|
Szerző |
Üzenet |
Vendég
|
pont ezaz hogy csak akkor ér a dolog valamit ha két aktiv fél van!!! egyik megmutatja a másik megnézi!! ezért kéne mindkettőt szankcionálni
"De a rosszat nem az követi el, aki megnézi, -hiszen amikor oda navigál, nem köteles tudni, hogy rosszat néz,- hanem az aki láthatóvá, hozzáférhetővé tette."
a törvény nem ismerése nem mentesít a betartása és hatálya alól......
ha valaki passziv modon néz meg illegális adatot azt nem kéne büntetni mert itt nem tehet rola az illető (pl. ha kiplakátolják az utcán és te véletlenül odanézel) de ha aktivan keresi valaki az illegális adatokat azt lehetne buntetni (pl. ha egy cikkben arrol van szo hogy szabalytalanul kerult fel a netre az adat és ott van egy link amire direkt klikkelsz azt már lehetne buntetni mert a cikk tartalmabol tudnod kellett hogy amit megnézel az törvénytelenül nyilvánosságra került adat)
|
szomb. márc. 12, 2005 14:53 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
gt911 írta: szerintem a törvénytelenül nyilvanosságra hozott adatokat megnézni sem lenne szabad igy lenne helyes a szabályozás. Kész... Szerinted. Igazad van: csukjad be a szemed.
Arra nem gondoltál, hogy ha nem nézed meg, akkor a "bűncselekmény" nem bűncselekmény? Ha nem nézed meg, nem nézi meg senki akkor okafogyottá válik az elkövetés, mert az azáltal éri el a célját, hogy a kitett -nem odatartozó, illetve nem publikus- információkat illetéktelenek számára láthatóvá teszik. De a rosszat nem az követi el, aki megnézi, -hiszen amikor oda navigál, nem köteles tudni, hogy rosszat néz,- hanem az aki láthatóvá, hozzáférhetővé tette. És mivel Te esetleg a továbbiakban még több helyen láthatóvá teszed, bűnrészessé válsz.
|
szomb. márc. 12, 2005 14:46 |
|
|
Vendég
|
BrOnZ írta: gt911 írta: És akkor mi van ha én laikusan kattintok az origo cikkben lévő linkre??? Honnan tudjam én azt hogy megszabad-e néznem vagy sem???? Eszméletlen, hogy mennyire nem érted miről van szó... Vagy nem akarod érteni?
szerintem a törvénytelenül nyilvanosságra hozott adatokat megnézni sem lenne szabad igy lenne helyes a szabályozás.
és az milyen dolog hogy bemék a mistralba veszek 150 forintért egy darab egéralátétet semmi mást és a csávókám azt mondja nekem hogy: "név? lakcím?" mondom mi van? "kell a név és a lakcim hogy számlát tudjak irni" nekem nem kell névre szolo számla jo lesz a sima blokk vagy nyugta "azt nem lehet mi olyant nem tudunk csak nevre szolo számlát tudunk adni"
Ez mért nem b*ssszza az adatvédelmi biztos csőrét????
Egy bolt ahol csak akkor vásárolhatsz ha megadod a neved és címet??
A következő lépés ha nyomkövető chipet tesznek a táskádba.
|
szomb. márc. 12, 2005 14:37 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
@ írta: így ráér a háré is.
Hahaha . Ez nagyon naiv gondolat. A tárgy annyira jó, hogy nem lehet elégszer felvenni .
B1-ből van már némi tapasztalatod középsuliból/gimiből. Meg hallgattad egy félévig (vagy nem ), tehát jobban jártál volna... Mind1.
|
szomb. márc. 12, 2005 14:06 |
|
|
Vendég
|
Nincs HáRé-m Legalábbis ebben a félévben nincs, mert ütötte volna más tárgyamat, ami jobban kellett, és mivel matek miatt csúszon, így ráér a háré is.
DH-ről én nem tudom meddig lehet felvenni, amíg jön addig jön. Jegyzettám-ot nem is tudtam, thnx hogy szóltál
|
szomb. márc. 12, 2005 13:57 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
@ írta: Én is csodálkoztam ám, hogy 50 rókával több van a számlán mint vártam
Muszáj volt ekkor utalniuk , mivel 15-e banki szünnap, a hozzá visszamenőleg legközelebbi banki munkanap 11-e. Jegyzettámogatás meg szerdán jön. Kemény 3500 Ft.
Most az tényleg igaz, hogy csak addig jár a DH, ahány évet előírt a TVSZ mintatanterv szerint az adott szakra (10 félév)? Illetve akkor kaphatsz még, ha jelentkezel egy másik szakra?
|
szomb. márc. 12, 2005 13:46 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
@ írta: Nem tudom mennyit fizettél egyes helyeken, én hangsúlyoztam hogy 10k alatt, lehet hogy ez számít. mellesleg a Dunaházban levő SPAR-ban volt ez. Nem, nem birka módjára válaszottam az Erste-t, Postabank miatt választottam azt annó, de emellett van OTP-s és Budapest Bankos is, tehát nem lehet leegyszerűsíteni, hogy BME miatt történt mindez Veszelyre én még szavaztam is Jó lenne elkerülni majd HÁRÉ-n és társainál
Mindhárom esetben 10k alatt. A DH miatt Nekem is volt PB-os, de csak addig tartottam meg, amíg nem lett az ERSTEé, utána, hogy megvette, a kondíciókban is változás történt, nemcsak a névben.
