Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 8:29

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Kispósi írta:
A moto sem olcsóbb? Mert hát az csak amcsi :)

Mondom, nézd végig az árakat az amazonon. Nekem olcsóbbnak tűnik.

pén. márc. 11, 2005 13:48
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A moto sem olcsóbb? Mert hát az csak amcsi :)

pén. márc. 11, 2005 13:44
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Kispósi írta:
(sajna barátnöm miatt néha meg kell néznem nekem is :P)!

Én is ezt mondanám! :twisted: :D

Hehe. De nyugi általában hamar kikapcsoljuk mert megunja hogy állandóan szidom gyözikét meg a.... Aztán jöhet a hétföi veszekedés :twisted:

Mert ugye hát öt zavarja hogy én miért utálom öket... vannak rendesek is ugyebár. Aztán amikor a villamoson meg az utcán mellettünk álnnak meg akkor húzódik tölük elfele. Én meg mondom neki hogy hát de vannak rendesek is menj csak közelebb (persze ezek pont retkes szutykos cigók voltak :D) Szóval kezd rájönni a dolgokra ;)

pén. márc. 11, 2005 13:43
Moderátor

Hozzászólás 
Kispósi írta:
na de a cigókat félretéve továbbra is érdekelne hogy szerintetek meg lehet e csípni valami jó telót amcsiban egy baráti áron? Mert fater pont kint van és akkor hozatnék vele :)

Nézz körül az Amazon.com-on. Egy Sam D415-öt hozhatnál 40 ért :)

pén. márc. 11, 2005 13:40
Moderátor

Hozzászólás 
Kispósi írta:
(sajna barátnöm miatt néha meg kell néznem nekem is :P)!

Én is ezt mondanám! :twisted: :D

pén. márc. 11, 2005 13:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
na de a cigókat félretéve továbbra is érdekelne hogy szerintetek meg lehet e csípni valami jó telót amcsiban egy baráti áron? Mert fater pont kint van és akkor hozatnék vele :)

pén. márc. 11, 2005 13:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jaja most már EU van :wink: Lehet menni nyugatra ott úgyis jobb soruk lenne :D

Szvsz soha nem fogank beilleszkedni. Vannak rendes cigók is de ezek száma elenyésző. A többség pedig lop csal hazudik az állam meg aszisztál hozzá Egyik csoporttársam mesélte hogy náluk a faluban (szabolcsban) nemtom hány házat kaptak az álamtól (több 10millás házak) pár éve. Azóta mindet lelakták, kerítés ablak nincs... Hát a jó...

És hiába nyomja öket az kecseg ertéel is, csak ront a helyzetükön :D Csak nézzetek bele a mónikába vagy a győzikébe. Undorító (sajna barátnöm miatt néha meg kell néznem nekem is :P)!

pén. márc. 11, 2005 13:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
... Csak a két "kód" természetesen különbözik egymástól. Mást tart elfogadható, normális viselkedésnek a magyar, más a tûréshatára, mentalitása mint a romáknak.

Ergo: ugyanolyan bûn kirekeszteni, elítélni õket, mint erõszakosan beilleszteni a magyarok közé. Ez soha nem fog sikerülni.

ez így van! Ezért nem kéne erőltetni az együttélést. Ez a mi országunk, Magyarország. Ha ők itt nem tudnak úgy élni, ahogy azt elvárjuk, akkor húzzanak el - nagyon gyorsan!

pén. márc. 11, 2005 13:11
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintetek amcsiban olcsóbb a mobil?

pén. márc. 11, 2005 13:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Milyen az a "cigány mentalitású" bûnözõ elem? Milyen az a "cigány mentalitás"?

Ugye tudod, hogy több külföldi országban a magyart lopós nemzetnek tartják? Ez neked jól esik?

Azt mondod nem akarsz különbséget tenni a csaló, lopó emberek között. Akkor miért teszed? Miért írtad, hogy cigány, miért nem ember?

Személyes kérdésedre a válasz: semmi közöd hozzá.

