig itt olvasottakból, hogy Ti nagyon értetek a gépekhez...
Szóval szeretnék egy gépet venni, de milyet???
Teljesen amatőr vagyok, de érdekel a dolog. Kül-és beltéren is használnám a gépet. Eddig egy tükrös Canont használtam, de meguntam, hogy olyan nehéz...
Kb. 80 e lenne a keretem, de ebbe jó lenne, ha beleférne a memória (256 MB?) és akku is...
Eddig néztem:Nikon coolpix4100
Canon A85
Panasonic LC70
Olympus mju400/410
esetleg más?
Előre is kösz a seítséget.
Üdv j.
|
vas. jan. 02, 2005 16:37 |
|
|
osi22
arany tag
|
Scorp írta: osi22: Esetleg KonicaMinolta Z3?
Jajj anyám! Ha már csak ránézek erre a gépre, rosszul leszek tőle, és akkor még szépen fogalmaztam... Na de szerintem különben sem 1 túlságosan jól elsült gép (gonodlok itt a z2-re is), főleg ha az S1-el + az FZ3-al hasonlítom össze Habár az ára az még tényleg kedvező, de különben...
Na mind1, nem az én világom ez a gép, de azért köszi a segítségedet Scorp
Osi22
|
csüt. dec. 30, 2004 15:13 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
osi22: Esetleg KonicaMinolta Z3?
|
csüt. dec. 30, 2004 9:42 |
|
|
osi22
arany tag
|
Talán 1 FW buherálás megoldaná a gondot(pana frissitésre felesleges gondolni), de nem hiszem, hogy valaki is foglalkozik ilyennel, pedig néha jól jönne!
Na mind1, legyen ez a legnagyobb baja a gépnek
Osi22
|
szer. dec. 29, 2004 22:45 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 20:13 Hozzászólások: 1220 Tartózkodási hely: digitcam topik csakis... mi más? ;)
|
Na ez az amit én se értek. Miért volt muszáj az üzemmódtárcsára rakni.
Pedig tényleg remek kis gép. (mindkettő)
|
szer. dec. 29, 2004 20:37 |
|
|
osi22
arany tag
|
Na tudtam, hogy vki ezzel elő fog jönni, hogy bezzeg a makró + a pana 2 két különböző dolog
Persze sajnos tudom, nem az erőssége a makrózás, de szerintem (ha már a témánál maradunk) az S1 sem talán a legalkalmasabb erre. Bár talán a legnagyobb iagzság az hogy az ebben a kategóriában lévő "ultrazoomos" gépek közül egyik sem a makrózásra termett
Mindenesetre nem vagyok az a megrögzült "makrós" tipus, úgyhogy talán nem is olyan nagy baj ez, bár bosszantó hogy a rekeszérték kiválasztás le van tíltva (de vajon miért??). De azt hiszem azért le tudok élni vele így is majd
Osi22
|
szer. dec. 29, 2004 19:18 |
|
|
Birdie [digicam]
gyémánt tag
|
... csak makrózni ne akarj a panával ...
|
szer. dec. 29, 2004 18:15 |
|
|
osi22
arany tag
|
Pika írta: Osi22-nek!
Én 3 hete vettem egy Canon PS IS S1-et. Nagyon megvagyok elégedve vele. Teljenes amatőr vagyok, de tényleg könnyű kezelni és már sikerült vele néhány jó éjszakai felvéelt is csinálnom.
Én mindenképpen ezt ajánlom.
Üdv, Pika
Köszi Pika a segítségedet!
Igen elismerem, én is vaciláltam az S1-sel, de most már nem
Annyira nagy a különbség a Pana és a Canon között, hogy számomra egyértelművé vált a döntés. Főleg miután kézbevettem mind a 2 gépet, és aztán összehasonlítottam a tesztképeket is, már nincs min agyalnom.