OTP-t a tömeg miatt nem komálom, meg hogy OTP-s ATM-re vagyok kényszerítve. BB közömbös. Akinek csak tudom, a Raiffeisent javaslom. Kondícióban, kamatban, szolgáltatásokban király.
Kihez jársz be előadásra? Gyakvezér? Bejársz ezekre? Házid hogy tetszik ? Menni fog?
Nem fogod Őt soha elkerülni. Majd vizsgán Ő javít, reklamálni az Ezredesnél lehetetlen. A saját gyakvezérét, aki egyébként angolul is tart előadást, lecseszte mindenki előtt, hogy milyen jogon bírálja Ő felül az Ő javítását. Ha Ő a HáRé-ra 14 pontot írt rá, az annyi. Nincs helye plusz fél pontnak, hogy meg legyen a 2-es.
|
szomb. márc. 12, 2005 13:38 |
|
|
Vendég
|
vizsla1 írta: kerelyfe írta: Ejjjj, de vastag valaki! Há' naná ! Megjött a DH (a fizu meg csúszik).
Én is csodálkoztam ám, hogy 50 rókával több van a számlán mint vártam
|
szomb. márc. 12, 2005 13:25 |
|
|
Vendég
|
vizsla1 írta: Ez f*szság. Én ma fizettem VISA Classic-kal (tehát dombornyomott), raiffeisenes, CBA-ban, ami OTP-s. És alá kell írni. Tegnap MATCH-ban, az OTP-s, ott is alá kell. Tegnap vodánál, az K&H-s, náluk is alá kell írni. MINDIG alá kell írni. Ha meg nem, ez egy olyan fontos dolog lenne, amiről az ügyfeleket előre értesíteni kéne. Annak a kedves pénztárosnak már tele lehetett a puttonya, s így próbálta gyorsabban vinni a sorát. @: csak nem Te is mentél a tömeg után, hogy húú, az egyetem ERSTÉ-s, akkor jól járok, ha nyitok egy ERSTÉ-s számlát ? A felvételről szóló levélben is írtak erről, nem? index-Veszelyhez mit szólsz ?
Nem tudom mennyit fizettél egyes helyeken, én hangsúlyoztam hogy 10k alatt, lehet hogy ez számít. mellesleg a Dunaházban levő SPAR-ban volt ez.
Nem, nem birka módjára válaszottam az Erste-t, Postabank miatt választottam azt annó, de emellett van OTP-s és Budapest Bankos is, tehát nem lehet leegyszerűsíteni, hogy BME miatt történt mindez
Veszelyre én még szavaztam is Jó lenne elkerülni majd HÁRÉ-n és társainál
|
szomb. márc. 12, 2005 13:23 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
kerelyfe írta: Ejjjj, de vastag valaki!
Há' naná ! Megjött a DH (a fizu meg csúszik).
|
szomb. márc. 12, 2005 13:19 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Móricka házasodna, de nagy dilemmában van. Felkeresi a bölcs rabbit:
- Rabbi! Házasodni akarok, de mondd mit tegyek - vegyek el egy bomba nőt, aki egész életemben megcsal fűvel-fával, vagy pedig egy rusnyát, ez esetben tudom, hogy csak Enyém lesz örökre!
Mire a rabbi:
- Hát dönts, fiam: mi a jobb: megosztani egy tortát a barátaiddal, vagy megenni egy kalap sz*rt egyedül!
|
szomb. márc. 12, 2005 13:17 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
vizsla1 írta: Ez f*szság. Én ma fizettem VISA Classic-kal (tehát dombornyomott), raiffeisenes, CBA-ban, ami OTP-s. És alá kell írni. Tegnap MATCH-ban, az OTP-s, ott is alá kell. Tegnap vodánál, az K&H-s, náluk is alá kell írni.
Ejjjj, de vastag valaki!
|
szomb. márc. 12, 2005 13:14 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Ez f*szság. Én ma fizettem VISA Classic-kal (tehát dombornyomott), raiffeisenes, CBA-ban, ami OTP-s. És alá kell írni. Tegnap MATCH-ban, az OTP-s, ott is alá kell. Tegnap vodánál, az K&H-s, náluk is alá kell írni. MINDIG alá kell írni. Ha meg nem, ez egy olyan fontos dolog lenne, amiről az ügyfeleket előre értesíteni kéne.
Annak a kedves pénztárosnak már tele lehetett a puttonya, s így próbálta gyorsabban vinni a sorát.
