Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 12:47

Hozzászólás a témához  [ 48 hozzászólás ] 
Vodafone-stop a Belügyminisztériumnál 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
SharpGx15tulaj írta:
hm-hm... tarifikációs rendszerek??

hm-hm...micsodi?? :)

szomb. jan. 22, 2005 23:37
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
hm-hm... tarifikációs rendszerek??

szomb. jan. 22, 2005 20:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Carline írta:
Ha nem erről volt szó a topikban akkor storno.

Hát, nem erről volt szó... :lol:
Egyébként nem 10 mp, hanem 1 mp a számlázási egység.

szomb. jan. 22, 2005 14:03
ezüst tag

Hozzászólás 
Én a feleségem által már több mint két éve ilyen bm-kormányzati csomagban vagyok.
A szupertitkos előfizetésről (mely szerintem nem az):
Induláskor megrendeltem az akkor még korlátlan vodanetet a korlátlan wappal, ami most már csak 1GB. Ennek a havidíja 3125Ft.
A csomag havidíja 2250Ft. Ebbe bennevan 20SMS (soha nem fogyasztom el :) ) plusz a havidíj teljes egészében lebeszélhető.
Percdíj: Csúcsidőben mindegyhova 30Ft
Csúcson kívül + hétvégén 23Ft.
Ha jól tudom 10mp-es egységekben számláz.

Ha nem erről volt szó a topikban akkor storno.

Carline

pén. jan. 21, 2005 17:46
arany tag

Hozzászólás 
k_chris írta:
....
az meg a másik hogy versenyeznek a szolgáltatók a NAGY (posta/BM/stb) cégekér de közben olyan percdíjakkal operálnak amik majdnemhogy (kis túlzással) ráfizetéses neki (illetve pont az alacsony ill nulla percdij miatt iszonyú alacsony a cégre vetített ARPU), akkor minek kell neki annyira? Annal még ugyanannyi dominós/praktikumos/vitamaxos is több forgalmat/nyereséget generálhat...

Nem tudhatod, hogy mennyi az önköltsége 1 hivásnak, de nem 20 ft az biztos. A hálózat rég kész, fejlesztés 0 -> 10 ft-os híváson is van nyereség.

szomb. jan. 08, 2005 11:04
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
én azt nem értem hogy a nagy szolgáltatók ha egyedi csomagot kell adni miért csak a userszámot nézik, nálunk mindenkinek van elég szép kis kerete amit le is nyom :wink: mégis az volt a mondás hogy nincs meg az 1 céges 50 vagy mennyi és az alatt szó sem lehet spéci ajánlatról. kérdem én ha 50 olyan emberke van aki annyit dumál mint egy "csóró prepaides" az többet ér mint 20 olyan aki le se rakja a telefont :?: :?: :?: :?: .

az meg a másik hogy versenyeznek a szolgáltatók a NAGY (posta/BM/stb) cégekér de közben olyan percdíjakkal operálnak amik majdnemhogy (kis túlzással) ráfizetéses neki (illetve pont az alacsony ill nulla percdij miatt iszonyú alacsony a cégre vetített ARPU), akkor minek kell neki annyira? Annal még ugyanannyi dominós/praktikumos/vitamaxos is több forgalmat/nyereséget generálhat...

szomb. jan. 08, 2005 9:12
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
mrvf írta:
... valami lehetett ebben a szerzõdésben amit a Voda nem teljesített...

Persze. :D

ezen én is csak röhögni tudok, fõleg annak az ismeretében, hogy a büdöslábú postásoknak nem volt elég az ingyenduma, ingyensms-t is kértek, az amúgyis röhejesen olcsó csomagjukra - s megkapták.

Egyébként volt képe az egyik ismerõsömnek a fentiekre hivatkozva nem visszahívni, mikor neki a mobilját is a cég fizeti, korlátlanul! (mindegy, én nem haltam bele abba a két-három percbe)

szomb. jan. 08, 2005 0:45
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
mrvf írta:
... valami lehetett ebben a szerződésben amit a Voda nem teljesített...