S

"Milyen az a "cigány mentalitású" bûnözõ elem? Milyen az a "cigány mentalitás"?",
nos erre a kérdésre elég hosszú lenne a válasz. Összefoglalva: amit viselkedésükkel kiérdemeltek, ahogy élnek/éltek. (természetesen mindig a többségi viselkedés alapján ítélünk, nem arról van szó, hogy egy-egy köztük nem lehet (magyar fogalmak szerint) becsületes.)

"Ugye tudod, hogy több külföldi országban a magyart lopós nemzetnek tartják? Ez neked jól esik?"
- nem esik jól, de rászolgáltunk, ezért tudmásul veszem.

"Azt mondod nem akarsz különbséget tenni a csaló, lopó emberek között. Akkor miért teszed? Miért írtad, hogy cigány, miért nem ember?"
- nos, ebben az egy kérdésben igazad van. Ezt nyilván azért teszem, mert utálom őket. (Hogy miért utálom? Arra rászolgáltak szépen. Kifejteném, de ez nem cigánygyalázó fórum)

"Személyes kérdésedre a válasz: semmi közöd hozzá." - öszintén sajnálom.
Tudod, én is szeretném, ha a francia forradalom magasztos eszméi határoznák meg életünket, ilyen emberek élnének.
De az emberek annyira különbözők! Van aki hidegvérrel kinyír egy másik embert. Van aki gyorsít és dudál, ha gyalogost lát a zebrán! Van aki nem fékez, ha egy kutya kerül elé az úton. Ezek emberek? Ezek megérdemlik az emberi bánásmódot?
A fentieket te is gondolkodás nélkül elítéled, megveted és nem hagynád, hogy a szabadságjogaikkal élhessenek, mert annyira mások, annyira visszaélnek a lehetőséggel, az emberséggel, a társadalom toleranciájával.

Legyünk egy kicsit reálisabbak! Vannak köztünk érzések nélkül létezők, önzők, gonszak, bünőzők, csalók és tolvajok. A társadalomnak meg kell védenie magát és tagjait.

El kell érni, hogy félelem nélkül lehessen mászkálni a nyóckerben is. Ne érezzék a nők (és adott esetben a férfiak is), hogy zaklatják őket bizonyos "elemek", beszólással, kéregetéssel, stb. Ne kelljen arrébbmenni a buszon, mert felszáll egy bizonyos csoport képviselője! Ne kelljen ennyit költeni bűnmegelőzésre, bűnüldőzésre, biztosításra, biztonságra és persze büntetésvégrehajtsára (legfeljebb ítéletvégrehajtásra) sem.
Ha annak az az ára, hogy fizikailag megszűnik az érintett népcsoport, akkor legyen az. Minél előbb!

pén. márc. 11, 2005 13:06
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Akkor várom a magyarázatot az általános viselkedésükre.
Ez meg nem demagóia, hanem tény. Majd próbálj ki pár roma szomszédot, aztán lehet Őket védeni. Székesfehérváron lenne egy nagyon szép utca, ahova beköltöztették őket. Hm, azóta kész parádé ott végigmenni. A házak romokban, állandó ordibálás stb.

Maximálisan egyetértek Odo-val. Nekem sajnos volt szerencsém éveken át egy házban lakni egy 'roma' családdal, akik egymaguk tették tönkre a 18 lakásos társasházat. Mielőtt odajöttek, virágok voltak az ablakokban, tiszta falak, tiszta lépcsőház. Aztán beköltöztek, jött a kosz, szemét, csula és turha mindenhol, virágok ellopva vagy földre dobva, falak összefestve. Állandóan főzték a büdös kajáikat, szinte soha nem lehetett ablakot nyitni, lesni kellett, hogy mikor nem égetnek oda valamit. Ordibálás, veszekedés egész nap, aztán persze ráálltak a gyerekcsinálásra, évente jött egy új poronty. A kölköket állandóan kivágták az utcára, hogy ott toportzékoljanak. Egyszerűen csodálatos. Úgy tűnik, Sullának még nem adatott meg, hogy ilyen finom környezetben éljen. :roll:

pén. márc. 11, 2005 13:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
na még mielőtt átharapjátok egymás torkát, higgadjunk le egy cseppet... Az tény, hogy egy nehéz helyzetben lévő roma sokkal könnybben "boldogul" mint egy nehéz helyzetben lévő magyar. Ennek a gyökerei, mélyebben vannak.