@: csak nem Te is mentél a tömeg után, hogy húú, az egyetem ERSTÉ-s, akkor jól járok, ha nyitok egy ERSTÉ-s számlát ? A felvételről szóló levélben is írtak erről, nem? index-Veszelyhez mit szólsz ?
|
szomb. márc. 12, 2005 13:10 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
McLaca írta: Nyilván arra gondolt a za kedves pénztáros, hogy a ZOTP hálózatán ( ) keresztül bonyolító üzletekben nem kell aláírni. Az arcképes kártyáknál meg PIN-t sem kérnek. Igaz, az optika, ahová járok (illetve a bank, aki bonyolítja a kártyás fizetést tőlük), a sima elektronikus kártyákra sem... Üdv!
Nem egy helyen vásoltam már sima kártyával, s nem kértek tőlem sem PIN kódot. Meg is lepődtem.
|
szomb. márc. 12, 2005 13:06 |
|
|
Vendég
|
Igen, én is erre gondoltam, azért mondom hogy a harmadik kártyával egy totál másik helyen is kipróbálom
|
szomb. márc. 12, 2005 12:49 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Nyilván arra gondolt a za kedves pénztáros, hogy a ZOTP hálózatán ( ) keresztül bonyolító üzletekben nem kell aláírni. Az arcképes kártyáknál meg PIN-t sem kérnek. Igaz, az optika, ahová járok (illetve a bank, aki bonyolítja a kártyás fizetést tőlük), a sima elektronikus kártyákra sem...
Üdv!
|
szomb. márc. 12, 2005 12:45 |
|
|
Vendég
|
Érdekes:
Ma voltam boltban (na nem ez ) és amikor fizettem 10 ezer HUF alatt, nyújtottam a kártyám. PIN-kód beír, várom a blokkot. Erre a nő az első példányt az igazoló szelvénynek fogja és bevágja a kasszába, én meg nézek rá. Erre mondja: "A tegnapi naptól a PIN-kódos kártyáknak nem kell aláírni." Kérdezem én, hogy ez valami rendelet, vagy csak náluk van így? Jön a válasz: "Tegnap átállíotta a ZOTP". Mondom, akkor jó...
Már csak az a kérdés, hogy én ERSTE-s kártyát adtam neki... De tény és való, másik boltban a ZOTP-s kártyán sem kért PIN-t. Majd kipróbálom BB kártyával is, és akkor ki lehet szűrni, hogy nem a ZOTP állította át, hanem minden bank
|
szomb. márc. 12, 2005 12:36 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Kész... Ezt most kaptam:
A 10 legnagyszerűbb "szőke" találmány:
1. Vízálló törülköző
2. Napelemes zseblámpa
3. Csapóajtó a tengeralattjárókra
4. A "Hogyan tanuljunk meg olvasni" című könyv
5. Felfújható céltábla
6. Tartalomjegyzék szótárakba
7. Katapultülés helikopterekbe
8. Instant vízpor
9. Lábbal hajtható talicska
10. Vízálló teafilter
|
szomb. márc. 12, 2005 12:35 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1276 Tartózkodási hely: Debrecen
|
|
szomb. márc. 12, 2005 12:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
mindamellett -sztem- egy link nem nyilvánosságra hozatal.
|
szomb. márc. 12, 2005 12:02 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
|
szomb. márc. 12, 2005 11:39 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
gt911 írta: És akkor mi van ha én laikusan kattintok az origo cikkben lévő linkre??? Honnan tudjam én azt hogy megszabad-e néznem vagy sem???? Eszméletlen, hogy mennyire nem érted miről van szó... Vagy nem akarod érteni?
Nem a megnézés a tilos. Ha az origo kitette a "tiltott" linket, az az ő dolga. Ezzel a nyilvánosságra hozással követte el a balhét. Ha Te megnézed azt a bizonyos linket (tartalmát), akkor azzal nem követsz el balhét. De!!! Ha Te is publikálod más fórumon például, akkor ugyanazt a törvénysértést követed el mint az origo...
Így, hogy Kerelyfe barátunk "csak" az origót idézte, és nem az inkriminált hivatkozást, nem vonható felelősségre. Teccem már érteni, vagy ragozzam még?
|
szomb. márc. 12, 2005 11:35 |
|
|
Vendég
|
a merci hivatalos magyar honlapja ez:
http://www.mercedes-benz.hu/default.php
nem pedig az amit te irtál
tudod nem mindegy hogy www.whitehouse.com vagy www.whitehouse.org
ha pesten nincs elég cig akkor gyere le vidékre itt a büdös balhézós emberek 99%-a cig amúgy én nem utálom a cig lakosságot (csak a rendetlen cig embereket és azokat is csak akkor amikor 50 m távolságon belül vannak)
És akkor mi van ha én laikusan kattintok az origo cikkben lévő linkre??? Honnan tudjam én azt hogy megszabad-e néznem vagy sem????
|
szomb. márc. 12, 2005 11:08 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Gondolom, atól, hogy az anyacég egy, mégis saját működési rendje van mindkettőnek, ezért fizetik is egymásnak szépen a végződtetési díjat.
De azt ne hidd, hogy ez a matávnak roszz! Gondolj csak bele abba, amikor a cégvezető a felesége nevén lévő épület bérléséért jó kis suskát fizet a feleségnek és írja le, az egész meg családban marad. Itt is ez lehet, csak kicsit másképp.