Persze. :D

pén. jan. 07, 2005 20:26
ezüst tag

Hozzászólás 
Tényleg valami gáz lehet a Voda és a BM között, mivel ilyen lépést ritkán szoktak tenni! Szerintem itt nem kötségmegtakarításról van szó csupán, hanem a BM kötöt a Vodával egy szerződést - amely hétpecsétes titok természetesen - amely értelmében kedvezményes percdíjak stb, de 2005. január 1-től valami lehetett ebben a szerződésben amit a Voda nem teljesített. Erre válaszul a BM lépett.....
(amit már itt páran említettetek a 0 Ft-os dumálást, én erről hallottam...)

Tény nem szép lépés volt a BM részéről, de biztos lesz foganatja és átgondolja a Voda. Azért arra kíváncsi leszek a Voda mit lép, illetve hogyan reagálja le a dolgot!

pén. jan. 07, 2005 19:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Nálunk van erre gestapo :)

Kinek küldhetem a CV-m? :lol:

pén. jan. 07, 2005 16:12
platina tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:

Nálunk is jó volna, nekem legalábbis nagyon szúrja a szememet ez a viselkedés.

pén. jan. 07, 2005 13:06
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
simico írta:
...

pén. jan. 07, 2005 12:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
...
Ugyanis mindenkinek két kódja van, egy magán és egy céges hívásokra. A magán hívások ára automatikusan ketyeg le a fizetésünkből, a cégeseknél meg ha párszáz forintnál magasabb a számla, meg kell indokolni, hogy kit hívott az ember és miért. Na EZZEL tényleg lehet költséget csökkenteni, nálunk asszem 10% alá esett a teljes (!) telefonköltség

Akkor nálatok vagy a dolgozók nagyon becsületesek, vagy az ellenőrzés nagyon jó.
Én most a negyedik melóhelyemen vagyok a telekommunikációért (is) felelős, egyik helyen ilyen "céges és privát kódos", másik helyen X Ft feletti hívásokkal tételesen elszámolós, megint másik helyen a kettő valamilyen kombinációja volt. És mindegyiknél szép összegeket pofáztak el az emberek. Mert simán az összes rokont, havert, stb, hívta a céges kóddal (persze azért tessék-lássék volt 1-2 minimális költségű privát kódos hívás, hogy ne legyen annyira feltűnő a dolog), vagy a tételes elszámolásnál simán megadott mindenki egy ügyfélkódot a privát hívásokra is (vagy az X forintos limit elérése elött megszakította a hívást és újrahívta a havert, így a hívással nem is kellett egyáltalán elszámolni hó végén). 3-400 embernél már külön gestapo részleg kéne a néhány százezer hívás tételes átvizsgálására, hogy tényleg nem csalnak-e a dolgozók.
A mobil adapter(ek) használata szerintem 10-20 fő feletti cégeknél vagy egy bizonyos forgalom elérése után alapvető dolog, komolyabb forgalom esetén már érdemes bérelt vonalon vagy pont-pont ISDN vonalon közvetlenül a szolgáltatóhoz vinni a forgalmat (még olcsóbb percdíjat kínál a szolgáltató, az adapterek nem terhelik a helyi cellát, sokkal több mobil irányú hívás mehet rajta egyidőben, stb).

pén. jan. 07, 2005 12:08
platina tag

Hozzászólás 
szeirntem az is lehet hogy ennyi a vezetékes hívás, hogy:
-otthon megvan olcso vodas kartya
-"cegben" dolgozónak megvan az olcsó vodás kártya.
a sztori ennyi lenne olcson tudnal egymast hivni, CSAKHOGY:
mivel ha a dógozó hív akkor az az Ő szamlajan jelenik meg
hozzá köthető ezért nem onnan telefonál (ami költséghjatékony
lenne) hanem az orra előtt lévő matávosról ami igaz hogy
a "cégnek" q drága de nem köthető dolgozóhoz hogy márpedig
Ő csinálta a hívást... dógozó meg le se b.szza hogy
kinek mi mennyibe kerül, lényeg hogy az ő saját kis telszámlája
"érintetlen" maradjon.

pén. jan. 07, 2005 9:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
vizesember írta:
Ami pedig a dolog hasznosságát illeti, az csak annyi, hogy lett megint miről írni az újságíróknak.
Minden rendőr beszalad a legközelebbi pannon/trémobil képviseletre, vesz kb 3000-ért egy kártyát az asszonynak, és onnantól kezdve azt hívogatja vezetékesről!

Hát ez az!