A mindenkori kormány, -köztük a mostani is,- ott követi el a legnagyobb hibát, hogy "támogatni", asszimilálni, beilleszteni akarja erőszakkal a romákat a "magyarok" társadalmába. A magyar -mint nép, nemzetiség- ugyanúgy rendelkezik ha úgy tetszik genetikai adottságokkal, múlttal, kultúrával, stb. mint a roma. Csak a két "kód" természetesen különbözik egymástól. Mást tart elfogadható, normális viselkedésnek a magyar, más a tűréshatára, mentalitása mint a romáknak.

Ergo: ugyanolyan bűn kirekeszteni, elítélni őket, mint erőszakosan beilleszteni a magyarok közé. Ez soha nem fog sikerülni. Évszázadok beidegzett szokásait, nem lehet kormányciklusok alatt semmissé tenni. A roma alapvetően egy laza, vándorló nemzet. Csak nézzük meg az ősi mesterségeiket. Ami egy magyarnak természetes és követendő magatartás, az egy romának -természeténél és örökségénél fogva- idegen, és viszont

Természetesen a fenti sorok tisztességes és alapvetően becsületes EMBEREK-re vonatkoztak, -legyenek azok akár romák, akár magyarok- hiszen ingyenélő, csaló, becstelen tagjai mindkét nemzetiségnek vannak...

pén. márc. 11, 2005 12:46
Moderátor

Hozzászólás 
Sulla írta:

Jelen pillanatban a házunkban két cigány család lakik. Az egyik apuka egy vízvezeték-szerelő. Két gyermekük van. Nem láttam még, hogy parkettával tüzelnének. "Cigány mentalitású" lehet, mert többször összeszedi a szemetet a lépcsőházban, amit egy -történetesen magyar - család szór ki, csikkek és sörösdobozok formájában. A férj itt is vízvezeték-szerelő. Józanul még nem láttam. (Mármint, hogy ő lett volna józan.)

A másik nem is igazán család, mert egy egyetemista lányról van szó, ő albérlő. Cigarettátzás közben szoktam vele beszélgetni a gangon, elég értelmes.

Ennyit az általános viselkedésükről.

Menj végik akkor Kelet-Berlin külső részén, ahol "árja németek" csinálják ugyanezt, a házak romokban, stb. Vagy Brasília nyomornegyedében...

Vegyétek már észre, hogy a körülmények befolyásolják az emberi viselkedést, és nem a származás!

Körümény? Amikor megkapnak minden rohadt támogatást, ingyen lakást? Ott a lehetőség. De elbasszák.

Mint említettem vannak kivátelek.
Ez jó: 'cigarettázás közben szoktam vele beszélgetni, elég értelmes.'
Brazília nyomornegyedei is másik, akárcsak mondjuk Vietnam stb. Nem fognak leszúrni, ha odatévedek.

pén. márc. 11, 2005 12:45
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Ez meg nem demagóia, hanem tény. Majd próbálj ki pár roma szomszédot, aztán lehet Őket védeni. Székesfehérváron lenne egy nagyon szép utca, ahova beköltöztették őket. Hm, azóta kész parádé ott végigmenni. A házak romokban, állandó ordibálás stb.

Jelen pillanatban a házunkban két cigány család lakik. Az egyik apuka egy vízvezeték-szerelő. Két gyermekük van. Nem láttam még, hogy parkettával tüzelnének. "Cigány mentalitású" lehet, mert többször összeszedi a szemetet a lépcsőházban, amit egy -történetesen magyar - család szór ki, csikkek és sörösdobozok formájában. A férj itt is vízvezeték-szerelő. Józanul még nem láttam. (Mármint, hogy ő lett volna józan.)

A másik nem is igazán család, mert egy egyetemista lányról van szó, ő albérlő. Cigarettátzás közben szoktam vele beszélgetni a gangon, elég értelmes.

Ennyit az általános viselkedésükről.