Szerintem egyszerűen nem éri meg azért az 1-2 + szolgátatásért sz S1 mellett dönteni(video, manuális fókusz és hosszabb záridő), ha a többi szolgáltatásában gyengébb. Különben erről már regéltem az FZ3-as topikban 1 keveset, hogy miért nem, ott lehet bővebben is olvasni róla.
Mindenesetre ez csak az én szubjektív véleményem, biztos sokan vannak (köztük te is Pika) akik másképp vélekednek
Viszont én jelenleg úgy érzem, az utóbbi időben felmerült fotózási igényeimet egy ultrazoomos gép tudná talán a leginkább kielégíteni. És nekem jelenleg 100 e ft körül az FZ3 látszik a leglogikusabb választásnak
Aztán a fene tudja, hogy tényleg jó választás lesz-e, majd az idő eldönti
Osi22
|
szer. dec. 29, 2004 14:12 |
|
|
Pika
ezüst tag
|
Osi22-nek!
Én 3 hete vettem egy Canon PS IS S1-et.
Nagyon megvagyok elégedve vele.
Teljenes amatőr vagyok, de tényleg könnyű kezelni és már sikerült vele néhány jó éjszakai felvéelt is csinálnom.
Én mindenképpen ezt ajánlom.
Üdv, Pika
|
szer. dec. 29, 2004 10:01 |
|
|
osi22
arany tag
|
Talán három gép van ebben az ultrazoomos, 100 ezer körülis, manuális beállításos "nem túl nagy" kategóriában, ami szerintem a méretet fontosnak tartóknak szóba jöhet: Olympus C-765UZ, Canon Powershot S1 IS, és a Panasonic DMC-FZ3.
Nekem is a méret a lényeg (sokat bicózom), és én egyre jobban az FZ3 felé kancsintgatok. Talán épp a kiváló optika, képminőség, a nagy stabilizált zoom,a sok maunális beállítás és a 90 e Ft-os ár az, ami nem hagy más válsztást már nekem:) Ha még volna manuális fókusz is, a legnagyobb királyság lehetne ez a gép!
Osi22
|
vas. dec. 26, 2004 16:59 |
|
|
Degeczi
arany tag
|
Skeepy1983 írta: 200000ft körül szánnék rá. Így két gép jöhet számításba
nem egészen világos, miért pont az Olympus 8080-at hagyod ki, ami ebben a 8Mp Sony érzékelőt használó társaságban talán a legjobban sikerült, még a 828-nál is jobb fölbontású objektívvel, de az idegesítő lila elszineződés nélkül
csak akkor érdemes kihagyni a számításból, ha nagyon fontos a nagy tele (szvsz a leggyakoribb fölhasználásra a jó nagylátószög fontosabb)
|
vas. dec. 26, 2004 9:17 |
|
|
Skeepy1983
vas-tag
|
Sziasztok!
Mostanába szeretnék digitális fényképezőgépet vásárolni, és úgy gondoltam ha egyszer már veszek akkor jót veszek. 200000ft körül szánnék rá. Így két gép jöhet számításba a SONY DSC-828 ill a Nikon Coolpix 8700 vagy talan meg a (Nikon Coolpix 8800) -as! Kéne nekem a segitsegetek, hogy melyiket ajanlanatok! Mindenképpen fontos lenne a tudás! Az a baj, hogy nem nagyon értek ezekhez a gépekhez ezért kérem a ti segítségeteket! Mindenképpen megbítható és árához képest jó gépet szeretnék! (Fontos a kep minősége is)
Már régóta ezt a két gépet nézegetem és a kettő közül szeretnék választani!
Köszi
|
szomb. dec. 25, 2004 21:37 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Vimre írta: A Canon A95 és a Fuju S7000 kiesett a listából. Viszont eggyel bővült a kör a KonikaMinolta Dimage Z3-mal.
Ha nem gond, én is bővíteném a listád.