Éljen a rövidlátás! :twisted:

pén. jan. 07, 2005 9:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem valaki készített egy teljesen jó költségcsökkentési tervet, de amire ez átment a bürokrácia pókhálóján addigra ennyi maradt belőle.

Platina! 8)

pén. jan. 07, 2005 9:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pedig a BM nagyon jó árakat kapott a Vodától... Nem akarok nagy hülyeséget mondani, állítottam be pár embernek pl. gprs netet, mintha 1-2 ezer forintért kapták volna az 1GB (!!!) havi netet... A percdíjakat nem tudom, de gondolom ott is kaptak kedvezményt.

Amúgy meg mobilterminál a központba, üzleti csomagos sim bele, és ingyen hívogatják egymást... Nem?!

Üdv!

pén. jan. 07, 2005 9:03
ezüst tag

Hozzászólás 
Ami pedig a dolog hasznosságát illeti, az csak annyi, hogy lett megint miről írni az újságíróknak.
Minden rendőr beszalad a legközelebbi pannon/trémobil képviseletre, vesz kb 3000-ért egy kártyát az asszonynak, és onnantól kezdve azt hívogatja vezetékesről!

pén. jan. 07, 2005 8:37
Moderátor

Hozzászólás 
Hú, de nagyon-nagyon böki a csőrömet ez a sztori. Először is elmondanám, hogy én is állami cégnél dolgozom. Itt az irodaházban úgy 100 fő lehet. Szal közel nem vagyunk akkora cég, mint a yard.
Ennek ellenére van 4 PGSM és 2 T adapterünk. Vodás azért nincs, mert ahhoz már új központot kéne venni, az meg kicsit drága lenne.
Természetesen a céges érdekeltségű mobilokat hálón belüli ingyen hívással hívjuk, ehhez még a kormányzati sem kéne, hanem csak egy megfelelően megrendelt céges előfizetéspark...
De ami a leggusztustalanabb az egészben, az az, hogy a hír azt jelenti, hogy a yard dolgozói orrba-szájba ingyen telefonálnak bárhová. Nálunk is ez volt anno, még a mobil adapterekkel is magas volt a számla. Most viszont már nem. Ugyanis mindenkinek két kódja van, egy magán és egy céges hívásokra. A magán hívások ára automatikusan ketyeg le a fizetésünkből, a cégeseknél meg ha párszáz forintnál magasabb a számla, meg kell indokolni, hogy kit hívott az ember és miért. Na EZZEL tényleg lehet költséget csökkenteni, nálunk asszem 10% alá esett a teljes (!) telefonköltség, és annak is jó részét a dolgozók állják. És ez így helyes. A dolgozók még így is jól járnak, mert gyakorlatilag akármilyen irányba tudnak beszélni kormányzatis percdíjakkal.

pén. jan. 07, 2005 7:12
Moderátor

Hozzászólás 
Landsmann írta:
A híradóban azt mondták, a BM és a Vodafon egy szerződést kötöttek, ami alapján a "cég" Vodás készülékeket vásárolt. Erre, a családtagok is olyat vásárolgattak, hogy a hálón belüli kedvezményesebb percdíjért tudják hívogatni a cégdolgozókat. Ezzel nem is lenne baj, csakhogy a cégdolgozók vezetékesről hívogatták a Vodás családtagokat. :twisted:
Ezért borult ki a bili.

Így van, ez az igazság.

A belügyi csomagban nincs csoporton belüli ingyenes duma. Ha lenne, akkor nem lett volna szükség erre a korlátozásra. Ami ugye kiesést jelent a Vodának, lehet, hogy jobban járna, ha megadná a BM-es csomagnak a hálón belüli 0 Ft-ot.

csüt. jan. 06, 2005 21:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Reggie írta:
Vizsla1!

1. Elösszőr is én is arra a gondolatra reagáltam ami a téma volt csak megemlítettem a voda üzletpolitikáját.

Azért összehasonlíthatnád a két konkurencia hálón belüli-más mobil percdíjának arányát a vodáéval... Főként a westelével. Tény, hogy a voda összekapcsolási díja magasabb, mert nem jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltató (bár azzá akarja tenni az NHH), ezért van az, hogy drágább őt Matávról hívni, mivel nincs aki megszorongasa, hogy ilyen árat nem kérhetsz érte.