Üdv!
|
szomb. márc. 12, 2005 10:23 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Pont láttam a TV-ben egy (jogosan) felháborodott embert. A következőt mondta: "Az én kutyám 10 kilós. Most vágjam le a 2 hátsó lábát b***** meg????!"
Nagyon ráérnek Harkányban a tisztelt helyi képviselők.
Felhívták szüleimet a Matávtól, hogy március 1-től Emitel területen lehetőség van olcsóbb telefonálásra a Matáv 1515 kódját beütve. Így lényegesen olcsóbb percdíjakért lehet beszélni. Ebben csak az a fura, hogy az Emitel is 100% Matáv tulajdonban van. Ennek mi értelme van, hogy ugyanabban a tulajdonban lévő (csak más néven futó) 2 cég egymással versenyez?
Na, erre varjatok gombot!
Vagy inkább úgy kellene megfogalmazni, hogy még egy tulajdonban lévő 2 cég... Ugyanis az Emitel a jelek szerint kimarad a Magyar Telekomból.
De legalább végre megtörni látszik az Emitel monopólium.
|
szomb. márc. 12, 2005 9:31 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
kerelyfe írta: BrOnZ írta: kerelyfe írta: Akkor az origo is törvényt sértett! Igen. De ha az origo törvényt sértett, akkor nekünk is szabad? Nem, persze nem. De nem is gondoltam bele. Köszi, hogy szóltál. Igazán nincs mit, spongyát rá. Így most korrekt.
|
szomb. márc. 12, 2005 9:26 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
BrOnZ írta: kerelyfe írta: Akkor az origo is törvényt sértett! Igen. De ha az origo törvényt sértett, akkor nekünk is szabad?
Nem, persze nem. De nem is gondoltam bele. Köszi, hogy szóltál.
|
szomb. márc. 12, 2005 9:10 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
kerelyfe írta: Akkor az origo is törvényt sértett! Igen. De ha az origo törvényt sértett, akkor nekünk is szabad?
|
szomb. márc. 12, 2005 7:54 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
BrOnZ írta: Már bocs, de nem törvénytelen véletlenül a direkt link közzététele, publikálása? "...Az Invitel közleménye szerint a honlapon elhelyezett anyagok nyilvánosságra hozatala bűncselekmény, ezért sem a szájt elérhetőségét, sem a tartalmát nem közöljük..." (c)Index
Akkor az origo is törvényt sértett!
Hacker állhatott bosszút az Invitelen
2005. március 11., péntek, 16:42|Utolsó módosítás: 2005. március 11., péntek, 17:27
Inviteles ADSL-előfizetők adatait, a vállalat belső levelezéséből származó részleteket, illetve az internetszolgáltató egyes szervereinek hozzáférési adatait publikálta egy ismeretlen a világhálón. A valószínűleg belsős munkatárs által kiszivárogtatott adatokat a hacker bosszúból tette elérhetővé egy brit webhelyen.
Az állítólagos hacker bosszúból tette fel a belső használatra szánt adatokat az internetre, mondván: az Invitel korábban letiltotta egy ADSL-előfizetőjének hozzáférését, miután a Microsoft feljelentette az internetezőt, hogy fájlcserélő hálózaton csereberélt jogvédett szoftvereket. A feldühödött hacker az Invitel magatartását "pofátlan döntésként" jellemezte, s kilátásba helyezte: bármelyik másik szolgáltatóval is megismétlődhet, hogy hasonlóan érzékeny adatok kerülnek fel az internetre, ha hasonló okokból letiltják előfizetőik hozzáférését.
Nem feltörték, kiadták
A szolgáltató az [origo] megkeresésére közleményében egyértelműsítette: az Invitel hálózatát nem törték fel, ám hogy az adatok miként kerülhettek fel a világhálóra, egyelőre vizsgálják. Ez megkérdőjelezi a hacker azon állítását, hogy bármelyik szolgáltatót utolérhetné a felhasználók bosszúja, hiszen vélhetően az Invitel belső munkatársa juthatott az adatokhoz, nem kívülről hatoltak be az ügyféladatbázisba. A szolgáltató - mivel az adatok publikálása több bűncselekményt is megvalósít - feljelentést tett a rendőrségen.
Március 6-ára datálható az első olyan fórumbejegyzés, ami a http://www.geekguild.co.uk/invitel oldalra mutat - vélhetően tehát legalább azóta szerepelnek az adatok a világhálón. Nem derül ki, hogy a brit honlaptulajdonosnak van-e köze a történtekhez, vagy az ő honlapját feltörte a bosszúszomjas felhasználó és egyszerűen feltöltötte a fájlokat. A lapunk által küldött e-mail visszapattant a webhelyen megadott címről, így az angol honlaptulajdonost nem tudtuk megkérdezni az inviteles kakukktojásról.
Régi ügy
Emlékezetes, néhány héttel ezelőtt került fel egy levél az internetre, melyet az Invitel írt egy ADSL-előfizetőjének, felszólítva őt, hogy a számítógépén megosztott programokat távolítsa el a gépéről. A szoftvercsereberét a Microsoft szúrta ki, s fordult a szolgáltatóhoz, kérve, hogy intézkedjen. Az Invitel felfüggesztette előfizetője hozzáférését addig, amíg az nem nyilatkozott arról, hogy a programokat letörölte.