Panasonic FZ3
Árban és méretben a KM Z3-mal van egy szinten, viszont vannak tesztek, amelyek a képminőséget tekintve a Panasonicot jobbnak mutatják:
http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fz3-review/index.shtml
|
szer. dec. 22, 2004 7:57 |
|
|
Vimre
ezüst tag
Csatlakozott: szer. jún. 09, 2004 7:29 Hozzászólások: 16 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
A Canon A95 és a Fuju S7000 kiesett a listából.
Viszont eggyel bővült a kör a KonikaMinolta Dimage Z3-mal.
Való igaz, hogy ezek a gépek nem olyan rettentő méretűek és súlyúak, hogy ne lehetne egy túrázás alkalmával elvinni. Ezért esett ki a A95. Kevésnek is találtam a 3x zoomot. Az S7000 ről pedig nem sok jót hallottam, olvastam.
A Kodak EasyShare DX7590-ről tud valaki valamit mondani?
|
kedd dec. 21, 2004 11:28 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Ez mindenben így van. Ha a szürke/fekete importos cucc nagy mennyiségben fogy, akkor a legális nem fogy. Ergo árat kell csökkenteni.
Pont mint a cigiknél, vagy a dvd filmeknél.
És mivel az internet csak terjed és terjed, így sokan fedezik fel, hogy hol és mi az olcsóbb.
|
hétf. dec. 20, 2004 13:27 |
|
|
Boery
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 130 Tartózkodási hely: Föld
|
Nord,
Az adott példa alapján igazad van, de mindig meg kell nézni az adott eszközre az importőr áltak kínált árakat és az un. szürke importos árakat.
Én is tudok példát mondani nem is egyet ami téged igazolna.
De tudok ellen példát is mondani.
Nem védeni akarom a szürke importos cégeket mert több szélhámos is van közöttük is, de a tevékenységük nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a hivatalos importőrök kénytelenek voltak lemondani az extra profitjukról és közelíteni az áraikat a nyugat európai árakhoz. még egy félévvel néhány hónappal ezelőtt is nagyobbak voltak a különbségek pláne május 1-e előtt.
Az tény, hogy a magyar nyelvű utasítás nagy hiányosságuk, de valószínű a versenyhelyzet miatt nem futotta volna a haszon kulcsuk típusonként kifizetni akár több százezer forintot is a fordításért. A szervízük is nehézkesebb, mert sokszor ki kellett küldeniük külföldre javíttani a gépekt .
Ismét mondom nem védeni akartam a szürke importtal foglalkozó vállakozásokat, hanem csak megvilágítani azt, hogy talán az ő tevékenységük is egített abban, hogy a márkaimportőri árak is normalizálódni látszanak.
|
hétf. dec. 20, 2004 11:30 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Boery írta: mindenféle dolgot kitalálnak, hogy a jó hiszemű embereket rákényszerítsék, hogy az ő általuk preferált drágább csatornákon keresztül vegyék meg a termékeket.
Ezzel nem értek egyet.
A szürkeimportos edigitalnál pl. az FZ3 93,6ezer Ft.
Ugyanez a hivatalos garanciát adó Fotomarketnél 95e Ft.
Majd' százezres tételnél szvsz ez olyan, elhanyagolható különbség, hogy szót sem érdemelne.
Ráadásul a plusz ezernégyszáz Ft-ért megkapjuk a normális magyar nyelvű használati utasítást és a hivatalos garanciát...
Az edigital ezzel ráadásul pont a mi fogyasztói jogunkat veszi semmibe.
|
hétf. dec. 20, 2004 8:18 |
|
|
Boery
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 130 Tartózkodási hely: Föld
|
Csak azt nem tudom, hogy ezt a hivatalos páneurópai garanciát hol adják.