Menj végik akkor Kelet-Berlin külső részén, ahol "árja németek" csinálják ugyanezt, a házak romokban, stb. Vagy Brasília nyomornegyedében...

Vegyétek már észre, hogy a körülmények befolyásolják az emberi viselkedést, és nem a származás!

pén. márc. 11, 2005 12:41
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Árpy írta:
"A romák a legbüszkébbek európaiságukra"

Inkább nem irok semmit, nehogy azt gondoljátok, hogy rasszista vagyok.
http://www.origo.hu/itthon/20050311aromak.html

Van aromája :)

pén. márc. 11, 2005 12:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
"A romák a legbüszkébbek európaiságukra"

Inkább nem irok semmit, nehogy azt gondoljátok, hogy rasszista vagyok.
http://www.origo.hu/itthon/20050311aromak.html

pén. márc. 11, 2005 12:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
(mekkora hülyeség már romáknak hívni a cigányokat? ilyen alapon a németeket hívhatnánk deutschoknak (hivatalosan!!!), és így tovább...)

Nyilván! De ők eljátszották a cigány szó becsületét, pejoratív szó lett. És ez nem tetszik nekik.

De van egy kis gond: mindenkinek alkotmányos joga az anyanyelvén beszélni. Így, mivel az anyanyelvemben nincs "roma" szó, hisz ez egy cigány szó, anyanyelvemben az ő megnevezésük cigány marad - mindörökre.

(A nyelv persze változik, de számomra (és mindenki számára) az az anyanyelv, amit megismert.)

pén. márc. 11, 2005 12:35
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Sulla írta:
...

Kedves S!

Mivel az off-ban vagyunk válaszolnék is.

Ez az én véleményem, a tied lehet más. Szólásszabadság akkor van, ha "Na eddig és ne tovább!" ezt csak átvitt értelemben érted, remélem úgy is értetted.
Mivel én is a szólasszabadság híve vagyok, ezért teljes mértékben helyt adok a te véleményednek, bár úgy gondolom, hogy az az aktuális (nem pártszintű, hanem általános) politika sugallta és a média által sújkolt kép.

"De szép világ lenne, ha az összes mocskos, mindenkinek tartozó magyart le lehetne ültetni." - egyetértek! Miért lenne kivétel egy másnak szándékosan tartozó, lopó, csaló, hazudó ember? Mert magyar? (Szerintem akkor már nem is az - de ez egy más kérdés.)

"És mit kéne még visszahozni? Lőjük a Dunába is őket megint?" - hát, azért a Dunát nem kéne összekoszolni velük! :)

Összefoglalva nem a cigányok ellen vagyok, hanem a cigány mentelitású, bünőző elemek ellen. Származástól függetlenül - persze. Az egy más kérdés, hogy úgy gondolom a cigányság nagyrésze, míg a többi nemzet kisrésze tartozik ide.

Végül, egy személyes kérdés: van-e rokoni kapcsolatod velük, érintett vagy-e, vagy pusztán erkölcsi, morális okokból írtad a fentieket?

Gábor

Milyen az a "cigány mentalitású" bűnöző elem? Milyen az a "cigány mentalitás"?

Ugye tudod, hogy több külföldi országban a magyart lopós nemzetnek tartják? Ez neked jól esik?

Azt mondod nem akarsz különbséget tenni a csaló, lopó emberek között. Akkor miért teszed? Miért írtad, hogy cigány, miért nem ember?

Személyes kérdésedre a válasz: semmi közöd hozzá.

S

pén. márc. 11, 2005 12:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
És miért cigány kisebbség? Vagy már nem az?

Ha nem is ingyen, de iszonyat olcsón szerzik a lakást. Ez tényleg hihetetlen. Tudnék mit mesélni a "romákról" :evil:

pén. márc. 11, 2005 12:27
Moderátor

Hozzászólás 
Sulla írta:
Odo írta:
Azért azt vegyük hozzá, hogy a rendőrök szinte semmit nem csinálhatnak a romákkal, mert rögtön ki lesznek dobva. Éppen eléggé van ez a kisebbség, ami lassan többség lesz.
Nem tudnak dolgozni? Nagyon nem is akarnak. PERSZE TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Lakást kapnak ingyen, míg a magyar hajléktalanok ott rohadnak meg az utcán. És mit tesznek a lakással? Fél év alatt teljesen tönkreteszik, képesek tüzet gyújtani a parkettán stb...