Rátonyi Gábor Tamás
|
szomb. márc. 12, 2005 7:47 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=20301
Harkányban kilóra mérik a kutyákat
Harkány - Furcsa rendeletet alkotott a helyi önkormányzat: amennyiben a kutyatulajdonos második ebe öt kilogrammnál nehezebb, annak büntetést kell fizetnie vagy meg kell válnia a kutyától.
A harkányi gazdák most fel vannak háborodva. Kínjukban csak nevetnek: kénytelenek lesznek fitneszterembe elvinni kedvenceiket, hogy ne lépjék át a súlyhatárt - mondják.
Rapp Mária családi házában 8 kutyát tart.
- Nem fogom elajándékozni drágaságaimat. Élni sem tudnék nélkülük - magyarázza az asszony. Hornyák Tibornak két nagy testű kutyája van.
- Ezek szerint marad a koplaltatás vagy jön a büntetés - legyint keserűen.
- Nem fogunk mérlegelni. Mármint az öszszes kutyát. De figyelmeztetünk minden tulajdonost, tartsa be a szabályt - nyilatkozta a Blikknek Bédi István, Harkány polgármestere, aki szerint a rendelet célja, hogy a városban nyugalom legyen és egy háztartásban ne legyen két nagy testű kutya. - Nem a jelenlegi tulajdonosoknak akarunk ártani, mindössze arról van szó, hogy aki most gondolkodik a kutyatartáson, az a rendeletnek megfelelően szerezze be kutyáját.
Milyen jó dolga van a képviselőtestületnek, hogy ilyenekkel kell foglalkoznia, más sürgős ügye nincs!
|
szomb. márc. 12, 2005 7:41 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Már bocs, de nem törvénytelen véletlenül a direkt link közzététele, publikálása?
"...Az Invitel közleménye szerint a honlapon elhelyezett anyagok nyilvánosságra hozatala bűncselekmény, ezért sem a szájt elérhetőségét, sem a tartalmát nem közöljük..." (c)Index
|
szomb. márc. 12, 2005 7:40 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
Fonixx írta: Vicc:
Japán turista eljön Budapestre, körülnéz rendesen, aztán hazaír a feleségének: "Képzeld drágám, Budapesten annyira kátyúsak az utak, hogy az emberek traktorral járnak."
Ez vmelyik nap volt, és nagyot nevettünk rajta!
|
szomb. márc. 12, 2005 7:30 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
BrOnZ írta: Ez kész! "...Belső bosszú az Invitelnél? Az Invitel belső rendszeréről, pontosabban az előfizetők adatait kezelő szoftverről készült képernyőmentéseket tett közzé ismeretlen tettes egy brit szájton. A távközlési cég feljelentést tett, és annyit már kiderített, hogy nem külső behatolás eredményeképpen kerültek ki az információk..." "...Bekapja: 1) a microsoft, mert **** adtak ki a kozlemenyukben. Van szo IP cimrol, weblaprol, es keygen megosztasarol. Ha az illeto weblapra kirakta a keygent, hogy kerult szoba ADSL elofizetese, es annak blokkolasa? Ha az inviteles IP-jen futtatott webszervert, miert nem ezt írtak, es egyaltalan, akkor hogy kerult a microsoft latokorebe? Az egesz zavaros, **** van keverve, ketseg nincs. 2) az invitel, amiert felszolítas helyett letiltottak az elofizetot. Etikatlan, felhaboríto, es bar ez legyen az utolso szempont, de nekik sem jo. Amit alabb latni lehet, nehany morzsa abbol, amit nem terveztunk megosztani senkivel. Nem az ugyfelek ellen iranyul, semmi jelszo vagy telefonszamlista, ilyesmi. (A tobbi szolgaltatoval is megtortenhet ez, barmelyik nap, ha hasonloan pofatlan donteseket hoznak a fontos kerdesekben.)..." Teljes cikk: http://index.hu/tech/jog/boss0311/
http://www.origo.hu/techbazis/internet/20050311invitelfricska.html
Ctrl+F keyword= invitel
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MVD szomb. márc. 12, 2005 7:49-kor.
|
szomb. márc. 12, 2005 7:27 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Ez kész!
"...Belső bosszú az Invitelnél?
Az Invitel belső rendszeréről, pontosabban az előfizetők adatait kezelő szoftverről készült képernyőmentéseket tett közzé ismeretlen tettes egy brit szájton. A távközlési cég feljelentést tett, és annyit már kiderített, hogy nem külső behatolás eredményeképpen kerültek ki az információk..."
"...Bekapja:
1) a microsoft, mert **** adtak ki a kozlemenyukben. Van szo IP cimrol, weblaprol, es keygen megosztasarol. Ha az illeto weblapra kirakta a keygent, hogy kerult szoba ADSL elofizetese, es annak blokkolasa? Ha az inviteles IP-jen futtatott webszervert, miert nem ezt írtak, es egyaltalan, akkor hogy kerult a microsoft latokorebe? Az egesz zavaros, **** van keverve, ketseg nincs.