Tulajdonképpen, nagyon sok forgalmazó nem a Panasonic Magyarországtól ( meg lehetne sorolni itt a többi gyártó vezérképviseleteit ) szerzi be boltjaiba a gépeket, hanem valami nyugat európai nagykerből. Ez nem nagyon teszik a vezérképvisleteknek, így mindenféle dolgot kitalálnak, hogy a jó hiszemű embereket rákényszerítsék, hogy az ő általuk preferált drágább csatornákon keresztül vegyék meg a termékeket. Pedig szerintem ha a gyártó hivatalos szervízéről van szó akkor kutya kötelelességük volna megjavítani a készüléket akár garanciálisan is, ha azt én hitelt érdemlően tudom igazolni ( számla stb ), hogy mikor és hol vettem
|
vas. dec. 19, 2004 13:43 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Ja, értem....
|
vas. dec. 19, 2004 10:04 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
CineDOG írta: Miiiii???????
Direkt felhívtam kb.2hónapja a magyar Panasonicot, és megkérdeztem a garilevél ügyet... azt mondták, ha érvényes európai gari van rá, azt itthon is elfogadják, csak nem két év garival, hanem csak egy évvel!!
A Panasonic csak hivatalos Pana garancialevéllel rendelkezőknek nyújtja a páneurópai garanciát.
A Nomatica nem ilyet ad.
|
vas. dec. 19, 2004 9:21 |
|
|
linyi
ezüst tag
|
Vimre írta: Az ünnepek előtt szeretnék venni egy digit fényképezőgépet, de nem tudom melyiket válasszam az alábbiak közül: FujiFilm Finepix S7000 (~112000Ft) : 6,3 Mp : Nincs AF segédfény Kodak EasyShare DX7590 (~100000Ft) : 10x optikai zoom, ára : Első ránézésre nem a legkézreállób Canon S1 IS (~100000Ft) : 10x optikao zoom, kihajható LCD, AF segédfény, stabilizált kép : csak 3,2 Mp (elég lesz?) Canon A95 (~80000Ft) : kis méret, 5 Mp, ez a legolcsóbb ezek közül (de hajlandó vagyok többet is áldozni), kihajható LCD, AF segédfény : kevésnek találom a 3x zoomot Amire használnám: Túrázáshoz (ezért is került bele az A95-ös, kicsi). Beltérben családi képek készítésére. Egy két bulin, nem a legjobb fényviszonyoknál. Sűrűn nyomtatnék A4 méretben. (Ennél nagyobbat nem.) A videó nem érdekel, számomra teljesen mellékes. (van kamera) Nem vagyok profi fotós, ez gondolom világos. Azonban nem rettennék meg egy-két kézi beállítástól sem. Elsőre a Kodakot gondoltam. De nagyon érdekel a Canon S1 IS. Csak az a fránya 3.2 Mp. De ész érvekkel meggyőzhatő vagyok. Addig is nézelődök a neten. Előre is kösz a segítséget. Ha van olyan gép ami nem került fel a listára de tudásban, képminőségben stb hasonló vagy jobb is talán mint a felsoroltak és az ára is max 115000 akkor szívesen veszem a javaslatokat.
Hát nem könnyű Neked tanácsot adni. Használtam Fuji S7000-es, abban volt AF segédfény, de egy nagy dög a gép, nem olyan kicsi, mint amiről álmodsz. De ez csak kis korrekció, a lényeg abban van, hogy el kell döntened, mit szeretnél.
.
A digitális fényképezőgépeknek van négy nagy kategóriája: ultrakompakt, kompakt, bridge és tükörreflexes. A legkisebbtől a legnagyobbig terjed a sor. Ahogy a kívánságlistádat olvasom, valahol a kompakt és bridge gépek között vacillálsz. Kompakt gépben legfeljebb 5-szörös optikai zoom-ot fogsz találni, de inkább a 3x-os jellemző. Tömegük kis tokkal, akkuval kb 200-300 gramm. A bridge gépekben 6-12-szeres a zoom, általában van EVF bennük, de 300-500 gramm tömegre készülhetsz fel, ami táskával, akkuval, felmegy 1 kg-ra.
.