Sztereotípiáid neked is vannak rendesen. Meg kissé demagóg is vagy...
Az emberek nagy többségének sajnos ez a hozzáállása a romákhoz: Nem akarnak dolgozni, tisztelet a kivételnek (azok is általában a muzsikus cigányok).

Még azt tedd hozzá, hogy ez genetikailag van így náluk, akkor lesz teljes a kép...

pén. márc. 11, 2005 12:27
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Azért azt vegyük hozzá, hogy a rendőrök szinte semmit nem csinálhatnak a romákkal, mert rögtön ki lesznek dobva. Éppen eléggé van ez a kisebbség, ami lassan többség lesz.
Lakást kapnak ingyen, míg a magyar hajléktalanok ott rohadnak meg az utcán. És mit tesznek a lakással? Fél év alatt teljesen tönkreteszik, képesek tüzet gyújtani a parkettán stb...

Sztereotípiáid neked is vannak rendesen. Meg kissé demagóg is vagy...
Az emberek nagy többségének sajnos ez a hozzáállása a romákhoz: Nem akarnak dolgozni, tisztelet a kivételnek (azok is általában a muzsikus cigányok).

Még azt tedd hozzá, hogy ez genetikailag van így náluk, akkor lesz teljes a kép...

pén. márc. 11, 2005 12:24
Moderátor

Hozzászólás 
skynet írta:
Odo írta:

én inkább úgy fogalmaznék, hogy van a cigányok között olyan család, amelyik kap lakást ingyen. ezek közül pedig van, amelyik eltüzeli a parkettát.

te nem láttál még cigány hajléktalant amúgy? van azokból is elég.

(mekkora hülyeség már romáknak hívni a cigányokat? ilyen alapon a németeket hívhatnánk deutschoknak (hivatalosan!!!), és így tovább...)

Aham, és magyar mikor kap ingyen lakást? Soha...
Pedig a roma kifejezést 'kell' használni.

pén. márc. 11, 2005 12:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
...

Kedves S!

Mivel az off-ban vagyunk válaszolnék is.

Ez az én véleményem, a tied lehet más. Szólásszabadság akkor van, ha "Na eddig és ne tovább!" ezt csak átvitt értelemben érted, remélem úgy is értetted.
Mivel én is a szólasszabadság híve vagyok, ezért teljes mértékben helyt adok a te véleményednek, bár úgy gondolom, hogy az az aktuális (nem pártszintű, hanem általános) politika sugallta és a média által sújkolt kép.

"De szép világ lenne, ha az összes mocskos, mindenkinek tartozó magyart le lehetne ültetni." - egyetértek! Miért lenne kivétel egy másnak szándékosan tartozó, lopó, csaló, hazudó ember? Mert magyar? (Szerintem akkor már nem is az - de ez egy más kérdés.)

"És mit kéne még visszahozni? Lõjük a Dunába is õket megint?" - hát, azért a Dunát nem kéne összekoszolni velük! :)

Összefoglalva nem a cigányok ellen vagyok, hanem a cigány mentelitású, bünőző elemek ellen. Származástól függetlenül - persze. Az egy más kérdés, hogy úgy gondolom a cigányság nagyrésze, míg a többi nemzet kisrésze tartozik ide.

Végül, egy személyes kérdés: van-e rokoni kapcsolatod velük, érintett vagy-e, vagy pusztán erkölcsi, morális okokból írtad a fentieket?

Gábor

pén. márc. 11, 2005 12:21
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 

Végezetül. Hülye helyzet az egész, és nagyon nem is látok belőle kiutat. A romák nem fogják eldobni életvilelüket, bármennyire is támogatja Őket az állam.

pén. márc. 11, 2005 12:16
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
(de szép világ lenne, ha az összes mocskos, mindenkinek tartozó cigány le lehetne ültetni.... DE ÉN vissza fogom ezt hozni - szavazzatok rám! :))

Na eddig és ne tovább!