2) az invitel, amiert felszolítas helyett letiltottak az elofizetot. Etikatlan, felhaboríto, es bar ez legyen az utolso szempont, de nekik sem jo. Amit alabb latni lehet, nehany morzsa abbol, amit nem terveztunk megosztani senkivel. Nem az ugyfelek ellen iranyul, semmi jelszo vagy telefonszamlista, ilyesmi. (A tobbi szolgaltatoval is megtortenhet ez, barmelyik nap, ha hasonloan pofatlan donteseket hoznak a fontos kerdesekben.)..."
Teljes cikk: http://index.hu/tech/jog/boss0311/
|
szomb. márc. 12, 2005 6:17 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
|
szomb. márc. 12, 2005 0:17 |
|
|
Fonixx
ezüst tag
|
Vicc:
Japán turista eljön Budapestre, körülnéz rendesen, aztán hazaír a feleségének:
"Képzeld drágám, Budapesten annyira kátyúsak az utak, hogy az emberek traktorral járnak."
|
szomb. márc. 12, 2005 0:17 |
|
|
Cycy
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 998 Tartózkodási hely: Székesfehérvár - Budapest
|
hómlessz
skynet, az a véleményem (18-19évesen), hogy való igaz, hogy nem csak a c-kkel van baj, de velük nagyobb százalékban van baj. Ergo ha veszel egy nemcigány magyart, meg veszel egy cigány magyart (ha tetszik, he nem, ő is magyar - ez nem neked szól), akkor nagyobb eséllyel lesz a cigóval baj, mint a sima hunpolgárral.na csak ennyi
jah a bsplayert nem próbáltam, de nekem a divx-xvid decode minőségét kéne gyengébbre vennem, ez sztem nem lejátszófüggő, de köszi a tippet, azonnal megnézem.
cycy
|
pén. márc. 11, 2005 23:30 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
Gyerünk az Auchanba akciós sonkárt venni 567-ért!
Majd a JEMben megtudjuk miért is kerül ez a piaci ár 2/3-ába. (tudom nem helyes, de így sikerült)
|
pén. márc. 11, 2005 23:09 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
gt911 írta: nem pgsm ügyfél vagyok hanem vodka pgsm céget akkor hagytam el (a döntésen kb. 12 másodpercet rágódtam) amikor bevezették a fizetős ügyfélszolgit
Már újra free!
|
pén. márc. 11, 2005 22:32 |
|
|
Vendég
|
hm...
tapasztaltam már sok dolgot cigósat is meg nem cigósat... nem magyarázni akartam csak példát írtam arra hogy mindkét oldalnak lehet igaza és hogy miért... amúgy semmi bajom a NORMÁLIS barnákkal sőt a szép és ápolt barna lánynak van némi extra varázsa ami egy magyarnak nincs... (sajnos cigó bnőm még nem volt de afrikai csokoládé testű bnőm igen.. húúúú)
nem pgsm ügyfél vagyok hanem vodka
pgsm céget akkor hagytam el (a döntésen kb. 12 másodpercet rágódtam) amikor bevezették a fizetős ügyfélszolgit
|
pén. márc. 11, 2005 22:16 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
gt911: nem adnék lehetőséget arra, hogy lefogyjon az egyenlegem, mivel nyomonkövetem. Arra gondoltál már, hogy prepaidben kapsz 25% kedvemzényt a 14,4-as töltésnél, amit 1 év alatt kell felhasználnod, postnál meg jóesetben igénybeveheted a top3-at, pannonteamet, pannonpluszt, és kényszerítve vagy arra, hogy kifizesd a 3600-at, amit ha nem használsz fel, valódi havidíjnak fog minősülni? Amúgy eddig valóban csak a voda az, amelyik a hangon kívül másra nem engedi felhasználni a h ívidíjat (lásd barbiéknáél a társkártyás csomagok: SM-re is felhasználható - az más kérdés, hogy hálón kívüli hangra nem)
sulla: cigó-témában nem lehetséges az, hogy próbálod bemesélni Magadnak azt, ami nem létezik? Ugye nem gondolod komolyan, hogy mindazok, akik Veled ellentétes vélményen vannak, csupán a közhit miatt vélekednek így? Túl sok élő példa van rá, hogy ne vedd ezt észre, hogy miért vélekednek az emberek ebben a témában másképp, mint Te. A cigányság saját magát teszi tönkre azzal, hogy nem változtat a saját helyzetén. De miért is tenné? A s*gge is ki van nyalva. De úgy alapjáva véve: ők gondolkoznak ilyesmin? Nem! Irirgy-mirigyből is mi lett? Elmarasztalták a TV2-t. De miért? Fájt az igazság? Az értelmesebb része a cigányoknak úgy sem veszi fel. Tehát ha van kivétel (Én is ismerek ilyen családot, ráadásul ők még román cigányok is), az meg csak erősíti a "szabály"-t .
A cigányság legalább akkora probléma, mint a magyar egészségügy. A pénz átcsoportosításával a másik feljavítható lenne.