Én is szeretek kirándulni, van családom és úgy döntöttem, hogy vállalom a nehezebb masinát, mert a hosszabb zoom-ot fontosnak tartottam. Az én gépem egy ImpressCam Elite DSC-13 (honlap: http://www.impresscam.hu), ami 4 MP-es. Többször készíttettem A4-es nagyításokat: tűéles a képe. 8,8-szeres az optikai zoom-ja és akkuval kb. fél kiló. Lassan három hónapja használom, több ezer képen vagyok túl, és nagyon kellemes gépnek találom, sok dologban többet tud, mint az előtte hetekre kölcsönkapott Fuji S7000-es (pedig az jóval nehezebb és drágább).
|
vas. dec. 19, 2004 9:03 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Na igen. Jó hogy a Panasonicnál is ennyi a hozzánemértő ember.
|
szomb. dec. 18, 2004 18:27 |
|
|
Boery
arany tag
|
Ez kezd érdekes lenni mert én is felhívtam őket, még valamikor októberben mielőtt megrendeltem volna a Nomatica-tól a kamerát.
Tulajdonképpen nem is elsősorban a garancia miatt hívtam őket, hanem a magyar nyelvű használati utasítás után érdeklődtem, és ha már felhívtam őket akkor megkérdeztem a garanciát is.
Akkor az az illető ( valahova fel is írtam a nevét de most nem találom ) azt mondta nekem, hogy használati utasítást tudnak adni cca 8000 HUF+ért, a garanciás javítást meg azon ország márkaszervíz hálózata vállalja ahol a termék forgalomba lett hozva esetemben ez Franciaország.
Én mondjuk - lehet hogy butaságot csináltam - de meg vettem a készülékhez a ZEN szerződést is, így ha az első évben elromlik a gép akkor a vásárláskori értékben választhatok bármit a kínálatukból.
Ettől függetlenül könnyen lehet, hogy neked van igazad, de akkor ezt ki tudná tutira megmondani
|
szomb. dec. 18, 2004 18:02 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Miiiii???????
Direkt felhívtam kb.2hónapja a magyar Panasonicot, és megkérdeztem a garilevél ügyet... azt mondták, ha érvényes európai gari van rá, azt itthon is elfogadják, csak nem két év garival, hanem csak egy évvel!!
|
szomb. dec. 18, 2004 17:28 |
|
|
Boery
arany tag
|
Én a Neten néztem meg a pixmania-s árat és ott 435 Euro volt, de biztos neked van igazad, ha a boltban ennyiért láttad.
Annak azért járj utánna, hogy ha haza jössz érvényes -e a garancia itthon is. Nem minden gyártónak van "Európai" vagy világ garanciája.
Én a Nomatica-nál vettem egy Panasonic MiniDV-t és itthon nem érvényes a garanciája, de ezt tudtam előre, "bevállaltam a rizikót".
A pixmanianak van Párizsban üzlete ?
|
szomb. dec. 18, 2004 16:00 |
|
|
Pika
ezüst tag
|
Köszi Boery!
Viva John Deere!
A Pixmania-nal is csak 413 Euro, és nem kell fizetnem házhozszállítást mert a boltban veszem meg.
plusz 104 Euroért adnak még 4 db aksit töltővel, egy 512-es CF I-est, és egy tokot.
Jobbat nem találtam.
Üdv, Pika
|
pén. dec. 17, 2004 16:15 |
|
|
Boery
arany tag
|
Utána néztem jelenleg az S1 IS a Nomaticánál 417.18 Euro.
|
pén. dec. 17, 2004 13:03 |
|
|
Boery
arany tag
|
Pika írta: Egyetlen probléma van csupán, hogy Párizsban vagyok jelenleg, meg még vagy 3 hónapot, így nem tudom márciusig otthon megvenni, pedig már nagyon kéne.