Eleget hallgattam eddig is a rasszista kijelentéseidet kedves T68m. Most telt be a pohár, nem meghetek el mellette szó nélkül.

"De szép világ lenne, ha az összes mocskos, mindenkinek tartozó magyart le lehetne ültetni."

Ez hogy tetszik? Ez nemzetgyalázás, ugye kedves? Tudom a válaszod is: azok dolgos emberek, csak olyan a helyzetük, hogy nem tudnak fizetni, mert szegény munkanélküliek! Bezzeg a tetves cigányok direkt nem dolgoznak, ugye?

És mit kéne még visszahozni? Lőjük a Dunába is őket megint?

Sajnos nem csak te vagy ezen a fórumon ezzel a mentalitással, csak pont nálad lett elég. De azért vedd nyugodtan magadra.

S

pén. márc. 11, 2005 12:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Nem vagyok jogász. Bûntetõügy, szabálysértés stb. Fogalmam sincs mi a különbség.

De azt nem hinném, ha valakinek sok tartozása van, de nincs a nevén semmi azt nem ültetik le.

nézd, ez nem hit kérdés! (mellesleg a magad megnyugtatása végett, olvasd el újra, az általad említett határozatot!)

egy fontos előrelépés (sztem vissza) volt ez a jogrendben.

pén. márc. 11, 2005 11:02
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Nem vagyok jogász. Bűntetőügy, szabálysértés stb. Fogalmam sincs mi a különbség.

De azt nem hinném, ha valakinek sok tartozása van, de nincs a nevén semmi azt nem ültetik le.

pén. márc. 11, 2005 10:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
De le lehet, nemrég olvastam egy határozatot, amiben leírták hogy vagy fizet x összeget, vagy ledolgozza ill. leüli.

ODO! Basszus! itt vitatkozol, ahelyett, hogy megkeresnéd azt a határozatot! Rögtön látnád, hogy (valószínűleg) szabálysértési bírságról van szó!

Nekem is van ilyenem: átmentem a piroson (gyalog), s megbüntetett a rendőr. (Oda volt írva, hogy vagy befizetem az ezres vagy leülöm (1 nap)) Bár kacérkodtam a gondolattal, aztán mégis befizettem.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m pén. márc. 11, 2005 10:59-kor.

pén. márc. 11, 2005 10:57
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
és az adósok börtöne? olyan itthon nincs, csak az amcsiknál? vagy csak a filmekben?

filmekben. (Sztem sehol a világon nincs ilyen (de ez ugye nem fix), sőt, az amiknál a csődeljárás is egész más. Tehát ha sok tartozás miatt csődöt indítasz magad vagy vállalkozásod ellen, akkor valahogy (pontosan nem tudom), ki tudod védeni, hogy teljesen tönkretegyenek a hitelezőid, meg tudsz tartani magadnak/vállalkozásodnak annyit, hogy újra talpra állhass.)

pén. márc. 11, 2005 10:54
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Odo írta:
De van. Pl. bűntetést is le lehet dolgozni, vagy leülni.

ne keverd! Az egyik polgári jogi tartozás, amiről te írsz az pedig büntető jogi szankció. De ott sem lehet "ledolgozni", legfeljebb leülni.

Tehát szabálysértési/büntetőügyben lehetséges a kiszabott pénzbüntetést leülni.

De le lehet, nemrég olvastam egy határozatot, amiben leírták hogy vagy fizet x összeget, vagy ledolgozza ill. leüli.

pén. márc. 11, 2005 10:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
nn írta:
T68m írta:
Odo írta:
De van. Pl. bûntetést is le lehet dolgozni, vagy leülni.

ne keverd! Az egyik polgári jogi tartozás, amirõl te írsz az pedig büntetõ jogi szankció. De ott sem lehet "ledolgozni", legfeljebb leülni.

Tehát szabálysértési/büntetõügyben lehetséges a kiszabott pénzbüntetést leülni.