Megvan a lehetőség mindegyik számára, hogy változtasson, ahogy él. De a többség nem akar. Ők így döntöttek. Ha meg nem akar változtatni rajta, ne csodálkoozn, ha kirekesztik.
cycy: BS Player sem segít?
Helyesírás: szörnyű, cycy írásában egy ideig elgondolkoztam azon, hogy mi a baj azzal a szóval, hogy "muszáj" . És az egyik haverom is "ijen". Meg "mijen". És tudja, hogy rosszul írja, de csakazértis.
|
pén. márc. 11, 2005 21:00 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
gt911 írta: Mind a két normál magyar ember típus véleménye megérthető valamilyen szinten. Vagy nem? Vagy nem... Nézd: nem akarlak megbántani, de hozzászólásod arra enged következtetni, hogy véleményed ugyan van, de tapasztalatod vajmi kevés... Ezzel "zsenge" életkorodra akartam célozni, mivel ifjúi hévvel akarod megmagyarázni a problémákat. Ez nem baj, de azért ne nagyon éld bele magad a saját véleményedbe... Tudod a tapasztalat az olyan dolog amely nem tanítható... Egy idő után rá fogsz jönni, hogy az életben -és itt nem csak a "cigó"(sic!) kérdésről van szó,- nem csak fekete és fehér létezik... Számtalan árnyalata van ennek és ez még csak két szín... qt911 írta: Amit a moderátorok megengednek azt a többieknek el kell viselni nem? Azé vannak moderátorok hogy rendet tartsanak. Ha neked az itt uralkodó rend nem tetszik akkor változtasd meg a rendszert és a működési elveket vagy pedig... Amúgy én soha nem nyitottam egy új topikot sem. Én nem olvastam sehol, hogy megemlítettek volna név szerint... Miért érzed magad érintettnek? Ne legyen már üldözési mániád.
Ami a moderátoros véleményedet illeti: azért mert minden egyes alkalommal nem koppintanak a moderátorok valakinek az orrára, még nem jelenti azt, hogy az illető "etikusan" viselkedik... Tudod ez is egyfajta demokrácia... Számítunk arra, hogy valaki(k) észbekap(nak): hátha túllőttek a célon és saját maguktól is tudják korrigálni a viselkedésüket. Ez egyfajta IQ szint megelőlegezés...
Egy úton nem azért vannak korlátok, hogy azok között pattogva kelljen közlekedni. Okos ember az úton halad, ebből adódóan számára a korlátok csak jelképesek, hiszen az ő korlátai nem az út szélén vannak, hanem saját magában. (Itt a korlátokat jó értelemben említettem.) Ha az úton egy embert csak az épített korlát tart meg, akkor az régen rossz...
|
pén. márc. 11, 2005 18:18 |
|
|
Vendég
|
Amit a moderátorok megengednek azt a többieknek el kell viselni nem? Azé vannak moderátorok hogy rendet tartsanak. Ha neked az itt uralkodó rend nem tetszik akkor változtasd meg a rendszert és a működési elveket vagy pedig... Amúgy én soha nem nyitottam egy új topikot sem.
|
pén. márc. 11, 2005 17:51 |
|
|
Vendég
|
Cigó témába nem akarok belekeveredni de azt azért tudni kell hogy:
Vannak normál magyar emberek akik pl. nap mint nap busszal közlekednek. És amikor nap mint nap azt látja a normál magyar ember hogy a buszon 14 részeg cigó van akik legutóbb 34 éve láttak szappant és ordibálnak és nem hagyják békén a többi utast.... Nos érthető hogy az ilyen normál magyar ember azt kivánja hogy az egész bandát úgy ahogy van vigyék vissza oda ahonnan jöttek (Indiába) mert oda valók és nem euba. Érthető.
Van egy másik fajta normál magyar ember aki nap mint nap az új volvo s80 kocsikájával jár melózni valami elit helyre és életébe nem került még cigó közelébe és nem érezte a cigók jellegzetes aromáját mondjuk egy tömött tömegközlekedési eszközön. Hanem mondjuk van egy elit cigó ismerőse aki pl. cigó nő és marha jól néz ki és ápolt és értelmes és 5 nyelven beszél és dr. akárki 4 diplomával.... Nos ez a fajta normál magyar ember nyilván nem küldi el sehova a cigókat hisz nem is tudja hogy abból is van ilyen is meg olyan is.
Ennyi. Mind a két normál magyar ember típus véleménye megérthető valamilyen szinten. Vagy nem?
|
pén. márc. 11, 2005 17:48 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Nem tudom hogy gondolják, hogy olyannak is kell fizetnie akinek semmi munkája nincs. Menjenek a.....
|
pén. márc. 11, 2005 17:33 |
|
|
Vendég
|
Sulla írta: Én is utálom a bandát
Szerintem inkább örülj neki hogy kaptál hitelt...
Amúgy nem volt kötelező felvenni...
Aki régen volt egyetemista az kapott kettőt a szeme alá (= tandíj) nem pedig hitelt...