Tanácsoljuk a BM-nek a Tele2-t :-)? Ott egy árban van a csúcsidő :lol:.

csüt. jan. 06, 2005 21:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Silver ez rendben is van egyetértek ezzel nálunk is pontosan így müködik a rendszer.

csüt. jan. 06, 2005 21:04
platina tag

Hozzászólás 
Ezt a céget meg mi, adófizetők fizetjük....
Ezért a legjobb a szomszéd srácnak is a T, mert az apja fizeti. Mert mikor +kérdeztem, mondta, hogy a legjobb és kész, az meg nem érdekli, hogy mennyibe kerül. Nekem is a T lenne a legjobb, ha más fizetné helyettem!! :lol:

csüt. jan. 06, 2005 20:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
blueye írta:
... - régebben szóltam érte, kiröhögtek, mondván nem mindegy, úgy is a cég fizeti. :cry:

Ugyanez magánszemélyeknél: nekem mindegy, úgy is a szülők fizetik...

csüt. jan. 06, 2005 20:54
ezüst tag

Hozzászólás 
Vizsla1!

1. Elösszőr is én is arra a gondolatra reagáltam ami a téma volt csak megemlítettem a voda üzletpolitikáját.

2.A másik itt nem arról van szó hogy flottán belül milyen percdíjak vannak hanem arról hogy mindenki a Matávról Vodákat hivogatott ami biztos hogy nem olcsó.

csüt. jan. 06, 2005 20:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Soma01 írta:
Ha én cégvezető lennék minden mobil hívást tiltanék vezetékesről!!

Én az vagyok, igaz kis cégé és mi meg tudjuk oldani, hogy a mobilhívásokat csak mobilról (céges - közös) indítjuk, mert így tényleg sokkal gazdaságosabb :!:

Rengeteg pazarlást látok máshol is, látszik, hogy senki nem tekinti sajátjának a helyet ahol dolgozik - régebben szóltam érte, kiröhögtek, mondván nem mindegy, úgy is a cég fizeti. :cry:

csüt. jan. 06, 2005 20:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Reggie írta:
V.. nál valóban magasabbak az árak ha mas mobil szolgáltatót hivsz és ezt még ki is emelik.

1. Itt arról volt szó, hogy drótosról hívnak vodát, az tényleg drága.
2. Ugyanakkor vettek Vodától SIM-eket. Egy BM méretű flotta nem hiszem hogy drága percdíjakat kapna, én olyanról tudok, hogy 100 fős cég 19+áfa hálón kívüli, és 9+áfa hálón belüli percdíjat kapott vodától, cégen belül persze ingyen. Ha úgy vesszük ez valóban dupla ár az egyiket hívni a másikhoz képest, de az árat figyelve alacsony.

csüt. jan. 06, 2005 20:44
ezüst tag

Hozzászólás 
:D
ez oké de én pillanatnyilag a mobil hivásokra gondoltam aki meg azokat hivogatja az menjen orvoshoz!

csüt. jan. 06, 2005 20:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
De van drágább hívás... :) 0690,0681,17..,stb. :)

csüt. jan. 06, 2005 20:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Reggie ez igy van...

csüt. jan. 06, 2005 20:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Nincs drágább hívás mint Matávról mobilt hívni nemhogy a Vodafont... :evil:

csüt. jan. 06, 2005 20:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha spórolnának, nem Matávon keresztül hívnának mobilt.... ők nem mobilfórumoznak?? :twisted:

csüt. jan. 06, 2005 20:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Hogy valóban mi lehet a háttérbe hát lennének tippeim mert így kiemelni egy szolgáltatót több mint furcsa. Azt azért meg kell mondanom a V.. nál valóban magasabbak az árak ha mas mobil szolgáltatót hivsz és ezt még ki is emelik.De az is el tudom képzelni hogy ez csak mübalhé és az árakat akarja Rendőrség lenyomi ezzel húzással . Persze sporólás hadjálmár....

csüt. jan. 06, 2005 20:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
ez lool. sok agyatlan barom. sporolnak ok. de ha a megsporoltat ne m lopnak el utana meg jobb lenne.

csüt. jan. 06, 2005 20:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezen en is meglepodtem,hogy a sima vezetekes->mobil iranyban felmerulo horror percdijakat fizetik. Azt hittem,mas rendszer van naluk. Ez is csak egy pelda a penzpocsekolasra es vannak ennel sokkal durvabbak is.