Megnéztem pár üzletet a városban, de a Prixmania volt a legolcsóbb. Itt amúgy 517 Euro ez a kompakt csomag, szal. olcsóbb mint az otthoni ár és a garancia is érvényes otthon. Pika
Én a helyedben megnézném a Nomatica-t is, nekik is nagyon jó áraik vannak és lehet, hogy Fraciaországon belül még sokkal olcsóbb is a házhozszállítás.
|
pén. dec. 17, 2004 12:39 |
|
|
Vimre
ezüst tag
Csatlakozott: szer. jún. 09, 2004 7:29 Hozzászólások: 16 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Az ünnepek előtt szeretnék venni egy digit fényképezőgépet, de nem tudom melyiket válasszam az alábbiak közül:
FujiFilm Finepix S7000 (~112000Ft) : 6,3 Mp : Nincs AF segédfény
Kodak EasyShare DX7590 (~100000Ft) : 10x optikai zoom, ára : Első ránézésre nem a legkézreállób
Canon S1 IS (~100000Ft) : 10x optikao zoom, kihajható LCD, AF segédfény, stabilizált kép : csak 3,2 Mp (elég lesz?)
Canon A95 (~80000Ft) : kis méret, 5 Mp, ez a legolcsóbb ezek közül (de hajlandó vagyok többet is áldozni), kihajható LCD, AF segédfény : kevésnek találom a 3x zoomot
Amire használnám:
Túrázáshoz (ezért is került bele az A95-ös, kicsi).
Beltérben családi képek készítésére.
Egy két bulin, nem a legjobb fényviszonyoknál.
Sűrűn nyomtatnék A4 méretben. (Ennél nagyobbat nem.)
A videó nem érdekel, számomra teljesen mellékes. (van kamera)
Nem vagyok profi fotós, ez gondolom világos. Azonban nem rettennék meg egy-két kézi beállítástól sem. Elsőre a Kodakot gondoltam. De nagyon érdekel a Canon S1 IS. Csak az a fránya 3.2 Mp. De ész érvekkel meggyőzhatő vagyok. Addig is nézelődök a neten.
Előre is kösz a segítséget. Ha van olyan gép ami nem került fel a listára de tudásban, képminőségben stb hasonló vagy jobb is talán mint a felsoroltak és az ára is max 115000 akkor szívesen veszem a javaslatokat.
|
pén. dec. 17, 2004 10:40 |
|
|
Pika
ezüst tag
|
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a jótanácsot!
Egyetlen probléma van csupán, hogy Párizsban vagyok jelenleg, meg még vagy 3 hónapot, így nem tudom márciusig otthon megvenni, pedig már nagyon kéne.
Megnéztem pár üzletet a városban, de a Prixmania volt a legolcsóbb.
Itt amúgy 517 Euro ez a kompakt csomag, szal. olcsóbb mint az otthoni ár és a garancia is érvényes otthon.
Na ennyi, azért véginézem mégegyszer.
Üdv mindnekinek!
Pika
|
pén. dec. 17, 2004 9:07 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
Pika: a Canon Powershot S1iS-nek is 10x-es optikai zoomja van, mindent allithatsz benne manualisan is, kihajthato LCD-je van, 640x480-as videot vesz fol 30fps-el, meretbeli korlatozas nelkul.
|
pén. dec. 17, 2004 3:28 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Canon Powershot S1IS-t itthon érdemesenn venni.
www.edigital.hu éppen 100eFt alatt, és INGYENES a házhozszállítás!!!!
Más kameráknál is érdemesebb itthon szétnézni előbb.
|
csüt. dec. 16, 2004 21:00 |
|
|
Erzsébeti
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 12, 2004 20:48 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Budapest
|
Háát nemtom...
De azért nézz körül közelebb is szerintem:)
Maga a gép 100 000 Ft alatt van áfásan
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=16 ... 0&csid=242
A kártyát ennyiért is megkaphatod.
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=76 ... 10&csid=47
Egy aksitöltőt 4 aksival kb. 6000-8000 ft-ért kapsz.
A tok meg max 4000-5000 ft.
Ha ezeket a számokat összeadod akkor:
100000
8500
7000
5000
----------
120 500 ft
És mindezt itt magyarországon is megveheted, nem kell mindenféle postaküldeménnyel foglalkozni (persze ha ez neked így jobb akkor megértem azt is:))
A Pixmanias ár 139 867 ft..