Én is felvettem egy évre de megbántam hogy olyan hülye voltam hogy felvettem.... Mivel kevés a fizum ezért kicsik a törlesztőrészletek.... Ez per pillanat nem gond de ha hosszú távon nézed akkor gond mert ha valaki felveszi öt évre és mindig marha kicsi lesz a fizetése akkor egész a nyugdíjkorhatárig fizetheti a részleteket mert olyan kicsik a havi törlesztések hogy nem lehet vele legyőzni az éves kamat miatt gyarapodó össztartozást.
Akkor is fizetned kell ha az ég világon semmilyen jövedelmed nincs. Tehát pl. munkanélküli vagy de segélyt sem kapsz. Törleszteni akkor is kell havonta. Ha hat hónapig nem fizetsz akkor adják át az ügyed az apeknek.
|
pén. márc. 11, 2005 17:30 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Új ügynöklista
Kertész Magdi:
A rendszer legaktívabb és legszorgalmasabb elvársnője. Rendszeresen megbízható jelentéseket hozott a Rózsa nevű imperialista, nyugati eszméknek teret adó kocsmából. Jelentéseiben rámutatott, hogy a helyiségnek nincsen konyhája, sőt szakácsa sincs. Ezért bármilyen termékük kizárólag csempészáru lehet. Lefülelte Bartha Zsoltot, aki titokban éppen a nyugati filmipar erkölcsromboló elemének, Tom Cruisenak adta kölcsön hangját. Rámutatott arra, hogy Balassa Imre gyerekként vette feleségül a kocsma tulajdonosát, Pandát. Az utóbbi elvtársnőnél enyhítő körülmény, hogy mindig vörösben jár.
Taki bácsi:
Nem túl aktív ügynök, de büszkeségünk a Lada reklámarca. Jelentéseiben gyakran beszámolt arról, hogy Vágási Feri néha hamis ezrest adott neki taxizás után, amit a nyomdában csináltatott. Jelentései szerint Etus a kerámiáiba néha elrejtette Virág doktor kioperált manduláit, amit aztán új pácienseknek továbbított. Mágenheim doktor rendszeresen illegális hajnövesztő kísérleteknek vetette alá magát a kórházban, ráadásul éjszakánként műtéteket végzett egy bizonyos Gábor Gábor hajszalonjában, aminek kulcsát felesége bocsátotta rendelkezésére.
|
pén. márc. 11, 2005 17:03 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Valóban nagyon zavaró, ha valaki új topicot nyit...
|
pén. márc. 11, 2005 16:53 |
|
|
Cycy
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 998 Tartózkodási hely: Székesfehérvár - Budapest
|
SilentKiller írta: {...} A kedvencem: a helyesírás király, lassan falra mászom tőle... {...}
Ez most itten mire vonatkozik? (nem az érdekel igazából, hogy kire)
Ha arra, hogy néha belekötünk néhány alacsony színvonalú ("színvonaltalan") hsz-be, ami hemzseg a helyesírási hibáktól, akkor szerintem ezt nem kéne kifogásolni. Attól még, hogy számítógépen írunk, nem kéne elfelejteni helyesen írni, szerintem ez alapvető, meg amúgyis, minél több hibát látunk, annál könnyebben fogunk mi magunk is ilyeneket elkövetni.
És ez meg is határozza valamennyire a színvonalat, egy értelmes, tanult, felnőtt ember tudjon már helyesen írni. (itt pedig nem feltétlenül a bevett rövidítésekre gondoltam, mint a "hsz", "szvsz", hanem a "muszáj" meg "ilyen" meg társaira)
De hála Istennek van topic erre is.
cycy
|
pén. márc. 11, 2005 15:23 |
|
|
SilentKiller
platina tag
|
Ez más... Nekem tele van a hócipőm néhány "fórumtárssal"! Fossák magukból naponta az új topicokat és a legtöbb dologhoz úgy szólnak hozzá mintha csak arra mennének rá, hogy nagyobb szám legyen a hozzászólásuknál. Nem értem miért kellett idejönniük a ***uru fórumról. Ott is ezt csinálták csak mivel ott még több a debil, ezért eljöttek onnan... hiszen a debilek kiutálták a még debilebbeket. Úgyhogy most itt tisztelnek meg értelmesen egyszavas és fölöttébb IQ-s beszólásaikkal (pl.: best of best, D** FOREVER!, csakisaSagematelefonmindenmásxar, *** lesz a világ legjobb telefonja 3 év múlva, én az árat és a szolgáltatást nézem nem a márkát, stb.)
A kedvencem: a helyesírás király, lassan falra mászom tőle...
"Általában" nyugodt ember vagyok de lassan már egy hete már kész vagyok amit meglátom az első 5 vezető topic-ot és az abban némelyik hozzászóló nevét és hozzászólásait. Tudom ez most utálkozásnak tűnhet (lehet, hogy az is) de könyörgöm csináljatok már velük valamit mert ha így megy akkor lassan nyitni kell egy olyan topicot, hogy "utáljuk az ***, ****, ****, felhasználót mert naponta 15 topicot nyit és mindenhová egysoros okosságot vagy linket szúr be"
A nap süt és ez a lényeg mea culpa ha valakinek a lelkébe gázoltam volna...
|
pén. márc. 11, 2005 14:54 |
|
|