csüt. jan. 06, 2005 20:04
arany tag

Hozzászólás 
Ez olyan igazi agyatlan köztisztviselő-féle megoldás volt! S csodálkoznak, hogy utálja őket a fél ország! Persze lehet, hogy észre sem veszik! ;-)

csüt. jan. 06, 2005 19:57
arany tag

Hozzászólás 
ez egy vicc :twisted:

csüt. jan. 06, 2005 19:52
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Simán!
Simán!

csüt. jan. 06, 2005 19:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha te cégvezető lennél, lenne annyi eszed, hogy olyan terminált szereltess be, amivel a mobilhívások mobil számról mennek ki. Egy ilyen nagy forgalmú cégnél /szervezetnél igen jó percdíjakat adnának a mobilszolgáltatók.

csüt. jan. 06, 2005 19:06
platina tag

Hozzászólás 
A híradóban azt nyilatkozta egy szóvivő, hogy a Vodásokat SOKKAL drágábban lehet hívni ezért van az intézkedés! A cikkben viszont le van írva, hogy kb 1 ft a különbség a panihoz képest!
Az viszont igaz, hogy a dolgozók nehogy vezetékesről hívják már a családjukat mobilon!! Bár gondolom a családnak eddig is volt mobilja...
Ha én cégvezető lennék minden mobil hívást tiltanék vezetékesről!! Amúgy meg ha meg akarnák oldani, akkor híváslista, aztán a családi beszélgetéseket vonják csak le a fizuból!!

csüt. jan. 06, 2005 19:02
Hozzászólás 
A híradóban azt mondták, a BM és a Vodafon egy szerződést kötöttek, ami alapján a "cég" Vodás készülékeket vásárolt. Erre, a családtagok is olyat vásárolgattak, hogy a hálón belüli kedvezményesebb percdíjért tudják hívogatni a cégdolgozókat. Ezzel nem is lenne baj, csakhogy a cégdolgozók vezetékesről hívogatták a Vodás családtagokat. :twisted:
Ezért borult ki a bili.

csüt. jan. 06, 2005 18:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szvsz itt van a kulcsmondat:
"... bár minisztériumi források szerint az intézkedés mögött a Vodafone a BM közötti vita áll. "

csüt. jan. 06, 2005 18:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez egy állatság...Oké,spóroljunk.De ennek mi értelme van??Ők maguk mondták,hogy a saját főnöküket/beosztottukat nem tudják felhívni :!:
Majd amikor vki vérben fetrengve várja a rendőri segítséget,akkor azt mondják neki,hogy bocsi,de nem tudok segíteni,mert le van tiltva a telcsim :?:

csüt. jan. 06, 2005 17:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szvsz ez baromság. Vagy valami más álla háttérben, vagy valami iq-tlan felsővezető megint kitalált valami értelmetlen hülyeséget. Nem hiszem hogy számítana az az összeg, amit ezen megspórolnak. Ha tényleg több 10mFt-ról van szó, akkor ennek a töredékéből meg lehetne valósítani a mobil központot. De ennyi erővel akkor tilcsanak le minden hívást, akkor azzal még többet spórolnának. Vagy esetleg miért nem adnak biciklit a rendőröknek. Ha nem használnak autót, azzal még sokkal többet meg lehetne spórolni... Röhely.

Guni

csüt. jan. 06, 2005 17:34
arany tag

Hozzászólás 
Ebben az országban mire jut elég pénz???
Arra jut elég, hogy ellopják.

csüt. jan. 06, 2005 17:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én is olvastam, és elég durva.
Azt nem értem, miért pont a 70est korlátozzák? A számhordozhatóság miatt a 20, 30 is lehet vodás üf.

"A belügyi szóvivő szerint így több tíz millió forintot takaríthatnak meg. "

Szokásos szöveg:

"KEVÉS A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ KERET!"

csüt. jan. 06, 2005 16:59
Hozzászólás Vodafone-stop a Belügyminisztériumnál
http://it.news.hu/rios3_content.php?mod=10&id=10783

"Az adófizetők szempontjából mindenképp dicséretes, ám a BM-munkatársakat bosszantó spórolási szándék más módon is kivitelezhető volna. Egyik megoldás lehet, ha a telefonhálózatba úgynevezett mobilközpontot építenek."

Gratulálok.

csüt. jan. 06, 2005 15:15
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 48 hozzászólás ]