és akkor adóügyben/tartozásügyben hogy járnak el?

az nem büntetőügy, hogy nem tudod fizetni. (mint írtam, tartozást NEM, csak pénzbüntetést lehet átváltani leülésre)

(de szép világ lenne, ha az összes mocskos, mindenkinek tartozó cigány le lehetne ültetni.... DE ÉN vissza fogom ezt hozni - szavazzatok rám! :))

pén. márc. 11, 2005 10:50
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Odo írta:

ne keverd! Az egyik polgári jogi tartozás, amiről te írsz az pedig büntető jogi szankció. De ott sem lehet "ledolgozni", legfeljebb leülni.

és akkor adóügyben/tartozásügyben hogy járnak el?

pén. márc. 11, 2005 10:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
De van. Pl. bûntetést is le lehet dolgozni, vagy leülni.

pén. márc. 11, 2005 10:44
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 

pén. márc. 11, 2005 10:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
nn írta:
és ha nincs a nevem semmi és keresetem sincs,akkor lecsuknak vagy kényszermunka,ugye?

ilyen már több mint száz éve nincs - sajnos. Különben a tetű cigányokat el lehetne vinni táborozni.... :)))))

pén. márc. 11, 2005 10:38
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
nn írta:
Ilyen esetekeben az apeh hogy hajtja be a lóvét?
Pl ha van a nevemen 1/6 háztulajdon akkor azt simán elárverezik nemtörődve a többiekkel?

nem, ilyen esetben megszerzik a ház 1/6 tulajdonát és semmi. Kb. olyan, mintha két testvér (illetve most hat) örököl egy házat. Egyik a másik nélkül semmit se tehet!

De ha eladásra kerül a ház, akkor persze az 1/6 az ővék lesz.

és ha nincs a nevem semmi és keresetem sincs,akkor lecsuknak vagy kényszermunka,ugye?

pén. márc. 11, 2005 10:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
nn írta:
Pl ha van a nevemen 1/6 háztulajdon akkor azt simán elárverezik nemtörõdve a többiekkel?

nem, ilyen esetben megszerzik a ház 1/6 tulajdonát és semmi. Kb. olyan, mintha két testvér (illetve most hat) örököl egy házat. Egyik a másik nélkül semmit se tehet!

De ha eladásra kerül a ház, akkor persze az 1/6 az ővék lesz.

pén. márc. 11, 2005 10:30
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
nn írta:
Emailben ezt kaptam válasznak én:

"Üzletszabályzatunk értelmében, a hiteligénylési ideje lejártát követő
hónap első napjától törlesztési kötelezettség terheli. Hiteligénylési
ideje 2004. június 30-án lejárt, tehát 2004. július 1-jétől akkor is
törlesztenie kell, ha még rendelkezik hallgatói jogviszonnyal.

Amennyiben további kérdése merül fel, kérjük hívja a
06/40-24-00-24-es ügyfélszolgálati telefonszámot."

Én is utálom a bandát. Nem hajlandóak levelezni veled, hogy figyelj ettől és ettől ennyit és ennyit kell fizetned, csak a felszólítást küldik, hogy nyolc napon belül azonnal, mert elviszik adósrabszolgának még a családomat is. Ráadásul a tavalyi elszámolás szerint a visszafizetendő összeg nőtt! Azaz hiába fizetek 3***-Ft-ot havonta, a tartozásom nő...
Most 30 Ft-tal többet utalok nekik, mint kéne, hadd legyen egy kis pluszmunkájuk a többlet könyvelésével :)

S

pén. márc. 11, 2005 10:23
arany tag

Hozzászólás 
Emailben ezt kaptam válasznak én:

"Üzletszabályzatunk értelmében, a hiteligénylési ideje lejártát követő
hónap első napjától törlesztési kötelezettség terheli. Hiteligénylési
ideje 2004. június 30-án lejárt, tehát 2004. július 1-jétől akkor is
törlesztenie kell, ha még rendelkezik hallgatói jogviszonnyal.