A különbözeten meg vehetsz egy frankó állványt a gépedhez, és a maradékból akedveseddel elmehetsz egy gyertyafényes vacsorára.
Szóval egyáltalán nem jó ár a Pixmania-s...
Erre még talán rájön a szállítás díja is, vagy nem? egyébként ha benne van akkor is erősen nincs pariban a hazai árakkal...
Erzsébeti
|
csüt. dec. 16, 2004 20:13 |
|
|
Pika
ezüst tag
|
Köszi Linyi!
A Pixmania-tól veszem én is valószínűleg, nagyon jó kis csomagjaik vannak együtt, pl. ez:
http://www.pixmania.com/hu/hu/75976/art ... act-f.html
Üdv, Pika
|
csüt. dec. 16, 2004 17:00 |
|
|
linyi
ezüst tag
|
AZ Index Digicam-en digitgép szettek 100 ezer forintért.
Pika írta: Szia Nord!
Most aztán feladtad a leckét! Korábban nézegettem ezt is, de valahogy félretettem...miért is? Nem tudom...majd tűnődök rajtuk. Mindenesetre az akkumlátort jobbnak tartom, mint az elemes megoldást...
Üdv, Pika
Nézzed még meg az index.hu/digicam-et, ott most van egy összeállítás akciós ajánlatokból 100 ezer forintért. EZért olyan szetteket vehetsz, amikben az akku, akkutöltő és egy 256 MB-is memóriakártya is benne van.
|
csüt. dec. 16, 2004 16:38 |
|
|
Pika
ezüst tag
|
Szia Nord!
Most aztán feladtad a leckét!
Korábban nézegettem ezt is, de valahogy félretettem...miért is?
Nem tudom...majd tűnődök rajtuk.
Mindenesetre az akkumlátort jobbnak tartom, mint az elemes megoldást...
Üdv, Pika
|
csüt. dec. 16, 2004 11:13 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Ha ebből a kettőből kell választani, akkor a Canon.
A Nikonnál a leghosszabb záridő (4 másodperc) sokszor kevés lesz, az optikája nem stabilizált, nincs spot fénymérés, nincs záridő és blende előválasztási lehetőség, előtétlencse sem tehető rá.
Ilyen tudás mellett ez a gép egyszerűen túlárazott.
Ennyi pénzért a Canon sokkal jobb választás, sőt, még a Panasonic FZ3-at is érdemes megnézned.
|
csüt. dec. 16, 2004 10:40 |
|
|
Pika
ezüst tag
|
Köszi Scrop!
Ha nem is az A95-öst, de mindenképpen akkor a Canon-t választom.
A 10x-es opt. zoomja, ami mellette szól, bár méretét tekintve az általad ajánlott jönne be. Túrázáshoz kellene főleg...
Üdv, Pika
|
csüt. dec. 16, 2004 9:41 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
Nikon 4800-at nem probaltam, de nehany mas Nikont igen. A Canon A sorozatu gepeit mar probaltam, azokkal osszehasonlitva a Canon gepei szerintem is jobb kepeket csinalnak, gyorsabbak, szamomra konnyebben kezelhetoek, erosebb a vakujuk, jobb a fogasuk.
|
szer. dec. 15, 2004 22:56 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
Pika: Canon A95-t vedd.
|
szer. dec. 15, 2004 22:50 |
|
|
Pika
ezüst tag
|
Segítene valaki dönteni please?
http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?f ... %5B%5D=667
A neten a canonnak szebbek a teszképei...nekem, mint amatőrnek...
Üdv, Pika
|
szer. dec. 15, 2004 17:06 |
|
|
Pika
ezüst tag
|
Cinedog, Birdie!
Köszi a tippeket, áttanulmányoztam azt hiszem mindent.
Végül is a Nikon CoolPix 4800-as mellett döntöttem.
Vásárolt már valaki a Pixmania-tól?
Megbízhatóak?
Üdv, Pika
|
szer. dec. 15, 2004 13:36 |
|
|