Amennyiben további kérdése merül fel, kérjük hívja a
06/40-24-00-24-es ügyfélszolgálati telefonszámot."

pén. márc. 11, 2005 10:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
nn írta:
Onnantól kezdve fizetni kell,amikor már lejárt az az időszak amire felvételt nyertél,szóval ha csúszol akkor már lehet is tejelni.

Ez biztos? Költségtérítéseseknek is jár a hitel. Nem?

pén. márc. 11, 2005 10:06
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Diákhitelt ne vegyetek fel semmiképp,csak ha már minden kötél szakad!

Onnantól kezdve fizetni kell,amikor már lejárt az az időszak amire felvételt nyertél,szóval ha csúszol akkor már lehet is tejelni.

És ha nem fizeted, egy idő után kiszámlázzák szívbaj nélkül az egész hiteledet ami ugye többszázezer is lehet,és jön az apeh behajtani.

Pl ha van a nevemen 1/6 háztulajdon akkor azt simán elárverezik nemtörődve a többiekkel?

pén. márc. 11, 2005 10:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
@ írta:
Tudja valaki hogy az új érettséginél az informatikában közép szinten kell-e tudni programozni? állítólag olyan pletykák vannak hogy Basic vagy Pascal kell. Még a Pascal hagyján, na de Basic-et oktatnak még valahol is???

megnyugtatlak, a basic még mindig ott van, az az alpja a legtöbb makró nyelvnek, pl. word/excel makróknak is.

pén. márc. 11, 2005 0:12
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
közép szinten? sztem kizárt, de nézd meg a felvi.hu-t ott vannak témakörök (vagy az om.hu-n)

cycy

csüt. márc. 10, 2005 23:47
Hozzászólás 
Tudja valaki hogy az új érettséginél az informatikában közép szinten kell-e tudni programozni? állítólag olyan pletykák vannak hogy Basic vagy Pascal kell. Még a Pascal hagyján, na de Basic-et oktatnak még valahol is???

csüt. márc. 10, 2005 23:27
Moderátor

Hozzászólás 
Jézusom, ez a Fásy mulató nagyon durva volt a Showderban... :D :shock:

csüt. márc. 10, 2005 22:54
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
tud valaki valamilyen ahhoz hasonló akcióról a (nagyon) közeli jövőben, mint ami kb egy hónapja volt az opelnál? a készletkisöprős, 400000 forinttal olcsóbban adós, éjjelnappalnyitvatartósra gondolok. szerintem.

opel (astra g), ford (focus), honda (civic) érdekel.

kösz!

hát a régi focusokat szerintem ideje lenne kiszórni, mert ugye jön (már itt is van) az új

csüt. márc. 10, 2005 22:46
platina tag

Hozzászólás 
Ez nagyon szép gesztus volt GazVezir, köszönjük! ;)

csüt. márc. 10, 2005 22:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ma megjelent az 1848 Teljes verziója, ami ingyenesen letölthető az Oktatási Minisztérium jóvoltából. Azonban a Sulinet szerverei az óriási érdeklődés miatt felmondták a szolgálatot, de találtam működő linkeket is.

Tehát a letöltés:
http://www.webterv.hu/1848/1848install.exe
http://www.webterv.hu/1848/1848install.D01
http://www.webterv.hu/1848/1848install.D02
http://www.webterv.hu/1848/1848install.D03
http://www.webterv.hu/1848/1848install.D04
http://www.webterv.hu/1848/1848install.D05
http://www.webterv.hu/1848/1848install.D06
http://www.webterv.hu/1848/1848install.D07
http://www.webterv.hu/1848/1848install.D08

Mindenkinek jó játékot!

csüt. márc. 10, 2005 20:54
Moderátor

Hozzászólás 
gt911 írta:
Amúgy spec nekem sem a merci sem a bmw nem jön beeee!!!!
Ez viszont már kocsinak nevezhető valami:
1967 Ford Mustang Shelby GT 500

Nem árt egy benzinkutat is venni hozzá :D

csüt. márc. 10, 2005 17:42
Hozzászólás 
Sulla írta:
Pannonnál 3-at tudsz 0 egyenleggel.

sajna vodkás vagyok...

csüt. márc. 10, 2005 17:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636 ... 785  Következő